Julfin

Sista höstdagen för i år

 
Imorrn går vi in i december och vintermånaderna kommer rulla förbi nu. Men vintern var en dag tidig här. Det har snöat hela dagen och nu har det lagt sig ett fint vitt vintertäcke över marken. Detta har jag verkligen längtat efter. Jag vill ut i pulkabacken med Liam :) Så jag hoppas snöandet fortsätter hela natt
en lång så att vi kan rota fram pulkan imorrn och bege oss mot backen!!!!
 
Idag har vi varit hemma hos Matilda och Oskar. Vi åkte dit lite efter 9 och
 sedan spenderade vi större delen av dagen där. Tänk att snart får dom träffa sin bebis oxå. Den är beräknad till julafton men Oskar hade bråttom ut och kom 2 veckor tidigare så vi får se om lillayskonet har samma plan. Jag gissar på en pojke men hoppas ju lite på en tjej ;) Men bara lite i smyg. 
 
Jag och alla mina barn är utan pappa ikväll. Han bastar, dricker öl och sen bandy med jobbet. Så vi har såklart laddat upp med lite gottit och nu myser vi lite i soffan framför Nalle Puh m
ed vänner. Jag älskar den lagom runda björnen. 
 
 

Snön är här


Vi har fått några flingor snö under dagen och det gjorde mig ännu mer sugen på julen. Tänk vad fort hösten har susat förbi. På söndag är det 1 advent och då är det tillåtet att rota fram alla julsaker tycker jag.
Jag och Liam fuskade lite och bakade pepparkakor igår. Liam är ett pepparkaksmonster så jag tyckte det var en perfekt sysselsättning. Det var riktigt mysigt och doften av pepparkakor i huset var ett stort plus!!

Kalasat


Jag har kämpat mig till en härlig värk i benen ikväll. Var på gymmet förut och körde massa styrka och det känns nu. Så härligt!
Innan mitt pass pratade jag med en av instruktörerna där. Vi pratade om vad jag kunde träna nu efter graviditet och förlossning och även vad jag skulle tänka på. Jag fick många bra tips och nu har jag blivit ännu mer taggad. Bland annat sa hon att det gick bra att gå på spinningpass. Det har jag längtat efter! Så nästa vecka ska jag gå på ett 30 minuterspass.

Igår var vi med på Noels barnkalas som han hade i en gympasal. Perfekt att ha kalaset där för där kan barnen hålla sig sysselsatta hela tiden. Vi hade satt upp en hinderbana som de kunde ta sig runt.
Behöver jag skriva att Liam njöt? :) ujuj, han älskade det. Och Noel verkade oxå nöjd och det är det absolut viktigaste!! Tänk att han fyller 9 år snart. Hur gick det till. Det var inte sååå längesen jag skjutsade Emmie till förlossningen i kristianstad!! Betyder det att jag oxå börjar bli lite gammal......

Min Vera

Jag ger henne en chans


Ikväll ger jag Sylvia en chans. Jag har inte gillat henne de andra programmen, hon har verkat lite konstig. Men, det kan bli ett bra avsnitt ändå. Låt oss hoppas på det!

Lådvis med härlighet

Min karl vet då verkligen hur man gör sin fruga glad

Vår förmiddag


Just nu har vi tryckt på paus-knappen här hemma. Dvs bägge barnen sover och mamma Elin kan i lugn och ro titta på Oprah. En snusande flicka ligger i min famn så det gäller att pausa lugnt och försiktigt, annars är pausen över fort!

Vera tog sovmorgon till 9 idag. Hon är långsovaren här hemma och fick hon bestämma skulle hon nog alltid sova så länge. Men eftersom Liam ska till dagis vissa morgnar så väcks hon ofta tidigare. Elak mamma helt klart. Jag har dock en känsla av att hon kommer ge igen när hon blir äldre ;/

När Vera sov så passade jag och Liam på att baka lite fler muffins, denna gången ljusa. Dom blev inte så snygga men smakade som dom skulle.
Sen ut för promenad till hästarna och lekplatshäng. En skön förmiddag har vi haft. Eftermiddagen ska vi spendera hemma hos Annika och kidsen. Vi får nog ta med lite fika eftersom jaf bjöd in oss :)

Konstnärligt

Det ska inte målas bara en teckning....

Kladdigt


Vilken höstdag det är idag. Grått och småregn hela tiden. Perfekt dag för lite bakning. Det görs inte alltför ofta här hemma men nu har jag tänkt göra det hur länge som helst. Plus att Liam tyckt att vi skulle köpa muffins i flera dagar. Så idag efter dagis bakade vi kladdkaksmuffins. Tog precis ut dom ur ugnen och dom ser smarriga ut.

Från soffan med russin


Ligger i soffan med spänningshuvudvärk och ett dåligt humör (som nog är resultatet av huvudvärken). Fredrik är världens mest omtänksamma och är ute på promenad med kvällsskrikan. Lugnt och stilla är vad huvudet behöver... och lite russin. Fick ett akut sug efter det förut så var tvungen att köpa på mig lite. Så nu hoppas jag att värken försvinner så jag kan bli människa igen.

