insåg nu....

oj, såg nu när jag kollade om inlägget publicerats att det bara är 120 dagar kvar till vår bebis kommer. herregud. det är ju ingenting. som vi längtar :)

glömde ju oxå berätta att barnorskan mätte magen för första gången. 22 cm var den. alldeles lagom och entligt kurvan. så alla ni som säger att jag har liten mage eller ingen alls. hmpf på er. det är alla andra som har för stora magar HA ;)

sista sommardagen är som en höstdag

nu har jag äntligen fått mitt utdrag ur brottsregistret så jag slängde mig på luren och ringde vik.poolen. ska träffa henne på torsdag och gå igeonom hur poolen funkar och så där. känns bra att ha satt igång det iaf. nu väntar jag bara på ett beslut från a-kassan oxå. det är över en månad sen jag skickade de senaste papperna till dom och jag ringde och kollade med dom i torsdags hur det verkae. då hade de ännu inte kollat på papperna. blir lite småknäpp på dom minsann. men hon jag pratade med sa iaf att om allt är som det ska så får jag ett beslut denna veckan och då pengar nästa. jag vet ju inte alls vad jag får så därför hoppas jag inte på några stora summor. men det är iaf 2 månader som jag ska få för. måste vara något iaf. tur att jag har en rik sambo höhö...

idag var jag hos veterinären med missarna. vaccinering var det dax för. gick bra. leo hatar att vara i buren och blir lite småtokig ibland. lisa beter sig ypperligt däremot. 500 spänn sammanlagt. antar att det inte är speciellt dyrt om man ser till vad det skulle kosta om det var så att de fick någon av de sjukdomar som de nu är vaccinerade mot. (på tal om missarna så kom leo precis in geonom luckan och börjar jama som en tok. så jag vet utan att gå och kolla att han tagit med sig maten in... igen)

nu ska jag laga mat (inte det som leo så snällt hade med sig in dock). stekt fläsk med rotfrukter i ugn. mumma!!!

frulle framför datorn

sitter här och äter frulle. det har blivit till ren rutin nu att äta frulle framför datorn och gå igeonom alla de viktiga sidorna. inte helt praktiskt att äta och skriva samtidigt dock.

igår var fredrik ledig eftersom han haft jouren i en vecka. vi blev bjudna hem till emma och robert på lite fika. annars var det väldigt lugnt igår. jag sträckläste en av böckerna som jag lånat av emma: Vänninan av denise rudberg. jag älskade boken. en sån där lättläst tjejbok där man sitter och stör sig på bruden det handlar om för att hon inte kan fatta det mest uppenbara. samtidigt önskar jag att jag fick vara med dem. bara smälta in i boken och umgås med de sköna människorna som var med i boken. vilket liv :) boken läste jag ut på en dag och idag ska jag slänga mig över den andra jag har av rudberg.

nu ska vi snart ut på en promenix och efter det drar vi ut till kållandsö. vi har inte varit där ute på ett bra tag så det är minsann på daxen nu.

mot tandborsten!

håll dig till en näve så är det lugnt

idag läste jag att OLW har tagit fram hur mycket chips man bör äta varje dag. en rekommenderad daglig dos helt enkelt. 25 gram är det. jupp. och dom tycker det är helt rimligt oxå och inte alls konstigt att ha en sådan rekommendation. de får då frågan om det inte är så att problemet är att chips är onyttigt rakt igenom? svaret blir: men det är inte onyttigt så länge man håller sig till den rekommenderade dosen. så varför dessa stora påsar då som kräver att man är 12 personer som äter ur den? anledningen till att vi har stora påsar är att det är många som äter ur dem. en del kanske äter mer men det är en vägledning.

visst låter det logiskt. jag brukar absolut bara ta en näve och sen skicka vidare till alla mina vänner. sen är jag nöjd. oooooyeah!!! så glömt inte det kära vänner: en näve och sen skicka vidare.

(info från aftonbladet.se)

 
lite mycket kanske?

barnmorskan

igår vad jag hos barnmorskan för tredje gången under graviditeten. jag visste ju inte alls vad vi skulle prata om så jag hade tagit med en liten lapp där jag hade det som jag ville fråga om. först så var det stick-i-fingret-prov, urinprov, blodprov och vägning som gällde. allting var som det skulle vara vilket ju såklart är skönt. sedan fick jag höra på bebisens hjärta :) barnmorskan varnade först och sa att hon ju inte vet hur den ligger så det kan bli lite letande innan man hittar det. men icke. vår bebis var duktig och låg perfekt så hjärtat bankade. 140 slag, vilket var perfekt. det ska ligga mellan 110 och 160. det sägs ju att man kan avgöra vilket kön bebisen har genom hjärtslagen. så nu kanske ni vet :) 

sedan frågade jag om resan. vad jag skulle tänka på och så där. men det var det som jag trodde. stödstrumpor och vicka på fötterna på flyget är det som gäller. dricka massor av vatten i värmen. jag fick även moderskapsintyg så nu kan jag skicka in det till försäkringskassan och sätta igång det. 

