hur gick det till...

dagen började med att jag fick gå upp 0615, på en ledig dag. bilen skulle in på service och jag var tvungen att köra in den och sen ta fredriks föräldrars bil hem. för på schemat idag har det varit en jobbintervju på en förskola i källby. jag tyckte att den gick riktigt bra. mycket bättre än den förra eftersom det var lite mer normala frågor. mer frågor som faktiskt handlade om mig som pedagog och verksamheten. det kändes bra iaf. och för ungefär 30 minuter sen så ringde en  av de rektorer som var med på min första intervju. han ville träffa mig igen för en intervju som gällde på just hans förskola. hur paff blev inte jag haha. jag hade helt tappat hoppet när det gällde de jobben så jag blev sketaglad såklart :) så nu blir det ännu en intervju på måndag. nu är det rektorn och arbetslagsledarna som ska vara med. det känns lite mer humant än tre rektorer som sitter och stirrar på en :P så det är en del på gång och jag är riktigt stolt över mig själv. jag har ju faktiskt gjort ett så pass bra intryck på dem att de ger mig ännu en chans.

så min dag har varit toppen. fastän det blev en tidig morgon..

ciao

han älskar mig minsann..

jag fick nyss ett mezz från fredrik: jag vill bara hem till dig hela tiden älskling. jag älskar dig.

det är inte ofta jag får sådana sms så det uppskattas verkligen. sen kan det ju vara fjäsk efter helgens eskapader men det skiter jag i. jag blev iaf glad.

fredrik jobbar över idag så han kommer inte hem på många timmar än förmodligen. nu kommer emmie att sucka och himla med ögonen men jag börjar fan bli trött på att sitta själv!!! jag tycker minsann att det blivit lite många gånger nu de senaste veckorna och jag vet inte vad jag ska göra. fixar hem säsong 6 av one tree hill. hoppas på att det kan hålla mig glad och nöjd. jag har ju även dirty dancing, om jag nu lyckas bränna den rätt. jag har ju bara testat 3 gånger redan. men jag tror jag gjorde rätt nu. det är inte alltid bra att ha en datanörd till kille för det gör att jag inte behöver lära mig hur man gör :P

häpp,

ciao

sovit på hotell.....

så här gickdet till:
fredrik var ju ute i fredags. det var ju bandy som gällde först. efter det skulle de dra till badhuset för den årliga badhusfesten och kl 2100 var det mat som gällde. sen var fredriks planer att han skulle ringa mig för att jag skulle komma och hämta honom. så jag satt här hemma och frossade som en valross haha. klockan blev 0000 och då anade jag att han förmodligen hade dragit ut på krogen iaf. jaja, lite smått irriterad över att han inte kan ringa och säga det men jag kan väl inte ställa hur höga krav som helst... klockan närmar sig 0200 ocj då ger jag upp. jag går och lägger mig. kvar över två ringer telen. TYPISKT att han ska ringa precis när jag somnat!!!!!!!

- ja, det är elin!
- ja hej. det här är ..... ............. och jag ringer från polisen
(elin tänker direkt: va fan har han nu gjort det jävla puckot)
-det är så att vi har omhändertagit fredrik och han kommer spendera natten här hos oss.
-jahaaa......
-han är väldigt berusad och vi var oroliga att han skulle lägga sig och sova utomhus och det är ju minusgrader så det är bättre att han sover hos oss. och han ville att vi skulle ringa till dig för han trodde att du nog skulle bli orolig.
-oooki. men tack för att ni ringde och berättade så att jag vet var han är iaf.
-jajemän. men nu vet du
-ok. tack så mycket. hej då!
-tack hej!

jag var så irriterad att jag skulle kunnat explodera!!! seriöst talat karl, du närmar dig 30 och kan fortfarande inte dricka som en normal människa. grrrrrrrr... så jag låg där i sängen och var lite smått irriterad men samtidigt tyckte jag att det var jäkligt gött att jag skulle slippa köra och hämta honom på natten hihi. jag kom även fram till (mitt i all min frustration) att polisen jag pratat med måste varit en heting! han lät helt enkelt lite småporrig. en man i 40 årsåldern, i sina bästa år med andra ord haha.

