Noisy May i min garderob

 
Jag har hittat ett nytt (för mig iaf) märke som finns på bland annat Vero Moda.
Det heter Noisy May och dom har lite ¨roligare¨ kläder. Och jag hade tur när vi var inne i stan och strosade runt efter Tomteparaden. Då såg jag att Vero Moda äntligen hade öppnat igen efter renoveringen. 
Där fanns det mycket fint och de hade 25% på hela köpet så jag plockade på mig 2 blusar, en lång tjock kofta och en långkjol med snygg dragkedjedetalj. Utan att titta efter märket så insåg jag efter att jag handlat att allt var från Noisy May :) Helt i min smak med andra ord!!
 
 
 
Nu hänger det en superfin julkrans på vår dörr som Liam har skapat tillsammans med sin farmor. 
Visst är den så så så härlig, julig och välkomnande.
Jag älskar den!! 
 
Veckan som kommer känns som en vecka som kommer vara så fullspäckad och jag kommer inte vara hemma jättemycket tyvärr.
Måndag- Jobbar till 16.30 och efter det är det gymmet.
Tisdag - Slutar 17.00 så är inte hemma förrän efter 17.30.
Onsdag - Lite mer hemma då jag slutar 13.00 men ska in till stan med kidsen för Liam ska klippa sig (ÄNTLIGEN)
Torsdag - Personalmöte så är hemma lite innan 21
Fredag - Julbord med jobbet och då vet jag inte alls när jag kommer hem. 
 
Så det finns att göra men det känns bara skoj faktiskt. Veckan kommer nog gå väldigt fort.
 
 
 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

 
Julen är här och ingen kan vara gladare än jag :)
Att äntligen få ta fram stjärnor och ljusstakar och små tomtar!
Jag är ju inte en av dom som bara tar fram stjärnor och ljusstakar nu och väntar med tomtar och annat till lite innan julafton. Så där orkar jag inte hålla på. Allt åker fram idag så kan jag njuta av julen extra länge (och slipper släpa den där jäkla jullådan fram och tillbaka). 
 
Första Advent är kommen!
 
Vi i familjen Andersson/Sahl åkte in till staden för att träffa jultomten och andra små nissar, pepparkaksgubbar, tärnor och Lucior. Vi gick i Tomteparaden som avslutades på torget med sång och godispåse. Kidsen uppskattade nog mest hästen som drog tomtevagnen och den lilla snöhögen som fanns på vägen när vi gick i paraden. Men det var ett mysigt sätt att fira första advent tycker jag. Pricken över i:et hade ju varit lite vit fin snö på marken oxå men man kan ju inte få allt.
 
 
 
 
 
 

¨Vad kul man kan ha för 75 spänn¨

 
Jag hade lite smått bävat inför denna lördagförmiddag. Nästan varit lite smått skräckslagen om jag ska vara helt ärlig. 9,45 infann jag och Emmie oss på Hälsostudion i Skara och framför oss hade vi 3 timmar med hård utmattande svettig träning. Det var dags för Triathlon!
 
Först var det ett Fys-pass. Fy farao. Efter detta pass kände jag för att smyga längs väggarna och rymma därifrån. 
Andra passet var Spinning. Spinningpass är alltid jobbigt men efter Fysen så orkade jag knappt ställa in styre och sadel rätt innan passet haha.
Tredje och sista blev ett Box-pass. VIlken energi det var i rummet. Fantastiskt grym musik vilket gjorde att passet var så jäkla kul. 
 
Efter 3 timmar så var vi båda helt slutkörda men grymt stolta! Vi gjorde det!!!
Nu har jag dock ont överallt haha och jag bävar inför morgondagen!
 
Jag önskar ju att jag kunde ha legat på soffan resten av dagen och bara vilat men det gick inte idag. Jag och Fredrik gick typ bara förbi varandra i dörren när jag kom hem. Då skulle han på bandy och efter det fråga han om han kunde ¨hänga¨ lite med några kompisar. Han är ute på tok för lite så där fick han tumme upp! Så jag och kidsen har hängt här hemma idag. Har varit ute och röjt lite. Sörens vad fort det blir mörkt nu. Gick ut vid 3,30 och efter en halvtimmen var det kolmörkt på lekplatsen. Men det gick visst att hänga där ändå :)
 
Nu är det jag och Liam uppe och jag väntar på Så mycket bättre. 
 
 

Klapprande tänder kommer mot mig...

 
Jag borde ha pulsmätare på mig när jag tittar på The walking dead. Jag sitter ju på helspänn heeela tiden och jag väntar på att när som helst skuttar (ja för konstigt nog blir dom ju toksnabba så fort kameran är vänd åt annat håll) det fram en ¨walker¨ och börjar klapprar med tänderna mot någon. Ibland är det så illa att jag är rädd att det ska dyka upp en ¨walker¨ i vardagsrummet medan jag tittar på tv..... mhm, så jäkla lättskrämd är jag. Det är ju oxå anledningen till att jag inte tittar på skräckfilm, jag tittar mer bredvid tvn eller i mobilen vid minsta antydan till att det ska hända något. 
 
