inställt men vi kör på ändå

ja idag skulle vi ju mött upp emma och adam i stan men det var visst någon som kände för att vara vaken inatt så därför fick emma ställa in :( tråkigt tycker ju vi för vi var tokladdade inför en tur inne i stan. men jag och liam kör nog in ändå. jag måste köpa kattmat för den tog helt slut imorse och sedan ska jag kolla in en stol till liam. så då passar jag på att shoppa lite oxå :)

igår var vi ju på babysimningen. jag var allt lite orolig för att liam var för trött för jag var tvungen att väcka honom när vi skulle köra och han fick inte sova så mycket som han brukar göra på eftermiddagen. och visst var han trött men det gick bra ändå. jag fick ta det lugnt med honom och inte slänga omkring med honom. vi gjorde de flesta övningarna och det gick bra. han var glad för det mesta så länge vi inte höll på med en övning för länge. men sen när det var dax för ombyte så orkade han inte mer. galltjöt ikapp med en annan liten kille :P men stensomnade i bilen sen. vi hade det iaf riktigt bra på simninge och tycker det är tråkigt att det är uppehåll nästa vecka eftersom det är påsk. så nu får vi vänta två veckor till nästa gång. usch, hur ska vi stå ut med det :) kolla in killens ursöta badbyxor :) hihi

snart påsk

helgen som varit då. jag har ju redan skrivit om vår lördag. det hände inte så mycket mer än så. vi kollade å film senare på kvällen. jag hade verkligen sett fram mot den filmen - The Box. hade laddat med ett choklad och läsk. den började bra men en bit in i filmen så vänder det och jag tycker den floppar ganska grovt. jag trodde inte alls den skulle vara så. jag tänkte mer spänning och inte åt sci-fi hållet. den blev bara löjlig. budskapet är ju bra iofs. känner att jag inte kan skriva för mycket för det kanske är någon av er som ska se den. jag kan ju säga att jag och fredrik hade en liten diskussion om vi skulle tryckt på knappen eller inte.det som händer om man trycker på knappen är att en för dig okänd människa dör och du får MASSOR med pengar.  fredrik tvekade inte - han skulle trycka.  jag skulle inte trycka. men sedan om man tänker efter. tänk om man bodde på gatan med hela familjen till exempel. skulle jag trycka då? skulle jag då offra någon annan för att min familj skulle få leva bra? skulle jag kunna stå ut med skulden och skammen över att ha dödat någon? det är en komplex situation, iaf för mig.

igår var vi iaf hos svärisarna och käkade våfflor. vi käkade inga i torsdags för jag orkade inte hålla på med sånt då :P så det var perfekt att vi blev bjudna på det igår. riktigt smarrigt!!! dock så var jag aningen trött. jag sov i stort sett inget på natten mellan lördag och söndag. och det går inte att skylla på liam för han sov som han brukar. men jag kunde bara inte sova. vet inte om jag var övertrött efter en vecka med lite knasig sömn. men inatt var det iaf bra sömn igen och det behövde jag verkligen.

idag är det ju babysim på schemat igen. som jag läääängtar :) hoppas liam oxå gör det! nu sover han gott här bredvid mig. det är ju verkligen viktigt att han får sova ut innan vi ska dit för annars kan det bli ett gastfyllt dopp. men det ska nog gå bra :)




Liam har fått en ny kompis: Apan Apington.
han är väldigt god att tugga och slicka på :P

Ni glömmer väl inte...

20.30 genomförs världens största klimatmanifestation.
Genom en enkel handling – att släcka ljuset under  en timme – 
visar du ditt stöd för klimatet och uppmanar samtidigt världens makthavare att agera i klimatfrågan.
Delta i Earth Hour – var en del av lösningen. (wwf.se)



jag släcker för vår jord!
gör det du oxå!

Adam med familj

liam ligger här i soffan i mitt stora täcke och sover, jag sitter här och bloggar och fredrik är iväg hela dagen. han är nu på väg ner till vimmerby för att köpa en ny leksak. vet inte alls vad som händer idag. vädret är ju pissigt så en promenad vet jag inte om det blir. kanske slappe och bus :)

emma skickade mezz innan i veckan och frågade om vi ville ha besök och självklart ville vi det. så de kom hela familjen igår. jag och fredrik skulle bjuda på middag och eftersom vi inte är några stora kockar så tog vi det som vi vet att vi är mästare på :) taco såklart!!! sen spenderade jag och emma kvällen soffan med vars en sovande bebis på magen. jag måste ju berömma våra småpojkar för de skötte sig exemplariskt. det var inte mycket gnäll utan mest glada miner faktiskt. vi hade jättetrevligt igår verkligen. hoppas att det blir fler sådana kvällar.

