Påskafton finally


Som jag sa till Fredrik igår: När man har två småbarn så har man inte tid att vara sjuk. Men måste man så passar jag på att vara det några timmar på natten! (Ett hett tips till alla småbarnsföräldrar).
Min feber försvann nämligen lika fort som den kom och under gårdagen så kände jag mig pigg igen. Så det blev en Ikeatrip. Mycket uppskattat! Köpte bara lite småsaker, mest till kidsen faktiskt. Ätattiraljer till Vera och nya lådor till Liam.

Påskafton idag! Nu väntar jag på att min kära mor ska vakna så att vi kan sätta igång med påskmaten :) Fy kattsingen vad jag sett fram mot allt det goda!!
Sen ska jag se om mamma kan hjälpa mig att sy mössor till kidsen. Mamma har många fina tyger så jag hoppas vi hinner det.
Nu ska jag ta en dusch så jag blir påskafräsch ;)

https://cdn1.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b57ee087c348af4fba07.jpg">https://cdn3.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b57ee087c348af4fba07.jpg">https://cdn1.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b57ee087c348af4fba07.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b57ee087c348af4fba07.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5a0e087c348aa9d0d60.jpg">https://cdn2.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5a0e087c348aa9d0d60.jpg">https://cdn3.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5a0e087c348aa9d0d60.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5a0e087c348aa9d0d60.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5fd9606ee6f631bd5ae.jpg">https://cdn3.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5fd9606ee6f631bd5ae.jpg">https://cdn1.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5fd9606ee6f631bd5ae.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/450243/7-3/pic_5156b5fd9606ee6f631bd5ae.jpg" class="image">

Långfredag


Vaknade upp i ett snöigt Skåne idag. Snö till Påsk är väl ingen hit. Att vakna upp i Skåne med feber är inte heller det någon hit! Nu var det min tur dock! Hade frossa inatt så jag var inte jätteförvånad när tempen visade 38,5 imorse.
Efter två panodil så är febern borta och om man bortser från snoret så känner jag mig pigg. Får la se åt vilket håll det går om några timmar. Vi hade Ikea inbokat och det lockar än :)

Liam fick påskägg av oss nu på morgonen. Eftersom det äts så mycket godis under påsken så tänkte vi att vi inte behövde ge honom det. Så det fick bli ett par skor och ballonger! Mycket uppskattat

En Påsk i Skåne


Äntligen!
Nu är vi på väg till Skåne!
Liam har inte haft någon feber idag och hostan har blivit aningens bättre. Så nu får vi en påsk i Skåne, traditionsenligt

Nya friska tag?


En natt som varit så där och nu har jag vaknat med halsont och täppt näsa. Ja det hade väl varit för bra om jag hade lyckats undvika skrället!
Liam sover än så hans diagnos kan jag inte avslöja än. Men han var väldigt hostig och ledsen inatt så jag gissar på att han inte fått bli kry än. Kan ju hoppas på att febern försvunnit.

Fröken V är hur glad som helst denna morgonen och pratar på för fullt om allt möjligt. Hon har blivit riktigt duktig på att sitta själv så det dröjer nog inte länge till hon blir proffs på det med :)
Nu ska vi smyga upp och låta pojkarna sova vidare.

Vi går i väntans tider

 
Liam tar igen all febertid som han har missat under sitt 3-åriga liv. Han brukar aldrig ha feber och åker han på det så är det max en dag som det håller i sig.
Nu har han haft hög feber sedan i fredags och den vill inte ge med sig. Lägre temp idag men den vill inte släppa taget helt. Hostan är väl det som är det jobbiga för honom. Speciellt idag då han varit väldigt pigg och velat leka men så fort han gör något så håller han på att hosta upp lungorna! Och mamma och pappa är tråkiga som säger till honom att vara still och lugn hela tiden :P
Men det är på rätt väg och vi hoppas på ännu bättre imorrn!!!
 
Vi skulle egentligen ha åkt ner till Skåne idag ju. Men det hade Liam inte orkat med så vi skjuter på det. En dag i taget så nu får vi se hur han mår imorrn. Nu hoppas jag på fredag men jag vågar inte hoppas allt för mycket. Den här febern är slug minsann. 
 
Så vi har lugna dagar här hemma hela familjen. Fredrik åkte på en hjärnskakning i helgen och lider av sviterna än. Så det är jag och Vera som får vara familjens stöttestenar :) 
 Detta har varit mitt eftermiddagsnöje. 
Jag kanske borde vika tvätt liiiiiite oftare
Men äsch, vad skulle jag då ha gjort idag!