 
Vem som helst hade suttit på helspänn....
 
Jag har även avverkat ett avsnitt av Vanderpump Rules. Oj oj oj vilken bra realityserie det är.
Där skjuter ju blodtrycket i höjden av helt andra anledningar. Vilka jäkl människor det finns. Att dom står ut med varandra. Otrogen hit och backstabber dit. Att nuppa med bästa vännens tjej är inget som kommer mellan dom inte.... MEN, nu verkar det som att det var ett Paradise Hotel-avsnitt. Nej nej nej, inte alls. Mycket bättre. Beroendeframkallande (är det ett enda ord?).
Värt att kika på, jag lovar!
 
 
Efter att jag och Liam hämtat Vera från förskolan så gick vi ut i skogen och njöt av solen. Äntligen behagade den göra oss sällskap. Kändes som att vi var tvungna att ta tillvara på detta soltillfälle för det verkar som att den ska försvinna ett tag till igen.
 
 
Efter lek i skogen så gick vi (mamma gick kids åkte) en promenad och då var vi tvungna att hälsa på våra vänner Hästarna. Dom är så fina ju. Tror Vera blir en hästtjej. Hon ääääälskar att sitta och titta på hästarna och prata med dom :)
 
Nu hoppas vi att Liams magproblem är borta. Pratade med bvc imorse och fick medicin som verkar ha hjälpt. Ska fortsätta med den ett tag nu men förhoppningsvis är det värsta över!
Så imorrn är det jobb igen. Öppnar så det blir till att gå upp tidigt och smyga iväg! 
 

What a night

Liams mage har inte varit rolig inatt. Han har vaknat flera gånger och haft ont och jag har masserat som en galning tills han kunnat somna om. Usch, att ha ont i magen är ju bland det värsta som finns.
Så idag är vi hemma och om en timme ska bvc ringa upp oss så får vi se vad vi kan göra åt det!


Det är bara jag och Liam som är vakna nu. Fredrik har åkt till jobbet och Vera sover än. Hon har ju en förmåga att vara piggast på morgonen så det är lite skönt att hon tar sovmorgon just idag. Det behövdes efter denna natt. 
Nu ska jag blunda vidare en stund :)

Det ena efter det andra....

 
Kvällens Hem till gården-maraton är precis avslutat. Två bra avsnitt som alltid men slutet gjorde mig irriterad. Jäkla Cameron alltså ;)
 
Det blev en kort jobbdag för mig idag oxå. Liam behövde åka till tandläkaren efter att han slagit i framtänderna i fredagskväll. Tre lösa tänder blev domen vilket resulterar i mjuk kost i två veckor framåt och sen hoppas vi på att tänderna stabiliserar sig igen och att det inte blir värre.
Dock så tar inte sonens besvär slut där. Magbekymmer har han oxå så imorrn blir det till att ringa bvc och hoppas på att dom har en lösning på detta bekymmer. Känns så hopplöst när man som förälder inte kan hjälpa sitt barn.
 
Gårdagens tabatapass känns i hela kroppen idag och jag tror det blev snäppet värre efter kvällens spinningpass. Imorgon kommer nog min kropp får lida av sviterna efter två tuffa träningspass. Men som jag skrivit för: träningsvärk är gött! :) 
 
 

Smyger som katten om natten


-Mamma, ta bort katten!!
Så fort ungen somnat så är den "Gula Faran" där igen.

Carolas gospel var inte min grej

 
Så mycket bättre, tv4:s bästa program helt klart. Jag har inte haft några stora förhoppningar om årets säsong då det inte var några artister som intresserade mig. Men oj så förvånad jag har blivit.
Vilka bra tolkningar dom har gjort och vilka intressanta dialoger dom har haft. 
Jag såg såkart Carolas extra långa avsnitt igår. När jag var liten så var ju även jag en av dom som gillade hennes låtar. Kommer ihåg att jag önskade mig hennes skiva i julklapp en jul. Såklart att hennes hits skulle vara med. Fångad av en stormvind var ju viktigast!
Visst fick jag en skiva med Carola av mamma och pappa.
En gospelskiva med Carola.
Förlåt mamma och pappa men jag kan ju säga att det var inte alls det jag hade tänkt mig men jag kunde inte med att säga det.

Jag lyssnade på skivan någon gång men men nej, det var ju inte Fångad av en stormvind.
Hahahahaha.
 

Det här med rubriker gör mig tokig



Svettig, andfådd, glad och med flottigt hår.

