Dagen i en balja

Idag kom familjen Larsson på besök. Pojkarna busade och föräldrarna försökte hänga på trots 31 grader. Efter att vi fikat tog jag fram Liams badbalja så att killarna fick svalka sig lite. Det var verkligen uppskattat. Dom stojade och skvätte vatten och hade skitkul. Vet inte om Emma tyckte det var lika roligt, hon blev nämligen måltavla när det gällde skvättande :P Blev lite blöt!!

Vilken värme det har varit idag. Varmaste dagen på väldigt länge. Men jag klagar inte, jag ser fram mot fler sådana dagar innan den långa hösten kommer. Efter Larssonbesöket tog jag och Liam fram cykeln och tog en lång cykeltur. Först en lång omväg till affären, sen en lång omväg till lekplatsen so m vi var vid förra helgen och sedan hem för lite sandlådelek med pappa. Vi har haft att göra idag och det trivs jag med.

Imorrn är det jobb och dagis. Hoppas det går bra för Liam på dagis. 4 veckor sedan han var där och nu blir det annan avdelning och lite andra barn och fröknar. Men hans favvofröken är där och det är vi glada för. Då blir inte allt uppocher. Det är ju bara en vecka, sen har jag och Liam semester i 2 veckor :) Underbart!!

Men först jobb och dagis!!

 

Äventyrslandet i Götene

I tisdags var vi på Äventyrslandet här i Götene. Grannarna hade talat gott om det så vi ville ge det en chans. Där fanns lite djur, lite attraktioner för större barn, man kunde åka båt och flotte, lotteri, sandlek minilekland, bollhav mm. Liam tycker alltid att det är roligt med djur så det gick hem hos honom. Det han tyckte var roligast var lätt minileklandet. Där hade han nog kunnat vara hela dagen.
Visst är det värt ett besök om ni inte varit där men det räcker med en gång på en sommar...

Vart tog den däringa tuppen vägen egentligen??

En söt liten ponny som var skojig att klappa

Sand är alltid roligt

Oj vad jag önskar att jag kom upp där!!

Det bästa av allt: minileklandet och bollhavet. Där var det mycket skratt och tokigheter

Avslutade dagen med lite isglass

Här hittade jag Liam förut idag. Fönstret ...

img_2606 (MMS)

Här hittade jag Liam förut idag. Fönstret var helt öppet då. Jag fick lite hjärtsnörp

Vår inneboende. Ingen hyra betalar hon hel...

img_0568 (MMS)

Vår inneboende. Ingen hyra betalar hon heller. Så söt så :/

Njut av dagen

Varmt varmt varmt har vi det här idag. Båda ute och inne tyvärr. Vi har städat nu på förmiddagen och det är inte kul att göra det i vanliga fall men när det är nästan 27 grader här inne så är det ännu mindre kul. Men nu är allt gjort så nu är det bara att klappa sig själv på axeln, ta en glas med isvatten och koppla av medan Liam sover.
Efter lunch och middagslur kommer familjen Larsson till oss. Jag har inte träffat dom på flera månader så det ska bli roligt. Det kanske blir lite badande för småkillarna, antingen i storpoolen eller i en balja. Det skulle dom nog tycka om i denna värmen. Jag kan tänka mig ett dopp jag med :)
Nu, isvatten!
Glöm inte njuuuuuuta idag

Morgonmys i sängen. Typiskt att han vaknar...

img_1091 (MMS)

Morgonmys i sängen. Typiskt att han vaknar 5.30 när han tagit sovmorgon hela veckan när Fredrik varit hemma. Får se hur länge han orkar vara vaken. Jag behöver sova mer. Ingen bra natt.

Tredje på en vecka. Tror att jag blivit be...

img_8012 (MMS)

Tredje på en vecka. Tror att jag blivit beroende :/

Aaron Spellings gamla lya. Någon som behöv...

img_8125 (MMS)

Aaron Spellings gamla lya. Någon som behöver något större? Den såldes dock för 1 miljard till en 22 åring. Hon fick den av pappsen i present. Bara 27 badrum så jag var aldrig riktigt intresserad.

När vi var inne på Lindex idag så fastnade...

img_8361 (MMS)

När vi var inne på Lindex idag så fastnade Liam för denna tröjan. "biiiiil" oxå drog han ner den och sprang omkring med de . Så den köpte jag till honom. Första plagget han valt själv :)

Tar igen mig lite

Jag sitter på altanen och tar igen mig lite. Lillkid sover (hoppas jag) och storkid sitter och tittar på filmen Rio. Fredrik är ju iväg på egna äventyr ikväll så jag är lämnad ensam med alla kidsen :) vi lämnade Fredrik i stan lite efter 15 och sen stack vi in till centrum och åt. Liam vägrade äta, sa bara aj hela tiden och höll sig för munnen. Vet inte om det är tänder på gång där för så har han gjort de senaste dagarna. Det är bara de stora tänderna längst in kvar både uppe och nere men det är svårt att se hur det verkar. Noel gluffsade på bra och jag hann iaf äta lite av min wook. Sen promenerade vi i affärer lite innan vi handlade gott inför kvällen. Nu när jag sitter här känner jag att jag är rätt slut. Varit uppe sedan 5.30 och det känner jag av. Men jag ska ta och ta fram lite godis och lägga mig i soffan med min skvallerblaska och tv.

