Like a prayer

Toktrött nu ikväll.
Vera ville inte sova inatt utan var hellre vaken och ville ha sällskap. Slutade med att hon fick sova bredvid mig men eftersom hon envisas med att sova på tvären så fick jag ingen sömn.
Det har gått bra under dagen men nu kände jag att det var dags att fylla på sömnkontot igen.

Vi har varit iväg hela dagen vilket nog var tur för annars hade jag nog somnat från kidsen. Vi har lekt hos Matilda och hennes pojkar. Det var nästan 2 månader sedan vi sågs så det var verkligen uppskattat av både stora och små.

Nu ikväll var jag iväg på gymmet. Bra sätt att hitta energi minst sagt. Blev först easyline 45 min och sen en timme med Sandra. Kul att ha tillbaka min träningskompis igen :)
Nu är jag gött mör i kroppen och sängen är så så så skön. Be för en sovande Vera är ni snälla :)

Ett nöjesfält i Ekaryd

 
Vi fick njuta av Sandras och hennes pojkars sällskap oxå i Skåne.
Deras trädgård är numer som ett nöjesfält så pojkarna hade verkligen att göra hela tiden medan mammorna satt och pratade. Blir ju inte att vi kan sitta i lugn och ro att prata längre när vi nu har 4 barn som alla har energi som duracellkaniner. Men några ord hann vi byta med varandra iaf :)
 
 
Liam kom ner från Noels rum och påstod att det inte fanns några leksaker på Noels rum. Sandra utbrister då att hela golvet är ju täckt av leksaker!!
När Hence sen kommer in så frågar han pojkarna varför det ligger en massa leksaker ute på gräsmattan....... 
 
 
Regnet hindra inte pojkarna men det drev in mammorna in i köket :) 
 
 
Sandra gör typ världens godaste kladdkaka. Så jäkla knäckig lixom.
 
 
Solen tittade fram igen och då vågade mammorna sig ut igen.
 
 
Och när solen är framme så kan man ju bada
 
 

Boostad

 
 
Nu har jag och kidsen kommit hem från Skåne igen. Blev en ofrivillig bloggtystnad. Jag tänkte skriva flera gånger men det fanns inte riktigt tid eller lust till det. Har haft fullt upp med att njuta av Skåne. Som alltid så känner jag att jag har fyllt på med energi där nere. Det blir en riktigt boost och jag kommer hem som en ny Elin :)
 
Ja som ni kanske märker så har vi haft det riktigt bra. Såklart kändes det som att vi skulle kunna stanna längre men Emmie hade ett jobb att gå tillbaka till. Men detta var bättre än inget. Mamma och pappa kommer dessutom upp hit till Skaraborg för lite camping. 
 
Lite bilder från första dagen i skåne. Den spenderade vi på stan med en massa shopping. Jag handlade alldeles för mycket men det var ju såklart bara sånt som jag verkligen behövde ;)
Det blev även en lunch på Graffiti.
Gudomligt som vanligt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen avslutades med ett av tidernas största vattenkrig.
På en sidan: Erica, ett erfaret vattenodjur utan hämningar
På andra sidan: Liam och Noel, två vattentokar som inte går att trötta ut och som never ever ger upp.
 
Vem som vann?
Vem vet..... jag tror inte kriget är över än..
 

Just another weekend

 
Dagarna går och imorrn är det helg igen. Jag, kidsen, Emmie och Noel tar bilen och drar ner till Skåne i några dagar. Många besök dit i år och det är jag så glad för. Jag känner att jag verkligen måste passa på nu när jag är mammaledig och har möjlighet att åka dit. När det jobbas så finns inte chansen längre. 
 
Idag har jag och kidsen varit inne i stan igen. Inte blir man trött på att strosa där inne inte. Jag får muta Liam med leksaksaffärbesök och besök på lekplatsen. Då står han ut med att följa med morsan och glo på lite kläder. Hur skulle man överleva föräldraskapet om man inte hade mutor att ta till höhö.
 
Dåligt med bilder idag men så här har det sett ut under veckan:
 
 
Jag är rätt säker på att sådana här godsaker gjorde att bebismagen växte sig ordentligt stor förra sommaren.
Då bodde vi på glassbaren Nostalgeek. 
Jag och kidsen besökte stället denna veckan och det var första gången denna sommaren.
Såååå himmelskt gott!
Jag tog en Sundae...
 
