den ultimata kvällsunderhållningen



min tv-tablå är alltid fullspäckad med program som jag följer. självklart inte på sommaren då allt har uppehåll men annars. fredrik klagar alltid på att han aldrig får välja vad vi ska titta på. det går ju inte för då missar jag ju något viktigt. något som jag gillar är reality-såporna om hemmafruarna. svenska, norska, danska eller amerikanska spelar inte så stor roll. det är bra underhållning vilket som. men nu kommer det ultimata programmet som kommer rädda hela veckan. det program som alla kommer älska och som kommer vara underhållning på hög nivå. amerika kan slänga sig i väggen.  jag har inte sett det men namnet säger ju allt. bara namnet på programmet visar på ett program på högsta nivå. ni vill inte missa det. det vet jag. jag kommer sitta som klistrad när det börjar och det kommer ni oxå göra.

vilket program jag syftar på?


Skånefruar

Det händer så mycket



idag när liam sprang omrking i sin gåstol så satte jag mig ner på golvet och ropade på honom. han sken upp som en stol och sprang mot mig. när han kom fram fick jag en kram och en blöt men så härlig puss. första gången för både puss och kram och det var ju så mysigt. även om pussen är blöta och bebiskramar kan vara lite kletiga av majskrokar eller något liknande så är det det bästa som finns!

"mmmomma" ja så lät min son igår. nog är det ett tydligt mamma :) han sa det flera gånger!! härliga underbara unge haha.

klappa händerna började han med idag. han och fredrik satt mitt emot varandra och klappade som två galningar.

när han sitter i matstolen så brukar han säga "ott" eller något ditåt. jag är övertygad om att detta är ett "gott" för det säger jag säkerligen 50 gånger på en dag till honom :) detta har han sagt i några veckor dock.

fortfarande sjuklingar här hemma

än är det vädigt snörvligt här hemma. igår var jag helt degig i huvet och allmänt väck. känns lite bättre idag men nu har liam börjat blir snörvlig igen. får väl hoppas att det inte är någon ny förkylning utan bara lite kvar av den gamla.

igår fick vi en tid på bvc. egentligen hade vi inte tid förrän i slutet av oktober men jag tyckte det var så långt fram i tiden så jag frågade om vi kunde få komma lite tidigare oxå. så då fick vi tid samma dag. allting var bra och vi pratade en del om mat. nu ska vi avancera lite till och äta två mål med riktig mat istället för bara en. så nu ska det se ut så här istället:

välling
mellanmål (något lätt som yoghurt, smörgås, majskrokar, rån eller liknande.
mat
eventuellt ett mellanmål här om det behövs. men det tror jag inte.
mat
gröt (kvällsgröten är väldigt bra så att han kan somna ordentligt mätt, ger den 1 timme innan vällingen)
välling

han hade ju växt oxå såklart. på lite mer än en månad hade han gått upp 700 gram och växt 2 centimeter. så nu är det 10200 gram och 74 cm lång. :)

sjuklingen i helgen

Bröllopsbilder del 2



snörvligt än



nu är liam en friskus igen men han har smittat ner både mamma och pappa så det är fortfarande ett evigt snörvlande här hemma. för väl säga att hans förkylning var väldigt mild. snörvlig i 3 dagar och feber en natt. det klarade vi fint :) en höjd huvudände, nässug,alvedon och nässpray gjorde susen!

igår var det ju klädbytardagen men jag var inte där. jag har lite svårt för begagnat då jag inte vet vem som har ägt det före. men jag hoppades på att sälja lite och det blev lite. men långt ifrån allt dock. men jag visste ju att det kan vara svårt att sälja bebiskläder men nu har vi provat det. nästa gång blir det UFF. men dom har lyckats slarva bort kläderna som blev över. någon annan har fått med dom hem så vi får se om vi får se dom igen. får väl hoppas att folk är ärliga iaf.

vi har varit ute i lovene hos mia och johnny. det bjöds på mumsig tacogratäng och en massa slappe i deras soffan. jag har varit helt tjock i huvet hela dagen så jag har varit lite trött. nu sitter jag i sängen och glor på tv. blir nog till att sova tidigt och hoppas på att en massa sömn  hjälper mot förkylningen. någon feber orkar jag inte med nu.

det är ju ingen tvekan om att liam trivs hemma hos farmor och farfar.

