Playdate i Lovene



i torsdags så åkte jag och liam till emma och adam. fredrik hade planerat att han skulle hålla på med stenläggningen hela dagen så vi sökte upp lite roligare sällskap. så där spenderade vi hela dagen. det var ett tag sen vi hade en playdate och det är så roligt att se hur killarna utvecklas och lär sig mer och mer. nu spanar de verkligen in varandra och de snodde leksaker ur händerna på varandra. komiskt att se. det den ena hade det ville den andre ha hela tiden. :) sötungar.

Liam tyckte det var roligt med alla nya leksaker, men en låda är ju oxå rolig!

killar ligger och snackar lite

små blöjrumpor är bland det sötaste som finns :)

svårt att få alla att titta in i kameran!

nästan hela familjen

ja, mitt hår har åkt av. har gått och funderat på att kapa det ett tag men envisats med att behålla det långa. men sen gav jag upp och kapade allt. först blev jag förfärad för jag tyckte hon klippt det för kort i nacken. men nu efter några dagar så äääääälskar jag det. varför i hela friden har jag haft långt hår?????? kort hår det är ju elin! liiiite jobbigt att nu helt plötsligt vara tvungen att fixa håret innan man går utanför dörren men jag vänjer mig snart. LOVE LOVE LOVE

Noelvakter


vi passade ju noel igår när emmie och eddo jobbade. vi hämtade han på badet i skara där han hade gått med fritids. sen hjälpte noel fredrik med att måla och fixa med huset. han var så söt när han sprang omkring med bara ben och fredriks stora t-shirt :) men han hade väldigt roligt hela dagen! stensomnade på soffan till slut.

men vi hade ju honom i helgen oxå och då hittade vi på annat än att sätta honom i arbete. vi stack till en lekplats och gjorde av med lite energi och sedan blev det lite glassätande vid kiosken som ligger precis vid lekplatsen.

söta kusinerna.

vi busade lite på liams rum

grabbarna

sötnoel

sanden är lite spännande

tuffing :)

glassiiiiiiiiigt

förändring



jag och fredrik diskuterade igår om vi skulle testa att låta liam sova i egna rummet. han ligger nämligen och gnyr i sömnen vilket ju stör vår sömn. jag har inte kunnat sova ordentligt på hur länge som helst och jag behövde verkligen sömn. jag har ju funderat på att flytta honom ett tag men inte riktigt velat. men så var fredrik med på det och då gjorde vi slag i saken. och vilken duktig kille vi har!!! somnade i sängen vid 20,00. två nappinstoppningar blev det inatt men han somnade direkt igen och han sov till 06,30!!! jag hade ju förberett mig på en ordentlig kamp men den slapp jag inatt iaf. känns skön att det gick så bra. sen vet man ju aldrig hur det går inatt :P

idag blir det lite fix och trix tror jag. måste till lovene för att föra över pengar så att svärisarna kan shoppa i turreland :) sen ska vi in till staden till tatueraren så jag kan boka tid och även se lite vad jag vill ha. vet på ett ungefär men det är aldrig fel att få lite tips. sen ska vi hämta noel på fritids för emmie och eddo jobbar heeeela dagen lång. emmie hämtar dock honom ikväll efter jobbet. jag vill även köpa blommor. köpte lite igår till mina fönsterkarmar men inte tillräckligt så det kanske blir en tripp dit oxå. ja, vi har att stå i just nu iaf.



mycket att stå i

ja, jag vet knappt vad vi har gjort de senaste dagarna men vi har haft att göra och dagarna har bara rusat iväg. fredrik har nu äntligen börjat sin semester och det är helt underbart. som jag har väntat på det. men fredrik kände att efter dessaà två dagar så behövde han jobba igen så att han kunde vila upp sig. han har haft liamIan dessa två dagar då jag varit på ikea igår och sedan hos frisören idag. stackarn är slutkörd haha. nä, så illa är det inte såklart. menimorrn har vi oxå att stå i men det tar vi imorrn. nu ska vi sova.                                                    natti