 
Liam tog (som alltid) en mjukglass i strut. 
Men han var nog inte supersugen för han åt knappt något av den.
 
 
Grillspett is da shit alltså.
Det godaste man kan grilla.
 
 
Jag bjöd in Emmie att joina oss och våra grillspett.
Då fick hon även lära sig av Liam hur man slår en kullerbytta..... den slutade dock med en krossad Liam
Jag provade oxå och det kändes så smidigt.. precis i början. Sen trodde jag ryggen skulle gå av haha
 
 
Jag och Liam byggde tidernas snyggaste tågbana.
Den finns att beskåda på Liam rum för alla er som vill se mästerverket
 
 
Jag kikade in i butiken Harmoni här i bya.
Som alltid massor med fint.
Även dom rear och jag hittade en fin tunika/klänning från Maxomorra till Vera.
Skynda att fynda!
 
 
Fredrik brände sig.
Sen fjällade han.
Och jag fick smörja.
Uärk!
 

Som en blodhund

 
Jag tror att alla flickor/tjejer/kvinnor kan hålla med mig om att pojkar/killar/män är totalt jäkla värdelösa när det gäller att leta reda på saker. Am i right?! Min karl är inget ungantag. Oh no. Snarare tvärtom. Han är ett ypperligt perfekt exemplar av detta. Han skulle inte hitta en grej om det så hoppa upp och bet honom i näsan. Sen så letar han bara i ungefär 5 sek innan jag hör ett: EEEEELIIIIIN, har du sett min..... Ofta har jag 3 barn, inte 2. 
 
Fredrik har letat efter sin bilnyckel nästan hela semestern, dvs i 4 veckor. Överallt har han letat men dom har varit helt omöjliga att hitta. Dom har nog fått ben och flyttat hemifrån helt enkelt. Japp. Det är det troligaste.
 
 
Tittade vad jag hittade när jag stack ner handen i fickan på Fredriks arbetsbyxor närj ag letade efter en skruvmejsel!
Dessa byxorna har Fredrik bott i hela semestern ska ju tilläggas.... 
 
Sen vill jag tillägga att jag hittade en skruvmejsel oxå. Trots att Fredrik intygat att han inte hade några skruvmejslar hemma utan bara i firmabilen. Pffff, den här kvinnan vet var det ska letas minsann. 
 

Hett Hett Hett

 
Med två kids så packas det mycket. Tokmycket skulle jag nog kunna skriva. Naturligtvis är det framförallt Fröken V som drar på den största packningen. Men all packning tillsammans blir gigantisk. Under semester har det packats och packats upp nästan varje dag. Varje utflykt kräver sin packning. Och jag är såååå trött på det. Packa upp packa ner packa upp ner..... 
 
Nu packar jag igen. Vi ska in till staden och ha picknick med Sara i stadsträdgården. Skön miljö, stor lekplats och  härligt sällskap. Jag och kidsen ska nog se till att ha en bra eftermiddag minsann.
 
 
Visst är det sann lycka när man hittar pengar i fickorna som man heeelt glömt av.
Dessa är dessutom nytvättade ;)
 
Nu ska jag gå och packa lite till.... 
 

06,46

Fredrik kom med blommor

Fredrik kom med blommor

FallensDagar

Marknadsstånd, donutdoft, värme, hoppborg, försvunna strumpor, trevligt sällskap, skrämmande Vera, skrämd Lilly, gassande sol, skum, blod, heliumballong....

Det härliga lider mot sitt slut


On the road again. Nu styr vi kosan mot Trollhättan och Fallens dagar. Jag har aldrig varit där under dessa dagar så detta ska bli riktigt kul.

Fredriks sista semesterdag var igår. Så var det slut på lata dagar för denna gången. Känns ju lite vemodigt såklart. Men dessa 4 veckor har varit perfekta. Fint väder i stort sett varenda dag och vi har njutit till fullo. Målandet har gått bra men det har inte fått sluka all tid. Vi har kunnat kombinera nytta med nöje på ett bra sätt!

Gårdagen spenderade vi ute på öna. Så jäkla skönt å härligt! Älska öna!

