Vi har spring i benen


Just nu ligger jag i sängen och softar lite. Det är dax att sova men jag tänkte att en uppdatering här hinner jag med. Det var ju ett tag sen nu. Har inte alls känt för att skriva denna veckan.

Idag tränade Fredrik tennis inne i staden och då hängde jag och Liam med in dit. Men vi struntade i tennis och gick på stan istället. Liam behövde lite shorts inför sommarens värme och han fick pengar av sin farmor för att köpa detta idag. Vi hittade 3 par som Liam gillade, dock så har jag glömt kameran någonstans i huset och orkar inte hämta den :P Bild imorrn.

Men Fredrik var inte färdig när vi var färdiga i stan så då passade vi på att gå till den stora lekplatsen som är så fin så. Sist jag var där så var Liam bara runt 6 månader så då hade han ingen nytta av den såklart. Men idag var det fart på honom.

Ett hett tips till alla med småbarn som bor i närheten av Lidköping. Lekplatsen är superfin med massa olika aktiviteter. Funkar för småttingar upp till lite större barn. Liam njöt till max och åkte rutschkana 5 miljoner gånger :)

Sen har vi även varit ute och cyklat (Liams nya favorit) och lekt på "vår" lekplats. Det fina vädret gör att det är omöjligt att vara still. Är man ute med en liten kille så är det massor med spring i benen.


En premiärtur


Man kan ju tycka att efter en extra lång helg så ska man känna sig utvilad till max. Men så känner jag mig inte alls. Nu ligger jag i soffan och känner mig väldigt trött och mosig. En helg fylld med aktiviteter och konstant utevistelse tar nu ut sin rätt. Men jag har haft en jättebra helg så jag klagar inte :) Det är värt det.

Idag har det verkligen bjudits på sommarvärme. Linne och korta byxor var det som gällde idag och nu kommer sommaren när som helst hoppas vi!!

Idag fick vi äntligen tag i en cykelhjälm till Liam så i eftermiddags tog jag och Liam en premiärtur till ICA. Det verkade som att han gillade det iaf. Han satt och pratade och glodde på alla bilar och gastade "billar". Jag har inte cyklat på några år så jag tog det försiktigt i början. Det jag oroar mig för är att cykelstolen ska lossna. Den sitter som berget men ändå.... Det var härligt att cykla och det ska vi göra många gånger så länge vädret är så här fint. (kofta och långbyxor byttes ut efter en svettig cykeltur)

Bättre sen


Nu är vi hemma i vår lilla by igen. Vi har haft det helt underbart hela påsken och jag ville knappt åka hem igen. Men sen är det ju alltid skönt när man väl är hemma :)

Det kommer en bättre uppdatering imorrn. Jag glömde ju kameran hemma så jag har fått låna av alla andra. Så inge foton än.

Underbara och fantastiska


Imorgon slutar jag redan 12.30 och då kommer mina grabbar och hämtar mig så beger vi oss direkt ner till underbara och fantastiska Skåneland. Aaaaah, det ska bli så roligt. På fredag har vi planerat in en heldag tillsammans med Sandra och Noel (kanske lite Hence oxå om han har tid med oss) och det har jag längtat efter sååå länge. Tänk att vi inte har setts sen augusti!!!!! Alldeles för längesen! Sen ska det bli kul att träffa familjen oxå såklart :)
Det kanske blir en date med Anna och Måns oxå men det ser lite mörkt ut för det. Men vi får se.

En snyftare


Liam ligger och snyftar i sömnen. Stackarn. Han ville inte riktigt gå och lägga sig så vi har haft en fight här hemma och han har gastat rätt bra och jag har ignorerat så gott jag kunnat. Till slut så orkade han inte mer och somnade. Jag känner mig alltid så elak när jag låter han skrika till han somnar. Men ibland så funkar ingenting och då får det bli så. 99% av gångerna så somnar han ju av sig själv så som tur är så händer detta inte så ofta. Men nu kan det bli så att han sover kasst. Aldrig bra att somna ledsen :( Vi får se!!

