Nedräkningar vid jul


Imorgon är julen här på riktigt. 1 december är här och nedräkningarna har börjat på riktigt.

11 december är det dax för Liams 1-års kalas. Anledningen till att det inte blir på hans födelsedag är för att min familj inte kan komma den helgen för de jobbar då. Men det spelar mindre roll. Det ska bli så roligt att få fira hans födelsedag med nära och kära.

18 december fyller ju plutten år :)

20 december är det Emmie som fyller år

23 december fyller Noel 7 år. När tusan blev han så stor???

24 december är Fredriks födelsedag och julafton.

Månda födelsedagsbarn i december!!

Krävande

Nu är jag ganska säker på att Liams gnällande helt enkelt beror på att han är i någon utvecklingsfas. Han gnäller väldigt mycket och han kryper efter mig hela tiden. Han drar i mina byxor, reser sig upp och står och tittar på mig och smågnäller. Han kräver uppmärksamhet i stort sett hela tiden. Och ibland hjälper det inte att jag leker och busar med honom och ger honom full uppärksamhet. Det gnälls ändå. Jag vet ju att det bara är att härda ut för det kommer att ändras igen. Men just nu är det minsann lite smått påfrestande att han inte är nöjd speciellt länge. Var tog min solstråle vägen?

Att jobba eller inte jobba.....

För två veckor sedan poppade det upp förskoletjänster här i götene. Jag tänkte direkt att jag skulle söka. Vi har bestämt att Liam ska börja förskola i mars (om han får en plats någon gång!!!) och jag planerade att vara hemma tills dess. Men dessa jobb är det tillträde i januari så skulle jag få något av dom så ska Fredrik vara hemma i två månader. I förra veckan ringde rektorn och idag var jag på intervju. Självklart var jag nervös till max. Känns som att det är oundvikligt. Jag vet inte riktigt hur det gick. Det var absolut kniviga frågor men jag svarade så gott jag kunde. Nu är det bara att hålla en tumme. Jag skulle få svar redan denna veckan vilket är skönt för då slipper jag gå och vänta och bli nervös.

Jag hoppas verkligen att jag får jobbet men jag vet verkligen inte hur det gick på intervjun. Ibland känner jag mig helt flummig när jag ska prata om hur jag tänker och hur mina visioner ser ut. Jag får lixom inte ihop min tankar till något vettigt. Allt bara flyger omkring. Och torr i munnen blir jag. Jisses alltså. Tungan fastnar i gommen och det går knappt att prata. Jaja, skulle jag inte få det så är jag iaf en erfarenhet rikare :)

Gnällspik x 3

Gnällspik Gnällspik Gnällspik. Ja, det är vad min son har varit idag! Min mentala status har inte varit den bästa. Djupa andetag och räknat till 10 är det som jag har gjort idag för att inte bli tokig. Han var vaken i 1,5 timme inatt så det kan bero på lite trötthet eller så är det bissingar på gång igen. Han dregglar som en tok (ja mer än vanligt iaf) och händerna är i munnen konstant. Så tänder vore inte helt omöjligt. Spelar ingen roll egentligen för han har varit jobbig i vilket fall. Jag hoppas på att han vaknar på den andra sidan imorrn.

Det var babysim idag igen. Liam var lite tveksam idag faktiskt. Han tyckte det var roligt men det var inte samma fart i honom som det varit förut. Trött möjligtvis? Men det gick bra ändå. Nu är det bara en gång kvar och sedan är steg 2 klart. Men det är inget långt uppehåll för steg 3 börjar i januari och jag anmälde oss till det. Sen får vi se om det är jag eller Fredrik som tar med honom dit...

Jag var inne i staden efter att Fredrik kommit hem. Det var dax för en klippning igen. Jag var på ett annat ställe dock. Sara klipper sig där och det är Saras kompis som klipper. Hon var jätteduktig och jag är sjukt nöjd. Orkar inte ta bild idag så det får ni se imorrn.

Nu The walking dead!

Så här skulle det ju inte gå till

Min 1:a advent blev inte alls som jag ville att den skulle bli. Jag har varit toktrött hela dagen och inte känt för att göra något alls. Natten var inte så rolig för jag hade superont i magen och kunde absolut inte sova. Efter många toabesök och magen var bättre så var det dax för Liam att vakna. Tror jag sov 2 timmar inatt. Så jag har inte haft någon julkänsla idag. Fick upp lite julpynt men absolut inte allt. Jag ville ju bara oxå men det var det inte tal om. Så här ville jag inte starta julen ju!! Men Fredrik åkte iaf och köpte lussebullar, pepparkakor, glögg och julmust så vi fikade lite innan Liam skulle sova. Så jag fick tända det första ljuset, knapra pepparkaka och sörpla glögg. Det räddade iaf dagen lite. Jag hoppas det blir bättre nästa helg :)

1:a Advent

1:a advent är nu äntligen här. Som jag har längtat. Men det har inte blivit någon adventsfrukost för det är "bara" jag och Liam som är uppe. Fredrik festade igår och sover hos sina föräldrar. Emmie och Noel är här men dom ligget och sover. Jag har plockat fram lite julpynt men allt står på bordet. Jag måste verkligen städa först innan jag sätter allt på plats!!

