Älgar blev det



Vi började vår dag kl 6,30 med lite välling och sedan var det en liten virvelvind som for omkring här hemma. En morgon som alla andra med andra ord! Vid 9,30 gick vi till Kyrkis för att få sjunga, busa och prata med andra bebisar och mammor. Liam var precis som han var sist: inte ett dugg intresserad av att sjunga men väldigt intresserad av att krypa omkring och ställa sig upp mot alla och allt. Tur att det är människor som är barnvana :) Annars kan han nog uppfattas som lite påträngande och jobbig haha. Idag gjorde vi färdig våra "fina" älgar och dom sitter så fint på väggen nu :)

När vi sen kom hem från kyrkis var Liam jättetrött så han somnade direkt. Jag hann knappt slå ner rumpan i soffan så blev jag heltjock i huvet, fick ont i halsen och feber. Det kom verkligen från ingenstans. Så nu sitter jag här helt täppt och jättetrött. Liam är hos farmor och farfar. Han skulle egentligen inte åkt dit förrän imorrn men de kunde ta honom idag eftersom jag blivit sjuk. Nu hoppas jag innerligt att han inte blivit smittad. Det var ju inte längesen som vi alla var förkylda plus att han nyss haft det jobbigt med tänderna. Men det är bara att vänta och se. Men det är väldigt skönt att han kunde vara hos dom dels för att jag inte är någon rolig lekkamrat och för att han kanske slipper bli smittad!!

 

 

Lite hjälp?!



Kan inte någon snäll själ fixa min bloggdesign?! Jag ber på mina bara knän! Jag fattar inte och jag orkar inte fatta heller. Tar ju en evighet att förstå och sedan fixa allt. Usch! Jag är desperat ;)

Tävlingssugna tydligen



Idag skulle vi ha hälsat på Emma och Adam men Adam blev förkyld igen så vi fick ställa in. Tråkigt för det var ett tag sedan killarna lekte nu. Men förkylning vill jag slippa. Räcker med tänder som gör ont. Men inatt har det inte varit några bekymmer. Han vaknade 2 gånger men det var bara en napp som krävdes och sedan sov han till 7,00. Till och med så att jag vaknade innan och kunde ligga och dra mig lite. Det är inte ofta det händer!

Det verkar som att det var fler som var sugna på att tävla om en väska för antalet besökare hit dubblades igår efter att jag tipsat om tävlingen :) Kul med många som tävlar men det är jag som ska vinna! haha.

Får se om vi går till lekplatsen i eftermiddag. Just nu sover Liam iaf och jag kollar på..... Hem till gården såklart :)

28 September



Idag har vi varit på Babycaféet här i byn. Vi gick dit så att vi skulle slå två flugor i en smäll: motion och skojigheter! Där fanns massor med barn och dom flesta var i Liams ålder. Så Liam trivdes som bara den. Dock så kände jag att alla hade ju sina föräldragrupps-grupper så de kände ju alla varandra sen tidigare så jag var lite utböling. Matilda och Oskar var där en liten stunde men sedan blev Oskar trött så de fick gå igen. Men det fick gå ändå. Jag är där för att Liam ska få stimulans och ha roligt, det är det viktigast. Inte för att jag har tråkigt på något vis och visst pratas det med andra mammor. Men inte på samma vis. Vi skulle ha gjort hand-och fotavtryck men det blev inställt för hon som skulle hålla i det var sjuk. Det var riktigt tråkigt för det hade jag sett fram mot jättemycket. Får se om det blir vid något annat tillfälle. Vi har ju från Lifestone.se sen tidigare men jag skulle vilja ha i Liams rum oxå. Så då hade dom varit perfekta :)

Tävling



Evelinas blogg kan man nu vara med och tävla om en skinnväska från Vintage by Fé.
Jag är självklart med och tävlar och jag tycker att du oxå ska ta och tävla!!!

Tävlingen hittar du här

Positivt



 

En viss ung herre älskar diskmaskinen. Så fort jag öppnar den så kommer han krypande i raketfart. Till skillnad från sin far som flyr åt andra hållet....

"Bissingar"



Nu somnade den trötte herrn igen. Han har varit sitt vanliga glada jag nu på morgonen så några spår efter nattens eskapader syntes inte. Men jag kände i hans munn nu och nu har alla 4 tänderna brutit igenom tandköttet. Igår var bara två igenom så det var nog tänderna som gjorde ont inatt. Han har varit lite känsligare de senaste dagarna men inte allt för mycket. Men natten är ju alltid värre om man har ont eller är sjuk. Vi får hoppas att det snart är över för denna gång och att det dröjer innan nästa omgång tänder kommer. Så får han vila lite från det onda. Jag får ju vara glad att han iaf slipper bli sjuk av det. Vissa bebisar blir ju jättedåliga och det har han iaf sluppit och det är skönt!



