Lek för alla åldrar


Grusiga och tunga ögon som tittar på Sveriges Mästerkock nu. Måste ju orkar titta på Greys ikväll oxå så det är bara att härda ut.
Kidsens farmor bjöd med oss till 3stads lekland idag och efter det var det shopping för de vuxna som gällde. Perfekt upplägg så att alla blev nöjda.
Leklandet var jättebra och det bästa var att det knappt var några barn där. Ingen stress eller press och ingen risk för att blir puttad eller nertrampad av någon stor galen 12 åring. Liam hade jätteskoj och även vuxna tyckte nog det vad lite kul :)

Ugglor i Mossen

 
Mer inredning kommer här. Massor av ugglor och allihop kommer från pumpkin och dom kommer sitter och uggla så fint på Veras rum snart!
 
(bilder från lekmer.se)

SkipHop

 
Tanken var att Veras rum skulle vara färdigt innan Vera anlände. Så gjorde vi med Liams rum och det var skönt att slippa arbeta med det när vi hade bebis i huset. Men efter att Fredrik slitit med vårt sovrum och garage under vår och sommar så tappade han ork och gnista.
Men nu har han fått vila färdigt och det är dags att ta tag i Fröken V:s rum.
Vad tror i om dessa väggdekorer? Vi hjälptes åt förut idag och detta var vad vi kunde skapa tillsammans :)
 
Eller inte kanske! 
Jag har letat högt och lågt efter någon fin tapet men inte httat någon som det sagt klick med. Som tur är så har jag en syster som gärna hjälper till och som har öga för det där med inredning. Jag har varit inne på ugglor eller fåglar till hennes rum och min kära syster hittade dessa fina:
 

skip-hop-vaggdekaler-treetop-friends.jpg

sh-treetopfriends-completedecals.jpg

skip-hop-vaggdekaler-abc.jpg

 

Väggdekor från SkipHop. Jag gillar verkligen färgerna och jag tror att på en ljus ljus ljusbeige vägg så kommer det bli sååååå fint!!

 

"Lille mammaplutten"

 
Äntligen har jag fått njuta av vårsolen. För jag är övertygad om att det var vårsolen som har tittat fram idag när jag och kidsen var ute och gjorde av med energi och samlade på oss d-vitamin. Jag fick pausa leken och bara ställa mig och njuta av värmen i ansiktet. Vi har haft det så grått det senaste och dagens sol gjorde mig såååå glad. 
 
Innan utelek så var jag och svettades ordentligt på gymmet. Easyline i 45 minuter och sedan 5 km på löpbandet på 29 minuter. Shit vad jag njuter på gymmet nu. Att få svettas, ta i så att det bränner i varenda muskel och jag ser hur kroppen blir starkare och snyggare. Varje söndag går jag igenom gymmets schema och kollar vad jag ska träna kommande vecka.
Denna veckan ser ut så här:
 
Måndag: BodyCombat
Onsdag: BodyPump
Torsdag: Spinn el. Easyline+löpband
Lördag: Easyline + löpband
 
Blir en bra vecka det här :)
 

Let go of the toy!!!

Vad jag tycket om att Fröken V roffat åt sig en av brorsans bilar som hon sen förnöjt mumsar på? Det gör mig skräckslagen och jag funderar allvarligt på att åka raka vägen till leksaksaffären och köpa en barbie!!

Träna med Stil

Det är aldrig fel att se snygg ut när man tränar. Det gör det hela ännu roligare ju :)
Jag är sjukt sugen på att klicka hemma lite nya träningskläder och här är några av dom som skulle kunna stilla mitt sug: 
(bilder från ellos.se)
 

En Vintrig Förmiddag

Retar "galjfeber" på sin mamma

Om det ligger en hel hög med galjar i soffan vad har då hänt med kläderna som hängde på alla dessa galjar??
 
 
Jo, dom ligger i en prydlig hög utanför garderoben. Dumt ab mig att ens undra!
 
