En eftermiddag i biomörkret

 
 
Min kväll har sett ut så här. Ena handen i godisburken och andra på tangentbordet. Ett öga på tvn och ett på datorskärmen. Jag har haft fullt upp som du kanske förstår :P 
 
I fredags ringde min klocka 05.00!! Behöver jag nämna att det var jävligt grusigt i ögonen då? Men med lite pirr i magen så var det dags att bege sig mot en frukost med mina nya kollegor och sedan en dag som var full med information och förberedelser inför höstens arbete. En riktigt rolig dag tillsammans med nya kollegorna. Allting kändes bra. Det är myyycket att ta in i början och det snurrar på bra i huvet. Men jag har en bra känsla i kroppen :) 
På måndag smäller det på riktigt och jag slängs in i hetluften direkt och börjar med en inskolning direkt! Det ska bli riktigt skoj. Jag tycker det är rätt skönt att få sätta igång direkt så att jag kommer in i arbetet så fort som möjligt. 
 
 
Idag har vår stora skitunge haft en riktigt spännande och rolig dag. Först var det kalas hos en dagiskompis och sedan överraskade jag och Fredrik honom med ett biobesök där vi såg Flygplan 2. Måste rekommendera den filmen faktiskt. Den var myyyycket bättre än 1:an, vilket ju aldrig händer annars. Liam var väldigt nöjd. Vera får spendera helgen hos farmor och farfar och jag är ganska säker på att hon bli ordentligt bortskämd där hemma :) 
 

Ikväll är det dags att baka igen



Storebror är hos en kompis. Lillasyster är en tröttfis så hon och mamma slappar framför Pippi en stund innan det är dags att laga mat. Vera höstblåsor är betydligt bättre idag och hon är sitt vanliga glada jag igen. Skönt minst sagt!! Föräldrarna ser fram mot lite mer sömn nu. 

"Den som väntat på något gott kan sluta vänta", ikväll är det äntligen dags för ett av mina favvoprogram, Hela Sverige bakar. Bullmamman i mig kommer fram då. Jag vill baka allt och planerar stora bullfester och kalas. Sen blir det ju aldrig så men jösses vad jag bakar i tanken haha! 





Ont Ont Ont



Fröken V har åkt på höstblåsor. Tydligen inte ett dugg trevligt. Ont ont ont i munnen har min lilla flicka och det går inte att sova. 

Nu ska vi se när Di Blåe gör slarvsylta av pojkarna i Salzburg!! 

Från golvet


Det blev pw och tabata på min barnfria tid och nu känns det så gött i kroppen och knoppen. Träning är helt klart det bästa man kan göra om man är lite av banan rent mentalt. Känns som en omstart av hjärnan och humöret blir på topp. 

Just nu pågår nattning av fröken V. Som vanligt spenderas den tiden på golvet :/ Idag fick jag dra med täcket in oxå för sist höll jag på att få köldskador. Det kan ta sin lilla tid innan hon somnar. Ibland går det på 10 minuter ibland 1 timme. Bara att gilla läget, liggandes på det hårda golvet. 

Imorrn ska jag äntligen till Julia, min frisör. Dags att klippa och färga. Klippning blir vara topparna för det ska växa en bra bit till innan jag är nöjd. Färgen vill jag ändra lite men vet inte vad som går att göra. 
Den här ska jag visa Julia och vänta på reaktion haha. 
Ska bli skönt att få bli ompysslad lite :) 

Tystnaden

Undrar om jag någonsin njutit av tystnaden i mitt hus som jag gör just nu.  Liam och jag har haft en eftermiddag då vi inte varit vänner alls. Den lille pojken kan förvandlas till ett litet monster emellanåt. Och det monstret är bland annat väldigt högljutt. Vera har varit extra gnällig och känslig det senaste och därav hennes högljudda skrikande. Så huvet mitt blir jäkligt tungt och humöret slokar. Svårt att ha tålamod när bägge kidsen tar i för allt vad de kan. 

Så att Fredrik kom hem lite tidigare och åkte ut till Lovene gjorde absolut ingenting. Go for it tänkte jag och gjorde frivolter i huvet :) 

Nu ska jag antingen ta en pw och sen tabata, eller så blir det en löptur. Förmodligen det första eftersom jag körde spinning igår. Behöver lite styrketräning idag! 