igår precis innan de kom så busade fredrik med liam i soffan. och då kom det. ett härligt litet bebisskratt :) vi har fått många leenden förut men aldrig ett riktigt skratt. han har försökt men inte riktigt lyckats. men igår kom det och det lät ju så härligt. lite innan läggdax så var ju mamma oxå tvungen att prova om det hon kunde få lillkillen att skratta. och det kunde jag minsann. :) härligt härligt!!!



en liten nakenfis



en nöjd liten kille som precis fått mat av pappa



blöjbyte som jag och liam övervakade



två söta killar i pyjamas

en nanny från helvete

har ni sett klippet på aftonbladet.se? det är en nanny som är filmad med nannycam i usa. hon misshandlar en liten bebis med sparkar, slag, kastar en boll i huvet på honom osv. jag fick sluta titta innan det var slut för jag började gråta och blev så jävla förbannad. detta var en nanny som föräldrarna hade fått rekommendationer om från vänner. de hade märkt att en av deras barn hade fått en blåtira men trott att det var något av de andra barnen som orsakat det. men de hade satt upp en nannycam och fått se att nannyn misshandlade deras barn när de lämnat huset.

vad är det för fel på folk? vad är det som får en vuxenmänniska att börja misshandla en bebis? jag vet allvarligt talat inte vad jag skulle ta mig till om jag sett att någon gjort något liknande mot liam. men jag skulle nog inte kunna kontrollera mig själv och mina känslor mot den människan.

en promenad i vårsolen



nu när det är så fint väder ute så har jag låtit liam ligga och titta lite under promenaderna. han verkar gilla det skarpt. han tittar på det lilla som han kan se: himmel, träd och hustak :) idag var det verkligen fint väder när vi var ute. vår temp visade 13 grader i solen och det kändes. svettades minsann! men det är så härligt. på väg mot riktig vår nu.

ett städat hem

telefonen ringde 9.15. jag och liam låg fortfarande och drog oss i sängen. myste massor. men nu var det minsann dax att gå upp. farmor mia var på gång. vi hade planerat att hon skulle komma för att hjälpa mig att sy upp lite gardiner. det slutade med att vi sydde upp gardiner, sen slängde hon ut mig och liam på en promenad och hon började städa här hemma :)  så nu har de nya gardinerna kommit upp och det blev jättebra. huset är städat ordentligt och det är otroligt skönt. jag tror att jag sagt det till alla jag känner att jag har världens bästa svärföräldrar. dom är otroligt hjälpsamma och omtänksamma alltid. tror inte det finns bättre att hitta.

Liam har tyvärr inte varit på sitt bästa humör här idag när farmor varit här. trötthet och magknip har det varit mest. sen att famor skrämde slag på honom med sin höga stämma gjorde ju inte saken bättre ;) nu har han somnat gott här i soffan bredvid mig.
 
igår tog jag tag i löpningen igen. jag skulle helt och hållet på att det varit isigt förut och det är därför jag inte kunnat springa. men nu kan jag sätta igång igen för den härliga barmarken är äntligen här. det gick bra att springa. jag är lite mör i benen idag men det är bara göttit!!!

nu ska jag titta på grey´s från igår.

någonstans att sitta...

vår lille kille växer och utvecklas för varje dag som går. på sätt och vis är det vemodigt att han blir större och större och det känns som att innan vi vet ordet av så är han inte vår lille bebis längre utan en stor kille. men samtidigt så ser jag fram mot att han blir större och klarar av mer saker. något jag ser fram mot är att han ska kunna sitta själv. det dröjer ju ett tag till han kan sitta på golvet av sig själv men snart kan han nog iaf sitta i sin alldeles egna stol. så därför har jag börjat spana runt på olika bebisstolar. det finns ju en del men här är några som jag funderar på:


tripp trapp stolen från stokkes är helt klart en favvo. den kan Liam ha i många år. det lutar väl åt den men den kostar en del. men eftersom han kan ha den länge så kan det vara värt de pengarna. man kan ju även designa den lite som man vill. jag vill ha en svart stol med grön bygel iaf :) ursnygg!

ANTILOP Barnstol med säkerhetsbälte
ikeas bebisstol antilop är ju praktisk till max. i plast som är lätt att torka av. man kan köpa till ett litet bord som man monterar på stolen. den är praktisk men hiskeligt tråkig och ful. billig så fredrik kommer säkert rösta på den.

GULLIVER Barnstol hög, baby
ikeas gulliver. jag gillar den där gamla stilen som en den här barnstolen har i trä. men jag vet inte om den passar on hos oss precis.



svanstolen heter den. cool, snygg och väldigt praktisk stol. men ack så dyr. så den blir det inte men cool är den :)

bvc-besök

ja igår var vi på bvc. vaccinationen har jag ju redan berättat om. självklart vägdes och mättes han oxå av sköterskan. nu hade vi inte varit där på över en månad så det var riktigt spännande att få veta hur han hade växt. jag och fredrik gissade på vad han skulle väga. fredrik har ju helt orealistiska gissningar såklart haha.

