Om 38 minuter är det jul!

 
Här sitter jag uppe. Mitt i natten nästan. Men imorrn har jag sovmorgon så här kan jag sitta utan att känna stress över att jag måste gå upp på tok för tidigt på grund av morgonpigga kids :) 
 
 
 
Nya glasögon har jag skaffat mig. Ursnygga om ni frågar mig. Jag trivs väldigt bra i dom. Skiljer ju sig markant från de andra som är stora och svarta. Jag gillar bägge paren supermycket och ska fortsätta använda de andra för att få lite variation. Men just nu är det dessa som är mina favoriter. Skaffade även linser men jag trivs inte riktigt i dom. Jag får huvudvärk när jag har det och jag vet inte riktigt vad det beror på. Om det bara är att jag inte är van vid att ha det. 
 
Idag tog vi en spontantrip till köpcentret Torp. Tänkte kolla efter lite julklappar men att leta julklappar när vi har kidsen med det funkade ju inte. Går inte att tänka klart när dom håller på att riva hela köpcentret. Så det fick bli lite tröjor till mig och Liam istället.... 
 
 
bild från hm.se
 
Imorgon är det jul. Äntligen! Då ska här pyntas och göras fint. Det där mörkret som man tråkar lite över under hösten lyses äntligen upp av julen! Den finaste tiden på året är här. 
På eftermiddagen, efter att vi gjort julfint här hemma, så hade jag tänkt att vi ska på Julmarknad och tomteparad här i byn. Finns knappast något bättre sätt att starta julen på. Så att man få riktig julkänsla direkt. 
 
Förra årets Tomteparad inne i stan!
 

Orka rubriker

 
Överallt står det nu om det hemska som hände i Paris i fredags. Jag följer nyhetsuppdateringarna rätt så slaviskt och idag när Sveriges terrorhotnivå höjdes så sjönk mitt hjärta som en sten. Jag såg även presskonferen som hölls i samband med detta och där fick jag inga svar tycker jag. Just nu går jag bara och väntar på att hemskheter ska hända. Man ska inte låta dom påverka ens liv, man ska inte visa rädsla utan leva som vanligt. Det gör vi oxå men det är omöjligt att inte tänka på det, iaf för min del. 
 
Nu vill jag gå över till något mycket roligare. I helgen hade Liam sitt födelsedagskalas tillsammans med kompisen Ville. Så himla lyckat blev det. Det blev till och med utsett till: ¨Det bästa kalaset någonsin¨ av några av barnen :) Härligt!! 23 barn i en gympasal. Det var fullt ös hela tiden i stort sett och glada miner överallt! Tänk att få vara barn och leva i ovisshet igen :) 
 
 
En arbetsdag kvar denna veckan. På fredag ska jag nämligen följa med Liam till skolan och vara med honom där. Både han och jag ser verkligen fram mot det. Allt kul att få en liten inblick i hur dom arbetar och vad dom gör. Även spännande att få se hur Liam är i gruppen. Ja det ser vi fram mot! 
 
 

United

 
I helgen har facebook och instagram svämmat över med franska flaggor och inlägg som handlat om rädsla, fasa, ilska och ledsamhet. Frågan: vart är världen på väg? är det många som ställt sig. 
Jag tycker det är viktigt att vi genom exempelvis facebook och instagram visar att vi alla står enade emot detta fasansfulla som blir mer och mer vanligt och som kommer närmare in på oss. Vi måste visa att vi står upp mot detta och att vi gör det tillsammans. 
 
 
Det är så mycket ondska i vår värld nu och den sprider sig till alla hörn. Förut har jag alltid tänkt att här i Sverige kommer det inte hända något. Vi är trygga här borta på vår kant. Tyvärr så kan jag inte känna så längre. Det kommer närmare och närmare och tryggheten börjar grusas, sakta men säkert så kommer ondskan närmare. Mina barns framtid är så oviss. Hur kommer det se ut om 5, 10 år? Eller bara 1 år framåt. Jag vill inte tänka så för det känns både otäckt och sorgligt men det är oundvikligt. 
Hur får vi stop på det? 
Går det?
 
 
 

Experiment på sjukling

Idag är jag hemma med en väldigt hostig och snorig kille. Så han fick vara med och testa två experiment som jag tänkt göra med barnen på jobbet. Det ena var det ni kan se nedan. Det funkade perfekt: Vatten, karamellfärg, diskmedel, bikarbonat och citronsyra. Sen får man en spännande bubbelfontän. Tänker mig att på jobbet ska jag hälla i fler färger när det börjat bubbla för att få ännu roligare resultat. Sedan kan man lägga ritpapper på det färgade vattnet och på så vis skapa fina konstverk. Liam godkände det så det tar vi.


Det andra experimentet fick inte den respons och wowfaktor som jag hoppats på så det skippar vi. Har spånat på ett annat.... eller två till och med. Får se vad jag tar. 
Det var verkligen perfekt att testa det på Liam innan. Där fick jag direkt respons och märkte tydligt om det funkade eller ej! 

Att få vila lite


Vilken vecka jag haft. Jag har varit så otroligt trött och seg hela tiden. Har fått alldeles för lite sömn alldeles för många nätter. Jag har inte kunnat ta igen mig och vilat. Detta har resulterat i ständig huvudvärk. När man vaknar med huvudvärk då vet man ju lite hur dagen kommer vara tyvärr. 
Idag hade jag sovmorgon och sov äntligen bra men huvudvärken ligger där och lurpassar hela tiden. Fruktansvärt frustrerande. Jag hoppas på en bättre vecka nu!! 

I fredags var jag så trött och seg så efter jobbet tog jag med kidsen in till stan och rastade dom på lekplatsen. Slapp trots och bråk och skrik. Underbart.
Igår blev det Stellas lekland och shopping utan shopping. Var sugen på lite nytt i garderoben men hittade ingenting. Vilken total besvikelse haha. Men bra för plånboken såklart.
Nu sitter jag och väntar på Liam medan han simmar. Passade på att handla under tiden. Blir så segt att bara sitta och vänta ut tiden. Bättre att vara effektiv. Men nu kommer han snart så bäst att avsluta.

Lyxade till det i fredags :)

Två tajta grabbar


Dom är två grabbarna har håll ihop länge. Deras föräldrar gick i samma föräldragrupp, sedan  började de på samma förskola och avdelning med bara några veckors mellanrum. Sedan har de hållt ihop. 
Om några veckor ska dom ha kalas ihop (i år igen) och idag träffades vi alla för att planera upp det hela. Som tur är så är vi överens om allting så vi slipper bråk 😊 
Får se hur det blir sen när 25 ungar ska hålla sams i två timmar på kalaset haha.

Helgen har gått i ett tycker jag. Har haft att göra konstant hela tiden. Jag behöver ha en helg till för att vila upp mig efter den här helgen! 
Men det har bara varit roliga saker vi gjort och det är ju så man vill spendera sin lediga tid. 

Nu är det skönt att softa i soffan framför filmen Oblivion och en ovanligt snygg Cruise 

Valfritt innehåll
RSS 2.0