En långkörare


Ett boktips från Fredrik till mig: Giganternas fall. Jag vet inget om den men jag ska ge den en chans. 885 sidor är den på. Ska vi våga tro att bebisen är ute innan jag läst ut den? Don't get your hopes up people!!

Dags för en ny jävla vecka.....

 
Huset är väldigt lugnt nu. Man och barn är ute i Lovene och får mat och lek medan jag får stanna här hemma och bara ta det lugnt. Det upplägget klagar jag inte alls på. Jag har precis tagit en promenad i det väldigt fina vädret och tusan vad skönt det var med friskluft. Det är inte mycket som slår krispet i höstluften!! 
Jag ska erkänna att med en promenad hoppas jag få igång en förlossning. Mina förhoppningar är väl inte skyhöga men något måste jag göra. Tyngdkraften ska vara en god vän till förlossningen har jag hört så ge det en chans är väl aldrig fel. 
 
Idag går vi även in i vecka 42. Vad tycker vi om det? Tjaaaaaa, det kunde ju varit vecka 43..... ;) På tisdag ska jag till barnmorskan igen och då hoppas jag på att hon kan utföra mirakel. Hon lovade inget men hon skulle försöka sa hon. Om inte det lyckas så är det till sjukan för alla möjliga kontroller för att se så att bebisen har det bra där inne och har den det så är det bara att fortsätta vänta.
 
18 dagar får man vänta innan de gör något.
18 dagar...
den som kom fram till det måste antingen vara man eller barnlös.

Vårt liv är en schlager

Jag tror att Liam blir nattad av en crazy person idag. Ena stunden så sjungs texten som att det var en schlagerdänga och i nästa så låter det som att det är en böneutropare som läser. Det är verkligen en Fredrik i sitt esse lixom haha. Ibland hör jag Liam tjuta: Neeeeeej pappa!!!!! I nästa så tjuter han av skratt. Det är väl inte en nattning som går i nedvarvningens tecken precis :)

Barnafödande......


Ja två dagars tystnad hade ju kunnat tolkas som att bebisen bestämt sig för att titta ut nu. Men så är inte fallet. Min mage råkar vara ett lyxhotell och vem fan vill checka ut därifrån! Vore väldigt dumt och ogenomtänkt! Varmt, roomservice, vagga, varmvattenbassäng.... det är bara några av lyxigheterna på mitt hotell.

Så, när det nu inte varit barnafödande på schemat vad har vi hittat på istället?
Igår hämtade vi hem nya bilen från Vänersborg. Alla var nöjda (speciellt bilförsäljaren Jacob?) förutom Liam som tyckte det var väldigt tokigt att vi inte körde hem i vår egen bil. En Saab är ju alltid en Saab tänker han nog. Men det ska nog gå bra med en Volvo oxå till slut :)

Idag har det mest segats. En tur in till stan för Fredrik skulle köpa en bok. Skulle kunna tro att hela stan vunnit på lotto för det var massvis med folk. Nästan så att armbågarna for omkring ibland!

Nu ska Liam snart nattas och sen är det film som gäller. Och kanske att en eller annan godispåse plockas fram då :)

Fredrik fixade maten

Ja, jag ska äta allt själv!!!

Goddag Torsdag

 
Usch, idag är jag seg. Så seeeeeg. Jag har ändå sovit helt ok två nätter i rad tack vare att Liam hållt sig till sin egen säng och halsbrännan inte har varit så jävlig som den kan vara. Antar att det är en viss liten minimänniska som suger åt sig all min energi. 
 
Och att jag borde städa är ju en sak som bara gör mig tröttare. Jag vet ju att jag egentligen inte behöver göra ett skit. Jag är HÖGgravid för tusan. Jag borde kunna ligga i soffan dygnet runt om jag ville det. Men att bara ligga där hela dagarna går inte när jag har Liam som är som en studsboll och en virvelvind med uppdrag att stöka! Jag orkar inte städa men jag orkar heller inte gå omkring i röran. 
 
