Läxor och bus


Vi kommer att ha Noel på besök i några dagar. Vi skutsar honom till skolan på morgonen och sedan hämtar vi på fritids. Jag jobbar ju ändå utanför skara där dom bor så det blir på vägen till och från jobbet. Det blir en försmak på att lämna och hämta på dagis sen :)

Liam blir som vanligt helt salig när Noel är här. Allting blir roligt så länge kusinen gör det. Noel busar gärna med Liam men säger stop när han vill gå och göra annat. Som att spela datorspel haha. Han är verkligen helt tokig i det.

Igår satt jag och Noel och gjorde läxor. Läsläxor var det. Idag var det Fredriks tur och det var repetition av det vi gjorde igår. Det var kul att se att det faktiskt hade fastnat igår och att Noel idag kunde det riktigt bra. Igår fick han kämpa men det gav minsann resultat och idag var det lätt :)







Läxläsningen idag. Jag vet ju inte hur han brukar vara hemma men här var det inga bekymmer med motivationen. Inget gnäll eller tjat om att han ville göra något annat. Han var jätteduktig!!






Till akuten och tillbaka


Vi har haft lite sjukstuga i helgen och vi har det fortfarande. Liam är mycket bättre men nu har det blivit min tur att tampas med sjukan.

I fredags var det som värst för Liam. På kvällen började han andas jättefort (vi räknade till över 80 andetag/minut) och han hade 39,5 i temp trots alvedon. Så Fredrik ringde till sjukvårdsupplysningen och efter en massa frågor så tyckte hon att vi skulle åka till akuten med honom. Så det gjorde vi. Doktorn klämde och kände, tog temp, kollade syreupptagningen och blodprov. Liam var jätterädd och skrek som en galning varje gång de skulle göra något. Men han hämtade sig fort igen.

Allting var som det skulle när man har en ordentlig förkylning :P Så efter två timmar fick vi åka hem igen.

När vi åkte dit satt jag och tittade på Liam hela resan och var verkligen på riktigt rädd att han skulle  sluta andas. Så tungt och snabbt som han andades. Det såg så jobbigt och ansträngt ut.

Men på lördagen var han igång igen. Han har en hosta som är lite otäck men allting håller på att bli bättre. Jag har kanske tagit över lite av det jobbiga :) Förkyld, ont i halsen och örat och allmänt hängig. Jag har varit hemma från jobbet idag och kommer vara hemma imorrn oxå. (såklart har jag tappat bort min smaklökar någonstans oxå så äta är mindre intressant)

Första förkylningen för i år

Liam blev superduperförkyld igår när han skulle lägga sig. Han vaknade flera gånger på kvällen och jag spenderade natten på en madrass i hans rum. Han sov helt ok trots en massa snor och hosta. Jag sov väl så där. En madrass på golvet är ju trots allt en madrass på golvet lixom :P

Nu sover han igen och jag hoppas han får sova ordentligt så han/vi slipper gnäll idag. Han har ingen feber och är ananrs väldigt glad och sprallig som vanligt och det är såklart skönt för alla inblandade :)

Idag ska jag iväg och träna igen. Ett easyline-pass står på mitt schema. Jag har aldrig varit på det förut utan jag har ju alltid gått dit till easyline-rummet och kört själv. Blir annorlunda idag och mycket tuffare. Men det ser jag fram mot. Sen ska vi till skara och shoppa loss på coop haha. Storhandling är det dax för!!

Hoppas ni får en fin dag

Intervall? Jaha...


Ett glas saft, en knäckemacka och tre digestive med ost. Det är min kvällsfika det. Knäcke är verkligen underskattat måste jag säga. Underbart gott!! Och till detta tittar jag på Landskampen på 3:an. Så där roligt men inget annat att se på.

Jag har lidit mig igenom ett grymt spinningpass nu ikväll. Jag hade helt missat att det var ett intervallpass jag satt upp mig på. Men det kanske bara var bra det haha. Så det var verkligen fullt ös och det brände gött i benen redan efter första låten. Sen var det bara att plåga sig igenom det hela. Men vad gott man mår efteråt. Nu är jag trött i benen minsann!

