nyårsafton

jahopp, så var det nyårsafton igen. det känns som en helt vanlig dag för min del. planerna är ju inte speciellt stora inför kvällen. vi ska ut till kållandsö till fredriks mormor och morfar. även fredriks morbror och föräldrar kommer att vara där. igår fick jag dock veta att det var mat redan vid 3-4 någon gång och det känns ju lite smått knasigt. blir ju lixom ingen nyårsmiddag. den ska ju vara sent. inte mitt på dagen. sen kommer vi få sitta där och vänta till tolvslaget. jag tror att vi åker in till staden för att glo på fyrverkerierna där. det ser jag iaf fram mot. ni får ursäkta att jag är lite negativ men det var ju inte så här jag hade tänkt nyår alls och nu har jag svårt för att få någon känsla för det. NegativeNancy, that´s me! jaja,det kanske blir skitkulm, vem vet. jag vet ju iaf att maten blir god eftersom fredriks morbror är kock, och en duktig sådan oxå :) så det ser jag fram mot.

jaja, jag ska sluta klaga nu. jag ska käka frulle nu
ciao

i kras

igår krasades mina nyårsplaner! emma har varit rejält sjuk och fått operera bort blindtarmen och hon har inte repat sig än. så planerna på en trevlig kväll och underbar middag är helt grusade. jag är verkligen jättebesviken. jag som såg fram mot det sååååå mycket. men emma kan ju såklart inte hjälpa det. får bara hoppas hon blir bättre snabbt och hoppas på att vi kan göra det en annan kväll istället. det hoppas jag på iaf!

idag har jag varit inne i staden. jag klippte min lugg. äntligen. frisyren blir ju en helt annan bara man fixar luggen lite. blev en lite kortare snelugg. jag är riktigt nöjd. får la se hur länge den vill hålla sig till lagom längd. det är ett litet helvete att ha lugg ibland :P jag var även inne i färgaffären och hämtade hem lite tapetböcker som vi ska kika i och se om vi (läs:jag) kan bestämma hur det ska se ut i datorrummet. det är inte helt lätt. det är ju ett hyfsat litet rum så det funkar ju inte riktigt med en tapet med massor av krimskrams, som vi har i vardagsrummet. men samtidigt vill jag inte ha något mesigt. får se om jag kan hitta ett mellanting. hade varit lättast om emmieslemmi varit här och guidat mig i tapetdjungeln:P

nu ska det fixas mat innan gubben kommer hem. v ad sägs om korvstroganoff :) mums mums

ciao

jag vet att jag...

jag vet att jag har skrivit här upprepade gånger om att jag inte kan fatta hur människor kan vara så grymma som vi så ofta ser prov på. jag förstår det verkligen inte. jag såg precis en dokumentär om morden på Max och Saga i arboga. varje gång jag läser eller ser något som handlar om detta så blir jag så jäkla förbannad. men mest av allt så blir jag ledsen. när jag nu såg denna dokumentär så känner jag hur jag har gråten i halsen och jag skulle kunna börja gråta när som helst. jag är så jäkla arg på tyskan som gjort det. jag är helt övertygad om att det är hon. jag läste om hur hon satt och skrattade i rätten. om det varit så att hon inte gjort detta hade hon förmodligen varit förkrossad och skräckslagen. vilken normal människa som blir utmålad som en brutal mördare när man inte gjort det reagerar med att skratta. jag vet att det är hon. och jag är förbannad och ledsen. jag har en obehagskänsla varje gång jag tänker på det och det som de barnen fick utstå i sin sista sekunder av sina liv och på vilket sätt de fick lämna jorden.... när sådant händer så hoppas jag verkligen att det finns ett liv efter detta så att de barnen får en ny chans att leva.

nya traditioner

nu är julen över och det känns jäkligt tråkigt. jag börjar ser fram mot julen i augusti någon gång, när sommaren börjar lida mot sitt slut. jag älskar alla förbedelser inför julen. och all stress. det hör lixom till. men den är förbi så jäkla snabbt. och den här julen hittade jag itne riktigt den rätta julkänslan. jag vet inte om det beror på att det känns lite stressigt med skola och jobb nu i januari. men nu är den förbi iaf.