Det är de blåa tänderna i överkäken på bilden som alla har poppat upp nu. De gula i nedre fick han vid 7 månader. Så han följer ordningen bra :P

Pissig natt



Vilken pissig natt det har varit. Liam har vaknat och varit ledsen många gånger och det började redan vid 23. Jag hann inte ens somna. Han har ju 4!!!! tänder på gång just nu så det kan ju vara det. Han verkade lite snuvig inatt så det kan vara det oxå. Det har blivit lite sömn iaf. Liam ligger fortfarande och sover vilket ju inte är så konstigt. Fast nu hörde jag honom haha. Bäst att kila iväg. Får se vad vi orkar med idag :)

Kluriga Koder

Försöker luska ut hur jag ska göra för att fixa min design här på bloggen. Jag har aldrig testat göra det förut utan har alltid fått någon annan till att göra det eller hittat en färdig design. Det är på tok för krångligt och jag har inte tålamod för sådant. Jag fattar inte alla koder och skit. Fredrik fattar bättre men han är inte överdrivet intresserad. Nu har jag kikat på det själv och det står still. Det händer inget när jag ändrar koderna. Jag får fortsätta spåna antar jag. Idag har det varit en väldigt söndagig söndag. Och med det menar jag såklart att vi inte har gjort något vettigt överhuvudtaget. Vi har varit hos svärisarna och fått god mat och sedan tittade vi på en konstig men på något vis intressant film. De ofrivilliga hette den och den handlade om ingenting i stort sett. Men den har tydligen varit väldigt hyllad här i Sverige av kritikerna. Vet inte alls varför dock. Annars har det inte hänt så värst mycket. Liam och Fredrik var ute och lekte på lekplatsen i förmiddags. Kallt har det ju varit idag så det var höstkläder på den lille och Fredrik slängde på sig långkalsongerna och konstigt nog dubbla t-shirts men ingen jacka!! Undrar hur mycket varmare man är då. KnasOlle. Nä, nu ska jag slänga mig över dom däringa koderna igen

Askungar



Jag måste tipsa om boken som jag läser just nu. Min kära syster Emmie slukar det mesta i litteraturväg och därför får jag en hel del tips av henne. Hon är sådan som köper en massa böcker och det för aldrig jag så därför är det bra att Emmie delar med sig. Boken heter "Askungar" av Kristina Ohlsson. Jag segade mig in i den för jag inte riktigt hade någon läslust när jagh började läsa den. Nu kan jag knappt lägga ner den. Ibland vill jag inte läsa vidare för jag vet inte riktigt om jag vill veta vad som kommer att hända men samtidigt så måste jag få veta. Men jag får lite kalla kårar emellanåt. Ni måste läsa den!

















Liam har fått...



Tröjan är från Lindex. Dock så är den för stor än men den är ju ett måste i höst/vintergarderoben.

Dregglisarna är från Åhlens och sådana kan man inte ha för många av.

Jo visst har han leksaker men dom har vi alla tre tröttnat på så det fick bli lite nytt.

Bollen rullar omkring av sig själv och spelar musik. Kul att jaga.

Gosisen snarkar om man trycket på hans mage. Låter helfestligt.

Ett piano är ju ett piano lixom.

Den här superfina koftan har min mamma/Liams mormor stickat. Det är det finaste plagget han har i sin garderob. Den passar perfekt nu i höst :)

Har ni en mamma som oxå är duktig på att sticka eller stickar ni själva så kan jag rekommendera denna sidan Drops.se

Matilda och Oskar



Igår var jag och Liam först på kyrkis här i Sil. Där var det sång och pyssel som stod på schemat. Vi gjorde en älg av våra avritade händer och fötter och sedan tog vi kort så ska alla få en älg med sitt foto. För att alla ska veta vilka som är med och vad alla heter. Kul idé. 

Efter det var det hem och sova för Liam och käka för mig. När Liam sen vaknat och fått mat så gick vi och mötte Matilda och Oskar och tog en långpromenad tillsammans med dom. Sen blev vi bjudna på äppelpaj hemma hos dom. Paj för dom stora och lek för de små.

Den ronden vann mamma



Min lille kille kan vara jävlig han med. Inatt tyckte han att det var hysteriskt roligt att vara vaken i 1,5 timme. Glad och busig var han och hade inte en tanke på att somna om på ett tag. Så det var bara för mig att ta in täcke, kudde och madrass till hans rum så slogs vi ett tag om vem som orkade längst. Han vann nästan kan jag avslöja. Men denna ronden gick till slut till mig!

Idag har vi varit på Barnsång i ELIM-kyrkan. Denna gången fick vi med oss Matilda och Oskar oxå. Precis som förra veckan så hade vi skoj där. Hon som håller i sången är verkligen jätteduktig. Hon har valt bra sånger som man kan sjunga hemma oxå och hon både sjunger och spelar gitarr bra. Det var fler barn denna gången än förra men dom flesta är bra mycket äldre än Liam och Oskar. Men det är inte så att det stör dom två precis :) Dom leker ju ändå för sig själva.

