Fattig Student Sökes

 
Slutar alltid tidigt på onsdagar vilket ju såklart är superskönt. Hem och bara mysa och ta det lugnt. Lite tråkigt väder så det blir ju till att vara inne och umgås.... eller inte. Möttes av ett berg av disk och ett berg av tvätt som skulle vikas. SUCK! Shit vad tröttsamt det är. Så, på med barnprogram och sen satte jag igång. Det ena ledde till det andra och efter 1.5 timme hade jag röjt i hela huset. Jaha, det var den mysiga eftermiddagen som jag skulle ha spenderat med mina barn. Jag behöver verkligen planera sysslorna bättre här hemma..... Delegering kunde ju vara en idé ;) Min mamma nappade direkt på att vika vår tvätt för några hundralappar, sen drog ¨tyvärr så är det ju lite långt till er¨ - kortet så det sket sig. Någon annan? Vika tvätt en gång i veckan för någon hundring? Borde kunna få någon fattig student till det. 
 
 
Ett minne blott.... ses åter om 2 veckor.... 
 
 

En snöig helg!

 
Mörkret börjar ta över och kvällen närmar sig. Det känns som att dagen har gått i ett här hemma. Liam hade fotbollsträning kl 11 men innan dess städades det för fullt för efter träningen kom en kompis till Liam och hans mamma på besök för lite lek. Som tur var så var detta en mamma som jag träffat på jobbet förut så vi har pratat en hel del förut. Skulle varit jobbigt om jag behövde kallprata med en främling i två timmar medan kidsen lekte. 
Nu gick det smärtfritt och det var riktigt trevligt. 
Fredrik och Vera flydde fältet ut till Lovene för att slippa kallprat haha.
 
 
Det blev såklart lite åk i pulkabacken
 
Fick hem årets kalender från personligalmanacka.se. De har utan tvekan de bästa almanackorna. De går att designa som man själv vill ha dom och man kan lägga till olika rutor för till exempel träning, jobb, förskoletider, väder osv. Kolumnerna kan man oxå få som man vill och med linjer eller utan linjer. Många olika möjligheter finns :) Om du blev sugen så hittar du dom HÄR
 
Igår var vi iväg med svärisarna och åkte pulka. Helt fel väder då dert blåste ordentligt men det blev lyckat ändå. Vi hade med oss fika så vi kunde fylla på med energi och sedan fortsätta åka lite till. 
 
Att kasta sig av pulkan har man ju lärt sig av brorsan såklart :P
 
Idag hörde jag att snön kanske skulle regna bort imorgon så jag är glad att vi har njutit av den till fullo nu helgen. Så får vi se om det kommer nå mer denna vintern.
 

Det blev värre istället

 
Det där med att sova bort förkylningen gick inte riktigt. Det blev tyvärr på andra hållet. Vaknade tokförkyld och skittrött. Men tänkte att jag kanske skulle bli piggare bara jag kom igång med dagen men väl på jobbet kände jag bara för att sova sova sova. Jag hade tur för det var inte jättemånga barn så jag fick lov att köra hem igen efter bara 2 timmar på jobbet. Kröp ner i soffan med täcke och dator och sedan pendlade jag mellan att titta på lite serier på datorn och slumra. Känner mig lite piggare nu ikväll och imorrn räknar jag med att köra en hel arbetsdag :) 
 
POMPdeLUX har ju fortfarande lite rea och jag kikar in där lite då och då :)
Klickade hem detta i helgen och fick hem det igår. Kul med byxor med lite mönster men som ändå funkar till det mesta. Tunikan är finare i verkligheten tycker jag men inte så blå dock.
 

Super Mario hjälper mig träna hädanefter!

 
God Afton i alla stugor.
Sitter i soffan (chockerande, jag vet) och har precis fått mig dagens dos av Hem till gården och hemmafruarna i Beverly Hills. Dessa två program klarar jag mig inte utan och jag tackar Gudarna för att Hem till gården sänder två avsnitt varje dag och att det går att se på nätet. Bättre finns inte :)
 
Jag har gått och blivit tokförkyld. Tror jag kan tacka både Fredrik och jobbet för dessa trevliga bacilusker. Det snoras och febras överallt. Så härligt och fräscht. 
 