jag ska dit igen den 14 september vilket ju är snart. nu blir ju besöken tätare när jag kommit en bra bit in i graviditeten :) riktigt blodprov är det som gäller då. usch!

trött, finbesök, "konstapeln"

trött men ändå inte. sover jättedåligt just nu och vet inte alls varför. har n og varit så i 1,5 vecka nu. kan inte somna på kvällen förrän jättesent och sen vaknar jag jättetidigt och kan inte somna om. vilket leder till trötthet och huvudvärk. så där lagom roligt ju.

dagarna med maria har varit jättebra. vi har skrattat så mycket åt gamla minnen så tårarna har sprutat. härligt med vänner som vet hela ens historia. vi har haft det såååå roligt. igår var vi och shoppade inne i staden. hmmm, hur tänkte jag där. maria är väääärldens segaste shoppare haha. vi kom till stan vid halv ett och klockan två hade vi tagit oss igenom två affärer. och det var inte jag som var den långsamma av oss. och i dessa affärer hittade maria..... ett par trosor. detta är en tjej som bor i malmö där utbudet är gigantiskt jämfört med vår stad. undrar hur lång tid det tar när hon shoppar hemma vid lixom. meeen vi hade kul ändå. jag hittade en lång kofta, lång basic tröja och linne. allt inne på gina. det är ju inte så att man kan shoppa vad som helst nu med växande mage oxh allt. men då är hösten bra för det är mycket som funkar faktiskt. tyvärr så upptäckte jag att linnet jag köpt hade fått ett stort hål efter larmet så den ska jag lämna tillbaka imorgon alt. byta om det finns andra utan hål :P

häromdagen blev jag stoppad av trafikpolisen (är dom ens riktiga poliser lixom??) precis när jag stannat kom jag på att ena ljuset fram var paj. ajajajajajajaj, "polisen" kommer fram och påpekar snällt att lyset är paj och därför vill de kolla alla lampor. då kommer jag på att ena positionslyset (vad man nu har det till) oxå är paj. naturligtvis påpekar den snälle "konstapeln" detta oxå. elin bara ler och nickar och säger att jag har ingen koll. det är min sambo som håller koll på sånt hihi. (fåntratt, jag vet!!) trodde jag skulle få massa böter men icke. fixa det och åk och besiktiga bilen inom en månad. javisst snälle "konstapeln" hihi.

Vecka 23 (22+2)

I magen:

Foster i vecka 23

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.

 



vikt.JPG langd.JPG

600 gram

26 cm

 

Mamma:

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.

finbesök

har precis kollat till mina grödor. jag är verkligen en expert på området farming nu, helt klart haha. man kan väl lugnt säga att jag är fast i farmträsket. riktigt kul att hålla på med.

imorrn får jag finbesök från skåne. min barndomkompis maria kommer hit och ska vara här några dagar. det ska bli riktigt skoj. är ju inte jätteofta som jag får besök från skåne förutom familjen. så idag har jag städat som en liten iller. måste dock tvätta lite golv till imorrn. maria kommer vid elva så det ska jag väl hinna med. jag vet inte alls vad vi ska hitta på när hon är här men det löser väl sig. blir säkert en tur in till staden för lite shopping och lunch/fika. alltid ett bra tidsfördriv :)

klockan är snart halv elva och jag känner hur jag börjar bli hungrig. det är helt sjukt hur fort jag blir hungrig nu under graviditeten. och på något sätt känns det som att det inte går att ignorera heller. annars kan jag gå hungrig rätt länge men nu för tiden så skriker magen med full styrka vid minsta känning av hunger. men nu pallar jag inte äta för jag ska snart sova. bebisen sparkar för fullt just nu. gillar inte alls när jag sitter framåtböjd vid datorn. blir kanske lite mosad? jahopp, mot sängen
.

House of Horror

jag tror att jag bor i ett skräckens hus. förut idag så hörde jag hur en av missarna kom in geonom luckan och ställde sig och käkade. inget konstigt med det såklart. efter stund går jag mot datorn. vänder runt hörnet och mitt på golvet ligger ett lik. en stor fet mus, mitt på golvet. ser ut som den sover men jag vet bättre. den stackarn har råkat ut för en av våra mördarkatter. jag plockar upp och slänger och tvättar golvet. lite senare håller jag på och dammsuger och ser några fläckar på golvet (inte där liket legat). jag tittar närmare. BLOD!!! blodfläckar på golvet!!! var och varannan dag nu på sommaren så stöter jag på ett lik i mitt hus. ibland förekommer det att det inte är lik utan soon to be lik. hjärtskärrande rop på hjälp kan jag höra.... vi har mästermördare till katter. ingen tvekan...