Annars har jag varit rätt trött hela dagen och inte riktigt orkat göra något mer. Har städat och putsat här hemma. Nu ska vi se på District 9. Jag känner inte helt för det men Fredrik vill se på film så då får jag stötta honom :)

En stor kille



Liam tyckte att mamma njutit tillräckligt nu för idag var det 06.00 som gällde imorse. Men jag kände mig pigg så det var ingen fara. Men jag märkte ganska snart att morgonen börjat för tidigt för unge herrn. Blev gnälligt ganska fort. Men sova ville han inte ändå så vi följde vår plan och gick till kyrkis här i Sil. Vi har inte varit där förut men det var riktigt bra. Liam var näst ÄLDST!! Haha, det är inte så ofta det är så. Där var en massa pluttisar där. Tänk att det är bara några månader sedan min store kille var en sådan pluttis :) Liam verkade älska det. Han kröp omkring och hälsade på alla, både vuxna och bebiskompisar. Klättrade på alla och allt, lekte med varenda leksak. Sången var han inte speciellt intresserad av idag utan det var bara busa som gällde. Jag kände inte igen någon men det är alltid lätt att prata med andra som har barn. Finns ju ett givet samtalsämne :)

Nu ligget store killen och sover. Oj så trött han var. Somnde direkt när jag lade ner honom i sängen i stort sett. Nu är det viktigt att han sover ordentligt för i eftermiddag ska vi hem till Mathilda och Oskar en sväng och busa ännu mer.

Men nu ska mamma titta på Hem till gården och bara slappa!!

Än så länge ljust



Jag har det så jävla gött just nu. Liam har fortsatt med att vakna vid 7.00 på morgonen och det känns som världens sovmorgon. Jag vaknade vid 5.00 imorse och upptäckte att det är kolsvart ute. Det är ju alltid extra tungt att gå upp tidigt när det är mörkt ute så nu är jag extra tacksam för att han sover längre. Jag vet att mörkret snart hinner ikapp mig men jag kan njuta av ljuset ett litet tag till iaf.

Igår vad vi inne i stan. Vi hade en spontandate med SötaSara. Äntligen kan jag bara säga. Vi har försökt få till denna date hur länge som helst men det har hela tiden kommit grejer ivägen. Men nu gick det. Jag ville ju spana in Saras lya som hon gjort om. Hon har gjort allt själv. Hon är så duktig SötaSara :) Lägenheten var jättefin. Skitsnygg grön fondvägg och sen vitt., Nya fina möbler. Väldigt lyckat måste jag säga!Efter titt och snack så gick vi inte till city för lite att äta och en tur i affärerna. Sara hade shoppstop men jag behövde smink. Finns inget tråkigare att shoppa dock. Men Sara tipsade och jag litade på henne. Mineralpuder från Loreal och en mascara från Loreal. Blev bra!

Det var verkligen kul att få träffa Sara. Vi har alltid roligt ihop :) Hon är oxå väldigt bra med barn så därför är det inget problem att ha med Liam. Och Liam gillar ju dom flesta så från hans sida brukar det inte vara några bekymmer heller!

Liam blev lite trött efter äventyret och somnade så här nör vi var på väg tillbaka till bilen som stod vid Saras lägenhet



Nu ska jag fortsätta titta på Daybreakers.

dom är ju folkvalda



jahopp. kollar på nyheterna och det handlar om den stora krisen vi nu hamnat i genom att SD kom med i riksdagen. nu snackas det om att det ska dras in på riksdagsutskott för att de ska kunna utesluta SD ur riksdagen. jag tycker det är helt fel. vi får tänka på att det är svenska folket som har röstat in dom. då ska dom få vara med och bestämma. annars blir det ju helt konstigt om partiet utesluts trots att de är folkvalda. jag ville inte ha dom där och skulle aldrig rösta på dom. men nu är de med och ska behandlas som de andra partierna. sluta upp med dagisfasonerna!!

Härlig kombo


måste man välja bara en?

20 september

 

idag har vi lekt i trädgården. undersökt varenda grässtrå i stort sett. sen gick vi till lekplatsen och lekte en kortis innan vi gick till kiosken för en minishopping. annars har det inte hänt så mycket så ni får lite bilder från dagen.

 

ändrade rutiner



ingen rödgrön regering de kommande åren men främlingsfientlig kanske. det är bra skrämmande att ett sådant parti röstas in. vart ligger felet? hur kan så många rösta på sd? jag fattar verkligen ingenting. vad är det för sverige som mitt barn kommer växa upp i egentligen? ett sverige där alla människor inte är värda lika mycket. obehagligt och skrämmande.

Liam ligger och sover just nu. vi har fått lite ändrade rutiner här nu. han sover vanligtvis till 6,30 - 7.00 på morgonen och sedan har han en längre nap efter 4-5 timmar och då sover han runt 2 timmar. sen är han vaken till 19,00. händer att han får sova en kortis vid 16,00 för att orka vara vaken till kvällen. dessa nya rutiner gillar jag skarpt. kyrkis, sångstund och öppna förskolan är på förmiddarna och det har varit lite svårt att komma iväg på det förut eftersom han sovit då. men nu är det fritt fram. det tycker jag är riktigt bra. funderar på en trip till ÖF imorrn men vi får se om vi hinner.

när Liam vaknat så är det lite mat och sedan ska vi ta en promenad tänkte jag. blir förmodligen en stund på lekplatsen oxå. han har ju fått både täckbyxor och rejäla skor av farmor och farfar så nu är det fritt fram att leka i alla väder :)

men nu är fredrik hemma på lite lunch så nu ska jag vara lite social..