 
Ja och varför gjorde min son detta och hur kund han göra det utan mitt ingripande? Jo, på morgonen så orkar inte denna mamma gå upp riktigt lika tidigt som en morgonpigga sonen och då såg sonen sin chans.
Och på varför frågan kan jag bara svara: Vet ej. Det ville sonen inte avslöja. Det enda jag vet är att han låtsade att två av alla dessa galjar var hans vingar och han flög omkring här imorse. Men varför han rev ner varenda en av dom vet jag inte dock. 
 

Februariutmaningen

 
Jag har slått ner rumpan i soffan nu. Svettig och äcklig är jag oxå. Härligt! Efter dagislämning och vagnpromenad så tog jag tag i en utmaning som min kusin hintat om. Det är en februariutmaning men jag började inte förrän idag så jag får köra på lite längre eller göra den lite oftare. Det handlar om träning ofcourse :) Denna lilla lapp sitter nu på mitt kylskåp:
 
Man kan ju tycka att det ser lätt ut men tusan, jag fick upp flåset ordentligt och kroppen är rätt så mör nu. Det är perfekta övningar att göra hemma och 10 minuter har vi alla över!! 
Om någon är osäker på övningarna, hur man gör osv så lägger jag upp videon oxå där det visas hur man utför alltihop:
 
 
 
Så, upp ur soffan och få igång flåset. Jag hann göra 6 rundor, hur många hinner du? :)

"Hemma Hos Hanna"-butiken

 
För någon vecka sedan så var jag och Matilda och våra minstingar hemma hos "Hemma Hos Hanna". Det är en tjej som har en second hand affär med barnkläder och gravidkläder och även lite leksaker. Hon har affären i en liten stuga på sin tomt ute på landet.
 
Jag ska inte påstå att jag hade så höga tankar om detta. Tyckte mest att det kunde vara en kul liten utflykt och om jag hittade något så var det ju bara en bonus. 
Det visade sig att det faktiskt fanns en hel del "Hemma hos Hanna". I lite olika skick ska tilläggas. Byxor är det som är bäst att köpa second hand för det slits inte mycket när det sitter på en liten bebis. Så jag hittade en massa byxor. Jag fick till och med hejda mig lite. 
 
Men det är ett litet tips om man tycker det är ok med begagnat. Jag är själv ganska kräsen när det är second hand. Det ska helst se nytt ut om jag ska köpa det och det är inte speciellt rimligt.... Men det jag hittade var i bra skick.
 

 
Ta en kik på hennes hemsida, (Hemma Hos Hanna) kanske hittar du något. Hon har dock mycket mer i den lilla butiken än på nätet!
 
 
En sån här borde alla som har en bebis hemma ha.
En bodyförlängare (eller vad tusan dom heter)
Den gör att man kan använda bodys lite längre än de 2 sekunderna det tar
innan bebisen växt från dom... 
Ekonomiskt minst sagt!

Det har hänt en del på 60 år

 
Min farmor berättade för mig häromdagen om en liten händelse när min pappa var liten. Då var farmor sjuk men behövde handla. Men hon kunde ju inte ta sig någonstans. Då säger min pappa, då 3 år gammal, att han kan gå och handla. Sagt och gjort, 3 åringen sticker iväg till affären och kommer hem med mjölken.
 
Min farmor kunde alltså skicka iväg min då 3 åriga pappa till affären för att köpa mjölk. Det finns ju inte på kartan idag att vi skulle skicka Liam till affären själv. Inte ens om vi bodde granne med den. Jag är rätt säker på att Liam skulle klarat det rätt bra om vi hade bott nära affären. Han hade nog gjort det med glädje dessutom. Så det hade inte varit bekymret. Snarare det att någon skulle vilja honom illa när han gått där alldeles allena. Någon hade sett sin chans... Usch! Jobbiga tanke. 
 
Ja det har hänt en del på 60 år....... 
 