Igår var vi inne i stan och köpte de sista klapparna. Blev ett stoooooort paket till Liam, några små och ett lagom stort till Erica :) Sen ska de sista klapparna beställas och det tänkte jag försöka göra ikväll. Annars finns det risk för att det glöms bort. Men till Liam är vi nog färdiga nu mend både presenter och klappar.

Jag vet inte när Fredrik kommer hem och jag vet inte om det händer så mycket mer än städning och julpyntande idag. Kanske en tur i pulkabacken? Noel tog med sin pulka hit nämligen så då kan Liam få testa att åka lite. Det hade varit roligt att baka lite idag oxå men vi får se vad vi hinner med!

Nu ska jag se om Liam vill sova en stund...

En kväll i skorpans tecken

En mugg med saft och två skorpor är det som jag sitter och göttar mig med en fredagkväll. Gud så flott haha. Brist på annat helt enkelt.

Jag borde ligga i sängen och sussa sött för jag är jäkligt trött idag. Fredrik snarkade som fan inatt så det blev soffan för min del till slut. Men vi har ju sovrum och vardagsrum vägg i vägg så jag hörde honom ändå. Men några timmars sömn fick jag iaf. Skönt att Liam nu börjat sova hela nätter utan nappinstoppningar sen en tid tillbaka. Det gör enormt mycket! Men istället snarkar karlafan!!! Jaja, man kan inte alltid vara nöjd och glad.

Förutom barnmusiken idag så vi väl inte så mycket. Blev lite avbockat på listan men på något sätt så blir den ju samtidigt utökad hela tiden. Ofta är det så att jag går och plockar undan och då sätter sig Liam vid en låda eller ett skåp och slänger ut allting över golvet. Otacksamt kan jag tycka.

Ett småttinga Luciatåg

Jag borde så mycket just nu. Tömma diskmaskin, slänga in lite tvätt, dammsuga, plocka undan, bädda rent i sängen, posta brev till försäkringskassan...... listan kan säkert göras längre. Men jag prioriterade lite datorsurfande. Jag hoppas på att Liam sover en stund till så hinner jag bocka av lite på listan iaf :)

Vi kom iväg till barnmusiken i förmiddags. Men när Fredrik ringde imorse och sa att han fått med sig bilnycklen till jobbet blev jag inte glad. Jag tyckte faktiskt att det var lite kallt att gå. Tar ca 35 minuter in och jag tycker att vagnen skyddar dåligt mot vind och snö. Hur gör andra med det där?
Barnmusiken var iaf rolig. Oskar och Matilda dök oxå upp så det var skojigt. Hon som håller i musiken är så himla duktig och trevlig. Hon har roliga sånger och idag fick vi reda på att de små ska få gå Luciatåg på en gudstjänst. Så idag övade vi lite julsånger. Supermysigt på Luciatåg ju!!! Det ser vi fram mot. Kan ju bli spännande att se det där tåget med barn i åldrarna 6 månader upp till 4. Kan bli livat :)

Nä, listan var det ja!!

Hala jävla ormar

Det är väl många som drömmer om att få det där drömhuset. För många är det så att man får hålla sig till att drömma ett bra tag innan det blir verklighet. Jag bor inte i mitt drömhus än men det kommer att bli det till slut. Det gäller att spara och planera. Det är en av mina största drömmar att få huset "färdigt" så som jag drömmer om. Tänk då att vara på väg att få sin dröm uppfylld, man har sparat och planerat ett bra tag och satt igång att bygga på drömmen. Men drömmen förstörs totalt på grund av några lurendrejare som blåser en helt och hållet. Jag sitter och tittar på byggfällan och det är en familj som bor i ett hus som skulle kunna rasa när som helst och ingenting i huset är färdigt. Det ser ut som en byggarbetsplats och deras lille bebis har fått astma förmodligen på grund av huset. Vilken lättnad det måste vara för dom att få hjälp med att färdigställa en del av huset och göra det beboeligt. Men det verkar som att alla fuskbyggare är hala jävla ormar som aldrig går att sätta dit. Dom till och med ler när de pratar. Fy fan!!!! Hur kan man göra så mot familjer?

Man undrar ju hur byggarma tänker när man gör så. Lurar personer totalt med offerter som sr lysande ut och de presenterar sig själva som schyssta snubbar. Sen tar det några månader och de slutar komma. Allt är buffel och båg. Varför kan man ju fråga sig! Har man ingen medmänsklighet och empati?

05,00

05,00. Man kan ju fråga sig varför någon skulle vilja gå upp då när man inte behöver det. Men då slog Liam upp de blå och ville komma upp. Jag gjorde välling och bar in honom till oss och hoppades på att han skulle somna igen. Men icke! Till slut blev han förbannad så då var det bara att gå upp. Som tur är så har vi båda sovit bra hela natten så vi ska nog överleva trots att vi gick upp äckligt tidigt. Jag försöker få honom till att somna igen nu så att vi kan gå till Kyrkis vid 9,30. Men då måste han somna väldigt snart så att han orkar med att vara där. Ja vi får se hur det går med den saken.