Airplanes

 

 

gillar verkligen denna låten. tyvärr hittade jag inte video som man kunde fixa in här. videon är bra som fan den med :)

Valvaka



ja, vi sitter och tittar på valvakan och fick precis reda på preliminära siffror som svt har fått fram genom vallokalsundersökninge. blir det så så är det ju inte riktigt så som vi vill. alliansen vinner och sd får vara med i riksdagen. ja, vi får se när rösterna räknats helt enkelt.

jag och emmie var och tränade idag. det gick bättre än jag trodde att det skulle gå eftersom jag hade huvudvärk precis innan. men den gick över och jag sprang 5 km och det kändes bra. men det är dax att utöka och pressa mig mer. vi bokade även tid för genomgång av styrkemaskinerna och även hjälp med ett träningsschema.

nu åter till valvakan

Svar på massa frågor


Vem:
vill du kasta en sten i huvudet på? en person som jag inte tänker nämna här
saknar du mest just nu? släkt och vänner nere i skåne!!!!
är din bästa vän av samma kön? dum fråga: Emmie!!!!!
är din bästa vän av motsatta kön? Fredrik, vore väl konstigt om det var någon annan...
är ditt 10:e sms ifrån? Sara
ska du träffa imorgon? Emmie, vi ska svettas ihop
umgicks du med senast? Fikade med svärisarna på stan idag.
festade du med senast? Det var på Krilles 30-årskalas så vi var några stycken.

Ja/ Nej frågor:
cyklat utan händerna: nä, dom tar jag med mig när jag cyklar.
gråtit en hel natt: kanske inte en hel natt men mycket av den.
åkt vattenskidor: nä, men det skulle vara kul att prova
åkt rullstol: nej
gjort en bakåtkullerbytta: har inte alla gjort det?
köpt lösgodis för över 50 kr: haha, det var en bra dum fråga...
haft träningsvärk: ja det är klart
önskat att du var det andra könet: nääääää
velat vara ett djur: ja.. en örn!
tänkt dig en kompis i rosa kanindräkt: nä, men jag tror att alla mina vänner skulle passa mycket bra i det. speciellt sandra hahahahaha
tycker harry potter är bra: självklart.
hatat choklad: går det?

Vem/ Vilka:
är i rummet med dig? Fredrik och Leo
fick du senast sms av? Mathilda
tänker du på nu? sitter ju och skriver detta så ingen.
pratade du senast i telefon med? Emmie
hus var du senast i: kommer minsann inte riktigt ihåg det. svärisarnas kanske
önskar du var med dig nu? har det bra som det är just nu
är din favoritsläkting: eftersom emmie är så mycket mer än bara en syster för mig så är hon min favorit!! men dom andra är underbara dom oxå!!!

Var:
är din telefon? i soffan bredvid mig
sover du? på höger sida i sängen
handlar du mest? Ica här i bya
åkte du senast bil? till ica här i bya

Vad:
åt du senast? naturchips
drack du senast? Bobs jordgubbssaft
är det för färg på dina byxor? grå mjukisar
är närmaste saken som är blå? Liams lekfilt
har du på fötterna? vita strumpor
är din favorit färg? beror ju på var färgen ska vara men just nu är jag inne i en grön period.
vilken film såg du senast? i love philip morris tror jag
hör du just nu: lyssnar på "Din nästa statsminister" och chipsknappret i mitt huvud

Har du någonsin:
sovit naken? oh yeah!!!
kört över hastighetsgränsen? det har hänt ja
målat om ditt rum? målat om alla mina rum ja
dansat framför en spegel? like crazy
fått hicka? det har hänt ja
stulit pengar från en kompis?
varit i slagsmål? räknas det när jag var pytteliten och min motståndare var lillsyrran? haha
smugit ur ditt hus? ja jag är lite av en smygare absolut
haft känslor för någon som inte känt detsamma? dom flesta brukar ju ääälska mig men jo, det har hänt
älskat eller saknat någon? varje dag!!!

kanske fler som undrat?



nu vet jag. ja nu vet jag äntligen vad dogge håller på med nu för tiden. har inte riktigt fattat vad han sysslar med på dagarna. han bara poppar fram i rutan ibland. men nu är det glasklart. han är ju för tusan multikonstnär!!! han är med i dansfeber och där presenterade han sig som det. men självklart tänkte jag. multikonstnär är han ju!!!


värk är bra!!



jag har lite värk i benen och det är för jävla härligt! jag och emmie drog till gymmet nu ikväll. det gymmet som vi gått till tidigare har nu nyöppnat i nya lokaler och jag kan bara säga: UJUJUJUJUJ. vilket grymt fräscht gym. helt nyrenoverat, alla maskiner är nya, dom har ett café, barnrum och hotell. hoppas verkligen att den här satsningen som dom nu har gjort lönar sig.

vi sitter och tittar på ännu en debatt nu. men nu är det svt som håller i cirkusen. partiledarna håller på att tjata hål i huvet på mig. alla dessa debatter! jisses. nu har jag sett en för mycket!