mamma, pappa och erica kom ju upp är den 23:e och vi firade jul tillsammans. fredriks föräldrar kom ju oxå så det blev några stycken till slut iaf. men julafton var inte som den brukar vara. den brukar alltid vara trevlig och mysig såklart och det var den även detta året. men vi satt och spelade kort, sjöng singstar och liknande. jag menar, vi öppnade för tusan inte klapparna förrän klockan 9 på kvällen och DRT har minsann aldrig hänt förut. julafton var lugn och skönt faktiskt. man skulle ju kunnat tro att jag drack alkoholdrycker eftersom jag sjöng och skrålade som tusan i singstar haha. men ick. spiknykter!!! vilket kanske bara visar på att jag inte är riktigt redig haha!! jag hade iaf väldigt kul på julafton!!! sen har det även startats en liten tradition här hemma. förra året lyckades emmie, mamma och fredrik med konststycket att välta granen. i år ville ju johnny inte vara sämre utan när han höll på med att dela ut klapparna så drar han i en klappa som ligger under granen. det han inte fattade var att den hamnat lite under julgransfoten oxå. så vips så ligger granen ner och johnny står med ändan i vädret och fattar ingenting haha. synd att jag inte hade kameran framme!! så nu tror jag att det är så det ska gå till här hos oss. jag tror det bringar tur :
dessa klappar fick jag/vi i år:
2000 kr till att göra om vårt datarum
1000 kr i presentkort på Resia
Matberedare
Pyjamas
Kofta
Underkläder
Välkommen-skylt till ytterdörren

Självklart gav jag lite klappar oxå. inte många men några :)
Mamma och pappa fick en skål de ville ha till deras matservis
Mamma fick även salt och peppargrejer (just nu står det still och jag har glömt vad det heter men sånna man har kryddorna i haha)
Pappa fick även en rolig bok
Johnny fick wiskey
Mia fick presentkort på Spa-behandling
Erica fick en morgonrock och sockerskål till hennes servis

så, det var det materiella det :P

sedan var det bowling som gällde på juldagen. fredriks pappas syskon träffas alltid på juldagen och hittar på något skoj på juldagen och i år blev det då bowling. jag älskar verkligen att bowla och jag borde absolut göra det oftare. men det gick inge vidare bra denna gången. jag kom på 16:e plats av 18 spelare. mamma var den där 18:e :P men fredrik höll uppe familjeäran med en 2:e plats!! han råkar vara riktigt duktig på att bowla faktiskt.

nu har familjen åkt hem igen och julen är som sagt helt över. nu sr jag verkligen fram mot nyårsafton hemma hos emma och robert. dit kommer även roberts syster och hennes sambo. jag tror det kommer bli skitbra. emma har även lovat riktigt god mat. vilket jag ju visste att det skulle bli ändå eftersom emma är sketaduktig på att laga mat :) idag ska vi nog åka ut till kållandsö och käka middag hos fredriks morföräldrar. fredriks morbröder är nog kvar här uppe än så vi kommer träffa dom där ute. jag känner inte riktigt för det men jag åker med ändå.

så, nu har jag iaf uppdaterar lite här. blev lite långt!

God Jul och ciao!

julagranens överlevnad

nu är vi äntligen inne i julveckan och det känns verkligen härligt. som jag har sett fram mot det fastän känslan inte riktigt har infunnit sig. men nu jäklar är det jul för hela slanten! en ordentlig julstädning står på schemat och sen ska vi även fixa julagran. jag känner att vi är ute lite sent men jag skyller allt på fredrik för att han är så hundans seg! tyvär så tror jag dock att katterna kommer se granen som ett underbart klätterträd så jag tror att risken är rätt stor att den inte kommer få vara ifred och den kommer nog ligga på golvet mer än den kommer stå. så kanske att vi får ställa den på altanen istället. men jag ska testa och se. jag vill ju inte ha den på altanen. granen är ju skitviktig när det gäller att få in rätt stämninig och det får jag fasikens inte om den står på altanen. men vi får se. jag ska kämpa för granens överlevnad iaf!!!  

näe, min mage kurrar som aldrig förr och jag måste verkligen sätta igång med städandet!

ciao

utmaning

Utmanad eller uppmanad?

8 favoritprogram

1. Entourage
2. Heroes
3. One tree hill
4. Grey's Anatomy
5. Californication
6. Desperate Housewives
7. Boston teaparty
8. Svensson Svensson

8 saker jag gjorde igår ♣

1. Ringde och grattade Emmie
2. Handlade julklappar
3. Ojade mig över att det måste städas
4. Handlade julmat
5. Blev sur på Fredrik för att han inte fattade
6. Tänkte: ojsan, jag har glömt lämna tillbaka lite böcker till min Vfu-skola
7. Hånglade upp Fredrik
8. Pratade in på Emmies telesvarare

8 saker jag ser fram emot

1. När här är städat och fint
2.Familjen kommer
3. Julafton
4. Börja jobba
5. Ta examen
6. Göra om i datarummet
7. Emmie, Noel och Eddo har flyttat hit
8. Bebis (emmie, don´t!)

