massa med bebisar

ja, jag tror vi alla fått bebissjukan. den här veckan så har jag fått veta att två vänner till ska ha barn. i måndags så mezzade jag lite med monica och då kläcker hon ur sig att vi måste prata för hon har en grej att berätta. eftersom jag visste att de försökte så frågade jag direkt om det var det som jag trodde att det var. och såklart att det var. har dock inte hunnit prata mer med henne så jag vet inte så mycket men vi ska förhoppningsvis ses nästa vecka så då ska jag fråga ut henne.

sen igår när jag pratade med anna så berättade hon att det var bebis på gång där med. v 16-17 någonstans var hon i så det är ju absolut en bit på vägen. snart ultraljud :)

lite knasigt att vi alla tajmar det på det viser tycker jag. nyss fick sandra, om 2 månader får jag, i feb får emma, anna i april och jag gissar på att monica oxå får i vår då. det kommer vara bebisar nästan överallt sen :) undra vad vi kommer prata om när vi träffas :P

jag tycker det är toppen med alla bebismagar som putar så ett stort grattis till allihop!!!!

borta borta borta

för någon vecka sedan så omformaterade fredrik datorn. jag har ju tjatat ett tag om det eftersom den inte har varit sig själv riktigt. så jag fick tjata några gånger på honom men till slut blev det gjort. datorn är nu frisk som en nötkärna igen och jag slipper krångel. MEN, fredrik gjorde bort sig BIG TIME. han råkade radera alla våra kort. ett helt halvår har han raderat. inte med vilje men det struntar jag i. han raderade ju korten!!!! som tur är så lyckades jag rädda våra semesterbilder för dom hade jag redan skickat iväg. men exempelvis annas bröllop är puts väck. som att vi aldrig varit där. jag trodde även att emmas och roberts bröllop var borta men dom korten hittade jag på min egen dator igår. så det var skönt. det är i stort sett bara bröllopskorten som jag bryr mig om. de andra är inte så viktiga. som tur är så pratade jag med anna igår och hon sa faktiskt att jag kan få bränna över några av deras kort på en cd-skiva. jag måste ju ha något kort i albumet lixom. så visst, det löste ju sig ändå men attans vad arg jag var!!!!

så det jag lärt mig av detta är att antingen skickar jag korten till framkallning oftare eller så bränner jag över korten på cd-skivor varje gång jag lägger in på datorn!!

väldigt besviken

idag var det då äntligen dax för vårt ultraljud. som vi har sett fram mot detta i flera flera veckor. så klockan 9,30 imorse var det då dax. det första jag får reda på när vi kommer in där är att byxorna ska av. HUH? sist jag var på ultraljud så var det nämligen så att moderkakan låg för öppningen vilket ju gör det omöjligt för bebisen att komma ut. så detta ultraljudet skulle vi kolla om den flyttat på sig. så därför var det vaginalt ultraljud som gällde. det hade jag inte en aning om, men visst. bara att gilla läget lixom. fredrik såg lite smått skärrad ut kan jag ju säga. men under förlossningen lär de vara där och rota x antal gånger så detta blev ett litet smakprov helt enkelt. så, när jag ligger där med hela härligheten framme så kommer det in en mänska till i rummet och hon har fritt blås rakt in i härligheten. och där står hon och mumlar och hummar om att hon behöver lite hjälp. verkar inte som att hon har en enda tanke på att skynda sig eller att jag kanske tycker det är lite besvärande med henne i rummet. nääääääärå, ta allt dig i världen på dig bara för faen!!! jaja, till slut går hon och vul:et är färdigt och äntligen dax för det vanliga ultraljudet.... som är över på 2 sek. vi fick knappt se bebisen utan hon kolla moderkakan och sedan visar hon oss var huvet sitter typ... som  om vi inte visste det. sen är det över. ingen bild och ingen rundtur inne hos bebisen. fy fan vad besviken jag är. jag tycker fan det är riktigt dålig stil av henne. hon måste ju veta att vi som blivande föräldrar ser fram mot och längtar tills ultrajudet. då kan hon väl ändå anstränga sig lite för vår skull och visa oss vår bebis ordentligt. jag tycker hon behandlade oss riktigt dåligt och det är vis sådana här tillfällen som som man önskar att man vågade säga ifrån.

