Snorkakor bortbjudes


Ni har jag en snorig och snarkande Liam bredvid mig i sängen. Fredrik har fått flytta in i Liams rum för andra natten nu. Förkylning och sömn går verkligen inte hand i hand. Någon som vågar sig på en gissning gällande hur många timmars sömn jag får inatt? Jag vågar vara optimistisk och säga runt 5 timmar.

Jag och Liam har bakat kakor idag. Kakor som förmodligen ingen kommer vilja äta för viss del av garneringen kan mycket möjligt bestå av snor och dreggel. Men den som kan se bortom det får njuta av en smarrig kaka :)

Nu är det dax att ta reda på hur många timmars sömn det blir. Jag återkommer imorrn med en utförlig rapport!

Idag kom det en box med posten


Ja roligheterna fortsätter att droppa in här. Idag kom en ny Glossybox och det var minsann en spännande öppning. Denna boxen var faktiskt roligare än den första. Nu kom det bara grejer som jag absolut vill testa.

Weleda Citrus bodylotion.
Glossybox Lipstick
Maxfactor Foundation 3 i 1.
Toni&Guy Gloss Shine Serum
Jelly Pong Pong (underbart namn haha) Lip Frosting

Nu åker vi in till vännerna

Lite dagisbaciller eller jobbbaciller

 
Kan det vara så att dagisbacillerna satte sina klor i oss redan efter två dagar? Eller är det Fredrik som har kommit dragandes med något från jobbet? I vilket fall så är Fredrik förkylder och hemma från jobbet idag och Liam har blivit snorig. Jag och Liam hade en dålig natt där Liam vaknade och gnällde lite, fick nappen, somnade om och vaknade en stund senare och så höll det på hela natten. Tror det var lite halsont för han var lite hes. Men idag är det bara lite snorigt och han är pigg. 
 
Om en liten stund ska jag och Liam in till stan för att träffa Emma och Adam för fika och lek. Vi brukar aldrig kunna när Emma skickar dessa spontaninbjudningar till oss men idag så blir det minsann av. Ska bli gott med lite fika och en date! 

Jag fick ett paket med posten

 
Jag fick ett paket med posten idag. 
Avsändare okänd
 
I paketet låg det en påse, en Lindexpåse
 
 
Kikar ner i påsen och ser:
 
 
Ut ur påsen kommert detta:
 
 
Nog känner jag igen det gröna aptyget :) Det är ju min lilla mamma som har sytt färdigt byxor och mössa i det fina tyget som hon köpte när dom var här uppe och campade. 
Byxorna blev så himla fina och jag är övertygad om att bebisen kommer bära dom med stolthet :) Till och med Fredrik, som inte bry sig nämnvärt när det gäller kläder, blev imponerad över att mamma var så duktig :)
Kläderna till höger är köpta på Lindex och dom är bedårande. Koftan är ju så mysig och fin! Byxorna passar perfekt till!
Tack kära mor!!!!! 

Då var det dags igen

 
Denna veckan har Liam börjat på dagis igen. Så i tisdags var det dags och här kan vi snacka en kille som har saknat dagis och sin bästis. Han sprang här hemma i extas och frågade: Är det dags att åka nu mamma? minst 100 gånger. 
När vi kom dit så var turligt nog bästisen på plats och dom satte igång direkt med att busa. Han har varit hemma i 7 veckor så jag visste ju inte om det skulle bli svårt att lämna honom nu i början men det var ingen seperationsångest här inte. Skönt det såklart. 
 
Han kommer att gå måndag, tisdag och torsdag så igår var vi hemma men idag var det dags igen. Så nu har jag lämnat honom och även hunnit ta en promenad. Ingen skön sådan för det värkte lite överallt och det var klibbigt. Talas om regn och åska senare idag och det kan nog behövas! 
 
För min del är det lite städning som gäller innan jag kan slänga mig i soffan :) 

Näst sista besöket?