vi lät liam köra hem sen och det gick riktigt bra :)

snuvigt



natten var ingen höjdare minsann. liam har gått och blivit snuvig och det gjorde så att han sov ca10-15 minuter i stöten och sedan vaknade och var ledsen, somnade om snabbt men vaknade lika fort igen. gav han alvedon till slut och då sov han iaf 2,5 timme. ja så någon sömn fick jag inte men dagen har gått bra ändå. jag har inte känt mig trött och liam har haft rinnig näsa men han har inte varit påverkad. han har varit hur glad som helst. men nu är det samma visa som igår. han vaknar hela tiden. vi har höjt huvudänden men det verkar inte hjälpa. får väl se hur rolig denna natten blir. men å andra sidan så har han aldrig varit sjuk så lite förkylning ska vi väl klara av. det går ju över det med :)

jag skulle ha tränat med emmie idag men det orkade jag inte så det sket jag i, skulle vaccinerat katterna men det hann jag inte riktigt med så jag flyttade fram det till nästa vecka. jag har varit och lämnat Liam gamla kläder i axvall där det är klädbytardag imorrn. tycker det är en mycket fiffig idé. får se om det blir något sålt dock för hon jag snackade med när jag anmälde mig sa att det är svårare att sälja så små kläder. men prova får man ju. dock så har jag inte lämnat iväg liams minsta kläder. det går inte. kan inte sälja dom. han var ju så liten. en liten bebis. dom kläderna ska jag ha kvar. det måste jag. på söndag får vi se hur mycket jag sålt om ens något.

nya soffan kom idag och även soffbordet. håhå vilken stooooor soffa vi har. snitsnygg och massvis med plats, perfekt. men ni får se bild när allt är uppe. tv och allt det där har inte kommit. dom har lyckats med att sprida ut det över hela vårt avlånga land. nästa vecka ska det komma. då får ni se :)

så här hemtrevligt har det sett ut i vårt vardagsrum det senaste. ser ut som att vi ska flytta.

men snart snart snart.....

på stående fot

 

 

liam har helt klart hittat ett nytt intresse. att ställa sig upp på egen hand är nu väldigt inne. han skiner som en sol när han lyckas. även när han är på skötbordet så ska han ställa sig upp. inte det säkraste kanske...

 

bus på rummet innan läggdags

måste ju bada innan man ska sova. och det plaskas till max :)

nu sover världens sötaste unge och de stora ungarna roar sig på vars ett håll. dom här 2-3 timmarna som vi får på kvällen efter att liam har somnat är verkligen guld värda. och det är verkligen värt att gå upp tidigt för att få vara själva på kvällen.

knas knas knas



dagen började finnemang. Liam öppnade de blå 06.30 (eller ja, han började gnälla då, hur länge han varit vaken vet jag ju ej) huvudvärk och illamående från igår var borta och jag kände mig på topp. men efter någon timme så kom illamåendet igen och jag fick ställa in med monica som vi skulle ha träffat idag. det är inget kraftigt illamående men det  kommer i vågor och ligger alltid där. nu känns det dock bra igen och jag känner mig helt som vanligt. knasigt

dagen har gått bra ändå. jag och liam har ju varit instängda eftersom det regnat en hel del men vi har hållt oss sysselsatta ändå. busade hela förniddagen och sedan var vi och handlade för jag kände för att baka och hade inget hemma. så bakat har vi gjort hela eftermiddagen.

det blev gott!

 

 

hög ljudnivå



vaknade med huvudvärk imorse. natten har varit perfekt för liam sov från 19.15 till 05.40 och det kan jag knappast klaga på. så varför jag har huvudvärk vet jag inte. jag mådde även rätt illa ett tag och nu kommer och går det lite. blev lite bättre efter att vi kommit upp och ätit frukost så jag hoppas att det försvinner. kanske ska promenera med matilda och oskar i eftermiddag men jag får se hur jag känner mig. måste i vilket fall till affären idag och det hade varit gött med en promenad dit. men regnet hänger i luften så.....

igår var vi med matilda och oskar på babycafét i lidköping. emma och adam var där oxå så dom lekte vi lite med. men tyvärr så var det lite väl mycket folk och det går inte att prata i stort sett. vi försökte sätta oss i köket men det var ännu sämre för alla fick inte plats och folk sprang fram och tillbaka. får se om det blir fler babycafé i lidköping för vår del. får inte ut så mycket av det tyvärr. babycaféet här i götene öppnar nästa vecka men det är bara varannan vecka men det är iaf inte så mycket folk. kyrkis borde oxå börja snart och sen har vi ju babysimningen men det är inte förrän i oktober. de renoverar badhuset så det har blivit framflyttat. jag måste ha att göra annars blir jag knäpp. liam oxå för den delen :P

jaja, vi stannade inte speciellt länge på babycafét iaf. emma och adam var trötta och åkte hem och oskar var oxå trött så matilda, oskar, jag och liam gick in till city och gick i affärer och tog en fika. stannade där hela eftermiddagen och var inte hemma igen förrän vid 18. så det blev en jättebra dag iaf :) passade på att köpa en höstjacka till liam. det var matilda som hittade den och tyckte det var en typisk liamjacka. färgglad med andra ord haha. liam fick även en lite tjockare filt att ha när han sitter i vagnen i höst. den var supermysig och fin.

snyggingar på fiket :)