Schematiserat


Efter att jag nattat Liam så tog jag en ordentlig promenad i rask takt. Jag trodde min näsa skulle trilla av. Det är ju hiskeligt kallt, IGEN!! Jag som sa till Fredrik häromdagen att nu var det värsta över och vi kan se fram mot varmare och ljusare tider. Några dagar senare så snöar det och blir kallare igen. Så tokfel jag hade då :P Men promenaden var skön iaf. Jag försöker nu lägga upp ett schema för varje  vecka med träning på gymmet och promenader. Samtidigt ska man orka jobba och ha tid med lilla familjen. Allt blir så mycket mer stressat och pressat när man jobbar. Men jag tror det går bra. Varken Fredrik eller Liam gnäller än.

Nu äntligen har min lilla bil parkerats på vår uppfart. Det var minsann på tiden. Min guldiga lilla diva haha.

Hårt flåsande

Halva jobbveckan är gjord och helgen hägrar :) Trevligt med 3 dagars helg.

Jag stressade hem från jobbet idag, slängde i mig maten och for iväg till gymmet och spinningpasset. Det var väldigt längesen jag var på spinning och det kändes minsann. Jag börjad med ett 30 minuterspass och det var alldeles lagom. Benen är så där härligt domnade nu haha. Jag blev dock lite knas i halsen så nu sitter jag här och hostar som aldrig förr. Hoppas att det bara beror på hårt flåsande och inte någon förkylning på gång. Det har jag inte tid med.

Två pass till är inbokade på gymmet och det ser jag fram mot.

Nu sitter jag och väntar på handbollen. Ingen viktig match men Sverige möter trots allt Danmark och det är alltid extra laddat. Danskarna är fruktansvärt bra så det blir en svår match men nu tror vi på våra grabbar!!!!

Närbilder på fiskarna

På sista babysimningen så tog Olivias mamma Jennie foto på ungarna i vattnet med en vattentålig kamera. Hon lovade att skicka bilderna men jag antog att hon glömt bort mig. Men förra veckan så låg det minsann några mail i inboxen med foton på de små:

110121 - helgen är här


Andra jobbveckan är slut och det är dax för helg. Så skönt naturligtvis. Veckan har varit jättebra och jag ser fram mot måndagen och en ny vecka med nya äventyr med alla barnen. Men först så ska vi alla mysa till max i helgen :)

Idag slutade jag redan kl 13.00 så när jag kommit hem så gick vi alla hem till Annica & co och spenderade eftermiddagen där. Det är tråkigt att man inte riktigt hinner med sådana utflykter alla vardagar men skönt att lyckas komma iväg på fredagar iaf. Näste fredag är jag helt ledig så då kanske det blir större äventyr. Vem vet :)

Imorgon ska Liam hem till farmor och farfar och sova över till söndag. Jag och Fredrik vet inte rikigt vad vi ska göra. Om det blir bio eller hemmamys. Jag röstar nog för bio för det är så sällan vi går på bio. Soffan är mitt arsle bästakompis med redan så där behöver jag inte spendera ännu en kväll. Kanske att min bil är färdig så att vi kan hämta den oxå. Men jag tvivlar på det och tror på att vi får hämta den på måndag istället.

Ni missade väl inte när Adam Allsing spöade paret Haag i På Spåret? Kan man annat än älskade den snubben lixom. Härliga härliga Adam :)

En bra men ångestladdad bok



I julklapp önskade jag mig boken "Varför gråter inte Emma?". Det är Max och Sagas mamma Emma Jangestig som skrivit den tillsammans med Magnus Wennerholm. Där får man följa Emmas kamp från mardrömmen när hennes barn blev ihjälslagna av hennes sambos semesterflirt och hur hon tog sig igenom detta. Boken har legat bredvid min säng sedan julafton. Jag slängde mig över den ganska fort men jag hann läsa två sidor och sedan fick jag sådan ångest att jag fick sluta. Jag började som vanligt gråta när jag läste om barnen och deras sista sekunder/minuter i livet. Men jag tog mig förbi det och nu kan jag knappt lägga ner den. Nu är jag helt inne i Emmas kamp där hon nu försöker få tillbaka minnet av vad som hänt henne och barnen. Emellanåt så hugger det till i hjärtat. Men jag vill verkligen läsa boken och ta del av vad Emma och hennes familj fick gå igenom.