Börjar dagen med regn, solsken och en stor...

img_8700 (MMS)

Börjar dagen med regn, solsken och en stor regnbåge. Det blir nog en bra dag idag.  Jag ska vara barnvakt idag och Fredrik ska supa, eller något ditåt :) Men först jobb 7-13. Perfekt en fredag!

Turen är genomförd med 6 min/km. Bra men p...

img_2279 (MMS)

Turen är genomförd med 6 min/km. Bra men på tok fört kort runda. Besviken. Men nya tag senare i veckan

Hur långt? Vem vet...

Sitter och väntar på att Fredrik ska komma hem från tennisträningen. Liam springer omkring lite överallt. Tutte och snutte har åkt fram för det närmar sig läggdags. Jag sitter ombytt och redo för när Fredrik går innanför tröskeln så ska jag ut på en joggingtur. Har ingen motivation alls men känner att jag måste komma igång. Skulle egentligen varit spinningpass idag men jag får passa på att jogga när vädret tillåter. Snart vänder det igen. Svensk sommar lixom :) Jag vet inte alls hur långt jag ska springa. En del av mig vill ta milen bara för att se hur jag ligger till men den helt omotiverade delen av mig tycker att det räcker gott och väl att bara springa lilla rundan på 5 km, för det viktiga är ju att jag kommer igång. :P Jag bestämmer mig under turen. Förmodligen blir det ett mellanting, gissar jag.

Från en grön matta

Jag ligger i Liams rum på hans gröna matta och lyssnar på olika barnvisor. Liam har kommit in perioden jagvillabsolutintesomnasjälv igen så därför ligger jag här och väntar på att han ska ge upp och ge efter för John Blunds vilja. får väl se hur länge det dröjer idag. Det har gått en kvart redan och det känns inte som att han vill ge upp än på ett tag. Jag tackar gudarna för internet i mobilen :) jag borde byta skiva imorrn för denna börjar bli tjatig minst sagt!!

Två goda ting


....och det gick. Som jag har kämpat med att kunna mobilblogga med bild. Till slut kom jag på varför det inte funkade. Jag har ju två bloggar på samma konto så mina bilder har lagts upp på min gamla blogg som jag aldrig använder längre. Nu är det löst iaf :)

Jag har precis smällt i mig det som var kvar av Ben&Jerrys glassen. ÅÅÅÅÅH jag kan inte sluta. Som tur är så var jag på spinning innan ikväll så det blev kanske plus minus noll :P Spinningen var fruktansvärt jobbig och glassen var fruktsansvärt god. Två goda ting idag.

Jobbdagen gick bra idag och veckans längsta arbetspass är gjort. Några ungar gick på semester i fredags och några som varit på semester kom tillbaka idag. Lite nytt folk att jobba med oxå. Lite huller om buller men allt gick bra ändå. Imorrn jobbar jag 7 - 13. Perfekt arbetspass anser jag :)

åter till de rika hemmafruarna i beverly hills

Provar att blogga med bild från mobilen

img_0826 (MMS)

Provar att blogga med bild från mobilen

En hjälpreda


Nu för tiden när jag handlar så har jag en duktig hjälpreda i min son. Han kör omkring varukorgen och plockar mer än gärna den full med lite allt möjligt. Oftast är det saker som han faktiskt vill ha typ Festisdricka, det är gottit det.

Igår efter att jag och Liam varit och handlat så tog vi först en glass på torget och efter det cyklade vi till en  lekplats som vi aldrig lekt vid förut. Liam tyckte det var skoj med lite nytt att leka med. Här fanns den stor klätterställning med rutschkana, sittplatser och en liten "brygga". Allt var väldigt spännande och där stannade vi en bra stund innan vi cyklade hemåt igen.

Ben&Jerry´s


"Maffig chokladglass med en rejäl omgång kokoskolasås och chokladöverdragen knäck"

Är det bara jag som tyckt att Ben&Jerry´s verkar ha haft de mest konstiga kombinationer när det gäller glass? Jag vet ju att det är deras grej men jag har aldrig lockats av en massa kaksmet i glassen. Men på sistone är det något som har dragit mig mot deras hylla i glassdisken. Igår fick Coconutterly fair följa med mig hem. Inte jättehöga förväntningar.

Men den är UNDERBAR!!

 

En kväll med Sara


Trots det som hände i Norge i fredags så hade jag och Sara det trevligt. Vi hade stora planer på att grilla smarrigt kött och dricka en massa cider. Det gick så där med dessa planer. Sara hade bara en engångsgrill och vi fick för kattsingen inte sprutt på den. Vad är knepet lixom?? Så vi fick ta till stekpanna och spis. Sen skulle det ju drickas. Men jag lyckas få världens allergichock och ögonen kliar och näsan blir bomtjock så jag kunde knappt andas. Sara fick springa över till sin Mormor för att fixa medicin till mig för jag hade inte med mig något eftersom jag inte känt av allergi på superlänge. Jag blev bättre sen men man blir så jäkla trött så jag drog ner vårt supande :P Och jag kände ingen smak av den goda maten eftersom näsan var täppt till max. Men Sara sa att den var god så det får jag lita på :) Sen tittade vi på filmer och snackade och åt godis (smaklökarna kom tillbaka efter nässpray).