Hon somnade

Sleepy Sunday

 
En massa soffhäng, nytt löprekord, nya naglar och en powernap i soffan.
Så har min dag sett ut i stora drag. 
Halva familjen är inte kry. Liam har hög feber och massa hosta igen. Fredrik råkade ut för en
fylleolycka i fredags. Halkar på en isfläck och slår bakhuvet i marken. Sår, bula och nackvärk blev resultatet av det. Så därför tar vi alla det ganska lugnt här hemma. 
Jag hoppas innerligt att vi alla kan få vara friska när vi är i Skåne! 

Early in the Morning

 
Det är nästintill att det krasar i mina fingrar när jag knappar på tangentbordet. Jösses vad det är kallt idag, både inne och ute. Men jag tittade nyss på vädret på tv och där lovas det plusgrader om dagarna framöver. Kan vi hoppas på vår..... 
 
En lugn morgon har vi haft här. Båda kidsen vaknade vid 6 och det uppskattas inte ett dugg av denna morsan. Speciellt inte när pappa Fredrik åkte iväg med jobbet på rajtantajtan och inte kommer hem på några timmar och när han väl kommer hem så kan ju hans mående vara lite si och så..... så ska man behöva ta hand om 3 istället! Låt oss hoppas att det var en lugn och städad kväll/natt för honom så att vi har lite nytta av honom idag. :) Jag tänkte ju sparka in honom på Veras rum, låsa dörren och inte öppna förrän han gipsat och spacklat färdigt därinne. 
 
Jag hade en rabattkupong från HM som brände i min plånbok och en son som behövde förnya
lite i sin garderob. Så jag sa till honom att han fick välja en tröja.
Ni kanske kan gissa vilken han har valt och vilka mamma valt ;) 
 

Igår på kvällen så fick Liam feber igen men idag har den inte visat sig än iaf. Får bli en lugn dag så hoppas vi på att den inte kommer tillbaka. Om några dagar åker vi alla ner till Skåneland och då vill vi inte ha några sjukdomar med oss.

There IT goes again

 
Vi har haft en fin förmiddag inne i staden idag.
 
 
Ta i trä men ja det verkar som att vi har fått tillbaka vår glada lilla tjej igen. Hela veckan har hon ju varit lilla odjuret både på dagen och natten. Surat och vresat och hon har inte alls varit sig lik. Utvecklingsfas, tand nr 2 har poppat upp, förkylning, magbekymmer.... ja vi har försökt hitta svaret till odjurets ankomst lite överallt. Det kan till och med vara en härlig mix av alltihop. 
Men natten till idag var det bara två uppvak. Vid det sista så var hon dock vaken ett bra tag men inte odjurig som förut. Så mer sömn har vi båda fått. Tackar!!! 
Idag och igår har hon skinit som en sol som hon brukar göra. Låt oss hoppas att det lilla odjuret håller sig i skinnet ett tag framöver!
 
 

Åh fy kattsingen för curlingVM

 
Efter ännu en pissig natt så sitter jag i soffan och bara tar det lugnt framför Hem till gården. Jag hade sett fram mot två härliga och fräscha avsnitt, som det alltid är på vardagarna. Men vad får jag se precis innan dagens första avsnitt ska börja: curling VM! Åh fy kattsingen vad surt. Bara ett avsnitt idag. Jag kommer känna mig halv resten av dagen. Något kommer saknas mig lixom.
 

url.jpg

Det ska jag uppnå

 
Läste i en blogg nyss där hon hade gjort en lista på 10 saker som hon ville uppnå i livet. Kan ju vara både långsiktigt och kortsiktigt. Jag började fundera på vad jag vill uppnå. När man har två små barn så blir det lätt att man glömmer bort sig själv. Allt går ut på att barnen ska ha det bra men jag då! Så nu har jag funderat lite och detta vill jag uppnå:
 
1. Våga stå på mig mer. 
2. Åka på semester med man och barn. Jag längtar så efter det! Vera får bli större först men sen ska vi åka på solsemester allihop!
3. Bli gyminstruktör. Jag vet inte  riktigt inom vilken träningsform: spinning, styrka... men jag vill bli instruktör.
4. Gå en PT-utbildning. 
5. Skriva en barnbok. Det har jag velat ett tag. Har inte en aning om vad den skulle handla om men det hade varit kul att göra. 
6. Lära mig sy. Jag vill kunna sy kläder till kidsen. Nu har jag ju mamma som syr en del till dom men det hade varit kul att kunna själv oxå.
7. Sluta upp med att bry mig om vad andra människor tycker om mig. Gilla mig eller låt bli, i don´t give a fuck-mentalitet!
8. Springa en mil på under 55 minuter.
9. Bli bättre på att laga mat och baka. Tänja på gränser helt klart!
10. Åka till USA! 