Idag är vi för övrigt en familj på fem. Noel är här och våldgästar oss medan föräldrarna är i Götet. Fast jag börjar nu undra om han ska flytta in för klockan börjar bli mycket.. Jaja, vad gör väl en extra. Han är iaf så pass stor att han snart kan skaffa något eget ;)

Nu ska jag vila mitt huvud och hoppas på det bästa!

Färdig

Jag välkomnar svetten

Mindre spya mer bebis


Nu sitter jag och tittar på tv med en sovande Vera på bröstet. Jag hade glömt hur mysigt det är att ha en småsnarkande minimänniska snusande på bröstet som dessutom agerar värmeelement åt mig. Och den här bebisen luktar faktiskt gott. Liam kaskadspydde jämt så han luktade jämt spya tyvärr. Vera spyr lite mer behärskat och luktar därför mest bara Vera :)

Nu ska jag dock snart resa på mig lägga ner henne för att gå in och väcka Liam. Han ville gå till lekplatsen vid "ocken" (kiosken) så det ska vi göra strax. En lite längre promenad ska hinnas med oxå.

Rise and shine people

Onda fötter och värkande ben


Vi har en väldigt tyst kväll här hemma. Man skulle kunna tro att Liam dragit på sig bärselen och rymt med lillsyrran, så tyst är här.
Men förklaringen är det att familjens yngsta och mest högljudda medlem ligger ute i vagnen och sover gott och det har hon gjort i nästan 3 timmar. Så här har vi faktiskt kunnat se program som inte är textade. Det var ett tag sen.
I mitt bakhuvud mumlar dock en röst: när nu kvällen varit så lugn kommer då natten vara..... högljudd?? Only time will tell.

Idag har mina fötter fått vandra minsann. 1,3 mil har dom gått idag. Känner mig riktigt duktig. 4 mil har jag gått hittills :) Dunk dunk i ryggen.
Benen värker nu ikväll och det njuter jag av. När det är brist på träningsvärk så får detta duga!

Hurry Curry

 
Sitter här och svettas som att jag sprungit en mil.. och det vet vi alla att jag INTE har gjort idag. Jag och Vera tog en snabb långpromenad idag efter att vi lämnat Liam på dagis. Är det bara jag som tycker det är svårt att gå fort?! Inte för att det är för jobbigt utan för att jag efter några hundra meter glömmer bort att jag ska gå fort och saktar ner utan att märka det. Ska jag gå fort så får jag vara superfokuserad hela promenaden. Kanske min lata sida som tar över.... Men, igår och idag har jag tränat på detta med att gå fort. Får absolut ge mig själv godkänt då mina tider varit flera minuter bättre än tidigare. Good for me!!
 
Suget efter att kunna träna ordentligt är fortfarande enormt. Det ska bli så skönt. Men det dröjer tyvärr några veckor till. Känner idag efter mina tre promenader igår och idag att bäckenet absolut inte är som det borde vara. Gör ont till och från. 
Blir till att börja med något skonsamt och känna efter hela tiden för att kroppen ska orka.
Men som sagt, det dröjer lite till.... tyvärr
 
Är i stort behov av nya löparskor. Dom jag har är superbra men nu har jag haft dom på tok för länge och snart sticker tårna ut där fram är jag rädd. Den ovan är typ som de jag har. Mycket bra sko om man har problem med benhinneinflammation, som jag. Jag har tydligen ett pronationslöpsteg, vilket gör att jag får inflammation i benhinnorna så fort jag löptränar mycket. Men då ska dessa skor vara bra. 

Livet är svårt ibland

Liam är en storkomsument av glass, framförallt isglass. Häromdagen fick köpte vi Blixtenglass och han fick en.

Han äter upp den så snabbt att jag undrar om han hinner känna smaken av den...

Efter en stund ber han om melon, som vi oxå köpt.

Liam: Jag vill ha melon!
Nää, Du har precis ätit glass. Vi sparar melonen.
Liam reagerar med en ramaskri och rusar iväg tjutandes.
Kommer dock tillbaka ganska snart.

Liam: Jag vill haaaaa melon. Inte glass!!
Men du har ju redan ätit glassen
Liam: Men jag vill inte ha glass!!!!
Den är redan i din mage Liam.
Liam: jag vill spotta ut glassen mamma!!! Jag vill ha melon!! Jag vill spotta ut glassen!!!!!!

( Livet är svårt ibland)

Matro

Vi städar idag

Gömställe

Här är alla spökens gömställe. Speciellt ett litet pojkspöke brukar bo här. Väldigt ruskig och ryslig är han

Fredag it is


Nu är tre av fyra vakna i vårt hus. Vera sover fortfarande och det hoppas jag hon kan göra en timme till. Då hinner jag göra mig iordning. Vi måste in till bya nu på morgonen för att handla och till apoteket. Liam har fått hosta så jag tänkte se om det finns något som kan lindra den lite. Han hostar så han klöks ibland och det är inget skoj.