Sångstund


"Liam ligger och sover efter en förmiddag med full fart." så mycket hann jag skriva på inlägget sen vaknade den lille tosingen. han hade sovit i nästan två timmar så jag visste att det var på gång.

iaf, som jag skrev ovan, vi har haft en förmiddag med full fart. vi hade bestämt med mathilda och oskar att vi skulle på sångstund i ELIM-kyrkan. verkar bara vara kyrkorna här i götene som håller i aktiviteter för småbarnen. inte för att det spelar någon roll så länge det inte är en massa religiöst snack. men mathilda och oskar hade haft en mindre rolig natt och orkade inte gå dit men jag och liam gick dit ändå. vi behövde ha något att göra idag. så kl 9 så gick vi in mot byn och sångstun

den började 9,30. det var en rolig sångstund och det var barn ända upp til 4 år. liam och en annan liten kille var småttingarna i gänget. efter sångstund var det lite fika för de stora och mat för de små. sen gick vi in i lekrummet och lekte med en massa spännande leksaker. liam verkade stortrivas. som vanligt var han skeptisk i början men de  lossnade snabbt och det blev fart på honom oxå. jag har ju lite svårt att gå på sådant själv men jag ville verkligen dit. och jag snackade lite med de andra föräldrarna där och alla var hur trevliga som helst.  var oxå rädd att det inte skulle funka eftersom liam brukar sova vid den tiden men han sov 20 min på vägen dit och sen slocknade han direkt efteråt på vägen hem. han var på väldigt gott humör hela tiden. så dit ska vi igen. och nu vet jag att vi nog oxå kan gå på kyrkis här i sil som är på torsdagar 9,30. perfekt!!

nu leker liam här bredvid mig och jag tänkte joina honom. vi hoppas på att pappa fredrik kommer hem snart oxå så att vår helg kan börja.























41 dagar sedan



6 Augusti 2010

Lekdate här hemma!

 

 

 

 

ja, en bild säger ju mer än tusen ord så bilderna ovan är ju riktiga ordsprutare med andra ord. som ni ser så har vi haft besök av emma och adam. det busades massor och efter att de stora ätit så tog vi vagnarna och gick en promenad i det härliga vädret. bägge killarna somnade men de ville inte ta någon lång tupplur någon av dom.

killarna ser varandra mer och mer. även om de inte  leker med varandra så är de gärna nära varandra och pillar gärna på samma saker.  nu har vi leksaker i hela vardagsrummet och matrummet. men vad gör det :)

nu sover lilleman och de store roar sig på vars ett håll. men snart är det utfrågning av de röd-gröna inför valet och det ska vi se. GO GO GO!!

det blev lite ändå


ännu en morgon med lite extra sömn. Liam vaknade 06.20 men jag vaknade tidigare eftersom fredrik klocka ringer 06.00 och han snoozar några gånger oxå. då kan man inte annat än bli piggelin. men det är skönt att få sova lite extra och jag njuter så länge det varar. har en känsla av att det blir tidigt imorrn.

idag var det tänkt att vi skulle träffa farmor mia inne i stan för lite liamshopping. liam hade skrivit en lååååång lista med viktigheter men vi fick stanna hemma istället.  fredrik skulle på något seminarium med jobbet och snodde med sig bilen. så vi blev strandsatta. men farmor mia kom hit istället så liam fick busa med farmor lite iaf.

kyrkis med mathilda och oskar var oxå inplanerat men utan bil och regn ute så kändes det inte så spännande men mathilda var snäll och satte in deras bilstol (som oskar inte använder än) och kom och hämtade oss. så det blev kyrkis och det var riktigt kul. det var sångstund och lek som gällde. skönt att komma hemifrån och det var kul att snacka med mathilda igen. var ett tag sen nu. liam var väldigt passiv till en början och blev livrädd först för mannen som höll i sångstunden och sen för oskars gastpratande. han behöver verkligen vänja sig vid gastpratande för han är verkligen överdrivet känslig när det gäller det. men i slutet så stimmade även han lite.

Eminem feat. Rihanna

13 september



uschianna vad trött jag är. både i kropp och i huvudet. är på väg mot sängen egentligen men tänke slänga in några rader här först. vi har softat rätt mycket idag. liam började dagen med att ge oss sovmorgon till 6.30 vilket ju var väldigt snäll :) snacka om att jag njuter av de tillfällena till max. men jag var till slut tvungen att gå och titta till honom imorse för jag blev lite orolig när han inte vaknade som han brukar. när jag kikade in så hade han nog precis börjat vakna. låg och gnuggade ögonen så sött.

efter att ha spenderat förmiddagen inne så tog vi en promenad på eftermiddagen och stannade till vid lekplatsen och gungade lite. det har ju varit så gött väder så det var perfekt med att spendera eftermiddagen ute.