Näst sista besöket hos barnmorskan. Ja jag hoppas iaf att det var det igår. Häftigt att tänka så. Kanske lite optimistiskt oxå :) Jag har ett besök inbokat efter det beräknade förlossningsdatumet. Men låt oss hoppas att det kommer avbokas!

Allting såg bra ut, precis som det gjort hela tiden. Bebisen har legat rätt i flera veckor men har då varit helt rörlig. Nu har det gått över till att bara vara ruckbart. Så det går åt rätt håll :)

Det känns så jäkla spännande. Jag trodde jag skulle vara jättenervös inför förlossningen men det är jag inte. Lite spänd men mest av förväntan. Jag är taggad på något konstigt vis.

Jag tror att snittet med Liam och att det blev akut då jag förlorade mycket blod spelar en stor roll nu. Att ligga och tro att jag håller på att dö under en operation har gjort att jag är lugn inför denna förlossningen. Det känns väldigt skönt att kunna känna mig avslappnad inför vad som komma skall :)

The Lady in Red

Jag har tänkt på det ett bra tag och igår tog jag tag i det. Eller Sandra tog tag i det. Och jag är så jäkla nöjd! Så skönt med lite förändring. Fräscht!!

Spektakulärt


Nu har jag slagit ner min rumpa i soffan och försöker få det onda i höfterna att gå över. Jag och Liam hade disco förut och det var mer än vad min gravida kropp klarade av. Trött är jag oxå så en liten tupplur hade ju inte varit fel heller ;) Men Liam vill förmodligen annat. Fredrik ska dessutom iväg med jobbet snart så det är bara att dansa vidare och le!

Idag har jag gjort något spektakulärt. Något alldeles nytt för mig. Köttgryta, alldeles själv :) en sån där som ska stå på spisen och koka i en evighet. Jag körde på känn och min känsla fungerade bra. För att vara första gången så får den klart godkänt!! Liam mumsar för fullt än!

Hotfull var jag.......

 
Igår fick jag nog och ringde a-kassan igen. Jag kan inte påstå att jag förväntade mig några stordåd eller förståelse eller ens något vettigt alls. A-kassan är ju inte kända för något av det där. Men jag ville ringa och gnälla och påpeka hur länge jag faktiskt väntat på ett jävla besked och att pengarna tryter. 
 
Ja ni vet hur man laddar upp inför sådana samtal. Man målar upp en bild av hela diskussionen. Fy fan vad jag ska skälla och jag ska minsann säga det och det och det och då kommer personen inte kunna säga något och jag kommer vara så arg. Sen avslutar jag det hela med att läsa lusen av hela systemet och sen slänga på luren!. HA!!!
 
Hej jag heter Elin och jag.. eeeh... jo.... jag undrar hur jag ligger till? Ja menar, ser det ut som att jag kommer få besked snart?
 
Väldigt hotfull var jag som du kan se...... 
 
I vilket fall, hon var urtrevlig och försäkrade att hon skulle jobba med mina papper idag (igår då) eller idag (idag då). Blåögd som jag är så trodde jag heeeelt på detta. Hon verkade så trevlig och som att hon faktiskt brydde sig om mig. 
 
Vet inte om hon gjorde det eller om det var så att det faktiskt var min tur nu. Jag fick besked igår :) Så snart får jag mina pengar oxå. Underbara Annika Svensson på lärarnas a-kassa. Tack!!! 

Löning.... för vissa!


Det pratas om löning idag. Pengar som trillar in och saker som ska köpas. Jag har nu varit arbetslös i nästan två månader men har inte fått ett öre från a-kassa ännu. Hur klarar man sig om man lever ensam? Två månader utan pengar är en lång tid när man har räkningar och lån som ska betalas och helst ska man ha mat på bordet oxå. Låna pengar går ju men det är rätt mycket pengar att låna.