Barnmorskebesök nummer 7

ja, då har jag varit hos barnmorskan ännu en gång. blev en hel del prat om vaccination. jag sa som det var att jag inte kan bestämma mig och att jag bara velar fram och tillbaka. barnmorskan argumenterade såklart för att ta det, det är ju hennes jobb lixom. och jag tror att hon övertygade mig. för mig är ju såklart det viktigaste att bebisen inte kommer till skada och det som forskarkarna säger år att vaccinet inte går över till barnet överhuvudtaget för det kan det inte. äggvitenånting är för stora för att kunna passera moderkakan. så jag ska prata med fredrik ikväll så får vi se. men i så fall tar jag det imorrn. barnmorskan sa nämligen att jag kan komma in när som i så fall.

ja, i övrigt var allting bara bra. järnvärdet har gått upp så tabletterna funkar ju som de ska. kanske därför som jag har mindre huvudvärk nu? kan ju hoppas att det berodde på det iaf. sf-måttet ligger nu på 31, så det var + 2 centimeter och följer kurvan bra. hjärtat låg på 148 så det pickade på precis som det skulle. detta var även första gång som barnmorskan kände hur bebisen låg och det var huvud neråt och fötterna upp i vädret. så han skallar mig på blåsan och karatesparkar mig på revbenen. en våldsam en. jag vet inte om det är så att det är förberedelse för förlossning redan i och med att han ligger neråt för det glömde jag fråga. han kan säkert snurra några varv till innan det besämt hur han känner för att komma ut. är han som pappa sin så kan han knappast ligga still ända fram till förlossningen :P

städ/väder?!

dammsugaren ställdes precis in i skåpet igen och mina hemmafrusysslor är helt avklarade för denna dag. uppfräschning av toalett och dammsugning av huset kan jag nu bocka av. jag borde nästan starta en städblogg egentligen eftersom  dammvippan och disktrasan förmodligen snart växer fast i mina händer. jag är snart ett proffs på det där. vilken merit.......

eller så kan jag starta en väderblogg för det tycker jag att jag nämner jämt och ständigt oxå. och så även idag. var ute och gick i förmiddags och det är ju ett uuuuuunderbart väder idag. klarblå himmel och solsken här i fantastiska skaraborg.

ja jo, jag får ta och tänka över vilken väg min blogg nu ska ta: städ eller väder. undrar vilket som funkar bäst. sveriges största städ eller väderblogg?? tål att tänkas på

nä, det händer faktiskt inte så mycket idag vad jag vet. jag har gjort mitt och nu ska jag kasta mig in i min nystädade dusch och fräscha upp mitt snygga jag.

en ny vecka

jag börjar känna mig tung. eller nä, inte tung. jag känner mig osmidig. inte så där att jag vaggar fram eller tycker det är jobbigt att gå eller så. men typ att resa mig ur soffan är fanimej inte lika lätt som det en gång varit. men magen börjar ju oxå bli lite stor nu så det kanske inte helt jättekonstigt. men osmidig är inget snyggt att vara fastän det bara är lite...

idag har vi varit på den 3:e föräldraträffen. vi pratade mycket om kejsarsnitt: planerat, akut och katastrof (alt. superakut). det är ju något som man måste vara lite beredd på att det kan bli så det var absolut matnyttig info. skönt att veta att det är väldigt ovanligt med katastrof kejsarsnitt för det vill jag helst slippa. sandra fick gå igenom det och det är ingen rolig upplevelse. men det gick ju bra och det är huvudsaken såklart. sedan pratades det om lite annat smått och gott såklart.

i söndags var vi och satte ljus och blommor på marikas grav. det var verkligen på tiden för det var ett bra tag sen vi var där senast. vid hennes grav är det alltid så väldigt fint. alltid massa nya blommor, där ligger stenar med texter som min bästis, bästis och min älskling. där finns alltid ljus och där sitter även änglar av olika slag. det är nog många som är vid hennes grav och ser till att det är fint. måste kännas skönt för johnny och mia att veta att marika var så omtyckt och älskad av många människor.

dom har anlänt!!!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!
ni kan inte ana vad som har hänt. det mesta fantastiska som händer på hela året. DOM HAR ANLÄNT...




