Solsken

 
Vilken fantastisk vårdag vi har bjudits på idag!
Jag har nästintill haft lite sommarkänslor till och med. Vi har hängt ute hela dagen och verkligen fått njuta till 100%
Studsmattan har fått vakna från vinterdvalan och kidsen har studsat som galningar.
Vi hade även planer på att grilla men affären hade slut på både briketter och kol så det fick blir kött stekt på spisen men vi åt på altanen tillsammans med svärföräldrarna. Jag kunde till och med sitta där i kortärmat!!! 
 
 
Jag började dagen med en löprunda och sedan ett tabatapass ute i trädgården. Att få träna utomhus är bland det bästa som finns. Gå in i ett svettigt gym när det bjuds på vårväder, det finns ju inte på kartan.
 
 
Fröken V har äntligen fattat det här med att trampa så idag tog hon och jag en liten cykeltur runt i kvarteret. Så coolt att se hur hon växer och blir stolt över sig själv när hon klarar av saker som hon kämpat med ett tag. 
 
 
Så här ser vårt skånebesök ut i bilder. 
Vi började med att besöka min farmor nere i skåne där det bjöds på fika och kidsen charmade lilla farmor totalt. 
Vi var i kristianstad och besökte en lekplats som har vattentema. På sommaren är där stor vattenlek men än är det för kallt för det. Men piratskepp och annat föll kidsen i smaken. 
Vi träffade Sandra och hennes pojkar och vi var och matade ankorna.
Det låter ju som ett vanligt skånebesök men tyvärr så blev det inte det. Min lilla mamma blev sjuk och blev inlagd på sjukhus och ligger där än :( 
Än vet dom inte vad det är men vi hoppas att de ska hitta felet imorrn. 
Så vi går och väntar på att få svar på gåtan så att mamma slipper ha ont.
 
 
 
 
 
 

Pöskalöööv


Nu har alla i familjen Andersson-Sahl gått på påsklov. Två dagar jobb/fritids/förskola fick vi avverka innan vi fick slänga upp fötterna i soffan och bara njuta av att ha nästan en hel vecka ledigt! 

Imorrn bär det äntligen av söderut. Ner till underbara Skåneland ska vi och spendera några dagar med familj och vänner. Som vi har längtat och väntat på det. Det har blivit en tradition att åka ner till Skåne på påsk. Det började vi med när Liam var nyfödd och vi har varit där varje påsk sen dess. Är perfekt att påskhelgen är 4 dagar lång för då hinner vi stanna lite längre. Svårt att åka dit fredag till söndag eftersom det tar några timmar att åka dit.
Imorrn åker vi direkt ner till Malmö för att hälsa på min lilla farmor. Så morgondagen spenderas till största delen i bil. Men det är det lätt värt :) 

Nu är det dags att sova. Vi ska åka senast 9 har jag bestämt så klockan ringer tidigt så att vi (läs:Elin) hinner packa det sista. 

Så natti natti 


Vi drar till skogs

 
Liam drar ner mössan över ena ögat och hojtar till mig:
Kolla mamma!
Oj då, är du en pirat! hojtar jag tillbaka.
Näe, jag busar bara lite med dig mamma.
 
Det blev en tur upp på kullen idag igen. Vi hade verkligen Vädergudarna på vår sida och det har varit ljuvligt vårväder hela dagen. Hoppet om att våren faktiskt närmar sig lever kvar :) 
Denna gången hade vi med oss lite mer sällskap uppe på kullen. Barnens famor och farfar och Fredriks mormor och morfar (aka di gamle) gjorde oss sällskap. Vi grillade och kidsen kunde springa fritt överallt. Idylliskt verkligen. 
 
 
Och som vanligt så har Påskharen i Skaraborg inte riktigt koll på datum och tid så den hade varit ute och lämnat ägg redan denna helgen! Vilket lyckligt sammanträffande att vi var i krokarna just idag eftersom det fanns två ägg med namnen Vera och Liam på.
 
 
Vilka turfisar <3
 
 
Efter grillning och äggjakt så begav vi oss ut på en liten promenad i skogen. 
En riktigt svettig promenad då det var mycket uppför ett tag. Men det är så jäkla fint där så det är värt lite svett och pust. Tänk att bo i en liten stuga upp på kullen någonstans. Vilken dröm! 
 
Efter vår tur ute i skogen så kläckte Fredrik idén att vi borde tälta med kidsen i sommar. Min första reaktion är ju naturligtvis: NEEEEEEEJ tack. Usch det är så bökigt. På tok för primitivt för mig.
MEN, sen när jag tänker på hur kul Liam och Vera skulle tycka att det var så kan jag faktiskt tänka mig att göra det. 1 natt kan jag offra mig. Så vi får se om vi kan få till en tältnatt någon gång framöver. 
 
 
 
 
 
 

Lets move on


Klockan är 7 och det närmar sig uppstigning. Är otroligt tacksam över att jag inte börjar förrän 10 idag. Jag har sovit rätt dåligt nämligen. Tog typ 3 timmar att somna och sen låg jag ihoptryckt mellan två kids större delen av natten. Inte ett dugg skönt. 
Men nu är det morgon och det är bara att lägga den sömnlösa natten bakom sig!
Liam har fixat frulle till sig och Vera. Kul att höra hur dom slamrar och bunkar när dom håller på i köket. Dom är så förnuftiga och kan verkligen samarbeta när det krävs. Sen är det ju även rätt gött att dom reder sig själva lite på morgonen för det betyder ju att jag kan ligga lite extra i varma sköna sängen (: 

Men nu är det dags att ta tag i dagen. 
Have a nice day! 