Jag hade turen som sparat semesterdagar som jag fick ut i pengar en månad efter att jag slutat. Sen att Fredrik tjänar bra och även fått en hel del extra nu i sommar. Det har funkat bra men när fan ska jag få pengar? Hur kan bara handläggningstiden vara 2 veckor?! Varför tar det sån tid att titta i mina papper och räkna ut vad jag ska få? Dåligt!

Det går ingen nöd på oss.... än! Men tänk dom som inte klarar den väntan... Hur löser man det?

Denna hetta....


Halsbränna halsbränna halsbränna! Jag ska erkänna att jag har blivit lite trött på det nu. Igår hade jag halsbränna i stort sett hela dagen och inatt har jag inte sovit många minuter på grund av det. Att försöka sova i upprätt ställning är inte det bekvämaste.

Förut var det ju viss mat som utlöste det men nu vette tusan om det inte bara kommer av det mesta. Novalucol har hjälpt förut men nu har dom ingen större effekt. Tröttsamt! Blir till att åka till Apoteket och se om dom har något bättre. Jag vill undvika den vita sörjan jag drack förra graviditeten. Det fick mig att klökas om och om igen. Riktigt vidrigt. Funkade ju iofs....

Viktigt samtal

Ja, imorrn ska jag på mitt första möte på arbetsförmedlingen. Då ska vi göra upp en plan för mitt jobbsökande. Ska bli lite skojigt att se vad hon säger när hon ser mig komma elefantande in där :)

Närmar oss slutet...

   
Idag gick vi in i vecka 36. 5 veckor kvar och jag känner verkligen inte för att vara gravid mer. Jag är sjukt trött på det. Lufsar fram som en gravid elefant, får rulla ur soffan (eller ännu bättre, Fredrik puttar eller drar upp mig), jag kan knappt sitta normalt för då är det någon som kilar in en kroppsdel mellan revbenen, i och ur bilen går lagom smidigt, halsbränna för jämnan, ömma fötter, ont i ryggen, svettas som en maraton löpare, kissar MINST en gång i timmen och en snygghetsfaktor på -10! Någon som vill byta? 
 
Några inköp till har gjorts iaf. Mamma och pappa ordnade ett badkarsskötbord på blocket, babyskydd får vi låna, babysitter är inköpt (jäkligt billig sådan) och kläder har farmor och farfar köpt på Gekås. Jag kan inte ta åt mig äran för speciellt mycket utan istället är jag tacksam för all hjälp vi får. 
 
Kläderna från Gekås. När jag var där och handlade inför Liams ankomst så var det en söt giraff som stod för temat på de flesta kläderna. I år verkar det vara en liten kanin. Gekås är perfekt när det gäller de neutrala kläderna. Får mycket för en billig peng. Så kan man spendera desto mer när man vet om det är en pojke eller flicka. 
 
I klädväg ska vi iaf klara oss de första månaderna. Jag organiserade lite häromdagen och fick upp Liams bebiskläder. Där fanns mer än jag kom ihåg. Då kan vi ta det lugnt med shoppandet i början iaf. Känns bra.
 
 
 
 
 

Off the road


Vilket off-humör jag är på idag. Inte kasst humör utan jag vill verkligen inte göra något annat än ligga i sängen och stirra upp i taket. Tyvärr så är inte mina killar så självgående att det är möjligt att göra det en hel dag. Då skulle dom nog inte riktigt veta vad dom skulle göra. Dagen är jäkligt seg och jag vill bara att den ska ta slut och att imorrn blir en bättre dag.

Just nu är Fredrik på bandy och jag och Liam får klara oss själva. Vi är inte alla överens om vad vi ska hitta på dock. Jag vill cykla å han vill leka med bilar å glo på youtube. I några sekunder emellanåt så vill han cykla men när vi gör oss redo så ändrar han sig och hittar på något annat istället som inte jag känner för. Som att leka med dom där bilarna. Jag är så trött på bilar och alla olika billekar. Tyvärr så är ju sonen överdrivet tokig i just dessa lekar så det blir ju en eller annan lek med bilar om dagarna. Nu har jag beordrat honom att leka själva och lämna sin stackars mor ifred en stund. Funkar för tillfället.