 

God Morgon denna Fredag


Jag blev nyss bjuden på en smaskig hallonpaj med honung. Min som har varit igång och bakat heeela morgonen för att kunna bjuda på. Visst har jag det lyxigt ;)

Min natt var si så där lyxig dock. Liam var väldigt hostig och vaknade och var lite ledsen. Så jag fick gosa ner mig hos honom en stund, till Vera blev sotis.... så då gick jag tillbaka till henne, gav henne mat och sen slocknade hon. Då är Liam ledsen igen så då travar jag över till honom igen. Pussar och kramar och viker ihop snutten fint. Sen blir det äntligen tyst och även jag får sova en stund.... tills Fredrik alarmklockor börjar ringa och det trycks på snooze hejvilt.... God Morgon denna Fredag!

Inställd lek

 
Hämtade nyss upp en tokförkyld liten kille på dagis. Hostig, flodsnorig och ledsen. Vi hade en lekdate med Matilda och hennes killar men dom har precis varit tokförkylda så vi flyttade daten till nästa vecka. Liam hade nog inte riktigt orkat med en stimmig lekdate med Oskar. Nu chillar vi här hemma själva istället. 
 
Det positiva är ju att det blev städat inför daten men nu får det lov att fortsätta var städat för det är inga ungar som sprider leksaker och smulor i hela huset :P Nu är det iaf städat fram till pappa Fredrik kommer hem.... 
 
Mina finingar för några dagar sedan.
Mamma mamma, jag ska hålla Vera nu!

Känslokallt på kärlekens dag

 
Först fettisdagen i tisdags och idag AllaHjärtansDag. Viktiga "högtidsdagar" bara flyyyyyger förbi utan att vi uppmärksammar dom ett skvatt här hemma. Stackars lille Liam, ingen spännande vardag här inte :P 
 
Fettisdagen missar jag jämt, vilket ju är märkligt eftersom den börjar firas så snart julen är över. Att folk inte kan lugna ner sig lite. Semlor är gottit men att det ska tävlas i vem som kan sätta i sig flest på kortast tid är väl till att överdriva. Vet inte folk att det är en kaloribomb för den delen. Goes straight to you hips!
 
Förra årets Alla Hjärtans Dag trodde jag skulle gå helt obemärkt förbi. Tills Fredrik kom hem med världens största blombukett och ett fint halsband i guld. Där fick jag så att jag teg minst sagt. Inte hade jag köpt något. Möjligtvis några gelehjärtan... och i år? Nä, jag har int köpt något i år heller. Romantiska Elin! Så hoppas jag innerligt att Fredrik inte har köpt något för då får jag dåligt samvete på riktigt. (fick ju dessutom en dator förra veckan......) Nä, idag ska det vara så känslokallt som det bara kan bli ;)

Sovande bebis

Onda ögat funkade idag

 
Jag hade tur igår. Fredrik kom hem och var som en solstråle (trots knäont) och han fick upp mitt humör en bit. Tröttheten kunde han inte lösa åt mig men efter att jag ätit ordentligt så kom orken tillbaka igen. Att äta frukost och middag bara är kanske inte att rekommendera precis. Men ibland hinner jag inte riktigt med och vips så har hela dagen gått! Två kids tar mycket tid och vill man även ha ett städat hem, mat på bordet när Fredrik kommer hem, träna och umgås med folk.... ja det är inte lätt att hinna med allt alltid. 
 
Men idag har Vera varit en snäll bebis och lytt mig. Hon försökte göra lite revolt efter promenaden och vakna direkt när vagnen var parkerad på altanen men hon kände nog att jag gav henne onda ögat för hon somnade om igen. Så nu har jag hunnit med disk, tvätt och städning och nu har jag kunnat sitta och slappa i soffan en stund. Snart dags för lite lunch oxå. Härligt när det finns rester att ta till och ännu härligare när det är något så gott som bakad potatis!! Energi!!
Sen kan tösa vakna :)
 
 

Bildnyhet

Jag provar ett nytt bildredigeringsprogram på datorn. Alltid roligare att lägga upp bilder som har fixats lite. Roligare att titta på tycker jag. Mitt program heter Collagelt och det är helt gratis att ladda hem. Det var lite skojigt  men framförallt lätt att förstå. :) 
 

En sån där dag....