jag får ju såklart hämta fredrik sen på morgonen istället. han ringde 0820. jag sa till han att han minsann kunde ta bussen istället. men icke. så jag körde in och hämtade han. det är ju utsläpp kl 0800 på polishusets hotell. det enda jag sa till han var hej :P sen var jag hos frida hela dagen i stort sett men när jag kom hem såg han ut som en liten hundvalp. skämdes som få kan jag ju säga. det visade sig iag att han varit sketfull (överraskning.. verkligen) och han hade gått fram till poliserna och frågat om de kunde skjutsa honom hem. dom hade knappt fattat vad han sa eftersom han sluddrade aningens så deras respons på frågan blev ungefär så här:

-näe, vi kan inte skjutsa dig hem men du kan få följa med oss till polishuset och sova.

detta har ju fredrik inte något minne av utan det var vad polisen berättade innan fredrik stack hem på morgonen. så så gick det till. spännande!!

snötäcke

igår när vi gick och la oss så snöade det som attans. men jag tänkte ju att det förmodligen kommer vara helt borta tills vi vaknar. men nu när jag vaknade imorse så ligger det allt ett fint vitt lager snö på marken. hur ofta är det som det faktiskt är kallt och snöigt i november? måste ju vara väldigt längesen det hände. men det är allt lite mysigt.

igår var jag och intervjuade elever till vårt ex.arbete. 4 intervjuer blev det för jag fick inte tag på den siste lärare. får väl göra dom nästa vecka om vi behöver fler. men shit vad jag är imponerad av de ungarna jag intervjuade. de gick i 2-3 och jag frågade dom lite allt möjligt om undervisning och deras lärare. ingen av de 4 hade några som helst problem med att svara. jag trodde att de skulle vara lite blyga. dom har ju aldrig träffat mig förut. men dom var hur öppna som helst. hade det varit jag när jag gick i 2:an så hade jag förmodligen inte sagt ett knyst för jag var sååå blyg när jag var liten. så jag blev imponerad igår :)

idag då. snart ska jag ta mig en långpromenad i vintervädret tror jag. senare idag, vid 14, ska fredrik iväg. först är det bandy med grabbarna som gäller och sen är det den årliga badhusfesten. så jag blir allena igen :P men jag ska köpa godis och glo på film så jag ska allt kunna mysa till det!! sen måste jag dock hämta fredrik när han känner att han är färdig och det blir ett störmoment :P får hoppas att blir färdig tidigt!!

näe, frukost och promenad!!

ciao

julönskan

Blev utmanad av Maria Björklund

Man ska skriva vad man önskar sig till jul.

Tre hårda klappar:
1. Ny laptop
2. Systemkamera
3. Nintendo Wii Fitness

Tre mjuka klappar:
1. Dansmatta
2. Pyjamas
3. Myskofta

Tre viktiga klappar:
1. Att Emmie och Noel kommer hit till jul
2. Att vi har det kul och trevligt här uppe
3. Att alla ni andra oxå får en underbar jul!!

Utmanar alla som känner för att göra en julig utmaning!

nummer 2

för någon timme sedan ringde rektorn från en skola där jag sökt jobb som förskollärare. hon ville att jag skulle komma på en intervju :) det känns riktigt bra. det är på en förskola lite utanför götene så det skulle ju vara perfekt. och jag har även haft praktik där så jag vet lite hur det är där. meeen som vanligt tror jag inte något om det. jag hoppas naturligtvis men jag tror inte :P bäst så.. så slipper jag bli allt för besviken om det inte går vägen. jag är iaf glad över att jag får komma på intervju. bara det är ju något att vara stolt över!!

nu ska jag proppa i mig lite poppisar och glo på tv. fredrik är och kolla på bandy så jag är allena!!

ciao

snöigt värre

ja minsann, idag har det snöat i lilla götene!! först kom det pyttesmå flingor men sen så drog det igång ordentligt. så nu har vi väl typ 2 decimeter med snö på marken :) näääää, skoja bara hihi. precis som det brukar göra så började det att regna direkt efter så nu är alla spår av snön helt puts väck!! men jag fick allt lite julkänsla där. längtar som attans till julen. tyvärr fick jag veta att emmie och noel inte kommer tills oss :( emmie har ingen semester att ta ut. och det är verkligen skittrist. egentligen tänker jag mest för emmie och noels skull. inte för att jag tror att dom kommer ha tråkigt men jag vet att emmie sååå gärna hade velat komma!!! mamma, pappa och erica kommer ju hit och även fredriks släkt så vi kommer ju ha fullt upp. men jag vill ha min emmie och noel här!!! jag kommer ju hoppas in i det sista att det kommer lösa sig men det ser väldigt svart ut tyvärr!!