Över till något mer spännande.
Dessa godingar damp ner i min brevlåda igår:
 
Hur coola är dom inte! 
Jag ska ha dom att träna i och jag kommer ju vara coolast på stället och helt själv om att svettas i ett par sådana (så länge Emmie inte tränar med mig...) 
Nu för tiden ska det vara färgglatt när man tränar och mer färg tror jag inte att det kan bli :) 
Är du sugen på att köpa ett par så hittade du dom HÄR.
 
På grund av ett kvällsmöte igår så var jag på jobbet från 8,40 till 20.00 igår. Jag var rätt mör när jag kom hem men sen kunde jag såklart ändå inte somna på kvällen. Värför är det så?! 
Sen skulle jag upp tidigt (04,30) för att jag hade öppning idag. Så idag är jag tröttast och borde sova men det finns ju så mycket annat att göra... som att surfa nätet efter massa skit :P 
Men jag tror att jag får ta och ge upp nu. Kan hoppas på att få ordentligt med sömn inatt så att den här förkyningen försvinner snabbt och lätt!
 
Natti!

Vi överlevde

 
Vera var vänlig och delade med sig av sin magsjuka. Till mig. Men jag får vara glad över att det var en väldigt lindrig sådan som vi båda fick. Natten mellan torsdag och fredag var inte speciellt roligt med många toalettbesök och ordentligt illamående. Men på förmiddagen försvann det och sedan har jag känt mig bra. 
Vera hade två spyor och lite ofräscha blöjor under torsdagen men sedan har hon varit tiptop igen. Jag har ju hört vänner där hela familjen haft magsjuka i flera dagar så jag är väääldigt tacksam över att vi klarade oss så lindrigt denna gången. Och som det verkar så klarade sig stora och lilla pojken helt!
 
Idag var vi hembjudna till svärisarna för att avnjuta lite god mat och fint sällskap. Liam hade tagit med sig en av sina julklappar dit:
 
Oj oj oj här var det nära att det blev en allvarlig familjefejd. Stämningen blev lite hätsk ibland minsann ;) 
Liam fick påminna oss ibland att vi inte skulle bråka haha 
Det slutade ju med att jag vann, svärfar skyllde på fuskspel och svärmor satt med hela kortleken när spelet var slut :P
Mitt första Uno fick jag av min faster Maria när jag var liten. Det som är bra med det spelet, förutom att det är väldigt kul, är ju att det går att spela på rätt många olika sätt och det går att anpassa när man har yngre spelare med. 
 
 
Fick till en liten löptur i förmiddags. Riktigt skönt och slipade tiden lite sen förra gången :)
 
 
 

Dagens planer ändrades


Allt var förberett inför årets första samling med "mina" barn på jobbet. Jag var ganska laddad och såg fram mot att få dra igång. Men i hallen tog dagen en annan vändning. Vera kaskadspydde när vi skulle börja klä på oss och bege oss mot våra förskolor. 
Så efter en massa torkande och tvättande så fick jag meddela chefen att det var dags för vab. 
Snopet! 


Fröken V är en slagen hjältinna idag.

Vintrig tur

 
Brukar alltid försöka planera in någon aktivitet med kidsen efter jobb och förskola på onsdagar för då slutar vi tidigare och vi orkar med det då. Men idag ville Liam bara hem efter förskolan så vi åkte hem, placerade oss i soffan och sedan tittade vi på barnprogram resten av dagen. Jag tror till och med att jag slumrade till en stund. Vi var nog alla trötta och behövde göra ingenting. Schemat som jag har nu är det sämsta schemat jag haft och kidsen har aldrig haft så många långa dagar på förskolan som dom har nu. Som tur är så trivs vi alla på våra förskolor vilket ju underlättar men nog hade det varit bättre med något lite närmare. Bara restiden är för mig 70 minuter minst på en dag. För min egen del så bryr jag mig inte så värst men det innebär ju att kidsen får betydligt längre dagar. Och det bryr jag mig om.... 
 
 
Har fått till årets första och andra löptur nu. Var ju ca 2000 år sedan jag sprang senast och jag var inställd på att det skulle vara riktigt tungt och jobbigt. Men det var inte så farligt. Första turen tog jag det riktigt lugnt och sprang 6,3 km utan några bekymmer. Andra turen var (som alltid) mycket jobbigare. Kortare, 4,2 men mycket snabbare. Kändes riktigt skönt. Ska bara se till att hålla igång detta nu så att konditionen kan bli bättre :)
 
Nu är det dags för lite hemmafruar i Beverly Hills!!
 
 

Rabiata kids på fel ställe


Inte världens bästa bild jag bjuder på idag men den får duga. Vi tog tillvara på den lilla snö som det bjöds på idag och plockade fram pulkor och overaller. Skönt när det inte är så kallt. 

