Nu tar vi påsklov

Mardrömmen som jag drömt blev nu på morgonen sanning. Snön yr omkring utanför fönstret och det är ett faktum att vintern inte har släppt sina klor om oss. Nu hoppas jag bara att Lisbeth på jobbet har rätt: från det att våren börjar göra sitt intåg så ska det snöa tre gånger innan våren verkligen får komma fram. Då är detta tredje gången och vi kan börja se fram mot vårväder alldeles snart!

Nu har vi påsklov här hemma. Jag och Fredrik har semester en vecka nu och på tisdag åker vi ner till Skåne! Jag har inte varit nere i underbara Skåneland sen i somras så jag längtar verkligen på att få sätta ner mina fötter på skånsk mark :) Att träffa Sandra kommer vara extra spännande denna gång. Den 17 mars fick dom nämligen en ny familjemedlem och jag ser verkligen fram mot att presenteras för denna lilla minimänniska! Ska självklart bli kul att träffa den större personerna i familjen oxå. Det ska bli kul att träffa de andra i Skåneland oxå. Vi kommer ha att göra som vanligt!

Och vi går ju inte sysslolösa fram till dess. Mamma och pappa är ju här så vi har sällskap i vår väntan :) Idag blir en mysig dag!

999


Jag är inget stort Kent fan men ändå kunde jag inte låta bli att lyssna på deras nya singel. Ångar såklart Kent om alltihop såklart :)
Jag gillar låten faktiskt. Och det är kul att dom släpper nytt nu. Den 25 april kommer skivan. Kan hända att jag skaffar mig ett ex av den oxå!

Nu har vecka 15 kommit


Idag gick jag in i vecka 15. 25 veckor kvar. Känns som en evighet. Men om man tänker att sen är det för resten av livet så är dom där 25 veckorna ingenting. Vid graviditeten med Liam så shoppade jag de första bebiskläderna nu. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag så gärna vill köpa små fina bodysar. Blicken går mot bebiskläderna varje gång jag går in i en klädaffär. Det är ju så roligt att shoppa inför bebisens ankomst. Men jag vill vänta. Jag SKA vänta :)

Men något som jag köpt är gravidbyxor. Jag behöver dom inte än men när morgonen väl är här då det inte går att knäppa knappen på byxorna utan att det känns som att jag ska sprängas, då ska jag vara redo :) Fick hem byxorna i veckan och idag beställde jag lite baslinnen som magen ska få plats i och leggings som funkar bra till vårens och sommarens klänningar och tunikor. Förra graviditeten köpte jag inte mycket gravidkläder och det kommer jag inte göra denna gången heller men byxor måste jag ha. Jag kan inte sätta ihop med ett gummiband, det är för obekvämt!!!!

Åter till Sveriges Mästerkock. Heja Josephine!!

Swooooooosh


Onsdag redan?! Var tog mars vägen? Susade verkligen förbi. Efter att ha fått njuta av några underbart fina dagar fyllda med sol och värme så kändes det lite ledsamt med dagens gråa och regniga uppsyn. Sedan väntas det även snö! Många som säger att det inte är konstigt alls att det ska snöa, det är ju BARA mars än. Ja men för tusan mars är faktiskt en vårmånad och på våren ska det inte snö. Att det har gjort det de senaste åren betyder ju inte att det är rätt att det gör det ;) Jag håller min tumme för att vädergudarna tänker om.
Imorrn kommer mina föräldrar upp hit till oss :) Det har jag sett fram mot länge. Liam började prata om dom för ett tag sedan och då hade jag inte ens nämnt att dom skulle komma. Barn har ju ingen tidsuppfattning så hade jag sagt att dom skulle komma om en månad så hade Liam rusat till dörren och tittat efter dom :) Men imorrn vet jag en liten kille som kommer bli överlycklig när mormor, morfar och Fanny kommer in genom dörren! Och jag kommer oxå skina upp hihi.

Till mor och son

Detta väntade på mig när jag kom hem från jobbets brandövning :)

Bilddag

Jag tycker att bilderna talar sitt tydliga språk så jag struntar i att skriva mer :)

En väldigt vårig lördag


För en stund sen vinkade vi av Fredrik och han är nu på väg till Uppsala för att se Villa Lidköping ta SM-guld! Kommer nog vara en skön stämning i bilen på vägen upp, hoppas det är samma på hemvägen :)

Men jag och Liam är inte övergivna för det. Matilda och Oskar kommer hit och tillsammans ska vi ha en skön dag. Deras Hans är ju oxå på väg upp till Uppsala så då bestämde vi att vi skulle umgås. Vi ska laga lite god mat, titta på matchen och vara ute i det fina vädret. Det blir en bra dag tror jag.