Ett fint budskap att ta med sig



En bra låt med underbart budskap. Detta ska jag påminna Liam om hela livet!


Katy Perry - Firework


Lite handboll och lite nytt

Oj, jag hade inte en aning om att det var handboll idag igen. Men som tur var så hade jag det på 4:an så jag fick syn på det nu precis innan matchstart! Sverige är ju redan klart för avancemang men varje match är viktig så det är bara att fortsätta kötta såklart!

Idag var det premiär för mig inne på en annan avdelning på förskolan. Jag är ju anställd som extrapersonal eftersom vi på vår avdelning snart är 40 barn!!! Det funkar ju bra i och med att lokalerna är som dom är. Det är en gammal skola och därför har vi väldigt många rum på varje avdelning vilket gör att det inte känns av att det är så pass många barn. Men iaf, när de andra avdelningarna har planering på tisdagar och onsdagar så hoppar jag tillsammans med två andra in och tar hand om de barnen. Så idag var det första gången och det gick bra. Alla barnen är så öppna och väldigt framåt så det har inte varit några bekymmer. Vi får se hur de är på den andra avdelningen imorrn, om det är lika "lätt" där :)

Fredrik och Liam hade finbesök (Fredriks egna ord) idag. Robert och Adam var här och lekte med dom. Det är verkligen skönt att Fredrik och Liam inte bara ugglar här hemma helt själva utan gör lite. Och när papporna nu är pappalediga samtidigt så är det ju perfekt att träffas och leka lite.

Det är tur att vi har småttingar på jobbet så att jag får lite bebismys där när jag är borta från min kille om dagarna.

3:e terminen bland de stora barnen

Du gamla du fria..... Dax för handboll igen. Jag hoppas på samma köttartakter som grabbarna hade förra matchen. Det var härligt att se. Jag blir allt sugen på att lira lite handboll igen. :)

Idag startade babysimningen igen så direkt efter att jag kommit hem så var det bara att packa in unge och badväska i bilen och köra till badhuset. Som vi har längtat efter detta. Nu är det 3:e terminen vi simmar och det betyder att Liam nu är bland de stora barnen. Jag kommer ihåg när vi var där allra första gången och då satt de största barnen och väntade på sin tur när vi var klara. Så stora dom barnen var då. Men nu är det vi som är bland de stora barnen :) Häftigt och knasigt haha. Liam njöt som vanligt och ville absolut inte vara still i vattnet idag. När han fick ha flytpuffarna på armarna så sprattlade han sig fram som en galning. Dyk från rutschkanan såklart och även simma under vattnet från simfröken till mamma. Han hade roligt som vanligt helt enkelt.

Emmie har tydligen fått magsår. Så det var ingen magsjuka. Hon får nu medicin och ska bli bättre hyfsat fort. Vilken tur att vi åkte in i lördags så att det inte blivit riktigt allvarligt. Jag pratade med henne förut och hon lät mycket piggare och det var skönt att höra. Nu får vi se när hon kommer hem igen!!

Solsidan alldeles strax

Jag såg aldrig Solsidan när det gick förra året. Liam var bara en liten plutt då och min huvud var ett enda virrvarr så det  missades hela tiden. Men jag fick boxen i julklapp av Fredrik och jag såg alla avsnitt på bara några få dagar. Jag (precis som alla andra verkar det som) älskar serien och jag sitter nu spänt och väntar på premiären som startar om några minuter. Måtte det vara lika bra som förra säsongen. Då kommer det bli många skratt här hemma varje söndagkväll!

Ni missar det väl inte?!