 

otrevligt och respektlöst



vi har haft vår "gamla" barnvagn ute på blocket för vi köpte nyligen en sulky. den gamla vagnen tar stoooor plats och är därför inte speciellt smidig. så sulkyn skulle vara perfekt att ha i bilen så vi använde den när vi var iväg. sen tänkte vi köpa en annan vagn som inte är så stor som vår gamla vagn men som har bättre framkomllighet än sulkyn som jag kunde ha på våra promenader. krångligt värre. men iaf. i helgen var det några här som ville kolla på vagnen. jag och fredrik står och väntar på att de ska komma för de skulle komma direkt. jag hade ställt fram vagnen på uppfarten. till slut så plingar  det på dörren och vi går och öppnar. alla 4 personerna står som hökar över vagnen och vi får ett hej från en av dom och sen frågar han hur gammal vagnen är. 3 år svarar vi. familjen är utländsk och de sätter igång att kackla som fan på deras språk och de säger inte ett knyst till mig eller fredrik. kacklar på och skrattar. lyfter och känner på vagnen och kacklar lite till. jag och fredrik fattar inget och jag väntar på att de ska ställa fler frågor. men vi får bara ett :nej och sedan vänder de och går. oooook. jag har inte en aning om varför de inte ville ha den men jag är glad att de inte köpte den. dels för att jag inte ville att liams första vagn där han legat som spädis ska hamna hos dom. otrevliga och respektlösa. och dels för att jag bestämt mig för att inte sälja vagnen. insåg under min promenad idag att den är jävligt bra och jag vill ha kvar den. :)

men jag fattar inte att dom kunde med att komma hem till andra människor och göra så. att de känner sig mer bekväma med sitt eget språk och snackar det med varandar förstår jag. men jag tycker man kan vara lite trevlig när man är hos andra. anstränga sig lite och kanske ställa lite frågor om grejen. men icke. de sket fullständigt i oss och det kändes så jäkla otrevligt.

ömmar och dunkar



min kropp ömmar och dunkar. men det är en härlig värk. den bästa. min kropp har fått jobba idag. emmie och eddo kom hit imorse. eddo agerade barnvakt medan jag och emmie drog till gymmet. jag har ju blivit helt beroende av löpbandet så det var där jag befann mig i 45 minuter och jag joggade hela tiden. det var ett bra tag sedan jag sprang så pass länge så jag är skitnöjd. det var inte så att jag var helt slut heller så jag har ju insett att min kondis är rätt hyfsad faktiskt.

sen på eftermiddagen så gick jag och liam in till city för att fixa min glasögon. liam lyckades grabba tag i dom igår så dom gick sönder. inger komplicerat och det var fixat på 5 minuter. på vägen hem så stötte vi på monica, micke och leon. de hade varit och kollat på hus här i götene. fick se leon för första gången irl. gudars så små dom är haha. det var bra längesen. monica bjöd hem mig och liam till dom på torsdag så dit ska vi då.

nu tittar jag på "Halvt ton tonåring" på 3:an. vet inte riktigt vad jag ska säga om det. jag blir iaf så jäkla arg på föräldrarna som inte verkar tänka på vad de håller på med. hur det förstör livet för sina barn.

will he live to see the end?



vi ligger i sängen och tittar på No country for old men. har sett filmen förut men kommer inte helt ihåg. har bara för mig att den är skum. men det finns en viss risk att fredrik inte kommer få se slutet på filmen.... för han smaskar så in i helvete. egentligen låter han nog inte mer än annat folk för just nu så anstränger han sig till och med för att låta så lite som möjligt. jag hör det på sättet han tuggar. långsamt och försiktigt. inte fan hjälper det. jag blir bara mer irriterad på grund av det. jag håller på att koka över av ilska och irritation. jag får koncentrera mig på att inte börja skrika på honom. att jag är extremt känslig för smaskande och sörplande det vet jag. ni kanske tror att jag överdriver men jag menar helt och hållet allvar. men jag kan inte hjälpa det. jag blir tokig och så jävla irriterad. inombords håller jag på att explodera och vill köra ner skålen med ringar ner i fredriks hals så att jag slipper höra honom. jag vet inte vad som skulle vara bäst, om jag får hjälp att lära mig acceptera smaskande eller om fredrik lärde sig att äta som folk? och alla andra oxå!!

Bröllopsbilder Del 1

 

 

jag tänkte att ni nog ville se bilderna från vårt bröllop (vigsel, ceremoni eller vad vi ska kalla det). men jag orkar inte lägga upp alla så här kommer lite från slottet. har inte alla bilder på denna datorn.

