Måndagkväll hos mig


Vera snusar sött och Liam ligger och pratar med sig själv i sin säng. Han gör det mycket nu. Så fort han är själv så kan man höra hur han pratar. Igår satt han ute på trappan och väntade på att vi andra skulle bli färdiga. Då hörde jag både "dumma mamma" och "TOMTEN KOMMER DÄR!" Jag lyckades få lite på film, ska bli kul att visa honom det när han blir stor haha! 

Nu börjar Elins egentid. Jag har tänt mina ljus och filten är virad runt mig. Nu ska det minsann slappnas av och bara chilla 



Låt mig inspireras!

Ligger i Liams säng och njuter av tystnaden. Får stå ut med lite slammer från tvättmaskinen dock. Jag ligget och spånar vilka ändringar jag ska göra här inne. Efter att ha letat inspiration till Veras rum så har jag även blivit sugen på att ändra i Liams oxå. Jag älskar ju Liams rum och tycker det är jättefint men några ändringar vill jag ändå göra



Djurtavlorna ska bort!


Inspirationen!
Jag gillar snöret med bilder och teckningar! Ska även skaffa hyllor att ha lite fint på! Bokstäver har han redan men som aldrig kommit upp! 


Tråkgardinen ska bort!


Det fina stjärntyget från Frank&Poppy ska få bli gardin här inne!

Det kommer bli ännu lite finare här inne :) 



HögSpänning

 
och ikväll bjuds det på en härlig och fin spänningshuvudvärk. Den har kommit sakta och tyst under dagen och nu har den tagit över mitt huvud helt. En axel-och nackmassage hade jag inte sagt nej till. Tror dock att Fredrik är på tok för upptagen..... 
 
Orkar inte riktigt skriva något just nu så jag slänger bara upp lite bilder från dagen så får ni njuta av det istället :)
 
 
 
 
 
 
 

Lampsladdsfighter

 
Sitter i ett mysigt vardagsrum som lyses upp svagt av tända ljus i olika vrår och skenet från lamporna i matplatsfönsterna. Jag älskar tända lite ljus när mörkret kommer krypande men jag är kass på att göra det haha. Men nu har jag fyllt på varje ljuslykta med nya ljus och lamporna är nu ikopplade :P Vera är ju på allt så vi kan inte ens ha lampsladdarna ikopplade för hon sliter ner lamporna då!!!! Men nu sover ju hon så då får jag passa på.
 
På tal om Fröken V. Det är hon som var anledningen till att jag sov bort halva dagen idag. Näe, hon tog inte en dundersovmorgon äntligen. Hon sov uruselt och har så gjort hela veckan. Varför Varför Varför. För att hon är ett barn och dom är omöjliga!!!! 
Så nu kan jag väl inte somna ikväll eftersom jag sov till 12 idag. Jaja, blir ju perfekt om hon känner för att vara vaken inatt oxå. :P
 
Nu kom pojkarna hem efter att ha hämtat famor och farfar på flygplatsen. Dom har varit i solen och värmen en vecka nu. Orättvist helt klart. Men men, till våren är det min tur :)
 
Over and Out

Ekonomiskt och miljövänligt

 
Vilket år började oktoberrevolutionen i Ryssland? En fråga som ställdes nyss i Postkodmiljonären. Tack vare att jag läst Ken Folletts underbara böcker om 1:a och 2:a världskriget så kunde jag svaret direkt. 1917! Är det mitt slutgiltiga svar? Jajjemän. Ingen tvekan här inte. 
 
Ännu en gång har vi varit hemma hos Frida och fyndat lite. Härligt att ha en vän som har en unge som är något större än Vera och som dessutom har bra smak när det gäller kläder :) Väldigt praktiskt må jag säga! Ett färgglatt Me Too-set och 4 pyjamas kom vi hem med idag. Både ekonomiskt och miljövänligt ju. 
 
Nu sover kidsen och Fredrik är på bandy. Så jag fortsätter mina ensamma kvällar. Inget ovanligt nu för tiden :P Men chips, dipp och pepsi ska nog kunna hålla mig sällskap :)
 
 Vera var i stort behov av en varm jack så därför blev det en tur in till staden igår.
Det halkade ner lite mer i påsen :)
 
 
Jag är kär i dessa brallorna från Littlephant.
Hur coola som helst!!
 