OUAPS - Jojo


När jag och Fredrik var i leksaksaffären för ett tag sedan och kollade på presenter och klappar så hittade jag en leksak som verkade väldigt rolig. Fredrik var såklart inte lika övertygad som jag så vi köpte ingen då. Nu har jag hittat deras hemsida så jag måste visa er:

Kaninen heter Jojo och finns i 5 olika varianter. Den som jag såg är den stora kaninen på bilden. Det är Kurragömma-Jojo. Kaninen ställer man på ett ställe i huset och den räknar till 10. Barnet tar moroten och springer och gömmer sig. Sen letar kaninen upp barnet och framför allt moroten då det är den som kaninen söker efter. Den undviker alla hinder och går helt av sig själv. Superhäftigt tycker jag :)

Båten (Splashing-Jojo) har man i badkaret och den tuffar omkring, spelar musik och sprutar vatten. Bilen (Buggy-Jojo) kör barnet själv med en fjärris. Åker den på några hinder så flyger kaninen till slut ut. Sedan finns det även en ficklampa (Lamp-Jojo). Det finns en till bil (BumpBump-Jojo) som är som en radiostyrd bil men den kör omkring av sig själv och precis som bilen så kastas kaninen ut om den stöter på för många hinder.

 

Jag tycker att det är häftiga grejer och jag ska nog försöka övertala Fredrik om att köpa någon av dom :)

 

Här har ni deras hemsida: OUAPS.se

Snöyra

Snön bara yr omkring här uppe i Skaraborg. Snacka om att vintern har kommit på riktigt. Jag fick ett mms av mamma nere i skåne. Hon hade tagit bild på deras "snöoväder" haha. 5 cm snö på marken kan det nog ha varit. Här uppe har vi en halvmeter ungefär :)

Jag och Liam trotsade snöyran och begav oss ut för att gå till kiosken. Smöret var totalslut och hur ska man kunna äta frulle utan smör? Finns ju inte på kartan! Det var gött att få röra på fläsket lite efter att jag varit så stilla när jag hade ont i ryggen. Har lite ont fortfarande men det känns bättre och bättre. Vi kom iaf fram och tillbaka utan några fadäser.

Nu ska jag vänta in att Liam somnar och sedan ska jag nog "plugga" lite...... :)

vår altan

En dag med massa bus

Det kan inte vara kul att köra plogbil. Den susade precis upp och ner på vår gata och klockan är över 21. Undrar om dom måste jobba hela natten. Bara till att vara tacksam för att dom kör omkring och gör så att alla samhällen slipper stå helt still.

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Först kom Emmie hit för hon ville inte vara hemma medan de fixade med deras fläktsystem. Dock så kom hon hit och sov så henne hade vi inte så stor glädje av. Men vid 11 kom Mathilda och Oskar och lekte med oss. Barn åt och vuxna åt och efter massa lek så var det dax att dra vidare till babycafé. Det var inte speciellt spännande att leta upp bilen i snön och det är ännu mindre roligt när man har ryggskott. Men det gick och jag fick bra hjälp av Matilda. På babycaféet var det bara vi men Oskar och Liam lekte på bra ändå. Alltid roligt med lite "nya" leksaker ju :) Liams favvosar nu för tiden är bilar. Han kör omkring dom framför sig när han kryper. Så söt så!!

Fredrik satte igång och skottade uppfarten när han kom hem. Det tog ju "bara" två timmar denna gången. Min make är duktig han. Han får nog upprepa samma procedur när han kommer hem imorrn dock. Ska tydligen snöa hela dagen imorrn oxå. Jaja, bra träning. Hade det inte varit för mitt ryggskott hade jag naturligtvis skottat......

Clear blue sea

 

Babysimning idag.

Jag tycker inte att jag behöver skriva så mycket om det. Det gick bra idag och Liam var jätteglad som vanligt. Idag blev det ett dyk från rutschkanan och det gick super. Vad vi än gjorde så tyckte han det var roligt så det var en lyckad simtur :)

 

Tävling Namntavla


Hos Evelina kan ni hitta en tävling där du kan vinna en fin tavla från Namntavlor.se. Dom hur jättefina tavlor så jag tycker att även du ska vara med i tävlingen och hålla tummarna allt vad du kan :)

Här hittar du tävlingen!!

Snabb uppdatering

Ingen bra uppdatering i helgen men jag har inte haft någon lust att skriva. Hoppas att ni har överlevt ändå!

Igår hämtade vi hem Liam igen som varit hos farmor och farfar. Det hade gått jättebra som vanligt. Farmor Mia var i Ullared i onsdags och där hade hon shoppat järnet. Mest en massa presenter och klappar till Liam men även lite annat smått och gott. Vi fick med oss en kasse hem :)

Sen på eftermiddagen kom Emmie och Noel hit och vi käkade och umgicks. Emmie fick bestämma maten och det blev något så flott som potatismos och falukorv. Typiskt Emmie ;) Men det var ju gott!

Idag har vi varit hos Fredriks mormor och morfar och fikat. Liam gick massor hemma hos dom och det blir bara längre och längre sträckor och han blir stadigare hela tiden. Pluttisen :)

Det var en uppdatering det och nu är det åter till Filip och Fredrik

Raise your glass

Jag har länge älskat Pink. En snygg och tuff brud med attityd som gör sin musik själv och det blir bra varenda gång. Den nya låten är inget undantag. Grymt bra!

