Slut på lata dagar

 
Igår när vi var på väg till Stellas Lekland berättade Liam att han gärna ville åka till stranden och ha picknick där. Det nappade vi på direkt så idag bar det av till Svalnäs badstrand. Med oss hade vi allt möjligt gott. Alla fick välja vad dom ville ha i korgen så det blev en stor blandning.
 
Egentligen var det lite blåsigt för stranden men vi hade lovat Liam och det fick vi hålla. Det blev supermysigt och Liam badade till och med.Jag blev blå om läpparna bara av att titta på vattnet :P Jag och Vera hängde på stranden medan killarna badade.
 
 
Nu tror jag dock att det är slut på lata dagar vid stranden. Idag fick vi ok från stadsarkitekten och vi kan äntligen börja måla huset. Tänk att man inte får välja själv vilken färg man ska ha på sitt hus. Det var en ren tillfällighet att vi fick reda på att vi måste ha bygglov för att måla om!! Skandal egentligen. Men det är ju bara till att lyda. Böterna är lite dryga nämligen....... Men, vi fick ok så nu är det bara att fatta penseln och börja slita! Så, alla ni som har semester (och alla ni andra oxå) det är bara att komma hit. Vi har pensel till er alla. Ni kan få lite mat och dryck för besväret :) 
 
 
 
 
 

En Morgonpromenad med Kidsen

Dagar som går

 
Jag har hittat en ny stor kärlek vilket tyvärr har gjort att bloggen knappt har fått plats i mitt liv. Min nya stora kärlek tar all min uppmärksamhet efter att kidsen lagt sig. Det är vanligtvis då jag hinner blogga annars. Men nu får jag blogga klockan 06 på morgonen istället :P Man ska ju ha något att göra då oxå. 
 
Min nya stora kärlek har kommit i form av en serie vid namn Game of Thrones. Emmie har tjatat hål i huvet på mig om den (med all rätt) och nu har jag gett upp och börjat kolla. Se den alla ni som inte redan sett den. Intriger, kärlek, fulspel, krig, snusk, blod, komik, spänning, kvicka lines,.... you name it, Game of Thrones has it!!! 
 
Men, det är inte förrän på kvällen som jag kan sällskapa med min nya stora kärlek. På dagarna måste jag umgås med la famila :) Igår var vi inne i Skövde. Tanken var Stellas Lekland men efter det blev den även lite shopping. Framförallt till kidsen men mamma Elin ryckte åt sig lite hon med. Två enkla toppar som går att  ha till mycket, precis vad jag var ute efter. 
 
              
Kul när även Fröken V kan tycka att det är roligt att vara på leklandet!  
 
                                             
Har kört 3 pass på gymmet på två dagar. Det var ett tag sedan jag var där kändes det som. Men som alltid var det kul och jag svettades gött. 
 
                                                     

Semesterlunken har anlänt

 
Vi är hemma från Skåne sedan två dagar tillbaka och veckan har börjat på bästa semesterlunksvis. Fredriks och Liams semster har börjat nu och jag ser fram mot lata dagar, dagar med äventyr och dagar med plikter. Precis så som en semester ska vara. 
 
Vi har ju ett riktigt vattendjur här hemma. Oj så han älskar att plaska, simma, bubbla, hoppa och skvätta i det däringa vattnet. Idag när vi släppte honom lös på Äventyrsbadet i Skövde hade vi nog den gladaste 3.5-åringen på vårt jordklot. Vilket resulterade i två hela utschasade föräldrar haha. Han var upp över öronen förtjust under de två timmar som vi var där. Mäkta stolt när han kunde simma själv med hjälp av armpuffarna! Han är totalt orädd och fick han skulle han göra allting själv. Inget skrämmer honom och han tyckte nog att vårt sällskap ibland var överflödigt :) 
Tårar när vi skulle åka hem men vi fick lova att åka dit igen (och även att det väntade en glass på honom när vi kom hem) och då gick det bättre att följa med.
 