 

 

 


A Grey Sunday



klockan är lite efter 08 och jag är pigg och vaken. vad knasigt det är med nätter där jag inte ligger och lyssnar efter min lille kille. har sovit bra båda dessa nätterna så nu ska jag nog vara fit for fight igen. fredrik börjar ju jobba imorrn så då ska jag och liam klara oss själva igen. känns som att fredrik har varit hemma mycket mer än 4 veckor så jag får väl världens chock imorrn när jag inte har honom här längre och ska jonglera allt själv.

idag hämtar vi hem vår lille goding igen. han är saknad som tusan. fast två morgnar där vi kunnat ligga och dra oss har ju inte varit fel :P men det är konstigt utan liam här såklart. vi ska hämta honom vid 10 och sedan ska vi ut till kållandsö för deras båt ska upp ur vattnet nu. efter det ska fredrik på bandy och jag och liam åker hem. jag hade gärna följt med på bandy men jag tror inte liam tycker det är speciellt intressant eller kul och det blir försent om vi skulle låta honom vara hos mia under tiden. plus att dom nu haft honom hela helgen så dom kan nog behöva vara lite själva nu. det kommer fler matcher som jag kan kolla på.

nu ska jag upp ur sängen för lite frulle och fix.

Tar sig fram

 

 

 

Liam tar sig fram överallt numer. här jagade han en ballong runt i datorrummet. under bord och stolar :)

Krille fyllde GUBBE!

 

 

igår var det en hyssjhyssjdag :P det var dax för krille att gå över till gubbsidan och fylla 30. han trodde att det var grillning hos hans föräldrar som gällde. han trodde även att det bara skulle vara familjen. han hade uttryckligen sagt att han inter ville ha en massa folk och fest. men det sket hans föräldrar i och fixade en fest ändå. rätta takter enligt mig :) så vi träffades allihop nere vid vattnet i lidköping och krille anlände helt ovetande om vad som väntade. han fick inget utbrott men han såg inte helt nöjd ut. men det gick över och sedan trivdes han nog ändå.

 

först åkte vi flotte från stan och ut till lovene. det tog väl lite mer än två timmar den färden och vi hämtade upp mat på vägen. så vi satt där och åt och drack och hade det jättetrevligt. efter det var det dax för en nära döden upplevelse. vi skulle åka traktor den sista vägen. håhå, det var aningens ostabilt och jag och emma trodde vi skulle välta och att vi skulle klämmas ihjäl. vi fick köra inom hos någon bonde och pumpa ena däcket och sedan gick det som på räls. vi kom fram till krilles föräldrars hus och där fortsatte festen till natten. vi var hemma vid 02 så det var inte jättesent. ganska lagom. fredrik blev dyngrak till slut och kunde varken se eller gå rakt fram. det kan fresta på ens tålamod minsann men det gick bra. han fick sova i vårt sovrum och jag lade mig på liams rum. fredrik snarkar som fan när han är full och han stinker alkohol.

jag tycker festen var jättelyckad och jag hade hur kul som helst. liam var hos farmor och farfar och vi ska hämta honom imorrn. har saknar honom idag men samtidigt är det ju skönt att bara kunna slappa. fredrik har ju varit så där lagom mysigt bakfull så han hade ju inte pallat ha liam hemma. mespropp :P jag känner inget men jag tror aldrig jag varit bakfull faktiskt. trots att man hällt i sig rätt bra så brukar jag alltid må bra dagen efter. man är väl ingen mes lixom :P

 

sällskapet på flotten.

Han som fyllde GUBBE!

emma var laddad

robert vaktade båten medan några hämtade mat.

jag var rädd att båten skulle dra ner honom i vattnet. men det hade å andra sidan varit hysteriskt roligt :P

pojkVÄNNER

traktorfärden som till slut slutade väl.

 

 

 

 

 

 

Våga <3 BRIS

Våga ♥ BRIS!



Till BRIS kan du höra av dig när du behöver prata med en vuxen som lyssnar. Alla upp till 18 år är välkomna till BRIS telefon, mejl och chatt. Men vi märker att äldre tonåringar inte hör av sig lika mycket som unga.

Därför ber vi dig som bloggar om hjälp
: Publicera denna text i din blogg och uppmana dina vänner att göra detsamma. Säg att alla som har haft något på hjärtat vet att man kan prata med oss på BRIS.

ett rejält lyft



sitter i sängen nyduschad och härlig! benen värker och jag tror jag flåsar fortfarande. jag och emmie har varit och tränat igen. jag hann springa 2 minuter och sen insåg jag att det här skulle bli ett helvete rakt igenom. det var så jobbigt att varende liten del av min kropp ville bara sluta springa och istället ligga raklång på golvet och flåsa. så var det under hela passet idag. men det är ju de passen som man ska ta sig igenom. det är skitviktigt för både kroppen och motivationen. och jag klarade det. sprang i 30 minuter, sen crosstrainer i lugnt tempo i 10 minuter och sedan rodd i full fart i 1 kilometer. jag är nöjd med träningen men jävlar vad jobbigt det var!!!