Det lilla odjuret

 
Denna konversation hade jag och min käre make igår.Vi satt i soffan, ca 1,5 meter ifrån varandra. Vi vågade inte prata, inte ens viska vågade vi oss på. Varför kan man ju undra? För att lilla odjuret äntligen hade somnat. Det lilla odjuret sover bara högst motvilligt och det protesteras inte bara när det ska sovas. Det protesteras även i sömnen. Både natt och dag håller det lilla odjuret på med dessa protester och odjurets mamma har funderat på både blocket.se och tradera.se. Men det är nog ingen som är villig att betala för det lilla odjuret! 
 
Lilla odjurets mamma känner sig lite lätt sliten efter pissiga nätter hela veckan. Nu provar magdroppar för att se om det är lite magbekymmer som får det lilla odjuret att protestera på detta vis. Låt oss hålla en tumme eller två!

To Snowstorma or Not To Snowstorma!

 
Dessa små fossingarna kan jag stirra på i oändlighet.
Så sockersöta så jag vill nästa ta ett bett.
 
 
Hela Sverige väntar och väntar och väntar. Väntar på snöstormen som ska lamslå oss alla och hålla fast oss. Det har talats och skrivits om denna snöstorm som om det är något skrämmande stort och farligt som ska dra in över landet. Än så länge har den hållt sig borta men vi går alla och väntar. Otåligt väntar vi på att få reda på om vintern ska fortsätta eller om våren ska göra sitt intåg istället. Låt oss hoppas på det sistnämnda!
 
Här hemma väntar vi oxå. Inte bara på snöstormen utan även på att förkylningar ska ge sig av. Hoppa på någon annan. Liam hosta så fort han funderar på något ansträngande och han snorslemmigahostigabaciller har tagit ett fast grepp om lillsyrran nu. Så rossligt och hostigt. Men hon är en kämpe som brorsan. Får hoppas det går över snart!! 
 
Veckan har börjat lugnt och jag antar att den kommer vara så resten av veckan oxå. Det är sjukdomar lite här och var i vänkretsar och vi är inte krya heller ju så det blir till att ta det lugnt. 
Imorrn har vi lite planer iaf, kidsen och jag. 
 
Nu ska jag återgå till The Following. Har ni missat den så var det mycket dumt! Mycket bra serie.
 
Helgen pyssel.
Trolldegsfigurer som vi målat i världens alla färger! 
Kul för både stora och små :)

Trötta Flickor

Polletten föll ner

 
 
En något glad mamma här hemma idag. Ungen har äääntligen förstått hur det däringa med mat ur flaska fungerar. Polletten föll ner och mamma mungipor åkte upp! 
Jag har sett framför mig hur jag fått åka till Veras skola på raster och vid lunch för att slänga fram tuttarna och ge henne mat.... Det hade ju lätt varit aningens kufiskt lixom.
 
Men, nu ser jag framför mig en härlig utekväll med Emmie. Att inte behöva vara så låst som man faktiskt är när man helammar. Nu kommer jag fortsätta helamma ett tag till men nu finns möjligheten för Fredrik att ge henne flaska om det skulle behövas någon gång. Vi ska även testa ge henne lite extra från flaska det sista målet på kvällen och sen hoppas på att hon ska kunna sova bättre. Det hade varit skönt att slippa amma 3-4 gånger om natten........ 
 
Idag har vi varit på kalas hos "Di Gamle" där det bjöds på så jäkla god mat. Jag hade nog kunnat ätit ihjäl mig men så måste man hålla igen ;) Hade dessutom på tok för tajta byxor för att inleda ett frossarmaraton. 
 
 
 
 
 

Friday again

 
Genom att se på bilden nedan skulle man kunna tro att vi börjar med julbaket i tid i år!
Men nej, inte riktigt än!
Vi har lekt lite med trolldeg och nu ska vi se om våra fantastiska konstverk kan stelna så att vi kan måla dom imorrn. 
 
Sjukstugan här hemma är på väg att försvinna. Liam har haft feber hela veckan men idag verkar det som att den äntligen är borta. 39 graders feber gör till och med en att en annars vild 3 åring är rätt så låg. Men idag är det mer fart.
Hostigt i massor tyvärr. Vi försökte vara ute förut men han fick världens hostattack och blev så ledsen och ville gå in igen. Men 5 minuter i friska luften fick vi iaf :)
 
Imorrn är det barnklädloppis och jag ska försöka få sålt Liams gamla kläder. Så jag har rivit fram varenda påse med kläder som jag sparat under dessa 3 år. En hel del kläder har den däringa killen haft. Men det var verkligen perfekt att få rensat ordentligt. Säljas, sparas till Vera, sparas för att det inte går att slänga/säljas och slängas! 
Alltid härligt när man får rensat ordentligt!!! 
 