åter till verkligheten



Liten sover första napen för dagen och jag sitter nyduschad och bara slappar. fixade ju allt när han var borta hos farföräldrarna så nu har jag inget att göra. så synd :P

det var riktigt skönt att få vara själv hemma dessa två dagar. att få göra det jag vill och känner för och kunna göra det i lugnt tempo och inte stressa runt. känner mig ganska utvilad. tyvärr så sov jag knappt något inatt för jag kunde verkligen inte somna. tror jag var för utvilad haha. men jag känner mig ändå pigg idag så det går bra.

idag är fredriks sista jobbdag och sedan börjar vår semester tillsammans. gud som vi sett fram mot detta. nu får vi hoppas att det inte blir pissväder i 4 veckor dock. vi ska ju fixa med sten runt huset och det vill vi inte göra i regn. men inte kan det väl regna i 4 veckor??? nää, sådana pessimisterska vi inte vara. sooool kommer det att vara!!!!

idag kanske jag och liam drar in till stan en snabbis. nu ska jag lämna in min dator. skiter i om det tar 2-3 veckor. en dator ska inte haverera efter 3 månader så det är fan upp till dom att fixa den. inte oss. både skärm och mus är kaputt.

nu ska jag fixa med räkningar och sen slappa lite mer :)

Vår låt



har alla par en låt som de anser vara "deras"? en romantisk ballad som speglar deras förhållande? förmodligen inte. men jag och fredrik vi har en låt som är "vår". jag är rätt övertygad om att den är helt vår för den är nog inte den typiska balladen precis och det är nog bara vi i hela världen som har den som vår. men jag älskar den låten och när vi började träffas så var det den här låten som vi båda lyssnade på mycket och jag kommer ihåg att fredrik skrev rader ur den till mig ibland. den är vår och det är en av de bästa låtarna utan tvekan. och jag tycker att den passa oss dessutom. det känns som vi lixom.


Ozzy Osbourne - I just want you

 

 

 

en hemma iaf



vilken underbar sovmorgon jag fick idag. det är inte ofta jag kan ligga i sängen till klockan 08,30. men liam är hos farmor och farfar så då passa jag naturligtvis på. jag lämnade honom igår vid 12 så dagen igår gick i lathetens tecken och idag ska fredrik hämta honom när han jobbat färdigt så även idag kan jag göra precis vad jag känner för. ni kan ju förstå hur skönt det är. jag får göra vad jag vill, när jag vill och hur jag vill.. eller så gör jag inget alls.

gårdagen spenderade jag ute i trädgården med näsan i min bok. vädret var ju alldeles perfekt igår men idag ska det regna hela dagen så någon utevistelse lär det ju inte bli. funderar på att städa nu på förmiddagen så att jag får det gjort. är ju lite lättare att göra det när Liten inte är hemma. men det tar ju inte så där jättelång tid så jag har allt tid till att göra ingenting idag oxå haha

äntligen kom Leo hem igen. vi har inte sett honom sen i söndags och han har aldrig varit iväg så förut. han är snarare den som springer ut och in hela dagarna medan Lisa kan hålla sig borta. men han har visst varit iväg på äventyr. men imorse kom han in igen. han var mager förut men nu är han som ett benrangel. men han är hemma igen. jag började tro att något hade hänt och att han inte skulle komma hem igen. jag är inte riktigt gjort för att ha utekatt. på tok för hönsig och orolig av mig.

frulle sen städa... och slappa

THE BIG SURPRISE



ja, igår var dagen som jag sett fram mot i några veckor nu. det var dax för den stora överraskningen. den megastora överraskningen. att få se emmie tappa hakan big time var en härlig syn haha.

för några veckor sedan så ringde mamma och hade en fråga hon ville ställa. hon undrade om det var ok för mig att de köpte en bil till emmie. självklart sa jag. jag vet ju vilket stort behov de har av bil och hur gärna de vill ha en. det har ju varit lätt för dom när de bott i sthlm där  tunnelbanan går jämt och ständigt och det har varit väldigt smidigt. men i skara ser det ju inte riktigt ut så och bussarna går helt jävla tokigt. emmie kunde ju inte ens ta bussen till jobbet på helgerna nu för där går inga då hon börjar kl 08,00. så då har vi skjutsat. så igår kom de upp med bilen utan att emmie & co hade en aning. emmie blev såklart helpaff och glädjetårarna var ett faktum :) jag kan ju säga att hon är väldigt nöjd med sin blåa fara haha!! ja det var härligt att se :)

mamma och pappa stannade bara över dagen men vi hann ändå med att grilla och prata en massa. det var riktigt najs med det besöket och vi får hoppas att vi ses snart igen :)