en spark i ansiktet

förut låg fredrik med huvet på min mage. han tror nämligen att han ska kunna höra bebisen redan. jag tror att bebisen tyckte att det var dax att säga hejsan till pappa för ett tu tre så fick fredrik en spark rätt på kinden. exakt samtidigt som jag frågade fredrik om han inte kände det där så for fredrik upp och frågade om det där var en spark :) så nog var det en riktig känga pappa fick hihi. fredrik la huvet på plats igen och bad om ännu en spark och bebis lydde minsann och sparkade pappa på kinden igen. det är första gången som fredrik har känt en spark från bebisen så det var riktigt roligt. fredrik blev riktigt glad och sken som en sol!!

päroncider, fula frisyrer och nördfaktor

fredagkvällen är nu inledd. kall päroncider har gjort mig sällskap i soffan och jag sitter och väntar på att herrarnas höjdhopp med thörnblad ska börja. jag har dock inga förhoppningar på medalj för killen men det kan väl bli intressant ändå.

gårdagen spenderade jag hos emma och robert. det är tur att man kan förgylla sina dagar med lite utflykter ibland för annars blir det alltför tråkigt. och det var riktigt trevligt igår. det bjöds på varm macka och äppelpaj :) emma är en riktigt bra värd må jag säga!! roberts syster och hennes barn kom oxå dit. hon har en liten en på ca 5 månader. ujujujujuj vad man vill att ens bebis ska komma när man sitter och håller i honom. suget blir stooooooort haha. sedan satt jag och emma och tittade på gamla kort på både emma och robert. det är sann underhållning det. få se en liten del av deras liv långt innan vi träffades är riktigt kul. det finns ju alltid en berättelse att lyssna till vid varje kort. och jag pustade ut när jag fick se vilken frisyr robert hade i tonåren. exakt likadan som fredrik hade. anskrämlig och både jag och emma tackar gudarna för att de har tagit sitt förnuft till fånga och skippat den!

idag har jag varit i skara hos emmie. jag åkte dit med lite god frulle och sedan satt vi där och snackade.. som vanligt. emmie har ju även dragit in mig i facebooks farmville så där satt vi och nördade tillsammans bland åkrar och djur. vi sitter och planerar hur det ska se ut och vad vi måste köpa för att det ska funka :P jaja, vi erkänner. nördfaktorn är hög men det bjuder vi på!!

nu ska jag återgå till farmville!!!

ute på egna äventyr

dagen idag har varit seg seg seg. jag har verkligen haft nada att göra och inte har jag känt för att göra något heller. natten var piss för jag hade halsbränna till tusen så jag kunde inte somna förrän sent och vaknade tidigt såklart. näe, dagen har inte varit rolig.

lisa har även varit ute på egna äventyr. jag gosade med henne lite innan jag körde till emmie igår morse. sedan var hon inte hemma när jag och fredrik kom hem på eftermiddagen och inte kom hon hem på kvällen eller natten heller. jag och leo har varit ute och letat lite här utanför men ingen lisa någonstans. jag blir ju lite smått orolig minst sagt. jag vet ju att katter kan vara borta flera dagar och sen bara komma hemluffsandet när de känner för det eller blir hungriga. men detta är ju min bebis helt själv ute i stora farliga världen. jag tänker ju bara på allt hemskt som kan ha hänt henne. men det slutade lyckligt för hon kom hem för snart en timme sedan. hon gick och drack lite vatten och sedan raka vägen mot sovrummet där hon nu ligger och sover. egentligen borde jag ge henne utegångförbud en månad minst!!! men hon är hemma igen och jag kan gosa med henne hur mycket som helst igen :)


äntligen hemma igen

Vecka 22 (21+1)

I magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.


vikt.JPG langd.JPG

510 gram

25 cm


Mamma:

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.

Mina tankar
några sammandragningar eller svullet tandkött har jag inte känt av alls. foglossning har jag ju redan berättat om och det är samma som förut. vissa dagar känner jag i stort sett inget och vissa dagar så vaggar jag fram här hemma.
om en vecka är det dags för nästa besök hos barnmorskan. jag har inte en aning om vad vi ska prata om. jag kommer dock att ställa lite frågor om resan vi ska göra, svininfluensan och även fråga om jag kan få höra hjärtljuden :)
allting känns helt underbart och det sparkas allt mer och tydligare för varje dag!! jag tycker fortfarande att min mage är pyttig när jag jämför med andra som är i ungefär samma vecka. jag vet ju att jag inte ska jämföra med andra men det går ju inte att låta bli. men den växer iaf så jag vet att bebisen växer vilket ju är det viktigaste!!