SötaSara posar med skitgrillen!!!

Mina pojkar kom och hämtade mig på förmiddagen. Sara katt Findus var mycket intressant.

 

Det värmer i allt detta kalla

Jag och Sara stod inne på KappAhl då Sara får ett telefonsamtal. Sara känner några från Norge och detta var en bekant till Sara som ringde och sa att hon inte fick tag i personen i fråga. Hon berättar vad som hänt, att en bomb smällt i centrala Oslo och att de misstänker i terrorattack. Vi blev helt stumma. Jag slängde mig på telefonen för att gå ut på aftonbladet.se och se vad som hänt. Det stod inte så mycket än. Vi höll oss uppdaterade hela tiden och när vi sedan får höra vad som hänt ute på ön blev vi helt förskräckta. Vår kväll färgades av detta och vi pratade mycket om det. Mest om att det inte går att förstå ut en människa kan göra så och även vilken skräck ungdomarna måste ha känt. Att vara fast på en ö tillsammans med en människa som vill dom så ont. Ända flykten är ut i vattnet och simma så långt du kan och hoppas att någon kommer och hittar dig innan din ork tar slut.
När man ser hör hur civila har åkt ut med privata båtar för att rädda dessa ungdomar. Vilket civilkurage. Vissa blev till och med beskjutna när de utförde dessa handlingar men fortsätter ändå. Det är stort!
Så tankarna går till vårt grannland idag, till alla de som berörs av detta på ett eller annat sätt. Till alla dom som struntat i sin egen säkerhet för att rädda andra. Det värmer i allt detta kalla!

Jobb om några minuter

Dags att åka till jobbet om några minuter. Veckans sista pass och jag jobbar till 15. Hyfsat skönt men jag kunde allt sluta liiiite tidigare. Det är ju fredag lixom :) Det regnar som tusan här så det blir väl en innedag på jobbet, tyvärr. Skönare att kunna släppa ut ungarna så de får springa av sig. Inomhus blir det lätt att dom blir rastlösa och springer omkring som små tosingar. Bara att hoppas på lite uppehåll under förmiddagen.
Liam har tagit världens sovmorgon för han sover än och klockan är 8!!! Skönt för Fredrik att oxå få sovmorgon såklart.
Ikväll ska jag hem till Sara. Grillat och gott att dricka är det som gäller och det ska bli kul och skönt. Vi har inte setts på ett tag så vi har lite att ta igen. Det blir nog att jag sover över för annars får jag nöja mig med mindre gott att dricka och det är inge skoj :P Oxå får jag lite sovmorgon förhoppningsvis haha.
Näe, på med skorna och iväg!!
Ha en fin dag alla, trots att vi blir lite blöta!

29 496


Vi kommer att få trängas på Stockholms gator den 3 september. Just nu är det 29 496 tjejer anmälda till Tjejmilen och de tar in max 30 000. Vore ju häftigt om det blir fullt. Undrar om jag borde börja vässa mina armbågar :P Förra gången gjorde vi det stora misstaget och startade i en av de sista startgrupperna. Vi tänkte ju att vi inte hade en chans bland dom som startade tidigare. Men där vi startade var det nästan bara folk som gick så det var riktigt svårt att ta sig fram och man fick sicksacka sig fram överallt. Det misstaget ska vi inte göra om. Tidig start är det som gäller, helst bland eliten ;)

Det blev ett spinningpass idag oxå. Men jag hade lite ångest för det var den instruktören som jag inte riktigt gillar. Så det var inte så att jag studsade dit precis. Men detta passet var faktiskt bättre än förra. Vet egentligen inte skillnaden. Det kanske inte var någon utan jag hade kanske så låga förväntningar men att det sen kanske inte var så dåligt som jag fått för mig. Det var ett bra och jobbigt pass men dock så gillar jag fortfarande inte hennes musikval. Bara en massa gamla låtar, och då snackar vi 60-tal eller något. Men det får jag la leva med. Alla kan ju inte ha så bra smak som mig hihi!