 


utan ork



min ork är borta. huvet är inte alls med mig och jag känner bara för att krypa ner i sängen och ligga där en vecka eller två. jag är trött både fysiskt och psykiskt just nu. vet inte vad det är med mig egentligen. kan ju vara en vecka med en gnällis och alldeles för lite sömn som nu tar ut sin rätt. jag är så där lagom go och glad just nu iaf. hoppas att det vänder imorrn för det är inte roligt att vara själv med liam när jag inte har någon ork. då blir hela dagen blää för oss båda två. tråkig mamma=gnällig unge.

jobb=cash



ja stackars fredrik. han hann vara hemma några timmar igår och sedan ringde det och han var tvungen att åka. till tidaholm dessutom. och på en fredagkväll. under natten ringde det och han var tvungen att åka igen. så nte mycket sömn för honom. nu är han iväg igen. jourlivet är inte att leka med. men nu är det bara 5 dagar kvar sen kommer semestern. äntligen!!!

jag och liam hade en toppenbra dag igår. det tycker nog liam oxå för han skrattade mest hela tiden.  denna veckan har ju annars varit en gnällvecka som varit mindre rolig. han gastar inte en massa utan han gnäller för minsta lilla motgång och blir uttråkad på en sekund. men men, det går la över det med. över till gårdagen:
dagen började med en promenad in till bya. jag hade tid på mvc för jag skulle få recept på p-piller. inga fler ungar här inte :P testade minipiller i och med att jag ammade förut men att ha mens i stort sett konstant är ingen favorit hos mig så dom skippade jag rätt snabbt. efter det besöket så gick vi och satte oss i parken för det var dax för liam att äta och jag tuggade på lite naturgodis. sen satt vi där och myste och lekte innan vi gick igen. tog en ordentlig omväg hem så det blev en långpromenad minsann. härligt i det fina vädret. sen har vi varit ute resten av dagen ända till pappsen kom hem.

det var skönt med en gnällfri dag igår för idag är han minsann GnällLiam igen. tur att han nu sover hela nätter igen för annars finns det risk för att jag mister förståndet!!!! gäller ju att vara fräsh i huvet så att man kan sysselsätta honom med nya grejer hela tiden för att humöret ska hållas uppe. tur att fredrik snart har semester helt klart.

regn idag så ingen utevistelse. jag väntar bara på den däringa åskan som det pratats om. rätt mysigt med lite blixtar och dunder. så länge det inte slår ner här.

bild från midsommar

jag tycker den är så fin

emmie är den duktiga fotografen






liten i en stor värld



det regnar som tusan här. men just idag tycker jag bara att det är skönt. jag hatar den där pressen jag känner att jag MÅSTE vara ute när det är varmt. tror det är rätt många som känner så men när man har en liten oxå som inte orkar med värmen allt för länge så är det minsann skönt med regndagar oxå. så länge det inte är hela sommaren såklart. bara lite då och då.

vi har inte gjort något speciellt eller roligt idag. liam har varit lite smågnällig på förmiddagen så det har varit extra press på morsan att vara rolig och hitta på saker. så jag slängde fram en visp till honom och den gjorde susen :P en blivande bagare kanske haha. vi var och handlade förut. då kom jag att tänka på när liam var riktigt liten så vågade jag inte ens åka och handla med honom själv. min stora skräck var ju en skrikande bebis inne på ica. det har ju aldrig hänt hittills iaf. kommer väl bli sen när han slänger sig på golvet i godisgången och tjuter som en stucken gris för att han inte får något godis. det sätter ju en förälders tålamod på prov kan jag tänka mig.


i förmiddags när vi tog in tvätten så när jag sprang in för att lämna tvätten så satt liam kvar i gräset och spanade. när jag kom ut igen så tvärstannade jag och bara tittade på honom när han satt där med ryggen mot mig. det slog mig hur liten och ömtålig han är i denna stora värld.

så lycklig...