the good old days

klockan är snart 21 och jag är tröttis. jag var uppe redan kl 07 imorse så tröttheten är minsann befogad. jag skulle nämligen vara i skara 08,30 så det var bara att masa sig upp. noel började förskoleklass och emmie följde med honom. eddo är i sthlm och deras nya soffor från ikea skulle komma idag. alltså var jag tvungen att sitta hos som och vänta på att lastbilsnissarna skulle anlända. emmie kom hem tidigare än väntat, precis innan sofforna kom så jag slapp sitta själv där heeeela dagen. så sen satt jag och emmie och snackade om allt möjligt fram till att noel skulle hämtas lite efter 13. det är inte väldigt ofta som vi är bara vi två så det kändes verkligen som the good old days när vi satt där och pratade om allt och inget :) borde hända oftare helt klart!!!!

det känns som om det var igår då jag såg noel för andra gången (6 månader gammal!!!!!) och emmie hade precis köpt nya coola kläder till lillskiten. vi fotade den rulltige lille saken. idag började han förskoleklass och är minsann en stor killen. tiden går fort fort fort.... i det stora hela! :)

jag har gjort två liter nyponsoppa som jag nu sitter och sörplar i mig. guuuuud så gott det är. snart är det real housewives så mot soffan igen...

nuggets nuggets nuggets...

min mage skriiiiiiiiker efter mat. jag har haft ett stort sug efter kycklingnuggets med ris och currysås så nuggets ligger på tining och det vattnas i munnen bara jag tänker på det :)

jag har nu varit och lämnat noel så jag är helt allena. riktigt skönt efter en helg med ändå ganska full rulle. det är en viss skillnad med barn i huset, helt klart. alltid någon som vill ha uppmärksamhet. speciellt när man inte riktigt har tid. någon som ställer en konstig fråga eller vill att man ska vara med och spela. att softa helt och hållet är det ju inte tal om. bra träning. innan vi körde till skara så träffade vi annica och hennes dotter alicia för lite lek på lekplatsen. dock så blev det väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. ungarna lekte i vars en ände av parken och pratade knappt med varann och efter en halvtimme så ville de båda gå hem igen. jaja, alla kan ju inte vara gjorda för varann haha. de har iofs inte träffats förut så de var nog lite blyga. kanske kommer fler tillfällen.

efter maten ska jag ta en promenad. får hoppas det går bra. igår fick jag en släng av foglossning i svanken och ner i skinkan så jag vaggade fram som en liten anka. men jag pallar inte sitta inne och bara dega. jag har gått upp 4 kg under graviditeten vilket jag väl inte tycker är mycket. och jag vet ju att det är helt oundvikligt oxå. men det får inte dra iväg så att det blir en massa kilo utöver graviditeten. min disciplin när det gäller att gå ner i vikt är lika med noll så därför måste jag verkligen passa mig. så jag har därför inte tid med foglossning som hämmar mitt motionerande!!!!!

mat mat mat haha

helgen som varit

jahopp, aningens dålig uppdatering i helgen men jag har inte haft någon större lust att skriva. här kommer en lite snabbuppdatering dårå:

i fredags kom fredrik hem tidigare från jobbet för de hade inte speciellt mycket att göra. vi var bjudna på middag ute i lovene så vi körde dit vid 4. det var filippa, fredriks kusin som stod för maten denna afton. oj så gott det var. thaimat som var riktigt stark. mmmmm, jag ska lätt ha receptet på det så vi kan göra det :) efter det så stack vi hem till emma och robert. det var tänkt som en snabbvisit men vi stannade nog 2 timmar. emma hade migrän så det kändes lite som att vi störde för hon låg och sov :( men hon kom upp och sen satt vi och snackade. såklart en massa bebissnack för mig och emma :)

på lördagen var det bestämt att vi skulle in till staden för lite shopping. det slutade med att jag bara köpte ett par leggings och fredrik köpte ett par nya skor. vi stötte på mia och filippa och mia lämnade över ett helt lass med bebiskläder som hon hade shoppat :) massa fint. dock hade hon köpt samma newborn-kit från hm som mamma köpte så det gick jag och bytte. ni ska få se bilder lite senare.
sedan var det bestämt att vi skulle vara barnvakter till noel så vi drog iväg till skaraf ör att hämta upp monstret. han är fortfrarande här. vi åker till skara vid 12 hade jag tänkte. emmie har fått hela helgen för sig själv eftersom eddo är i sthlm.
vi har tittat på film, spelat batman och lirat fotboll.


en fenomenal utspark


härlig räddning


vem ska vinna denna duell?


man blir ju trött oxå


en talangscout i buskarna?


jag kan ju nicka oxå!!