Har precis kört mitt (Emmies egentligen) tabatapass här hemma i vardagsrummet. Önskar så att Fredrik varit hemma och tagit kort. Jag hade nämligen två små sötnosar som tränade bredvid mig på vars en sida. Oj vad dom kämpade sig igenom plankan, armhävningar, exploderande stjärnan, burpees och allt annat svettigt. Superduktiga kämpar verkligen!
Vera är lite fräschare än mig efter dagens träningspass haha!

Vilken härlig lördag jag hade igår. Träffade Sara på stan och vi tog en god lunch och fika på Henry's Café och satt och pratade en bra stund. Sen strosade vi runt i affärerna ett slag. Jag köpte etturskönt snyggt svart linne på Gina och bastoppar till Vera på Hm. Såg en tröja på Hm till mig på Hm oxå men köpte den inte. Som jag ångrar det nu!!! Får se om jag åker in i veckan och gör den till min :)   

Nya linnet. 
Inget speciellt men det satt perfekt!

På kvällen kom Emmie och Noel och höll mig och kidsen sällskap medan Fredrik var hos en vän och kollade på bandy. 

Idag är det födelsedagsplanering och avslutning på Bamsegympa. Fredrik är iväg en stund så jag och kidsen får klara oss själva. Blir nog en utgång efter duschen!

TGIF



Ikväll har vi haft tacomys. Tacos är något som äts väldigt ofta här hemma. Så ofta som en gång i veckan :) Det går ju bara inte att tröttna på!

Hade en lagom lång arbetsdag idag. Jag öppnade så jag var där 0615 och sen fick jag slita ända fram till klockan 09 innan jag fick åka hem igen. Väldigt tung dag haha. 5 barn hade vi, resten var lediga eller prickiga. Därför kunde jag åka hem så tidigt. Perfekt en fredag!

Imorrn ska Liam fram gå på födelsedagskalas igen, vilket han verkligen ser fram mot. Jag ser fram mot en fika på stan tillsammans med Sara. Ska verkligen bli kul att träffas. Tyvärr så går det alldeles för lång tid mellan gångerna. Men det är svårt att hinna när man har barn jobb man och träning som oxå ska hinnas med. Orken finns inte alltid till allting. Men som tur är så har Sara oxå rätt fullt upp med både jobb och eget företag. Så vi ses när vi båda hinner och det är inga sura miner :) 

Nu har nog Vera somnat så jag kan smyga mig upp från det kalla golvet och ut till mina pojkar!

God Morgon från jobbsoffan

Det blir en väldigt lugn dag idag på jobbet. Vattkoppor knockar den ene efter den andre här så barnantalet är inte så högt denna veckan. Skönt med sådana veckor oxå och det behövs ibland. Både för vuxnas och barnens skull. 
Så jag hoppas lite på att kunna jobba undan lite saker här idag. Har lite som jag känner hänger över mig som jag vill ta tag i. 

Efter jobb idag ska vi på utvecklingssamtal angående Liam. Alltid kul att få höra hur det går och hur vår lille pojke har det. Han bytte ju avdelning efter sommaren och det började si så där men nu älskar han det. Ska bli spännande att se vad pedagogen har att berätta :) 


God Morgon!

Jag och Läckberg ska leverera igen...

Känns som att jag nu för tiden börjat varje inlägg med: nu var det längesen jag skrev här.... Och jag tänker varje gång att jag ska skärpa mig. Som ni märker så går det ju så där med det :/ Saknar lite ork på kvällarna och serier lockar väldigt när kidsen har lagt sig. Samtidigt så tycker jag att det är kul att skriva och det är kul att släkt och vänner i Skåneland kan läsa vad vi hittar på här uppe om dagarna. Så, Cross my heart och fingers crossed och allt det där, jag lovar att bättra mig!! 
Hade inte en aning om att Läckberg skulle släppa ännu en bok om Fjällbacka. Hade fått för mig att hon skulle sluta skriva om Erika. Fel hade jag iaf och bra var ju det. Äntligen lite mord, spänning och drama i mitt liv igen :) Vi vet alla att Läckberg levererar varje gång!!

I ett mörker

Jag undrar var alla som vi möter ska i denna tidiga timme en lördag?
Mycket folk på vägarna när de borde ligga i en varm skön säng.
Kan erkänna att jag, efter att ha haft två öppningsmorgnar på jobbet denna veckan, inte var speciellt sugen på att gå upp när klockan ringde klockan 04,30. På en lördag är det inte ett dugg lockande, inte ens när det är Ullared som är dagens mål. 
Men nu är vi på väg. Vi har precis fått frukost i magen så nu börjar jag vakna till liv. Men det är en bra bit kvar så jag hinner slumra en stund till om jag känner för det. 