 
Inte något äventyrsbad men i Skåne finns iaf den lilla pölen kallad Finjasjön.
Någon påstod att det var 20 grader men jag tror den snubben var hög....
I vilket fall så skiter Liams blankt i temperaturen.
Finns det en pöl så bör det plaskas i den :)
 
 
 

Glad Midsommar

 
Att vakna upp i Skåne är alltid skönt. Semester! Dock så regnar det här och där hemma är det solsken och jättevarmt. Känns som att Skåne skulle kommit upp istället ;) Men hoppet är det sista som lämnar oss och vi hoppas stort på sol i eftermiddag!
 
När jag var liten och min mormor och morfar levde så åkte vi ofta iväg och plockade jordgubbar. Då var det inte tal om att köpa sina jordgubbar utanför ica. Vi hade tänkte att blåsa liv i jordgubbsplockandet i år. Men då får allt vädergudarna skärpa till sig ordentligt. Jag ser ju fram mot att ta med Liam till ett gigantiskt jordgubbsland och låta han äta jordgubbar till det sprutar ur öronen.
 
Kommer ihåg hur mamma alltid var på oss att vi inte skulle äta jordgubbarna utan lägga dom i lådan istället. Men hur ska man kunna låta bli att sluka 1 eller 20 av dessa söta bär :) 
 

Sen var det tal om midsommardans och lek i hembygdsparken. Iaf för mig och Liam. Men som sagt, Vädergudarna får rycka upp sig..... 
 
 
 

En regnig kväll

 
Igår fick det bli en liten löptur. Vädret var inte på min sida men jag var lite sugen på att röra på fläsket ändå. Det regnade inte när jag bytte om men sen så duggade det hela rundan. Blev lite kallt till och med. Men det blev 5 km på 27 minuter. Bra tid absolut.
 
När jag kom hem så kom Liam springandes från sin säng. Sen hjälpte han mig stretcha och ta foto. Tur att jag har min stora pojke :)
 
 
 
 

Presenterna är färdiga!

 
Om en liten stund är det dags att hämta storebror på förskolan. Jag och Vera har slitit här hemma för att bi färdiga med fröknarnas presnter. Bakat Bakat och Bakat. Å sen lite pyssel oxå :)
Det blev kladdkaksmuffins och muffins med vit choklad.
Hoppas att det ska smaka.
 
 
När Fredrik kommer hem från jobbet idag så sticker jag och Liam.
Vi ska semestra i Skåne :)
Bara jag och storebror.
Det har vi verkligen sett fram mot båda två.
En fin midsommar i Skåne med mormor, morfar,
EricaFisa (Liams nick på sin moster), Emmie och Noel.
 
Nu hämtar vi brorsan!
 
 
 

Dags för en ny era!


Det är fullt i min säng. Fullt av barn, lego och badbollar. Badbollen far fram som en missil och efter hörs ett "vrrrooom". Fullt ös innan hjärnan ens uppfattat att det är dags att vakna för att morgonen har anlänt. Snart dags att ta tag i morgonens bestyr och rutiner.
Det är Liams sista dag på förskolan, sen är det 6 veckors semester som gäller. Jag tänkte baka lite till "fröknarna". Som ett tack för den här terminen. Och för den här tiden. Efter semestern byter Liam avdelning. Både spännande och sorgligt. Liam är supertaggad :)

Men först ska vi skaka liv i denna morsan!
Morrn

Natten mot tisdag

 
Natten mot tisdag. Vilken natt. Tyvärr inte på ett bra sätt. Usch och fy. Vaknade vid 00,30 och då var det igång. Magen. Aj aj aj. Sen hade jag ont i stort sett hela natten och morgonen inleddes med huvudet ner i toastolen.
Mezzade kära svärmor och bad henne komma och ta hand om Vera vilket hon snällt gjorde. Jag fick ta igen lite sömn.
Magen har varit bra nu igen. Öm efter tortyren men det har gått bra.
Men vilken helvetesnatt. Bland det värsta jag varit med om. Funderade ett tag på att ringa 112 och be dom söva mig eller nått haha. Fy farao! 
 