THE WINNER

13 augusti

städat kyl och sval, tvättat, handlat mat, fixat med disken och städat. japp, alla mina roliga hemmafrusysslor är nu gjorda. wow, det låter verkligen som att jag just nu lever ett roligt liv :P riktigt så illa är det inte. eller ja, jag har ju gjort det där tråkiga idag men jag vill inte påstå att jag lider överdrivet. dagarna går ändå rätt fort och jag försöker hålla mig sysselsatt med en massa småsaker. det går bra. jag borde egentligen njuta för när jag går med i vik.poolen så kan det ju bli en del att göra. kanske inte fem dagar i veckan men ändå en del. så jag får ta vara på dessa dagarna och göra det bästa av dom antar jag.

fredrik är iväg och skjuter så jag är allena hela dagen i stort sett. nu väntar jag på att unga mödrar ska börja kl 20 (en timme till). funderar på att ta ännu en promenad men jag litar inte på vädret. har ju varit lite hursom med det idag.

häpp, inget vettigt härifrån.

Kayla and Kupono

so you think you can dance
kayla och kupono

en dans som handlar om beroende. han är hennes drog och hon försöker göra sig fri men han låter henne inte. dansen är så jäkla bra. jag blir verkligen berörd när jag ser den.

12 augusti

det började med regn så någon långpromenad imorse blev det inte. käkade frulle sen var jag totalt uttråkad. jag är verkligen inte gjord för att gå hemma. vet inte vad jag är gjord för egentligen. fredrik får se till att börja tjäna miljoner så jag har saker att fylla min vardag med: spa, shopping, tenniskurser ja ni vet sådant som rikisar verkar göra :P iaf, emmie skickade mezz och undrade om jag ville komma. jag slängde mig in i duschen och var där på en timme :) så dagen har spenderats i skara och jag tror det räddade mig. hade börjat klättra på väggarna annars. gjort en britta och rakat av håret.
när jag kom hem så låg vi i sängen och pratade om allt möjligt. jag älskar dom stunderna. när jag och fredrik bara flummar, pratar skit och allvar om vartannat. tur att vi efter över 7 år tillsammans inte har tappat det, vi har fortfarande saker att prata om.

sen slängde jag mig i soffan för att titta på förlossningskliniken. då satte bebisen igång med lite step som aldrig förr. så efter ett tag lade jag handen på magen och vips så fick jag en liten men ändå tydlig knuff :) rusade in till fredrik och berättade och han skulle direkt lägga handen på magen men då vart det väldigt stilla istället. så går det när man sitter framför datorn istället för att spendera tid med mig.. ;)

imorrn har jag inga planer. eller ja, inga roliga planer. ska städa kyl och sval. sånt roligt har jag på min to do list

.

natti

Vecka 21 (20-1)

vecka 21 (20+1)



I magen:

Fostervattnet som skyddar barnet som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnet med socker. Fostrets tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som fostret sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnets lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.

vikt.JPG langd.JPG

420 gram

24 cm

Mamma:

För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.

Många kvinnor undrar om motion är farligt under graviditeten. Motion är bra så länge som du motionerar under rimliga former. Ta det lugnt, du ska inte träna för ett triathlon. Eftersom dina ligament blir mjukare under graviditeten är risken för skador lite högre. Därför lämpar sig så kallad low-impact-motion som yoga, simning och promenader allra bäst.

Mina tankar
nu kan jag känna bebisen sparka ganska ofta. på kvällarna är det värsta step-numret där inne verkar det som. det känns väldigt lugnt. jag väntar på att bebisen ska växa med världens raketfart nu :)

v 20+0 aka halvtid

nu har vi gått halva tiden. jag har varit gravid i 20 veckor och har 20 veckor kvar :) så det börjar absolut ta på det. fredrik tycker att det har gått hur fort som helst medan jag tycker att det går på tok för långsamt. är det inte december snart lixom? :P jag läste i en av alla mina tidningar att det är nu som den härliga tiden ska börja. allting ska vara på topp mellan vecka 20 - 30 tydligen. ja det återstår och se. inte för att jag har haft det speciellt svårt hittills iofs.


igår hände det inte speciellt mycket. promenad, cykeltur till affären, dammsugning och tvättning. vilken hemmafru jag har blivit. och idag händer det inte mycket mer tror jag. imorrn öppnar äntligen badet så då kan jag börja simma. och snart borde papperna från polisens brottsregister komma så att jag kan skriva in mig i poolen. orkar inte riktigt med att inte göra ett smack om dagarna. hjärnan blir ju helt degig känns det som. meeeen det kan aldrig vara bra att göra för mycket heller. lite lagom är bra :) och helt min melodi!!!

har precis tagit en promenad och nu skriver magen efter frulle.

ciao

400

detta blir nu inlägg nummer 400 på min blogg. inte illa alls :P

idag började jag morgonen med en långpromenad. har inte haft ont sen förra veckan så jag tänkte att det är dax att se hur det går med en promenad. det gick riktigt bra och jag kände inget. testade även igår på kvällen och det gick bra det med. så nu hoppas jag att jag kan fortsätta med min morgonpromenader men dock i ett lite lugnare tempo än förut. ont vill jag inte ha igen. sedan har jag tagit en rajd här hemma och städat. "bara" dammsugning och tvätta golv kvar. verkar som att jag får göra både och för fredrik har klippt gräs och nu trimmar han. attans oxå!!! :P

lisa var snäll och hjälpte mig med tvätten iaf. alltid något!!