JULESKUMMISARNA ÄR ÄNTLIGEN HÄR!!!!!!

det mest underbara godis som universum har skådat men ändå serveras de bara några futtiga månader om året. emmie köpte den första påsen till mig i fredags. idag hittade jag big pack på willys så jag slet med mig två påsar. hade det inte varit för att fredrik varit med att jag nog länsat affären på JULESKUM. men den här gången fick jag hejda mig. nu väntar jag spänt på att de ska komma även till bya... dom är ju så underbara...

ett ljus i mörkret

jag satte ett ljus i lyktan vid Theos grav nu ikväll.

det blir så fint i höstmörkret.

själva igen

så, nu är jag tillbaka igen. mamsen åkte hem igår så nu är det fritt fram att hänga över datorn igen. det var riktigt kul och trevligt att ha mamma här. vi umgicks med emmie och noel, spelade monopol och pratade en massa. sen fick jag faktiskt min vilja igenom. mina fönster är nu putsade och fina. och jag behövde bara nämna det så var mamma på :) känns otroligt skönt för jag hade aldrig tagit tag i det. härliga mor!!!! nu ses vi förhoppningsvis till jul igen ich det är ju inte så där jättelångt bort egentligen :)

idag har vi varit duktiga. jag och fredrik alltså. vi har varit på återvinningscentralen och tömt allt jäla skräp vi hade i garaget och på terrassen så nu äntligen slipper vi gå och tänka på det. fredrik tog hem släp från jobbet och det är minsann ett stooooort släp, med kåpa och allt. vi fyllde det till max, inte en milimeter av utrymmet var ledigt. japp, så mycket skit hade vi samlat på oss. vi är som hamstrar!!! men nu är det borta minsann.

nu ikväll har vi sett på film, Solisten. riktigt bra film. verklighetsbaserad vilket ofta gör filmer ännu lite bättre. såklart har vi moffat godis oxå :) jag lär inte somna på ett tag för vi tog en 3 timmar lång middagslur förut idag så nu jag ILSKEPIGG. kanske en till film?


Leo och fredrik igårkväll. lite quality time :)

mamsen

idag kommer lilla mamsen. ska åka och hämta henne i skövde. hennes tåg kommer vid 16 så jag kör om en kvart eller så. vi ska direkt till emmie & co för att käka lite middag. fajisat till heeeeeeela familjen.. minus några då men dom skiter vi i :P ja så ni kan ju tänka er vad jag gjort idag. jajemän STÄDAT. eller ja, dammsugit har jag gjort iaf. det var redan tiptop i övrigt :P fattas bara när jag går och dräller här hemma!!!

jag vet inte alls vad som händer nu i veckan när mamma är här. vi har inte planerat något alls. jag kanske får henne till att hjälpa mig med att putsa fönster höhö. hon är ju lite märklig när det gäller sådant för i somras ställde hon sig och gjorde det här hemma helt spontant lixom. så det kanske går att få henne till att hjälpa mig. jag kanske får dra ett gravidkort men det är det värt i så fall hihi. jag kan ju trilla ner från stolen eller så... det vill vi ju inte

näe, toa sen bilen mot skövde

mys med bebis

fredrik och jag låg i soffan och myste lite med bebisen. fredrik ligger och studerar magen och varje gång magen hoppar av att bebisen sparkar eller rör på sig så utbrister fredrik helt förvånat: ÅH. sen om han lägger handen på magen och bebisen sparkar så är det samma ÅH också tittar han frågande på mig och undrar om det var bebisen :) helt underbart mysigt är det!

idag var vi på föräldraträff nummer 2. vi pratade om vilka olika smärtlingsmetoder det finns och allt runtomkring det. jag är redan på det klara med vad jag ska ha men jag tycker det är viktigt att ändå veta vad som finns mer. jag kanske ändrar mig när jag väl ligger där. sedan tittade vi på en förlossningsvideo. nej, det var inte en där man ser alltihop och som gör att man blir totals avskräckt. det handlade mer om arbetet innan krystandet börjar. sen var det lite snack om amningen precis efter förlossningen men då hade jag sådan huvudvärk så jag tror inte att jag fick in så mycket av den infon tyvärr.