Och alla ni som tänker: Låt karlafan städa! Ja jo den tanken har slagit mig oxå men den slår inte Fredrik tillräckligt många gånger under en vecka :P Jag bad honom plocka undan sina kläder häromdagen och imorse hittade Liam dom instuvade längst ner i garderoben bland handdukarna..... 

En sporre efter graviditeten

 
Jag räknar ju med att denna graviditet ska ta slut någon gång inom en hyfsat snar framtid. Även om det kanske inte känns så just nu. Men någon gång är den stora kulan på magen borta och då är det dags att satsa på att få plats i annat än gravidjeans och långa linnen. 
 
Oj vad jag ser fram mot att ha något roligt och snyggt på mig igen. Så här i slutet så är det väldigt få kläder som kan täcka kulan. Jag vet ju att det kommer att krävas en massa fysisk aktivitet för att komma tillbaka i den gamla formen men det är inget som oroar mig. Dit ska jag!!! 
 
Men visst är det perfekt att skaffa sig lite nya snygga kläder som sporrar mig. HM:s höstkatalog har jag kollat i några gånger. Jag är lite besviken på färgerna denna höst men det finns en del fina kläder ändå. Här är några som jag gärna skulle hänga in i min garderob och som jag vet skulle sporra mig ännu mer att bli av med gravkilona:
Manchesterbyxor i petrol. Ååååh vad jag gillar dom!
 
En något vågad blus helt i spets. Passar nog fint med byxorna ovan
 
Vet inte om denna är snygg eller ej. Men den lockar lite.
 
Oversize tröja som nog skulle vara skön i höst.
 
Ett par beiga kängor, benvärmare i naturvitt, ett par slimmade jeans, skinnjacka och en stor halsduk.
Vem vill inte ha det lixom :)

En dag i mängden... än så länge


Gårdagen bjöd på ett krispigt höstväder. Luften var härlig och solen värmde så där lagom. Idag har det gjorts en helomvändning och det förväntade höstvädret har tagit plats. Regn och blåst! Men att då få sitta inomhus och titta på tv är ju perfekt. Jag behöver bara bege mig ut för att hämta Liam. Dock är det lite tråkigt. Att kunna ta en promenad är skönt men i detta vädret så skiter jag faktiskt i det!

Ni får ursäkta min bloggtorka just nu men det händer inte mycket om dagarna nu. Allt bara rullar på i väntan på att bebis ska anlända. Imorrn ska vi iväg en runda och det ska bli skoj. Idag får vi dock underhålla oss själva :)

Bf+2 och aaaaaallt är lugnt


Ja, två dagars övertid nu. Allt känns helt lugnt fortfarande. Inga tecken alls på att det skulle vara på gång. Kanske att det bara säger PANG oxå är set igång, utan någon som helst förvarning. Eller så kommer det lite smygandes. Vem vet lixom. Jag vill inte påstå att jag är superotålig eller tycker att dagarna smyger fram. Allt är bara som vanligt förutom att det när som helst kan komma en bebis... typ!

Imorrn är det dags för mvc igen. Den bokade tid som jag hoppades på att vi skulle få avboka. Men låt oss hoppa att det kan vara den sista :)

Lördagkväll


Nu har bebisen 2,5 timme på sig att vara punktlig och komma ut på "rätt" dag. Ser inte så ljust ut för just det :/ Låt oss hoppas att det iaf händer något de närmaste dagarna.

Idag var jag och Matilda på barnklädesloppis under förmiddagen. Tyvärr så var det inte så mycket att ha. Hittade ett par byxor till Liam, några bilar som Liam fattade tycke för och sen en rolig leksak till bebisen i magen. Fanns en hel del leksaker i bra skick faktiskt. Men inte kläder. Men det är kul att gå på loppis ändå. Jag skulle kunna tänka mig att gå på vanlig loppis oxå. Kul att se vad folk vill bli av med och kanske göra lite fynd. Går att hitta en del skulle jag tro!