idag händer det inte så där väldans mycket. jag går här och påtar och fixar med tvätt som den lilla hemmafru som jag är höhö. nä men det är rätt gött faktiskt. jag har att göra än så länge så jag är inte uttråkad och däven iaf :)

jag har varit ute och sprungit idag.

näe, nu ska jag hänga tvätt.

ciao

En hunderlig krock

jag läste nyss på aftonbladet. se om en killen som hade kört i 110 km/h och körde på en valp. killen kör vidare för han är övertygad om att hunden dött (vilket ju är idiotiskt, men det är inte det detta handlar om). efter ca 2 mil stannar killen för han vill se om bilens front tagit skada. då har valpen pressats in i fronten och hamnat i ett hål i karossen. valpen klarade sig med ett brutet ben. asså, vilken jäkla historia haha. jag tycker den är helt hunderbar höhö. vilken änglavakt den lille krabaten hade :)


måndag

kan knappt skriva på tangentbordet för jag har en Leo som ligger preecis framför mig. verkar helt klart vara deb bästa platsen i huset. åtminstone när man sitter här!

helgen var hur skön som helst. på kvällen i lördags så kom emma och robert hit och förgyllde hos oss :) vi stack ut och käkade på götenes gatukök haha. det var godare än det låter, jag lovar!!! oxfilén var utsökt!!! sen bar det av hem igen och då spelades det lite guitar hero :) och jag är rätt säker på att team emma/elin slog "pågarna" till slut! vi rockade hårdast helt enkelt. sen tittade vi på lite film och snackade skit. det var rakt igenom dundertrevligt :) och om två veckor ska vi göra om det för då ska vi på krogshow tillsammans. ser fram mot det så sörens.

idag har det varit lite segt. jag borde ta tag i en massa skola egentligen men orken finns inte riktigt. inte lusten heller. men det blir till att tvinga sig till det imorgon. då ska vi träffa handledaren och sen tänkte jag sätta mig med lite allt möjligt. måste ta tag i det!!!

oxå har jag varit ute och sprungit.

ciao

jag kan känna mig ensam ibland...

jag trivs bra där vi bor idag. jag tycker om att bo i en liten by där jag kan känna mig säker då jag är ute och gå om kvällarna. jag behöver inte smygga längs buskar och husväggar. men det är tufft att flytta. jag tror inte att alla inser vad det är man ger upp. man tar det för givet att det inte kommer bli så stor förändring. jag hade inställningen att det skulle bli kul att flytta hemifrån, långt från tråkiga vinslöv, bo tillsammans med den som jag älskar och jag kommer komma in i det snabbt. men det är inte riktigt så i verkligheten. första veckorna vi bodde i lidköping så var allt toppen. äntligen har jag flyttat hemifrån. sen kom en djävulsk period. fredrik jobbade i gbg och han sov där i veckorna. jag jobbade på "skit"info one och hatade det. hade en vän då. shit vad ensam jag var. det var många kvällar som jag satt och bölade för att jag kände mig ensammast i hela världen. men det gick över när fredrik började jobba i lidköping igen och jag fick fler vänner. oftast trivs jag bra här och jag skulle aldrig flytta hem till skåne igen. detta är mitt hem och det är här som jag vill vara. bara om det är så att jag och fredrik gör slut så flyttar jag kanske till skåne igenmen det har jag inte tänkt att vi ska göra. jag kan ibland tänka tanken att jag vill flytta tillbaka till skåne. mest för att jag kan känna mig ensam här ibland. jag har vänner som jag tycker om men det är inte de vänner jag har/hade i skåne och kommer aldrig att bli det heller. jag känner mig inte värdefull för alla vänner jag har här uppe. med vissa av dom känns det så men med andra så känns det som det faktiskt kan kvitta helt om vi är vänner eller ej! och jag har sagt till mig själv att jag tänker sluta med att hela tiden försöka hålla vänskapen levande när jag märker att den andra faktiskt inte verkar bry sig. jag blir ändå bara besviken. så jag tänker uppskatta de bra vännerna jag har för jag har några som jag verkligen uppskattar och som jag aldrig vill mista!

träningsvärker...

grått grått grått och regn regn regn ännu en dag. fram med ljus och tänd lamporna bara :P

idag händer det inte överdrivet mycket.  vi ska kanske träffa emma och robert ikväll. men emma skulle jobba först till 16 och sen fick hon se om hon pallade. men jag hoppas iaf! jag tror även att jag ska städa ur lite skåp idag. jag har några där jag bara slängt in grejs så jag tror jag ska ta tag i det idag. annars absolut inget.