Liam förra vägningen och mätningen: 5670 g och 59 cm
fredrik gissar på: ca 6300 g och 61 cm
elin gissar på: ca 6600 g och 63 cm

Liam väger nu 6840 g så där hade vi båda fel men vi ser ju vem som iaf gissar något så när rätt :P han är nu 63 cm lång MAMMA HADE RÄTT :) hihi. huvudet hade växt 2 cm men jag kommer inte ihåg vad det var för mått. tror det var 42 cm. Liam är en större kille än medel rakt igenom. hans kurva är alldeles perfekt enligt sköterskan så då är vi nöjda :)  det hade vi iofs varit ändå! vår fina kille!

uschiannamaj x3

uschiannamaj nr 1

igår var vi på bvc. jag längtar vanligtvis till varje besök för det är så spännande att få veta hur Liam har växt och sen får vi även tillfälle att ställa frågor som vi gått och undrat över. men igår var det inget vanligt besök. det var dax för Liams första vaccination. jag var nervös naturligtvis. vill ju inte gära min lille pojke illa!!! eftersom han skulle ha två sprutor så kom en till sköterska för att hjälpa till. så ett stick i varje ben samtidigt. 1 2 3 PANG. Liam på riktigt hoppar i mitt knä. förmdligen en blandning av rädsla, chock och smärta. inte långt därefter kommer ett ledset skrik som jag aldrig hört förut. usch, det gjorde ont i mammas hjärta. men jag vyssjade allt jag kunde och sköterskan satte igång en liten spelmobil och efter en halvminut slutade han skrika och hade glömt vad som hänt. skönt att små bebisar glömmer så fort :)

uschannamaj nr 2

vi gick till bvc igår. vilket rysligt väder det var. när vi gick dit så var det helt ok. det duggade yttepyttelite men det var bara på med regnskyddet på vagnen och iväg. men på vägen hem!!! mer regn och det blåste. riktigt ruggigt höstväder tyckte jag.

uschannamaj nr 3

på vägen till bvc såg vi en död katt. det såg ut som att det blivit påkörd och sedan slungats in i snödriva och nnu kommit fram när det töat. usch det såg så hemskt ut. säkert någon som letat efter sin katt men inte hittat den. så har den legat begravd i snön hela vintern. det riktigt högg till i hjärtat när jag såg den stackars katten.

jag erkänner: jag är vek idag

efter att vi kommit hem efter babysimningen så hade jag ett stort sug efter ett stort glas med kall kall kall cola. jag brukar inte vara sugen på läsk på det viset. godis ofcourse men inte läsk. men jag var tvungen att be fredrik köpa med lite hem när han ändå skulle handla. så här sitter jag nu med mitt glas med cola. guuud så gott. jag var helt enkelt vek idag och var tvungen att stilla mitt begär. :P

liam har sovit så gott nu på kvällen efter maten lite innan 17. tror minsann att det är lite ansträngande att simma och umgås med andra bebisar :) min lille plutt. sandra berättade förut att hon haft med en kompis till babysimningen som hade filmat sandra och noel. det hade varit såå kul. eller iaf lite foto. tror jag ska ta med kameran nästa gång och be någon ta kort på oss i badet :) det skulle vara kul att ha.

nu ska jag fylla på mitt glas och titta på biggest looser.



simma lugnt

nyss hemkomna från badhuset. idag har vi nämligen varit på vårt första babysim. jag var ju lite nervös för jag var ju inte på infomötet förra veckan så jag kände mig lite osäker om hur allt skulle gå till. men det var inte bara jag som var det. jag och liam träffade en annan mamma och hennes olivia som oxå var lite yra i mössan. men allt gick hur bra som helst. ledaren var jättebra och vi gjorde inget avancerat. jag och liam gosade mest i vattnet för han gillade inte riktigt de däringa övningarna vi fick göra om vi ville. vi testade att ligga på mage men det var ingen hit alls. funkade att flyta på rygg en liten stund men bäst var det när vi spanade in alla de andra bebisarna. då skrattade liam gott!!! blev lite kinkigt när vi skulle klä på oss men det var nog tröttheten som slog in. nu ligger han och sover så gott.

vi är iaf jättenöjda med simmandet idag och kommer absolut fortsätta att gå dit. vi har 8 måndagar av simmande framför oss :)

en liten nakenfis

just nu ligger det en liten nakenfis och gymmar i babygymet. han har börjat ta tag i sakerna som hänger i gymmet och han skrattar och pratar i massor med dem. så roligt att bara titta på honom när han ligger där och snackar med sina kompisar grodan och sköldpaddan.

dagen idag har verkligen verit lugn. liam har sovit hela eftermiddagen och jag passade då på att kolla på grey´s och criminal minds som jag spelat in. så vi har bara legat i soffan och gosat tillsammans.

ikväll kommer emmie och noel och de ska vara här i helgen. vet inte vad vi ska hitta på eftersom mario är varvat. men vi kommer la på något :) tycker bara det är kul att de ska komma!!

nä, nu tror jag han tröttnat. bäst att lyda!