8 favoritmaträtter ♣(förut restauranger men det är meningslöst)

1. Mammas stek med sås och potatis
2. Levergryta
3. Köttbullar med sås och potatis
4. Tacos
5. Kalops
6. Köttgryta
7. Min grönsakssoppa
8. Potatismos och falukorv i ugn med röra

gröt


jag har precis glufsat i mig en julfrukost bestående av risgrynsgröt med kanel och socker på:) det var gott som tusan. har förmodligen inte ätit gröt sen förra julen och jag måste säga att det var gottit! jag har haft lite problem med att känna någon riktig julkänsla i år. självklart längtar jag till julafton och att familjen kommer upp hit. jag tror att det kommer bli supermysigt alltihop. men den riktiga känslan har inte velat infinna sig. förräns idag faktiskt. undrar om det var gröten som gjorde susen höhö. idag ska vi iaf julstäda. jag måste bara hitta en bra julskiva så att det hela blir lite roligare. bra julmusik är verkligen überviktigt. det ska vara de traditionella låtarna. inget nytt fräsigt trams utan gammalt och hederligt, det är min grej det.

igår fixade jag färdigt ericas julklapp. jag tror hon kommer bli riktigt nöjd faktiskt. jag hoppas det iaf :) jag köpte även en grej till lilla mamsen som jag hoppas hon kommer att gilla. erica och jag köper ju tillsammans och erica tror att mamsen kommer gilla den. vi får hoppas!!

så, idag julstäd på schemat. mer vet jag inte!

ciao

jag är inte smarter than a 5th grader

jag satt förut och tittade på are you smarter than a 5th grader. och jag erkänner att jag kan inte en enda av de frågorna som ställs. vilket ju kanske inte är jättekonstigt eftersom det är frågor om amerika och så där. men sen satt jag och tänkte och "översatte" frågorna så som det skulle bli om programmet var svenskt. jag hade inte klarat det alls bra ska jag erkänna. nu vet jag ju att det inte är så att de valt vilka ungar som helst. de har ju valt de överjävliga ungarna såklart. men det är ju svåååååra frågor. bara en sådan enkel fråga som hur många sidor en dektagon har? jag har aldrig ens hört namnet förut lixom. men det ska dom kunna när de går i femman. det kanske vi oxå skulle kunna men jag missa minsann den lektionen!

nytt

aaa, nu har jag bytt kort på headern och nu är jag nöjd. den svart/vita bilden har emmie sagt är väldigt fin så jag går helt på hennes åsikt :) jag är kritisk till alla bilder på mig så jag hr väääldigt svårt att välja bilder. men dessa två gillar jag. och snälla Marina  gjort min bloggdesign var snäll och fixade nya bilder till mig! hon är ju något av ett proffs lixom.

min dator är verkligen helskum. jag har märkt att när jag har batteriet i så muppar sig tangentbordet men så fort jag tar ut det så funkar allting precis som det ska. DET tycker jag är väääldigt märkligt!!! men en ny skulle ju inte sitta fel precis :)

dagen har vi spenderat i Uddevalla och köpcentrumet Torp. fattar inte alls varför det heter så för det är ett fult namn men men. massor med bra affärer. jag hade hoppats på att hitta mammas och pappas julklapp där men den fanns inte så vi köpte en massa till oss själv istället höhö. som tröst! det blev ett singstar så jag har suttit här i min ensamhet och ylat. om jag inte känner mig dum? jo haha! men det är fan kul. men jag har insett en sak. jag har aldrigt tyckt att jag sjunger bra. inte någonstans. men att jag iaf inte låtit helt bedrövligt. men nu har jag insett att jag låter bedrövligt hihi. jag erkänner det men skiter fullständigt i det så länge ingen annan hör mig :) sen köpte jag även nyårsoutfiten. tycker det blev  jäkligt bra men ska kolla vad erica tycker när de kommer upp hit. fredrik kan man ju inte fråga om råd för han är helt värdelös minst sagt! jag köpte även två skålar. en som det står godis på och en som det står chips på. jag är helnöjd. tycker dom är skitfina! vad mer? jo. lite grejer till noels julklapp oxå.

nu är jag iaf helt jäkla slut och sitter och muppar framför repriser av sing along och käkar jordnötsringar ur min nya skål :P och nu ska jag fortsätta med det!

ciao

meen

mitt tangentbord är helt fucked up just nu. helt otrolgt at det vile skriva den meninge så pass bra som de gjorde. som ni ser så får det för sig at tapa bokstäverna lte småt ibland. lite störigtmåste jag j säa :P

jag skule mest in här och hojta om at vi nu är fädig med vårt ex.arbete och det är skickat vår andledare. och nu palar jag inte skriva mer för det ser u ut som at jag inte ka stava alls!!!