vilket otroligt bra inlägg detta blev. hoppas ni njöt :P

ciao

ont i fossingarna

shit vilket höstväder det är. jag tycker det småduggar konstant nu för tiden. men på sätt och vis är det mysigt med detta ständiga mörker. jag får anledning att tända alla lamporna i fönsterna och det är aaalltid mysigt :) jag är inte som fredrik som tänder i precis hela huset och går och muttrar att vi har det så jäkla mörkt! det kunde ju har varit värre, det kunde varit kolmörkt i en månad som dom har i norra sverige :P

jag har iaf precis varit ute och sprungit och jag kommer inte tjata mer om det!!

mailade oxå nyss den tjejen (Marina) som har fixat designen på min blogg. jag vill ha ny bild i headern. men jag får se vad hon svarar. hon kanske totalvägrar haha.

annars händer det inte så mycket här idag. fredrik ska glo på bandy ikväll så jag är allena. jag funderar på att följa med men vi får se. man borde ju passa på nu när det inte är så kallt. så slipper jag frysa tårna av mig meeen samtidigt så är bandy måttligt roligt när det regnar. jäjä, jag får se. nu ska jag duscha och sen lite frulle!

ciao

Peps såklart..

det är såklart peps som har skrivit låten som jag hintade om förut :) vem annars. elins stooora idol. håller just nu på att fixa hem en skiva med han, alla hans bästa. men det var inte det som det här inlägget skulle handla om. tänkte faktiskt bildbomba lite för jag har bilder i kameran som jag inte visat. oj så spända ni blev nu haha.
barasara ställde sig och lagade middag kl 22,00. helt typiskt barasara :)

snart har hon lärt sig att hjälpa till lite kanske

tycker bara att det blev en cool bild!

visst är hon vacker när hon sover :P

fanny bunny lekte som en toka!!

mamma och erica posar i bilen

piff och puff, ni som var där fattar vad jag menar hahahaha

en trött men söt ericafika









slå klackarna i taket

Jag har stenfastnat för en låt. man hör den i IQ-reklamen och den är så jäkla trallvänlig. så emmie, det måste ju vara en låt vi kan ha på en av våra bilresor :)

När vinet glöder i de fyllda glasen och
vi börjar bli i gasen, då lossar tungans band.
Vi som gått omkring och varit så blyga
vi slutar upp att smyga, motet kommer efterhand.

Hej, tjo och klackarna i taket!
Nu visar vi helt naket hur modiga vi är.
Inga ord kan bli förstora, vad har jag att förlora?
Så är det med det!

Alla rus i stora famnen och skeppet söker hamnen
och vänskapen är varm.
Livets gåtor blir så uppenbara och dem kan jag förklara
när du vilar på min arm.

Senare när berusningen har lagt sig och
det som jag har sagt dig verkar ganska meningslöst.
Då undrar jag över hur du ser mig,
man för sig och hur man beter sig och då skrattar jag nervöst.

Mitt hjärta har en frusen inneboende med
pajjat självförtroende som inte mår så bra.
Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.

Hon plockar fram allt det jag gömmer och minns
allt det jag glömmer och säger att hon är jag.


den som gissar vem som har skrivit låten (utan att fuskkolla på nätet) får en femma och en slängkyss :) det är egentligen rätt uppenbart vem som skrivit den hihi... tänk elin bara lixom!!

det är så att jag vill kräkas

"Bebisen slagen till döds

socialen gjorde 60 hembesök utan att rycka in. bebisen hade skador "som efter en bilkrash" då han dog av misshandeln, uppger brittiska medier. nu fälls två män för att i månader ha använt honom som "slagpåse"" (aftonbladet.se)

även mamman har dömts. jag satt och lipade när jag läste det här. den här lille killen har i stort sett sen han föddes blivit misshandlad av sin egen mamma så illa att han till slut dog. han gick knappt att känna igen när de hittade honom i spjälsängen. fy fan vad jag skäms för oss människor ibland. vi ser oss själva som de intelligentaste på vår planet. men så fan heller att vi är. vi borde skämmas! hur kan man misshandla ett barn. ett barn som inte har en chans att försvara sig eller ens säga ifrån? det är så att jag vill kräkas!!

kakor är gott!!