Sömnigt värre och hopp om bättring

 
Vilken konstig vecka det har varit. Både bra och dåligt. Att jag fick jobb var naturligtvis uuuuuunderbart haha. Men jag har känt mig lite ur fas. Trött, seg och matt. Jag har sovit så jäkla dåligt. Inte kunnat somna för att hjärnan har gått på högvarv och sen kidsen vaknat onödigt tidigt. Så mitt mående beror förmodligen helt och hållet på att jag inte fått sova ordentligt på hela veckan. Jag brukar inte vara så känslig vad det gäller sömn men någon gång måste det väl vara stop. Så nu hoppas jag att det vänder pronto så att familjen slipper ragatan som levt här hemma i veckan ;) 
 
Och för att lyckas med detta så borde jag förmodligen vandra mot sängen nu men det har jag ingen lust med. Tittar på Niceville, en av de bästa filmerna ever. Boken var bättre men filmen är inte tokig alls. Man hade ju önskat att allt var påhittat bara. Jag vill inte tänka att människor har behandlats, och behandlas fortfarande, på det viset. 
 
 
Måste visa vad jag beställde till Fröken V.
KappAhls Newbiekläder är helt underbara och hade jag haft råd hade jag nog köpt varenda plagg. 
Hon kommer bli så så så fin detta i höst. 
 
 
 

Kanska att jag hade fel.... men bara kanske

 
Vilken trött och ruggig dag det är. Jag får väl erkänna att bloggerskan som skrev om att hösten anlänt verkar ha haft rätt. Hela denna veckan har det ju i stort sett regnat konstant och varit ordentligt kallt. Det har inte varit somrigt alls och det är väl kanske bara att inse att hösten har anlänt och vi går mot mörkare tider. Just deal with it typ. 
Men efter veckans besked om att jag har arbete igen så struntar jag faktiskt i årstid och väderlek. Det kan börja snöa imorgon och lovar att vara glader ändå :) 
 
Imorse hade jag en träningsdate med Amanda som jag arbetade tillsammans med på gamla arbetet. Hon är en sån skön snurrig böna som man bara måste gilla haha. Jag var på gymmet lite innan Amanda så jag passade på att satsa på en snabb (eller iaf snabbare) 5 kilometare. 27,52 minuter och det är jag nöjd med. Flåsigt var det men jag gjorde det. Så skönt att lyckas med lite på löpbandet. Jag behöver stärka mitt självförtroende när det gäller löpning. MIn kondition har varit så jäkla dålig sen i våras men nu är den verkligen tillbaka igen. Härlig känsla!!!
 
Idag (igen) har Liam besök av en kompis så jag och Vera får roa varandra medan killarna gör sitt. Vet inte om det är vädret eller morgonens träning som har gjort att jag känner mig lite vissen idag. Kan iofs vara nattens brist på sömn som gör sig påmind. I vilket fall så orkar jag inte göra något alls. 
 
 
Tröttfis
 

Det vänder snabbt i livet ibland

 
Livet kan verkligen vända hit och dit, upp och ner och lite hur som helst. I måndags satt jag med papper som skulle skickas till a-kassan för att jag ska kunna stämpla. Jag har ju stämplat förr så det är inte så många papper som ska in. Men det är ändå en del fixande som måste göras för att få tag i de papper som ska skickas. 
 
Idag ser livet annorlunda ut än för två dagar sedan. Nu har jag fått nytt arbete och jag börjar arbeta 1 september. Vem hade trott de för 1,5 dag sedan? Inte en själ. Jag är superglad naturligtvis och jag ser fram mot att börja på nya stället. Jag var där idag och det kändes som ett bra ställe. Så jag hoppas jag ska trivas där. Det är en bit att åka, det tar ca 35 minuter, men jag tror det ska funka bra. Nu har jag arbete fram till jul iaf och det är jag jätteglad över. 
 
Glad tjej med nytt jobb!!! 
 