liam sitter här bredvid och gastar för full hals. inte gråt utan han är lycklig. han fick precis ett kuvert i handen och hans lycka var gjord. det flyger upp å ner å in i munnen och han gastar i högan sky. skönt när så små medel kan göra honom så lycklig :)

idag kommer matilda och oskar hit och hälsar på. så jag går här och fixar och donar lite. jag gjorde dock det mesta igår så det är inte så mycket att göra. jag fick fredrik till att dammsuga igår så det slipper jag! min sambo han är snäll han :) idag hoppas vi på lagom varmt väder och inget regn. så vi kan sitta ute och sen ta en promenad. jag och liam tänkte även ta en promenad efter hans förmiddagsnap. måste in och fixa lite i bya.

min dator började mirakulöst att funger igår. en gång. nästa gång jag startade den så  var den kaputt igen. så fredrik ska titta på den i helgen hoppas jag. måste dock låna usb-minne av emmie för jag har en del viktigheter på den som inte får komma bort. vi kommer ju alla ihåg fredriks lilla fadäs när han formaterade om storedatorn senast..... det vill jag undvika!!!

ska fortsätta fixa lite nu...

regn och åska



klockan är 07 och vi har varit vakna i två timmar och uppe i en timme. visst är det hääärligt med småbarn haha. nä, jag ska inte klaga. han sover hela nätter, dvs upp till 10-11 timmar i sträck och det är väldigt bra. jag får för det mesta sova hyfsat.

regnar gör det minsann. riktigt ordentligt oxå. hör även hur det mullrar men det är en bit bort. får väl se om det kommer hitåt. tycker dock inte att vi brukar ha åska här speciellt ofta. det rör sig oftare ute i kanterna lixom. men luften är frisk och skön nu så jag klagar inte på varken regn eller åska. det är skönt med lite skitväder emellanåt. annars orkar man inte med värmen :P oj, nu mullrar det rejält. undrar om jag borde dra ut sladdar?!

uppfriskande promenad



vilken uppfriskande promenad jag fick nu ikväll. när jag gick iväg så sken solen och himlen var fint blå. såg lite mörka molnen i kanten men inget att bekymra sig över tänkte jag. när jag gått 20 min så öppnade sig himlen och jag blev blöt! men efter en dag med över 30 grader och en massa svettande så var det rätt skönt att gå där i regnet. det luktar ju så gott oxå när det regnar. jag gick minsann där och njöt. jag var blöt som en dränkt råtta när jag kom hem men det var en mysig promenad ändå!

nu sover mina pojkar. fredrik var jättetrött när han kom hem och han är ju lite smått känslig när det gäller det här med värme. nu har han dock fixat in en ac till sovrummet som vi hade på en stund innan liam skulle sova. fick ner tempen till en bättre sovtemp. liam har ju det senaste sovit bra igen. jag berättade ju om att han var vaken mitt i natten men nu har det blivit bättre för tillfället. klart att det blir svårare att sova när det är så varmt. men det går bättre nu.

men nu ska jag nog joina mina pojkar för jag är minsann ganska trött jag med!

Bad på stranden



liten ligger och sover och jag har legat ute i solen de senaste två timmarna och läst en bra bo Marian Keyes - En förtjusande man. har precis börjat komma in i den och den är precis som hennes andra böcker väldigt rolig och underhållande. svettas gör jag iaf i solen. tempen visar 32 grader så det är härligt hett. inte så jobbig värme som det var igår dock. då visste vi inte var vi skulle bli av. men jag föreslog stranden och det blev det. dock så tyckte liam att det var lite väl kallt i vattnet så det blev inget långt bad. men han satt på filten och lekte och tittade på folket. han var nöjd och glad verkade det som iaf. men vi var där inte speciellt länge för han blev ju tröttis oxå. men det var ändå kul  med en strandpremiär :)

lite skeptisk till vattentemperaturen men ack så söt i sin alldeles för stora hatt!

men kul var det iaf

badkrukorna

stim å stoj är rätta melodin

nu vaknar snart min lille kille och då är det dax för lite käk. vi har fortsatt med välling på morgon och kväll och gröt, mat gröt på dagen och det går hur bra som helst. jag försöker få honom till att gilla fisk men det går inge vidare. som sin mor med andra ord. men jag ger inte upp. jag önskar att jag gillade fisk men det går bara inte. pasta med broccoli är inte heller någon höjdare hos herrn men det kan jag mer förstå. broccoli lixom :P tror inte att vi ska göra något vettigt idag faktiskt. är lite för varmt för att göra något egentligen. en promenad vore ju trevligt men vi ska ju helst överleva den :P

nu vaknar han.

