fossingar är funna

en liten kille har hittat sina fossingar

ett tips till alla föräldrar



den här tavlan har vi fått från lifestone.se, och med fått menar jag såklart köpt. det finns i alla möjliga varianter och material. för mig var det väldigt viktigt att göra en sådan med liam hand-och fotavtryck. denna pyttiga lilla människa kommer ju växa upp till en stor grabb och då kommer vi ha glömt hur liten han varit en gång i tiden. men med dessa otroligt fina avtryck så kan vi alltid bli påminda. lifestone.se är ju aningens för dyra kan jag tycker egentligen. det finns absolut billigare att köpa men jag tyckte det var så bra att bara får hemskickat avtrycksboxar som vi sen skickade tillbaka och sedan fixade de denna fina tavlan. de andra som jag tittade på där fick man göra allt själv och jag tvivlar på att jag skulle klara det. jag är  inte speciellt pillig av mig. det var absolut värt de pengarna och nu ska vi bara hitta en foto på lillkillen som passar bra i den lilla ramen.

härlig stund på baksidan

idag spenderade vi eftermiddagen i skara hos emmie & co. vi tog en promenad och hämtade noel på skolan och sedan drog vi in en sväng i stora centrum i skara. emmie har nämligen en jättefin "skylt" på deras vägg där det står "LYCKA" och jag ville oxå ha en sådan. vi hittade inte lycka men vi hittade den här istället:

den kommer att vara perfekt på vår kommande fotovägg :)

 

efter promenaden så tog vi det bara lugnt på deras terrass. de hade fått fram de nya utemöbler så vi satt ju som kungar allihop!

härlig stund på baksidan :)

nu är det snart dax

håhå, vilken dag av endast planering det har varit. mat exakt då, sova och väckas exakt då och sedan samma visa ännu en gång. och gud nåde den ungen om han inte sover ordentligt för det kan leda till KAOS! japp, det har varit simning på schemat idag :) och efter planering in i minsta detalj så gick det som en dans! idag fick vi info om det kommande dyket som kommer att vara nästa gång. vi fick veta hur vi skulle göra och vad vi skulle tänka på. så nu skulle alla hem och fundera på om vi ville göra det eller inte. men instruktören sa att bebisarna är redo för det, nu är det bara mammorna som ska känna sig redo för det :P men vi ska absolut dyka! ska bli väldigt spännande. läskigt oxå men jag vet ju att han kan. så som vi har tränat :) liam är så jäkla duktig. han tycker inte något är läskigt utan skrattar hur mycket som helst.

vi var även ute och gick i förmiddags. shit, det måste varit den varmaste dagen idag. det var nära att jag slet av mig jackan men det kändes lite väl extremt. men det är så hääärligt. mer sådana dagar. det är ju snack om att det skulle kunna vara upp till 20 grader nu i veckan. hohohohohohoho, vi kanske borde grilla, emma??

nu ska jag kolla på biggest loser

äntligen kom det

liam ligger i sin säng och skrattar som en tok för sig själv. inte helt ovanligt när han ska sova. vet inte om det är så att han försöker hålla sig vaken eller om han vill utnyttja de sista minuterna av dagen till max :) härligt är det iaf!!

dagen idag har varit full av slappe. har inte gjort något vettigt alls faktiskt. men sådana dagar behöver vi ibland. igår var svärisarna här på besök och innan dess så var fredrik ute i trädgården och fixade en del. har mycket kvar att göra dock. jag tycker ju det är helt ok att fixa i trädgården så länge man är två. så man kan snacka lite. men att gå där ute själv tycker jag är värdelöst och nu är det ju lite svårt att gå där båda två. får hoppas på fint väder nästa helg så vi kan bli färdiga någon gång innan vintern!!

idag fick jag äntligen det efterlängtade samtalet. jag har gått och väntat på det hela långa veckan. anna ringde :) jag fick veta allt om bebisen nu. som nu har fått ett namn och det blev en liten måns. så fint så. det var så kul att få höra allt allt allt. allting hade gått bra och de var så glada så. jag fick även höra lite gnyende från lille måns. det är ju så tråkigt att bo så långt bort vid sådana tillfällen. jag vill ju åka hem till dom och kolla in den lille plutten. men jag ska försöka åka i början av juni men jag kan ju inte åka själv precis. ska fråga runt lite.......