 

Koko i Bollen

 
Sjukt barn är gör mig sjuk. Vi kan bortse från att den lilla odågan har smittat mig och gjort mig förkyld. Så mycket snor som har smetats i vårt hem så kändes det som att det var oundvikligt. 
Det jag menar med sjuk är att man blir helt instängd när ens barn är sjukt. Träffa folk går inte för folk skyr en som pesten, åka till affären går fetbort och när ungen har 39 graders feber kan jag inte gärna dra med honom ut! Jag är van vid att promenera varje dag i stort sett. Sen är utevistelse ju oxå vanligt med en 3 åring. Men nu har jag varit instängd i två dagar och jag blir helt koko.Jag blir helt mosig i huvet och på en jäkligt dåligt humör. (förlåt Fredrik)
 
Sen blev det inte bättre av att Fredrik var tvungen att jobba över idag så jag inte kom iväg på BodyPumpen och lite  umgänge med Sandra.
 
Hur kommer jag må imorrn, ännu en sjukdag inomhus! Jag hoppas att Liam feber är borta så vi iaf kan ta en promenad i friska luften. Att stå en stund på ståbrädan ska han klara av, förutsatt att febern har pyst sin väg!
 
Annars vet jag inte hur det kommer gå med min mentala hälsa.... 

Morgonen hittills

 
En temp på väg ned. Det var en mycket piggare Liam som vaknade imorse.
 
 
God frukost är intagen. Pauluns Granola slår allt!
 
 
 
Vera började dagen med lite lek.
 
 
Leo softar. Det var dock inte det jag ville uppmärksamma utan det var snöandet som skulle ha fokus här. Snö i mars är inte ok. Vi ska ha vår nu!!
 
 
Men trots snöandet idag så är jag hoppfull. Att få se solens upp-och nedgång är som ett litet lyckopiller varje morgon!!
 
 
Vi behöver fylla på kyl och frys så listan är påbörjad. Får hoppas handlandet hinns med ikväll. 
 
 
 

Skyddsdräkt någon???

 
Är det någon som har en skyddsdräkt över så får ni gärna komma över med den. Shit, jag försöker ducka, värja och slänga mig undan saliv och snor som far fram överallt här hemma just nu. Seriöst så måste ju förkylda småbarn vara bland det ofräschaste som finns på denna jord! 
Jag vill ju göra allt för att slippa bli sjuk men nu känns det som att jag förlorar den kampen. Halsen känns tjock nu, näsan rinner och nysningarna avlöser varandra. Nu hoppas jag på att min kropp sätter in hela försvarsmakten mot denna inkräktare så förkylningen utplånas snabbt och lätt!!
 
Vi tar det verkligen lugnt här hemma idag. Liam ligger just nu och vilar i sin säng. Hur ofta tycker en 3 åring att han behöver vila lite? Inte så ofta. Men han ligger i sängen och leker lite lugnt med sina leksaker. Febern gör honom väldigt trött och han säger att han har lite ont i kroppen. Men så vägrar han ta alvedon så då kan jag inte göra så mycket för att hjälpa honom. 
 
Trött kille som somnade i min famn förut
 
 

En dag hemma

 
 Jag tycker att vi klarat oss ganska bra från alla influensor som har cirkulerat hela vintern. Visst har det varit lite förkylt när hemma men inget superjobbigt. Vi har bytt lite snor och saliv med varandra men vi har klarat oss ok ändå. Så nu när mars kom trodde jag att faran var över. Men idag är Liam hemma från dagis, förkylning, massa hosta och feber. Jag är själv lite raspig i halsen men än så länge så håller det sig till det. Vi får se hur jobbigt det blir. Idag tar vi det lugnt med hemmafix och filmmys. 
 
I söndags var vi iväg med svärisarna och då åkte vi till Hindens Rev. Jag har aldrig varit där förut så jag såg fram mot denna utflykt.
Det var så vackert där. Vattnet hade frusit till is som Liam tyckte det var kul att leka på. Jag hade dock hjärtat i halsgropen hela tiden när han var där och lekte. Men isen var tjock så det var adrig någon fara. 
Det var verkligen en lyckad utflykt och den grillade korven var extra god av någon anledning :) 
 

It´s on

 
Den pissigaste natten i världshistorien har jag haft inatt. Det är under dessa natten som man ligger och funderar på varför i hela fridens som man skaffade ungar. Sen rullar jag ögon åt idiotin som flög över mig när jag dessutom skaffade två ungar. Då känns det inte alls genomtänkt eller så klokt. 
 