On the road

Följ Mig

 
Följ min blogg med Bloglovin

Fuck Cancer Go Life

 
Att kunna kombinera välgörenhet med något snyggt att bära är väl verkligen perfekt.
Jag köpte även två stycken till Emmie för är det någon som gillar armband så är det ju kära syster.
Och jag hade verkligen prickat rätt, hon hade tänkt köpa ett sådant armband ett bra tag :) 
Det är ju verkligen en perfekt julklapp eller present till någon. 
Bägge armbanden kostar 100 kr styck men de stödjer olika saker. Fuck cancer där går pengarna till att stödja de unga som drabbas av cancer och Go Life där går pengarna till Cancerfonden, Hjärnfonden och forskning kring ofrivillig barnlöshet. Helt klart värt att lägga en liten slant!

Så jävla mycket kladd nu

 
Det är kladdigt här hemma just nu. Blev kladdigare ju längre dagen gick. Liam somnade med lite kladd men vaknade med nästan inget kladd. Vera som somnade kladdfri igår vaknade helt igenkladdad. Och kladdet spred sig under dagen från ett till två. Ja, nog är det kladdigt här minsann. Ja, det är ögoninflammation som jag pratar om :) Och det är ju inte helt lätt att be en 2 åring att inte pilla/klia/gnugga i ögonen och om 2 åringen gör det så måste du gå och tvätta händerna efteråt.... IMPOSSIBLE! Frida var så vänlig och informerade om att det kan hålla på i upp till 6 veckor... ja men varför inte....
Får väl se hur det blir med det.
 
Så idag har jag och kidsen bara varit hemma och myst omkring i mysbyxor i stort sett. När dom blev för tossiga så gick vi ut till lekplatsen en sväng, annars hade nog den här morsan blivit lite koko på di små. 
Imorrn ska Liam vara på förskolan för hans kladd verkar ju ha varit falskt kladd och han kommer bli ursinnig på mig om han inte får gå dit imorrn. Det blir jag och Vera som får hänga här hemma själva. Fredrik åker iväg långt bort och jobbar och kommer hem på torsdagkväll igen. Lämnar kladdet till mig att reda ut :P 
 
Ibland förvånas jag.
Varenda annan 2 åring kanske oxå kan detta men jag tycker hon är så smart mina lilla tös. 
Ordningsam oxå :)
 
Kunde inte motstå denna blomma som jag hittade på Ica. Passar kanske inte helt in med min smak men tusan, jag gillar den skarpt. Blev till att be Fredrik köpa en till när han var och handlade förut :) 
 
 

November - Halloween - Mjukisbrallan och flottigt hår

 
November... känns sjukt konstigt att det nu är November redan. Brukar inte hösten vara segare än så här? Brukar det inte vara under hösten som vi alla blir så där gråa, håglösa och orkeslösa? Brukar vi inte gnälla över mörker, kyla, regn och nakna träd? Jag har inte varit med om något av detta i år. Eller har jag varit för självupptagen för att ens se alla er stackare som känner och tänker så? Ber om ursäkt för detta då men det är väl dags att ni rycker upp er. Så jävla illa är det. 
Man kan välja att se det positivt nu. BIG TIME!
Om mindre än en månad så är det 1:a advent.
Härliga underbara tanke! 
 

En annorlunda vecka på jobbet har det varit med höstlov och spökfest. En rolig vecka helt klart. I fredags firade jag och Liam Halloween med Emmie och Noel genom att gå Spökvandringen som ridhuset anordnar varje år. En becksvart skog klockan 19 på kvällen. Det är ju lixom bäddat för att man ska förvandlas till en liten rädd mus. Det är läskigt att bara gå där utan att de försöker skrämma skiten ur en. Årets skrämmare höll inte alls samma klass som förra årets men jag tycker det är kul att de anordnar det. Nästa år får vi kanske gå klockan 21 istället, då ska det vara mycket läskigare tydligen :) 
 
Helgen har varit lugn, som vanligt. Börjar känna mig lite tråkig som nästan aldrig gör något om helgerna. Men jag tycker samtidigt att det är så skönt att bara få vara. Inga planer. Bara gå här hemma och strosa i mjukisbyxor och flottigt hår. Finns det något skönare haha. Jag tycker ju det är jobbigt att jag behövde sminka mig och dra på jeansen idag när Liam skulle på Bamsegympan. Det sabbar mitt helgmood totalt ;) Undrar om det andra föräldrarna som är där gör likadant: har mjukisar och flottigt hår fram till det är 20 minuter till gympan börjar och sedan stressfixar iordning sig bara för att man kan ju inte se ut hur som helst i den där gympasalen........ 
 
Nu sitter jag i mina mjukisar igen och bara njuter tillsammans med Gunde. Det är livet det!
Valfritt innehåll
RSS 2.0