1,2...5,6

aaaah vilken pissig natt!!! Liam somnade lite efter 21 efter att ha fått flaska. men kl 01 så väcktes han av fredrik som var allmänt högljud när han sov. så då fajtades jag och liam ett tag och jag vann för han somnade igen efter lite skrik. men kl 02 så var det dax igen så då gav jag upp och gav honom flaska och han somnade om igen. men av någon anledning vaknade han igen vid 05. men då lade jag över honom bredvid mig och han somnade igen. då kan man ju tycka att han skulle sova längre eftersom han varit vaken och bråkat en del under natten men icke. kl 0545 så ville han gå upp. men då fick han morgonflaskan och sedan låg vi där och hoppades på att han skulle somna igen. vilket han gjorde vid 08. nu hör jag hur han gastar så nu vill han väl gå upp på riktigt. fredrik har oxå legat och sovit till nu. jag gick upp för en timme sedan ungefär. har väldigt svårt att sova med en sprattelgubbe bredvid mig. kommer nog vara en trött och seg dag för min del känns det som :P

fredrik ska hålla på i trädgården idag och jag och liam ska fixa och dona här inne. får väl se hur mycket det blir gjort för min del efter den här natten.

en grötupdate

självklart ska ni få en liten grötupdate. jag vet ju att ni så spänt har suttit och väntat på att få veta hur det går med det :P

nu har ju liam ätit gröt i en vecka. vi har ju ökat lite och lite och det har gått såååå bra :) nu de senaste dagarna har han till och med tittat på med lystna hungriga ögon och gapat efter skeden för att han vill ha mer. jag visste ju att han skulle bli en liten glufsare. han har ju älskat att käka sen han kom och jag hade inga farhågor om att det skulle ändras. så idag var första dagen som han fick äta en hel smakportion. det är väk ca 1 dl skulle jag tro. han glufsade som attans. så om en vecka ska han nog kunna äta 1 - 1,5 portion som planerat. och efter det ät det ju dax för den riktiga maten :) håhå så spännande!!!



"jag vill ha meeeeeeeeer"

kaskader och punka



verkar som att jag tog ledigt lite längre än vad som var tänkt. men nu är jag här igen. veckan har gått i ett rasande tempo tycker jag. trots att vi inte hittat på så där jättemycket.

i onsdags hade vi ju bestämt med emmie att vi skulle komma dit på dagen men det fick vi ställa in. på natten så storspydde Liam. det riktigt sprutade ur honom och han dränkte både sin säng och delar av min. jag visste ju inte om det var maginfluensa eller något sådant så därför kändes det onödigt att åka iväg. han var lite kinkig på dagen på förmiddagen men det tror jag beror på lite mindre sömn än vanligt för efter en rejäl tupplur så var han sitt goa glada jag igen.


världens sötaste och gladaste kille

på torsdagen hade vi bestämt med emma och adam att vi skulle komma ut till dom. men det gick inte helt som planerat. på vägen dit blev det kaos. Liam skrek som en besatt bak i bilen så jag var lite off när jag körde. ett tu tre så ser jag att det ligger något på vägen. jag var dock instängd för jag blev omkörd så jag kom ingenstans så jag ber till gudarna att det är en påse eller något. men precis innan jag kör på det så ser jag att det kommer gå ILLA. PANG säger det i bilen och jag får punka på bakhjulet. det var bara att parkera och ringa fredrik. som tur var så var han i stan så han kom och hjälpte mig byta däck. och sen rullade vi vidare till emma och adam och spenderade hela eftermiddagen i deras trädgård. helt otroligt att båda pojkarna sov i 2 timmar SAMTIDIGT. jag och emma bara satt och göttade oss i solen :)


Liams morgontofflor :)
 hur söta som helst. han fick dom av emmie & co när han var nyföding
 och nu passar som perfekt :)

idag har vi varit inne i staden. först besökte vi fredrik morföräldrar och sedan var det dax att köpa en vårjacka till Liam. hittade en direkt inne på kappahl som jag tror kommer vara riktigt bra.


blått och grönt tillsammans är helt klart en favvis.
den är lite fleeceaktig och även vindtät så den borde funkar bra.