3 månader

ja idag är det 3 månader sedan vår lille kille kom till oss. ibland känns det som att han kom igår och vissa dagar är det som att vi aldrig levt utan honom. han är verkligen det mest underbara som finns.



att han varit så liten för inte alls längesen är ofattbart



vår underbara lille goooding

framför tvn



nu skulle jag egentligen varit på infomöte inför babysimmet som börjar på måndag men jag har varit alldeles för trött och haft lite småont i huvet så jag skippade det. jag får ringa till henne imorrn och fråga om det viktigaste.





igår åkte vi hem till emma och adam och spenderade hela dagen där. vi tog det bara lugnt. satt i soffan med vars en bebis på magen och pratade och tittade på tv. emma bjöd på god mat oxå :) det var en riktigt lyckad dag. adam hade växt som bara den sen vi såg honom sist. sist var han en liten spinkis men nu hade han fått lite bebishull :)





idag har jag och liam varit rediga som attans. i förmiddags tog i en promenad in till bya för att handla lite. han skötte sig exemplariskt. sov hela vägen dit och vaknade när vi gick in i affären men låg bara och tittade och sen somnade han när vi gick hemåt igen. sedan på eftermiddagen så har vi städat och fixat. som vanligt återstår dammsugning men det får vi la ta imorrn istället. :P



liam var väl inte den mest aktiva under städningen idag :)

natten måste jag ju berätta om. liam somnade vid 2130, vaknar första gången vid 0130 och andra gången vid 0530!!! så med andra ord bara en nattmatning. det har bara hänt en gång förut. nu är det ju inte lönt att hoppas att det ska upprepas för det finns inga garantier. men det är ju alltid ett steg i rätt riktning :)

VarUnik

Liam är med och tävlar om en mössa från VarUnik. det är Evelina som har denna tävling. testa din lycka du med!!



16 mars

shit vad skönt. inatt var första natten som jag körde med flaska och jag var rädd att det skulle skita sig. att liam skulle vakna till för mycket och sen inte vilja sova. men icke. första matningen var vid 1.30 (4 timmar efter kvällsmaten) och han slukade allt och stensomnade. nästa gång var vid 4 och den gick än bättre. han käkade halva och somnade med flaskan i munnen. och han har även sovit heeela natten i sin säng. bra start och jag hoppas det håller i sig. det enda jag kan klaga på är den där matningen vid 4. vet inte varför han ska äta så tätt på natten och det är ju inte mycket han äter då. tror det mer handlar om närheten då som han vill ha. och jag kan leva med det så länge han somnar så bra som han brukar göra. han har även blivit lite mer aktiv i sömnen. armarna far och han gör små ljud. tror jag behöver vänja mig lite vid det för nu har det hållt mig lite vaken. jag tror ju att han är på väg att vakna men det har han inte gjort.  

imorse tog vi ett bad tillsammans. oj som han älskade duschstrålen på magen. log med hela ansiktet :) när vi kom upp ur badet så såg jag att vi hade fått en inbjudan av frida att komma till henne vid lunch. och vi hade ju inget planerat idag så vi tackade ja såklart. nu fick jag äntligen se deras nya lya. riktigt fräscht och fint var det. dom har gjort om överallt och det såg riktigt fint ut. liam skytte sig helt ok. blev lite gastande på grund av värme, kisseblöja och trötthet. men det fixade vi till slut. så det gick riktigt bra.

nu har vi nästan precis kommit hem och han sover i bilstolen. jag ska nog mest bara sitta och ta det lugnt tror jag.



frida försökte underhålla en hungrig kille.
det gick ett tag men sen tog tanken på mat över.

måndag kommer med solsken

ny dag ny vecka. natten har varit så där. lillen somnade ju ganska tidigt för att vara han och det resulterade i att han vaknade lite efter 23!!!! och ville ha mat. så lagom roligt. sen är minnet lite suddigt så jag har inte en aing om när nästa tur var. men sen vet jag iaf att han vaknade vid 4 och låg vaken ett bra tag och pratade för sig sjäöv och viftade rätt friskt med armarna. till slut gnälldes det och då gick jag och fixade en flaska som han knappt rörde men han blev lugn iaf. efter det halvsov vi lite och fredrik förberedde en ny flaska så den skulle vara färdig till frullen. och den inföll lite efter sju. jag har verkligen ingen aning om hur mycket/lite jag och liam sovit inatt. jag brukar vanligtvis kolla klockan varje gång han matas (inte för att det hjälper för det händer att jag glömmer när det var ändå) men inatt gjorde jag inte det alls förrän han låg och pratade vid 4. vi får väl se hur dagen blir. blir väl att jag går runt som en zombie sen när fredrik kommer hem. han kommer tänka på oss hela dagen idag bara för att natten varit så här. det gör han jämt då. oroar sig lite för hur det går, om det är skrikigt och jobbigt för mig eller inte.