Vilket väder vi fick igår och som vi njöt av det. Jag sov till kl 10 och kl 10,30 var jag på väg in till bya för att handla lite. Pojkarna var på annat håll då. Sen spenderades eftermiddagen i trädgården med en massa fix. Vi fick en hel del gjort och vi kände oss väldigt duktiga och nöjda. Jag hade bunkrat upp med lite nya uteleksaker till Liam så att han oxå skulle ha att göra. Men han hjälpte väldigt gärna till med att klippa buskar och lasta skräp. Det blev verkligen en skön familjedag.

Jag har ju varit lite dålig med uppdateringen i veckan så det blir en miniuppdatering lite senare oxå.

Ha en fin dag allihop!

Idag njuter vi

"Pompigt"


Igår var jag på mitt första klädparty. Det var Frida som hade bjudit mig och det var en säljare från Pomp de Lux som visade deras vår/sommar kollektion. Jag hade aldrig hört talas om det märket. Det är ett märke som kommer från Danmark och det introducerades i Sverige för två år sedan. Ett märke med fokus på bra kvalité till ett rimligt pris. Det var spännande att få se vad dom hade att erbjuda.

Jag blev lite besviken faktiskt. Dom hade en del fina byxor till kille men i övrigt tyckte jag inte att det var något speciellt. Inget som verkligen imponerade på mig. Hade jag däremot haft en flicka så hade jag nog köpt varenda plagg. Där hade dom verkligen lyckats göra otroligt fina plagg.

Men jag hittade två par byxor och en tröja som Liam ska få ha på sig i höst:

Baggychinos med snygga knappar i fram




Tröja med amerikanska flaggan (om du missade det)
Funkar fint med chinosen ovan




Coola baggymjukisar. Lite roligare än de vanliga mjukiarna!!

Bilder från pompdelux.se

Finns det någon där..

Nu är jag inskriven på mödravårdscentralen här i bya. Nu borde det kännas som att graviditeten faktiskt är ett faktum och all tvivel ska försvinna. Men så känner jag inte alls. Jag har fortfarande tankar som säger att det finns ingen bebis i magen. Att det har funnits tvivlar jag inte på men att det ska ha gått fel någonstans på vägen. Så här nojig var jag inte med Liam. Inte i närheten ens. Vet inte varför jag håller på så här. Jag kan inte få bort tankarna. Det faktum att magen har växt förklarar jag med för mycket godsaker. Trams? Säkert! Men tankarna styrs inte av mig själv i detta avseendet.

Iaf, barnmorskan verkar väldigt bra. Jag hade hoppats på samma som jag hade när Liam låg i magen men hon har slutat. Men jag känner mig trygg med den nya så det ska nog bli bra. Igår var det massa prover som togs. Blodprov har jag alltid haft svårt för. Men efter snittet med Liam så har verkligen min skräck för sprutor och provtagning minskat avsevärt. På förlossningen stack dom mig två miljoner gånger + att det var en sjuksköterskestudent som använde mig som nåldyna, dvs hon hittade inte rätt i armen efter typ 5 försök..... där försökte jag vara snäll och ställa upp men vette tusan om jag skulle göra om det :P Men igår gick det fint och jag var inte nervös :) Duktiga jag!!
Vi fick även tid till ultraljud och det är om ganska exakt en månad :)

Gratis böcker


När jag hämtat Liam i eftermiddags så åkte vi raka vägen till biblioteket. Jag tyckte att Liam behövde lite nya böcker men jag vill inte köpa en massa böcker som sen bara blir liggandes. Då är det smidigare att låna. Är det sen så att han inte gillar böckerna så är det bara att lämna tillbaka och låna nya. Gratis och bra :)

Liam verkade tycka det var lite skoj att gå där och leta efter böcker. Han letade frenetiskt efter bilböcker och tågböcker. Till slut hittade vi några som vi tyckte kunde få följa med hem. Bil, båt, polis, flygplan och pingvin. Ja det är ju tydligt att det är en liten kille som lånat böcker.... nu återstår att se om han vill läsa dom.

Har vi tippat rätt?