"ledig"

kan morgonen börja bättre än så här: jag ser och hör hur liam börjar böka runt i sängen. armar och ben far omkring och han pratar för sig själv. jag ligger och tittar och lyssnar på honom en stund. han verkar hur nöjd som helst. efter en stund så kikar jag upp över hans sängkant och hans ögon möter mina. hela hans ansikte spricker upp i världens största och finaste leende :) morgonen kan inte starta bättre än så!!!

nu ligger han och sover sin första nap för dagen. den brukar vara i ca 2.5 timme så jag har några timmar för mig själv på förmiddagen. rätt skönt att kunna fixa och ordna nu så att det är gjort för dagen. jag gjorde dock det medan han gymmade så jag är "ledig" istället :) ska sätta mig i soffan och läsa tredje boken i twilight-serien " ljudet av ditt hjärta".

senare idag bär det av in mot bya tror jag. måste handla lite mat och våtservetter till lillen. förresten så kan jag infa om att liam fortfarande älskar gröten. han har fortfarande inte riktigt den rätta tekniken när han smaskar i sig den men ner åker den iaf. skönt att det går så bra. nu ska vi öka dosen lite för hans mage har än så länge inte reagerat på det nya.

häpp, annat att göra. köss på er



i mammas och pappas kök nu i påskas!

Babysim med farmor som fotograf

idag var det dax för babysim igen. som vanligt har vi längtat massor!! farmor mia har sagt förut att hon ville följa med och självklart fick hon det. så idag hängde hon på till badhuset. kul för henne att se liam i plurret oxå kunde jag utnyttja henne som fotograf så det var perfekt.



Liam tyckte att det var dunderskoj redan från början. han var på riktigt bra humör och skrattar och log massor i bassängen.



så här gör vi för att de ska träna på att hålla andan när de får vatten över huvet. förut har vi använt en liten vattenkanna men denna gången avancerade vi till en liten hink. det gick jättebra och liam vet precis vad som ska göras.



simma simma simma



badkomppisarna. liam, olivia, willhelm och oskar



hinken var väldigt intressant



man får inte glömma att bara mysa i vattnet oxå. inte bara träna

en tacokväll i skara

ja, tanken var ju att vi skulle grilla i lördags men de planerna fick vi ju lägga ner rätt snabbt. det var grått och blåste som tusan. vi hade förmodligen satt fyr på huset om vi hade försökt. så istället fick det bli en tacokväll och lite alfapet. jag trodde att jag skulle storloosa och att emmie skulle sopa banan med oss allihop. men ack så fel jag hade. det var jag som sopade banan med dom. vann överlägset och emmie kom sist hihi :P sen blev det taco som alltid är gott. hur ofta jag än äter det så är det så jäkla gott.




knasunge

inatt skulle fredrik ta liam igen. kan väl säga att det inte gick så där jättebra tyvärr. jag vet inte om det är för att liam ser att det inte är jag som sover bredvid hans säng och han då sover sämre på grund av det eller om han kommit in i någon knasperiod. han vaknde redan vid 1.30 och ville ha mat. det har ju funkat att stoppa nappen i munnen på honom tidigare men varken igår natt eller inatt så funkade det. så han fick mat redan då och somnare om men sov bara en timme. sen låg han och pratade och gnällde lite.då tog fredrik och lade honom bredvid sig men det hjälpte inte så efter en liten stund så tog jag honom och lade honom bredvid mig och då somnade han ganska direkt. knasunge!!! inatt tar jag nog honom själv och ser om han skärper sig!!!

vi hittade några soffor som vi ville ha igår. vi var på em, mio och chilli och det fanns ju massor. men just nu så har vi så mycket som vi vill göra och köpa. så därför så har vi lagt soffprojektet på is till hösten så ska vi se hur vi har det då. nu i sommar så vill vi fixa en del i trädgården och det koster en del. så det får gå före.