idag har vi varit i skövde i stort sett hela eftermiddagen. vi var ute efter en ny soffa och ny soffa blev det och även ett nytt soffbord. hiskeligt snyggt oxå :) vi har ju behövt nytt sen vi köpte den senaste soffan. har ogillat den skarpt sen dag ett men jag och fredrik kom aldrig överens om vilken vi skulle ha då så det blev en skinnsoffa. skinnsoffar är inte min grej. inte alls!!! men nu var vi hela överens. en stoooooor soffa där många kan sitta utan att sitta och svettas på varandra. och det fick vi nu. vi ska hämta den nästa vecka så då blir det före och efter bilder.

ny tv och hemmabiosystem blev det oxå. kan ju säga att fredriks velande över vilken tv vi skulle ha höll på att kosta oss vårt förhållande. jisses vad han har velat. han har kollat nätet och alla butiker säkert 5 miljoner gånger. gått där fram och tillbaka i gångarna och spanat och kollat in bilden på varenda tv.  idag fick jag och liam vänta i två timmar innan han äntligen bestämt sig. mmm, det var lika spännande som det låter. tur att liam sköter sig så bra som han gör.
jag är måttligt intresserad eftersom jag ser ingen skillnad på de olika tv-apparaterna. så länge vi har färgtv och den ör platt så är jag nöjd. så jag har inte lagt mig i alls. förmodligen därför det tog tid :P inte bra när han får fria tyglar, då velar han!

vårt vardagsrum kommer få ett rejält lyft och det är minsann på tiden. ska bli sååå skönt att få kasta in en massa lull lull sen :)

nu ska jag krypa ner under täcket och känna efter hur mycket det värker i min kropp!
natti

(sandra, självklart får du bilder. fixar med det nu i dagarna)

Trä-Otto.se





jag har hittat en sida som det finns underbart fina och coola leksaker till barn. som ni kanske anar så är allting i trä i stort sett. jag har kikat runt massor och fastnat för dessa sakerna:

Springcykel

perfekt att ha innan man kan cykla på riktig cykel

Drake på hjul

cool cool cool

Söt gungelefant

Gungkrokidil

Jag vill ha en sådan själv haha

Lära-gå-giraff som man även kan ha som leksak.

Krocket med djurvännerna

Ringspel med djurvännerna

(bilderna är hämtade från traotto.se)

 

det finns massvis med fina saker på den sidan och jag skulle kunna hitta hur mycket som helst till Liam. priserna tycker jag inte är så farliga. inte billigt men jag har ju sett bra mycket dyrare leksaker. men som fredrik brukar säga: man kan inte köpa allt!

men jag kommer att köpa något där. har dock inte bestämt vilken av sakerna som han ska få. får se lite vad han förmodligen skulle kunna ha mest "användning" för. dom är ju så fina och häftiga så jag kan inte låta bli att köpa. kanske kan bli en fin 1-årspresent till honom.


magsvett



nu har vi gått in i fredriks sista semestervecka och jag ska erkänna att jag har lite ångest redan. det är ju så skönt att ha honom hemma så att man kan dela på ansvarer och när det blir jobbigt så kan man ta hjälp av varandra. vi har ju haft en bra semester med en hel del att göra så det har gått fort. men nu sista veckan har vi inget speciellt som vi ska göra. kommer nog mest ta det lugnt och njuta av sista veckan. hade ju varit kul med någon dag med lite finare väder men man kan ju inte få allt.

dagen idag har spenderats vid tvättmaskin och torktumlare. äntligen har berget försvunnit. det blir bra mycket lättare nu när vi har torktumlare. vi har ju ett torkskåp oxå men det tar ju en hel dag för tvätten att torka där inne. så nu kan vi köra både turre och skåpet. blir lite mer fart i det då. härligt :)

idag har jag även varit och tränat med emmie. vi har beslutat att vi ska träna här i götene. skara funkade ju inte för där var ju gymmen under alla kritik. men nu har emmie bil och kan köra hit. gymmet här i götene är bra för att vara på en så här liten ort och de håller även på att fixa nya stora lokaler som invigs i september. så nu betalar vi 349 kr varje månad för att träna så det är minsann bäst att vi håller detta nu. idag körde jag ca 40 min löpning på bandet. blev ca 6,5 km och det är jag nöjd med. efter det körde jag rodd i 5 min, mest för att köra lite överkropp oxå. så en bra träning blev det och vi ska träna onsdag och fredag oxå :)

ensamhet i små doser



ensamhet i små doser kan var otroligt härligt.

som idag. fredrik och liam har åkt ut till kållandsö nu och är där hela eftermiddagen och får vara lite för mig själv. gick till kiosken och handlade lite godis och två tidningar och jag har spenderat några timmar i soffan och bara haft det skönt. att få vara själv och göra vad jag vill är ju ganska sällsynt nu för tiden och när jag känner att orken är inne på sista versen då är det skönt att få några timmar för sig själv. så jag får ladda batterierna lite.