jag vet ju att jag skrev förra veckan att det var slut på amning på natten nu men jag har kunnat fortsätta faktiskt. men inatt vat det dock heltomt hos mig så nu ger jag nog upp det på riktigt. kan ju inte riktigt lita på det längre och då är det lättare att köra på flaska rakt igenom så att han blir nöjd och glad och vi båda kan sova ordentligt... förhoppningsvis.

nu ligger liam och sover. vi får se vad som händer idag. är ju toppenväder ännu en dag så det blir iaf en promenad lite senare. måste nog röja lite här oxå. får se vad som orkas med.



bild från igår på morgonen.
han har blivit så stark och stadig i nacken nu det senaste.

vår helg

fredrik sitter och matar liam som inte alls varit nöjd den senaste timmen. jag tror att han vill fortsätta vara on the road som vi varit nu i helgen. men han är iaf tyst så länge flaskan är i munnen. vi får hoppas att han somnar gött sen. igår fick han mat vid 19, somnade vid 20 och sov till 0130 sen. så länge har det aldrig varit mellan matningarna förut. får väl se hur det ser ut idag.

igår for vi ut till lovene och svärisarna och var där redan klockan 9. de hade inte stigit upp än och det tvistas fortfarande om ifall klockan ringde eller ej. jag och fredrik åkte till till staden medan liam höll farmor och farfar sysselsatta. vi började med en frukost på henry´s. en underbar kycklingtoast blev det ´såklart. sedan var det dax för lite härlig shopping. jag hade bara kläder till liam på min shoppinglista. det var dax att införskffa lite vårkläder till den lille. massa med färg ville jag ha.. eller liam ville ha det menar jag :)

tuffa jeans från hm och en bodyn från torget


äntligen fick liam de häftiga äppelbyxorna från lindex.
på lindex köptes oxå den gula och vitrandiga bodyn och den lila med
randiga ärmarna.



en tuff keps från hm och sedan ett par gröna vantar från lindex.
vantarna är ju inte så våriga men han har de senaste två veckorna haft strumpor över
händerna när vi varit på promenad :O så det var dax för vantar nu när det inte
funkar med invikningarna på overallen längre.

efter klädshoppingen var det ju inhandling av min uuuuunderbara dator. jag är helnöjd fortfarande. efter det var det dax för lovene igen. där blev det middag, kalops :) mumma!!!!! mia hade köpt en tuff jeansjacka till liam:



han kommer vara coolaste killen :)

idag var har vi varit på kalas i staden. det var anja, fredriks mormor som vi firade. liam var aningens tråkig och sov sig igenom nästa hela kalaset. var vaken den sista timmen ungefär. men den timmen han v ar vaken så var han kalasets mittpunkt:



nyvaken och myyyyycket hungrig



gammelfarfar och gammelfarmor ville oxå leka



men mamma är bästaste såklart :)

nu sover lillen och föräldrarna ska kolla på luftslottet som sprängdes. får hoppas att den är bättre än tvåan. jag älskade ettan dock.

natti från oss.

sovmorgon för vissa

nu sitter vi alla här i soffan och tittar på how i met your mother. kan inte hjälpa det men jag gillar den faktiskt. barney gör hela serien :) vår morgon (då menar jag min och liams) började vid halv sju. då låg unge herrn och pratade glatt och sprattlade med hela kroppen. sen var det frulle vid sju och sedan uppstigning. fredrik märkte inte ett skit så vi lät honom ligga kvar och få lite sovmorgon. tänkt den som fick en riktig sovmorgon. en morgon där jag kan få ligga helt själv och dra mig i sängen hur länge jag vill. fredrik lovade mig en sådan förra fredagen men det blev inget med det. jag har sagt att det vore skönt om han kunde ta liam iaf en morgon på helgen. men än har han inte gjort det.

men iaf, vi klarade oss fint själva. fixade med tvätt så att det var gjort. städade lite gjorde vi oxå. och sen åt jag frulle. och lekte gjorde vi. till slut kom pappa upp ur sängen. latmask är vad han är :P

idag ska vi in till staden och fira fredriks mormor som fyller år. först måste vi dock köpa något till henne. lite sent påtänkt men vi ska nog hitta något.

nä, mot duschen för min del....



min nya kärlek

ja, det har varit dax för det ett tag nu. dax för mig att köpa en ny dator. mina gamle är snart 5 år gammal. den är seg och hakar upp sig. den är allmänt irriterande som ni förstår. jag hade två kriterier för min nya dator: den ska inte vara dyr och den ska vara mindre än min gamla. 10.1 tums skärm blev det. får plats i handväskan om jag skulle vilja det. den har inget avancerat utan den ska bara användas till att surfa och ha bilder på. så min nya skönhet ser ut så här:


rosa rosa rosa :)


kläder att köpa?