När jag kom hem så var killarna i Lovene hos Mia och Johnny, aka svärisarna. Jag passade på att vila då. Tidernas längsta tupplur blev det. 3 timmar ostörd vila var helt underbart. Precis vad jag behövde!!

Liam blev dock dålig när han var iväg och han har feber och mår allmänt dåligt.
Nu ligger vi alla i sovrummet och tittar på Sällskapsresan 2. Perfekt avslut på en slappig dag (minus febern då). Får hoppas att febern är borta till imorrn.

Tur att bebisen inte är så punktlig för det hade inte varit kul att lämna bort Liam när han är dålig och sen oroat sig för honom oxå.

God natt

Dagen D

Dagen D är kommen men aaaaaaallt är lugnt!

Jag bara är


Han är hemma och nu fixar han med maten. Jag ligger här och bara är!

Pappa kom heeeeeem


Just nu är denna mamman ingen rolig mamma. Jag ligger nerbäddad i sängen och Liam får sköta sig själv. Dvd med Bärgarn går runt runt runt, målarbok med tillbehör ligger utspritt i sängen tillsammans med lite andra leksaker. Liam slamrar och slår inne på sitt rum och jag ligger och väntar på att handtaget på ytterdörren ska tryckas ner följt av ett Hej från Fredrik! Då kan jag lägga mig helt till rätta, blunda och bara få vila.

Är trött och har ont överallt och jag tycker faktiskt väldigt synd om mig själv haha. Och det kan jag väl få göra!!!

Jävla idiot

Jag och Liam beslutade oss för att ta en promenad trots att det regnade till och från. En tur upp till hästarna för att mata dom med lite mumsiga äpplen. Hästarna gömde sig dock någonstans så vi fick skippa dom.

När vi gick där i duggregnet på grusvägen kommer det en bil emot oss. Grusvägen är fylld med vattenpölar och bilen kör på tok för fort. När man möter människor på en väg så saktar man ju ner. Och är det fullt med vatten på vägen så är det oxå en stor anledning till att sakta ner. Men bilen närmar sig och han saktar inte ner. Jag tänker: var fan ska jag ta
vägen????
Sen blir hela jag nerstänkt med lervatten!!
Stannar föraren? Nope! Kör bara vidare och skiter helt i mig.
Jag blir så arg och börjar nästan gråta. Fy farao!! Hur fan kan man bara köra vidare?? Så respektlöst!! Jävla idiot!

Svär gör jag. Liam tittar ut från vagnen och undrar vad som försiggår. Jag förklarar och sen hör jag Liam muttra från vagnen: Dumma dumma bilen!!

Ja, jag kan bara hålla med: dumma dumma bilFÖRAREN!!!

Rise and Shine


God morgon
Uppstigna och med frulle i magen så är vi redo att sätta lite fart på den här dagen. Inga större planer för förmiddagen men det blir nog en promenad och sen lite lekplatshäng någonstans. Blir nog till att snabba på lite för molnen hopar sig snabbt nu!
I eftermiddag kommer Matilda och Oskar hit. Nu är dom hemma från Ronneby igen så det ska bli kul att höra hur dom har haft det där. Liam kommer bli glad över att få träffa Oskar igen. Han frågar efter honom en hel del :)

Nu ska frukosten städas undan och sedan påklädning!
Ha en fin dag!!

Dagens projekt

Efter gårdagens hårda slit så tar jag det lite lugnare idag. Har börjat med albumet med bilder från Liams första år.

Sen är det ju bara två år kvar.....

En förbannad höggravid kvinna

 
Ibland är det inte bra att vara en envis suris. Vissa stunder kommer det väl till pass men igår var inte en sådan. Jag har ju skrivit förut om att jag befinner mig i en trötthetsbubbla som det inte går att sticka hål på. Så är det fortfarande. Huset behövdes städas ordentligt men inget hände. Och med "inget hände" menar jag: Fredrik tog inte tag i det!! Jag är ju inte förlamad så nog kan jag städa men jag tycker nog att han kan dra det tyngsta lasset. 
 