när vi var bara två så hade man för lite att göra och blev rastlös. nu har jag fullt upp av en liten som vill på upptäcksfärd hela tiden. helst ska han gå omkring och pilla på allt. och när man inte kan gå själv ja då får ju lixom mamma eller pappa hänga med och hjälpa till. den utvecklingsfas som liam är i nu är både spännande och utmattande. allt han ser ska han fram till. sitta still gör han aldrig. sitter han i knät på en så slingrar och ålar han sig för han inte vill sitta still. på golvet är det oxå full fart. han hasar sig fram på magen hela tiden och tränar krypställning konstant. så nära är det nu. han blir frustrerad när det inte går tillräckligt fort, eller när han fått kämpa en stund, eller när han inte når något som han verkligen vill ha, eller när han inte får ha något som han verkligen vill ha. han vill äta allt som vi äter. så när han sitter med oss och äter får vi proppa i honom majskrokar eller bröd för att han ska vara tyst och nöjd. han är en väldigt bestämd ung herre som kan säga ifrån om han vill något.
som sagt: spännande och roligt men samtidigt utmattande :)



när han går i gåstolen så är inget säkert här hemma.
vi borde köpt lådspärrar för längesen men det glöms bort hela tiden.

morsan fixar biffen!



vilket knasväder det har varit idag. ena stunden kallt, sen blir det hiskeligt kvavt och sen är det åska och dunder och spöregn och sedan kom det kvava igen. ingen ordning och redan någonstans!

idag var vi ju i skövde. men innan vi åkte så skickade mia sms och undrade när vi skulle komma hem från skåne. fick infa om att vi minsann redan var hemma och genast ville de komma hit. nu är det ju inte så att jag och fredrik är speciellt intressant. nänä, det är bara Liam som gäller nu för tiden. vi är bara ett bihang :P men vi möttes iaf i skövde allihop och tog en heldag där. Liam fick lite höstkläder av mia och johnny. äntligen så fick jag min efterlängtade torktumlare. den var dock dyr men jag fixade biffen :) jag och fredrik diskuterade förut det där med priser på nätet och i butik. jag sa då att vi borde säga till att det är dåligt att det är så mycket billigare på nätet än vad det är i butik. eftersom vi har presentkort på elgiganten men de har inte fixat så att man kan använda det på nätet så blir vi ju tvingade att välja butik där det är dyrare. självklart var det fredrik som skötte snacket i butiken men det kom från mig från början. och det funkade. på nätet kostade den 4500 kr, i butik 6000 kr!!!! men vi fick den för 5000 kr. samma belopp som vi hade presentkort på :) perfekt!!! så nu står den i min tvättstuga och tumlar min tvätt haha!! härliga liv!

"turretumlare"



då var vi hemma igen i lilla götene. måste ju säga att uttrycket stämmer väldigt bra: borta bra men hemma bäst :) den egna sängen är ju alltid lite extra underbar efter att man har sovit borta. alla har sovit bra inatt och liam fortsätter att vakna runt 06. eftersom han förut vaknat vid 05 så känns det ju som världens sovmorgon nu för tiden!

det är allmänt grått och trist väder idag så några utomhusaktiviteter blir det ju inte. men vi ska köra till skövde och elgiganten. jag ska nämligen äntligen få en torktumlare :) fick presentkort av mamma och pappa i bröllopspresent eftersom de visste att vi (jag) har velat ha en sådan hur länge som helst. och ännu mer nu när vi har barn och det behövs tvättas varje dag. vi får se om vi hittar någon. dom är ju så mycket dyrare i butik än vad de är på nätet och presentkortet funkar inte på nätet. vilket ju är jättedåligt!!! men finns där ingen nu så väntar vi tills det kommer något erbjudande som passar oss och vår plånbok.

emmie kommer nog i eftermiddag så då hoppas jag hon har sin kamera med sig så att jag kan få bilderna från vigseln, slottet och festen. jag har ju en del redan men inte alla. ska bli kul sen att kolla ut vilka som ska upp på väggen här hemma :)

En dag i Ängelholm



även onsdagen började vi med en promenad. samma kvartett som förut. efter det var det time för en nap för småfolket. vi hoppades på en ordentlig nap eftersom vi skulle ut på äventyr men icke. 30 minuter tyckte liam räckte för den gången. jaja, bara att gilla läget såklart. sen packade vi in oss i bilen och for till ängelholm och anna och måns. vi har aldrig hälsat på dom där förut så det var spännande att få se hur de bodde. en stor och fin lägenhet hade dom. stora och ljusa rum. riktigt fint.

hos anna och måns bjöds det på fika. duktiga anna bakar ju så det var bara att gluffsa i sig av de goda kakorna :) måns sov en lååååång stund men till slut så bestämde han sig för att vakna och leka med kompisen. oj som han hade växt sen vi såg honom sist för 2 månader sedan. hade hänt massor.

fredrik var oxå med men han fastnade inte på bild just den dagen så det är därför som han inte syns här :P vi hade iaf jättekul hos anna och måns och vi hoppas vi kan ses snart igen :) tänk sen när pojkarna kan leka på riktigt med varandra. det kommer vara superduper häftigt :)

Skånes Djurpark


även tisdagen startade vi med en promenad, samma kvartett som dagen innan. meteorologerna hade lovat mig fint väder och det fick vi oxå. så därför bar det av mott höör och de skånska djuren. i djurparken så finns de nordiska djuren och jag anser att djuren verkar ha det bra i djurparken. jag är inte ett stort fan av djurparken eftersom många burar och inhägnader är under alla kritik. men skånes djurpark verkar bra. förutom där de har fåglarna. för en fågel ska kunna flyga fritt över himlen. att  bara kunnaflyga 5-10 meter är ju hemskt.