Tassa på tå

Tassar runt på tå här hemma. Grabbarna sover sött än men jag börjar jobba om 35 min så jag ska snart bege mig ut. Snart dags att starta dagen ordentligt. Jag jobbar 7-13,30 idag och jag önskar att jag kunde ha sådana tider på mitt vanliga schema. Iaf en gång i veckan. Älskar sådana tider. Förmiddagen går alltid så fort så det gör aldrig något att börja tidigt. Kanske ska lägga in ett litet önskemål till kollegorna :)
Vi hade lite lösa planer om att åka till Äventyrslandet här i Götene. Ja, vi har ett sådant i vår lilla håla. Det ska tydligen vara väldigt bra. Men så ser det ut som att det blir regn idag och då är det inte så spännande att gå där. Vi får se hur det är när jag kommer hem igen.
Sitter vid Fredriks dator och här finns bara gamla bilder.
En liten bebisLiam som inte är många veckor :)

Nu ska jag bege mig till jobbet. Hoppas ni får en fin dag och dansa lite soldans för min skulle :)

Första dagen är gjord


Första dagen efter semestern är avklarad. Gick väl helt ok. Men jag ska ärligt erkänna att vikarierna vi har, inte alla men några, är aningen speciellt. När jag mötte en av dom i hallen så ville jag försvinna från jordens yta. Vi gick samtidigt på utbildningen och då kan jag väl säga att jag aldrig umgicks med henne och ville absolut inte göra det heller. En annan vikarie är lite som ett spöke. Smyger längs väggarna och ibland hoppar han ut mitt på golvet skrämmer livet ur en. Ibland glömmer jag bort att han fanns för jag såg inte honom på låååånga stunder. Jag kommer inte bjuda hem dom hit om man säger så :PJaja, dom är ju bra med ungarna och ungarna verkar gilla dom och det är ju fint.

For in till staden efter jobbet och satte mig hos min frisör Amanda och bara njöt. Som vanligt :) Hade det funkat att klippa sig en gång i veckan hade jag gjort det. Lätt!! Men lite hår vill jag ha kvar på knoppen så jag får nöja mig med var 6:e vecka :) Klippte mig nästan som förra gången, lite kortare till och med. Kanske foto imorrn, om jag har en bra hårdag haha. Nu har jag inget smink och någon måtta får det vara ju :P

Jag sjukade mig

Jag somnade runt 23 igår och vaknar vid 01 av att Liam är ledsen. Fredrik hör inget som vanligt så jag masade mig upp. Jag hoppades innerligt att han bara behövde nattas om igen. Men jag hade fel. Han var vaken i 3 timmar! Och efter att han somnat mellan mig och Fredrik så kunde inte jag somna om. Så jag sov 2 timmar inatt. Pallade inte gå till jobbet och jobba till 15.30 så jag sjukade mig och sov hela förmiddagen :P Det behövdes. Men imorrn är det jobb som gäller så det blir en madrass i Liams rum för Fredriks del om Liam vill vara vaken inatt igen. För jag ska sova.
Vi fick passa på att vara ute mellan regnskurarna. Under tiden vi var ute så åkte pappa Fredrik till Jula och köpte bland annat ny slang till cykeln så att vi kan cykla med Liam igen. Han tjatar om detta varje gång han ser cykeln.

Slut på semester

Tillbaka till arbetet är vad som gäller imorrn. Mina två veckor för denna gången är förbi och tre lite mer slitsamma veckor väntar. Jag har fått en känsla av att det kommer bli rätt så rörigt denna veckan då det är en massa barn som vi inte känner alls. Barn från andra ställen kommer då deras dagis och fritids är stängda under semestern. Jag hoppas på att det är fler än jag som är ordinarie för jag vette tusan om jag kommer att känna mig som en ordinarie när allt är upp och ner. Jag ser fram mot att jobba med Emmie igen dock :) Hon fick dessa veckor som jag ska jobba så det gör att dessa veckor blir roligare helt klart. Sen jobbar jag inte så långa dagar. Min längsta dag har jag imorrn och det är mellan 9 och 15.30. Så tiderna ska jag inte klaga på. Men jag längtar till augusti och lite mer semester. Då ska vi ner till Skåne igen och jag längtar redan :) Idag har det inte hänt speciellt mycket. Jag och Liam var ute i förmiddags för jag anade att det skulle bli pissväder på eftermiddagen. Så rätt jag hade!! Så det var bra. Så vi var på lekplatsen en lång stund och grävde och gjorde kakor. Liam är så söt när han låtsasäter sand. Han smaskar och njuter :) Sen var det innelek och ett lååååångt bad som fick söndagen att gå lite fortare. Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok! Natti på er

Milen är bokad

Nu finns det inte längre någon återvändo. Det är dags att lägga i en högre växel och börja satsa ordentligt. Orkar jag detta? Jag vill inte misslyckas. Måste fixa mitt mål, annars kommer jag bli jäkligt besviken. Den 3 september kl 13.00 ska jag infinna mig i Stockholm tillsammans med Emmie och mamma för att springa den berömda milen, Tjejmilen. Vi sprang den för några år sedan men då mer på skoj. Klart att det ska bli skoj detta året oxå men samtidigt har jag en tid att slå från förra gången, under en timme vill jag springa på. Det är inte omöjligt men det är bara 49 dagar kvar och jag har inte sprungit en mil än. Men 49 dagar kvar och då ska jag hinna springa många mil!! Jag börjar imorrn och siktar mot stjärnorna och lite längre. Det ska bli sjukt roligt. Vet inte om de andra två tar det på riktigt så stort allvar men jag är glad att dom oxå vill springa för annars hade det inte blivit något alls. Vandrarhem är bokat från fre-sön och loppet är på lördagen. Så det blir en liten weekend med girlsen :) blir sjukt kul!!!