 

Pink - Raise your glass

 

Denna mamma hade fel

Tänk att min lille kille kan ta sig fram på två benen nu för tiden. Än så länge så är det ju såklart bara lite då och då som han testar det men det blir mer och mer hela tiden. Nu har han börjat med att han står och håller i en kant eller vägg och så släpper han taget och går några steg. Innan idag så har det varit 4-5 steg som mest. Men förut pratade jag med Fredrik i tele och då berättade han att Liam hade gått ca 8 steg hemma hos farmor och farfar :) Min duktga kille!! Min gissning var ju att han skulle börja gå i januari. Men oj så fel denna mamman hade!!! Det spelar ingen roll när han börjat men när det väl sker så här det häftigt häftigt häftigt!!

11 dagar gammal

nu är han 11 månader och trippar fram :)

(kolla in vilka stora händer han hade. det har han fortfarande)

Sjukgymnast

Sjukgymnasten ringde för en timme sedan och jag fick en tid redan på måndag vid 8,30. Sketabra såklart men så är det ju det här med barnvakt eller att ha med Liam dit. Det kan funka hur bra som helst att ta med honom men det kan oxå gå helt åt fanders. Jag hoppas ju att Fredrik kan vara hemma iaf på morgonen så jag kan gå dit. Nu skriver jag ju som att jag är frisk och kry i ryggen på måndag och att Fredrik jobbar men som det känns idag så lutar det ju åt det hållet. Jag har inte riktigt någon annan som kan ha honom för alla är upptagna. Det löser sig alltid och måste jag så tar jag med honom. I värsta fall.... :P

Hade svårt att komma på vad jag skulle äta till middag. Inte så roligt att laga mat till bara mig. Inte så roligt att laga mat alls iofs. Men nu har jag bestämt mig. Kyckling, potatis, morot, champinjoner och purjolök och skjuts in i ugnen. MUMMA :)

Silencio

För en stund sedan blev mitt hus väldigt tyst. Grabbarna åkte iväg och jag har huset för mig själv. Fredrik ska titta på bandy och eftersom jag inte kan ha Liam själv när jag har ont i ryggen så får han vara hos farmor och farfar. Min rygg har dock blivit mycket bättre men det värker en del fortfarande och jag tänker inte börja kånka för tidigt. Ringde till sjukgymnast igår och de ska höra av sig inom 14 dagar så ska jag få träffa dom och få hjälp.

Idag har vi varit en sväng inne i staden för lite shopping. Vantar, mössa, strumpor och mockasiner till Liam, tröja till Fredrik och present till Noel. Så nu är iaf Noel färdig när det gäller presenter och klappar. Skönt skönt!!

Nu ska jag snart laga lite mat tror jag. Sen har jag tre filmer att välja mellan: Kommissarie Späck (Fredriks val), The Runaways och Invictus. Blir någon av de sistnämnda men har inte bestämt vilken.

not his thing

Idag lyckades jag med det omöjliga. Jag fick med Fredrik till kyrkis i förmiddags. Att sitta i ring och sjunga och leka, fika och snacka sovrutiner och färgen på innehållet i en bajsblöjan  är väl kanske inte riktigt Fredriks favorit sysselsättningar. Men jag fick med honom ändå. Jag tycker det är bra att Fredrik får vara med och göra lite saker som jag och Liam gör varje vecka. Då får han en bättre bild av vad vi faktiskt gör om dagarna. Nu hade vi inte varit på kyrkis på flera veckor på grund av förkylningar och att de haft en veckas uppehåll. Så det var riktigt kul att vara tillbaka. De ungarna som är minst på stället hade växt som bara den. Det var kul att få snacka med de andra mammorna oxå och få en liten uppdatering :)

Back with Pain

Jag ligger på min bäste vän Värmedynan och tittar på 24 timmar (kasst namn). Anna Book och Maria Montazami är det som har parats ihop. Anna Book har jag aldrig gillat. Vet inte riktigt vad hon håller på med nu för tiden men ändå lyckas hon poppa upp lite överallt. Hon verkar vara lite smått mediakåt för varje gång hon släpper en fis så står det om det i tidningen och hon pratar ut. Maria Montazami tycker jag dock är helskön. Hon verkar inte vara en den smartaste människan som går på denna jord men jag gillar hennes bekymmersfria sätt. Hon är lite som Nalle Puh, oskuldsfull, snäll, knasig...

Ryggen fortsätter att sinka mig. Ryggskott är helt klart inte att leka med. Det är en konstig smärta oxå. Ena stunden kan det göra fruktansvärt ont och jag klarar inte av att göra någonting. Nästa stund så känner jag knappt något och tänker då att nu går det nog snart över. Men så kommer det tillbaka. Jag pratade med LillSysterYster förut idag. Hon har haft ryggskott och hon var snäll nog att infa mig om att första gången hon hade det så hade hon det i 3 veckor..... så upplyftande lixom. Nä, så länge ska jag inte vara vek. Denna veckan ut sen så ska jag vara fit for fight igen. Ska ringa till sjukgymnast imorrn och få en tid och ta reda på vad jag ska göra för att undvika denna smärtan.