Men så blev det inte utan han for iväg på bandy och där stod jag i röran. Så, förbannad, sur och arg så ser jag till att städa hela huset. Dammtorka, plocka, dammsuga, våttorka golv och fixa med tvättberget. Det tog mig två timmar och under hela den tiden så förbannade jag min karl och läste besvärjelser över honom och tyckte jävligt synd om mig själv. En höggravid kvinna ska kunna sitta i soffan mest hela tiden. 
 
Mitt städande resulterade i en natt med rygg-och benont. Vilket jag varit förskonad från under den senaste veckan i stort sett. 
 
Men Fredrik förstod sin tabbe och belönade mig med choklad och en massa beröm. Men han ska nog få höra detta några gånger till.... :)
 
 

V 40 är här


Idag går vi in i vecka 40 och så här länge har jag aldrig varit gravid. Liam hade plockats ut för 5 dagar sedan. Känns häftigt och frustrerande att gå här och vänta. Minsta lilla känning och jag hoppas att det ska sätta igång!! Men när det än sätter igång och hur det än sätter igång så vet jag att det handlar inte om så många dagar till vi får se vår nying. Sen blir det aldrig som förr.... ännu en gång :)

God morgon denna söndag!


Vi säger God Morgon från en smulprydd soffa. Efter en frukost i den så ser den allt annat än fin ut. Extra härligt när det är äggkletssmulor. Det ska städas idag så det får bli en extra grundlig sanering av soffan helt enkelt.

Dåligt med bloggande i helgen men dagarna och veckorna går jäkligt fort nu och dagarna känns så korta. Positivt i dessa tider givetvis men jag trodde det skulle snigla sig fram nu. Men så känns det inte alls.
Iaf, i fredags efter jobb så for vi alla iväg till Vänersborg för att kika på bil. Fredrik hade äntligen hittat miljöbilen som han sökt efter så vi var tvungna att åka och ge den en chans. Bilen får en ordentlig chans för papper blev påskrivna och nästa helg har vi nog en ny bil. Nu blir vi återigen en del av Volvofamiljen! Känns mycket bra!

Igår var vi i stan och kollade på ny häck. Vi och grannen beslutade att häcken mellan våra tomter har gjort sitt och den är ett minne blott. Nu ska vi bara enas om vad vi vill ha istället. Jag och Fredrik kan ju inget sådant men igår kikade vi och hittade några. Får se vad grannen säger.

Idag blir det städ och Fredrik ska på bandy. Jag hoppas på en promenad om vädret tillåter detta.

På återseende :)

Höstigt

 
Undrar om inte detta är den höstigaste dagen hittills. Det blåser storm och regnar och det lockar inget att bege sig någonstans idag. Så det är väl tur att vi inte ska göra något speciellt idag då. Förutom handla.
Vi hade planer på att åka till lekplatsen i stan men ja... inte i detta vädret. Liam har inte velat hoppa ur sin pyjamas än så han är nog rätt nöjd med att hänga här hemma idag. En typisk tv-tittar-dag helt klart. 
 
I skrivande stund så tittar minsann solen fram så denna dagen kanske bjuder på mer än bara soffhäng.... lite friskluft för hjärnans skull är inte fel. Hatar den mosiga känslan man har i huvet när man varit inne en hel dag. Och för min trötthets skull så är det oxå skönt med lite utevistelse.
Vi får se vad vädergudarna vill. Liam ska snart sova iaf och då ser jag fram mot hemmafruarna :)
 
 

Låt oss tävla!!!