3 veckor med illamående, förkylning och hosta har hindrat oss men nu är vi på banan igen. idag var jag och emmie och tränade igen. jag slängde mig över löpbandet och det gick som en dans.

30 minuter
4,5 km
350 kalorier

sen körde jag även 10 min på crosstrainern på cardio. det var jobbigt. men ack så härligt

Photoscape

 

hittade ett program där man kan ändra och fixa med bilder. Photoscape heter det och det är helt gratis att ladda hem från nätet. ganska lätt att förstå sig på och allt är på svenska när man väl har fått ner det.

så detta har jag gjort ikväll. det är riktigt roligt men man får allt ha lite tålamod :)

 

Mona vs Fredrik



sitter och kollar på Val 2010: Duellen. jisses säger jag bara. är det detta som avgör vilket parti som folket röstar på? Sahlin och Reinfeldt trashar varandra fram och tillbaka och försöker sänka varandra och det som de olika partierna INTE har åstadkommit under deras mandatperioder. blir jag verkligen klokare av detta? njaaa, det vette tusan. mest en massa skitsnack för att vinna röster skulle jag säga. jag är ju oxå lite dum och sitter mest och stör mig på de olika partiledarna som personer. gillar inte reinfeldt alls. gillar inte hans säviga sätt. Ohly behöver vi ju inte ens diskutera!!! Maud är ju lite smått tokig. Björklund ett pucko till skolminister. hägglund verkar ju rätt skön iofs. trevlig lixom. har ju redan avslöjat att jag gillar wetterstrand. GO GO GO MP. :)

Helgen som varit



så, helgen som varit. jo, den har väl varit precis som hela veckan har varit. ganska händelselös men ändå bra. igår åkte vi in till den stora staden och storhandlade. det var ett bra tag sen och vår kyl och frys har ekat tomma i några månader nu. men nu kan du komma hit och äta emmie :) utan att klaga!! fredrik var på bandy igår på kvällen så jag och liam fick klara oss själva. det klarade vi. han somnade lite efter 19 och jag hade heeela kvällen för mig själv.  satt mest och surfade och mumsade godis.

idag har vi verkligen gjort nada. hållt oss hemma hela dagen i stort sett. jag tog en promenad själv i förmiddags och sen på eftermiddagen gick vi till lekplatsen andra sidan häcken alla tre och skojade lite. jag tycker det är viktigt att liam får komma ut lite varje dag. både för friskluft och stimulans. han tycker ju att det är väldigt intressant med allt det nya som finns utomhus och det kan hålla honom sysselsatt ett bra tag när han utforskar allt.

efter en händelselös vecka så verkar det som att vi kommer ha att göra nu veckan som kommer och vi ser fram mot allt allt allt....

 

 

 

 












vi var på lekplatsen i ca en timme och lyckades på den timmen ta 78 stycken bilder. jisses vad vi överdriver haha















mina vänner ikväll



idag hade vi tänkt att inte göra något men emmie bjöd hem oss så vi åkte dit istället. satt bara och snackade med emmie medan eddo hade hand om liam :) kan ju säga att det minsann är skönt att åka dit ibland. avlastning är aldrig fel. nu ikväll har vi varit och lämnat fredrik inne i stan för det var golfande och fest med jobbet ikväll. så jag och liam har är själva ikväll. och efter välling och nattning så är jag själv uppe. inte helt fel faktiskt. ska ta och kolla på senaste Hem till gården-avsnitten som jag missat. 4 härliga avsnitt!!

mina vänner ikväll :)

vilket virrvarr



jag önskar att jag orkade sätta mig in i det här med politiken nu när det är dax att rösta. men jag är verkligen blåst när det gäller det. jag kan sitta och läsa om de olika partierna och vad de står för och vill göra. men inget fastnar. det försvinner direkt igen. och jag blandar ihop allt och det går inte att hålla reda på eller hålla isär vad de olika partierna står för. sen är det så mycket skitsnack så vem ska ma lita på? jag röstade på miljöpartiet senast och jag kommer göra det även denna gången. någon måste ju tänka på miljön!! sen gillar jag wetterstrand. hon känns rak och tydlig. men vem vet.

nu får vi köra vår bil igen. vi har haft körförbud på bilen sen i lördags för att vi glömde bort att ombesiktiga den efter att vi fick den fixad. så jag har smugit till affären i veckan kan jag lova. men jag fick ta med mig emmie till bilprovningen. jag har aldrig besiktigat bilen och jag behövde lite stöd. dock så har emmie aldrig heller gjort det så vi fick stötta varandra. men där var en trevlig ung man som hjälpte oss. snygg var han oxå. å brun blir han på sommaren. ja han var trevlig han. både jag och emmie vägrade köra upp på dom där spåren eller vad det är. stor risk att hela bilen stått på sned sen. gudars så pinsamt det hade blivit. men den trevlige unge mannen fixade biffen åt oss.

