Bra vecka trots allt

Jag fick en ny förkylning i onsdags. Ingen dunderförkylning så självklart har jag jobbat. Men efter förra terminens alla förkylningar så hoppades jag på att jag skulle få vara fri från det hädanefter. Eller iaf inte ha det så ofta. Jag hoppas att det bara är nu i början av terminen och sen är det slut!

Den här jobbveckan har bara susat förbi. Helt crazy fort och imorrn är det Oktober.
Men jobbveckan har varit rolig. Vi har planerar en hel del och organiserat om på avdelningen. Jag fick mycket medhåll när jag gav förslag på vad vi skulle kunna ändra och det kändes bra :) alltid bra för självförtroendet!! Så vi har börjat göra om lite och fortsätter nästa vecka. Kul kul :)

Idag mår Fredrik bättre. Inte helt bra men klar förbättring. Nu kan han sova om nätterna och vara som folk. Så nu är han på bandy. Det är svenska cupen hela helgen. Så nu är jag allena här i soffan. Tittar på Jersey shore. Ja varför det? Inte vet jag haha

Barnvakter

Idag har vi besök av Oskar här hemma. Hans föräldrar åkte in till stan och under tiden passar vi Oskar. Det är bra när man kan hjälpas åt lite :) Killarna har ju dessutom skoj :)

Fortsatt sjukstuga här!


Blogg.se har äntligen blivit klara med appen och nu kan jag äntligen blogga smidigt från mobilen. Med bild oxå! Mycket bra:)

Här hemma är det sjukt än. Jag och Liam mår fint men nu blev det Fredriks tur. Men han ska inte ha något som vi andra vanliga människors drar på oss. Nänä, det är för tråkigt. Hörselgångsinflammation! Av den akuta sorten dessutom. Jag är inte ett dugg avundsjuk för han har väldigt ont nästan hela tiden. Kan inte sova heller. Usch!! Två sorters penicillin och massa värktabletter är ordinationen. Ingen bättring än dock.

Jag var ju på Gekås igår. Fick massor fina och bra saker med mig hem. Det var shopping till Liam som gällde och det höll jag förvånansvärt bra faktiskt. Massor med fina kläder och presenter/julklappar är nästan klart. Känns bra att vara ute i god tid med det för en gångs skull. Skippa stressen är min plan i år. Men någonting säger mig att stressen är oundviklig. Vi får väl se!!

Nu ska jag fixa lite inför morgondagens jobbdag! Sen sängen med min sjukling!

Natti

(bilden är från förra veckan hos Matilda och Oskar)

Ullared är nu länsat!! :)

img_8154 (MMS)

Ullared är nu länsat!! :)

So raise your glass.....


Finns det något bättre än att spela hög musik? Klart att det finns men det måste komma på top 10 över underbara saker att göra :) Jag älskar att spela hög musik i bilen. Men med en Liam i bak så är det väldigt sällan jag får tillfälle att göra det. Ett perfekt sådant tillfälle är när jag kör till frisören. Ujujujuj, vad jag spelar och sjunger då! Det är frihet för mig just nu haha. Och visst sjunger man förbannat bra när musiken är så hög att man faktiskt inte hör sin egen röst. Herregud, jag tror idoljuryn skulle älska mig :) Inte falskt en enda gång, vad mer kan de begära! Just nu spelar jag hög musik. För att jag kan. För att mina killar är borta under förmiddagen. Så jag spelar hög musik. Mycket hög musik. p!nk är perfekt att spela när man får spela högt och bara vill dansa omkring som ett jävla fån :)

Så nu lyssnar vi på p!nk - Raise you glass

so raise your glass if you´re wrong in all the right ways

Planen sprack BIG TIME

Ja, idag var det dax att komma tillbaka till jobbet efter 2 vabdagar. Det gick så där med den planen. Efter 2 timmar ringde dom från dagis. Liam hade fått diarré BIG TIME så det var bara att komma och hämta. Han har varit kass i magen hela dagen men jag tror inte att det är magsjuka. Tror det hänger ihop med förkylningen. I övrigt är han som vanligt. Men det blir till att vaba resten av veckan, dvs imorgon oxå eftersom jag ändå är ledig på fredag. Dom känner väl snart inte igen mig på jobbet längre :P

Så idag har det varit lek, bus, lite städ och promenad på vårt schema. Fredrik jobbar långt iväg för tillfället och många veckor fram så jag och Liam får vara utan honom lite mer nu. Tråkigt men det är ju inte för alltid... och det är ju mer pengar på kontot höhö.