Inställt och ombokat


Skulle egentligen precis ha avslutat ett spinningpass nu men jag bokade om till imorgon istället. Instruktören ikväll var samma som den i tisdags och jag vägrar hennes pass helt enkelt. Tråkiga och sega spinningpass orkar jag inte med. Måste vara bra musik, en ösig instruktör och bra tempo i passet. Hon hade inget av det. Men dom andra verkade gilla henne så hon lider nog inte av min frånvaro :P

Hämtade Liam hos farmor och farfar. Där var det full fart utomhus för farfar fixar fin uteplats där. Liam verkade tycka att det var skoj att leka med grus och sten men farfar verkade inte lika road :) Det fanns en rolig stege och den fick det klättras på iaf.

 

Vi fortsatte att fixa i trädgården i förmiddags så nu har vi fått riktigt mycket gjort på kort tid. Otroligt vad man kan hinna med när man lämnar bort ungen höhö. Sen var vi ute på kållandsö och fick god mat och underbar blåbärspaj :)

Nu sover Liam och vi softar framför tv och dator. Hoppas på fint väder imorrn så vi kan vara ute ute ute.

Till Storkusinen

Best-Emilie heter märket på klänningen. Jag kommer inte ihåg vad affären hetter för det var ingen jag sett här i Sverige. Men om du googlar kanske du kan hitta något :)

Ett danmarksfynd

Den här klänningen hittade jag i Danmark. Jag tycker den är så jäkla fin. Spetsen som är både uppe och nere är alldeles perfekt. Jag invigde den idag när vi var inne i staden och jag kände mig så fin :)

Kärlek

En produktiv dag


Igår lämnade vi Liam hos farmor och farfar för att spendera några dagar själva tillsammans. Detta är sista veckan som jag och Fredrik har semester tillsammans och då ville vi vara lite ensamma. Men skulle ju kunna tro att vi skulle lata oss heeeeela dagen men så blev inte fallet. Jag stack iväg till gymmet och mitt 3:e spinningpass denna veckan. Bara 30 minuter men hon körde skiten ur oss allihop och det var riktigt gött. Gårdagens spinninginstruktör var urdålig så jag behövde en genomkörare idag.

Fredrik har förvandlats till värsta trädgårdsnissen  och om jag inte hänger på får jag svarta blickar.(inget illa menat älsklning, du är så duktig så) Men jag vet att vi hade en del att göra i trädgården och jag hade inget emot det idag. Så efter jag duschat (vilket var nästan lite onödigt) så gick jag ut och joinade Fredrik. Så jag har rensat rabatter under förmiddagen. Vi har en rabatt som vi inte vetat vad vi skulle göra med. Vi har inga blommor där så det har stått ogräs högt och lågt där. Men inte efter att jag varit i farten (dunk i ryggen). Så nu blir det nog samma stenar där som vi har runt huset. Sen blev det lite mer fix ute innan det var dax för lunch.

Då åkte vi in till staden och lunchade där jag och Liam lunchade igår. Jag höll på att frysa ihjäl eftersom jag varit dum nog att ta en klänning men ingen kofta med mig. Men maten var god och sedan strosade vi i lite affärer. Jag fick shoppat lite till :P

Har velat ha en grå kofta länge nu.

Jag har denna i svart oxå men nu tog jag en strl mindre för den är rätt stor.

Ljusrosa linne med söta detaljer

Mer rosa men mer gammelrosa.

Ser ut ut till att vara något speciellt med den men den har så söta ärmar

Sen fick Fredrik för sig att han inte orkade väntade på en grej som han beställt så han ville åka och hämta den direkt på stället. Som ligger en timmes bilfärd från Lidköping. Jaja, vi hade ju inget bättre för oss efter att vi strosat färdigt. Så det blev en liten roadtrip idag oxå.

Jag har även börjat städa min garderob som sett ut som HEJSAN!!

Ja hur gick det så här långt kan man ju fråga sig :P

En produktiv dag är snart slut. Vi sitter och tittar på USA - Frankrike men väntar mest på Sveriges match mot Japan.

Heja Sverige!!

 

 







Lokalkändis


Gårdagen var ganska lugn här hemma. Det var min morgon med Liam ochvi började med en promenad med vagnen. Så tyst och skönt tidigt på morgonen. Liam satt så fint i vagnen. Han har en förmåga att bli lite uttråkad när vi går på långpromenad men igår gick det bra. När vi sen parkerat vagnen så fick Liam syn på sin trehjuling och då var det bara för denna snälla mamma att spänna fast unge herrn vid den istället och bege sig ut på ännu en promenad. Varför betalar jag för ett gymkort egentligen? :P

Fredrik fick hjälp av Krille med att gräva ner en slang för fiber och under tiden fick jag och Liam roa oss själva. Förmiddagen spenderade vi intill grabbarn iofs. Liam var ganska intresserad av deras fixande och donande och ville gärna hjälpa till :)


"Så här ska ni göra grabbar"

<3

För någon dag sen så ville Liam leka med Leo och Leo är ju inte sen att hänga på. Synd bara att katten är lite hård i nyporna så Liam tå fick sig en omgång med vassa klor. Hela morgonen sen så varje gång Leo kom i närheten av Liam så stannade Liam upp och sa "aj aj" :) Men på eftermiddagen var all agg bortglömd och det var kul att jaga katt igen

Härligt att sitta i högt sommargräs

På eftermiddagen skulle de stora grabbarna spela tennis och  jag och Liam var lite uttråkade så då tog vi bilen in till staden istället för lite sen lunch och shopping. Inget botar två uttråkade själar så bra som lite shopping :)

På torget köpte vi en glass och mumsade på.