Vera vaknade varje timme hela natten. Yes, for real! Så jävla tröttsamt. Och eftersom jag inte kan bebisspråk så vet jag inte varför. Hungrig? Snuttig? Magont? Tandont? Pratade iaf med bvc-sköterskan om det och hon tyckte vi kunde testa ge lite ersättning innan hon ska sova. Kan vara att mitt är för tunt och inte mättar tilräckligt längre. Så, det ska testas ikväll och sen vill jag att ni alla håller tummar och tår för att vi ska få sova lite mer nu!!!
 
It´s on!!

En lista

 
Vad gjorde du klockan 08 imorse?
Förmodligen åt jag frukost. Våra morgnar går i ett nu för tiden men om jag minns rätt så tvingades jag upp av Liam vid halv 8 och sen sprang jag omkring och fixade ditten och datten. Men kl 8 var det nog frulle.
 
Vad gjorde du för 15 minuter sedan?
Tittade på Hem till gården
 
Det sista du sa högt?
Men sluta spotta ut den då!! Till Vera, the big napputspottaren.
 
Det senaste någon sa til dig?
¨Då ses vi om en månad igen¨. Bvc-sköterskan
 
Vad var det senaste du åt?
Digestivekex med ost. Är man lite sötsugen så får man lösa det när det är tomt på andra gottigheter.
 
Morgon eller nattmänniska?
När Liam kom så tvingades jag bli morgonmänniska När Vera kom tvingades jag bli nattmänniska oxå. Så både och men det är inte ett frivilligt val.
 
Längtar du mest efter just nu?
Få sova hela natten lång och vårkläder!
 
Sover du tungt?
Jag behver göra det men tyvärr inte.
 
Höger eller vänsterhänt?
Kan väl snarare säga att jag använder den hand som råkar vara ledig för tillfället. En talang som många föräldrar får utveckla kan jag tänka mig.
 
Hur många kuddar sover du med?
En. En mindre bra dunkudde. Försöker sno Fredriks ibland men han protesterar.
 
 

Vera 5 månader

 
En liten Fröken V har nu hunnit bli 5 månader. Tänk, snart ett halvår. Så stor redan men ändå en sån liten minimänniska. En glad liten skitunge är vad hon är. Hon har verkligen inte långt till skrattet och det räcker att höra pappas röst när han precis kommit hem från jobbet så får hon världens leende. 
 
Det äts ju gröt här hemma och nu börjar hon smaska i sig det rätt så bra. Igår kom hon på att det går ju att spotta ut den så det sprutar på mamma. Då skrattades det minsann.... Vi stressar inte med någon mat utan just nu är gröten ett gott mellanamningsmål. 
 
Älskar: Det dregglas ju en del och förut har det fått rinna så där sött ner för hakan. Tills för någon vecka sedan. För vet ni vad, det är rätt så jäkla kul spruta ut allt det där med hjälp av diverse olika munrörelser. 
 
Hatar: Vi håller det kort: Sova själv!
 
Hobby: Som 5 månaders bebis så finns det ju mycket som upptar ens tid men Fröken V:s absoluta fritidsaktivitet är just nu att tugga på saker. Den första tanden har kommit upp och nog kliar det en del. Då passar det att tugga på precis allt.
 
Mål i livet: Rycka ner sängmobilen står högt upp på listan iaf :)

Ett morgonhej!


GodMorgon från soffan med en sovande Vera i famnen. Efter två bra nätter så har det inatt varit si så där denna natt. Det har käkats 3 gånger, jag som trodde att jag och Vera rett ut det där och gått vidare. Jaja, jag är pigg ändå så klaga ska jag inte göra.

Snart ska vi börja göra oss redo för avfärd. Vi ska hämta Fredrik i stan där han sovit och sen kör vi vidare ut till Lovene till svärisarna. Vi ska åka iväg och spendera några timmar utomhus med bland annat grillning. Ska bli hur mysigt som helst. Hoppas bara det är varmare än igår!!!

Hoppas ni får njuta av en solig och fin dag!

Så jäkla härliga

 
En trött Liam down, en tröttare Vera to go. Hon sitter här bredvid mig och prasslar med en tom godispåse. Godiset ligger i en hög på andra sidan av mig. Högen blir mindre och mindre ganska fort ska erkännas! 
 