En helt vanlig söndag hos oss

Emmie ligger kvar på sjukhuset. Jag pratade med henne i förmiddags och hon lät fortfarande klen och ynklig. Hon mådde inte så mycket bättre men de hade iaf röntgat magen och det fanns inget oroväckande där. Så förmodligen är det magsjuka av något slag. Men minst en natt till på sjukan blir det.

Idag har vi ju haft två grabbar att underhålla och det är inte speciellt svårt med den ene. Noel sköter ju sig själv. Han är datortokig och Fredrik hade ett "köttarspel" som han fick spela. Han älskade det haha. Men vi fick avbryta i spelande efter ett tag för att ungen skulle få röra lite på sig. Så då gick vi ut och lekte en sväng. Inte superkul när det är töväder och bara blött överallt men en liten stund kunde vi vara ute iaf.

Lite knivigt att gå själv i snön så det är tur att mamma har en stark rygg så man kan få hjälp

Liam är överförtjust i storkusinen

Fina killar på lekplatsen

En till fin kille

Spännande när man får leka med storkusinens leksaker :)

Oj så gott det är med levergryta :) Det är en redig unge det haha

ändrade tider

Jag kan ju skryta med att jag har väldigt bra arbetstider. Speciellt om man ser till att jag börjar som tidigast 8.15. Det är väldigt soft ska jag erkänna. Men nu har de redan börjat ändra mina tider och jag kommer jobba längre än vad det var sagt från början. Så nu ska jag arbeta till 16.00 tisdag - torsdag för att jag behövs på två andra avdelningar då. Men jag kommer börja samma tid så det blir det ingen skillnad. Men i och med detta så måste de ju ändra andra dagar för att jag inte ska jobba för mycket. Jag ska få tiderna imorgon. Så nu är det ett virrvarr igen och jag känner igen detta från mitt förra vik i lidköping. Så jäkla tråkigt när det rycks och slits i en. Men jag hoppas det blir bra ändå. Det blir det säkert.

ändrade tider

Jag kan ju skryta med att jag har väldigt bra arbetstider. Speciellt om man ser till att jag börjar som tidigast 8.15. Det är väldigt soft ska jag erkänna. Men nu har de redan börjat ändra mina tider och jag kommer jobba längre än vad det var sagt från början. Så nu ska jag arbeta till 16.00 tisdag - torsdag för att jag behövs på två andra avdelningar då. Men jag kommer börja samma tid så det blir det ingen skillnad. Men i och med detta så måste de ju ändra andra dagar för att jag inte ska jobba för mycket. Jag ska få tiderna imorgon. Så nu är det ett virrvarr igen och jag känner igen detta från mitt förra vik i lidköping. Så jäkla tråkigt när det rycks och slits i en. Men jag hoppas det blir bra ändå. Det blir det säkert.

Stackars min Emmie Slemmie

Ligger i soffan och njuter av handbollsgrabbarnas härliga spel mot Slovakien. Jisses, dom stackars slovakerna har inte en chans. Total överkörning och jag älskar det!!!

Dagen idag blev inte riktigt som vi hade planerat. Vi skulle ha kollat på lite mer bil och jag skulle gått en snabbis på stan för att kolla efter en kalender och lite annat. Men gudarna ville annat. Emmie har varit magsjuk sen i onsdags och har inte fått i sig någon vätska alls i stort sett. Så jag fick skjutsa in henne till akuten i förmiddags för då pallade hon inte mer. Hon såg ut som ett lik när jag hämtade henne och hon skakade och hade frossa. Vissa stunder trodde jag hon skulle ramla ihop i en hög på golvet. Som tur var så fick hon komma intill snabbt och de satte dropp på henne och en doktor kom och bestämde vad som skulle göras. Så nu ligger hon på sjukhuset och ska vara där tills hon blir bra igen verkar det som. Tydligen skulle hon röntgas nu ikväll. Får se när hon ringer så jag får veta mer.

Vi har haft Noel här hos oss hela dagen eftersom Eddo jobbat. Noel leker hejvilt med Liam och Liam kiknar av skratt när det busas som mest. Härligt att se att de två kusinerna kan leka lite trots åldersskillnad på 6 år. Får la se när Noel tröttnar på den lille.