 
 
 
 

Jabadabadooooo

 
Surfar omkring på nätet och tittar efter presenter och inredning till Vera. Att internet gör att precis allting finns så nära och lättillgängligt är ju lite farligt :P Det finns så mycket fint och roligt och grejerna är ju bara några knapptryck bort. Om ändå plånboken vore outtömlig! 
 
 
Kanske syns vilken färg som kommer vara huvudrollsinnehavare på Veras rum :)
 
 
 
 
 

True BF:S

 
Nu har pappa Fredrik kommit hem igen. Måste ju säga att det det som är positivt med att han är iväg och jobbar i veckorna (förutom hans lönespec.) så är det att han är ledig på fredag och kommer i bästa fall hem tidigt på torsdagen. 
Idag kom han hem vid lunch men då kom han hem till ett tomt hus. Vi hade nämligen struntat i dagis idag, tagit vårt pick och pack och åkt till bästa kompisen Ville. Både Annelie och jag hade vars en väldigt leksugen pojke som ville leka med sin bästa kompis. 
Jag är väldigt glad över att Liams bästa kompis har en mamma som jag verkligen gillar att umgås med. Hade ju kunnat bli både jobbigt och pinsamt om det inte varit så. 
 
 
Det är en motorcross-familj vi umgås med och Liam är ju inte sen med att haka på det. Hur coolt är det inte att få låna crosshjälmen när man ska cykla.
 
 
Bästa kompisen Ville
 
 
Hört talas om Bobbleheads?
 
 
Jag kan råda alla som har barn som är på g att börja cykla, skaffa en balanscykel istället för cykel med stödhjul.
Ville har bara haft balanscykeln och för två veckor sedan så skuttade han upp på vanliga cykeln (utan stödhjul) och bara cyklade iväg, Blir en mer naturlig övergång då de lär sig att hålla balansen direkt med balanscykeln. Det gör dom INTE med stödhjul på!
Så nu har Liam fått låna hem Villes balanscykel så han ska få träna upp balansen.
Liam är helnöjd och har "cyklat" flera gånger idag :)
 
 
Pappa Benny kör lastbil och när han kom hem för att lasta så fick killarna följa med en liten bit. 
Liam som blir eld och lågor bara han får åka med pappa i hans firmabil var lyrisk när han fick åka lastbil idag :)
 
"Jag saknar Ville" är det första Liam säger så fort vi har lämnat deras lilla grusväg och kört hemåt.
True BF:s
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag har sällskap ikväll

 
Så här blir det lätt när man låter barnet sova en timme på eftermiddagen. 
Nu ligger han vid mina fötter och kommenterar Äntligen Hemma.
Allt är tydligen väääldigt spännande och intressant.
Och för att mamma verkligen inte ska få ha sin kväll ifred så gnäller Vera varannan minut så snart ligger väl vi alla här i soffan. Eller så placerar jag alla soffan och smyger in till sängen själv :P 
 
 

Heja mig

Idag är tydligen en riktigt glad dag:)



MåndagenDenTjugotredjeSeptember

 
I eftermiddags när jag hämtade Liam på dagis så rusade han ut i hallen: Ska vi åka hem till Adam nu? Han såg verkligen fram mot att åka ut till Lovene och leka. Han brydde sig inte om att det var längesen vi träffade dom senast. Han klampade in i deras hus utan att knacka på dörren och sen satte han direkt igång att leka. 
Det blev en trevlig och fin eftermiddag. Hösten bjöd verkligen på en fin dag idag. Kylig vind men sol och klarblå himmel det kan ingen klaga på! 
 
Idag starta äntligen drömkåken på tv4. Jag älskade det när det gick för många år sedan. Tänk att få ett husskal och sen få göra vad man vill med det och dessutom slippe betala det själv :P Vilken dröm! 
Ska bli kul att följa all renovering!
 
Så nu ska jag se vilka det är som är de nya renoveringsnissarna...
 
 
 

Bamsebra

Klockan är inte 7 än så denna mamman vägrar att gå upp! Att det ska vara så svårt för kidsen att uppskatta en ordentlig sovmorgon lixom! Men jag har insett att det smartaste är att kånka in allihop på Liams rum och sen placera mig själv i Liams säng. Då får alla göra detsom dom vill göra i ottan :) 

Igår var det dags för premiär för Liams Bamsegympa. Jag har efterlyst en gympa för lite mindre barn så jag blev överförtjust när jag såg att dom skulle börja med det här. 
Premiären blev jättebra och de två tjejerna som höll i det var superduktiga. Så detta kommer nog vara en bra och rolig aktivitet under hösten.  