MammaLEDIG

Skönt när den ena ungen sover å den andra leker med kompisar :)

Det kan inte bli bättre än så här

Skyndar å fyndar

Sitter ute på trappan och tittar på när färgen torkar. Fredrik bad mig göra det ;) Garaget har påbörjats och nu kan jag se slutet på denna sommarens målande. Härligt. Huset blir som nytt. Fräscht och fint!

Jag har blivit en riktig fyndare. Förr var jag helt emot att köpa begagnat. Allt skulle vara nytt! Men nu. Nu sniffar jag upp ett begagnatfynd likt en blodhund :)
Igår köpte jag en lära-gå-vagn för 75 kr till Vera. Idag blev det ett par höst/vinterskor från Kavat för 100 kr. Nere i Skåne har jag hittat ett set från polarn & pyret för 25kr som mamma hämtar till mig.
Allt har jag funnit på köp och sälj på facebook. Det är ju perfekt när man hittar begagnat i fint skick. Varför slösa flera hundra kronor när man kan få det för några tior :)

Nystart

 
Nu när vi semestrar för fullt så har träningen minst sagt blivit lidande. Och då får jag lite ångest. Blir lite stressad när jag inte tränar som jag ska. Dumt egentligen för jag vet ju att jag kommer igång igen. Och har man semester så har man. Då får man prioritera strandhäng framför gymet ibland. 
 
Nu går vi in i Fredriks sista semestervecka och vi har inget speciellt inplanerat förutom målande. Så jag ska hinna med lite träning tänkte jag. Så igår när jag inte kunde sova loggade jag in på gymets boka-pass-sida.
 
Så här ska min vecka förhoppningsvis se ut:
(de gula plupparna är mina pass)
 
 
 

En uppdatering i bildform

 
Uppe med två morgonpigga barn. 5,30 då är det minsann grusigt i mina blå. Speciellt när jag hade så jäkla svårt att somna inatt. Har nog bara sovit 4 timmar. Men denna morgonen var det Fredriks sovmorgon så det är bara till att bita ihop. Vi kör varannnan morgon så att vi båda ska få sova ut. När jag har sovmorgon sover jag till 10 11 varje gång. Så denna mamma verkar behöva den dä sömnen! 
 
Det har varit fullt ös de senaste dagarna så därför har det inte funnits tid till att uppdatera här. Vi semestrar för fullt och njuter för fullt.
 
 
Vera har åkt med på sin första cykeltur.
Ett glasstop och ett mata-hästarnastop blev det.
 
 
Vi for till "Hemliga Stranden" och mös en hel dag.
Kallt i "vannet" var det.
 
 
Mamman och pappan fick till en spontandate.
Tapas på Bakgårn och en Brad Pitt som slåss mot zombies blev det.
 
 
Poolhäng under en varm dag tillsammans med farmor och farfar.
 
 
 
 
Under poolhänget så bjöd Vera in en ny bekantskap.
Lilly kom och plaskade hon med.
 
 
Mamman for till Skövde för att möta en ny Anna.
En mycket rolig kväll.
Tack Hammarskiöld ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag å .....

Kidsen ligger i sina sängar å nu är det äntligen bara jag å.....

Idag är en sådan dag

som man inte vill ska ta slut...

Vera 9 månader

 
Nu börjar det bli dags att spana på vad Fröken V kan tänkas önska sig i 1-årspresent. Ja det börjar faktiskt närma sig. Känns lite trist att tänka så eftersom då betyder det att sommaren verkligen är över och det är vind och kyla på intågande. 
 
Men än är hon inte där. Nej nej nej.
 
9 månader är hon idag. Vår lilla skrutta som verkligen visar att hon vill vara med och ta en massa plats i den här familjen. En bestämd ung dam som är högljudd och framåt. Glad för det mesta och de söta 4 framtänderna visas ofta tillsammans med ett stort leende.
 
Maten har fortsatt att gå bra. Även om hon fortfarande kan vara rätt så kräsen av sig så går det ofta att få i henne det som serveras. Inga jätteportioner men förmodligen så är hon inte lika matglad som storebror var. 
Sover på natten gör hon oxå. I stort sett ingen mat serveras då och det tackar denna morsan för. 
 
Älskar: Bada. I badkar, bassäng eller sjö spelar inte så stor roll. Går det att plaska så duger det fint.
 
Hatar: Att bli torkad. Efter bad eller efter mat. Tvivale!
 