Nu ska jag äta så jäkla strikt och snällt för min mage för det där vill jag inte gå igenom igen. 
 
Idag ska vi nog träffa svärmor igen. En liten trip in till staden. Tänkte låta Liam leka lite på lekplatsen i stadsträdgården. Det var längesen nu. Sen lite mat eller fika. 
 
 
God Morgon
 
Dags att väcka pappsen
 

Precis som min lille pojk


Vad härligt det var att se två galna ungar springa omkring vattenspridaren och höra dom tjuta av både förtjusning och förskräckelse. Visst minns jag själv när jag sprang fram och tillbaka genom det iskalla vattnet. Hjärnan skrek nej nej nej men trots outhärdlig kyla så sprang jag. Oj så man tjöt haha. Precis som min lille pojk idag :)

30 intensiva minuter


Det är ingen stor backe men den är hyfsat brant och kör man backintervaller i 10 minuter så är backen definitivt lagom :) Jag fick lite överflöd av motivation nu på förmiddagen. Så när Vera sov och Noel hade placerat sig framför datorn så gick jag ut till lekplatsen med tillhörande backe. Körde ett intensivt 30 minuterspass med intervaller och styrka. Riktigt skönt och när nu Fredrik är iväg och jag inte kan dra iväg och träna så blev detta en bra lösning idag :)

Dagens träning:
10 minuter intervall
100 situps
70 dips
50 upphopp
50 armhävningar
3 minuter planka

Lite to-do

 
Bara några timmar kvar av denna helg. Noel har anlänt för jag och kidsen ska barnvakta honom honom imorrn när mamma och pappa behöver jobba/vara i skolan men fritids är stängt. Fredrik åker till Kungshamn imorrn för att jobba där så det är jag och en skock med kids här hemma då :) 
 
Igår hade dom lite bilutställning i grannbya. Men det är verkligen extra betoning på "liten" där minsann. Vrålåken var inte många. Men, lite hoppborg, hinderbana och kaffekoppsåk gjorde att Liam var nöjd ändå. Lördagen avslutades på bästa sätt med grillning hemma hos Emmie. (även kolbitar går att äta har vi upptäckt haha)
 
 
 
Dagens att-göra-lista. Av någon anledning så tycker jag det är bra att skriva listor över vad jag ska göra. Det är större chans att det faktiskt blir gjort. Ingen lång lista idag och jag kan bocka av det alltihop. Duktiga jag! 
 
 

En hockeyrink i köket


Ny dag utan några attacker hoppas jag. Gårdagen var fylld med attacker hela eftermiddagen. Mindre kul när jag hade barnen själv fram till 17. Men vi överlevde och Fredrik kom hem med "10 liter medosin" som förhoppningsvis ska göra susen.

Idag är Fredrik ledig och vi hänger alla här hemma. Vi försöker komma på vad vi ska hitta på men det står lite still. Kunde bjudas på bättre väder tycker jag!!

Pratade häromdagen med en vän om nytt kök, min stora dröm. Men eftersom vårt kök även får agera hockeyrink så är det nog en väldig tur att det är gammalt och skruttigt :)

Pain Terrible Pain


När jag var på väg till förskolan för att hämta Liam började jag få ont i mellangärdet. Inte superont så det kändes lugnt ändå. När jag kommer till grinden stegras det som fan och när jag väl är inne på förskolan gör det så ont att jag knappt kan andas eller stå upp. Jag får väsa ur mig ett Hej till Liam och sen sätter jag mig på bänken och fokuserar på att andas. Efter några minuter släpper det sakta och lagom till vi ska gå så känns det bra igen.
På sätt och vis var det tur att attacken kom på förskolan så jag kunde sitta ner och härda ut. Inte lika lätt mitt på cykelvägen i regnet :/

Men nu har jag beordrat Fredrik att köpa omeprazol, annars får han inte komma in när han kommer hem!