Nu ska jag spana på di små en stund till innan det ät dags för frukost. 
Ha en fin dag!

Flykten

 
Idag flydde vi hemmet. Eller det var väl snarare jag som gjorde det och kidsen fick hänga på. Jag behövde verkligen se något annat än våra fyra väggar och dagiset. Så det fick bli en trip in till staden. En minishoppingtur, fika på Henry's och lekplatshäng var precis vad vi behövde! Nu när vi kommit hem är vi alla ganska sega och trötta så i väntan på att maten ska serveras så har vi landat framför tvn. 
 
Det har gått jättebra med Veras sovaiegetrum-projekt i veckan (jinx jinx) Det enda som är negativt med att inte ha henne i sängen bredvid är ju att när hon vaknar på morgonen, runt 06, så kan jag inte bara lyfta över henne och ligga och mysa en stund till. Nu hinner hon bli ultrapigg när jag hämtar henne på hennes rum. MEN, det är det värt! 
 
 
Det är inte långt men en klämma behövdes ändå :)
 
 

Veras önskan

Vera bad mig att lägga upp denna önskelista. Hon muttrade något om att allt går att hitta på internet.... 

Besvikelsen var TOTAL

Veckan började 05,30 idag och vi möttes av ett riktigt ruskigt höstväder. Regn, blåst och 10 grader närmare bestämt. Men nu är det sol och klarblå himmel så jag tror att sommaren kämpar för att mota bort hösten lite till. Inte mig emot! 
Idag hade vi en lekdate inplanerad och Liam såg verkligen fram mot den. Tyvärr så fick jag meddela honom när jag hämtade honom dagis att den var inställd. Han blev så besviken och tårarna sprutade. Jag fick muta honom med ett leksaksaffärbesök och då gick det till slut över. Vanligtvis berättar jag inte för honom när vi har saker inplanerade, för att undvika ovanstående. Så det måste jag verkligen tänka på hädanefter!
Nu är han iaf sitt vanliga glada jag igen och vi sitter och myser framför Nicke Nyfiken. Vi är alla lite trötta efter att Vera tyckte det var morgon när vi andra ansåg att det nog skulle gå att sova lite till. Men jag förlät henne ganska omgående. Vera har nämligen sovit sin första natt i egna rummet och hon sov hela natten. Ja då, damen som vanligtvis vaknar på 2 röda och är tvärförbannad sov så sött. Nu vet jag, eftersom jag är en rutinerad morsa, att en gång är verkligen ingen gång (100 gånger är ingen gång när det gäller barn) så det kan bli kalabalik inatt. Only time will tell. Men jag vet iaf att hon kan sova där utan att bli alltför ledsen över att jag inte ligger bredvid henne :) 
Med andra ord så är tösas rum färdigt undrar ni nu såklart.Tjaaaaa, i stort sett. inget stort kvar nu. Dock så är ju rummet väldigt tomt men jag har lite planer för hur där ska se ut. Med lite hjälp från farfar Johnny så ska hon få en superfin bokhylla. Sen kan det ju hända att hon önskar sig lite fint till rummet när hon fyller år :) 
Nu tror jag (efter att ha vädret i luften likt en blodhund) att det är en blöja som behöver bytas... 

Louder than a lion

 
Liam har gått och skaffat sig en ny hobby.
Han har sällat sig till skaran som tycker att Angry Birds är det som gör livet värt att leva.
Så här hemma hör vi nu ofta: Yeah, Yes, Ja, jag klarade det eller Mamma du får göra den här :)
och den här mamman tycker inte att det är trist att spela precis :P
 