Nu tittar jag på Bonde söker fru. Det verkar som att de för en gångs skull har hittat bönder som inte har levt under en höbal hela sitt liv. Dom kan ju faktiskt föra sig socialt och är inte helt förstörda av bondelivet. Mycket roligare att titta på. Dom andra gjorde bara mig generad haha. Och dom kunde vara skojiga dom oxå men det var ju mest tragikomiskt på nå vis.

Oj, nu var det visst någon som skrev på Wordfued......

Är detta att missbruka?? Eller är det att ...

img_2875 (MMS)

Är detta att missbruka?? Eller är det att ligga steget före och alltid vara beredd på det värsta?? Iaf, Otrivin Compär den som är bäst. Som ni ser så vet jag vad jag pratar om, jag har testat allt :) Så spring och köp så att ni oxå är förberedda när det väl slår till!!!

Det var nystädat här nyss. Otacksamt helt ...

img_6989 (MMS)

Det var nystädat här nyss. Otacksamt helt klart!!

lunchar utanför Ica. Det är lyxigt det :)

img_8257 (MMS)

lunchar utanför Ica. Det är lyxigt det :)

... och bilarna ska alltid stå i snygga oc...

img_9347 (MMS)

... och bilarna ska alltid stå i snygga och prydliga rader. Fint ska det va :)

Med en massa färgklet i håret sitter jag n...

img_8816 (MMS)

Med en massa färgklet i håret sitter jag nu och leker med bilar med min son. Det är utan tvekan det bästa han vet. "BIIIIILA" är det bästa som finns :) och det kan man inte leka för mycket med haha. Nä, nu tycker han att jag är tråkig. Dax att återgå till bilmattan

Musseklassiker

Min renbäddade säng är inte längre så ren. Liam beställde frukost i sängen och eftersom han är sjuker så fick han såklart det. Gick inte att neka sötingen det. Till frukosten serveras oxå gamla Musseklassiker. Lagom stressig start på denna måndag ska väl erkännas. Natten var ju si så där för min del. Började känna av en förkylning igår och under natten så tog den över min kropp. Snorig och ont i både hals och bihålorna. Då blev Alvedon och Wordfued mina bästa vänner. Dom höll mig sällskap under en tråkig natt. Liam har annars vaknat runt 4 några dagar. Fått komma in till oss och somnat om efter en stund. Men inatt höll han sig på sin egen planhalva hela tiden. Sp det sällskapet fick jag inte. Nu ska jag hitta lite frukost till mig själv. Tror dock att mina smaklökar är på kryssning så det spelar inte så stor roll vad jag äter.

det här var lite beroendeframkallande mins...

img_8840 (MMS)

det här var lite beroendeframkallande minsann :)

Wordfued. I like it :) sopade banan med Fr...

img_2473 (MMS)

Wordfued. I like it :) sopade banan med Fredrik. Skaffa och utmana mig. Om du vågar ;) Men nu är det natten för oss. Natti

En fin fröken i staden


Igår efter jobb och dagis så åkte jag och Liam in till staden. Vi hade en efterlängtad date inbokad. Vi har fått boka om daten några gånger på grund av sjuka ungar och föräldrar. Men igår blev det av. Vi träffade ju Frida och lilla Thelma. Thelma har redan hunnit blir 8 månader men vi har inte träffat henne förrän nu. Frida har vi inte heller träffat på jättelänge så det var kul. Liam tyckte om alla Thelmas rosa fina leksaker, speciellt hennes gå-vagn. Den ville han ta med sig hem. Sen var det väldigt kul att dra Thelma i håret och peta henne i ögonen. Thelma svarade med att smälla Liam på fingrarna, som den fina fröken hon är :)

Jag vet inte vad det var för fel på mig men jag tog inte ett enda kort. Inte alls likt mig. Måste varit att jag omedvetet undvek det för att jag vet att Frida absolut inte vill vara med på kort :P Så med andra ord måste vi träffas snart igen så jag får föreviga er på bild :)