8 augusti

imorrn åker mamma och pappa hem till skåneland igen. de har varit här i två veckor och jag har verkligen uppskattat att ha dom här. vill inte riktigt att dom åker men dom har bara en veckas semester kvar nu så jag förstår att de vill vara hemma sista veckan. vi har hittat på mycket roligt och trevligt. nu vet jag inte alls när vi ses igen för jag vet inte om jag kommer åka till skåne i höst eller inte. funderar lite på att åka i början av oktober men jag får såklart se hur det ser ut då. om jag har något vik till exempel.

jag fick en härlig överraskning häromdagen. maria, en barndomskompis, kommer och hälsar på mig i slutet av augusti :) det ser jag verkligen fram mot. tycker det är helt underbart att hon vill komma hit!!! får se vad vi hittar på.

idag har vi verkligen levt campingliv igen. tog tillvara på den sista dagen som mamma och pappa har på campingen. så vi åkte dit och solade och badade en sista gång. jag vill verkligen ha en husvagn men fredrik vill absolut inte. han tycker i så fall vi kan vänta med det till vi är pensionärer så kan vi sitta på campingen hela sommaren :P typiskt fredrik. jaja, men det är ju bara 40 år kvar då, tills jag får mitt campingliv haha.

nu har vi precis tittat på hotel rwanda. det är verkligen en film som gör en arg. att människor kan göra så mot varandra utan att blinka. vet egentligen inte vem man blir mest arg på. de som utför dåden eller de som bara tittar på trots att de skulle kunna ingripa. har ni inte sett filmen så gör det. mycket bra film!!!!

nu ska jag krypa till kojs
natti!!

ps. min kära lillasyster uppmärksammade mig på att jag skrivit fel datum i de förra inläggen så det är därför som de har poppat upp igen. jag ändrade :P

Gränna 7 augusti

igår åkte jag och fredrik med fredriks föräldrar till gränna. jag har velat åka dit hur länge som helst så när mia och johnny frågade om vi ville hänge med så sa jag ja direkt. och det var ungefär som jag hade tänkt och hoppats att det skulle vara. kullerstens gator, gamla hus, backigt, polkagristillverkning i massor och riktigt mysigt.


vi åkte först till hamnen där vi tog en glass efter den långa resan.



kulglass, mjukglass, strössel och kolatopping, det är min melodi det :)



polkagristillverkning



polkagristillverkning
varje affär som sålde polkagrisar hade så att man som kunde kunde stå och titta när de gjorde alla polkagrisarna. måste vara jobbigt att fullt med folk står och glor på en när man jobbar tycker jag. men det var alls lite intressant.



efter polkagrisshoppingen åkte vi ner till hamnen igen och åt på restaurang. sen gick vi ner till vattnet för lite filosoferande.



fredrik satte sig direkt och plaskade i vattnet såklart :)



riktigt gött var det



det var dock iskallt i vättern denna dag



<3



detta fick vi till slut med oss hem. man får ju passa på lixom :)

Trollhättan 6 augusti

i torsdags så följde jag med mamma och pappa när de körde mot trollhättan. mamma ville dit för att se på slussarna och jag säger aldrig nej till ett litet äventyr. emmie och noel följde såklart oxå med.



här stannade vi först. det var inte riktigt vid slussarna men det var väldigt fint där så vi tog en kort promenad och tittade på omgivningen lite. vet inte alls varför det var en huvud ute i vattnet men det var lite coolt.



sen dök en gigantiskt fossing upp som noel posar bredvid :)



jag passade på att ta den första magbilden i den vackra omgivningen. det växer så det knakar minst sagt.



noel klättrade som en liten apa på allting som gick att klättra på. stackars fåret har fått en tung huvudbonad.


mamma och fanny posar. fanny svettades en del under dagen minst sagt. men jag tror hon trivdes ändå.

sedan blev det inte fler kort i trollhättan. kamerabatteriet tog slut. men de flesta har väl sett götakanal så då vet ni hur slussarna ser ut :) båtarna som åkte där var minsann inga fattigmansbåtar. riktigt flotta var dom.


vecka 20 (19+1)

I magen:

Graviditetskalender vecka 20Grattis! Du är halvvägs till förlossningen. Fostret upptar allt mer av utrymmet i livmodern och den ökade tillväxten kommer att skapa ett tryck på dina lungor, mage, urinblåsa och njurar. Fostrets hud tjocknar och flera hudlager utvecklas; dermis, epidermis och underhud. Hår och naglar fortsätter att växa.










vikt.JPG langd.JPG

300-350 gram

23 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Nu känner de flesta att fostret i magen rör på sig. En del kan dock få vänta lite till innan de märker de första fosterrörelserna. Livmodern har växt mycket och magen skjuts fram. Det kan göra att naveln putar utåt. Vissa kvinnor kan få jobbigt att andas eftersom inre organ trycker på lungorna. Det tillståndet kan fortsätta tills det att barnet vänder sig med huvudet nedåt. Det händer oftast fyra till sex veckor innan förlossningen om du är förstföderska

Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom fostret nu i huvudsak bara koncentrerar sig på att växa. Jämför inte din mage med andras eftersom den kan variera mycket mellan olika kvinnor. Om du känner dig trött kan det bero på järnbrist. Många kvinnor behöver ta tillskott av järn från vecka 20. Rådgör med din barnmorska på mödravårdscentralen. Hon kan testa ditt blodvärde.


Mödravården:

Från ungefär vecka 19 lyssnar barnmorskan på fosterljud - främst hjärtljudet. Hon kontrollerar att hjärtfrekvensen är normal. Mellan 110 och 160 slag per minut anses som normalt. Barnmorskan lyssnar med en tratt eller med en så kallad doptone som är en liten ultraljudsapparat med högtalare. Då kan du och din partner också höra.

Under vecka 20 får du också ett moderskapsintyg av barnmorskan. Det bekräftar att du är gravid och anger också beräknat datum för förlossningen. Intyget ska skickas till Försäkringskassan

Mina tankar
nu är jag nästan halvvägs men det känns ändå som att tiden till 29 december kommer vara otroligt lång. tankar går ju till bebisen hela tiden vilket ju gör att allting går långsammare, eller det känns så iaf.
mina fossingar är svulna på morgonen, händerna svulnar lite då och då, ont i blygdbenet.. jag trodde inte dessa symptom skulle komma på flera veckor, om ens alls. så jag vette tusan hur det kommer vara om 10 veckor när det verkligen är tungt på riktigt. jag lider inte mycket av det utan tycker mest att det har kommit lite tidigt. för övrigt mår vi alla bra. bebis och mage växer som tusan nu :) magens omkrets är 102 cm, så på 7 veckor har magen växt 10 cm. jag känner bebisen varje dag nu. framförallt på kvällen framför tvn. vet inte om det är protester över det dåliga utbudet eller vad det kan vara :)

tidig morgon... eller?

vaknade vid 05,30 och släppte ut missarna men tro inte att jag stannade uppe. nänänänä, gick och la mig igen och låg i dvala till kl 9. men nu är jag heeelt färdig och sitter och väntar på att mamma och pappa ska höra av sig om vi ska till trollhättan eller inte. något i mig tvivlar på att vi kommer åka. känner ju mina föräldrar lixom. men jag blir gärna överraskad. vet inte vad jag ska göra annars idag. bada kanske? mjaaaaa.... får se.

igår var ju en hemmadag med tvätt och städ. riktigt redig var jag med andra ord. annars hände inte ett smack så jag har inget vettigt att skriva :P

honungsmelon är smarrigt

nu sitter jag här och moffar i mig honungsmelon. mmmmm vad gott det är. har lätt ätit några kilo av det nu i sommar. det är verkligen så friskt och gott. men det är rätt mycket att äta en halva själv märker jag för det börjar ta emot :P

jag var precis duktig och cyklade till affären och hem igen. det är 6 km så jag klappar mig själv lite på axeln. jag kan ju inte riktigt gå min halvmil nu när jag får ont så därför är ju cyllen perfekt. dock så är det inte alls lika roligt att cylla som att ta en rask promenad. dock så såg jag att badhuset här i bya öppnar nästa vecka på onsdag så då ska jag dig och börja simma hade jag tänkt. det ska ju vara en jäkla bra motionsform när man är på smällen. jag är inte så förtjust i det egentligen men valmöjligheterna är ju inte jättestora tyvärr.

idag har jag även sökt lite jobb. ett i skövde och två i gbg. inte för att jag vill jobba på något av ställena egentligen eftersom det är en bit att köra men söka måste jag ju göra. chansen att jag får något är ju ganska liten känns det som. anar att de hellre väljer någon som bor lite närmare. men nu har jag sökt iaf. ringde även vik.poolen men fick reda på att de har tele.tid en halvtimme på eftermiddagen och då var jag och handlade så det får bli imorrn istället.

jag har köpt en skvallertidning som jag nu ska  fördjupa mig i....