Där fanns det "batten" "pippi" och "biiiiil"

Medan vi mumsade på glass så kom två personer från Nya Lidköpings Tidningen fram till oss och ville ställa frågor. Jag ville mest bara sjunka genom jorden men sa ju snällt ja. Dom ställde frågor om den nya lagen där polisen får bötfälla folk som de ser slänger skräp. Dom frågade vad jag tyckte om det och sedan tog de en bild. Idag var jag med i tidningen :P haha, så nu är man lokalkändis oxå. Tur att vi inte har tidning så jag kan låtsas som inget.... ;)

Runkeeper

Temperaturen visar på 24 grader idag och det är enligt mig alldeles lagom. En sval vind att svalka sig med finns det oxå. Jag fick sovmorgon idag medan killarna åkte in till staden för att fixa med bilen. Men jag gick upp vid 8,30. Åt en snabb frukost och sedan tog jag en promenad. Bra sätt att starta dagen på :)
Måste tipsa om en app jag har i min iPhone. Runkeeper heter den och den är perfekt för båda promenad och löptur. Den visar på kartan var man är och när du är färdig med din runda visar den hela rundan på en karta. Den har koll på hur långt du tagit dig, hur lång tid varje kilometer tar, hur lång tid rundan tagit osv. Jag testade den idag och jag gillar den. Den fick mig att öka tempot varje kilometer för att få en bättre tid :) Det är en röst som infar efter en viss tid (jag hade det var 5:e minut)och då berättar den hur länge du sprungit, hur långt och vilken hastighet du håller. Mycket bra om man vill ha bra koll när man är ute i spåret!!
Nu har jag fixat lite här hemma och väntar på att Liam ska somna så jag kan lägga mig på gräsmattan med en bra bok. Fredrik kör skräp till tippen så vi får se hur länge jag får ligga och lata mig innan han kommer och tycker att jag ska hjälpa till :P

1101

Ligger i soffan och tittar på Brasilien-USA. Det är väl så vår dag har sett ut i stort sett. Det har inte hänt så mycket. Jag har avverkat alla to dos och lite till. Jag och Liam har mumsat jordgubbar och badat i vår pool medan Fredrik fick slita med en gräsmatta som blivit lite vildvuxen under vår vecka utomlands. Poolen var varm och skön men Liam frös ändå så det blev ingen lång simtur. Når han skulle sova tempade jag honom och han hade fått feber. Jag hade väl det lite på känn eftersom han verkat lite låg idag. Han har även varit förkyld de senaste dagarna så det har varit på gång. Skönt att han/vi slapp det under vår semester iaf. Nu sover han sött och vi hoppas han vaknar frisk igen. Fredrik hyrde film när han var iväg och köpte alvedon och nässpray till Liam. Instoppable och Scott Pilgrim vs the world. Jag har inga stora förhoppningar men jag hoppas att någon av dom är något att ha. Detta blir inlägg nr 1101. Jag har skrivit några stycken under dessa åren :)

Sen kväll - Tidig morgon

Man tycker ju att en liten kille som håller sig vaken till kl 21 borde kunna unna sig en liten sovmorgon. Men inte den lille killen här hemma. Han vaknade 05,40 och tyckte det var dax att hoppa ur bingen och ner i leksakslådorna. Vi lät Fredrik ligga kvar och sova ut. Jag får nog gå och lägga mig lite sen för jag är rätt så trött. Hade svårt att somna igår och sedan en tidig morgon på det.
Liam sover iaf redan igen. Inte konstigt med den sena kvällen men det blir ju så när vi inte var hemma förrän 20,30. Eller nu hör jag att han inte alls har somnat, småsnackar gör han. Då får han iaf vila lite så får vi se om det blir sova eller inte.
Idag ska vi inte göra mycket. Tvätta, fylla kyl och skafferi som ekar tomma, packa upp det sista, jag ska ta en riktigt lång promenad och förstås titta på när Sverige möter Australien.

Danmarkskilo


Aaaaaah, jag har frossat BIG TIME i Danmark. Ujujujujuj, vågar inte ställa mig på vågen haha. Så nu har jag satt upp mig på några pass på gymmet under kommande vecka. Måste snabba på med att radera Danmarkskilona :)

4 spinningpass.. får se om det blir något mer :)

Båtshopping


Inte mycket shoppat för min del. Men jag fick det ju billigare så då passade jag på att BodyShoppa lite. Finns inget bättre för kroppen :)

Det var längesen jag köpte parfym så det fick bli en sådan oxå. Luktade ljuuuvligt!!