Vilket kön bebis i magen än har så hoppas jag innerligt att denne lille människa hatar bilar och bara leker med dockskåp :)

Älska semester

Om några minuter är klockan 10,30 å jag har inte gått upp ur sängen än. Fy fan vad jag älskar semester. Eller jag gillar när Fredrik har det haha.

Regnet smattrar mot fönstret utanför och så ska det vara hela dagen tydligen. Antar att det bar dags för ett avbrott i det fina vädret vi har bjudits på hela veckan. Vi ska åka ut till Kållandsö en sväng idag. Vem vet, regnet har kanske glömt det stället :)

Nu ska jag tvinga mig upp ur sängen och äta lite frukost. Hoppas att ni får en fin dag även om det skulle regna på er oxå!

Den perfekta stranden


Just nu befinner vi oss på en perfekt barnfamiljsstrand. Att den skulle ligga så nära utan att vi visste att den var så bra. Bara en mil bort ligger den. Här finns badstrand, två lekplatser, två stora studsmattor och kiosk. Och allt är på lagom avstånd fräna varandra så sätter man sig på ett bra ställe så kan ungen springa mellan allting och man har ändå bra koll på läget som förälder! Jag tycker inte att det kan bli bättre :)

Detta inlägg gick inte att publicera i lilla Hällekis så det får bli så här i efterhand istället!

Hjulafton i stan

Igår åkte vi in till stan för att spana på alla fina bilar och motorcyklar på Hjulafton. Och såklart fanns det motorfordon till max. En lång kortege med motorcyklar var det som underhöll mig och Liam mest. Annars vet jag inte om det är så spännande egentligen. Jag tror att det spännande börjar lite senare på kvällen :)

Eddie över hela staden

 
Sitter på altanen och njuter av det fina vädret som det bjuds på. Har precis tagit en promenad med Liam. Mest för att han skulle somna men även för att mata hästarna med lite morot. Dock så tyckte nog hästarna att det var lite för varmt för att dom skulle vilja röra på sig så vi fick kasta in maten och hoppas på att dom hittar den någon dag. Nu sovr han iaf i vagnen och Fredrik fixar med vårt garage. Det har varit på tok för slitet länge nu men nu börjar det faktiskt se presentabelt ut igen. Skönt att slippa glo på skruttet och sucka! 
 
Mina föräldrar åkte ju hem i tisdags ovh det blev tomt efter dom. Vi har njutit av campinglivet vi oxå och nu saknar vi det massor. Perfekt att spendera eftermiddagarna där. Men men, livet går vidare. Ikväll ska vi in till Hjulafton i staden. Massa gamla fina bilar och motorcyklar visas upp på olika sätt. Kortege bland annat. Det kommer nog Liam tycka är lite roligt. Och jag kommer bli sugen på att slänga mig in i en bil, bäla i mig några cider och skråla Eddie Meduza sånger över hela stan. Men jag får hålla mig till att drömma :) 

Ska det va så ska det va ordentligt


Jag bad Fredrik köpa med lite lösgodis till mig från affären. Han har, trots 10 år tillsammans, inte en aning om vad jag gillar för godis. Därför blir det så här:

Remember


Ikväll är det sängen tidigt. Ögonen är fulla med grus och vill inte alls hålla sig öppna. En dag med mycket utevistelse kan visst resultera i trötta föräldrar och trött unge. Eller var det bataljen med Frankrike som körde slut på oss tro? :) Vilket det än var så har dagen varit riktigt mysig. Solen har värmt oss så där lagom mycket och vi har haft mina föräldrar och Emmie och Noel här på besök.