nu ska jag dra mot soffan. fredrik har gått och lagt sig alldeles nyss så jag får sitta där i min ensamhet. :P

att vara lyxhustru är ingen lek minsann

vårt internet är heeelt mambojambo. det gör precis som det känner för just nu. känner internet inte för att fungera så låter det bli. känner det för att stänga ner sidor så stängs sidorna ner och vill den låsa sig så låser den sig. och så håller det på att trilskas hela dagen lång. vet inte om det är datorn eller nätet men en formatering skulle nog inte sitta fel fredrik!!

igår var det inte mycket vettigt som stod på schemat. jag satt och glodde på när fredrik spela ps3. verkar vara ett ganska bra spel men inget för mig för jag kan inte både röra gubben, röra omgivningen, ha kolla på omgivningen och skjuta samtidigt. helt omöjligt. men jag satt och instruerade fredrik om eventuella faror och flyktvägar så vi var ett bra team :) sen åkte vi till coop i skara. var tvungen att ett bäddset till bebisen som emmie egentligen redan köpt men hon råkade köpa till vagnen, inte sängen. men nu är ordningen återställd. sen åkte vi hem till emmie & co. emmie har ju börjat högskola nu och håller på med första rapporten. frågorna haglar över mig och jag försöker hela tiden komma ihåg hur det var det skulle vara. men jag märker att jag kan mer än jag trodde. fast sen kan jag ju inte veta om deras handledare är ute efter samma sak som vår. men jag försöker iaf hjälpa till...

natten inatt var inge kul. jag kunde först inte somna så jag somnade nog inte förrän vid 01. sen vaknade jag vid 05 och det var dax för toa och sen kunde jag inte somna om. låg och väntade på att fredrik klocka skulle sätta igång. fredrik hör ju inte den alltid trots den enorma och äckliga stegring i styrka som den gör. men efter den 3-4 ringningar så var han uppe. och jag var klarvaken. katterna tar in en levande mus som de jagade runt i huset och den pep. jag var tvungen att rädda den och släppa ut igen eftersom den var oskadd. så vid detta laget var jag pigg men ändå trött. så vid 08 somnade jag igen och sov till 10.

så efter dessa dagar och nätter kan jag bara konstatera att det är minsann ingen dans på rosor att vara lyxhustru inte :)

så dååååålig

vilket ruskigt höstväder vi har fått nu då. så går det när man njuter för mycket av det fina. fredrik har varit hemma från jobbet nu torsdag och fredag. aldrig fel med lite sällskap. dock har han ju varit såååååååååå sjuk. framförallt igår då. små ynkliga hostningar och harklingar. ett under att han andas överhuvudtaget ju. men nu har helgen börjat och det är alltid najs. vet inte alls vad som händer. vi hade planer på att hyra ett släp och slänga en massa skit på tippen men eftersom fredrik är dååååååålig så vet jag inte om jag får igenom den idén. men det vore bra skönt. vi har en hel massa som ska slängas. var fasen kommer allt ifrån lixom!!!!

ikväll har fredrik önskat taco så taco it is. jag har haft svårt för det hela graviditeten och har fortfarande. meeen idag offrar jag mig. jag tror även att iaf jag ska titta på the reader. fredrik hoppar nog den verkar det som.

imorrn hoppas vi på fint höstväder igen!!!

ska jag eller inte?

fredrik har blivit förpassad till lilla rummet. han kom hem och mådde lite sisådär. ont i halsen, snörvlig och allmänt vissen. självklart tänker vi direkt på en viss influensa. inte för att jag egentligen tror att de hjälper att han vistas på rummet hela dagen men det känns iaf lite bättre. så nå hångel blir det minsann inte idag :P nästa vecka börjar de vaccinera på mvc här i bya. jag har fortfarande inte bestämt mig hur jag ska göra. tycker det är jättesvårt och det går inte att få några klara direktiv om riskerna med det. det enda jag fått höra från min barnmorska är att de rekommenderar att gravida ska vaccineras, vilket jag ju redan visste. det är lite som pest eller kolera. kan ju gå illa om jag blir sjuk och det kan gå illa om jag vaccinerar mig. så hur fan ska jag veta vad som är det rätta? blir inte klok på något.....