 
Spiderchick har just nu en tävling där du kan vinna en superfin åkpåse från Buppa. Lite annorlunda design på dom och i härliga färger. Jag skulle vilja ha denna åkpåsen: 
 
Foxy
 
Foxy
 
Klicka in hos Spiderchick nu direkt och var med och tävla du oxå!! 

The bubble is here to stay!!


Den däringa trötthetsbubblan som jag skrev om för någon dag sedan... det är en seg jävel. Jag trodde ju att med några nätters bra sömn så skulle jag kunna sticka hål på den. Men det är bara att inse att graviditeten suger ut all ork ur mig. Det är som att det är en vampyrbebis som suger livet ur en. ;)

Nu har jag, efter promenad och dusch, lagt mig i soffan för att vila och njuta av byn Emmerdale och sen den något större byn New York och dess rika hemmafruar!

Stör ej!! :)

En tisdag bland många

 
Jag har levt i en trötthetsbubbla de senaste dagarna. Inte orkat ta mig för något och inte haft lust att göra något alls. Men efter nattens sömn så känns det som att jag har vänt på det lite. Ingen halsbränna alls och det kan jag tacka Gaviscon för, endast ett toabesök och en son som inte kom in förrän 7 imorse. Precis en sådan natt och morgon som jag behövde! 
 
Om några minuter ska jag bege mig in mot bya för ett besök på MVC. Om allt går som vi vill så är detta det sista besöket. Jag är ju en pessimist när det gäller det och är rätt säker på att jag kommer få bege mig dit minst en gång till innan bebis vill titta ut. Låt oss hoppas att jag har helt fel :) 
Min lille rocker inne i Kaninernas Hus på Liseberg!
 
 
 
 

Dags att ta tag i dagen


Liam har suttit framför datorn de senaste 2 timmarna medan jag legat och halvslumrat i sängen. Fredrik ligger ute i soffan, förmodligen för att jag snarkat :P Fast jag har knappt fått någon sömn inatt så i så fall har han inbillat sig.... har haft en djävulsk halsbränna inatt plus en massa toabesök. Får nog ta tag i att skaffa Gaviscon igen. Fy farao vad ont halsbränna gör. Det är ju fruktansvärt för tusan!!!

Tror jag ska försöka masa mig upp nu och skaka liv i huset med lite frukostskrammel :)

4 gravidmagar av 5 möjliga


Någon mer än jag som smakat på det nya Marabou chokladet och fallit pladask? Har du inte smakat så gör det! Gillade du det inte så är det fel på dig!!
Det får 4 gravidmagar av 5 möjliga från mig!

Beckham åt folket

 
 
 
Borde han inte göra detta lite oftare?
 
 
 
 

John eller Jane?

 
Det var jag som "kom på" namnet Liam när vi var gravida första gången. Det var då och är fortfarande ett av de namn som jag tycker är absolut finast när det kommer till pojknamn. Fredrik var inte med på det namnet till att börja med men någon gång under graviditeten så gav han med sig och Liam fick heta Liam innan han ens tittat ut. Så det namnvalet gick hyfsat smidigt, fast vi hade våra duster innan vi bestämt oss.
 
Denna gången känns det hopplöst. Eller svårt iaf. Jag har några namn som jag verkligen känner starkt för men som Fredrik dissar helt. Det händer att han kommer med egna förslag men vi har så jäkla olika smak när det gäller namn så ibland vet jag inte om han driver med mig eller menar allvar. Ungen måste inte vara döpt innan den har anlänt men det hade varit skönt att ha några namn som vi iaf var lite eniga om och sedan se vilket vi tycker passar bäst. Men så kommer det inte bli tydligen. 
 
Det var någon, inga namn nämnda, som tyckte att eftersom jag valde sist så är det Fredriks tur denna gången. Jag räknar inte denna personen som riktigt frisk längre :P Det kan ju gå hur som helst då haha.
 
Jag vet ju att vi kommer att enas om något namn till slut (eller så blir det en John/Jane Doe) men vägen dit känns lååång och snårig. 
 