Jag brukar njuta extra när det är måndag. Jag och Vera brukar bara slappa och ha det gött. Men idag är en sån där dag.... jag känner mig trött och sliten. Humöret är i botten och orken finns inte där alls. Jag har inte lust till något alls och hade jag haft det så hade jag inte orkat ändå.
Sen att jag knappt ätit alls idag gör ju inte att jag har mer ork precis. Men jag är inte på humör för något alls. Usch vad jag avskyr att vara sån här!!!!
Nu hoppas jag på att Fredrik kommer hem pigg och glad som en solstråle så kidsen får ha lite skoj idag.

Vera 4 månader

 
4 månader sedan vi blev 4 stycken i vår lilla familj. Tänk redan 4 månader. Samtidit så är hon ju en sån liten plutt. Eller en stor lite plutt kanske är en mer korrekt beskrivning av vår flicka :) 
Idag fick hon smaka på något annat än mjölk. Lite banangröt fick det bli och jag tror faktiskt att hon var positiv till det. Lite småchockad men det är ju väntat ;) 
I veckan ska vi till bvc för att se hur hon växer, för växer det gör hon sannerligen. En härlig degmage och cellulitig rumpa har hon skaffat sig. En och annan bilring pryder hennes kropp oxå.
 
Älskar: Trots att det nu har käkats från tutte i 4 månader så har hon inte tröttnat på dom där två mjölkmaskinerna. Det är fortfarande det absolut bästa som skumpar på denna jord. 
 
Hatar: För några veckor sedan så fick hennes mamma för sig att det skulle sovas i vars en säng. Vilken urbota dum idé och det fick denna mamma veta och höra oxå. Nä minsann. Sova själv är för idioter. 
 
Hobby: Det här med höga toner har lagts lite på hyllan. Mest på grund av att något annat har hoppat upp överst på listan över saker som är fantastiskt goa. Nämligen att stoppa in hela sin hand, eller någon annans för den delen, i munnen och sen ska det sugas och slabbas ordentligt. Rinner det inte längs hela armen så gör man något fel. 
 
Mål i livet: Att få smaka mer av det där slajmiga som mamma bjöd på förut idag. Det måste undersökas närmare för att det ska kunna fastställas om det är något man skulle kunna tänka sig att byta ut någon mjölkmaskinomgång ibland. 
 
 

Ensamåkare

Stackars Liam får nu lida för att mamma har en mil i benen idag. Jag orkar inte springa i backen upp å ner. Men jag är bra på att heja iaf :)

Personbästa!

 
Jag kan inte påstå att jag var så där fasligt peppad när jag drog till gymmet imorse. Men eftersom jag har som mål att träna minst 3 gånger i veckan så var jag så illa tvungen. Jag satte upp som mål att springa 5 km på under 30 minuter. Det var ett bra tag sedan jag klarade det. Efter det hade jag planerat in en halvtimme i easylinegymmet. Lagom för en söndag ansåg jag.
 
Jag slänger alltid överdragströjan över displayen på löpbandet för att jag inte ska tokstirra på tiden hela tiden. Blir så jäkla drygt att springa då. Men jag antar att jag sprungit cirka 15 minuter när jag kände att jag lätt skulle springa längre än de där 5 km. Steget kändes lätt och andningen var med. Skönt! Så jag sprang å sprang å sprang å sprang. När jag tog bort tröjan hade jag sprungit i 53 minuter, nästan 9 km dessutom. Då var det bara att satsa! Upp med hastigheten och höj volymen på musiken. Rätt in i kaklet.... och vidare! 
 