Annars då? Jovars, nacken känns absolut bättre även om det gör ont och den är stel än. Men framsteg har gjorts helt klart. 
Det har inte hänt så möe idag egentligen. Eller ja, inget som det vill läsas om. Men jag kan nämna allt än då så har ni något att läsa ;)
Min dag:
Ett hallelujah moment imorse då Vera sov till 7,30 (om det inte vore för att jag väst TYST till Liam 2 miljoner gånger så hade hon vaknat mycket tidigare dock)
Iväg med stora herrn till dagis och vi andra gick på promenad.
Till affären, har glömt köpa smör i 3 dagar nu och margarin blir aldrig gott på mackan!
Vera somnar
Dammsugit
Tvättat så att botten på tvättkorgen faktiskt går att skymta. En lättnadskänsla som iaf får finnas kvar fram till att Fredrik kommer hem och tömmer sin väska... 
Hem till gården. Kan inte fatta att hon adopterade bort Kyle! Hur ska det gå för Zack? Undrar om mr Barton kommer rymma iväg med flickan bakom baren.. så mycket spänning.
Läsning
Vera vaken
Rusar runt efter ett infall att vi skulle picknicka idag efter dagis. Matsäck måste göras och det måste gå snabbt snabbt snabbt.
Hämtar store herrn och drar till lekplats med picknick
Hem
Liam tränar på att cykla utan stödhjul. Han håller humöret uppe förvånansvärt länge faktiskt.
Kommer fram till att det nog inte blir fler bad i poolen så jag hänger upp den och börjar rengöra den... borde låtit Fredrik plågas med det där...
Liam tycker inte att det är varken höst eller kallt och tycker att vi ska sätta igång vattenspridaren. Där går våra åsikter isär och tumult utbryter. Ingen skadas dock.
Ingång
Mat
Glass i kiosken, ja på en torsdag minsann!
Nedvarvning för kidsen medan mamma plockar å fixar
Vera välling och sängen
Liam bok och sängen
Mamma dator och soffan
PUFF
 

En utmaning för den muskellöse

 
Jag har svaga armar. Mycket svaga armar. Nada muskler. Det har alltid varit min uppfattning om mina armar. Förmodligen för att jag hatar att träna just armar vilket ju resulterar i muskellösa taniga små armar.
 
Så sprang jag på en utmaning. En utamaning som jag antog. Att göra 30 armhävningar varje dag i en vecka. Man fick göra dom hur man ville. 1 åt gången eller hur många man nu orkar. Man måste dock börja på tå. Det var det kravet.
Så, jag körde igång. Hade en förhoppning om att klara mellan 10 och 20 stycken sen vila och köra resten. Aldrig 30 stycken i ett svep.
Men jo, jag gjorde 30 direkt. Ingen paus eller något. Bara pang! Kanske inte mycket till utmaning för vissa men jag har aldrig gjort 30 armhävningar i ett svep.Och nu har jag gjort det 3 dagar i rad :) 
 
Återstår att se vad utmaningen blir nästa vecka :)
 
 

What does the fox say???!!!

Denna låt spelades på radion tidigare idag. Jag vet verkligen inte om man ska ta denna låt på allvar.
Den är helt klart skum och jag vette tusan om låtskrivaren var helt nykter när denna skrevs
Eller så är det helt enkelt en hyllningssång till den röda räven.
Jag vet fan inte.
Jag är helt förbryllad.
 
 
MEN..... jag diggar melodin...
fan, jag tror jag kommer sjunga denna sång till slut.
Helt mot min vilja förstås.
Men den kommer fastna..... 
 

Inte så lite ond nacke

 
Imorse vaknade jag med en inte så lite ond nacke. Jisses vad det ställer till det. Att köra bil är ju förenat med livsfara för alla som vistas på eller vid vägen. Och råkar man glömma bort att man har en inte så lite ond nacke och svänger med huvet för att intresserat kolla när unge herrn ännu en gång ska slå en kullerbytta, ja närmare döden kommer man nog inte. 
Vet inte vad det är för fel på min nacke just nu för jag hade ont i helgen oxå fast andra sidan och inte lika illa. Fattar det inte alls. 
Titta vad jag hittat!
 
Ni kanske minns att jag började läsa Ken Folletts Giganternas Fall strax innan Vera kom. Tror jag hade börjat gå över tiden då och jag hade inga känningar så jag satsade på att läsa ut boken (runt 800 sidor) på bara någon vecka för att hinna innan bebisen kom. Jag klarade det nästan men först för någon dag sedan läste jag äntligen ut den. Så häromdagen hämtade jag andra boken i serien, Världens Vinter. Har du inte läst dom så gör det. Det är mycket att läsa men oj så bra dom är! 
Så, nu vet ni vad jag gör om kvällarna :)
 

This Weekend

 
I helgen har jag:
 
Kört längre än till Skövde
Sprungit en runda förbi "Linus hus"
Ätit på Vita Huset
Fått en ny godisfavorit
Träffat min make i ca 2 sekunder
Sett mer än jag önskat
Fått 4 fina ugglor färdiga
Tafsat
Gett några rungande daskar
Fått en nackastryckare
 