Imorse fick jag ett sms från Emma där hon undrade om vi ville hänga med på tipspromenad inne i stan. Det tyckte jag lät roligt och trevligt så det nappade vi på. Vi hade supertur med vädret då solen höll oss sällskap hela rundan. Smågrabbarna hade jättekul. Ena stunden sprang dom omkring för att i nästa vila benen i vagnen. Tippandet gick väl så där men det var skoj ändå! Sen avslutade vi det hela med lite lunch tillsammans. Där såg grabbarna både spöken och monster :) Absolut en jättetrevlig förmiddag som jag hoppas att vi kan göra om snart igen.

En fredagkväll

Jobbveckan är äver och jag har gosat ner mig i soffan och halvslumrar framför The Voice. Jag är verkligen toktrött men jag följer även liverapporteringen av Villa - Bollnäs och det är hiskeligt spännande. Får se om jag orkar vara med hela kvällen dock.
En kollega på jobbet har en spricka i foten och kommer vara borta i 2 månader!! Självklart får vi vikarie istället för henne och dom vi haft har varit jätteduktiga. Så dom ska jag inte klaga på. Men nu är det jag och en annan på vår avdelning som är de enda utbildade pedagogerna så vi får göra allt. Denna veckan har jag hållt i allt, precis allt. Det har varit jätteroligt och jag har trivts med det men idag har jag verkligen gäspat mig igenom hela dagen. Hur kommer det vara om två månader. Det finns ju en anledning till att läraryrket inte lockar så mycket längre. En hel klass alldeles själv där man ska ha koll precis allt själv. Det är ett enormt ansvar. Jag är inte alls sugen på det. Det är tillräckligt stor arbetsbelastning på en förskola. Och där jobbar man nära med andra pedagoger i arbetslaget. Känns som att man har en annan stöttning på förskolan och det verkar ensamt i skolan. Men jag satsar på att en dag jobba i skolan oxå. Det är något jag vill prova. Men vi får se när jag känner mig mogen och vågar det :)

Spänning

Inatt fick jag ett sms från Sandra. Dom åkte in till förlossningen vid 02! Gudars vad spännande. Sandra uppdaterade mig hela dagen igår om hur läget var så jag visste ju att det var på gång. Nu kanske dom har fått träffa sin lille kille :) Så nu vill jag att nästa meddelande är ett mms istället :)

Men här hemma är allt som vanligt och det är dags att gå upp och göra sig redo för en ny dag.

Vänner för livet

I måndags hälsade vi på hemma hos Matilda och Oskar. Vi har inte kunnat ses på grund av den ena sjukdomen efter den andra. Så det var ett tag sen och därför var det ett kärt återseende för både små och stora :)

Pojkarna lekte så bra tillsammans. Vi började med lite utelek men Liam ville gå in och leka med Oskars leksaker så det blev att vi gick in efter en kort stund. Oskar visade sin kompis in så fint! Där inne bjöds det på middag och lek! Liam blev salig när jag sa att vi skulle åka till Oskar och han sken som en sol när vi kom dit. Kul att killarna verkligen fattat tycke för varandra. Vilken tur att även mammorna har gjort det :)

När vi tre blir fyra

En vecka innan jul då jag satt på jobbet tog jag en kik på min mobil. Väntade på svar från Fredrik. Såg att han skickat men det var inte riktigt det sms som jag väntat på. Han hade ändrat sig och tyckte att vi skulle skaffa en till knodd ganska snart. Förstå min chock och lycka. Jag vågade inte svara för jag var rädd att han drev med mig. Inte för att han skulle få för sig att driva om det men jag tänkte inte helt klart just då. Jag vågade inte ens ta upp det när vi träffades hemma. Fredrik frågade istället om jag inte fått hans sms. 

Kan tänka mig att alla tror att jag tjatat mig till detta barn. Visst tjatade jag ett tag men insåg att det var lönlöst. Vi beslutade att vi inte skulle diskutera det. Så det gjorde vi inte. Inte förrän sms:et kom :) 

I slutet av September ska vi bli föräldrar till ett barn till och Liam ska bli storebror. Det känns fortfarande overkligt. När ska det sjunka in? Förmodligen inte förrän jag har bebisen i mina armar :) 

Påskigt

Äntligen!