Kidsen har varit för sköna nu ikväll. Liam har spexat framför Vera och hon har skrattat så jäkla gött. Till sut så behövde Liam bara visa sitt söta ansikte så kiknade Vera av skratt och Liam och jag skrattade lika gött. Jag upptäcker att min ögon tåras. Inte för att jag skrattar utan för att jag blir så varm och rörd inombords över att se min barn tillsammans, skrattandes. Så jäkla härliga och fina dom är! 

Öl + Hal Is + Skridskor + Fredrik

 
Oj, var tog denna lördagen vägen? Allt har gått i ett idag men nu så landar jag och kidsen i soffan och sätter igång med lite lördagsmys. Pappa Fredrik ska spela Nattabandy med jobbet ikväll. Vi håller alla våra tummar och tår för att han är hel imorrn när vi hämtar honom... och att han är så lite bakis som möjligt. Tyckte allt att det var lite väl många öl med i väskan om man ser till att det är en bandyturnering han ska spela. Öl + Hal is + Skridskor + Fredrik = Sjukhusbesök? Det är iaf det jag befarar varje år. Har ju slutat väl de andra gångerna men det säger ju inget om detta årets utgång. 
Jaja, bara jag slipper åka in mitt i natten med alla kidsen ;)
 
Morgonens spinningpass var ett skitbra pass. En instruktör som jag aldrig haft förr och han körde massa olika varianter. Kul med lite nytt! Tyvärr så var jag helt av banan och benen hade verkligen inte någon mumma kvar alls. Genomfördes men inte med bravur tyvärr.... Idag fick jag även en PT-20minutare med Sandra. :)

Just Give Me A Reason

 
Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second
we're not broken just bent
And we can learn to love again
It's in the stars
It's been written in the scars on our hearts
That we're not broken just bent
And we can learn to love again


 
 
 
 
 
 

A Very Happy Friday

Förmiddagen blev verkligen så bra. Vi åkte in till staden, eller lököping som Liam säger. Där spenderade vi någon timme vid stora lekplatsen. Tomt på barn där dock men det gick att leka ändå. Sen var vi ju tvungna att gå in till centrum och njuta av en god fika på Henry´s. 
Liam skötte sig fantastiskt bra och Vera sov i vagnen under hela förmiddagen. Så jag kunde verkligen fokusera på bara Liam och ge han all min uppmärksamhet. Det blev en jättefin förmiddag.
Vi hann även med leksaksaffären och strosande bland ankor innan det var dags att åka hem igen. 
 
 
 

Västgötska

 
Min son pratar inte som jag och det är märkligt. Eller ja, det är det ju egentligen inte. Han har ju inte levt större delen av sitt liv i Skåne så det hade varit ännu märkligare om han pratade som jag egentligen. Men förut har jag inte hört att han pratat med dialekt. Vänner och släkt har hört det men jag har inte märkt det så mycket. Förrän nyligen!
 
Vi öppnade nyss ett Kinderägg:
 
Vad ä dä fö nött mamma?
 

Jag kan inte låta bli att fnissa åt det. En annan sak som han säger är ¨borte¨ istället för borta. 
 
Jag älskar dialekter och jag tycker det är mysigt när jag hör Liam prata västgötska. Sen hade jag önskar att det kunde vara lite skånska oxå. 
Iofs så när jag säger ko så säger han det oxå på skånska :) En liten tröst!
 
 

På väg hem till mig

 
När det är en massa härlig sol ute så blir jag mer än lite sugen på att dra på vårkläderna som hänger i garderoben. Men viktnedgången gör oxå att många av mina gamla jeans är för stora så jag behöver ju såklart förnya i garderoben :)
Surfade in på bikbok.se och hittade det här som jag oxå klickade hem:
Bilder från bikbok.se
 
Blev visst inte bara byxorna..... 

Earthmen

Dagens lunch blev lite ihopaplock. Det ekar lite i frysen så jag fick sno Liams jordgubbar. Så gott!! Knäckisar med korv är aldrig fel :)

En pissig natt blev en happy morgon

 
Denna natt slog rekord i pissighet. Vi lägger oss vid 22 och då tankas Vera full såklart och somnar gott. Sen vaknar hon 00, 02, 04, 07. Vad är det för fel på fröken V kan man fråga sig. Jag tror inte att hon är hungrig egentligen när hon vaknar. Hon sätter lixom igång och viftar hejvilt med armar och ben innan hon vaknar, och så kan hon hålla på i flera minuter innan hon till slut har väckt sig själv. Hon är aldrig ledsen på natten (drämmer till första bästa träbit) så det är jag glad för men att vakna å vakna å vakna är aningens jobbigt ändå. 
 