idag hade vi ju planerat att vi skulle grilla hos emmie & co men vilket tråkigt väder det är. grått, rått och blåsigt. funkar ju inte att grilla då. men vi ska dit ändå och käka lite och så där. det hade varit kul att grilla men det funkar att bara käka annat gott oxå. ska nog hinna med att grilla i år oxå :)

fredrik kör fram och tillbaka till tippen just nu, lillen sover så jag göttar mig framför tv och dator. igår storstädade jag medan fredrik och liam umgicks till max :) gött att få städningen gjord innan helgen så vi slipper det då. nu kan vi götta oss heeeela helgen.

en till första gångare

så hade dagen kommit som jag har verkligen längtat efter. Liam har smakar på sin första sked med gröt :) smaken för dagen var banangröt och vi planerade in det så att lillkillen skulle vara på sitt allra bästa humör. alltså precis efter en lååång sovstund och mätt. jag anade att han skulle tycka om det eftersom han är lite av ett mjölvrak. men man kan ju aldrig veta hur det ska gå. men som tur var så gick det alldeles strålande bra. han försökte få in den rätta tekniken och det såg ju så roligt ut. han körde sugtekniken och det funkade det med.han verkligen kände efter vad det egentligen var han hade fått i munnen. men ner gick det :)



banangröt i grönt



det mesta hamnade utanför ibland :P



mätt och belåten... efter ca 2 små skedar :)

vi kommer fortsätta med ca 2-3 skedar i 4 dagar och sedan trappa upp det lite och lite. bvc-sköterskan sa att efter 2 veckor kan han äta 1 - 1,5 portion utan problem. men vi tar det långsamt så att han vänjer sig vid smak och konsistens och så att det inte blir magknip. men idag gick det jättebra och det var så roligt :)

bvc-besök

ja, vi var ju på bvc i onsdags oxå. lillen har växt minsann:

vikt: 7350 g (+500g)
längd: 65 cm (+2cm)

så det var inte så stor ökning som det varit de andra månaderna men jag antar att det måste stanna av lite någon gång. vet inte om det blir en aning ökning nu oxå då han bara får ersättning istället för ammas. det blir ju lixom lika stora måltider hela tiden då. vad vet jag.

vi pratade även om att börja ge gröt. hur spännande är inte det :) stora killen. så idag ska vi iväg och köpa gröt till honom så ska vi börja testa ikväll med några teskedar. hoppas verkligen att han tycker om det. om allt går som det ska och han tycker om gröten så ska han om 2 veckor kunnde äta 1 - 1,5 portion på kvällen lite innan läggdags. vilket tydligen skulle göra så att han sova hela natten lång. mmm, det tror jag på när jag ser det. nu det senaste har han vaknat 1 gång och det har varit vid 4 ungefär. det tycker jag är skitbra. men det kan ju ändras lika fort igen. men vi får hoppas att gröten gör underverk :)

inte så mycket ninja...

idag är fredrik pappaledig för första gången. så det passade ju utmärkt att han tog liam inatt. tro det eller ej men det var första natten som han tog honom. på tiden med andra ord. jag såg ju fram mot att äntligen få sova en hel natt. dock så var jag inställd på att jag skulle få väcka fredrik när liam ville ha mat men att jag skulle få somna om ganska snabbt igen. hmm, visst väckte jag honom och sedan satte oväsnet igång. men nej, det var inte liam so väsnades utan det var fredrik. sprang omkring i huset, dunkade i spjälsäng konstant och for upp ur sängen när han trodde att liam inte kunde andas för att han gjorde minsta ljud. fredrik påståt ju själv att han varit tyst som en ninja men jag liknar honom hellre med en i björnligan. klumpig klumpig klumpig. så jag har sovit mindre inatt än vad jag gör när jag har liam på natten. men det var ju hans första natt så vi får la se hur det går nästa gång. men denna natten får han minsann underkänt.