Så, exakt 4 månader efter barnafödande så slår jag personbästa på löpbandet: 1 mil på under en timme. 59,43 minuter för att vara helt exakt. Nöjd? Sjukt nöjd!

Sladderi Sladderi Sladd

 
 
Ännu en meningsfull förmiddag har vi haft på stavgatan. Mer skit har slängts och vi kan ta oss fram och se vad vi har för grejer. Att en sådan sak som att rensa ut skit kan göra att även hjärnan får sig en städning på något vis. Man andas friare lixom. Man kan ju undra varför vi hela tiden ska samla på oss all skit men tyvärr har jag bara en förklaring till detta och den är inte rolig: vi är för jävla lata! As simple as that! 
 
Eftermiddagen spenderade vi hemma hos "Di gamle", aka Fredriks mormor och morfar. Jag moffa en massa där så nu har jag väl lagt på mig ett par kilon. Vanligtvis är jag för jävla duktig och har nått mitt mål när det gäller vikten. Dock så är jag inte helt nöjd så jag ska slipa bort några till. Mage och rumpa sladdrar fortfarande. När jag kör BodyCombat så slår dom båda i både golv och tak när jag hoppar. Inte ett dugg smickrande.
Det krävs några kilo till bort och muskler på denna kroppen! 
 
Det får jag dock ta tag i imorrn. På hemvägen köre vi inom affären och där handlades det en massa gottigheter som ska ätas upp ikväll. Men imorrn är det bara till att på´t igen. 
 
Gladiatorkväll igår :)
 
 
 

En meningsfull fredag


Idag börjar vår helg. Fredrik har haft jour en vecka och är därför ledig idag. Inte helt fel.
Men vi spenderar vår fredag på detta vis:

Vardagliga Irritationsmoment

 
Alla har vi saker som vi stöter på i vardagen som kan reta gallfeber på oss. Vissa saker kan förstöra mitt humör en hel dag. Här kommer några sådana saker:
 
1. Ockupanter.
Tänk dig när du går i affärer. Det är mycket folk och det är kundvagnar och barnvagnar överallt. Kanske kör du någon form av vagn själv. Hur ofta är det inte att det i någon av affärens gångar så har det samlats en klunga med människor som står och pratar med varann. Mitt i gången så att vi som ska förbi måste antingen stryka längs gångens kant eller helt enkelt ta en omväg för att komma vidare. Varför kan inte folk ställa sig vid sidan och prata?
 
2. Streckslickare.
Något jag börjat störa mig på grymt mycket det senaste på grund av att jag har Vera i en sådan bilstol som man ju tar i och ur bilen. Även kallad babyskydd. Denna modellen sätts fast i en grej i bilen och den sitter i fram i vår bil. Det senaste har det hänt flera gånger när vi varit inne och handlat och kommit ut till bilen igen att bilförare har ställt sig så nära vår bil att jag inte fått in Vera i framsätet för jag har inte kunnat öppna bildörren så mycket som det krävs. Hur fan tänker folk då? 
 
3. Byns snöröjare.
Seriöst, i vår by så snöröjs det så jävla dåligt att kommunen borde skämmas. Vissa gånger skiter de i att ploga och sandar bara. Idioti! Ibland när det snöat vågar jag mig knappt ut på vägarna för jag vet inte hur det kommer se ut.
 
 

Macisen

 
Ja, här sitter jag framför min alldeles nya fräsiga heta coola underbara fina avundsvärda MacBook Air. Jaja, jag förstår att ni är avis men vad kan jag säga. När man är så här underbar som jag är så får man sådana presenter av sin make lite då och då. Han vet att jag är värd detta :) 
 
Min gamla dator är seg som en coola. Häromdagen när jag skulle sänka ljudet på den så tog det 30 sek innan ikonen ens visade sig. Men jag hade inte tänkt köpa någon ny. Inget som jag hade råd med nu. Men min käre make tyckte jag skulle ha en ny.... och jag kan inte annat än hålla med höhö. 
 