Den korta arbetsveckan gick fort och det var väl lite lugnet före stormen. Nu drar allt igång och det ser jag verkligen fram mot. Jag älskar början av varje termin. En nystartskänsla! Jag har ju massor med tankar och idéer och det ska bli kul att sätta igång. Men det kommer nog vara en ordentlig utmaning tror jag. Men jag ska nog reda ut det :) 

Igår var vi hos "di gamle" aka Fredriks morföräldrar. Det bjöds på våfflor med blåbärssylt och grädde. Jag vet inte om det var en sockerkick som kidsen fick eller om de bara var extra rabiata igår. Lyssnade inte överhuvudtaget, sprang omkring, gapade, skrek och bråkade. Jag fick psykbryt och gapade tillbaka 😤 Stackars "di gamle", kommer dröja innan vi blir bjudna dit igen kan jag tänka mig. 

BF i vårt hus

 
Ikväll är det barnfritt i vårt hus. Kidsens förskola är stängd imorgon så de är hos farmor och farfar och busar och låter föräldrarna vila sig lite. Så vi har passat på äta gott och tittat på filmen The Maze Runner. Bra film men man ska nog inte fundera för mycket över varför den där ¨mazen¨ är där den är...... Skönt har vi och det ska bli skönt att få ha sängen fri från blodigeln som alltid ockuperar vår säng och som alltid ligger vääääldigt nära ;)
 
Igår var första arbetsdagen efter min nästan två veckor långa ledighet. Det blev en kort dag på 4,5 timme och det var väl lagom långt och lagom lugnt för att vara en första dag. Imorrn är det dags igen men hela denna veckan kommer det vara lite lugnare än brukligt så det är bara till att njuta innan det drar igång på riktigt.
Igår kunde jag inte somna på kvällen för jag låg och tänkte på våren och hur jag kan lägga upp det.
Ibland går det bara runt runt i huvet när jag ska sova och ibland så poppar det upp en idé eller två. Så nu för tiden ser jag alltid till anteckna ner allting som poppar upp på kvällarna så att jag sedan kommer ihåg det. För det är ju inte alltid självklart att jag gör dagen efter haha. Ibland är det bra idéer som antecknas i kvällens mörker och ibland är det sådant som behöver bearbetas lite för att bli en bra idée. Och ibland är det inte alls bra och det är bara att skrota :) Men det är otroligt hur hjärnan kan gå igång så fort jag har släckt lampan på kvällen och det är helt omöjligt att stänga av. Det är snarare bara till att gilla läget men det kan vara lite stressande om det är jobb dagen efter eftersom sömnen blir rätt kass. Men vad gör man inte för jobbet ;)
 
 
 
 
 

Nu är det nytt år

 
Gott Nytt År och God Fortsättning till er alla!
 

Hoppas att ni har haft det riktigt skönt dessa dagarna. Det har vi verkligen haft. Jag och Fredrik har ju delat upp vår ledighet så att kidsen skulle få vara lediga så mycket som möjligt. Så dom är lediga fram till torsdag så dom har varit hemma nästan 3 veckor och det känns bra. Vi har verkligen tagit det lugnt och tagit en dag i sänder. Lekt i snön när den låg vit och fin på marken, byggt en massa lego (men har en massa kvar än), tittat en hel del på Pippi (som ju är Veras stora idol) och åkt iväg på utflykter när det passat. Det har verkligen varit lugnt och skönt och det har varit välbehövligt för alla. 
 
Jag hittade en lagom stor bit med Spettkaka och den fick förgylla min nyårsafton :) 
 
Nyår firade vi en stund hemma hos Fredriks föräldrar. Vi stannade dock inte till 12-slaget utan vi var hemma redan lite efter 21. Sen väntade vi in raketerna med filmen ¨Det regnar köttbullar 2¨. Ett alldeles lagom firandeför min del i år. Jag kände inte alls för att göra något speciellt utan detta räckte.
 
Häromdagen var vi hemma hos Matilda och hennes pojkar. Blev som vanligt en massa lek, bus och prat. Då hade vi ju även snö här i Skaraborg så vi passade på att ha snöbollskrig, bygga snögrotta och snögubbe. Då hade ju plusgraderna tagit över så det var behagligt ute oxå. Perfekt för lång utevistelse. 
 
Nu hoppas jag att det snöar snart igen!!
 
 
 
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0