Jag har ännu en sak att vara extra glad över faktiskt. Igår sprang jag 1 mil på löpbandet på gymmet. Det har jag inte gjort sedan i februari tror jag. Det gick på 1 timme blankt så snabbt gick det inte men jag är bara glad att jag fick milen gjord. Nu har jag satt som mål att jag ska springa 1,5 mil innan den 20 september. Hoppas att jag ska klara den utmaningen för det hade varit skoj! 
 
Nu sover två kids och Fredrik är iväg på jourutryckning. Så här är allt väldigt lugnt (drämmer näven i närmsta träbit). Dags att slänga upp fötterna i soffan och glo på lite Hem till gården. Sommarens uppehåll har ju varit olidligt men nu är det äntligen tillbaka!!! 
 

Det gnabbas på bästa sändningstid

 
¨Nu är hösten här¨
Det läste jag alldeles nyss på en blogg. Hur deppigt låter inte det. Inte är det väl så att vi har kastat in handduken och öppnat dörren för hösten redan? Visst är det så att det har spöregnat och varit kyligt hela dagen idag men jag har inte gett upp hoppet om sommaren än. Inte i mitten av augusti. Jag har förhoppningar om en sommar som varar in i september och på det viset kortar hösten en gnutta! 
 
Just nu sitter vi och tittar när Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén gnabbas på bästa sändningstid. Jag hatar debatter mellan partier. Det ger mig inget. Jag kan på tok för lite om de olika partierna för att kunna lägga min röst på det parti som passar mig och mina värderingar bäst. Så därför borde partidebatter vara perfekt för mig. Om det inte vore för att det bara kastas skit fram och tillbaka. Jag skiter i vad partierna tycker om varandra och jag får inte ut något av att lyssna på hur det smutskastar varandra. Jag vill veta vad varje parti står för och vad de vill göra med makten som de kommer att få. Hur ska de göra för att förbättra Sverige? Det vill jag veta. Men det får jag nog snarare läsa mig till, för att lyssna på dom där två ger mig inget. Dom gör mig bara irriterad!
 
 
 
Jag har verkligen haft en bra och skön träningsvecka trots att vi spenderade några dagar i Skåne. Emmie fick med mig på en 7 km:are och det gick riktigt bra. Nog var det jobbigt men jag tog mig runt och med Emmie som draghjälp så sprang jag fortare än på länge. En vilodag har jag haft och varenda träningsminut har varit rolig. Efter våren som varit fylld med tråkigheter, lunginflammation och ryggont gånger 2, så känns det otroligt bra att vara på banan igen. Både kroppen och det mentala känns mycket bättre. 

En lördag hemma



Det blev väldigt tyst här i huset. Hittade kidsen så här. Man ser ju tydligt vem det är som är bossen här hemma ;) 

Jag startade den här lördagen med ett ordentligt röjande. Vet inte vad Fredrik haft för sig när vi andra varit borta. Det låg gräs överallt och det var allmänt stökigt och jobbigt. Men nu är här fint och mitt humör är mycket bättre. Att ha det stökigt får mig verkligen på dåligt humör. 

Idag händer det inte mycket. Skönt att bara få vara hemma. Liam ska leka med en kompis så han har att göra idag. Jag ska köra Tabata i uterummet förmodligen. Dom har hotat med regn så den planerade löpturen får nog bytas ut. Men allt får vänta till Fredrik kommer hem från jouruttryckningen. Och det vet man aldrig hur lång tid det tar :0


Genom ett regnigt Sverige



På väg hem genom ett regnruskigt Sverige. Det är en seg resa hem vilket det alltid brukar vara. Bilsätesmak i arslet och halvtaskig täckning på både tele och radio. 

Jag upptäckte ju på vägen ner att jag glömt Veras vagn hemma. Inte smart men nu skulle vi inte stanna så länge så det var inte hela världen tänkte jag. Men när vi sen bestämde oss för en tur på stan igår så blev det ju hela världen. Men jag hittade en räddande ängel på fb. En vän från fotbollstiden lånade ut en sulky och turen på stan var räddad. Tusen tack igen Helena om du läser detta! :) 

Igår kallade vår kusin Marlen på oss. Hon hade blivit blixtinkallade för att köra spinningpass och hintade oss om detta. Jag och söstra var på direkt. Alltid kul att spinna med Marlen som instruktör och dessutom får snacka en snabbis med henne oxå. Its a win win lixom! 