så emmie har varit här en större del av dagen och hållt mig sällskap. var tvungen att ta en runda i stan för att lämna tillbaka liams overall. köpte strl 80 och trodde den skulle sitta bra till vintern men den satt bra redan nu. beställde istället en från nameit.se istället i strl 86 och den ska nog sitta illa nu så att den passar sen :) 

nu ska jag återgå till utfrågningen av wetterstrand.

en lugn dag



ja nu tittar jag på höstens stora underhållningsprogram som vi alla kommer sitta som klistrade framför.  självklart menar jag skånefruar. höstens måste!!

idag har vi tagit det väääldigt lugnt. förmiddagen spenderade vi inne och lekte och höll oss sysselsatta för att en viss ung herre inte skulle tappa humöret. efter den dagliga dosen av hem till gården så gick vi till lekplatsen som ligger andra sidan vår häck. ingen rolig lekplats egentligen men den duger när man är 8 månader och inte har överdrivet stora krav. gungan är en stor hit men roligast är nog att få krypa/gå omkring och pilla på allt eller leka med sanden.

efter uteleken så var liam trött så då tog vi en långpromenad i skogen. det har varit ett mysigt höstväder idag tycker jag. alldeles lagom temp och soligt. kanske kunde vara lite kallare så att man kan få slänga på höstkläderna oxå.

han vägradfe verkligen att skratta när jag skulle ta kort när han gungade.

vet inte alls vad han skrattade åt men kul var det.

han hade kul kul kul :)

stolt som en tupp



just nu sitter jag och lyssnar på när liam sitter och pratar inne i sin säng. det är aningens mycket svårare att få honom till att somna nu när han både kan sätta sig upp och ställa sig upp. han ligger i still i 2 sekunder ens. och försöker jag hålla honom nere blir han vansinnig och slingrar sig. så jag låter honom hålla på tills han blir urtrött och helt enkelt inte orkar mer. så länge han inte skriker eller gråter så får jag vara nöjd. han är ju helnöjd varje gång han ställer sig upp. stolt som en tupp och skrattar som en tok.

vi har inga planer idag heller. vi har inga planer i veckan alls tyvärr. känns lite smått tråkigt att bara vara hemma men det får gå. vanligtvis brukar vi ju ha att göra i veckorna så det kanske bara är bra med en hemmavecka. blir en massa gjort här hemma istället. det är ju aldrig fel. har redan dammsugit hela huset och ska våttorka det senare. blir en promenad i eftermiddag oxå.

häpp, nu blev han ledsen. för att han är hur trött som helst. får in och stångas lite med honom.

Vilken toffel



jag hittade sidan Toffelhjälten.se. där finns det massor med innetofflor till bebisar och barn. det finns ett väldigt brett utbud och jag blev sugen på alla i stort sett. nu under september så är det lägre pris och de kostar 219 kr per par. jag tror det blir till att införskaffa ett par till liam inför förskolestarten :) här är några av dom som jag gillar:

Grodor

50 - 50

Jordgubbar

Apor

Dinosaurie

 

(bilder från toffelhjälten.se)

En halvtimme är mycket


vad mycket en halvtimme gör en tidig morgon. jag trodde att liam nu lärt sig att vakna närmre 06 än 05 men jag hade visst fel. igår och idag vaknade han 05.10. han är ju som en klocka oxå. exakt samma tid bägge dagarna. men å andra sidan så har han sovit hela natten, inte vaknat en gång så jag har sovit bättre än på länge. så då får det gå bra att vakna 05.10 :)

vi har inga planer alls denna veckan. inte än iaf. igår slappade vi mest. gick en promenad och stannade till vid lekplatsen och gungade, åkte rutschkana och lekte med sanden. han upptäckte att sand inte är så gottit som det ser ut att vara. han älskar verkligen att gunga. han sitter och ler hela tiden medan han åker fram och tillbaka.

så idag vet jag inte vad vi ska göra riktigt. handla och promenera måste vi göra. får se om jag slår ihop de båda aktiviteterna och går in till bya. ikväll blir det träning. nu har jag inte tränat på 2 veckor. först för att jag mådde illa några dagar och sedan blev jag förkyld. men nu är det bra igen så då måste jag igång igen. hoppas på att emmie slutat snörvla hon oxå så att jag får sällskap. mycket roligare att träna då.

innan vi åkte hem från gbg i söndags så åkte vi inom ikea för lite shopping. då köpte vi den här leksaken till liam.

annars var det lådspärrar till köket och en rullgardin till liams rum som införskaffades.