Vid 10 kommer Sara hit och då måste vi vara färdiga med allt :) Ska bli kul att ses för vi har inte setts sen i början av sommaren!!! Har kommit grejer emellan hela tiden men idag verkar det som att det kan bli av. Om inte Sara fått förhinder förstås...
Nu upp och äta frulle!!

The Terrible Twos


Mamma, är äggen färdiga nu?
Ja, nu är dom färdiga. Vilket vill du ha?
Det där.
Vill du att jag skalar ägget eller vill du göra det själv?
Du skala!!
Ok. Ska jag dela ägget?
Hmm, Nej!!
Ok. Varsågod.
Tack.... Mamma dela ägget!
Ok, ge mig det.
Nää, inte dela!
Ok. Sätt dig i soffan och ät ägget.
Mamma, dela ägget.
Ok. (Delar ägget i två delar)
NEEEEEEEEJ, dela inte ägget mamma. JAG VILL INTE HA ETT DELAT ÄGG!!!!! (Ungen är nu vansinnig och mamman aningens frustrerad)


Att denna söta killen kan vara ett sådant jissel ibland

Kvällsångest

Knarr knarr knarr låter det här hemma. Även en sövande melodi spelas i huset. Skrikandet har slutat för en stund. Kan det vara så att fröken Vera har slutit sina blå för en stund? Nä, nu skriker hon igen....

Vad är det för dumt påfund att i stort sett alla bebisar skriker på kvällen? Kvällsångest läste jag att det kallades. Mycket dumt! Varje kväll runt 19 så sätts skrikandet igång i alla spädbarnsfamiljer.
Med Liam var det riktigt jobbigt. Frustrerande minst sagt och vi kände oss helt odugliga här hemma.
Med Vera så bekommer det mig inte nämnvärt. Jag var förbered och jag vet att det bara är just nu. Det kommer ett slut på det. Tur det :)

Snart 4 veckor

För exakt fyra veckor sedan så var vi på förlossningen och det hade gått 12 timmar sedan jag blev igångsatt. Vi hade båda satsat på att vår bebis skulle vara ute redan men vi väntade fortfarande otåligt! Att det skulle dröja 7.5 timme till trodde vi nog inte. Men ut kom hon till slut!

Nu är vår Vera redan 4 veckor och tiden går sjukt fort. En tuff förlossning börjar blekna och det känns som att livet med en bebis i huset alltid funnits här.

Pyssligt

Vi pysslar med lite allt möjligt här hemma just nu. Liam rotar runt i skåpet och kommer med något spännande varje gång

Årets första tomte

Jag tror att jag överdrev mitt intag av tomtar förra året! Dom var inte alls så goda som jag kom ihåg.
Men självfallet gick dom ner iaf :)

Vår helg med Skåne här


I förmiddags åkte mina föräldrar hem igen. Det har varit skönt och kul att ha dom här. Liam tyckte oxå det var skoj och det är extra kul nu när han kommer ihåg dom och vi kan prata om mormor och morfar och vovven Fanny.
Vi hade gärna haft dom närmare, gärna på gångavstånd :)

Igår var vi i bandyhallen och åkte skridsko. Eller alla pojkar åkte iaf. Liam fick inviga sina nya skrillor men han var avigt inställd när han väl kom på isen. Åkte till slut i en minut med pappa Fredrik och då verkade han gilla det. Men sen var det bra! Roligare han gå runt på läktaren tydligen. Får se om vi kan få med honom dit fler gånger.

Rosa Rosa Rosa

 
Jag har alltid tyckt att de mammor som fått en flicka borde köpa något annat än rosa kläder till ungen. Bara för att det är en tjej så måste hon ju inte vara klädd helt i rosa. Think outside the box typ.
 
Jag ska nu erkänna att jag vill klä Vera i enbart rosa! Så fort jag tittar på kläder till henne så dras jag mot att som är rosa eller har spets någonstans. Det är ju så fint :) Jag trodde inte att jag skulle få köpa flickkläder och nu när jag får det så blir det så flickigt det bara kan bli :)
 
Set - 100% Ekologisk bomull
Set - 100% Bomull
Byxa - 95% Bomull,5% Elastan
Body - 95% Ekologisk bomull,5% Elastan
(Bilder från lindex.se)
Body, Rosa, Ribbstickad body i härlig...
Overall, Rosa, Finstickad overall med vacke...
(bilder från kappahl.se)
NEWBORN OLLA LS KNIT DRESS, LAVENDER GRAY, list
NEWBORN LAMA KNIT CARDIGAN, BALLERINA, list
NEWBORN JACKIE SWEAT PANT, VERY BERRY, list
(bilder från nameit.se)
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0