Lindex Shop Online - Leggings


jag är kär i dessa byxorna från lindex. ja, inte till mig själv utan till liam. tycker dom är häftiga och knasiga. helt min stil



Lindex Shop Online - Body

 

sedan skulle jag nog kunna tänka mig denna oxå. han har redan den lila med drake på och dom är rätt tuffa och söta dom bodysarna.

Lindex Shop Online - Body

 

gillar skarpt den här färgen :) och så är det kort ärm på den. det är bra!

att tvätta är roligt.....

liam ligger och sover och jag har precis fixat med tvätten. nu för tiden har vi nästan alltid ett tvättberg som måste tas om hand. helt sjukt vilken skillnad mot förut. då behövde jag tvätta 2-3 maskiner i veckan. nu är det nästan 10 maskiner tror jag. men det går inte att skylla all tvätt på liam inte. fredrik är en mästare på att tillverka tvätthögar lite överallt i huset. favorit ställena är ju såklart toaletten och bredvid sängen. en gång i veckan lämpar han av dom i tvättstugan och voila, elin har något att göra på veckorna. han är så omtänksam min sambo....

vi var som vanligt ute och gick förut idag. men shit vilken isbana det var precis överallt. vi har ju minusgrader idag oxå så kallt och jävligt var det. jag som trodde att solen kommit för att stanna hos mig. jag hade ju tänkt ta en joggingtur oxå ikväll men isbanan sätter stop för det. kanske blir en extra promenad istället. får se hur jag gör. vill till gymet men där är så hiskeligt med folk på vardagkvällarna så det pallar jag inte. kanske om några veckor då jag kanske våga mig på ett box-pass igen. det hade varit så härligt. slåss är något för mig :P

häpp. ska nog förbereda maten tror jag. levergryta står det på menyn. MMMMMMMMMMMMMM hihi

kinkigt

natten till måndag var minsann en kinkig natt. liam ville ha mat konstant men eftersom jag inte ammar helt längre så har jag inte så mycket att han kan ammas hur mycket som helst. så han var inte nöjd ett dugg. så både han och jag sov otroligt dåligt. men det fick vi ta igen under dagen. liam sov nästan hela tiden och jag parkerade rumpan i soffan i stort sett hela dagen.

inatt har det varit bättre men inte helt bra. han vill ha mer mat än vad jag har så jag tror att det blir till att ge ersättning även nattetid och se om han bli nöjdare med det. att äta varannan timme är lite väl ofta anser jag. så vi ska se hur det går inatt.

idag var jag riktigt hurtig och gick in till bya. 6 km fram och tillbaka. jag trodde ju att gångvägarna var hyfsat fria från snö och is men oj så fel jag hade. isigt och bumpigt som tusan. jag hade ju hoppats på en trevlig färd i vårsolen men det sket sig lite. men fram kom vi. jag var inne på apoteket och hämtade ut minipiller och sen var det hem igen. lång väg för så lite :P men det är bäst att ta det säkra före det osäkra, fler ungar vill vi ju inte ha :D

läste på aftonbladet att nu var det på riktigt vår på gång och inge mer snö eller ilskekyla skulle komma. JIPPIIIIEE!! ge mig barmark!!!

7 mars kommer med solsken

i fredags var vi på en återträff med den föräldragrupp som vi gick med. vi var ju bara två stycken men det kom även en till mamma som inte hade gått i någon grupp. hon ville väl snacka lite med andra mammor tror jag. det var häftigt att få se vad det hade blivit för en liten knodd som poppat ut. tyvärr så glömde jag helt bort att ta kort så ni får inge se men snacka om att Ville var pappa upp i dagen. vi pratade om lite allt möjligt. först ville barnmorskan veta hur förlossningen hade gått till och det var allt lite blandad kompott. vi hade ju ett kejsarsnitt som blev lite dramatiskt, den andra morsan hade en långdragen förlossning men som slutade väl och den tredje hade en förlossning som tog ca 10 min från det att hon kom till förlossningssalen till det att Tindra tittade ut. sen pratade vi om hur det gått nu efteråt. verkar som att vi har det skonsammast minsann. ville skriker konstant på kvällarna (det gjorde ju liam förut men lagt av med för denna gången iaf) och tindra är mjölkallergiker och skriver väldigt mycket hon med. men vi fick en del tips och råd faktiskt och delade väl med oss om det vi upplevt. de andra två har ju barn sen tidigare så de är ju gamla i gamet så att säga. men det var kul iaf!