Men, efter den pissiga natten så fick jag istället en uuuuuunderbart bra start på morgonen. Solen sken ju så det gjorde sitt. Men det var inte det som boostade mig. Jag ställde mig på vågen och JÖSSES. Där hade det hänt grejer. Jag har stått still några veckor för jag inte riktigt har pallat äta som jag borde men så förra veckan ryckte jag upp mig igen och tjoff sa det så försvann 2 kg! Så även mitt nya mål som jag satte är nu passerat och jag har siktet inställt på nya siffror :) Kroppen är lite slaffsig fortfarande och det bara ska bort!
 

Det är så gött att känna och se förändringen på kroppen. Att få bli mer muskolös och tonad. Slippa se bilringar överallt ;) Jag är sjukt taggad igen. 

Ett kärt återseende


 
Äntligen fick vi till en lekdate med Matilda och hennes boys. På grund av en jäkligt envis förkylning så har vi fått ställa in 4 dater men idag så blev det av. 
 
Vi hade lite ta igen med andra ord, både mammor och barn. Killarna lekte helt utan att bråka och även vi mammor klarade oss ifrån att bråka :) 
 
Nu sitter jag nyduschad i soffan och väntar på Grey´s. Jag har genomför mitt första ActivioIntensiv och det var ett minst sagt intensivt spinningpass. Ett bra pass men tyvärr så var instruktören inte speciellt kul. Ganska tråkig helt klart. Men all cred till honom för att han satt ihop ett tufft pass iaf. 
 
Denna veckan kommer det bli en hel del spinningpass om man jämför med vad jag brukar köra. Många av mina ordinarie pass är utbytta mot annat just denna veckan. Så då får det bli fokus på konditionen denna veckan. Jag är så där peppad men det ska genomföras, sen är jag peppad :)

Racercyklaren

 
En promenad som startade helt bedrövligt med en ung herre som gapade, skrek och trotsade i 10 minuter blev sen till en väldigt fin förmiddag. Promenaden skulle leda till kiosken men det blev några avstickare för att leka på isbanan, plocka "ekorrar", krossa is och cykla racer. 
Liam har blivit så duktig på att cykla nu och han har cyklat långa sträckor till och från dagis. Det tar lite längre tid men det får det gärna göra :) Han blir så stolt över sig själv och jag blir oxå så stolt! 
 

Olika frukostvanor

Banan på smörgåsen? Jag vet inte alls var Liam fått den mindre goda idéen ifrån men han propsade på det imorse så det fick han. Och den slank ner som hejsan så det var ju bra. 
Jag höll mig till min vanliga frulle: knäckemacka med korv, fil med müsli och ett glas juice. Måste tipsa om Pauluns Granola müsli. Smakar som Start men är inte alls så söt. Jättegott.
Som ni ser så är Veras frukostvanor inte så sofistikerade ännu ;)

Kids i maskopi


Jag tror att mina kids är i maskopi mot mig och jag tror att det är Liam som ligger bakom alltihop. Han är nu trött på att morsan och syrran tar sovmorgon (till 7,30!!!) så nu har han tagit ett snack med syrran och tillsammans har de smidit planer och gnuggat händer. Ett å annat "mohahahahaha" har hörts. Sovmorgnar är ett minne blott och bägge barnen vaknar nu runt 6. Dessutom så vill Vera käka varannan timme på natten. Kidsen är inte snälla mot sin mamma inte.
Jag ser verkligen fram mot deras trötta tonårstid..... fy farao vad jävlig denna mamma ska vara då!!

En doft av klor

 
Ett klormoln hänger över mig och vår soffa just nu. Händerna är alldeles skrynkliga och torra och håret frissigt och rufsigt. Och liten bebis sover i babyskyddet, alldeles fullständigt utmattad. Ja, rätt gissat. Här har det simmats för allt vad simbyxorna höll.
 
 Jag och Vera började på babysim förra måndagen. Jag gick tre terminer med Liam och både han och jag tyckte det var kul så därför var det givet att jag och Vera oxå skulle gå. Nu efter 2 gånger så märker jag att det var helt rätt aktivitet för Fröken V. Jösses vad hon trivs i vattnet. Det skvätts och skrattas högt och lågt. Som tur var så kunde jag ändra Liams tid på dagis så han slutar senare på måndagar för annars hade det inte gått. 
 