Vi har varit ute nästan hela dagen idag. Ätit ute och lekt ute. Bara varit inne när Liam sovit men då satt jag ute och solade mig. Jisses vad jag brände mig. Farligt att sitta i solen när det är så där lagom varmt ute. Då kan man ju sitta hur länge som helst vilket resulterar i KRÄFTA!!! Innan Liam skulle sova så åkte vi iväg och köpte en cykelstol/cykelsadel till honom. Så nu kan vi ute och cykla tillsammans :) Det tror jag han kommer att gillar skarpt.

Vi hade nog kunnat gå till dagis och jobb imorrn har jag insett nu. Men jag sjukade honom imorrn redan imorse och sa till på jobbet redan imorse oxå. Tyckte han var så himla hostig och snorig men sen under dagen har det varit ganska lugnt. Inte helt bra men det hade gått. Men men, nu får han en hemmadag med morsan istället, det blir han nog inte ledsen för :)

En timmes njutning

Jag har precis lagt Liam och det verkar som att han somnade direkt. Så nu ska jag passa på att sätta mig i trädgården och läsa ToppHälsa och bara njuta en timme :)
Dock så börjar jag känna mig förkyld. Ont i halsen och täppt i näsan. Får hoppas det är övergående bara. Kan ju vara allergin men den brukar jag inte få så här tidigt. Jaja, ha de gött i solen!!

En vårig måndag

Alla samtal som ska göras är gjorda nu och jag och Liam är såklart hemma idag. Får se hur det blir imorgon. Han har sovit heeela natten men nu på morgonen var han ganska hostig. Han har fått mer medicin att ta så den fick han nu på morgonen tillsammans med den gamla. Hoppas jag gjorde rätt...
Jag hoppas att det fina väder som vi har utanför fönstret nu håller i sig så att vi kan vara ute lite idag. Vi måste iväg och köpa en nu vårmössa till Liam för hans försvann någonstans på sjukhuset i helgen. Men annars ska vi såklart ta det lugnt idag och bara vara.
Nu kurrar det i våra magar och det är dax för frukost!

Påskharen kom tidigare i år


Nu är hela familjen samlad igen. Vi fick komma hem igen vid lunch för då var Liams andning helt bra igen och han har varit hur pigg som helst under resten av dagen. Nu ligger han och sover och jag hoppas han får sova hela natten så han får vila ut ordentligt.

Vi åker till Skåne under påsken så därför kom den västgötske påskharen och hälsade på under eftermiddagen och gömde ett påskägg i vår trädgård:

Oj vilket stort påskägg haren hade lämnat i trädgården

Massa god choklad hittade Liam i ägget

..och en skock med djur :)

Farmor och farfar kom precis efter att påskharen varit på besök :P

Vilken tur att påskharen hade koll på att Liam inte skulle vara hemma under påsk och kom denna helgen istället. Annars hade Liam missat ett ägg ju!!

Akuten och inlagd över natten

Jag sitter här i min ensamhet, nyduschad och fräsch. En natt utan båda mina grabbar var allt lite skumt men jag ska erkänna att jag sov kanon. Jag känner mig helt utvilad.
Vi fick åka in med Liam igår till akuten, igen. Förkylningsastma som han haft förut men denna gången upplevde båda jag och Fredrik att den var mycket värre än de andra gångerna. Usch vad Liam fick kämpa för att få luft. Han var totalt utslagen och satt bara och stirrade eller sov.
Väl på akuten så gick det minsann fort. Vi hann bara precis komma in på akuten och anmäla oss och sen fick vi komma in på ett rum direkt och en läkare var där på 5 minuter. (annars har vi fått vänta ett bra tag) Läkaren blev rätt bekymrad och sa nästan direkt att han skulle läggas in. Sen fick han kortison och inhalera. Men denna gången tog det mycket längre tid för andningen att bli bra. Vi kom in på akuten ca 10,30 och när jag åkte därifrån vid 19 så var den fortfarande inte bra. Den var ju bättre såklart men inte alls så som den skulle vara. Så det var riktigt segt denna gången.
Jag pratade med Fredrik nu på morgonen och nu verkar det som att det är bra iaf. Vi får se vad läkaren säger på ronden nu på morgonen. Om han får komma hem eller inte. Han får inte ha feber, vilket han inte hade på hela dagen igår, han måste syresätta sig bra, den var lite si och så med det igår. Han måste äta någorlunda bra, han åt en smörgås kl 15 igår och sen fick han välling vid 18, det var det enda han ville ha. Hoppas han fått upp aptiten idag :)
Nu ska jag äta lite frukost sen får vi se om jag måste åka in till sjukhuset. Om Liam måste stanna så måste jag åka in för Fredrik har jouren och där kan det ju ringa när som helst så måste han åka. Men vi hoppas han får komma hem. Eftersom man bara får vara inne på sitt rum (ca 5 kvadrat) så blir Liam lite smått uttråkad. Inget kul med sjukhus!!