nu har jag och liam varit ute på promenad. det var mycket folk ute. alla vill väl ut i den härliga vårsolen skulle jag tro. man vet ju aldrig när det vänder igen. igår var jag förresten ut och sprang igen. 5 km. kan ju infa om att de var inte riktigt lika smärtfritt som första gången. från första steget ömmade det i benen, hade ju fortfarande träningsvärk sen första gången. jag fick verkligen kämpa mig framåt men det är tur att jag är seg som kola. för runt tog jag mig. även om det inte går så fort som förut. tror bästa tiden jag har på den rundan för mig är 24 min. nu ligger det på 30 :P men jag ska dit igen :) ge mig bara vår och bättre underlag oxå så ska det gå!!

träning och inget godis policyn har gett resultat. har gått ner 1,5 kg denna veckan. nu har jag 1,5 kg kvar till inskrivningsvikten på mvc. sen ska jag iofs gå ner lite till för att vara helt nöjd. men det är skönt att det äntligen händer något på vågen för den har stått still i nästan 2 månader nu.
men nu ska det bort bort bort!!!




på begäran :) här kommer en bild från julafton. liam och gammelfarfar
(eller blir det gammelmorfar när det är fredriks morfar? vi har inte kommit på vad det blir)








på besök hos lille adam

nu har adam nästan hunnit bli 1 månad gammal och vi kunde äntligen komma på besök för att spana in honom. vi har ju sett honom på bild såklart men det krävs ju en livepresentation :) det är lite svårt att fatta att liam varit så liten. trots att det bara än 1,5 månad sedan han oxå var en liten klenis på 4 kg. det händer ju verkligen hur mycket som helst på väldigt kort tid. han har gått från liten gubbe-stadie till mullig bebis-stadie :)

våra små pluttar

en stolt mamma

liten adam med stor napp



stolt mamma med världens finaste :)

vår promenad

jag ser ju till att vi tar en promenad varje dag. iaf när vädret tillåter. är ju inte jätteroligt att gå om det är snöstorm men annars drar vi ut. i måndags var det ju perfa väder. helt vindstilla och solsken. så jag tog med mig kameran och tog lite bilder på vägen.


mer ut på landet kan inte vi komma här i bya


fint fint



hästarna spanar alltid på oss när vi kommer.
tror dom vill ha lite morot :)



en liten gård med hästar



en liten liam i vagnen

new baby on the block

nu har jag hoppat några dagar här. har inte riktigt haft lust eller ork att uppdatera er om mit otroligt händelserika liv :P men nu så kan ni la få en liten uppdatering om ni nu så gärna vill!!

kommer inte ihåg när jag skrev sist. tisdags? förmodligen.

iaf, i onsdags var det ju tänkt att vi skulle ha åkt till frida för lite fika och kolla in deras nya lya. men när jag vände blad i almenackan så såg jag ju att det var dax för eftgerkontroll på mvc. så det var bara att ställa in för andra gången. får hoppas det går bättre på onsdag. så denna efterkontroll. det ju bra såklart. vi gick igenom förlossningen ännu en gång. pratade om hur det var att vara mamma och så där. sen kom vi till den mindre roliga biten. gyn.undersökningen. det kan man ju gott vara utan. men det var bara att slänga upp bena och se glad ut. är ju över på 2 min men najs är det minsann inte. men mitt knip var 5-stjärnigt :P

på kvällen sen gjorde jag något som jag inte gjort på nästan ett år. inte sen jag blev gravid helt enkelt. jag var ute och sprang. jag passade på när fredrik kom hem aningens tidigare. det var så jäkla gött. ipod i öronen och sen bara springa. tanken var att jag skulle springa korta rundan som är 2,5 km ungefär. men när jag kom till svängen så fortsatte jag bara och det slutade med att jag sprang 5 km. jag är fan grym!!! det var så jäkla gött. och jag är bra stolt över att jag klarade det trots att jag faktiskt är otränad :)

så här ser elin ut när hon sprungit 5 km :) röd å svettig



så här glad är man när man ser sig själv i spegeln :)
hans nya body. assnygg från lindex
new baby on the block står det

igår hände det inte jättemycket. fredrik var på bandy så vi var allena i stort sett heeela dagen. gick hur bra som helst. det är ju verkligen hur gött som helst med promenader nu när solen skiner så göttit. men igår var det minsann kallt i vinden. men ut måste vi. :)





vår lille gubbe

hihihi, jag fnissar varje gång jag kollar på denna bilden.