Haha, tog en bild på min goda mat igår men missade att Vera inte riktigt var med på att snygga till fejset just då. Jaja, maten ser ju god ut och det var den oxå. 

En fullträff

 
Längesen sist. Har i flera dagar tänkt att jag skulle blogga men så har livet kommit emellan. Men nu är jag här äntligen :)
 
Igår gick jag med tunga tunga tunga steg till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Det gör man verkligen inte med ett leende på läpparna. Att hålla på med arbetsförmedling och a-kassa är verkligen något som jag vill slippa. Men nu hoppas jag på att jag inte ska bli så långvarig där utan istället hitta ett nytt jobb där jag ska trivas lika bra som på min förra arbetsplats.
Skam den som är negativ :P
I detta nu håller vi på med sista packandet. Om en stund (förhoppningsvis) så kommer Emmie och Noel och sen åker vi alla till mamma och pappa. En sista gång innan hösten tar över tänkte vi. Vi åker hem igen på fredag så det blir en kort visit denna gång men det ska bli skönt ändå. Alltid kul att vara där! 
 
 
 
 
På tal om något mycket trevligare. Häromdagen fick jag rolig post minsann. Nya träningsbyxor! Som jag har suktat efter dessa byxor. Har hört att dom ska vara väldigt bra plus att dom ju är så så såååå snygga. Mina förväntningar uppfylldes helt. Jag har testat dom på spinningpass, GRIT och löpning. Dom sitter där som sitter lixom. Slipper att det kasar och behöver rättas till.
En fullträff!
 
 
 

Vår sista vecka i Juli

 
En regnig söndag som mestadels spenderas i soffan. Kidsen är hos farmor och farfar och ska vara där till onsdag. Så här hemma är det verkligen toklugnt! Vi har precis sett på film. Prisoners med Hugh Jackman och Jake Gyllenhaal. Helt ok film faktiskt. Fick mig att undra vad jag skulle kunna vara kapabel till om mina barn kidnappades. Hur långt skulle jag gå för att få tillbaka dom? Läskigt att ens tänka på att det skulle kunna hända mina barn något. 
 
Veckan som varit har varit Fredriks sista semestervecka medan jag har jobbat min näst sista vecka. Det har varit sköna dagar helt klart. Jag är tacksam för att jag har jobbat med så sköna vikarier dessa tre veckorna. Vi har haft jätteroligt tillsammans. Imorrn kommer några ordinarie tillbaka och då blir det andra bullar igen ;) 
Men jag har gjort annat än bara jobbat minsann. Vi har haft fint besök av Matilda och hennes pojkar. Superlängesen vi sågs då vi alla varit på olika håll hela tiden. Men nu fick vi till en date. Även Spindelmannen och Leonardo kom för en fika och lite lek ;)
 
 
 
 
 
Vi flydde värmen en eftermiddag och var på Stellas Lekland istället. Uppskattat av kidsen såklart. Liam är som en virvelvind där inne medan Vera är mer försiktig av sig. Det stämmer inte alls med hennes sätt annars men nya grejer är lite läskigt tycker hon. 
 
 
 
Lekplatsbesök där regnet gjorde entré. Det sket ju kidsen i såklart medan mamman satt och tryckte under rutshkanan haha.
 
Emma bjöd med mig på VIP-kväll på BodyShop i veckan. Vi blev sminkade och där var olika erbjudande i butiken. Svårt att komma hem tomhänt därifrån :P Smink var det som jag var ute efter och jag hittade vad jag behövde. Har inte hunnit använda det så mycket än men jag hoppas att det ska vara bra. Sen är det alltid kul att få lite gratis grejer att prova. 
 
 
Imorgon är det dags för min sista jobbvecka och jag vill bara att den ska vara över. Inte för att jag inte vill jobba där men när man vet att man inte ska jobba kvar så blir det inte alls lika kul att arbeta. Så nu vill jag gå vidare. Fingers crossed att jag hittar ett lika bra ställe som detta :)
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0