Helgen är förbi


Nu är alla mina killar hemma igen. Liam hämtade jag ju igår och idag var jag och Liam och hämtade Fredrik i staden. Han spelade bandy och drack öl igår. Ingen bra kombo enligt mig och jag befarade att nästa gång jag skulle få se Fredrik skulle han vara ett gipspaket. Men förutom en öm höft efter en burdus tackling så mådde han bra när vi hämtade honom. Det tackar vi innerligt för!
Nu har jag tagit fram popcorn och påskmust och tittar på Pretty Woman. En film jag kan se hur många gånger som helst. Julia Roberts bästa insats någonsin och herr Gere är inte dålig han heller. Får se om jag kan se hela eller om jag kommer tvinga mig själv i säng för att orka med morgondagen. Kort dag men sen ska vi orka leka med Matilda och Oskar :) Längesen vi sågs så det ska bli jätteroligt!!

Till Liam oxå

Jag shoppade en ny outfit till Liam igår oxå. Jag älskar marinblått och jag önskar att jag kunde hitta ett par snygga chinos i marinblått till mig. Men jag fick iaf tröstköpa till Liam istället. Marinblå chinos, marinblå cardigan och en cool tröja. Allt från HM för en billig peng då jag hade värdecheck där :)

Shoppinghysteri

Ja igår var jag ju barnfri och som jag njöt! Det var så skönt. Dagen gick jättefort och jag njöt av varenda sekund :)
Jag passade på att gå på stan lite. Skönt att kunna gå där inne i eget tempo utan att behöva passa sov-och mattider. Jag fick en del shoppat oxå såklart! Dock så tycker jag inte att tröjorna gör sig så bra på dessa bilder. Men ja, jag lägger upp dom ändå. För dom är snygga irl.

Hittade den på VeroModa. Jag älskar ju tröjor med fickor så denna är helt i min smak!

Armbågslappar är jag oxå svag för! Cardigan från HM

Linne från HM som ska funka bra till cardiganen ovan

Loosefit och kortare topp från Gina.

Även denna från Gina. Älskar spetsen i nederkanten. Skönt silkigt material!

Nu har jag fyllt på garderoben med lite vårkläder. Helt perfekt.

Nu ska jag tvinga på pyjamas på Liam. Han vill inte riktigt sova idag verkar det som. Han fick nya bilar i kinderägg idag och dom är roligare att leka med tydligare. Får jag ifatt honom nu tror jag :)

Ledig sååå ledig


Denna veckan har gått i rasande tempo. Förmodligen för att det har varit lite kaosartat vissa dagar. När jag kom i måndags var det 3 av 6 fröknar som var sjuka. Så in med vikarier så överlevde vi den dagen. På tisdagen när jag kom till jobbet så stod där en förvirrad vikarie och en fröken från en annan avdelning. 4 av 6 fröknar sjuka!! Jisses! Ja vi klarade ju det oxå naturligtvis men lite knas blir det. Men vi har haft duktiga vikarier och det underlättar avsevärt.

Idag är jag ledig. Ledig så in i bomben till och med. Liam är hos farmor och farfar och Fredrik jobbar. Så här sitter jag i soffan med täcket om mig. Frukosten är uppäten oh jag funderar på hur jag ska lägga upp dagen. Jag ska nog åka in till staden och spana lite. Kanske luncha. Sen blir det en löptur oxå. Ikväll kommer Sara hit och vi ska käka kinamat och umgås :) Ska blir kul!!

Men nu jag ska mysa i soffan lite till!
Hoppas du får en fin dag!

Freedom is not a word

Jag stod vid kassan på Ica och skulle betala:
Kassörskan: Vilka snygga glasögon du har!
Jag: Tack så mycket. Dom är helt nya så jag har inte riktigt vant mig vid dom än. Dom är ju lite större än mina gamla.
Kassörskan: Ja det är klart men dom är supersnygga och du passar skitbra i dom!
Jag: Tack så mycket. Det var verkligen snällt sagt!
Ja så kan man ju få avsluta varje dag :)

Och efter magsjuka kommer.......