Men inte jag....


Det är svårt att hålla uppe ögonlocken ikväll. Jag har varit lite som en zombie hela dagen idag. Liam vaknade lite innan 01 inatt och var sen vaken till ca 04. Sådana nätter gillas skarpt. Eller inte kanske. Jag gissar på att det är tänderna som spökar igen. Jag tror att det är fler på gång nu och därför kunde han inte sova. Så därför laddades han med alvedon innan vi lade honom ikväll. Vi hoppas att det hjälper och att vi alla kan få sova inatt. Jag borde kanske ligga i sängen redan men det är inte min grej :P

Nu tittar jag på Sveriges Mästerkock. Jag gillar matprogram och just nu finns det ju ett antal att välja mellan. Men detta är min favvis. Men jag blir så avis på dom. Dom är så duktiga och så kreativa i köket. Varför kan inte jag så bra? Varför pallar inte jag laga sådan mat. Jag vill kunna det men jag är alldeles för feg. Jag vågar inte laga avancerade grejer, inte ens halvavancerat. Jag vill aldrig bjuda folk på middag för jag är inge vidare i köket och jag vill inte skämma ut mig totalt. Alla andra känns så duktiga i köket. Men inte jag!

Absolut helt rätt.....


Jag skulle gått på ett spinningpass idag men instruktören blev sjuk så passet blev inställt. Jag tröstäter choklad! Verkar ju helt optimalt....
eller?
haha

Mina fynd


I lördags var jag och Matilda på barnklädesloppis inne i Skara. Den här var mycket bättre än den förra vi var på. Bättre organiserat och mycket bättre lokal. Så jag lyckades faktiskt fynda en hel del denna gången:


Två par byxor blev det. Det mörkare paret verkar vara helt oanvända. Tuffa båda två

Billiga men roliga tishor





En fleecejacka/tröja för 15 spänn. Jisses vilket fynd!

Jag köper i stort sett aldrig dyra plagg till Liam. Det är helt onödigt eftersom han växer så fort och kan bara använda samma kläder i några månader, i bästa fall. Så jag håller mig till de vanliga butikerna som HM, Lindex osv. Därför är det extra roligt med loppis. Där kan man hitta de dyrare märkena för några 10. Det dyraste jag köpte i lördags var jeansen till höger, dom kostade 80 kr. Alla 9 plaggen tillsammans (plus ett pussel) kostade 300 kr. Inte så illa väl?

Nu har jag gått från att varit en som absolut inte velat handla begagnat till en som ääääälskar loppis :) Nästa loppis är den 14 maj här i Götene. Den ska tydligen vara riktigt stor. Håhå, spännande ;)

Inget vettigt


Det har tydligen varit fler än jag som tänkt tanken att de skulle grilla för all grillkol var helt slut överallt. Så jag fick ingen grillning idag. Nästa helg hoppas jag på istället :)

Jag är totalslut i hela kroppen. Det känns som att jag varit på benen precis hela dagen vilket jag har oxå. Först rensning av garderober, sen trädgårdsarbete och sen en löprunda på det. Jisses vad duktig jag varit idag. Nu ligger vi och tittar på The Fighter men jag tappade intresset rätt snabbt. En film om någon avdankad boxare. Nä, seg!