En mycket bra läkare


Dt blev till att åka till jourvårdcentralen idag. Medicinen vi hade här hemma till Liam funkar lite dåligt då andningen blir jobbig. Så där fick han andas lite bättre grejer två gånger och sedan blev det bättre. Vi fick en mycket bra läkare. Hon skickade med oss betapred (kortison i tablettform) som vi kunde ge ifall han blev dålig inatt och då slipper vi nog åka till akuten istället. Och vi fick även en tid till imorrn ifall andningen inte var helt bra då heller och då slipper vi ringa in och boka. Men är andningen bra så behövde vi inte dyka upp. Bara positivt från Ågårdens vårdcentral, helt klart!!!

Nu sover han iaf och vi hoppas på en bättre natt än föregående. Slipper han bara hostan så ska det nog gå vägen.

Annars har det varit en lugn dag. Fredrik hämtade vårt nya skrivbord från EM idag. Vi fick vänta några veckor men det var det värt. Superfint. Men bokhyllan vi beställde samtidigt och som dom sa att de hade inne fanns inte. Så den får vi vänta på. Förhoppningsvis bara till tisdag. Men i värsta fall så blir det några veckor. Tröttsamt!!

Och vår fina gamla Saabis gick igenom ännu en besiktning. Nu kan vi pusta ut till nästa höst :P

En sjuk och trött kille har jag i mitt knä...

img_4068 (MMS)

En sjuk och trött kille har jag i mitt knä. Feber, förkylning, jobbig hosta och astma härjar i hans lilla kropp. Natten var ganska tuff för oss alla. Liam fick bara sova stötvis för sen hostade han. Han har legat i vår säng hela natten och han har varit helt slut men inte kunnat sova. Nu tittar vi på Disney Junior och vilar i sängen. Får se om han kan få ta igen lite sömn under dagen.

En härlig röst att höra


Idag fick jag äntligen prata med Matilda. Första gången sedan olyckan för en vecka sedan. Otroligt skönt!! Hon lät precis som Matilda alltid låter: glad, framåt och väldigt pratglad :) Hon är så knäpp oxå. Hon började prata om klädbytarloppisarna som vi hade inplanerade att gå på om någon vecka. Det var inga bekymmer sa hon. Hon sitter i rullstolen med en stor ikeapåse medan jag kör omkring henne och lastar på allt som jag kan hitta. Men sån är Matilda. Sån jäkla go i henne. Inget stoppar henne :) Det var härligt att veta att hon är tillbaka på banan. Tror iofs inte att hon varit av den någon gång!! Det var tråkigt att inte kunna träffa henne idag dock. Eftersom jag inte visste om Liam var magsjuk eller inte så ville jag inte riskera att smitta henne. Hon har nog med bekymmer. Men som det verkade nu så fick hon kanske komma hem redan på fredag och hon lovade att hon skulle höra av sig så fort hon orkade med ett besök. Jag hoppas det blir snart bara!!

Njaaa, någon magsjuka är det nog inte :) V...

img_1934 (MMS)

Njaaa, någon magsjuka är det nog inte :) Vi gick ut för att få lite friskluft. En promenad med ett stop vid lekplatsen. Det uppskattades av herr Liam. Och av mig oxå för den delen. Huvudvärken började smyga sig på. Men är den borta. Hoppas ni njuter av dagen. Vi har riktigt fint höstväder här i Skaraborg :)

Raketbajs


Liam kommer gåendes till mig med sina skor. Ställer sig bredvid mig, räcker över skorna och säger "Nena" och pekar mot dörren. "Nena" aka fröken Lena på Liam dagis alltså. Han vill inte bara hemma med mig idag. Han vill åka till dagis och vara med "Nena" och sina kompisar. Mamma suger tydligen.

Men det går inte. Jag skrev igår att han varit lös i magen igår på dagis. Imorse kom världens raketbajsning. Det skvalade och rann överallt. Ja, vi blev hemma efter det. Vet inte om det är magsjuka eller bara något tillfälligt. Det återstår att se. För övrigt är han som vanligt så jag hoppas det bara var skit som behövde tömmas ut haha.