Båtfärden hemåt


Vi åkte från stugan strax innan 9 imorse. Först var det bara ett stop för att lämna nyckeln och sista pengarna för stugan. Sedan bar det av mot Frederikshavn igen. Båten gick inte förrän 14.30 så vi hade några timmar att spendera där. Vi gick i lite affärer och åt en god lunch i lugn och ro. Sen strosade vi lite till innan det var dax att ställa sig i bilkön och hoppas på att vi släpptes in tidigt för att ha en chans att få ett bord att sitta vid. Det såg ju mörkt ut ett tag men bord fick vi till slut och det var till och med ett långbord där vi alla fick plats. Lite skillnad mot ditresan då vi satt mitt i gången utan bord och benutrymme. Så denna resan gick bättre och det var en finare båt oxå. Så resan gick fort. Dom hade ett stort rum som var för barnfamiljer där de hade pingisbord, minigolf, jätteschack, wii-spel och jättefiamedknuff mm. Och i det rummet hittade vi detta långbord :) Kunde inte bli bättre såklart!!!

Kortmonopol är ett mycket bra tidsfördriv

Näste Tiger Woods?

Noel blev sjuker igår och hade feber idag så han var lite hängig hela dagen.

Men lite pingis och wii orkade han med iaf :)

Kul att pilla med

Alltid skönt att komma hem och kunna göra som man vill men jag hade lätt kunnat stannat en vecka till :)

Ordningen återställd


Liam sover, jag sitter och kollar nätet från min dator och Fredrik har parkerat rumpan framför sin dator. Ja, så kastades man in i vardagen i ett nafs igen. Tror det tog 5 minuter :P

Kan man stanna tiden?

Sista kvällen i Lökken har snart nått sitt slut och det är dax att sova. Imorrn runt 9 beger vi oss mot Frederikshavn och sedan båten hemåt. Det är väldigt vemodigt tycker jag. Jag hade velat stanna längre, iaf några dagar till. Vi har haft det så bra här. En massa äventyr och så fint sällskap. Det är inte ofta man kan samla båda sidor så länge och verkligen hinna umgås ordentligt. Äventyr på dagarna och sedan på kvällarna har vi ätit och druckit gott, trevligt prat och kortmonopol. Kan man stanna tiden så att jag får fortsätta ha det så här fint och bra? :)

Jag och Fredrik gick ner till stranden själva efter att Liam somnat på kvällen.
Det var så härligt fridfullt.
Det är viktigt att  passa på att vara fru och man när tillfälle ges.
Detta var ett perfekt tillfälle och vi hade det skönt. Solnedgång och vågornas brus

En dag bland lego

Första karusellen och det var en tung en. Vi fick dra oss uppåt själva för att få se den fina utsikten över parken. Trots svettdroppar så var det roligt. Liiiiite läskigt med höjden men det var bara att hålla masken och dra :)
Legopirater fanns det gott om.
Denna båtfärd tog vi. Det blev blött. Vi mötte andra piratskepp under färden och det var fritt fram att spruta med vattenkanonerna på fiendepiraterna :) mycket skoj och mycket blött
En eldsprutande röd legodrake
I väntan på drakfärden
Det var riktigt varmt hela dagen så en slush går alltid ner. Synd bara att jag sen glömde flaskan som Noel tänkt spara..
Båtfärd med hajar och strandsatta pirater
Ansiktsmålning... och det blev.....
En benknota med blod. Blodet var väääldigt viktigt enligt Noel :)
Det känns ganska häftigt att ha varit på Legoland faktiskt. Vi trodde det skulle vara ännu mer i lego men det som fanns var imponerande. Vi hade ju otrolig tur med vädret och det gjorde att dagen blev ännu bättre. Vi åkte så mycket karuseller som vi hann med men vissa karuseller var det 30 minuter kö i så det gjorde att vi inte hann med exakt allt. Noel verkade helnöjd :) Eftersom det tog nästan 3 timmar att köra dit så fick Liam stanna hemma. Det fanns inte så mycket karuseller för honom heller så det var bäst så. Nästa gång ska han få följa med och åkam massor :)

En dag på stranden

I onsdags hade vi superduper väder så eftermiddagen spenderade vi på stranden här i Lökken. Vilka sandstränder det finns här. Det är som att man åkt längre bort än Danmark. Vattnet var dock lite kallt trots att det var väldigt varmt i luften. Men Liam sket fullständigt i kyligt vatten. Han badade till han skakade och jag fick tvinga upp honom ur vattnet.
Sanddyrkare
Soldyrkare
Johnny grävde ett djuuuuuuuupt hål. Han letade efter mer vatten men fann inget...
Bad med farmor. Lite vågigt vatten men då var det mindre vågor än det varit de andra dagarna.
Hur djupt? Mycket djupt!
Hästar på stranden var inget ovanligt tydligen. Det kom flera omgångar när vi var där.