Löprundan dårå. Jag sprang 7,6 km. Efter bara en liten bit in i rundan så kändes mina vader som stockar och när det väl gått över så kändes låren som stockar istället. Men det gick ändå ända in i mål :)

Inget vettigt alls idag så nu slutar jag

Ett gott dagsverk


Nu har familjen Andersson/Sahl verkligen varit rediga. Vi har spenderat några timmar ute nu och fixat i trädgården. Det var minsann riktigt roligt och det är alltid så skönt när man kan bocka av lite från att-göra-listan. Liam var med i förmiddags men nu har han legat och sovit de senaste två timmarna så då har det varit lite lättare att greja. Men vad skönt det att kunna släppa ut honom i trädgården nu. Han älskar att kunna promenera omkring och upptäcka saker. Han kan vara ute hur länge som helst. Vi har ju lyxen att ha en lekplats andra sidan vår häck och dit går han väldigt gärna såklart :)

Men nu är vi nöjda med det vi gjort för dagen och ska gotta oss resten av denna söndag. Jag ska snart ta på löparskorna och springa en runda. Sen hoppas jag på att jag får som jag vill idag, nämligen lite grillat till middag :) Det hade varit gudomligt gott!!!

Hoppas ni njuter av det fina vädret

Helt min stil


Snart dax för sängen men innan det så måste jag få min dagliga dos av vettig tv: BigBrother höhö. Peter är ju helt klockren som vaktis denna veckan! Och som han njuter av det. Tänk att jag inte kräver mer än att man slänger in en knasig och brokig samling med folk i ett hus och låter dom gå bananas. Helt min stil.

Sista dagen som singelmorsa är snart slut och även den har gått bra. Gudars var det är härligt att hämta Liam efter jobbet. Idag var de ute på gården och han spatserade omkring i godan ro. Han verkade nöjd med tillvaron helt klart. Det hade gått bra att vara på annan avdelning med andra fröknar och barn. Han hade letat upp en fröken som han velat vara nära under eftermiddagen. Så han höll sig nära henne hela tiden, då kände han sig trygg. Han kommer nog bli eld och lågor när det är pappa Fredrik som hämtar imorgon :)

Nu lite mer BB och sen sängen. Sista jobbdagen för denna veckan imorgon.

Natti

Shoppat i helgen


Topp från VeroModa.

Lite kortare i modellen, kommer vara skitsnygg till ett par blå jeans

Tunika från HM

Som jag letat efter denna. Såg den i norska webshoppen men kunde inte hitta den in svenska.

Men så sprang jag på den i helgen och lyckan var total :)

Så himla fin!!!

Bra investering


Efter ett 40 minuterspass på crosstrainern så är det gott med lite ananas. Det är verkligen mitt nya favvokvällsmål. Så jäkla gott och nyttigt :)

Nu när Fredrik inte är hemma så är crosstrainern guld värd. Det går ju inte att komma iväg och träna på gymmet eller ta en runda i löpspåret. Men crossen kan jag slänga mig upp på så fort Liam har lagt sig. Det är verkligen perfekt och ett hett tips till alla som känner att de inte hinner träna.

Vår kostade 5000 kr så visst, det är ju inte billigt. Men i längden lönar det sig helt klart. Det är en mycket bra investering!!

Nu ska jag titta på de desperata hemmafruarna och mumsa ananas :)

Två dagar avverkade


Två dagar som singelmorsa är nu avverkade och alla inblandade mår fortfarande bra. Men mitt huvud håller på att sprängas nu ikväll. Det har varit fullt ös på jobbet dessa två dagarna och sedan har jag och Liam hållt oss sysselsatta här hemma. Det bli verkligen skillnad när man inte har någon att dela sysslorna med. Allt kred till alla singelföräldrar som får vardagen att flyta på så bra. Inge kaos här men det är en viss skillnad.