Kvalitetskatastrof

 
Jag och kidsen var extra hurtiga idag och gick till förskolan trots att det regnade rätt så rejält. På med regnkläder och ut bara. Så när man är så där hiskeligt hurtig då vill man gärna att ens regnkläder ska samarbeta. Det är inte ett dugg kul att ha regnkläder som inte klarar av REGN. När jag kom hem var jag blöt från skrevet och långt ner på låren. Och i armhålorna. Och nej, det är inte min egen kropp som förorsakat detta blöta!! Inte någonstans!
 
Vera slog upp sina blå samtidigt som jag parkerade vagnen och precis skulle smyga bort. Typiskt! Nu ligger hon här bredvid mig. Hon behöver verkligen lära sig krypa för mer frustrerad unge går knappt att hitta. Hon tränar å tränar å tränar men det vill sig inte än. Hon har varit rätt nöjd med sin rullteknik men nu verkar det som att hon känner att det är dags att avancera. Men det är ju så svårt..... Om jag lägger fjärrkontroller, datorer och mobiler i en enda stor härlig lockande hög några meter framför henne så ska det nog få fart på krypandet :)

Vera 8 månader

och 2 dagar om vi måste var så petnoga.
 
Ja, hon fortsätter växa och frodas här hemma, lilla fröken V. En så skön unge som har nära till skratt alltid. Hon är en ganska nöjd bebis över huvud taget nu för tiden. Hon får hänga med mig och Liam på våra äventyr och det protesteras aldrig. Så länge hon får lite uppmärksamhet lite då och då och ibland även får vara med och käka lite sand eller knapra på en pinne så är det idel glada toner som ljuder.
 
Hon har haft en period då det varit lite småläskigt med främmande människor. Vissa har varit läskigare än andra. Men det verkar som att hon tyckte det var lite fånigt att börja böla bara för att ett okänt nylle trycktes upp i hennes ansikte. Nu tar hon det lite mer med ro. Det är perfekt om det okända nyllet har brillor för då kan man inleda bekantskapen med att grabba tag i dom. Det brukar bryta isen. 
 
Jag vågar knappt skriva det men nu hoppas jag att vi kommit till en vändning när det gäller maten. Jag plockade bort det helt i flera veckor för hon blev ryyyysligt förbannad så fort skeden närmade sig den lilla ihopknipta munnen. Matsituationen blev så trist. Men efter ett besök på bvc där jag kunde rådfråga så satte vi igång igen i måndags och det har gått helt ok. Små portionen har serverats och det har halkat ner alltihop. Låt oss hoppas att hon faktiskt känner för att smaka på annat än välling och gröt!!!
 
Älskar: Fjärrkontroller, mobiltelefoner, datorer ja allt som mamma och pappa håller kärt och är orimligt rädda om. 
 
Hatar: När hon rullat in under något, kilat fast sig i något eller på annat vis fastnat på sin väg framåt, ja då får vi minsann höra det.
 
Hobby: Äta på papper, tidningar, kartong ja allt som kan vara lite småfarligt när det ska ta sig ner i magen.... 
 
Mål i livet: Prata på så mycket som möjligt så kanske mamma, pappa eller brorsan till slut äntligen fattar vad tusan hon menar!
 
Snabbfakta:
 
Vikt: 8850 gram
Längd: 70,5 cm
Tänder: 3 st med en fjärde på g.
 
 

Attackerad


Igår på kvällen fick jag plötsligt en konstig smärta i magen, mådde illa och blev helt kallsvettig. Jag tänkte först att det kanske var en sen bakfylla som hälsade på. Det höll i sig 30 min sen försvann det lika fort och tyst som det kommit.
Men så fick jag två attacker till under natten och vid lunch idag fick jag så pass ont att jag fick ringa hem Fredrik. Magkatarr är min gissning efter att ha läst lite överallt. Jösses vad ont det kan göra. Nu har det känts bra sedan attacken vid lunch och jag hoppas jag får sova inatt för det behöver jag verkligen!