idag har jag varit hos emmie och noel och umgåtts lite. det är sjukt hur fort man vande sig vid att ha dom så nära :) jag tycker det är så skönt att bara kunna köra dit precis när jag vill och sitta och snacka i några timmar.

nu ska jag krypa ner i sängen, ensammen, och läsa min förlossningsbok...

ett stort grattis

måste skicka ett stort GRATTIS till sandra och henric som fick sin lille pojke den 8 oktober!!! lite för tidig och lite kaosartat men allting slutade väl och dom har äntligen fått ta med pojken hem!!


en elias eller noel?
<3
(fodda.nu)

 

föräldragruppen

så, föräldragruppen igår då. det var bara vi och ett par till som kom och jag var lite skärrad i början. jag trodde ju att nu skulle det pratas och berättas om allting som tänkt på. men så var inte fallet. barnmorskan som höll i det var toppen. verkligen öppen och glad och hon hade låååååång erfarenhet då hon jobbat på förlossningsavdelning i nästan 30 år. hon drog en massa historier om vad som hänt, bara positivt (än så länge (:) det som vi gick igenom var sådant som jag läst om men det är en annan sak att få det berättat för sig ordentligt och utförligt. det får lite mer djup och sätter sig bättre. jag är säker på att vi kommer ha stor nytta av den här föräldragruppen faktiskt. barnmorskan drog en historia som jag bara måste skriva här hihi(helt sann): det ringde en kvinna till förlossningen och sa att nu var det dax för henne och mannen att komma in för det var dax. bebisen ville ut. så barnmorskan säger att det är bara att komma. barnmorskan sätter igång att förbereda rummet. efter ett tag ringer kvinnan igen. barnmorskan svara och hon hör då ett gapskratt i andra änden och sedan berättar kvinnan att gubben åkt utan henne. han glömde henne helt enkelt. han slängde in väskan i bilen och drog till bb. så mannen kommer fram till bb. ilskebromsar vid ingången och inser först då att frugan inte är med. rivstartar och åker hem och hämtar frugan. som tur var så bodde de bara 5 min från bb. men vad komiskt. skulle velat se mannen när han körde till bb. han måste ju varit otroligt fokuserad eftersom han inte ens tittade åt sidan på kvinnan, som ju inte var där hihihi....

kämpar trots krämpor

aaaaa, jag har krämpor. min stackars rygg har plåååååååågat mig nu i några dagar och det är fan inte nådigt ibland heller. hugger till som om någon knivhögg mig och det värker. foglossning eller nerv i kläm är min gissning men vad spelar det för roll. ont gör det i vilket fall. jag har iaf stått ut med plågorna och sett till att fixa vår tvättstuga så nu är den tiptop. slängt skräpet, putsat diskbänken dammsugit, tvättat golvet, fixat burkar till tvättmedlet, lagt på en liten duk och ställt in en blomma. så nu kan till och med gäster få ta en titt utan att bli helt förfärade :P häääääärligt!!!! jag är som en ny människa. jag fixar och trixar mned allt. jag är minsann helnöjd över mina prestationer här hemma. jag måste bara hålla det uppe oxå för jag är inte klar än.....

skumt

i de två senaste inläggen har jag haft styckeindelning, precis som jag alltid har. men det blir inget utan allt skrivs direkt efter vart annat. mycket konstigt måste jag säga. och inte alls så snyggt när de olika texterna inte riktigt hör ihop.... hur löser jag detta?