Bilar och barn

Idag slutade jag 13.00 och därför passade det perfekt att träffa Matilda och Oskar idag. Så lite efter 14.00 så stack jag och Liam hem till dom medan Fredrik åkte iväg och kollade in några bilar som vi hittat på nätet. Dom vi tittat på var redan sålda men på det ena stället hade de precis fått in en bil som passade oss. Fredrik testade den och var nöjd så imorrn ska vi dit igen så ska jag tittade på den. Men det lutar åt att det blir den. Vore skönt att få det dilemmat löst!!! Men vi får se.

Vad roligt det är med lite "nya" leksaker

Ett busatroll :)

Mammorna parkerade rumporna vid köksbordet och satt och snackade en massa viktigt medan barnen levde rövare på golvet. Perfekt uppdelning :)

frågvis som f#n

Tre dagar på nya jobbet och det känns bara bättre och bättre. Jag trivs superbra med allt faktiskt. Det enda är att jag kan känna mig så jäkla flummig när jag är ny på ett ställe. Man kan inte alla rutinerna, kan inte alla namn på barnen och man vet inte hur kollergorna jobbar och hur de tänker kring arbetet med barnen. Så då blir det att jag känner mig som en praktikant på högstadiet och flummar och är osäker på allt. Men jag märker ju att jag mer och mer kommer in i det. Men jag frågar hela tiden hur de tänker och hur de brukar göra osv. Det är ju enda sättet att komma in i det. Imorrn ska vi planering hela eftermiddagen så då har jag chansen att fråga ännu mer :)

Pojkerna klarar sig jättebra här hemma än så länge. Fredrik städar och fixar och donar med sådant som jag inte har orkat ta tag i. Snart har de nog glömt bort att jag finns ;) Vi försöker frenetiskt få tag i en bil till mig så att pojkarna kan få lämna huset lite men vi hittar inget. Fredrik har snackat med några och även åkt och tittat men han har fått känslan att det varit lurendrejare. Det är väl alla bilförsäljare iofs men vissa är värre än andra. Så då har vi dragit öronen åt oss. Så vi får se om vi kan hitta någon bil som vi vågar köpa :) Helst ska den vara helt felfri och ganska ny men kosta gratis. Någon som har någon stående hemma?

Min första dag på nya jobbet


Jag var så sjukt nervös imorse. Magen var i ett enda virrvarr och jag mådde illa så jag kunde inte äta någon frukost för jag var rädd att den skulle komma upp igen. Jag sa hej då till mina killar som skulle få vara hemma och mysa tillsammans. Det kändes ju skumt det oxå. Det ska vara Fredrik som åker och jag och Liam som vinkar hej då :) Men jag begav mig av mot min nya arbetsplats (som jag knappt hittade till) Men väl där så blev jag ordentligt välkomnad och jag kände ganska direkt att jag trivdes. Kollergorna verkar vara jättebra och de tog hand om mig direkt och gjorde att jag kände mig som hemma. Barngruppen är oxå toppen och de verkade gilla mig ganska direkt. Alla välkomnade mig och jag ser fram mot att få arbeta där!!

Mina arbetstider är rätt bra dom oxå. Inge jättetidiga morgnar och inga sena dagar. Helt i Elins smak:

Måndag - Onsdag: 08.15 - 14.45
Torsdag: 9 - 16.00 (planering från 13 - 16)
Fredag: 9 - 13.00

Så det senaste blir 16.00 och ja ni ser rätt: jag jobbar bara 4 timmar på fredag hihi.

Efter Ikea

Liam ligger och sover efter att ha busat med farmor och farfar och gamlafarmor och gamlafarfar hela dagen. Fredrik kom precis in med en film, "The experiment" och jag har ätit upp nästan allt godis redan innan filmen börjat :) Typiskt Elin lixom!

Ikea-trippen var väldigt lyckad. Vi fick med oss i stort sett allt som vi var ute efter och lite till. Är ju omöjligt att åka till Ikea utan att få med sig hem lite krimskrams :) Det viktigaste var förvaring till Liams rum och till alla julgrejer och det fick vi med oss.