Bring Sally up

 
Sitter i soffan med en härlig värk i benen. Fick till en löprunda idag och det var rätt så gött. Förutom de partier som blev på lerig grusväg. Jösses amalia vad det suger i benen. Jag brukar föredra att springa på grusvägen för att det är lite mjukare och skonsammare för kroppen men när det är blött och lerigt då är det mest bara en pina! MEN det ger ju lite extra så efteråt är det gött att ha gjort det :P
 
 
 
Efter rundan körde jag den här squatutmaningen.
Inte tokjobbigt men i slutet bränner det rätt bra i benen. 
Dock så håller jag inte armarna på låren då jag ser det som fusk :P
 
Nästa gång blir det nog utfallsvarianten: 
 

Under the weather


Veckan började inte alls som jag hade planerat. Vaknade inatt av att jag hade ordentligt ont i magen och illamående. Tänkte att nu har magsjukan på jobbet satt sina klor i mig. Men det har inte "kommit" något än så jag antar att detta är något annat. Känner mig helt matt i kroppen och har en släng av frossa lite då och då. Ska vara hemma imorrn med och bara ligga raklång i soffan och bli kurerad. 

Nu är jag nerbäddad i sängen och vill bara sova 12 timmar och vakna pigg! Mattheten orkar jag inte med mer nu.
Natt 

En stund i Naturreservatet

 
 
Efter frukost, städning och jobb (för Fredrik) så körde vi upp på kullen och rastade kidsen i skogen. Det är verkligen en perfekt aktivitet med barn. Det är bara till att gå/köra/cykla till närmsta skog och sedan låta dom springa överallt. Det behövs inga leksaker, det räcker med stenar, pinnar, träd, gropar osv..... Vi har varit skitkassa på att dra ut i skogen med kidsen. Ute är vi men sällan i skogen. Men nu har även vi insett fördelarna med det :) Bättre sent än aldrig! 
Idag var vi iaf i Munkängarnas naturreservat. Det är en magisk skog. Så himla fin. Kidsen fick springa av sig och sedan fikade vi lite. Tyvärr så blev vi inte så långvariga för Liam hade helt fel skor på sig så fötterna blev blöta och kalla :( Men vi bestämde att nästa helg ska vi ta med en grill så vi kan grilla korv. 
 
Nu har vi precis fått lite taco i magen. Fredrik är iväg och ska spela i Nattabandyn. Det kan verkligen gå hur som helst, och då menar jag med Fredrik. Han skulle mycket väl kunna komma hem i ett gipspaket. Hade inte blivit någon chock haha... 
 
 
Vera ger mig lite träningstips ibland men jag tror att det är mest skryt bara :)
 
Jag har lovat Liam att vi ska titta på Melodifestivalen ikväll. Jag har inte tittat alls i år och jag är måttligt intresserad. Men Liam har lyssnat på låtarna när han varit på fritids och nu är han superladdad och vill titta. "Mamma, jag hoppas Bada nakna vinner"
 
 

50/100 avklarade

 
Nämen, vå dagar i rad. Dra på trissor och ring pressen :)
 
Idag gjorde jag mitt 50:e träningspass detta året. Med andra ord så har jag nu gjort hälften av passen som ska vara gjorda innan 1 juni. Känns otroligt bra. Det är knappast så att jag är superladdad inför varje pass men mitt motto "Tänk inte, bara gör det" funkar rätt så bra faktiskt. Tänkar jag för mycket på de så hittar jag till slut en "anledning/ursäkt" till att inte träna. 
 
Det blev en löprunda idag iaf. Vi lämnade Vera hos dagisbästisen som bodde upp mot "kullen" och sedan körde Fredrik hem och jag sprang. Blev en runda på 5,5 km så det var ganska lagom. Skönt att få frångå mina vanliga rundor och springa på nya vägar. 
 
 
Öppna vidder... och blåsiga
 
Runkeeper-appen är perfekt om man vill hålla koll på hur långt och hur fort man springer. Jag använder den alltid. Loggar även annan träning där för att hålla koll på vad jag har tränat. 
 
 
 
 
 
 

Skärpning

 
Ja det är ju inte så att inläggen hopas här inne. Tyvärr! 
Livet rullar lixom på och det händer inte så där värst mycket just nu. Sen är det så att jag kan ha 10 inlägg i huvet men när jag väl sätter mig för att skriva så är alla borta och jag får skrivkramp. Prestationsångest haha
 
Vi kan väl börja med dagen iaf. Den har varit väldigt lugn. Det var Fredriks sovmorgon men jag lyckades med konststycket att få kidsen (framförallt Vera) att underhålla sig själva med plattorna ett tag så jag var inte tvungen att gå upp förrän vid 7.30. Fixade frukost till de små liven och sedan körde jag igång med städandet. Så huset var städat vid 10 och sedan gick Fredrik upp och jag kunde sticka ut på en långpromenad. 7.5 km blev det idag. Hade en löptur i tankarna men gårdagens box-pass gjorde sig påminnt i benen och rent mentalt så orkade jag inte ta den kampen idag. Men ordentlig promenad är absout inte fy skam det heller. 
Sedan har det varit slappt resten av dagen. Liam har haft kompis här hela eftermiddagen och Vera har hängt efter dom (till Liams förtret).
 
Vera ska hem till sin dagisbästis imorrn för första gången. Vi bokade det nu ikväll så Vera vet inget än. Håhå hon kommer bli lyrisk när vi berättar det imorrn :) Som hon har tjatat om detta. Hon vill ju göra som storebrorsan såklart. 
 
Annars är det bara simning för Liam på eftermiddagen. Och jag måste ta tag i den där löpturen :P
Valfritt innehåll
RSS 2.0