smält inte bort

 


Vår lördag i bilder



ja, lördagen fick jag och liam spendera själva eftersom fredrik var iväg på skjuttävling nere i jönköpinh. han stack tidigt på morgonen och kom inte hem förrän vid 20 på kvällen. men jag och liam fick allt tiden till att gå ändå. det kan dock vara liiiiiite frustrerande ibland när man ska hålla en nästan 7månaders unge på glatt och gott humör en hel dag. det blir ju oxå lite extra svårt när det är över 30 grader varmt. oftast så klagar han inte överdrivet mycket men det är allt lite känsligare helt klart.

vi gjorde inte så där jättemycket utan vi lekte och hade det gött i gräset och så körde han omkring i sin racerbil :)

han måste verkligen undesöka precis allt som kommer i hans väg. litet som stort. och når han inte det ja då får man höra det minsann.

lekfilten från ikea är superb!!!

det är extra roligt att dra loss alla mammas fina blommor. men vad gör väl det när det ändå kommer nya. allt för att roa den lille

tänk att vara så liten så man kommer in under ett bord ståendes. imponerande!

det nya är att leka på skötbordet. sittandes ska det vara oxå. blöjor och insekterna (mobilen) far i luften

vart tog den vägen?!



plockade ihop bikinin för att slänge mig i solstolen en stund. måste bättra på den lilla bränna jag äntligen fått. men slänger ett öga ut genom fönstret och vad får jag se?! bara en massa gråa moln. var tog solen vägen? jag och liam satt ju ute i gräset för inte så längesen och då var det så varmt å skönt. får väl hoppas att solen tittar fram igen sen. vi ska gå och handla sen så det får iaf inte regna!

nu är emmie och noel hemma i skara igen och jag och liam är själva. nu i juli så är inte fredrik pappaledig på fredagar längre. går inte riktigt när det är semestertider och det inte är så många som jobbar. men jag har iaf vant mig snabbt vid att torsdagar varit vår fredgara för denna veckan känns väldigt lång. nu har jag ju haft sällskap av emmie och noel hela veckan så den har gått fort ändå men den känns lång. och imorrn ska fredrik på skjuttävling så då är det jag och liam igen. vet inte alls vad vi ska hitta på då. kanske kan åka och bada om det är fint väder? får se får se....

 

Bilder från när johnny och mia var här i helgen.

vi var och fikade uppe på Kinnekulle.

Tvåbarnsmorsa

Gud, att blogga från mobilen är ju en hel jävla vetenskap och ett helvete. men både tv å dator är ockuperade aåså vad ska jag hitta på då! iaf, idag skjutsade jag å smågrabbarna emmie till jobbet inne i stan å sen gick vi lite på stan. först tog vi en fika för att vi inte skulle behöva shoppa på tomma magar. noel fick sitt pruttslajm som han tjatat om å jag köpte en jättefin tunika på hm. har inte vara på nederplan på hm på hur länge som helst. det är rulltrappa å jag tycker det är obehagligt. jag är rädd att vi ska ramla. och jag vågade inte idag heller men de har ju nåågra plagg på övervåningen iaf :)
nu är det snart fotboll. en match som bara spanien MÅSTE vinna. tyskarna kan gött åka hem!            skulle kommit med en bild här oxå meeeeen som sagt: mobilblogga är döden!

min kille

min kille kan sitta alldeles själv väldigt långa stunder nu.

blir krångligt när man ska titta uppåt bara, då faller man ju bakåt

men vila mot mamma behövs oxå ju

leksakerna är alltid roligare på andra sidan....

rosa fanskap



det var ju inte längesen jag köpte min underbara dator. så liten och fint rosa. kan jag göra annat än älska den? JA, nu kan jag hata! musen slutade funka för typ 1 månad sedan och idag när jag startade fanskapet så var bilden helkonstig. rosa och grynig. jag gillar ju såklart rosa men det där stämde ju inte riktigt. jag var lite rädd att jag slarvat bort kvittot men det hittade jag. så imorrn blir det mot staden och fixa med det. hoppas jag bara får en ny så jag slipper skicka iväg den och vänta på att den ska fixas. men dom vill säker fixa den om det går. suck å pust!!!