fredrik står i duschen och jag sitter mest här för att jag inte har något bättre för mig. som vanligt då alltså. jag behöver oxå duscha så jag väääntar. jag har iaf varit en mild pedant-elin idag :) städat som en liten iller.. eller något. skönt skönt. klockan 18 ska vi vara i lovene för fredriks pappa fyller 51 idag så det blir lite saft och kakor. och ni som känner mig vet att jag aldrig säger nej till kakor :) MEN, jag har märkt en stor skillnad på våra släkters kalas. här uppe har de kanske 1-2 olika kaksorter och inte tårta. när jag bodde i skåne och gick på släktkalas så var det massor med olika kakor OCH tårta. det är vad jag kallar ett riktigt kalas. för nu måste vi ju vara ärliga: man går inte på kalas för att sällskapa eller gratta, man går dit för godsakerna :) men här uppe är det inte så mycket att längta efter egentligen. min mormor var ett riktigt proffs på kalas. massvis med hemmagjorda kakor och tårta. alltid underbart smarrigt. här uppe... iiinte så mycket hemmabakt kan jag ju säga. och oftast bjuds det inte ens på kakor utan det blir mat istället. mat kan jag käka hemma, men jag kan inte har kakor hemma för då frossar jag som en galning. så därför vill jag gå på kalas och frossa istället :) meen den tiden är förbi... får väl uppskatta det lilla..

Pedant

jag vill bli en riktig pedant som alltid har det extremt fint och städat i varenda liten vrå. jag sa till fredrik igår att imorgon (tisdag) ska jag förvandlas till en äkta pedant. jag vill jag vill jag vill!!!! varför fick jag inte min farmors pedantgen för??? hemma hos henne är det perfekt, heeeelt fläckfritt. så vill jag har det jämt jämt jämt. men jag fattar inte hur folk gör seriöst talat. nu när jag har varit på praktik hela dagarna så pallar jag inte städa när jag kommer hem. hur gör alla ni som faktiskt jobbar 8 timmar om dagen men ändå har det snyggt hemma?? har ni några tips :P jag får väl helt enkelt sparka mig själv i arslet!!! men om det är någon av er som hört talas om någon bra medecin mot slapphet och lathet så hojta. jag behöver en rejäl injektion!!!

på emmies begäran..

jag skriver nu ett inlägg på emmies begäran. hon klagade på mig och sa att hon inte hade något att skriva så detta inlägg tillägnar jag henne :P

det senaste har jag haft hyfsat fullt upp med att planera massa lektioner hit och dit. det är mer att göra i en skola än vad man först kan tänka sig. när jag började på högskolan hade jag en sådan rosa och fluffig bild av läraryrket men oj så fel jag hade haha. shit vilken stress det är hela tiden. konstant har man något att göra och det är inte så att det lättar någon gång. samma press och stress heeela tiden. stor eloge till alla lärare där ute :) jag har ju några dagar som jag varit borta men annars skulle ha varit klar i fredags. men nu är det inte mycket kvar och det känns bra. men jag har trivts bra iaf. men tufft har det varit.

jag har nästan precis varit på en jobbintervju. av 50 behöriga lärare hade de plockat ut 27 som de intervjuade för 17 tjänster. och jag var en av dom. det känns riktigt bra. intervjun gick helt ok. kändes som att jag flummade en hel del men jag tror inte att jag gjorde det egentligen. jag satt med 3 rektorer och de grillade mig om lite alls möjligt.  ganska så kniviga frågor. hon som ringde och sa att jag skulle komma på intervju hade sagt att jag skulle förbereda mig på att svara på frågor om hur jag ville ha verksamheten men frågorna handlade inget om det. lite dåligt men men.. jag svarade så gott jag kunde på allt och mer kan jag ju inte göra. nu är det bara att vänta och se.... men jag vill inte påstå att jag tror att jag kommer få något av jobben. mest för att jag inte tror att jag ska ha sådan tur att jag lyckas på första försöket :P men större under har väl skett. men jag vågar inte riktigt hoppas för jag vill inte bli besviken...

mina tbå kusiner var hur snäll och goa som helst. jag mailade dom bägge två och frågade om tips och råd och jag fick jättebra svar tillbaka. det uppskattade jag verkligen. TACK!!  och som alltid så stöttade emmie slemmie mig :) hon är den bästa som finns att prata med när man vill bli boostad :) hjälpte mycket!!

jag har även sökt två andra jobb nu. det ena här i götene och det andra utanför götene. får la se vad det blir av det :)

så, nu tycker jag att jag varit redig och skrivit ordentligt :P looooovar att skriva imorgon oxå höhö

ciao
Valfritt innehåll
RSS 2.0