skummigt

ställde klockan på 0800 men kom inte upp förrän 09,30. sängen är ju så härlig. det är jag och lisa som är sjusovarna här i huset minst sagt. hon gör mig alltid sällskap :) igår fixade jag det. det som ni tyckte att jag bara skulle se till att göra. skå och lådor är nu i perfekt ordning. blev mycket skräp att kasta. i veckan ska jag ta tag i skåpen med tallrikar och glas och annat köksgrejs. har så mycket sådant som vi inte använder så nu ska det rensas ut!! kvällen igår spenderade jag i badet. jag är ingen badmänniska någonstans annars. har inte ro till det oxå tycker jag alltid att det blir obehagligt varmt så jag knappt kan andas. men jag fick sådan huvvevärk igår så då tänkte jag att ett bad kanske hjälper. så där låg jag med en bok och bara tog det lugnt. hjälpte mot huvvevärken tills jag gick upp ur badet :P men det var skönt faktiskt. men jag är lite av en skummissbrukare för jag har så mycket skum att jag knappt kunde se boken och det svämmar över och ner på golvet :) men det är väl ändå så det ska vara. fredrik har inte en droppe skum vilket ju är skumt i sig. hur kul är det lixom. idag ska vi på den första föräldragruppsträffen. det ser jag verkligen fram mot. hoppas att barnmorskan är bra och att vi får massa nyttig info. bara jag slipper öppna käften där och säga hur jag tänker och känner och liknande. det behövs absolut inte. sådan är jag inte och inte fredrik heller. vi ska vara där 14,00 så fredrik får sluta tidigare vilket han väl inte säger nej till precis :P nu ska jag ut på en promenad....

rivstart på söndagmorgonen..

aaaa, ok jag överdriver lite. så överdrivit rivig var väl kanske inte min start idag. gick upp vid 9,30 efter att ha läst lite i min bok om förlossning. jag behöver få lite kött på benen när det gäller det känner jag. jag vet ju ingenting och jag vill inte komma dit och inte kunna ett skit. det väcker en hel del tankar omkring hur jag själv vill ha det. även om det är ett tag till så kommer dagen till slut och då skadar det inte att vara lite påläst. ja, angående min rivstart. vi har en byrå i sovrummet (från ikea) som varit helt ostabil. ska väl tilläggas att det var jag som satte ihop den en gång i tiden :P men iaf. den har stod förut där spjälsängen ska stå så när jag idag skulle lägga i tvätt där så tänkte jag: varför inte? så jag började tömma och flytta och dona. sen satt jag och funderade ett tag varför den är så där mystiskt ostabil. jag kan ju avslöja att det var inte så mystiskt. det blir väl lätt ostabilt när man inte drar åt skruvar och muttrar utan låter dom hänga löst :P så det har jag fixat med nu så nu sitter allt som berget. ska minsann visa fredrik sen att jag kunde lösa det själv :) så byrån är fixad och platsen där spjälsängen ska stå är fri. men jag tror att fredrik får sätta ihop den för annars kan det gå illa........ vi har en massa skåp och lådor i köket som är överfulla med skit och där det är ENORM oreda. dessa skåp och lådor går mig på nerverna. jag vill att det helt plötsligt ska bli ordning och tömt från skräp så jag kan få lite sinnesro. och ni tänker nu: men fixa det då KVINNA!!! jaja, jag ska!!!

Ändrade planer

Ja det blev lite ändrade planer. Vi sitter hemma hos svärisarna och ska snart titta på matchen. Jag skriver från Fredriks mobil så ni får ha överseende med stavning och dylikt. Vi frågade svärisarna innan om de ville ha något gott i affären men de skulle absolut inte ha något sa de. Nu är de i min påse som små illrar. Ni som känner mig vet att jag verkligen HATAR när folk gör så. Kalla mig snål men när vi frågade skulle de inte ha. GRRR! Nä, nu ska jag försöka ta tillbaka min påse.

riktig sovmorgon blev det

oj vilken sovmorgon vi tog idag. vaknade vid 10,30 och sen låg vi och spelade hänga-gubbe på fredriks nya iphone ett tag. så först nu har jag ätit upp min frulle och är nästan redo för dagen. vet dock inte alls vad som står på vårt schema. hoppas på att jag kan dra med fredrik ut på en promenad snart. vädret är ju gött idag oxå. ikväll är det ju viktig fotbollsmatch, sverige - danmark. vinna eller försvinna. så den är ett måste. ska ladda upp med god mat och gottis :)

gårdagkvällen var mysig, precis som vi hade planerat. först gick vi på restaurang där vi käkade fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng MMMMMMMM :) sedan drog vi vidare mot bion där vi såg "Flickan som lekte med elden". det är en bra film enligt mig. men jag har inte läst böckerna och därför har jag inte den att jämföra med. verkar som att de som läst böckerna tycker att filmerna suger. dock så är det ju ingen biofilm precis. så jag har lite svårt för att sitta still då. behöver min soffa där jag kan vräka mig hit och dit och ligga riktigt bekvämt. krävs mer action i filmerna om de ska ses på bio tycker jag. men som sagt, filmen var bra. gillar på rapace och nyqvist skarpt!