Jag sa till mina föräldrar idag att när dom är här uppe så här länge och vi kan åka ut till dom när som och bara stanna någon timme så känns det att man saknar att ha dom nära. Tänk att alltid ha möjligheten att åka hem en eftermiddag till dom och bara sitta och snacka runt köksbordet. Det saknar jag massor. Och Liam har verkligen haft roligt med sin mormor och morfar och kommer sakna dom enormt mycket. Han frågar varje morgon om vi ska träffa dom idag. Det blir tomt när dom åker på tisdag! Men vi har haft en fin vecka med dom och den får vi minnas länge :)

Ungen kan la bjuda till lite


Fredrik har gått upp med Liam två morgnar i rad. Då har Liam vaknat vid 8 och det är ju som en sovmorgon eftersom han vaknar runt 6 annars. Skönt för Fredrik såklart.

Men hur kommer det sig att när det idag är min morgon så vaknar ungen 6,15?? Kan. Någon förklara detta för mig? Orättvist. Jag lyckades hålla kvar ungen i sängen i en timme förvisso. Men vi somnade inte om. Låg och pratade och myste. Fint det med men nästa gång kan han la sova till 8, för miiiin skull :0

Pappa med stenkoll

 
Efter att jag nattat Liam idag så åkte jag till affären för att handla lite gott till filmen som väntade. När jag sen kom hem stod Fredrik på uppfarten och höll på att knappa på telefonen. Jag frågade om Liam somnat än. Ja då, fick jag till svar. Så jag smyger in med gottiskassen och i samma stund som jag ställer ner kassen på diskbänken hör jag ett glatt och väldigt vaket: Hej hej mamma! från tv-soffan. Där sitter sonen, väldigt vaken och tittar på barnprogram. Hur nöjd och glad som helst informerar han: Jag är redan vaken mamma! 
 
Pappa hade inte stenkollen idag kanske..... ;)

Svårsövd

 
 
Sonen min är inte så pigg på att sova idag. Jag hör hur han nynnar och sjungen där inne och det har pågått i en timme nu. Men han behöver sova om han ska orka med campinglivet i eftermiddag. Då ska vi bada lite var tanken. Mamma och pappa har varit här uppe en vecka nu och åker hem inom kort. Vi har försökt vara där ute varje dag och det har varit så skönt. Jag har slagit ner min ända i en solstol och sen har Liam sprungit och roat sig själv i stort sätt. Eller så håller han mormor och morfar sysselsatta med diverse upptåg. 
 
Dagarna går verkligen i ett rasande tampo nu på Fredriks semester. 2 veckor har redan flugit förbi. Som tur är så är det 2 kvar :) Vädret har ju varit lite si och så men i och med att det har renoverats konstant här hemma så har det egentligen inte spelat så stor roll. Nästan mer en fördel om vädret är piss då. Men folk börjar tala och skriva om höstväder redan. Det ger mig ångest. Så illa är det minsann inte. Nog får vi njuta av fina dagar oxå. tempen går inte upp över 25 kanske men det är Sverige vi bor i :) Det bjuds alltid på svajigt väder, spelar inte någon roll vilken årstid vi har.
 
Nu ska jag åter till min korvstroganoff. Njut av solen allihop!

God Natt

... säger vi från sköna sängen. Vi har haft härligt besök under eftermiddagen ock kvällen. Mina föräldrar, Fredriks föräldrar och Emmie och Noel har varit här. Vi hade tur med vädret och kunde fullfölja planen att grilla. Goda grillspett blev det. Sen avrundades kvällen med en rysarhandbollsmatch mellan Sverige och Danmark. Sverige kunde stå upp mot EM-mästarna. Härligt!! Semi på fredag.

Nu ska det sovas och jag hoppas Liam sover läääänge imorrn. Nämligen min Liammorgon :P

I blåbärsskogen

God morgon från lekplatsen

Klockan är strax efter 8 och vi är ute och busar på lekplatsen. Vi passar på när solen skiner. I eftermiddag ska det regna och vara tråkigt!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5020b4319606ee2159000309.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5020b4319606ee2159000309.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5020b434ddf2b36fbb000426.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5020b434ddf2b36fbb000426.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5020b4379606ee330700051b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_5020b4379606ee330700051b.jpg" class="image">

Grattis älskling

Idag är det vår bröllopsdag. Vi har firar med pompa och ståt: Fredrik kämpade med våra garderober och jag var på campingen med Liam. Gud, vi måste verkligen sluta upp med att vara så där sliskigt romantiska hela tiden!!!