Två dagar på dagis än så länge och allt har gått bra. Idag var hans första riktigt långa dag och han var rätt så trött när jag hämtade honom och han somnade i ett nafs lite innan 19. Imorgon har personalen på Liams avdelning planering på eftermiddagen så då får han vara på grannavdelningen några timmar. Det ska bli kul att se hur det går med annan personal som han inte varit med speciellt mycket. Vanligtvis ska Liam inte vara länge på onsdagar men eftersom Fredrik är i Lysekil så måste han vara det.

Införskaffat till vardagsrummet


Jag har skaffat mig ny prydnad till soffbordet. Vad tycks?



Han gillar att klättra :)

Mot Lysekil


I måndags skulle Fredrik ha åkt till Lysekil för att jobba. Men han blev kass i magen på alla sätt och vis och därför fick han stanna hemma. Perfekt tajming på sätt och vis eftersom Liam var sjuk nästan hela veckan så dom två var hemma tillsammans hela veckan och jag kunde jobba.

Men han åker till Lysekil imorgon istället och han stannar där till på torsdag. Så jag och Liam kommer vara själva i veckan. Vi får klara oss helt själva med andra ord. Ska bli kul att se hur detta ska gå. Jag vet ju att det komma gå bra iofs men jag undrar hur trött jag kommer vara i slutet av veckan? Att jobba, ha hand om allt gällande Liam och hushållet som ska vara tiptop, det är ju inget som jag vanligtvis behöver ha hand om själv. Jag kommer med andra ord att få en liten inblick i hur det är att vara ensamstående förälder. Vi får väl se hur jag klarar av detta uppdrag :) Men jag och Liam ska ha så skoj så!!!

Den knaprande mumsande larven


Nu är det bara några timmar kvar av denna helgen. Den har gått väldigt fort tycker jag. Jag har ju det så pass bra att jag bara jobbar 4.5 timme eller inget alls på fredagar vilket gör att helgen känns extra lång men inte denna helgen.

Idag har jag faktiskt suttit med lite arbete haha. Hur kul låter inte det. Men det har jag gjort iaf. Jag har gjort min första flanosaga. Helt alldeles själv. Fast naturligtvis har jag utgått från en bok. Liam har en bok som han ärvt av Noel och den tycker jag passade jättebra för min 1-2 åringar.

Den knaprande mumsande larden

Japp, dessa små konstverken har jag gjort alldeles själv :) (förutom grenen för det var Fredriks bidrag)

Imorrn får vi se om ungarna uppskattar allt mitt hårda slit eller inte.

Igår var jag hemma hos Sara för en tjejkväll. Vi åt god thaimat, massa choklad i olika former och lite chips. En hel del skitsnack men vi tittade även på Skönheten och Odjuret - den tecknade. Haha, det var helmysigt på något knasigt sätt. De gamla hederlige disneyfilmerna är så bra. Tänk hur mycket man tittade på dom när man var liten. Sara kunde naturligtvis varenda sång i hela filmen och ylade glatt med :) Vi hade en jättemysig och rolig kväll. Förra gången hade jag turen och fick sova i Saras säng medan Sara sov på madrass. Den turen hade jag inte denna gången och idag har jag aningens ont i ryggen :P (så tänk på det till nästa gång söta Sara haha)

 

 

Vi gick ut en sväng i eftermddags för att städa i bilarna och Liam var naturligtvis med (var skulle killen annars vara lixom ;) ) Torkvindan är en stor hit och även grannarnas småsten :P






4 bra


1. Liam vaknade helt feberfri idag och har varit på lysande humör hela dagen. Nu hoppas vi på att han ska få vara frisk ett bra tag.

2. Min "långa" jobbonsdag ska kortas. Jag ska inte längre vara planeringsavlösare på onsdageftermiddag vilket gör att jag nu kan lägga om schemat lite och sluta tidigare 3 dagar i veckan istället för två. Kommer få börja ca en halvtimme tidigare någon morgon men det spelar ingen roll.

3. Imorgonkväll ska jag hem till Sara för lite tjejkväll. Ska bli sjukt roligt! Vi ska bara ha det gött. Äta och dricka gott och snacka en massa skit. Som jag längtar :)

4. Min "riktiga" Emmie är tillbaka! Jag har saknat dig..
Valfritt innehåll
RSS 2.0