Jag undrar verkligen hur dom som filmar och ställer frågor till Maria Montazami i programmet (24 timmar) kan hålla sig för skratt när hon snackar/svarar på frågorna. Ibland blir det ju sådana knasiga svar att en annan fnissar eller blir generad :)

A walk in the park

Världens häftigaste grej har hänt idag. Vår lille kille har tagit sina första steg :) Hur stort är inte det!! Han stod upp helt själv för första gången i söndags. Han bara släppte vår sängkant, stod i några sekunder och sedan tog han tag i kanten igen. Sen har han gjort så några gånger efter det. Den senaste tiden har han även nöjt sig med att bara hålla i en hand när han ska gå med oss. Nu ikväll så gick han mellan mig och Fredrik när vi satt på golvet. Som mest tog han nog 4-5 steg. Han tyckte det var så roligt och hans självförtroende har verkligen blivit bättre bara genom att klara det. Han gick även Från Fredrik till sin matstol helt utan bekymmer och tog tag i den :)

Vi får ju inte missa ett träningstillfälle

Trots ryggont så ville jag verkligen åka till babysimningen ändå. Jag vill inte att Liam missar mer eftersom vi redan har missat en gång. Dels för att han glömmer bort det vi lärt och dels för att det trots allt kostar 800 kr för en termin. Så, jag packade in alla pojkarna och sen åkte vi till badhuset. Fredrik hade hand om Liam helt och hållet när det gällde ombyte och bärande ovanför vattenytan. Han var allt lite nervös över hur han skulle klara ombytet och duschning. Men eftersom de inte kom inte nakna så antar jag att det gick bra för dom :)

Idag såg jag till att vi tränade på att dyka dyka och åter dyka. Liam har ju svalt en del vatten när vi försökt dyka de senaste gångerna så det var dax att lösa detta. Efter 3 dyk så satt det nog igen. Först några kallsupar men sen tror jag att han fattade för de 3 sista dyken gick lysande. Vi får fortsätta träna nästa gång men jag tror det ska gå bra!!

Det var kul att Fredrik kunde vara med och se vad vi gör på simningen. Han var lite förskräckt över en del saker som vi gör. Men jag tror att han förstod till slut att det är inte så farligt. Ungarna gillar det skarpt :)

Akut ryggskott

Jag kände av lite i ryggen igår men tyckte inte att det var så farligt. Men inatt när Liam vaknade var det en helt annan sak. Det gjorde fruktansvärt ont och jag kunde i stort sett inte lyfta upp Liam för att lägga honom bredvid mig på madrassen. Höll på att tappa honom. Jag funderade på att väcka Fredrik för jag kunde knappt röra mig på men till slut somnade Liam iaf om och jag gick och lade mig i sängen igen. Men Fredrik har fått vara pappaledig idag och jag har varit sjukling. Ryggen är helt klart ett jäkelskap att ha ont i. Det går ju inte att göra något utan att det smärtar. Jag ringde iaf till vårdcentralen och beskrev hur det kändes och hon trodde det var akut ryggskott. För att ha "vanligt" ryggskott ska det tydligen hålla i i över tre månader läste jag på nätet :P Men det var iaf akut det jag hade nu och även förra gången som jag hade ont i ryggen för det var exakt likadant då. Fredrik ska vara hemma  imorrn oxå och sedan får vi se. Finns inte en chans att jag kan ta hand om Liam själv än.

Pappas dag :)

Pappan i huset ligger och sover så sött. Jag och Liam har precis satt in scones i ugnen och förberett frukostbrickan med lite gott. Alldeles strax ska vi in och fira pappa på hans dag :)

Grattis till att pappor där ute. Ha en underbar dag!

Att "bara" vara Elin

Det blev en mycket bra kväll igår. Jag hade en het date med Sara inbokad och den hade jag sett fram mot läänge. Så Emmie skjutsade mig in till stan och jag och Sara stack direkt iväg och köpte en massa gott. Godis, chips, julmust och kinamat. Underbart gott. Sen satt vi och åt gott och snackade en massa. Härligt att kunna vara "bara" vara en Elin för en kväll :) Det förtjänade jag minsann!!

Fredrik kom och hämtade mig på förmiddagen och vi åkte ut till Lovene direkt. Det var dax för lite kallas. Svärfar fyllde år i veckan så det blev lite tårta idag.

Nu ikväll har vi tittat på Repo Men. In glimt av framtiden kanske?? Vi får väl hoppas att det inte riktigt ser ut så. Men att kunna ersätta odugliga organ i kroppen med helt konstgjorda hade väl kanske inte varit en dum idé. När ska dom komma på det? ;)

The Overall

 

Liam har fått många komplimanger för sin nya overall som han nu äntligen har fått inviga. Jag var ju ganska tidig med att köpa overall för jag hörde från andra att det kan vara svårt att hitta i rätt storlek sen. Så jag surfade runt på nätet för att hitta en som var bra i kvalitén och snygg. Det finns naturligtvis en hel del att välja mellan men det dumma är att de kostar ibland en liten förmögenhet.

Liams overallt hittade jag på nameit.se.

Dom har mycket snygga och fina kläder för pyttiga upp till större barn. Det är lite dyrare än de vanliga affärerna men kvalitén är helt klart bättre.