Nu tror jag att jag hörde Fredriks firmabil komma brummande upp på uppfarten så det är dags att sätta igång med maten. Skinkwok, mums!

God Morgon denna Måndag

 
God Morgon Ny Vecka!
 
Nya veckan börjar på ett ypperligt vis. Solen skiner in i vardagsrummet och jag ser fram mot promenaden till dagis som vi ska påbörja om en stund. Jag har planerat in en extra lång måndagspromenad för att verkligen sparka igång denna veckan på bästa sätt. 
 
Förra veckans träningsschema hölls inte riktigt av mig. Lite lathet och lite schemakrockar gjorde att det ändrades. BC, en mils löpning och easyline blev det iaf så jag är inte missnöjd. Men jag hade gärna sett att jag kört 4 pass. Mest en mental grej. Att inte fullfölja det jag tänkt blir ju ett misslyckande enligt mig. 
Denna vecka har jag inte planerat in vad jag ska göra riktigt. Men body combat ikväll såklart. Det är givet. Sen får vi se vilka dom andra tre passen blir.
 
Nu är det dags att packa väskan för snart är det dagis!
 
Vera vaknade vid 6,30 och kl 9 var hon så trött att hon somnade själv i soffan.

Skidminnen

 
Sitter i detta nu och svettas framför tvn. Men det är inget träningspass jag utför. Oh no. Jag följer Olsson i spåret och jösses vad han kör. Leder med nästan en minut och jag vill säga att detta är avgjort. Men kommentatorerna vill inte alls hålla med mig utan dom väljer att vara pessimister och säger att det händer mycket under sista milen. Pyttsan säger jag om det. 
 
Jag har själv knappt stått på ett par skidor i mitt liv. Men jag kommer ihåg när vi i högstadiet åkte med skolan till Hestra på en friluftsdag. Jag fick låna grejer av en kompis. Så här i efterhand kan jag ju tycka att det är lite crazy att börja med att åka i backe utan att ha stått på skidor förut. Men ung och dum har vi väl allla varit!
Men jag måste påstå att jag var lite av en talang haha. Inta alltför många fadäser om man inte räknar den där jag och Sandra satt i liften och lyckas ramla av den och ut i skogen... men det är inget vi talar högt om nu för tiden haha. 
Sen att jag aldrig lärde mig stanna när backen var slut utan jag fick slänga mig i snön för att få stopp på mig själv det pratar vi inte heller om.... En annan tjej åkte rätt in i en sån kudde som är runt träden vid backarna. Så fatalt gjorde jag ju inte bort mig. 
 
Min BodyCombat instruktör körde Kortvasan förra helgen och kom på plats 144. Behöver jag förklara varför denna kvinna är min idol? Fy fan vilken vinnarskalle hon har. Blir jag ens lite som henne så är jag nöjd!!! 
 
 

Dripp Dropp

 
Dripp Dropp Dripp Dropp.... Det droppar från taket och det är minsann inte regnet som kommit. Snön smälter! Vi har just nu 5 plusgrader och snön bekämpas på alla fronter! Barmark och grönt gräs är vad jag önskar mig just nu.
 
Fredrik är i detta nu iväg och köper gipsskivor till Veras rum. Äntligen har han fått tummarna ur så att vi kan starta på riktigt. Renovering kan vara kul ibland men jag känner att nu har vi fixat med något nästan varje år sen vi köpte det här huset och jag tycker det kan räcka. Fast det finns grejer att göra hela tiden och listan inför sommarens renoveringar är inte kort. Visst är det kul oxå, huset blir mer och mer som vi vill ha det men det är både dyrt och tidskrävande. Tänk om vi hade pengarna till att betala folk att göra allt åt oss. Underbara tanke!! 
Det blir kul när henne rum är färdigt för jag vet att det kommer bli så jäkla fint. 
 
Hittade den fina ugglan när vi var iväg med svärmor/farmor i onsdags. Såklart att den ska få umgås med alla andra ugglor i Veras rum
 
 
 

Välkommen Våren!

Mars har anlänt och nu väntar jag på våren. Det lovas plusgrader av de som kan så snart kan väl våren träda in!

Fredrik har varit hemma nästan hela veckan och det är han även idag. Så jag ska passa på att ta en löptur UTOMHUS :) Det har jag verkligen sett fram mot! Våren måste vara den absolut bästa årstiden när det gäller löpning ute. Lagom temp och att få springa i solskenet är så jäkla gött!
Idag blir det kanske inte så varmt att springa ute men att slippa löpbandet ska bli skönt!

Igår fick jag fina vårnaglar hos Sandra!

Valfritt innehåll
RSS 2.0