ciao

klet

sitter här en söndagmorgon kl 0817 med en massa klet på ögonbrynen. japp, det är färgning på gång. anledningen till att jag är uppe tidigt en söndag är såklart för att jag ska vara hos frida klockan 1000. så idag ska vi slita med det sista på vårt ex.arbete och sen be till gudarna att det blir godkänt så vi får gå upp med det i januari. annars blir det ju till att vänta till maj och det vill vi absolut inte. men det finns ju inga garantier lixom. bara att hålla en tumme!!

så eftersom det är det som händer idag så har jag inget mer att skriva :)

god morgon till er alla!!

hihihihihihihihihihihihihihihihihi

nä, det har inte hänt något speciellt. inget speciellt alls. hmmm, näe, här står det minsann heeeeeelt still. inget som händer. nope nope nope.... men.... JAG HAR FÅTT JOBB!!!!! haha. rektorn ringde från förskolan inne i staden där jag varit på intervju och erbjöd mig ett jobb. det är ett vikariat i 6 månader. det börjar den 1 januari och slutar 30 juni! så nu vet jag vad jag ska göra efter skolan och jag behöver inte gå och oroa mig över det längre. det känns så jäkla underbart!!! jag blev verkligen överraskad när han sa det. det trodde jag ju aldrig faktiskt. hoppades ju, men trodde inte :P tiptop!!!

idag ska vi dra in till skövde och kika lite. kolla lite julklappar och fredrik vill kolla på en iPhone. som han har tjatat om denna jäkla telefon. inte för att han ska köpa den nu. jag har redan satt stop för det. han kommer inte använda den ändå eftersom han har jobbemobilen och det är dit alla ringer om de vill något. men jag ska låta han titta iaf :) och jag ska titta på en ny iPod för min är nu kaputt. den har varit mig trogen nu i över 3,5 år så det är väl inte så konstigt att den gav upp. men jag vill inte köpa en ny. men jag måste ha en när jag tränar och är ute och promenerar. men det blir inget köp nu. får bli efter jul tror jag!

näe, nu ska jag göra iordning en frukostbricka till fredrik och gå in och väcka honom. annars kommer vi aldrig iväg :P

ciao

lite bilder bara


skön stil katten!


emma och robert besökte oss och såklart ville emma gosa och det tackar leo aldrig nej till ju! vi var även ute och käkade lite. gott som tusan!


guitarhero var det oxå som gällde. emma var lite rostig i början men sen kom hon allt igång hon oxå! jag måste ju nämna att jag vann öven robert varenda gång :P


hej hej!


just ja, fredrik fick ju vara med i tidningen oxå! för er som inte ser var det står ska jag hjälpa:
en 25-årig berusad man tas om hand utanför stadt i Lidköping.


Krogshowen

för två veckor sedan så var jag och fredrik tillsammans med emma och robert och tittade på en krogshow som var ute i lovene. det bjöds på god mat (inte förrätten för det var fisk) och mycket bra underhållning. vi var allt lite skeptiska till spekaklet först. det var ju trots allt i lovene. så våra förväntningar var ju inte allt för höga. men vi blev absolut positivt överraskade. dom hade verkligen lagt ner mycket tid på det här och det var riktigt bra underhållning!


Här är emma på väg till showen! innan showen var vi hemma hos emma och robert och "spelade" Lips. det var minsann riktigt roligt och jag hoppas vi får chans att göra det fler gånger!


här har vi precis kommit på plats. innan vi fick gå in i själva matsalen så var det mingel i ett annat rum och en liten lek :) när vi sen satt här så blev varje bord presenterat av sin servitris eller servitör. det var faktiskt lite kul. dock så var jag och robert borta när de var hos oss :P


en liten bild på mig för att visa att jag faktiskt var med oxå!


sen drog underhållningen igång. jäklar vad de kunde dansa och sjunga. detta var vår servitris hela kvällen!


jag vet inte vad detta kallas men hon var iaf jäkligt duktig. och ni skulle ha sett hennes armar och rygg.. wohooo vad muskler!!


sång och dans!


helt plötsligt fanns det en matta att studsa på och jäklar vad som studsar! jag väntade bara på att de skulle flyga in i trappan men dom lyckades undvika det :P imponerande


och självklart skulle killen med skidor oxå vara med. varför inte lixom!


han kunde minsann han!!


efter showen fick vi gå hem och det regnade lite. så dränkt katt :)


så detta var vår kväll i bild och text. det var absolut lyckat!!
Valfritt innehåll
RSS 2.0