Hobby: Krypa krypa krypa. När det äntligen släppte och damen kom framåt så har hon små krypmaraton här hemma dagligen. Bäst är det dom storebror leker på golvet och kryper omkring han oxå, då finns det någon att jaga fatt i.
 
Mål i livet: Att kunna ställa sig upp på stadiga ben. Det har gått några gånger men oj så det svajar. 
 
 
En Fröken V vid en sjö
 

Lite pirrigt nu

 
Nu har jag stuckit hål på bassängen och satt mig på solbrillorna. Måste varit därför det slutade regna för ett tag sedan.....
 
Det är lite pirrigt här idag minsann. Äntligen är det dags för EM. Ska bli kul att få se vad Pia har gjort med vårt landslag. Jag har stora förhoppningar på den kvinnan och jag hoppas tjejerna går långt. Ska bli så jäkla spännande att följa dom. Och det verkar som att det är vinna eller försvinna redan i första matchen. 
 
Idag har Liam cyklat så långt så att han klagade på rumpont haha. Till och från affären blir 6 km och denna lilla rumpan plågades mot slutet. Jag tycker han är grym som cyklar så långt med de korta benen. 
Vi behövde verkligen komma ut för vi har suttit/legat här hemma framför tvn hela dagen. Så jag och kidsen fick en stor dos friskluft och motion medan pappa Fredrik fick vila ännu lite mer :)
 
Så här trötta var alla kidsen efter en eftermiddag vid stranden.
 
 

Mitt fel

 
Detta regn. Oj som det regnar. Och det är mitt fel. Jag tar på mig det till 100%. Jag borde helt enkelt ha vetat bättre. 
 
1. Efter många dagars väntan så tog vi till slut fram poolen. Vi köpte reningsgrejer och ett skydd till den. Nu står den där ute, i regnet.
 
2. Jag köpte solglasögonen som jag spanat på i några dagar. 
 
Ja, det är mitt fel att det regnar idag! Jag vet!

En hemlig strand

 
Vi har hittat en supermysig strand (efter tips från en granne) som vi besökte för första gången igår. Vi åkte lite på vinst och förlust för vi visste inte riktigt var den låg. Men, efter att ha kört på yttepytteliten grusväg (gud förbjude att man får möte på den) så kom vi fram till slut. När till och med Fredrik gör tummen upp för något, ja då är det verkligen bra haha. 
 
 

En dag med de gröna kaninerna

 
Igår fick vi äntligen träffa de stora gröna kaninerna igen.Ett helt år har gått sedan sist och dom måste ju ha saknat oss!
Vi bytte dock ut lite barn innan avfärd. Noel fick haka på och Vera fick spendera dagen hos farmor och farfar. Mycket smidigare att inte ha med bebisen som ändå inte får åka något utan mest är ett bihang :P
Det som är så bra med Liseberg är ju att både stora och små har riktigt skoj. Liam är direkt tokig i karuseller och totalt orädd. Jag hade nog kunnat dra med honom upp i värsta bergochdalbanan och han hade tyckt det var skitkul. När han väl växer förbi de där 130 cm som krävs för att få åka allt så kommer han nog åka allt han hinner under en dag! 
 
 
När vi står i kön så tittar Liam upp i skyn och utbrister:
Kolla, en tandborste!
 
 
Vet inte om Liam var någon mästerförare precis och det slutade med att han trampade ifrån bilen innan åkturen var slut... 
 
 
Kusinerna står och väntar på en luftfärd
 
 
Så här fint kan Liam le när jag mutar med glass :)
 
 
Körde som galningar gjorde dom!
 
 
Äntligen glass, och stor ska den va!
 
 
Så här glad var han INTE när vi väl susade fram i luften.... 
 
 
Liam skulle inte vara med på kort, därav denna glada min. Men han var desto gladare när vi susade omkring högt där uppe.
 
 
Många skratt i Kristallsalongen
 
 
BigBrain
 
 
OOOOOH så snögga vi ä
 
 
Mina fina pojkar
 
 
 
                                       
 
Fin utsikt från Pariserhjulet
 
 
 
Sockervadd var ett måste tydligen.
 


En tröttis.
Vilken tur att man kan vila i pappas famn när kropp och knopp är trötta
 
Verkligen en lyckad dag och vi var inte hemma förrän sent på kvällen. Då hade bägge pojkarna somnat i bilen, helt kletiga runt munnen efter att ha mumsat på polkaklubba. 
En verkligt fin dag!
 