Men som det verkar nu så ska jag tydligen inte jobba på dagis. Drar bara hem en massa jäkla skit och jag är sjukt trött på detta. det är fan pinsamt att ringa och sjuka mig eller säga att jag vab:ar. Jag gör det fan jämt. Undrar vad kollegorna tänker och hur snacket går. Usch, det är fan jobbigt.

me&i... igen


Den här t-shirten från me&i vann jag på tradera i helgen. Jag har ju nämnt förut att jag älskar me&i. Denna t-shirten tycker jag är cooooool :) 70 spänn och i nyskick. Inte illa alls!

me&i har så jäkla bra kvalité så jag tycker dom är värda lite mer  pengar faktiskt! Men jag klagar ju inte när jag hittar dom billigt såklart haha

Illamående


Jaha, den här jobbdagen blev inte som jag tänkt mig. Den blev väldigt kort. Jag kom till jobbet kl 8 och mådde fint. Efter en timme började jag må illa men tänkte att det nog skulle gå över. Men det gjorde det inte utan det blev snarare värre. Så efter ytterligare en timme så blev jag beordrad att åka hem. Det är väldigt många barn som har eller har haft magsjuka och nu imorse var den en som fick åka hem efter en kaskadspya. Så dom ville inte ha mig kvar helt enkelt.

Så jag har varit hemma igen och någon gång under eftermiddagen så försvann illamåendet. Det kommer och går lite men inget som påverkar mig. Så det var falskt larm som tur är. Imorrn är det jobb igen. Nu fick jag inte ha min samling heller. Lite besviken över det. Det hade iofs inte blivit någon samling även om jag inte åkt hem. Alldeles för många barn borta tyvärr. Jag hoppas denna veckan är det sista med magsjuka!!!

Liam hade dessutom varit lös i magen på dagis men jag tror inte det är något. Han har varit som vanligt här hemma.

Imorrn hoppas jag att jag får hälsa på Matilda på sjukhuset. Blir inte förrän efter kursen vid 17 men bättre sent än aldrig heter det väl :P Får se vad Matilda tycker om mina planer dock. Skickade precis ett mezz till henne.

Holländskt

Jag sitter och tuggar på jordgubbar, från Holland. Jag hoppdes innerligt att de skulle vara ett undantag och smaka underbart. Vid varje tugga så hoppas jag att smaken av underbart söta svenska jordgubbar ska komma. Men icke. Ingen smak alls. Så förhoppningen om att få tillbaka lite av sommaren grusades från första tuggan. Nu är det 8 månader tills jag får känna smaken igen. Hur ska jag stå ut?!
Samtidigt som jag tuggar holländskt så strukturerar jag upp morgondagens samling. När jag nu kommit in i det så är det kul att sitta och spåna på olika idéer och förslag. Det svåra är att anpassa det till barnens låga ålder. Hade dom varit 4 och uppåt att jag inte haft några problem men det är svårare med 2-åringar helt klart. Men nu tror jag att jag är färdig iaf. Vi ska prata lite om ögonen imorgon. Och leka lite syn-lekar. Ska bli kul att se om det går hem eller inte.

Lilla lilla Matilda

I torsdagskväll stod jag och bakade i godan ro. Det var nu min tur att bjuda kollegorna på fredagsfika. Jag var såklart aningens nervös eftersom jag bakar väääldigt sällan. Telefonen ringer iaf och jag ser att det är Matilda. Jag svarar med ett glatt Hallå ja. Men det är inte Matilda som svarar utan Hans, mannen i huset.
Matilda var med om en frontalkrock strax utanför Götene i onsdags. Hon var på väg till jobbet och en annan bil kommer över i fel körfält. Matilda hinner inte ens reagera. På en 90-väg dessutom. Lilla Matilda. Jag frös till is när Hans berättade det. Då låg hon på intensiven på KSS. Vid medvetande och kunde prata. Kom ihåg allt som hänt. Jag pratade med Hans igår igen och nu är hon flyttad till kirurgen. Blödning på levern och skruvar i benet. Usch, lilla Matilda!! Det ser ljust ut nu och hon är pigg och hon har messat mig och försäkrat att hon mår bättre.
Den ovissheten jag hade under två dagar var rent av äcklig. Jag visste inte ens om hon levde eller inte. Jag vågade knappt ringa Hans och fråga för jag var rädd att han skulle säga något hemskt. Men han var så snäll och tog sig tid och verkligen berättade allt. Så nu är jag lugnare. Jag ska hälsa på henne i veckan såklart.
Det är vid sådana här tillfällen som man verkligen inser hur mycket man tycker om en person. Att det ska krävas något sånt här hemskt. Nu längtar jag efter att få träffa henne och krama om henne ordentligt. Och få henne att lova att inte skrämma mig så här igen..