Japp, du har rätt, jag har varit i Skåne :) Utan både barn och karl. En helg utan rutiner. Bara kunnat ta det lugnt. Så skönt att inte behöva bry mig om mattider, sovtider och andra tider ;) 
 
Nu är jag hemma igen dock. Jag hann vara hemma i 1 timme sen lämnades jag ensam med barnen. Fredrik anlände till Holland för någon timme sedan. Resan går under kodnamnet "Utbildning" men jag vette tusan om jag ska tro på det ;) Känns lite flott att få åka till Holland för att utbildas. 
Han kommer iaf hem på tisdagkväll (eller om det var natt kanske) och på onsdagmorgon åker han till Kungälv igen och stannar till Fredag. Japp, så det blir till att vara ensamstående större delen av den kommande veckan. Men det ska nog gå fint. Får hjälp av svärisarna i mitten av veckan så jag ska nog överleva :)
 
 
Fyra fina färdiga ugglor på
Fröken V:s vägg! 
 

Något är annorlunda. Men vad?

Punktliga


Jag ringde till DHL imorse angående en paketleverans till oss. Dom hade varit här igår när vi inte var hemma så det blev inget paket levererat.
Men det var tydligen lugnt, dom kunde komma idag. När? Någon gång mellan 8 och 17! Helt värdelöst.
Jag kunde hänga lapp på dörren om jag skulle iväg. Smidigt såklart.
Nu behöver jag duscha men jag är rätt säker på att lastbilen kommer anlända så fort jag tagit första tonen i duschen!!
Det får väl bli en racerdusch och när jag duschat färdigt är jag lika svettig som jag var innan duschen.

Idag kommer Fredrik hem igen. Dock lite senare än beräknat för det har strulat på bygget. När han än kommer så blir det kul att få hem honom.
Nä, om jag ska ta och rusa mot duschen....

Blondast ever

 
Jag har med största sannolikhet Sveriges ömmaste skalp och världens blondaste hår! Jag har varit på SalongEmmie och där hände det grejer idag. Håret var blont förut men nu är det BLONT haha. Nästintill genomskinligt tror jag. Så här blond har jag never ever varit förut and I like it!!
 
 
 
 

uuuuurtjusigt blir de

 
 
 
Efter dagis idag så mötte vi upp Matilda och hennes pojkart vid lekplatsen och spenderade eftermiddagen där. Matilda hade ett paket att leverera till mig. Ett mycket efterlängtat paket vill jag lova. En lampa till Fröken V:s rum. Hon kommer ha en kristallkrone-liknande lampa i taket och det kommer bli så tjusigt :) 
 
Uuuuuuurtjusig!
 

¨Jag ska ha en sån rosa dammsugare¨

 
Idag hade vi en VIP-inbjudan till Frida.
Hon öppnade kassarna med Thelmas gamla kläder för bara oss
och jag kunde rota runt allt vad jag kunde. 
Där fanns inte en kotte att armbåga i sidan eller sätta fälleben på.
Så som varje shoppingtillfälle borde vara helt klart :) 
I första hand gällde det en overall och den fick jag med mig hem.
Det kan även hända att det slank ner ett och annat ovintrigt plagg i påsen oxå! 
 
 
I helgen kom min uuuuunderbara svåger (och hans bihang till familj) och började
trolla fram ugglorna som ska pryda Veras rum.
Efter dividerande fram och tillbaka så bestämdes det hur de skulle utföras
och ugglorna har börjat ta form.
Inte färdiga än men på god väg.
Å fy kattsingen vad bra dom blir! 
Det blir verkligen ett helt unikt rum till Fröken V! 
 
 
När vi skulle åka hem till Frida och Thelma i eftermiddags så sa jag till Liam att om han ville leka med bilar där så fick han minsann ta med egna för sånt har inte Thelma på sitt rum. Så Liam tog med några Blixtenbilar. Men dom kom inte länge än till hallen. Liam har idag bakat X antal tårtor, muffins och andra kakor, dukat till fika och dammsugit hela lägenheten. Och han njöt till fullo och på vägen hem så beordrade han mig att vi minsann skulle köpa en rosa dammsugare till honom! :) Så det går att leka med annat än motorfordon och dessutom ha skoj! 
 
Nu sover kidsen, hemmet är städat, tvätten vikt och morsans rumpa placerad i soffan. So long suckers ;)
 
 

Home

 
Me like!
Valfritt innehåll
RSS 2.0