idag har vi planerat in att vi ska åka till skövde och kolla ny soffa. vi har just nu skitdåligt med plats när det kommer lite folk hit. så nu vill vi ha en stooooor soffa med divaner på bägge sidor. tror vi iaf :P vi får la se vad vi hittar. tror vi mest ska titta idag dock.

vi får besök idag

ännu en dag med otroligt fint väder. jag blir så mycket gladare när det är helt underbart väder. idag kommer monica och besöker oss vid lunch. jag hade tänkt att vi skulle gå och möta henne vid busshållplatsen och sen kunde vi ta en promenad tillsammans i det härliga vädret. sen ska det bjudas på kycklingsallad. nu har vi ju inte sett monica och hennes mage på över en månad så det ska bli spännande att få se hur stor den blivit. det är mindre än 2 månader kvar för henne nu tror jag.

igår var vi hos emma och adam. vi parkerade rumporna i vars en soffa och satt vi där och pratade och myste med bebis. det var faktiskt första gången som jag höll adam och det var ju en hiskelig skillnad. 2,5 kg gör rätt så mycket haha. jag såg även att han inte bara var lik pappa utan jag tyckte minsann att det var mammas ögon :) det var iaf hur trevligt som helst igår.

en nyföding till

Jag mezzade anna förra veckan och frågade om det var något på gång. men hon kände inget. sen mezzade jag igen och berättade om min dröm. jag drömde nämligen att de skulle få en liten alva som skulle väga 3060 g. knasigt jag vet men jag var övertygad om att det var en sanndröm. nu har det bara varit en lång väntan på det där mms:et. inatt kom det äntligen. jag vaknade av att mobilen pep och jag var måttligt glad över detta men jag kollade mezzet eftersom jag ändå  vaknat. och där var den ju:



men min sanndröm var totalt fel. det blev ju en liten kille. men vad han heter, när han kom, vad han väger eller hur lång han är vet jag inte.  de enda jag vet är att förlossningen var lååång. jag väntar in ett samtal från anna för att få veta allt allt allt. men det dröjer nog ett tag. dom måste ju ta igen sig och njuta först och sen har hon nog några att ringa :) men jag sitter som på nålar tills dess!!!

en hönsmamma med vårfeelings

jo, nog fick vi fint väder idag oxå. termomtern visar 19 grader och elin skriker:
 
VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅREN ÄR HÄR!!!!!!!

 :) kom precis hem efter en lång och härlig promenad. svettades som en liten gris gjorde jag. nu ligger lillen och sover i sin vagn här på altanen. jag kan inte riktigt låta honom ligga här själv så jag sitter här bredvid vid bordet och bevakar haha. har väldigt svårt för att lämna honom ute. man vet ju aldrig vad som händer. om någon tar honom eller om en katt kommer och lägger sig på honom. allting kan gå fel så snabbt. hönsmamma jupp jupp

nu ska jag bara sitta här och njuta av värmen tills lillen vaknar för då blir det full rulle igen!

abstinens

lillen ligger och sover. jag har surfat nätet, städat, förberett hans mat, tittat tv, allt för att få tiden att gå till han vaknar. men jag vill ha min booooooook. nu har jag läst ut den andra boken i twilight-serien och jag har inte den tredje. men igår ringde jag hem till skåne och bad mamma eller erica att skicka upp den tredje. min kära lillasyster har ju nämligen allihop men jag glömde ju såklart ta dom med mig när vi var där. så jag får vänta en eller två dagar till innan jag kan stilla mig begär. ABSTINENS

som en liten fisk

shit vilket väder det bjöds på igår. kändes ju verkligen som att våren hade kommit. dock så är det ju mulet just nu så vi får la se om det blir lika bra idag eller om det var slut på det fina. vi var ute och gick igårkväll (allihop) och då kände jag den underbara doften av grillat. så jag slängde mig sen på telefonen och frågade emmie om de ville vara med och grilla i helgen om vädret tillåter. så det är spikat så länge vädret vill. så nu kör vi lite soldans hela veckan.