Ute och går innan det blir filmmys. Water ...

img_5966 (MMS)

Ute och går innan det blir filmmys. Water for elephants blir det. Har velat se den länge. Älskar Reese!!

Magsjuka?!!

Jag ringde till jobbet nyss och meddelade att jag kommer imorgon. Får då reda på att nu går det magsjuka där istället. Förra veckan var det både fröknar och barn som var förkylda och hade feber som var hemma. Nu kommer magsjukan oxå. Det är jag inte så sugen på :P Jag var ju magsjuk i våras men tur i oturen var ju att jag inte spydde. Det onda tog ju sig ut andra vägar men att jag slapp spy är jag glad för. Annars har jag inte varit magsjuk sen jag var rätt liten. Så jag tror inte jag är så jättemottaglig för det. Vilket är skönt!! Men det blir ett evigt tvättande och spritande av händer på jobbet helt klart!!
Jag har nu städat lite här hemma och ska snart åka och hämta Liam. Men först måste jag hoppa ur min ursköna men början till äckliga-pyjamas :P

Just nu är det Hem till gården men hela fö...

img_5029 (MMS)

Just nu är det Hem till gården men hela förmiddagen har jag varit fast i denna boken. Det är spänning från första ordet och jag tycker den är mycket läsvärd. Och jag älskar namnet på den : Pansarhjärta. Vet inte varför men jag gillar det! Jag mår bättre idag. Ont i halsen fortfarande och lite kass men det är mycket bättre iaf. Efter Hem till gården ska jag städa lite, om jag kan slita mig från boken vill säga :)

Varför inte misshandel?


Det blir en väldigt kort jobbvecka för mig denna veckan. Jag har mått rätt så risigt idag oxå så jag blir hemma imorgon oxå. Känns lite B eftersom jag vet att vi har väldigt svårt att få tag i vikarier just nu. Vilket inte är speciellt konstigt med a-kassans regler men jag tycker det borde finnas några fler som vill hoppa in. Men nu är jag sjuk så då får jag faktiskt strunta i vikariebekymret.

Såg ni hollywood-fruar igår? Jag tittar ju på alla sådana program så självklart tittade jag på det. Dagens snackis är ju hur farao Isabel Adrian kan utsätta sin lilla 1-åring för den smärtan och skräcken som hon upplever när de tar hål i hennes öron. Jag var helt förfärad och höll på att börja gråta när jag såg det. Usch, den lilla tösen vet ju inte alls som väntar och sen bara PANG så trycker han igenom en vass jävla grej rätt genom örat. Vilken smärta och chock det måste vara. Går att jämföra med vaccinationerna på bvc. Samma chock för ungen där, skillnaden och såklart att vaccinationen är för barnets bästa. Piercing i öronen kan man få välja själv när man är så pass stor att man vet vad det innebär, inte när en vuxen människa håller fast en och en annan piecar e under tvång. Det borde ses som misshandel tycker jag.

Killarna bygger lego medan jag tittar på A...

img_2289 (MMS)

Killarna bygger lego medan jag tittar på AdamLive :) Så får det vara när man är krasslig och inte orkar riktigt!

Risigare

Blääää, min hals är sååå tjock idag och jag känner mig risigare än igår. Hela kroppen känns tung och mörbultad. Jag har ingen feber dock och det är bra. Men jag känner mig knas. Just nu ligger jag nerbäddad i soffan och tittar på Unga Mödrar, som jag redan sett en gång :P Men vad annat finns det att göra...