Officiellt i Skåne oxå

 

 

 

RIB i Göteborg.



av familjen Larsson och familjen Pettersson/Gunnerud fick vi i bröllopspresent en upplevelse från Greatdays. vi skulle få åka båt i gbg. inte vilken båt som helst utan en rib - Rigid Inflatable Boat. en snabb båt helt enkelt. så i söndags åkte vi till göteborg och åkte lite snabb båt. vi fick snygga röda flytoveraller och gigantorstora gummstövlar. sen bar det iväg ut på vattnet. genom skärgården. vår förare johan visade oss omkring och pratade lite om något ställe. efter ungefär 1 timme kom vi ut till ön Vinga där det var rast i en timme. det är en mysig liten ö med små röda hus, en liten liten kiosk och en brygga där båtarna lägger till. det var fullt med båtar där igår så jag och fredrik satt och spanade på det rika båtfolket och försökte gissa vad dom jobbade med, vad gjorde dom sååååå rika :P efter en timme åkte vi hemåt igen. johan tog en annan väg hem och nu var det mer vågor så det var en cool färd hem.

johan och båten

kustbevakningens lilla båt

Vinga

Vinga

fredrik är bra på att göra miner

så här snygg fick man vara

Ostindiefararen Götheborg

skinande stol??!!



kollade tillbaka några dagar i bloggen och såg att häromdagen sken liam upp som en stol! ja det har vi ju alla varit med om många gånger. vilket sken vissa stolar kan få ibland. ja det är så härligt......

idag har vi lämnat liam hos farmor och farfar och han ska vara där hela helgen. började ändra mig redan innan vi åkt därifrån. vill ha hem honom igen :P saknar honom. men nu ska jag se till att njuta av helgen och ta igen lite sömn. det behövs. inte för att liam sover speciellt dåligt. han vaknar 1-2 gånger på natten men det har bara varit nappen som nehövts. han har ju varit lite snorig hela veckan så det har nog påverkat en del. men jag har sovit bra ändå. har lyckats somna snabbt och sovit bra. så jag klagar inte.

fredrik ligger och kollar på band of brothers och testar nya ljudsystemet. så emellanåt låter det som att ett krigsflygplan flyger genom mitt vardagsrum. så ljudet är det minsann inget fel på. tv:n är superb den med. bilden är bättre än bäst skulle jag tro. och jag brukar annars aldrig ens märka någon skillnad när man jämför. men denna tvn är outstanding.

nu ska jag nog ta och sova :) häääärligt!

han är ju så grym

 

jag lägger liam i sängen för det är sovdags och medan han ligger där och snackar packar jag skötväskan med ryggen mot honom. när jag vänder mig om ser det ut så här:

 

inte världens bästa bild men jag antar att ni ser. han sitter upp. helt av sig själv har han satt sig upp. och när han gjort det en gång så gick det inte får honom att ligga ner igen. sitta var roligare :)

 

medan jag sitter i fåtöljen och tittar på honom och skriver lite i hans bok så börjar han kämpa lite:

 

kul att ställa sig på knä mot spjälorna men jag vill mer:

 

så varför inte ställa sig upp mot spjälorna helt utan hjälp. oj så glad han blev när han lyckades med det. både han och jag skrattade och skrattade och skrattade :) härliga underbara unge!

han är ju så grym!!

 

 

Lättroad


det är så skönt när det är så här lätt att roa den lille.
suttit där i 20 min och är fortfarande hur nöjd som helst.

Någon som ser......

 

 

någon som ser något fel med den här bilden???

(jag vill ju påpeka att det är fredriks verk.)

 

vilka delikatesser



när jag satte ner baken i soffan och bara kopplade av så blev jag urtrött. skulle lätt kunna gå och sova en stund nu men då kan jag inte somna ikväll. hur skönt det än är att ta en liten middagslur så straffar det sig sen. fredrik kom hem lite tidigare idag och det är alltid lika göttit. tänk om han alltid kunde komma hem vid 14.00. det tycker jag är en lagom lång arbetsdag. :)

emma och adam har varit hos oss idag. emma var hes och adam var lite matt efter feber och förkylning så det var inte full fart här hemma. men sällskapet uppskattades otroligt mycket. skönt att få lite vettiga svar när man pratar :P emma hade även köpt med sig sallad från Mellbygatans delikatesser. mycket gott så det måste jag tipsa er om. jag är inte ett jättestort salladsfan men det här var gott. prova prova prova...

adam är nog trött på mig

har man ingen egen så får man sno från dom som är mindre.

(det känner man igen från moster erica när hon var liten)

Hej September



ja nu är minsann hösten här på riktigt. dom härliga sommarmånaderna är ett minneblott och vi går mot mörkare tider. känns som att vi har haft höst den senaste månaden eftersom det varit ganska regnigt och ruggigt många dagar. men nu är det på riktigt. det är nu jag suktar efter den härliga och underbara julen :) tänk att få fira jul med liam! han var ju med förra julen men då var han bara 6 dagar gammal och inte med på riktigt. nu kommer han vara stora killen på 1 år och kommer få både födelsedagskalas och 2 julfirande :) bortskämda unge haha. ja julen ser jag fram mot extra mycket detta året.

om någon timme kommer emma och adam hit. vi är alla lite förkylda fortfarande men alla är på bättringsvägen så vi tar och leker lite idag. ska bli gött med lite sällskap :)

igår bakade jag igen. nu ska frysen fyllas lixom för det är inte så att jag moffar i mig allt. smakar knappt kakorna utan låter dom svalna och sedan åker dom in i frysen. kan bjuda på fika fram till nästa sommar snart haha. blev iaf bananmuffins och kokosformar igår. om dom blev bra? inte vet jag, har ju inte smakat dom ;)
Valfritt innehåll
RSS 2.0