 
 
 
 
 

Out and About

 
 
 
 
 

Ett Deluxe-Tips från mig

 
Jag var ju på Pomp Deluxe-party hos Frida i våras. Massor med fina kläder men när man är mammaledig så är plånboken inte så fet. Iaf inte min. Blev tre plagg till Vera då. Som jag är nöjd med. Älskar färgerna som de har i sin kollektion. Så jag önskar jag kunnat köpa mer såklart.
Så fick jag ett mail för en vecka sedan. Från Pomp Deluxe. Nu var det rea och 50% rabatt på allt. Jag tänkte att det mesta skulle vara slut men surfa in dit var jag ju såklart tvungen att göra. Tokig hade jag varit annars.
 
Tro det eller ej men jag fyndade som tusan. Istället för att betala 620 kr för dessa plagg så betalade jag 320 kr. En viss skillnad. Men det går inte att lita på att de plagg man vill ha ska finnas kvar när rean börjar. Gäller bara att ha tur ju. Vilket jag hade denna gången.
 
Så ett litet tips är att spana in pomp deluxe:s rea. Det går att fynda fortfarande!
 
 
 
 

Svart Rött Brunt.......

 
Nu har vi kommit in. Det är knappt jag ville ta in kidsen när det var dags för kvällsbestyren. Vilket väder det har bjudits på. Äntligen en dag utan kalla vindar! 
Jag drog hit Emmie idag så att hon kunde hjälpa mig med målandet. Vi är nääästan färdiga med huset nu. Måste bara på med någon strykning med vitt till. Sen är det garaget kvar men det kommer inte alls ta så lång tid. Tack vare mycket hjälp i veckan så har det gått undan! Så skönt.
 
Ikväll är Fredrik iväg och har grabbkväll. Skönt för honom :) En paus får stim å stoj är verkligen välbehövligt ibland. Jag hade en tjejkväll med Emmie igår. Åt en massa onyttigt och snackade en massa ovettigt ute på altanen tills fingrarna blev alldeles frösna. Då var det dags att åka hem. 
 
 
 
 
Efter många års väntan så blev det ett blont friss på min skalp.
Jag var aningens nervös innan men nu är jag riktigt nöjd.
Förvånad över att det blev så pass ljust på första försöket.
Lättad att jag slapp tokgult hår :P

Olikheterna är inget hinder

Det tjuts och skriks i grannens trädgård. Låter som en vild och rolig lek. Dom har barnbarnet på besök och Liam har hittat en vän. Till sättet verkar dom vara varandras motsatser. Vännen är blyg, försiktig och lite tillbakadragen. Liam är framåt, på och vild. Men dom funkar bra ihop ändå. Barn är sköna på det sättet, dom kan ha kul ihop fastän dom inte alls funkar ihop " på pappret". Dom bryr sig inte om olikheterna. Kompisar kan man vara ändå :)

Nytt på huvudet

 
Det är dags att ordna till mitt hår. Känner mig sjukt tråkig och jag är sugen på en ordentlig förändring. Färg och frisyr ska bytas ut och det sker imorrn hos Sandra. Lite nervigt är det till och med. Men mest kul :)
Färgmässigt vet jag vad som ska ske, men frisyrmässigt är det inte bestämt. Så nu surfar jag omkring på nätet för att hitta lite inspiration.
 
         
Den här frisyren är jag riktigt sugen på. Man kan styla den på lite olika sätt och den är enkel. Krävs inte supermycket arbete för att den ska vara snygg. Perfekt för en sönderstressad småbarnsmorsa ;) 
 
Får se vad Sandra kan skapa imorrn... 
 
 
                             
 
 
 

Ö päjnter

Måla, pizza, måla, sova.... så ser våra dagar ut numer. Jag har ont i handen, mina fötter är blåa av färg och min rygg är bränd av solen. Men fy farao vad vi jobbar och i stort sett hela huset är målat blått två gånger!
Vi får hjälp från olika håll. Igår Emmie idag svärisarna. Det är vi väldig tacksamma för.
Imorrn är det bara att fatta penseln igen. Jag kan inte påstå att jag tycker det är tråkigt eller drygt. Det går framåt så pass fort och det är kul att se förvandlingen. Det blir skitbra. Å imorrn är det ju byte av kulör :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0