En dag på Aalborgs zoo

I tisdags åkte vi till Aalborg och besökte zoo. Det var ett fint zoo med massor av spännande djur. Vädret var verkligen på vår sida och det var fint väder fram till att vi skulle åka hem. Då öppnade sig himlen lite. Men vi hade en jättefin dag och våra småkillar var fascinerade av alla djur.
En fin "pippi"
Tittar på "appa" med moster Emmie
Han lärde sig säga apa - "appa" när vi var på zoo.
Björnar är alltid häftigt, trots att man nu sett dom flera flera gånger
Ännu ett djur som är otroligt imponerande.
Inte lika imponerad av de stora katterna
Fina pojkar
Vi gick in och klappade getter. Det älskade Liam
Rosa fina flamingos var det sista djuret vi såg. Då hade det redan börjat regna så sen sprang vi mot bilen och hemfärd

Nordsöens Oceanarium

I Söndags åkte vi några mil från Lökken till en by/stad som heter Hirtshals. Där ligger norra Europas största akvarium och det hade jag och Emmie siktat in oss på efter ett tips på en annan blogg. Det heter Nordsöens Oceanarium (inte helt lätt att uttala) och där fanns riktigt häftiga grejer. Sjöhästar, klumpfiskar, hajar, sälar, sjöstjärnor, olika fiskar mm. Alla som har barn kan jag varmt rekomendera att köra dit när ni är i Danmark. Och även om man inte har barn så kan man köra dit. Det var en rolig upplevelse som no uppskattas av alla åldrar.
Fredrik maxade mätaren och visade vem som var starkast. Större muskler i nyporna än hummern :)
... som en liten liten krabba :)
sjöhästar ser så coola ut
vatten är ju alltid roligt så det plaskades friskt här
vill inte alla vara en säl? Det ser ut som att dom lever ett väldigt avslappnat liv
Dax för glass i stooooora lass
Åk dit!!

Vår stuga

Vi har en superfin stuga som vi alla nog skulle vilja bo i. Så jäkla ljus och fräsch. Alldeles nytt kök och ny toa med jacuzzi och bastu. Jag och Emmie funderar skarpt på att köpa lyan, det kan inte bli så dyrt :P

Båtfärden



Vi fick stå och vänta på att få komma ombord och killarna blev lite rastlösa.



Trots saknaden av sol så var det skönt att komma ut på däck. Inne på båten var det riktigt dålig luft och massvis med folk. Vi fick sitta i ett hörn utan bord. Men det var precis vid lekhörnan så det var ju bra för småkillarna.



Liam och mormor i lekhörnan.

Båtfärden var lite seg. 3 timmar med massvis med folk överallt och inget bra ställe att sitta på. Men vi överlevde det oxå :)

Från en säng i Danmark

Ligger i sängen i vår lyxstuga och bara tar det lugnt. Svärisarna tog hand om Liam imorse så vi har kunnat ta det lugnt. Men nu tassade Fredrik upp och jag ska strax gå upp jag med. Färden igår startade vid 05 så vi var uppe vid 04. Först bilar till Gbg och sedan färja till Fredrikshamn och sedan bilar till Lökken. Vi kom in i stugan vid 15 igår. Och vilken stuga vi har. Så jäkla fräsch :) här skulle man bo varje sommar. Visar bilder sen. Idag vet vi inte vad som händer. Vi får se hur vädret blir. Enligt prognosen är det regn som gäller och då blir det någon inomhus aktivitet. Vi får se vad bara. Nu ska jag gå upp och käka lite. Ha en fin dag!!

Lökken

Vi ska till den röda lille pricken. Vi tar färja mellan Göteborg och Frederikshamn klockan 8 på morgonen och är då framme 11,15. Sen är det inte så långt att köra. Vi är framme någon gång under eftermiddagen.
Løkken ligger ved Jammerbugten i Nordjylland

1 juli

Nu har min semester börjat!! Min första riktiga semester som är betald och jag har ett jobb att komma tillbaka till efter :) Härlig känsla!!
Jag la precis Liam. Lite tidigt egentligen men han vaknade lite tidigare idag pga en stinkande blöja.. som Fredrik tog hand om höhö. Medan han sover ska jag fortsätta packandet. Imorgon åker vi till Danmark med mina föräldrar, Fredriks föräldrar och Emmie och Noel. Vi har hyrt en stor fin stuga som vi har i en vecka. Oj vad detta ska bli roligt. Jag har sett fram mot detta sen i januari när vi bokade stugan. Vi har en hel del kul på schemat för både stora och små :)
Men det är ju det här med packning. Jag packar ju jämt massvis med kläder som jag sen inte använder. Men jag måste ha lite valmöjligheter. Men det resulterar ju i att det ser ut som att jag ska vara bora 6 månader. Sen är det all packning till Liam. Jisses, den ungen behöver en egen bil att packa i. Vagn, stol, leksaker, säng osv tar lite plats vill jag lova. Fredrik packar väl ner lite kalsonger sen är han good to go haha.
nä, jag måste packa... ska in till stan med Emmie senare för att uträtta lite fler ärenden :)
Valfritt innehåll
RSS 2.0