Tävling Tävling Tävling

 

”Jag är med och tävlar om en Bosch köksmaskin från whiteaway.se
inne hos Kardemumma Gumman,
ta chansen du också!”

När jag och Emmie bakade senast så havererade ju vår bakmaskin så det hade ju varit perfekt om jag kunde vinna en ny till oss :)

En dag med snö

Vilken fin vinterdag det har varit idag. Jag vaknade dock på mindre bra humör efter att ha sovit på tok för lite. Lite butter hela förmiddagen. Men på eftermiddagen gick vi ut för att leka i snön och det gjorde susen. Jag vet inte om Liam var så där väldigt imponerad av all snö. Verkade inte som att det var något nytt för honom :P Så han fick tulta omkring i trädgården men han kom inte så långt för det var jobbigt att ta sig fram i massa snö. Så när det tog stop så gick vi till gungorna istället. Det är alltid roligt.

När han låg i snön och tittade på Leo så fick han plötsligt världens skrattanfall och han bara skrattade och skrattade och skrattade. Finns det något härligare än barnaskratt? Tror inte det va :)

4 from me

4 Tv-program jag ser
1. Desperate Housewives
2. Grey´s Anatomy
3. Criminal Minds
4. Arga Snickaren
4 saker jag gjort idag
1. Kastat snöboll
2. Ringt angående förskoleplats
3. Oj:at över mitt hår
4. Gått en promenad
4 saker jag längtar efter
1. Julen
2. Liams 1 årsdag
3. Släkt och vänner i Skåne
4. Sommar och stughyrning
4 saker på önskelistan
1. Nytt kök
2. Fläskigt sparkonto
3. Ett jobb
4. Att Liam hamnar på "rätt" förskola
4 saker jag avskyr
1. Självupptagna vänner
2. Blöta skor
3. Förkylningar
4. Kaputt kamera

September - Mikrofonkåt

Från TV4:s Så mycket bättre.

September gör en tolkning av Petters Mikrofonkåt. Hon gör det riktigt bra.

Jag är inget stort fan av varken September eller Petter men detta är faktiskt bra.

Och hur snygg är inte tjejen lixom!

 

 

God morgon alldeles för tidigt

Ännu en dag med snö har inletts. Tyvärr så började den alldeles för tidigt enligt mig. 05,30 började Liam tjuta inne på sitt rum så det var bara att masa sig upp. Inatt vaknade han dessutom två gånger. Somnade om direkt igen och det var ju skönt. Men att starta dagen innan 06,00 tar emot. Har lagt honom i sängen redan nu för han började bli gnällig och jag vet att dagen började för tidigt för honom oxå. Får se om han håller med....

101109

Sådana här dagar så önskar man ju att det låg en liten pulka i garaget och bara väntade på att få komma ut i snön. Det har snöat här hela dagen och det har lagt sig ett fint tjockt täcke av kramsnö i trädgården. Det hade varit roligt att få dra runt Liam i en pulka :) Det ska vi nog hinna med innan den här vintern är över!

Jag fick nästan skotta fram bilen idag för att vi skulle kunna köra den. Det är väl en av de tristaste sakerna med snö. Det eviga skottandet. Men vi kom fram till babycaféet iaf. Vi var bara 4 där idag men jag antar att många inte ville ut och köra i det rysliga vädret. Trots att vi var så få så var det riktigt trevligt. Info från NTF som jag redan hört men bara att få träffa lite trevligt folk och Liam trivdes som vanligt. Dock så blev han lite jagad av Thilde som inte var så snäll i sin behandling. Så till slut så tjöt Liam nästan så fort hon närmade sig. Min lille kille behöver absolut tuffa till sig lite. Vi fick även göra handavtryck som ju var inställt när det skulle varit. Kommer vara fint inne på Liams rum :)

Nu är det snart sängen..

Natti

"He always takes one"




Gillar du rysare? Ska det vara en kväll då du sitter som på nålar hela filmen igenom? Är det ett plus om din puls liggerpå tok för högt hela tiden? Ska det vara jobbigt att titta men du kan inte låta bli?
The Collector är en film för dig!

Jag kunde inte sova efter att jag sett. Fy farao vilken snubbe. Han är inte riktigt frisk kan man väl säga. Det var en pina rakt igenom men jag kunde inte sluta titta.

Jag tyckte det var en riktigt bra rysare!!!

Tillbaka till hinken

Grabbarna läste lite i djurboken innan kvällsmaten idag. I boken kan man även trycka på knappar så att djurens läten spelas upp. Mycket bra bok faktiskt.

Idag har vi varit på babysim igen. Liam var på toppenhumör och sken som en sol och plaskade som aldrig förr. Han hade roligt trots en massa kallsupar :/ Han har inte hittat tillbaka till det som han kunde förut, nämligen att faktiskt hålla andan under vattnet. Men instruktör Barbro sa att vi får träna med hinken så ska han förstå det igen hoppas vi. Jag satsar på att han ska kunna kana ner för rutchkanan ner i vattnet med huvet före innan kursen är slut :) Det ska nog gå!