Liam fick en orm att ta med hem

det var tredje gången på 6,5 år som jag var på skånes djurpark men jag tröttnar aldrig. jag älskar att gå där och strosa bland djuren. jag tycker parken är helt perfekt med både djur, lekplatser, bad och ställen där det finns mat att köpa. jag kan lova att liam kommer vara på djurparken x antal gånger om han bara vill dit :) kusinen noel vill nog följa med några år till får vi hoppas!!

Hos Sandra & Noel



måndagen startade vi med en promenad. jag, fredrik, liam och fanny var dom som var morgonpigga så vid 7,30 så begav vi oss ut. blev väl en promenad på 40 min och det var alldeles lagom. det är skönt att starta dagen med en promenad tycker jag. det är så lugnt och skönt ute. man möter en och annan som är på väg till jobbet eller är ute och går med vovven. det är härligt!

efter promenad och förmiddagsnap så körde vi hem till sandra och noel. fredrik följde oxå med för han hade inget att göra annars. men hence jobbade så han fick stå ut med en massa tjejsnack (nu för tiden är det väl iofs med mamma-snack som gäller haha). men jag tror han trivdes för han flydde aldrig från oss. sandra hade bakat en jättegod kladdkaka och jag tror jag käkade upp minst halva helt själv :)

som vanligt så har fotosnillet elin tagit en massa kort:

söt bild på noel tycker jag

sist vi var hos sandra så satt liam snällt i deras soffa och tuggade på en leksak.

nu far han omkring som en tosing.

sandra märkte en viss skillnad :)

står alldeles själv minsann.

jag vågar nog satsa pengar på att noel skiter i att krypa och går direkt istället.

stadig som en sten är han!!

bästaste sandra och sötaste noel

(sandra: du är ju oxå söt såklart) :)

tänk att våra killar har blivit så stora och är så fina.

 

 







60 centimeter för lite



jag är verkligen förvånad över hur bra Liam sover här nere i skåneland. dels är det varmt och sedan är det ju annat ställe och många nya intryck. men han har sovit bättre än han brukar göra hemma. inatt vaknade han inte alls och de andra nätterna har han bara vaknat till en kortis för att be om nappen och slocknat direkt igen. jag har sovit bra men fredrik har sovit så är. värmen och en stenhård och för liten säng tär på hans arma kropp. brukar ju vara jag som är den känslige av oss två. skönt att det inte alltid stämmer :P

imorrn drar vi hemåt igen. nu har jag fått min dos av skåne och nu klarar jag mig ett tag till. vi har haft det jättebra de dagar vi har varit här men egna huset och egna sängen lockar nu. när man har barn är det alltid enklast att vara hemma. men jag hoppas vi kan åka ner hit i höst igen. annars måste jag vänta till december och det vill jag inte!!!

Tabbar oss



natten här i skåne har varit bra. vaknade dock vid 12 och trodde jag skulle smälta bort. hemma har vi alltid kallt på natten så att man snarare måste slänga på sig ett extra täcka. nu fick jag slita ur täcket ur påslakanet och bara ha påslakan. öppnade ju fönstret oxå och några timmar senare så vaknade jag av att jag höll på att frysa ihjäl. Liam vaknade en kortis vid 12 men somnade om direkt. Fredrik märkte som vanligt inget alls :P

vi gjorde bort oss 2 gånger om igår.
först så glömmer vi mammas och pappas husnyckel (dom var ju här uppe pga bröllopet) och vi körde före dom. men utan husnyckel kommer man inte in. så vi fick köra hem till sandra och co och invänta mamma och pappa. på väg ner till skåne så kommer jag på att vi även glömt skötväskan. som tur är så var det "bara" kläder i den. mat och blöjor låg på annat ställe och det fick vi med. men kläder kan ju vara bra att ha till lillskiten. så idag ska vi upp och shoppa lite. han behöver ändå fylla på i strl 80 så det gör inte så mycket. jag älskar att köpa barnkläder, roligare än att köpa till mig själv oxå!

efter shoppingturen ska jag och liam hem till sandra och noel för lite lek och bus. vi har ju träffats en del de senaste dagarna eftersom de var på vårt bröllop och sedan sov hos oss. men vi tröttnar inte på dom :)

Noel och Liam i lördags.