Tjejmilen

Tjejmilen, ja, vad ska jag skriva. Jag var taggad så fort jag slog upp ögonen. Jag såg verkligen fram mot att få springa. Både för upplevelsen, för det är rätt häftigt när över 30 000 brudar samlas, är taggade till max och har jäkligt roligt. Men oxå för att se hur jag skulle klara det. Att jag skulle klara att springa hela milen tvivlade jag aldrig på. Jag är för jäkla envis och stolt för att börja gå när jag har bestämt att jag skulle springa. Men jag visste inte hur jag låg till tidmässigt eftersom jag inte sprungit en hel mil när jag tränat.
När man kommer till start och målområdet så kan man verkligen känna en otroligt glad och positiv stämning. Alla är så glada och upprymda. Det kan ju tyckas konstigt när man har en hel mil av svett och slit framför sig :P Men det är häftigt och man känner gemenskap med alla de andra brudarna tycker jag.
Väl vid starten så strulade det lite. När det är så många som ska starta och bara finns 15 startgrupper så kan det lätt bli rörigt. Vi hade bestämt att vi skulle starta i grupp 7 som var för de som klarar rundan på 61-69 minuter. Men vi hamnade helt fel i detta hav av människor. Så vi fick starta i grupp 10. Inget att göra åt.
Så jag satte musiken i iPhonen och startade Runkeeper och sen begav jag mig.
Man får räkna med att det är knökat hela rundan. Förra gången vi sprang kändes det rätt värdelöst för då kom man verkligen knappt fram men denna gången gick det väldigt smidigt trots alla människor. Det första 5 km var lite sega på något vis. Kändes som jag sprang längre. Vet inte om det är för att den rundan är rätt så backig medan min träningsrunda är helt platt. Blir såklart tuffare då. Men efter 5 km gick det mycket lättare och de sista 3 km ökade jag på stegen ordentligt. Flög fram sista km :) När man väl korsar mållinjen känner man sig som Hulken, oövervinnerlig :)
Jag är så stolt över att jag gjorde det och det gjorde mig så taggad!!!
Så ni som funderar på att springa nästa år, GÖR DET!! Det är roligt, jag lovar :) Det är oxå roligt att träna inför något. Det gör träningen roligare och lättare!
Två duktiga brudar som tagit vars en medalj minsann :)
Jag är sjukt nöjd!!!

behöver jag nämna att min käre make inte t...

img_8939 (MMS)

behöver jag nämna att min käre make inte tycker om att vara med på bild. Han gör alltid fula miner!! Vi ligger iaf i soffan och tittar på AdamLive. Jag älskar Alsing och jag gillar hans program än så länge! Han funkar bra i tv, precis som i radio.

Soft

Nu sitter jag och Liam här i soffan och tittar på Rorri Racerbil och mumsar lite majskrokar. Så fort skålen är tom så sträcker Liam bara ut den mot mig, utan att ta ögonen från Rorri, och säger "mer". Han skulle nog kunna hålla på så hela dagen om han bara fick bestämma allt själv. Jag precis hämtat hem han från dagis och då brukar han tycka att det är skönt att bara sitta och softa. Vilket såklart är förståeligt när det varit fullt ös med kompisarna hela dagen. Då behöver man koppla av en stund.
Jag själv har varit hemma idag. Jag vaknade vid 0450 av att Liam vaknat. Fredrik hämtade honom och la honom i vår säng i hopp om att han skulle somna om. Icke! Sprallade omkring som en fisk på torra land snarare. Jag kände mig lite knas då men tänkte att det nog var den allt för tidiga väckningen som var boven i dramat. Men när det var en timme kvar till vi skulle köra så mådde jag sämre. Ont i huvud oc hals och hade även fått feber. Så jag lämnade Liam på dagis och stack hem och sov. Det var välbehövligt, Nu mår jag lite bättre. Tror jag är feberfri nu. Ont har jag än dock :(
Nu kom Fredrik hem! Dax att kila

nu är jag hemma från huvudstaden igen. Ber...

img_1486 (MMS)

nu är jag hemma från huvudstaden igen. Berättar mer om det ikväll. Nu ska vi åka rutschkana tydligen :)

God morgon säger vi!!

img_8209 (MMS)

God morgon säger vi!!

Valfritt innehåll
RSS 2.0