Utanför Ika, på parkering var det som en bassäng. Vattnet var nästan 1 dm och folk hoppades omkring mellan gigantorpölar och både jag och Fredrik var dyngsura om fötterna till slut. Riktiga sjöar var det. Och då har det precis börjat töa. Hur farao ska det ser ut sen?

Nu film

Överraskningar är härligt

Oj vilken tyst natt vi har haft här. Alldeles knäpptyst :) Dagen startade inte förrän 08,15 så alla i huset fick ordentligt med sömn och det behövde vi allihop. Så nu är vi laddade inför allt som händer idag.

Det har blivit ändrade planer ännu en gång. Mia och Johnny mår bättre och ska därför ha Liam idag så jag och Fredrik ska köra till Ikea iaf. Så härligt så.

Just nu är Fredrik iväg till Skara för att kolla på en bil och under tiden så gör vi oss redo för en dag hos farmor och farfar och en dag på Ikea.

Igårkväll när jag precis lagt mig så får jag ett mezz från Sara. Hon var då i Götene och undrade om jag ville komma ut och snacka lite. Självklart. Det är så sällan folk är här eftersom vi bor lite galet så jag blev superglad över det överraskningsbesöket :) Fler sådana åt Elin haha

Nytt i garderoben

Nytt i Liams garderob:

(coola "tishor" kan man ju inte ha för myclet av)

 

Lite empati

Guuuuuud, jag är så trött att mina ögon går i kors! Hela dagen har jag kännt mig pigg och inte alls märkt av en natt utan sömn. Men när vi kommit hem och jag slog ner rumpan i soffan så kom tröttheten som ett mail i inboxen. Men innan jag lägger huvudet på den svala kudden så måste jag ju gå igenom alla bloggar, facebook, aftonbladet och sedan kolla på På Spåret. Sen kanske jag har tid för lite sömn oxå. Det är Fredrik natt och min morgon så jag hoppas på ordentligt med sömn inatt.

Idag tog vi en tur in till staden för att kolla in en bil till mig som jag kan ha när jag kör till jobbet. Det blir ett måste att ha två bilar så länge jag har en bit till jobbet. Lämning och hämtning på dagis blir krångligt annars. Så nu spanar vi bilar för fullt. Efter det och lite shopping så drog vi hem till familjen Larsson. Det var verkligen skönt att få komma ut idag, både för mig och Liam. Liam och Adam spatserade omkring och lekte på Adams rum medan föräldrarna var uppdelade i två läger för att snacka massa skit och vettigt.

Adam hade en fin docka som kallas empatidocka och jag blev genast sugen på att köpa en till Liam. Jag har velat köpa en docka till honom länge men det har aldrig blivit av. Men nu har jag beställt en empatidocka:

En Elias blev det.

storlek som en bebis

Keppler


Jag håller just nu på att läsa Lars Kepplers andra bok: Paganinikontraktet. Oerhört bra bok. Jag sträckläste i stort sett Hypnotisören och slängde mig över denna direkt efter. Så mitt tips är att ni ser till att läser dessa böcker. Författarna (ja dom är ju faktiskt två egentligen) fångade mig direkt och dom skriver så bra. Det händer något hela tiden och nålarna är fast förankrade under ändan hela tiden. Huvudkaraktären Joona Linna är helt underbar och jag tror att jag är lite kär i honom. Jag tycker att han är helt annorlunda om jag jämför med hur kommissarierna brukar vara i svenska kriminalromaner. Kanske för att Joona är finne? :)

Läs dom

Inte i flera år väl?!

Vilken snöyra det har varit. Ska detta snöande aldrig sluta? Det har inte töat en gång sedan det började snö här i början av november!! Det är ju helt makalöst. Har vi mer snö detta året än förra? Det måste vara snudd på det iaf. Jag älskar snö och tycker det är hur mysigt som helst men nu tycker jag att vi kan säga stop och så kan det vara så kan det räcka med det vi har. Hur ska all denna snö hinna smälta så att vi kan få en fin vår? Det kanske inte blir någon vår i år på grund av all snö...