igår var det äntligen dax för babysim igen. har ju gått 2 veckor sen sist eftersom påsk kom emellan där. jag fick planera förmiddagen in i minsta detalj när det gällde sova och äta så att han skulle ha ett humör som var på topp. :) förut när vi varit där så har han ju varit lite försiktig och mest bara titta sig omkring på alla de andra bebisarna. krupit ihop som en boll när vi skulle ligga på rygg och inte alls velat ligga på magen. han har ju aldrig varit ledsen utan mest bara velat spana och mysa. men igår kom han verkligen igång. när han låg på rygg sprattla han och jag behövde bara hålla upp hans huvud, resten av kroppen kunde han hålla upp själv. vi testade såklart mage oxå och då skrattade han och lyfta upp huvudet hur bra som helst. vi testade allt några gånger och det gick jättebra hela tiden. vattenkannan, där vi säger: "nu kommer det vatten" och sedan låter man vattnet rinna längs ryggen till att börja med och sen går man över huvuet så att de får vatten över ansiktet. då tränar de på att hålla andan när vattnet kommer. det gick oxå hur bra som helst. han gillade verkligen simningen igår och det var så roligt att se. nu har jag sagt till fredrik att han få ta ledigt en måndag dels för att han ska få se hur han är i vattnet men oxå för att jag vill fotografera det :) vår plutt är ju så duktig

Harry´s i fredags

ja, i fredags var det ju dax för den första utgången sedan istiden och jag hade höra förväntningar. vi lämnade liam hos mia och johnny först sen gick vi över till emma och robert där vi satt och snacka lite innan vi blev inskjutsade till staden och harry´s. där mötte vi upp linda och anders. sen var det god mat och gott att dricka. jag är ingen som brukar ta drinkar men jag tog allt en drink innan maten. mums mums :) lammytterfilé med svamp beställde jag. shit, det var så jäkla gott. varför är vi inte ute och äter oftare undrar jag. det är ju såååååååå gottit!!! efter maten försökte vi hitta ett annat ställe med lite drag. jag ville ju ha mitt dicko (aka disco) och vi letade i heeela staden för att hitta det. men det var verkligen bottennapp överallt så det slutade med att vi gick in på harry´s igen (fick nu betala inträde, smart smart) men nu hade vi alla gått av oss den lilla spriten vi hade i kroppen så vi satt som sura tanter och gubbar och blängde på alla små våp där. så det blev hem ganska tidigt. en natt utan att behöva mata var helt underbart. även om jag innan jag somnade låg och lyssnade efter pip från honom så somnade jag rätt fort och sov gott.

vi hade en riktigt kul kväll och vi ska minsann göra detta lite oftare. helst med mer supa och mer eddie den gången :)



emma och något fyllo på väg in till staden :)



 allihop inne på harry´s



robert är visst lite blyg



emma vandrar från krog till krog

där fick jag

där fick jag för att jag skrev att jag hade en duktig son som somnade själv. igår efter kvällsmaten så gallskrek han i över en timme innan han somnade hos mig. oj så arg han var. han tog verkligen i från tårna oxå. men när han väl somnat så lyfte jag över honom till hans säng och där fortsatte han att sova. antar att han någon gång då och då måste visa vem det är som verkligen bestämmer här i huset. :P

nu sitter jag med färg i håret. hade en snygg utväxt som skrek efter lite brun färg. lillen har precis somnat. lite senare ska vi till emmie & co så de kan låna min bil för att göra lite ärende. sen är det hem igen och packa och gör oss iordning. vi ska nämligen till harrys ikväll med emma och robert och roberts syster och hennes gubbe. liam ska då passas av farmor och farfar. måste säga att jag har lite ångest. jag vet ju att de tar väl hand om honom och han har det hur bra som helst med dom. men just på kvällen och natten vet jag att han är lite kinkigare och gråter lättare. så det kommer nog att bli några samtal till lovene under kvällen. vi ska ju sova i lovene så vi är inte ifrån honom så länge. det ska nog gå bra :)

småkryp

fredrik är iväg med krille och skjuter, liam ligger här bredvid mig i soffan och håller på att somna så jag passar på att surfa runt lite. föe tillfället  är liam otroligt duktig på att somna själv. det är inte ofta som han ligger och gastar i min famn innan han somnar. nu kan jag ofta vagga och mysa med honom en stund och sedan lägga ner honom innan han somnat så tar det en liten stund så har han somnat. måste ju säga att nappen har en stor del i det. han somnar utan den oxå men nappen hjälper mycket om det är så att han är gastig.