nu ska vi se om det blir någon promenad....

barnmorskebesök nr 6

ja, då har jag varit hos barnmorskan för 6:e gången på förvård som det så fint heter. nu slipper jag ta fler blodprov så nu är jag mycket lugnare inför besöken :) dock så har min barnmorska antingen kasst minne eller en massa patienter för jag får samma frågor varje gång jag är där: har du varit på ikea/ullared?, har ni köpt en massa saker?, när ska du sluta jobba?, ja ni fattar. och jag fattar ju att det är inte lätt att hålla reda på allt och alla men det börjar bli lite tröttsamt att svara på samma frågor varje gång :P

men hon gjorde såklart även det viktigaste. mätte magen och den hade växt så fint så. sf-mått 29 cm. vilket var det som jag hade gissat på. sedan fick jag lyssna på hjärtat som pickade på bra, 136 slag :) hon sa att jag hade antydan till den där linjen som man brukar få över magen. det har jag inte lagt märke till alls men hon sa iaf att den gick förgi naveln och då säger skrönan att det blir en pojke. så enligt min linje så stämmer det ju :P

allting såg bra ut och mina kurvor är bra. jag har nu gått upp 9 kg totalt och det tyckte hon var perfa. har gått upp 2 kg den senaste månaden vilket hon tom tyckte var lite men absolut inget konstigt. aldrig fel att höra :)

nu är det dax för en promenad...

en liten uppdatering

shit vad jag älskar hösten. ok, nu överdriver jag väl lite men just sådana höstdagar som det den som är idag är ju hur härligt som helst. klarblå himmel, ca 10 grader och träd och buskar bara sprakar i olika färger. det är härligt. om en månad kommer jag väl gnälla järnet över att det alltid är mörkt och så vill jag väl ha vår :P jaja, jag är nöjd just nu iaf!

veckan har rusat iväg. jag har hållt mig sysselsatt så jag har sluppit segheten. i onsdags var jag hos emmie & co. moffade fika, vilket nu har blivit ett måste så fort jag åker till dom. haha. igår träffades jag och emmie i staden och tog en fika på henry´s :) kollade runt i lite affärer men efter ullared så har jag köpstop ett tag. behöver inget heller. har väldigt mycket kläder till bebisen nu så jag tror inte vi behöver köpa så mycket mer. kommer såklart inte kunna hålla mig ändå och vi kommer säkert få mer oxå. men vi har det mesta.. tror jag. och kläder till mig själv.. ja det har jag ju nämnt tidigare. utbudet är inte lika stort längre och jag känner inte för att köpa en massa som jag inte kan ha sen. jag hade tur och får låna emmies vinterjacka som hon inte ska ha längre. så nu slipper jag köpa en "på-tjocken-jacka" som jag bara kan ha någon månad. sparar jag dom pengarna. och emmies jacka är snygg :) funkar bra med magen.

strejk

när jag kom hem från skåne igår så var jag säker på att fredrik skulle ha städat här hemma. det är faktiskt något jag tar för givet lixom. det brukar han göra nämligen. men icke. han påstår att han plockat undan men jag vet inte riktigt vad det är han har plockat undan. för det behövs städas. jag hade först tänkt städa idag men sen kom jag till mina sinnes fulla igen. varför ska jag städa? jag har ju inte varit hemma på över en vecka och ska väl inte behöva städa det första jag gör. nä minsann. så det lämnar jag minsann till fredrik.... så nu ska jag gå och sätta mig igen och rulla mina söta små tummar :)

snörvel snörvel

jag har gått och blivit aningens förkylder. gårdagen var inte nådig men jag tackar gudarna och läkemedelsföretagen för nässprayet och alvedonen. annars hade min resa igår inte varit speciellt kul. stackars alla satar som satt i samma vagn som mig. snörvel och nys i massor. men idag är det bättre.