Nu sitter jag och tittar på TV3 dokumentär. Det handlar om Svenssonmotionärer som tränar tokigt mycket. Springa i 6 timmar runt på en 400meters bana..... skoj hrm;) men jag blir sporrad ändå. Inte till att träna så pass som som men en rumpspark ger det att se människor träna och tävla så mycket!
Idag skulle jag tränat men kände mig lite av banan. Det får bli imorrn innan gräsklippningen :)

Snyggon från examensfesten :)

I lördags bjöds det på....

 
Hur ofta händer det att jag sover till kl 11? Never! Gudars så skönt. Och välbehövligt. Jag åkte hem till Frida igår för en liten tjejkväll. Skönt balkong häng, middag på Terassen som ligger precis vid Lidan och sedan gick vi vidare till stadens nya uteställe Pitchers. En kul kväll som tyvärr slutade med att jag fick huvudvärk. Men fram till dess var det trevligt och det var skönt att få komma ut, dricka och äta gott och prata lite skit.
 
 
Innan tjejkvällen hos Frida började så såg jag till att vara jäääkligt redig ;) Emmie hjälpe mig på traven.Fick ett mezz  om att vi skulle ta en löprunda tillsammans och det var det svårt att säga nej till. Ovant att springa med någon men det är nog rätt så bra. Man sporrar varandra och visst blir det lite av en tävling :) 
Och efter det så klippte jag gräs och tvättade hus. Fy farao vad redigt av mig *klapp klapp på axeln* 
 
                               
 
Om en liten stund kommer våra småpluttar hem igen efter en helg hos farmor och farfar. Jag har fått massvis med bilduppdateringar från dom så jag vet att dom har haft det väldigt bra. Men nu ska det bli skönt att få kramas med dom igen. Skönt att få pausa från dom ibland men det är skönt att få tillbaka dom oxå :) Och det är skönt att det har gått så bra med Vera som det ju är första gången för. 
 
                                                                                                                                                     


 
                                                    
 

Weekend


Jag kan inte ens komma ihåg när jag senast vaknade av mig själv. Inte av två iskalla fötter mot min rygg, protesterande från sängen bredvid eller ett "jaaaag viiiill tittaaaaa" från tv-soffan. Lugn å ro på morgonen är en bristvara här hemma, minst sagt. Men nu är klockan snart 9.30 och jag ligger under täcket än :) Perfekt start på denna helg.

GodMorgon på er!

Det kommer vara lite märkligt

 
Det är konstigt här hemma ikväll. Märkligt tyst (bortsett från Fredriks polkagrisknaprande framför datorn). Det är väldigt lugnt här men jag är lite nervös. Vet inte om nervös är rätt ord... inte orolig heller. 
Mina barn är borta över helgen. Bägge barnen. Liam pausar ju från oss lite då och då men Vera brukar hålla sig hemma. Men inte denna gången. Hon propsade på att få hänga med brorsan hos famor och farfar. Inte kunde vi neka henne det. 
Men det känns bra konstigt. För första gången på 8 månader så ska jag inte vakna av att Vera vill ha mat mitt i natten. Vaknar jag så är det bara till att stänga di blåe igen. Kommer vara mycket märkligt men ack så skönt. 
Sovmorgon gör ju inget det heller... 
 
 
 
 
 

Ute på "öna"

 
Får väl börja med att gratulera Sverige och alla dess inneboende på nationaldagen. Jag börjaded fundera förut om man brukar fira den... Brukar ni det? Jag kan inte minnas att jag gjort det. Mer troligt att man fångat tillfället att festa till det dagen innan eftersom man då kan ligga och vara bakfull hela nationaldagen... 
 
Det har bjudits på perfekt nationaldagsväder och det har vi njutit av ute på "öna", dvs hos Fredriks mormor och morfar ute på Kållandsö. Man skulle kunna tro att man måste ta sig med båt dit ut. En härlig och mysig färd i skärgården mellan små öar och att man sen lägger till vid en liten brygga på deras alldeles egna ö. Så är inte fallet. Man bumpar över en liten liten liiiiten bro så är man där, typ. Inte mindre mysigt att vara där för det. Jag ville bara inte att ni ska sitta och drömma er bort bland skärgårdarna.... 
 