dagen idag har varit hur mysig som helst. vi startade dagen lite innan 8: mat och en lek och bus i massor. sedan sov lilleman i 2,5 timme så då kunde jag fixa och trixa med alla kort vi tagit under de senaste månaderna. det är dax att framkalla dom nu. nästan 500 bilder har vi och 99,9 % av dom är på liam :) så snart kan/ska vi tapetsera våra väggar med bilder på vår goding!!! när liam vaknade så var det ju mat och bus igen. sedan gick vi in till bya. skulle bara ha hårfärg. det visade sig att det var marknad idag. jag har aldrig koll på det. dock så regnade det lite smått så det var inget kul att gå där. så vi drog hemåt ganska snabbt. skönt att vi kan ta så långa promenader nu när barmarken är här för att stanna.

vi har haft en liten lässtund nu ikväll. jag köpte ju en tygbok på ikea. jag har letat lääänge efter en sådan och den jag hittade på ikea var så fin och mysig. den är med djur som man kan sitter fast i snören som man kan "plocka ur" och dra i. hur fin som helst. liam ville mest bara smaska på dom medan jag hittade på en liten saga. men han verkade trivas iaf :)

liams ikea

aaaa, vilken seg och tråkig dag det har varit idag. gick upp vid 7 eftersom lilleman tyckte det var dax att röra på fläsket. sedan var ju tanken att vi skulle till emma och adam så därför tänkte jag att det var lika bra att börja dagen tidigt för att undvika stress. men jag fick ett mezz av emma där hon skrev att hon blivit förkyld. självklart fick vi komma ändå men jag tyckte det var onödigt att riskera att liam blir sjuk. känns onödigt. så dagen blev låååååång idag. kan ju säga att det var skönt när fredrik väl kom hem. :)


vi var på ikea efter att vi varit hos farmor i malmö. då köpte vi äntligen en stol till liam. han provsitter några minuter åt gången varje dag nu.



mamma och pappa köpte den fina lekfilten till liam. den är ju helt underbart fin och mysig. den kan han krypa omkring och upptäcka saker på sen.,



fiskarna hemma hos sandra och noel var ju en stor hit så därför köpte vi en till liam oxå. dock fanns det inga fiskar men det blev småkryp istället. och som ni ser så var även det en hit :)

det blev bara till liam på ikea. köpte lite kräkhanddukar och lite skålar och skedar till hans "mat"debut :)

Besök hos farmor i Malmö

på fredagen var det dax att åka till farmor nere i malmö. alla utom ericafika åkte med neråt. som vanligt så bjöds det på god mat, efterrätt och fika. man skulle ju kunna tro att elin (som vanligt) vräkte i sig av allt som serverades men icke. jag stod emot det mesta faktiskt. men det som jag smakade var som vanligt gottit. jag och farmor hade en liten dispyt om hur liam skulle skötas (eller hur man ska uttrycka det) jag gillar inte alls att folk ska lägga sig i. det är en annan sak om jag skulle göra uppenbara fel som att låta honom gå klädd i shorts mitt i vintern. men nu tyckte hon att det var fel att han inte sov hela nätter, det var fel att han hade napp och sen gav vi honom för mycket mat. jag försökte poängtera för henne att vi vet vad som är bäst för honom och då fick jag till svar att det gjorde jag inte trodde hon. min farmor ska man ta med en nypa salt men då blev jag förbannad.  jag kände mig påhoppad av henne och blev både ledsen och arg. vi gör allt för vår son och vi är de som känner honom bäst. ingen har rätt att säga något annat.



god god mat



lilleman fick bara titta på



efterklädbyte fick han sitta hos mamma lite oxå



famor ville ju oxå busa

det var absolut kul att få träffa farmor. visst, vi hade vår lilla dispyt som gjorde mig arg men känner man min farmor så.... hon menar väl egentligen.