En Mac hade jag iofs aldrig tänkt på själv. Bara hört att dom ska vara mycket svårare och krångligare. Men när Fredrik berättade att när jag tar kort med mobilen så läggs det på datorn direkt, automatiskt, då var jag såld. Det var allt som behödes för att vinna över mig till Mac-sidan! Nu försöker jag lära mig hur den funkar och än så länge  går det fint. I looooooove it :)

Fredrik är bäst!

 

My Favourite Friend

Jag är så nöjd. Fick ett infall igår och välte ut en påse med Liams gamla kläder över golvet. Trodde det mesta var sålt men där i hittade jag några finingar som jag trott var borta!
Vera har idag på sig en av dessa outfits:
Tröja som Liam fick av Sandra och stjärnbyxorna som jag är kär i än idag :)

"Jag vill titta mamma"


Klockan 2,30 inatt hör jag en liten röst. Tror först att jag inbillat mig men så hörs den igen. "Jag vill titta mamma" säger den lilla rösten. Jag smyger upp och ut i vardagsrummet. Där sitter Liam ingosad i en filt med bilarna prydligt uppställda bredvid sig. "Jag vill titta på tv mamma". Tror den här lille killen behöver en klocka på rummet.
Vi går in på hans rum och gosar ner oss i hans säng istället!

We Hit Turbulence

Världens bästa BodyCombat-låt.
Så jävla ösig
Så ska du träna, vad som helst, så ska du ha denna i öronen.
Du kommer flyga fram och orka allt allt allt!
 
 
 
 
 

Feb. 05, 2013

Härligt att kunna slänga upp fötterna i soffan och känna att jag förtjänat det! Efter promenad och ett städrus så kan jag ligga här en liten stund. Fröken V vaknar väl snart eftersom mamma tänkte orden lugn och ro nyss :)

Trevligt med måndag igen


Kikar in här en snabbis innan vi ska hämta Liam. Jag vill blogga oftare men Vera är inne i en väldigt gnällig period. Hon sover dåligt på dagarna och när hon är vaken vill hon vara nära hela tiden. Utvecklingsfas möjligtvis! Nu sover hon på min avdomnade arm :)

Helgen har varit skön. Emmie kom med ett bra förslag i lördags. Att vi skulle bada. Så jag, Liam och Vera åkte till badhuset i Skara och badade med Emmie och Noel. Mycket bättre simhall där än i vår by!! Vi badar på tok för sällan med Liam. Han älskar ju det! Skärpning på den punkten!
Annars var det träning och bus i helgen. Löpning i lördags och sen körde jag box och styrka igår med Sandra. Kul att ha sällskap på gymmet nu. Speciellt på ett pass som box så man slipper boxas med instruktören :P
Ikväll är det BodyCombat och sen tar jag två dagar ledigt. Det kan kroppen behöva. Det är lätt att glömma att det är mindre än 4 månader sen jag födde barn och bara köra på. Men det tar lång tid för kroppen att återhämta sig och det gäller att ta det försiktigt och verkligen känna efter hur kroppen reagerar på träningen. Än så länge känns det jättebra och det hoppas jag det ska göra i fortsättningen oxå. För det är sååååå kul att träna just nu :)

Happy 1 februari!


Ett tag sedan det skrevs något smaskigt här inne så nu är det dags att ta tag i saken!

Jag kan inte vara annat än nöjd med hur februari startar. Det lutar lite mot vår: klarblå himmel och härlig sol. Kan inte påstå att vi har fått njuta av solen det senaste. Jag skulle egentligt vara ute med kidsen nu men medan Liam lunchade så var Vera hiskeligt förbannad och när Liam var färdig så hade jag äntligen fått Fröken V att somna. Väck ej den gaphals som sover! Så nu sitter vi här. Får hoppas på att solen håller sig framme länge nu.

I förmiddags var vi hos NagelHårTräningsSandra och nu är mina naglar fräscha igen.

Valfritt innehåll
RSS 2.0