Bananpaj är mums mums minsann

Jag la ut lite annonser på blocket.se idag. Direkt var det en tjej som ringde och ville kolla på gåstolen som Liam haft. Så vi bokade in att hon skulle komma idag vid 18. Men hon dyker inte upp. Hon ringer inte eller något. Jag blir sjukt irriterad på sånt. Jag bryr mig inte om hon köper eller inte, jag klarar mig ändå. Men måste man vara så ohysad så att man inte ens kan ringa och säga att man fått förhinder eller vad som?? Respektlöst och ohyfsat!!! Det var en annan snubbe som oxå ringde så jag får väl ringa tillbaka till honom och se om han fortfarande är intresserad.

Idag har vi varit en sväng hos svärisarna och ätit gott och umgåtts. Mia hade gjort en sjukt god bananpaj som jag hade kunnat sätta i mig hela helt själv. Den måste jag göra nästa gång vi får fint besök. Dom körde totalslut på stackars Liam. Han stensomnade i bilen på vägen hem men sen vaknade han ju direkt när vi kom hem och han gnällde och gnällde och gnällde. Han fick lägga sig lite tidigare idag för han var helt slut.

Annars har helgen varit rätt så lugn. Emmie kom på ett spontanbesök igår på kvällen. Vi käka taco och kollade på film. Dunderkass film så vi lämnade Fredrik vid tv:n och umgicks bara vi två istället. Jag tackar gudarna för att hon bor så nära nu. Min Emmie är bäst!!

Nu tv och snart sova...

SATC 2... hoppas jag

Om allting går som det ska (håll en tumme) så ska jag snart få se Sex and the city 2. Jag vet, jag är aningens sen med detta men det var meningen att jag och Emmie skulle se den på bio men det har aldrig blivit av. Så nu har jag egen bio här hemma. Om allt går vägen vill säga....

Idag på förmiddagen så var farmor Mia här och hälsade på oss. Eller ja, hon hälsade på Liam. Vi är inte så viktiga ;) Men han blev iaf överförtjust som vanligt när han ser den gamla tantan hihi. Sen på eftermiddagen så åkte vi in till staden för att hitta den däringa mössan till Liam. Jag hittade äntligen en bra på Kappahl. Billigt blev det med. Hade 50 kr i rabatt så mössan kostade mig 10 kr. Väldigt lagom för en mössa tycker jag :) Sen kollade vi även på kamera inne på OnOff. Min blir bara mer och mer trasig. OK-knappen funkar inte längre så jag kan inte ändra inställnigarna eller radera kort. Inspelningsknappen är oxå kaputt och nu har även laddsladden sprungit och gömt sig så jag kan inte använda den för batteriet är stendött. Inget rätt med den kameran. Men den har några år på nacken så det är dax för en ny. Jag skulle ju vilja ha en systemkamera men det har vi inte råd med nu. Men jag ska iaf ha en riktigt bra digitalkamera och det hittade vi. Men vi får suga lite på den karamellen. Jag hoppas på att hitta laddsladden så kan jag vänta med att köpa en ny kamera till efter jul. Finns mycket att lägga pengarna på ändå :)

Fredrik har varit hemma idag eftersom han haft jour en vecka så han har varit med oss idag. Nu är han på bandy och Liam sover så därför kan jag ha bio ikväll :)

Och nu blir de satc 2

Ett hemligt paket

Ännu en härlig mysdag har vi haft idag. Min solstråle fortsätter att stråla och det smittar av sig :) Vi tog en promenad till kiosken och postade det hemliga paketet och jag hoppas att det kommer fram imorrn så jag får ett utlåtande från födelsedagsbarnet!

Efter promenaden stannade vi till vid lekplatsen en liten stund. Det var ett tag sedan vi var där och det märktes. Liam njööööt. Speciellt när han fick gunga. Bilden längst till höger är ju så skön. Jag vet inte vad Liam fick syn på under vagnen men det måste varit något extremt intressant. Men sen kom han inte upp igen så då fick jag komma till undsättning.

101104

Jag vill börja träna igen!! Jag är verkligen hur sugen som helst men min förkylning är nog den segaste jag varit med om. Ingen hosta eller så men snorig fortfarande. Och alla vet ju hur lätt det är att träna med en igentäppt näsa. Inte så skoj! Men jag hoppas på lite träning på lördag!

Liam sover och jag fixar och trixar här hemma. Har kollat lite repriser av Unga mödrar på kanal 5 play. Jisses vad blåögda dom små töserna är. Verkligheten slår rätt hårt när ungen väl är ute och hela världen vänds upp och ner. Och när sedan barnets pappa drar ( vilket han väldigt ofta gör när de är så unga) så gör ju inte det saken lättare. Dom rosa puffpuff molnen försvinner rätt snabbt! Det är tufft när man än skaffar barn i livet men att göra det när man är 15-16 år måste vara otroligt tufft! Dom är ju fortfarande barn själva oxå ska dom klara av att ta hand om ett barn. Tur att många av dom fortfarande bor hemma så att de får hjälp.

Efter Liams nap så är det mat och sedan ska vi ut till lekplatsen och leka av oss lite. Solen skiner och det ser så härligt ut :) Sen ska vi även posta ett paket som jag inte kan skriva mer om än.......