Fullt ös direkt på morgonen!

Dax för Skåne

 

Idag var det dax att åka till skåne. vi passade på att köra när liam skulle sova första napen. turen ner gick som en dans. liam var hur positiv som helst i stort sett hela resan och vi busade massor i baksätet. vi stannade på Burger King i värnamo för att fylla på reserverna. :)

jag skulle egentligen ha kört för jag kände för det för en gångs skull men när vi kom till skara (1,5 mil hemifrån) så var fredrik åksjuk som tusan så det var bara till att byta platser.

imorrn har vi en träff med sandra och noel och på tisdag ska vi hem till anna och måns. sen får vi se vad som händer. vet inte riktigt när vi åker hem men vi stannar som längst till fredag.


Vår Dag 10-08-06

 

Den 6 Augusti 2010 är nu vår dag.

Vår Bröllopsdag.

Vi firade med alla våra när och kära.  Vi gifte oss borgligt kl 11.00 i Götene. Sen körde vi till Läckö Slott och tog bilder. Har inte fått alla bilder än så därför får ni inte se fler än. Efter detta åkte vi hem till oss där nära och kära väntade på oss. Då blev det fest för att fira vår dag. Dagen blev alldeles perfekt och hade inte kunnat vara bättre.

Tack alla som ville fira vår bröllopsdag med oss.

 

05,00



klockan är snart 08,00 och vi har alla varit vakna i 3 timmar! snacka om att dagarna blir aningens längre med en morgonpiggelin i familjen. men de senaste dagarna så har vi alla sovit riktigt bra på nätterna så då är det inte så farligt att komma upp tidigt. det är ju inte så att vi skuttar upp ur sängen precis. vi går och hämtar Liam i hans rum och lägger honom i vår säng och där får han välling. sen ligger vi där och halvslumrar medan han far omkring pigg som en liten mört. nu är han dock trött igen och fredrik håller på att få honom han sova. verkar inte som att Liam håller med om att han är trött.

igår hade vi besök hela dagen. svärisarna var här och johnny hjälpte fredrik att byta ett fönster i svorummet. det har varit kasst ett tag så det var på daxen. på eftermiddagen kom emmie och noel oxå så vi hade fullt hus här. fönstret blev inte riktigt färdigt så fredrik ska hålla på med det idag oxå. så då drar jag och Liam till emmie & co. roligare med sällskap än att sitta här hemma och häcka. kanske blir en runda på stan oxå. vi får se :)


träna träna träna

ja nu vet vi



Liam springer omkring i sin gåstol och det spelas musik från den som jag nu skulle kunna nynna på direkt om någon väckte mig mitt i natten och frågade mig. jag och liam låter pappa få en liten sovmorgon idag. det kan han behöva efter allt slit med stenen. men nu är det färdigt och sååååå snyggt!!!! tror folk kommer turista hit bara för att få se ;) 

Liam har ju varit gnällis den senaste månaden. inte varit speciellt nöjd någon gång. och har han varit det så har det handlat om 5 minuter och sedan har gnället börjat igen. tänder eller en utvecklingsfas?? ja inte visste jag. men nu vet vi. i söndags så upptäckte vi två små tänder som börjat poppa upp :) snart gnager han oss i hälsenorna! haha. det går fort nu. nu vill han så gärna krypa. det tränas hela tiden på det och ge det någon vecka sen kommer vi få jaga honom runt i huset! den här tiden som vi är i nu tycker jag har varit den absolut mysigaste och roligaste tiden. det händer mycket hela tiden och han blir mer och mer en egen liten personlighet med den egen vilja. och han är ju så charmig. ler i stort sett hela tiden (förutom under gnällisperioden). hur länge är han en bebis egentligen?
för mig kommer han vara det ett bra tag till iaf :)


Farmor och farfar var här igår

Augusti är här



ja då har vi gått in i den sista sommarmånaden och sommaren lider mot sitt slut. det har ju som vanligt gått alldeles för fort och jag tycker vi kan lägga till iaf en till månad till sommaren. vill njuta lite till.

i helgen har jag och fredrik varit rediga så det skriker om det. i lördags lämnade vi liam hos emmie & co och sedan satte vi igång med att fixa med stenen runt huset. det regnade men vi slet på ändå.  vi höll på både lördag och söndag som små illrar. vi hann inte färdig med allt men vi kom en bra bit på vägen och jag tror det blir färdigt denna veckan. å fy tusan vad snyggt det blir. usch vad ni kommer vara avundsjuka sen :P fredrik han fortsätter slita idag med stenen, jag sitter här men ska fortsätta med städandet och liam tar en liten (förhoppningsvis lång) nap. han sov heeela natten lång inatt men jag låg vaken och kunde inte sova. vad är det för fel på mig??!! men känner mig hyfsat pigg ändå.

nä men städa var de ja :)

tjillevippen
Valfritt innehåll
RSS 2.0