Fredrik körde iväg för en stund sedan. Han ska hem till Mia och Johnny och hjälpa de stackars sjuklingar med snöskottning upp på deras verandatak. Hoppas Fredrik tar det försiktigt så han inte rasar ner. Iofs så är det väl mjukt att landa i all snö :) Efter snöskottning ska han på bandy så jag och Liam är helt själva idag. Om det håller upp med snöandet så blir det nog en pulkatur i eftermiddag. Kanske bort till kiosken för att inhandla lite proviant :)

Just nu försöker jag får Liam till att sova. Han fortsätter sova pissigt på nätterna och är tröttis på dagarna. Men jag vill inte att han sover för mycket på dage ändå för det hjälper knappast honom till att sova mer på nätterna. Fredrik googlade vårt nattbekymmer och såg då att det var väldigt många ungar som gör så och vissa gjorde så i flera år. Låter såklart inte så spännande och jag hoppas innerligt att så inte är fallet med Liam!

Grusade planer

Jag och Fredrik hade planerat helgen så bra. Liam skulle vara hos Mia och Johnny från fredag till söndag så vi skulle vara barnfria. Sedan hade vi planerat in ett restaurangbesök och sedan bio på det på fredagkvällen. Ikea, film och mys stod sedan på schemat under lördagen och på söndag hämta Liam. Men tyvärr ser det ut som att vi får ställa in allt. Mia och Johnny hade varit sjuka ett tag och det verkar inte som att det vill släppa taget än på ett tag. Så det blir en mysig familjehelg hemma istället. Icke att förringa det men det hade varit skönt att få komma ut på lite äventyr som inte innefattar barn :)

En eftermiddag med Annica och Alvin

 

Kul att se Liam stå bredvid Alvin i babyskyddet och titta ner på honom. Min bebis har blivit en stor pojke ju!! Liam var oxå snäll och gungade Alvin så han höll på att fara ut ur sitt babyskydd haha. En sådan hjälpsam pojke.

Pissigt och Piffigt

Ännu en pissig natt har vi haft här. Dock "bara" vaket i 2 timmar tror jag så det var väl lite bättre än förut. Tänk om han ändå kunde berätta varför han vaknar och inte vill somna om. Det hade varit så mycket enklare då. Han hade kanske ändå varit vaken men då hade jag ju iaf vetat varför. Jaja, om något år så :P

Om en stund kommer Annica och Alvin hit till oss. Så jag har passat på att fixa till mig och hemmet medan Liam sover. Jag skulle nog må bra av lite sömn jag med men sådant hinner vi inte med idag. Det ska bli trevligt med lite sällskap här idag efter att ha spenderat gårdagen själva. Då var det pulkapromenad och tvätt som stod på schemat. Får se om det kanske blir lite pulka idag oxå så att vi får komma ut lite.

Nä, lite mer piff sen kommer dom :)

Så annorlunda


Snart är det dax för ett av mina absoluta favoritprogram, nämligen Familjen Annorlunda. Jag hoppas verkligen att det är roliga familjer med denna säsongen. Jag blir så otroligt fascinerad av att se hur föräldrarna kan få livet att fungera när de har 10 ungar. Alla ungarna ska ha uppmärksamhet och kärlek, de ska vara hela och rena, klara skolan och skjutsas till och från aktiviteter. Och så ska det fungera ekonomiskt oxå. Imponerande att se att de klarar av det. Jag tycker det kan vara rätt så fullt upp med ett barn men jag antar att för varje barn så ställer man in sig och pusslar omkring i livet för att det ska fungera.

Jag undrar verkligen hur man kommer på att man vill ha 10 ungar? Och varför vill man ha det? Jag älskar själv barn men jag skulle aldrig få för mig att skaffa ett helt fotbollslag. Och hur hittar man en partner som vill detsamma? Det finns ju en inte en drös med människor som drömmer om att ha småbarn i 10-20 år lixom.
Ja vi får se vilka dom är ikväll :)

Klapparna

Liam fick en del julklappar i år och han får knappt plats på sitt rum nu längre :)

-krokodil som man kan gå omkring med. Han spelar musik och snackar lite

-Cd-spelare som det går att koppla till iPod.