Stormigt

Idag har det varit en riktig innedag. Det har regnat och nästan stormat utanför våra fönster och vi har inte alls haft någon lust att gå utanför dörren. Liam har varit som en solstråle hela dagen så det har inte spelat så stor roll vad vi gjort, han har varit glad vad än som hänt. Vi tog en biltur till affären för lite matshopping. Jag passade på att kolla efter en mössa till Liam i barnaffären vid torget. Vill ha en bra mössa som går att knyta under hakan men jag hittar ingen. Eller det finns ju men ingen som faller mig i smaken. Och det fanns det inte idag heller. Får fortsätta leta. Hittar väl en som funkar fint lagom till våren!

Mitt busatroll

Andra bullar

Vi kom till Emmie & co runt 12 och sedan stannade vi där hela dagen lång. Vi hade ju tänkt baka massor med bullar men det blev inte så många. Bakmaskinen havererade genom att läcka (????) och det var bara  att använda händerna. Det är ju härligt det med men det tar ju lite längre tid. Vi hann med en sats med kanelbullar. Men dom kanelbullarna var verkligen bakade med enormt mycket kärlek ;) Varken jag eller Emmie hade bakat kanelbullar förut men det gick bra. Dom blev så mumsiga så!

Såååå mumsiga

andra plåten blev lite monstruös hihi.

 

Tillbaka till gamla rötter

Jag har ju varit brunhårig ett bra tag nu men nu när jag kapat håret så var det dax att gå tillbaka till gamla rötter. Då menar jag inte min egna hårfärg för den vill ingen veta av. Nä, black it is! Skönt var det oxå :) Nu ska jag bara boka tid för klippning igen oxå så är jag färdig för denna gång.

Jag fixade hår och bryn medan Liam låg och sov och han sover ännu. När han vaknat så är det först lunch och sedan packar vi in oss i bilen och åker till Skara. Vi ska nämligen baka hemma hos Emmie! Kanelbullar och mormors bullar ska det bli. Så snart kan ni komma på fika hos oss!

Intensivträning

Idag fick vi minsann ligga i på babysimningen. Eftersom vi missade förra gången så hade vi ju missat lite övningar som gjordes då. Så det blev en intensiv simning idag. Hoppa från kanten, dyka från kanten, åka rutschkana, flyta med armflytisar och flyta på rygg genom att hålla i bara mammas tummar. Han verkar dock ha glömt att han ska hålla andan under vattnet för han har fått några kallsupar. Men vi får träna lite mer med hinken så ska det nog komma tillbaka :)

Jag skratta så jag höll på att kissa på mig idag. Olivias mamma (som jag nu vet heter Jennie) skulle träna med Olivia på den röda hårda madrassen. Då är det meningen att barnet ska krypa ner från madrassen ner i vattnet så att det blir ett litet dyk. Men Olivia ville inte riktigt krypa dit Jennie stod så Jennie for runt den där madrassen som en galning medan Olivia skrattade hysteriskt. Jennie är så jäkla skön. Lika knasig och konstig som jag haha. Visst är det härligt med sådana människor :)

I väntan på kompisar

Liam och kompisen Olivia

Ett löfte om att sluta

November är här. Klockan är flyttad och det är bara att inse att dagarna bara blir mörkare och mörkare. November är nog den segaste månaden på året enligt mig. Jag går bara och väntar på härliga december då jag får julpynta och det är så mysigt med alla ljusstakar och stjärnor i allas fönster. Det gör att december aldrig känns så mörk och tråkig.

Nu när det är den 1 november så har jag bestämt mig för att dra in helt på godis, chips, kakor, glass och allt annat onyttigt. Det blir inget sådant förrän på Liams kalas i december. Så nu är det träning och bättre kost som gäller. Jag är hyfsat nöjd med min vikt nu. Graviditetskilona är bättre sedan länge och i våras gick jag även ner 10.5 kg till. Så meningen med detta löfte är inte att gå ner i vikt utan snarare att trimma kroppen så den blir så där härligt muskolös :) Sedan skulle jag väl knappast gråta om några kilo faller bort oxå :)

Jag är taggad till max och kommer lyckas! I can feel it

Hej då Oktober

Nu är det dax för en uppdatering igen. Var ett tag sen jag skrev men jag har inte riktigt kännt för det. Har ju varit förkyld och allmänt trött i helgen. Tror hela familjen Andersson/Sahl har varit lite av banan i helgen men nu är det ny vecka och nya tag som gäller.

I fredags var jag och Liam i stan med Emmie och Noel. Noel skulle köpa termobyxor och jag skulle köpa presenter och julklappar till Liam. Vi hittade alla det som vi skulle så det var en lyckad shoppingtur. Vi är inte färdiga med presenter och julklappar till Liam än men vi har bestämt att vi inte ska köpa så där hysteriskt mycket till honom. Än så länge så har inte inga höga krav på leksakerna men vi har har iaf bestämt att det är riktiga leksaker som gäller. Inga bebisleksaker längre.

I lördags hade vi besök av familjen Larsson. Dom har vi inte träffat sen i september så det var kul att dom kunde klämma in oss. Grabbarna fick äntligen leka lite igen. Som dom saknat varandra haha

 

Igår kände jag och Emmie att vi behövde komma hemifrån utan ungar och karlar så vi stack iväg på julmässa i Hällekis. Mässan var skit men det var skönt att komma ut och vi gick mest där och snackade skit och hade det gött.

Valfritt innehåll
RSS 2.0