Så är det någon som har några namnförslag så är det bara att klämma ut dom, dom är varmt välkomna :) 

"Liten&Skiten" på egna äventyr


Jag tyckte väl att "Liten&Skiten" klarade sig väldigt bra själv imorse. Det var inget tjat om att jag skulle vakna och gå upp. Han roade sig själv hur länge som helst och jag fick blunda en extra stund. Härligt!
Men till slut måste man ju lixom. Så upp går jag och går förbi katternas matskålar. Där ser jag anledningen till att han inte känt behovet att få upp mig: han har varit duktig och lagt kattmaten i blöt i vattenskålen. Han vad rätt stolt över det oxå.

Dunk dunk dunk dunk här kommer jag

 
Nu har jag "hoppat" ur tights och ginalinne och har nu fått på mig en mer presentabel stass. Om några minuter ska jag åka mot dagis och hämta min lille odåga och sen ska vi vidare till vänner. Vi ska spendera eftermiddagen hos Matilda och Oskar. Vi har inte träffat dem på några veckor och i helgen åker dom till släktingar långt långt iväg så det dröjer innan vo får se dem igen. Men som tur var så hade dom en lucka för oss innan dom åker :)
 
Jag tog en promenad förut idag. Duggregn blandat med svettningar var det fullt av :P Jag börjar nu tro att dessa promenader inte är så sköna och värda så mycket som jag gärna vill att dom ska vara. Jag har bara en massa plågor efteråt. Ont i höfter och rygg! Och nu även en fot! Mjaaa, det blir nog inte jättemånga promenader till i den här flodhästkroppen!!!
 
 

Att vara gravid i vecka 38

 
 Är det helt fel att använda flipflops i september? Eller att skippa allt vad långärmat heter för att slippa svettlökar över hela kroppen? Funkar det med tights i alla lägen? Tvärdrag genom huset 24 timmar om dygnet utan att bry sig det minsta om de andra i huset som får dra på understället för att slippa frostskador? Äta choklad varje dag?
 
Ofta när jag lagt mig i sängen eller i soffan och sen legat ett tag och kommer på att jag ska hämta något så struntar jag i att göra det för det är så jävla jobbigt och omständigt att komma upp på grund av denna otympliga kropp. Det blirt ett helt projekt att rulla, hasa och stånka så jag skiter i det och ligger kvar... tills Fredrik råkar springa förbi, då befaller jag honom istället :)
 
 

Pippi på Pippi

 
Sjukt trött idag, med betoning på sjukt! Pojkarna har varit snälla och delat med sig av sina bacilusker :) Så här sitter jag och snörvlar och med ögon som inte vill hålla sig öppna. Känner mig såååå trött. Ja dessa dagar får man väl tacka så mycket för att man får ha sitt barn på dagis fast man är utan arbete. Jag är ingen rolig mamma just nu. Inte alls! 
 
Som ni kanske förstår så har det inte hänt så mycket i helgen. Vi har tittat på ca 100 avsnitt av Pippi och legat nerbäddade i vårt sovrum och myst. Eller vi har försökt mysa, Liam har ju inte märkt av sin egen feber och förkylning så det har varit fart på honom stundtals. 
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och bara lata mig fram till jag ska hämta Liam. För det får man när man är krasslig som jag :)

Pippi i ottan


Jag tror att jag gissade rätt bra igår gällande sömnen inatt. Det hamnade nog på runt 4-5 timmars sömn för min del. Liam sov lite bättre som tur är. Han fick dock en släng med feber mitt i natten men den har vi inte sett röken av sen. Han totalvägrade nässpray men det gick tydligen att andas ändå för han slog upp di blåe imorse lite efter 6 och var lycklig och tyckte att vi skulle slå igång Pippi :) Härligt med morgonpigg
unge som skiter fullständigt i hur många timmar mamma fått sova. Det måste man älska!!!

Valfritt innehåll
RSS 2.0