-Barbafamiljen-tåg

-En stor bil som transporterar små bilar.

-Buzz Lightyear- Rymdbil

- "TV"

-Byggklossar

-Maraccas-ägg

-"Pricka-rätt-hål-med-rätt-kloss"-låda

-Bilgarage

-Bowling

-Badleksaker

-Kläder

-Sagobok

-Pengar

Alla klapparna är toppenbra men vissar har ställts undan för att leka med senare. Jag tror han är nöjd med dom han får leka med nu. Det bli ju som en andra julafton när vi tar fram de andra :)

God Morgon 11-01-03

Ja sömnen blev bättre inatt men inte så bra som jag tycker att den ska vara. Han vaknade till vid 00,00 men jag behövde aldrig gå upp för han tystnade lika snabbt igen. Sen vaknade han runt 05,00 och tyckte att vi kunde gå upp. Jag försökte mig på att få honom till att somna om men han sov bara i 15 minuter. Så det var tydligen dax att gå upp. Nu har han nog somnat igen :) Jag borde väl sova en stund jag med men då kommer jag inte kunna somna ikväll så jag får allt hålla mig vaken.

Detta är min sista vecka som mammaledig för denna gången och det känns lite vemodigt. Det är ju oundvikligt och jag vill börja jobba men samtidigt är det skönt att få vara hemma. Att man inte kan få både och. Kunde man inte fått jobba varannan vecka och vara hemma varannan? Det hade varit det ultimata för mig :) Fredrik har tre jobbdagar kvar och sedan ska han vara pappaledig till slutete av mars då Liam börjar förskola. Blir nog bra att killarna får vara hemma tillsammans lite :)

Sömn? Ja tack!

Snart är det dax för sängen och jag får lite ångest. Liam har haft en konstig vecka när det gäller natten. Tre nätter har varit sådana då han vaknat vid 01.00 och sedan har han varit vaken i över 3 timmar. Bara vaken utan att vara ledsen. Det kan inte vara det att han sover för mycket på dagen för han sover ca 1,5 - 2 timmar under en dag. Det kan väl inte vara för mycket?? Borde vara alldeles lagom. När han lägger sig på kvällen kl 19.00 så är han jättetrött och somnar direkt så lägger sig för tidigt tycker jag inte heller det verkar som att han gör. Jag hoppas på att det bara är en konstig grej som går över väldigt snart. Nu vill vi sova bra igen, som vi har fått göra de senaste veckorna!

Min 1-åring

(som vi hoppas sover som en stock inatt)

Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan krypa ner bredvid min make (fniss)

På besök hos Alvin

Den 24 november så kom äntligen Annicas och Tommis lille bebis. BF var den 21 så han var lite försenad ;) I onsdags var vi där för att hälsa på lille Alvin. Jag blev nästan chockad av hur liten han var. Snacka om att man glömmer fort. Han var ju en så pyttig liten kille. Det var riktigt mysigt att få bära omkring på en bebis igen. En liten som faktiskt njuter av att bli buren och som dessutom somnade i min famn på några få minuter. Så jag kan än haha.

Nyår

Det blev ett riktigt lugnt nyårsfirande här hemma. Vi skulle haft fler gäster men dom ställde in så det var vi och Emmie och Noel som firade in det nya året. Vi åt gott och sedan spelade vi monopol och Nintendo Wii medan vi väntade på att raketerna skulle börja smälla.

Vi hade det mysigt här hemma men jag är riktigt sugen på att festa. Jag har inte festat ordentligt sen innan jag var gravid. Jag vill ha en ordentlig fylla, jag vill dansa till benen viker sig, jag skratta åt allt och inget tills jag håller på att kissa på mig och jag vill prata världspolitik som jag inte fattar något om men på fyllan vet man ju allt. Någon som ska ha fest snart eller?? :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0