the saga

för bra längesen så såg jag och fredrik filmen twilight. jag tror att fredrik lämnade soffan ganska snart efter att filmen började men jag såg hela. hela vampyrgrejen har jag gillar skarpt sen jag läste En vampyrs bekännelse för läääängesen. så jag trodde att jag skulle gilla filmen. men inte då. mycket konstig film som jag inte alls kunde förstå riktigt. det fanns lixom ingen logik i den och dialiger och händelser hängde lixom inte ihop, enligt mig. varför skulle bella och edward ens börja prata med varandra? nä, inget funkade i mitt huvud.

jag har dock lånat böckerna av min lillasyster för ett bra tag sen men inte läst för jag visste inte om jag ville. var ju inställd på ännu en flopp. men så började emma snacka om dom och hon tyckte dom var kanon. så jag har gett dom ett försök. jag läste första boken, "Om jag kunde drömma" under resan till och från skåne. JAG ÄR FAST. jag älskade boken. nu är allting mer logiskt. dom har ju missat massor i filmen anser jag. jag har nu börjat på tvåan "När jag hör din röst". böckerna är ju lite åt ungdomshållet helt klart men det har jag inga problem med.

jag ser fram mot mitt nästa möte med edward och resten av gänget.

måndag fast tisdag egentligen

ja idag var det måndag igen fast egentligen tisdag. inte mig emot att veckan blir lite kortare. bara härligt. på bra väder oxå. i skåne hade vi toppenväder hela tiden så vi kunde ta många härliga promenader. igår var det ju skitväder men jag tog iaf en promenad själv och lämnade killarna hemma. skönt att få lite egentid.

just nu sitter liam och smaskar på apington för fullt. jag vet inte alls vad vi ska hitta på idag. beror ju på vädret. men vi hoppas på en promenad in till bya för jag ska hämta ett paket. en ny vårjacka och en bikiniöverdel. beställde ju en ny bikini när jag bestämt att vi skulle börja på babysim. men de beställde jag i den storlek jag hade när jag ammade. liiiiiiite skillnad nu när jag inte gör det. :P så det fick bli en ny. oxå en jeansjacka för det har jag inte haft på måååååånga år.

näe, dax för lite bebisbus :)

Hos Sandra och Noel

som jag har längtat eftet att få träffa sandra och hennes lille goding noel. i torsdags var det äntligen dax. jag och liam åkte ut till dom i ekaryd i torsdags och spenderade största delen av dagen hemma hos dom. vi satt i soffan och pratade om lite allt möjligt. det handlade mest om livet med en liten bebis såklart. vi hade så jäkla kul. efter sådana besök så vill jag absolut inte lämna skåne. som tur är så är sommaren snart här och då blir det skåne igen :)


massa med småkillar :)
Liam fick prova Noels stol.
 ostadigt än men det ska snart gå



killarn gymmade järnet medan morsorna fikade lite
ser man bara till storleken så syns det minsann inte att
det är mer än 2 månader mellan killarna. men utvecklingsmässigt så
ligger Noel före. han  stod och hoppade i sandras knä, rullade nästan runt
i gymmet och var hur stadig som helst.
en duktig liten kille :)



Noel spanar in sin nya kompis



en tokglad liten kille



jag lånade ut min lille kille en stund. men han hade koll på
att jag inte gick någonstans



noel hade ju roliga fiskar ovanför skötbordet.
Liam skrattade som en galen liten bebis åt dom

för kort...

nu är vi hemma från skåne. vi fick tre heldagar där nere men det var på tok för lite. jag behöver minst en vecka för att jag ska kunna stilla mitt skånebegär för ett litet tag framöver. men vi hade det iaf hur bra som helst. vi var hos sandra, famor, ikea och sedan firade vi påskafton i hässleholm. jag ska skriva lite utförligare om varje besök i senare inlägg hade jag tänkt. orkar inte hålla på med bilder just nu. 

nu har vi iaf parkerat oss i sängen, liam har precis somnat efter en liten tjutperiod, fredrik kollar på film och jag surfar som attan.

Valfritt innehåll
RSS 2.0