lite shopping igen

jag ställde klockan på 08 idag för jag tänkte att det är skönt att komma upp lite tidigare. känns som att man får ut mer av dagen idag. men inte idag för jag kom ändå inte upp förrän 10 haha. sängen var ju sååå skön så jag och lisa låg och drog oss en liten stund!!

gårdagen var vi (jag, mamma och pappa) barnvakter. inte för att noel behövde så mycket vaktande eftersom han satt och spelade batman i stort sett hela dagen. bara paus vid fika och mat. så jag och mamma åkte in till staden för lite bebisklädershopping :) min favoritsysselsättning nu för tiden!!!



vi köpte ett ett set med tröja, body, pyjamas, byxa, mössa och haklapp från HM.
de bruna byxorna är från Lindex och dom har jag minsann letat efter i strl 50
och nu så hittade jag dom :)



bodyn i närbild.

idag vet jag som vanligt inte vad som händer. vädret är sisådär ju...

slut på semestern

jahopp, så var jag allena igen och redan uttråkad. katterna kommer och går lite så dom är ju inte det bästa sällskapet. jag har inte hört något från mamma och pappa än så jag vet inte hur dagen ser ut. emmie och eddo ska nämligen låna deras bil och dra till ikea och då blir vi andra barnvakter. men jag vet inte om de ska komma hit eller om de stannar i skara. jag och mamma snackade om att ta med noel in till staden och shoppa lite bebiskläder. med mammas kort såklart :P dom får ju ta igen när de bor så pass långt bort :) men om det ösregnar så lockar ju inte det precis.

jag vaknade imorse av att fredrik rusade igenom huset i full fart. jag tittar på klockan och då är hon en minut i sju. mågon som snoozat aningens för länge kanske :P då var vi  tillbaka i vardagen igen...

Emma och Roberts bröllop

igår var det då dax. dagen vi alla väntat på då emma och robert skulle bli hustru och man. och allting gick enligt planerna och de är nu gifta :) på kvällen var det dax för bröllopsfesten och den var i trollhättan hemma hos emmas föräldrar. ett väldigt fint ställe där jag lätt skulle kunna tänka mig att bo. otroligt mysigt. jag tror att där var runt 50-60 gäster och det dukades med långbord. det var riktigt trevligt och maten var utsökt. det var emmas mamma som hade stått och slavat i köket. jag tog inte många bilder men jag tog såklart på det viktigast:

BRUDPARET:

Herr och Fru Larsson





Jag, fredrik, chrille och kimmie valde att köpa bröllopspresent tillsammans. efter många om och men så bestämde vi oss för en smartbox. genom den får de välja ett hotell någonstans i sverige där de får övernatta 2 nätter. det finns ett stort urval av hotell så vi tror att de nog ska kunna hitta ett som de gillar. de verkade nöjda med presenten iaf :)

21.44

idag är det fredriks sista semesterdag. båda två har lite ångest. jag gillar ju att ha honom hemma. vi har haft det mysigt de här fyra veckorna som vi varit lediga. vi har inte gjort något speciellt egentligen. lite små utflykter ibland, fixat och donat. det har passat oss utmärkt. men nu är det över. imorrn ska jag ringa till vikariepoolen här i götene och se om de vill ha mig. jag är lite rädd för att de inte vill ha fler vikarier i poolen eftersom det finns så pass många arbetslösa så det kanske finns många i poolen redan. men det lär jag ju märka imorrn. jag väntar även på att få höra från a-kassan. i veckan fick jag papper på vilka kompletteringar som jag måste göra, lite fler intyg som skulle skickas. det har jag gjort nu så jag hoppas ju att jag ska få pengar i slutet av denna månaden. men dom är ju inte snabbast precis så vi får se. blir intressant att se hur mycket som jag får för jag har inte en aning alls hur de kommer att räkna. fredriks kompis tjej får 120 kr om dagen vilket ju är skandal. hon har jobbat och varit med i a-kassan längre än mig så det bådar ju inte gott. men 120 kr om dagen låter lite konstigt enligt mig. men men.....

idag har jag, fredrik, mamma och pappa varit ute i lovene hos fredriks föräldrar. vi hade tänkt en fika så vi köpte med fikagrejs men som vanligt slutade det med att spriten flödade!!! inget ovanligt alls. men vi bestämde (tror jag) att vi alla ska åka till Gränna. jag har velat åka dit ett bra tag så jag hänger med glädje med. det vore skoj om vi åkte.

hahahahaha

en liten flicka står och tittar in i hönsburen. tuppen gal som tusan och hönorna far omkring.
flickans mamma frågar vad det är för djur.
efter en stunds tystnad: lejon utbrister flickan
nej, det är väl inga lejon, svarar mamman.
efter ännu en stunds tystnad säger flickan:
CHICKENNUGGETS!!!!
Valfritt innehåll
RSS 2.0