efter att ha sovit på en luftmadrass i över en vecka så kan jag konstatera att min säng är underbar. jag har sovit som ett litet barn :) vaknade utvilad och redo för en  ny dag. har precis tagit en skön höstpromenad. luften är så jäkla skön nu på hösten. känns fräsch lixom.

dagens att-göra-lista är att fixa med mitt bagage. tvätta det som bör tvättas och hänga in det som bör hängas in. sedan ska jag fixa lite i garderoben. lägga undan sommarkläderna och även lite kläder som inte funkar med magen. dom tar bara upp onödig plats för tillfället, som jag faktiskt behöver. sen blir det till att fixa och dona som vanligt :P

sportfåne, bullbak, ikea....

jag tackar gudarna för att erica inte bor hemma (snart gör hon det dock igen så lyckan är kortvarig) för på tvn i vardagsrummet går det fanimej sport dagarna i ända. de gånger jag tittar på sport så är det vm, em eller os. eller möjligtvis friidrottsgalorna. men annars finner jag det inte speciellt intressant. men min pappa är HYSTERISKT intresserad av sport och det är ett helvete ibland. plus att det ska sväras och gormas åt spelare, domare och kommentatorer. som om dom hör lixom. det är inte så att han väljer ut vissa matcher att se utan han ser på allt i stort sett, stort som smått. så jag tackar gudarna för att jag har tv på "mitt" rum som då är ericas förra rum och det var därför jag tackade gudarna för henne bortovaro just nu, för er som inte kopplade :P

idag har jag och mamma bakat kanelbullar såklart. för er som missat det så är det ju kanelbullensdag. dock så är min mamma lite av en höftare när det gäller matlagning och bakning. vilket gör det svårt att hjälpa till. hon har recept i huvet och tar lite som hon känner. jag är ju själv receptslav fortfarande, så för mig är det en omöjlighet att höfta. så det slutade med att jag smulade jäst och lade ut formarna på plåten, resten skötte mamma :P men jag bidrog med ett jäkla bra sällskap oxå ju :P och goda blev bullarna. tror jag ska smuggla med några på tåget hem!!

jag och sandra var ju på ikea i fredags och kan ni tänka er att jag fick inte ens med mig en liten smörkniv hem. inte något köpte jag. får ju lixom inte plats med något i väskan så jag fick gå med händerna i fickorna och se på när sandra shoppade loss. det var tungt. men jag får trösta mig med att jag och fredrik ska dit om någon månad för att shoppa färdigt till bebisrummet :) såg en massa jag ska köpa!!

ni har väl sett (och gått med i?) min alldeles egna facebook-grupp? om inte så heter den: Vi som saknar Elin när hon är i Skåne.  :) :) :)

men imorrn kommer jag iaf hem igen. nu har jag fått en rejäl dos med skåne och kan med lugn och ro i själen åka hem igen. saknar fredrik, katterna och emmie & co väldigt mycket. (emmie, blir nog ett besök hos er på ons om ni är hemma?)

i malmö idag

idag bar det av mot malmö och ett besök hos min lilla farmor. det var jag och mamma som var där. väl där bjöds det på mat, efterrätt och fika så nu rullar jag i stort sett fram. dock så var jag nog inge roligt sällskap. sov dåligt som tusan inatt, vaknade flera gånger så jag har varit extra trött idag. har även haft huvudvärk så jag var helt enkelt inte så talför. och inte för att vara elak men min farmor kan i stort sett föra en hel diskussion alldeles själv då det gjorde nog inte jättemycket att jag var lite ur gängorna idag :P

idag fick jag även min lilla tantbok på posten, virkboken :) det är ganska så lätta figurer så jag tror att det passar mig alldeles utmärkt faktiskt. jag orkar inte med om det blir krångligt, då ger jag bara upp. så jag och mamma ska sätta oss i helgen så ska hon lära mig. jag har ju kunnat förut men den kunskapen är heeeelt borta skulle jag tro. så på lördag förmiddag ska jag storshoppa garn och virknålar så det bara är att köra på :)

nu är det snart superstars!!!
Valfritt innehåll
RSS 2.0