ja, idag iaf. jag, liam, emmie och noel spenderade större delen av dagen i staden. första anhalten av en spelbutik för att köpa LEGO Harry Potter till wii:et. vi råkar ju äääälska LEGOspelen :) helt i vår smak. inget avancerat men ändå klurigt! :) sen gick vi rundor på stan. käkade å käkade å käkade gjorde jag och noel. haha. att en så liten kropp kan rymma så mycket gott är en gåta! sen shoppade jag lite oxå såklart. går inte att gå i stan utan att shoppa. förutom när fredrik är med som pustar och frustar så fort jag tar i ett plagg eller pryl. allt är för dyrt enligt honom. förutom om det är någon rolig pryl till dator, tv eller pistolen....

ja tro det eller ej men jag shoppade minsann till Liam!

allt är från lindex. dom två randiga är ju assnygga!!!

linne från gina.

älskar brottarryggen. slappt, ledigt och supersnyggt

 

ett beroende..



ja, jag tror att jag gått och blivit väldigt beroende.
.... av GRILLAT! jag har helt klart kommit fram till att det är det absolut godaste som finns här på jorden! vi köpte en ny grill i lördags. förut hade vi en liten pluttgrill men nu har vi en stoooor grilltunna :) helt i min smak. så i lördags grillade vi, i söndags var mia och johnny här och då grillade vi och idag har jag varit i skara hos emmie& co och där grillade vi. det går inte att tröttna på de. kyckling, champinjoner och paprika är det absolut godaste på grillen och sedan har man antingen klyftisar med skal eller grillpotatissallad. oh maj gaaaaaad vad gottit det är :)

vi skulle egentligen ha åkt och badat idag men molnen ville inte försvinna så det sket sig. så vad gör vi istället för roligt undrar ni såklart. JO, vi drar till coop så att emmie kan storhandla :P någon är i stort behov av en egen bil helt klart....

nu är vi hemma igen och skaraborna följde med oss hem. imorrn ska vi in till staden och fixa med lite allt möjligt.

från två veckor försenad....



... till en som kommer i januari. ja, ni läste rätt. i mina kretsar så ynglar vi av oss BIG TIME just nu. pratade nämligen precis med Frida och fick reda på att där är det bebis på gång :) hon har precis gått in i vecka 12 så det är ju ett tag kvar. i januari ska deras första bebis komma :) stort grattis till dom!!!

jag trodde ju att efter att monicas bebis kommit så skulle det vara slut på poppandet för ett tag men nu ska ju annica ha i november och så frida lite senare. så väntandet det fortsätter....

jag och frida har ju inte setts på ett tag men nu bokade vi in att vi skulle ses nu när hennes semester börjar. absolut på tiden och de ska bli skojigt. jag undrar så vad vi kommer att prata om :P

Två veckor försenad



Här är monicas och mickes lille Leon!

född den 1 juli

ja, han tog lite extra tid på sig att komma.

två veckor efter beräknad födsel så bestämde han sig för att komma!

Hos Matilda och Oskar

 

i torsdags så gick jag och Liam till Matilda och Oskar för att spendera dagen tillsammans med dom. vi var där hela eftermiddagen och vi hade det kul och trevligt! först var vi en stund hemma hos dom, jag gick husesyn och dom hade det jättefint hemma. alldeles nytt kök och ni kan ju tänka er hur avis jag blev!!! supersnyggt och fräsht!!! spanade in oskars rum och där var supermysigt. lite samma stuk som liam har i sitt rum men nu fick jag lite mer idéer som jag ska sätta i verket tänkte jag :)

 

efter husesyn och bus så drog vi in till bya och köpte lite lunch. satte oss sen i parken i skuggan och mumsade i oss det och sedan en promenad hem till dom igen. vi hade det supertrevligt och vi bestämde att vi skulle ses igen efter att de varit iväg på lite semester. så då får jag bjuda hem dom hit :)

 

 

liam fick prova oskars hoppgunga. oj, den var en stooor hit kan jag säga.

han hoppa omrking där i minst en halvtimme :)

medan mamma matilda beställde mat så spanade oskar in liam i grannvagnen.

såg väl roligt ut när liam mumsade på sina leksaker :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0