Håhå vilken slappedag vi haft i detta huset idag. Förutom löpturen så har det verkligen stått still. Emmie kom ju hit och blandet första hon säger när hon kommit innanför tröskeln är att jag ska slå på 4:an för det är skidor. Sen har våra rumpor varit parkerade i soffan i stort sett hela eftermiddagen. Liam har förstås sprungit omkring en del men eftersom han vägrade sova middag så avtog springandet ju längre dagen led. En riktig söndag helt enkelt :)
Och efter magsjuka kommer en jätteförkylning. Liam får inte vara frisk just nu. Dunderförkylning och jättehosta har han just nu. Får se hur natten blir. Det har puffats, nässprajats och alvedonats för att första delen av natten iaf ska gå så smärtfritt det bara kan gå. Behöver jag säga att det är lite tröttsamt?! Vi löser bara av varandra just nu. Jag tycker så synd om Liam som ska behöva vara sjuk hela tiden. Visst, han röjer ju på rätt bra ändå men det är självklart att det är jobbigt för honom ändå. Hoppas det inte blir värre så det kan var dagis imorrn. Han är ju en dagislover :)

Mars Mars måne jag kan lura dig till Skåne


Hej hej på dig :)
Härliga härliga söndag. Jag har en skön känsla i kroppen idag. En ordentlig sovmorgon kan spela in såklart. Gick inte upp förrän efter 9 och efter en vecka med magsjuka så tyckte jag att jag förtjänade det och behövde det. Efter lite frukost så begav jag mig ut på en löprunda. Det var så hiskeligt skönt. Vädret var perfekt, underlaget perfekt och min motivation var på topp. Så det blev lite mer än 5 km och jag kände att jag hade kunnat springa längre. Men det räckte idag :)

Fredrik är i detta nu på väg till Kungälv för att se när Villa krossar Kungälv i den fjärde kvartsfinalen i bandy!! Något annat vore konstigt faktiskt. Så han kommer var borta resten av dagen. Men jag och Liam får snart besök av Emmie så vi ska nog klara oss!

Igår när svärisarna och Emmie & co var här på middag så gjorde vi för första gången egen pizza. Jag kan ju bara säga en sak efter det: Screw hämtpizza!! Fy farao vad gott det var!!!! Jag hade tomatsås, ost, bacon, gul paprika, lök och champinjoner på min del. Himmelskt! Det kommer jag absolut våga mig på fler gånger :)

Om 48 timmar

Nu känner jag mig frisk. Äntligen! Man ska ju alltid vänta 48 timmar innan man ropar hej så än är faran inte över. Men det känns bra!

Så idag har jag kunnat njuta av det fina vädret som det bjuds på. Tog en promenad i förmiddags och det kändes verkligen att våren är på intågande :) Är mars äntligen en vårmånad tro? När Liam skulle hämtas så tog jag en promenad dit oxå och sedan spenderade vi lite tid ute innan vi gick in och tog ordentlig helg. Pizza och chips :) Det är fredagsmys det haha.

Fredrik är iväg och göttar sig. Bastubad, öl och bandy. Så det är mys utan honom ikväll. Vi ska nog klara oss.

Nu får jag återgå till Musse Piggs klubbhus!

Hittade mina glasögon idag. Jag är sjukt nöjd :)

Maktlösheten är tung

Klickade mig in på aftonbladet.se för att uppdatera mig lite. Första rubriken jag ser ger min rysningar, inte av den bra sorten ska tilläggas. "Skulle döda dagisbarn". Så stod det. Jag har nu en klump i magen! Det finns människor som inte skulle tveka att gå in på ett dagis och göra hemska saker. Någon skulle kunna utsätta mitt barn för våld. Planerat eller oplanerat. Detta var något som denna person planerade. Hade köpt vapen och gick förbi dagiset dagligen för att lära sig rutinerna. Personen är ju inte frisk och ville till och med bli inlagd, detta skulle bli hans väg dit.
För en frisk människa är detta så jäkla svårt att greppa. Att känna ett begär att döda någon, speciellt barn. Jag kan inte skydda mitt barn mot allt. Det är omöjligt. Vår värld är farlig men det vet inte barn. Det ska dom inte veta heller. Men som förälder har jag lärt mig att man måste leva med att vara maktlös mot omvärlden. Vad som helst kan hända. Den maktlösheten är tung att bära. Idag blev den mer påtaglig!

Icke sa Nicke

Jag hade fel i mina beräkningar. Magsjuka. Som skulle vara över kom tillbaka med full styrka inatt. Efter nattens och förmiddagens slit så känns det nu ganska lugnt nu. Magen är helt rom så det kan ju bero på det :P Ringde till jobbet nyss och det är en hel hög med vuxna och barn som är magsjuka. Jag smittade väl dom i måndags!

Nu kom mina grabbar hem :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0