Vi blev bjudna på god mat (as always) och sen har vi bara suttit och myst. Tänk om vi kunde ha en liten stuga. Att bara få åka iväg över helgen och samla kraft och energi. Bort från allt. Men det är ju inte alltid så fluffigt och rosa. Lika mycket att göra med en stuga som med ett hus. Så hur tusan skulle det gå till. Det skulle inte bli mycket sittande i den där solstolen precis. Men drömma bör man väl göra säger dom som vet.
 
Nu sover kidsen och jag ska slå på tvn. Nu skiter jag i nationaldagen för i år. Nog med firande.
 
 

Vi Chillar I Solen

Snart tar vi heeeelg

 
Att vara krasslig och ha hand om två kids är verkligen ingen bra kombo. Trots att jag bara är förkyld med halsont så orkar jag inte vara glad och peppig :P Det borde dessutom vara lag på att det måste regna när man är krasslig. Så att man verkligen får lov att vara inne och glo på tv hela dagen och kränga godis.
Men, det är en kort vecka och Fredrik jobbar bara idag oxå. Sen är det långhelg och den tas emot med öppna armar och ett jävligt stort leende. DANKE! hade jag sagt om jag vore tysk.
 
Nä, nu ska jag och min förkylning gå och se vad mister Liam gör. Blev väldigt tyst helt plötsligt.... 
 
 
Vi för ett år sedan.
Det har hänt en del. Det är inte bara nappen som har försvunnit.
Det har blivit en mycket klok liten herre.
Lite lillgammal är han oxå och det älskar jag :)
Finaste killen!

Oss "syndom-ingar"

 
Det är skruttigt här hemma. Vi är skruttiga, ömkliga och det är synd om oss. Begrips! Kidsen och jag är snörvliga och lite småhängiga. På Vera får vi lägga till feber så det är lite extra synd om den. Liam har någon konstig åkomma på foten. Svullen och röd och kliar som tusan. 1177 trodde han fått nå allergisk reaktion efter något bett. Så det är lite extra synd om den oxå. Och ni ska veta att det minsann INTE är lätt som en plätt att ta hand om två illbattingar, som dessutom är sjuka, när man sjäv är lite av banan. Så det är synd om denna oxå!
 
Nog ältat om oss"syndom-ingar". 
 
Jag är på kavajjakt just nu. Jag lånade en kavaj av Emmie till Sandras bröllop och nu har jag fått mersmak. Nu vill jag ha en egen. Gärna en kort modell med någon lite annorlunda och cool detalj.
Den översta hade jag gärna tagit om det inte varit för att jag tycker den är lite väl dyr. Den gråa har jag sett live och den gillar jag skarpt. Mjuk och skön till ett lite mer vettigt pris. Bägge kavajerna går att hitta på veromoda.se.
 

Storbesök, examen, fest, altanhäng, nya bekantskaper, vinpimplande

 
 
Helgen har verkligen varit full av härligheter och en liten gnutta stress. I torsdags på mina föräldrar, lillasyster och farmor till oss för att fira Emmie som tog examen i fredags. Festen hölls här hemma hos oss och det pyntades och gjordes fint inför Emmies ankomst. 
Sen hade vi en jätterolig kväll och tack och lov så hade vi Vädergudarna på vår sida och det bjöds på perfekt examensväder!
 
 
Så jävla taggade att fira att Emmie nu kan titulera sig Medicinsk Sekreterare!
 
Emmie bjöd på smultronvin med Fanta Citron.

Gott Gott Gott
 
 
Erica drack äppelpaj med kanel!
Sjukt gott!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Äntligen blev det lördag.
En lördag då Liam hade en lekdate med sin bästa kompis.
Hans soulmate på dagis :)
Dom hade bara lekt på dagis förut men jag ringde till Villes mamma och det visade sig att Ville tjatade lika mycket om Liam som Liam tjatade om VIlle.
Det blev en jättelyckad eftermiddag och Liam ser redan fram mot att Ville ska komma hem till oss och leka :) 
 
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0