Early bird

Jag sover så dåligt nu för tiden. Har sjukt svårt att somna, vaknar av att jag behöver kissa och har halsbränna, vissa nätter av att "Liten & Skiten" kommer intassande och sen vaknar jag tidigt av att ljuset flödar in i sovrummet vid 4. Att inte ha rullgardiner är ett jissel!! Men när man varit mamma i över 2,5 år så märker jag att kroppen vant sig väldigt bra vid att få lite sömn. Visst är det segt att komma upp vid 6,00 då Liam vill upp, men dagen går bra sen. Kan ha en liten dipp vid 15 men tar man sig igenom den så kan man bara ånga på sen :) Fredrik är iväg och köper de sista grejerna till sovrummet nu. Såååå lite kvar nu. Ska bli kul när allt är färdigt och alla möbler är på plats!! Min käre far kommer hit i eftermiddag och hjälper till att bära allt det tunga. Uppskattas verkligen då jag inte får bära så tungt. Garderoberna är inte att skoja om!! Jag har dragit mitt strå till stacken idag genom att städa. Det får räcka.

Livet på campingen

Igår anlände mina föräldrar. Dom har med sig husvagnen och campar 1,5 mil härifrån. Självklart var vi borta hos dom igår. Jag blir så sugen på att campa! Jag har inte gjort det jättemånga gånger men jag gillar det. Morgonen på en camping är det inte mycket som slår. Så tyst. Sen smyger livet igång. Dragkedjor börjar rassla då förtälten öppnas. Bord flyttas ut för att frukosten ska kunna avnjutas i solskenet. Raska steg mot campingkiosken för att köpa tidning och färska frallor. Kanske ett morgondopp i Vänern. Jag hade inte sagt nej till lite campingliv!

God morgon fredag

Dagen började kl 6.00 idag med att att sömndrucken Liam kom in och undrade var hans "tutte" var. Som att denna mamman hade stenkoll på det just då. Men nog hittade vi den och sen kunde vi gosa i långa 20 sekunder säkert ;) Men man hinner ju få en del gjort när dagen startas så tidigt och idag har jag sökt två stycken jobb. Bara att vänta och se. Har pratat med ams om när man ska berätta att man är gravid om en arbetsgivare skulle höra av sig. Tydligen inte förrän vid själva intervjun. Så dum jag kommer känna mig om jag blir kallad till intervju. Med 1,5 månad kvar så är det ju rätt tydligt. Men det är bäst att lyda ams :) Nu tjuter ungen efter "naaaaan" så det är bäst att han får som han vill.

Rävdungen är på plats

Oj vad Fredrik har jobbat på med renoveringen. Vi är nästan färdiga nu :) Vi skickade Liam till farmor och farfar i några dagar och då kunde vi jobba på. Det är fredrik målade och tillsammans tapetserade vi sen en vägg. Vilket samarbete vi hade. Det kan ju gå åt skogen och bli en massa sura miner. Men icke!! Tapeten kom upp och den är så fin. Igår la Fredrik och svärfar golvet och slängde upp lite lister. Nu är det bara småfix kvar. Igår kunde vi flytta in sängen och vi har spenderat vår första natt i vårt nya fina sovrum. (det blev tyvärr en kass natt men mer om det i ett annat inlägg) Nu kan jag andas i mitt hem igen. Här är städat och fint igen. Det har varit kaos här hemma med grejer och skit överallt men nu har jag fått städat och det är fräscht igen. Imorrn drar vi till Ikea och skaffar stoooora garderober till sovrummet. Så slipper Fredrik ha sin garderob i vår soffa :P

Valfritt innehåll
RSS 2.0