han ser ju så jäkla skön ut, vår lille gubbe :)

(tror han är ca 2-3 veckor)

2 mars

vilket härligt väder vi möttes av när vi slog upp våra blå vid 7 imorse. underbart för en liten promenad senare. idag bjöd liam på en sovmorgon efter frukosten så vi gick upp vid 9 efter lite sova och bus. nu på förmiddagen har vi varit inne i bya för lite shopping av den tråkiga sorten. välling och magdroppar stod det på inköpslistan så det fixade vi. nu sover han i babyskyddet sen 1,5 timme tillbaka och jag har chattat på sandra. nu har vi uppdaterat oss ordentligt om hur det ligger till hos varandra. ska bli så jäkla kul att få träffa sandra och hennes noel i påsk när vi alla tre ska ner till skåne :) längtar som en galning gör jag. ska såklart bli kul att träffa familjen oxå men sandra träffar jag ju inte speciellt ofta och noel har jag aldrig träffat så det ska bli spännande. mindra än en månad kvar!!!!

som sagt (skrivet) så blir det en promenad lite senare i eftermiddag. ska även fixa med tvätten. upptäckte imorse efter att liam kräkt ner sig att det inte fanns en enda ren body kvar. otur minst sagt. så jag fick slänga på honom en body i strl 68 å den satt hyfsat. tog den som såg minst ut för det varierar verkligen i olika märken. jag ser fram mot när han kan ha strl 68 för jag börjar verkligen bli trött på de bodysarna han har nu. har ju haft dom hur länge som helst känns det som. finns lite roligare färger i strl 68 :) och han växer ju i raketfart på alla håll så han är nog snart där :)

1 mars men ingen vår

så var vintervädret tillbaka igen. idag är det ju faktiskt 1 mars och vår. så när jag gick och lade mig igår så förväntade jag mig strålande sol, blå himmel, 15 plusgrader, barmark, grönt gräs och knoppar på träden när jag vaknade idag. men icke. fy farao vilken besvikelse :P kanske inte riktigt men mer snö behöver vi ju knappast.

i lördags morse kom fredriks föräldrar hit på besök. fredrik behövde hjälp med att skotta bort snön på hustaket så det fick johnny äran att hjälpa till med. det tog inte jättelång tid som tur var. under tiden så passade mia liam för jag var på äventyr inne i staden. hade en date med sara på henry´s. kycklingtoast och semla... alldeles alldeles uuuunderbart!! skönt att inte prata bebis utan en massa annat. på eftermiddagen kom även fredriks morföräldrar på besök. dom hade vi (iaf inte jag och liam) sett på länge så det var mycket najsigt.



lördagmorgon och ett leende som värmer :)




en liten kille som får massor med uppmärksamhet överallt!



söta sara inne på henry´s



på kvällen sen så drog fredrik iväg på bandy så då fick vi klara oss själva. och det gick bra som alltid. massa gos framför tvn. jag hade bett fredrik att köpa lite gott med hem. lösgodis var mitt krav. jag vet exakt vad jag ska köpa till fredrik om han ber om lösgodis men fredrik har inte en aning om vad jag äter för godis. man tycker ju att killen borde ha lite koll efter nästan 8 år. så han kom hem med 1.5 kg lösgodis för han ville vara säker på att det fanns sådant som jag gillar. men han lyckas med att misslyckas ändå haha. tror vi får ta en rundtur i lösgodisavdelning så jag får peka och markera vad jag gillar :)

igår var det dax för träning i skara igen. jag hämtadfe upp emmie vid 11 och sen drog vi till badhuset och deras gym. det var inte speciellt bra. två stycken crosstrainers var det enda som de hade som konditionsmaskiner. väldigt torftigt. så hädanefter blir det träning på hälsostudion i skara. men iaf, 20 intensiva minuter på crosstrainern och sedan blev det styrka för hela slanten. jag fick ett mezz från emmie imorse där hon ojade sig över smärta i kroppen och jag kan bara hålla med. benen smärtar riktigt gött och armarna är hyfsat trötta haha. träningsvärk är bland det bästa som finns :) bring it on!!

idag blir det nog en innedag. det snöar ju som tusan igen vilket ju gör det aningens svårt att ta sig fram. det har varit så härligt att kunna köra vagnen på barmark dessa dagarna. men inget varar för evigt. tänkte ju kört till affären men då måste jag gräva fram bilen först och det orkar jag inte. får vänta till fredrik kommer hem istället.

nu sover iaf lillen efter tre försök. han har en förmåga att vakna igen efter 30 min men idag så såg jag till att vagga om honom så han somnade igen. han behöver sova mer än 30 minuter i stöten. så nu har han sovit en timme i sträck iaf. får se när han vaknar.








Valfritt innehåll
RSS 2.0