Bling Bling

 
Minus 7 grader kanske inte är något som får mig att hacka tänder men vår innetemp får mig att göra det. Det måste vara fel på något här hemma för nu är här kallt jämt. Tempen måste upp över 22 för just nu är här kallt som i en isbjörns rövhål :P Raggisarna har åkt på och jag hoppas det ska få upp tempen i min kropp. 
 
Eftersom det är fredag idag så är Liam hemma från dagis och förmiddags var vi iväg till leksaksaffären för att inhandla lite pyssel. Jag har ett armband här hemma som jag fått av Noel för ett tag sedan och det gillar Liam skarpt. Så nu har vi köpt lite pärlor och vi pärlade ett fint armband till Liam förut. Han är såååå nöjd och armbandet kommer nog aldrig åka av den lilla handleden igen :) 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker det är lite tråkigt att alla pärlor är så "tjejiga". Varför kan det inte finnas en blandning av bilar, blommor, hjärtan, djur, stjärnor osv.  Finns säkert på nätet att hitta.
 
Vera gick inte lottlös när vi gjorde bya i förmiddags. Vi har ju en butik här som har fina barnkläder. Lite dyrare så jag handlar där inte så ofta men jag brukar gå in och leta efter lite reaplagg. Nu hittade jag fina bodys som funkar fint till vardags. Man kan inte ha för många eftersom det spys, dregglas och skits ner hela tiden!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Prosit"


En snorig puss som lämnar slajm över hela munnen, en kletig hand som klappar en på kinden, en nysning ner i ens mat eller varför inte en liten som torkar bort snoret på ens tröjaxel. Att ha ett förkylt barn är en jissel, när hela familjen snorar då börjar det bli riktigt äckligt. Snor överallt och det går inte att komma undan.

För en stund sedan gick våra gäster hemåt. Trion Matilda, Oskar och Gustav har varit här och förgyllt vår eftermiddag. Pojkarna lekt på bra idag så mammor och bebisar kunde slappa ordentligt. Gustav är så liten om man jämför med Vera så det känns nästan som att Vera inte är bebis när jag ser honom. Hon är som en jätte i jämförelse. Får se till att fota dom bredvid varandra nästa gång vi ses.

Nu ska jag sluka lite ipren, dra i mig lite nässpray och sen krypa ner i soffan. Liam kollar på film, Vera sover och Fredrik är på gymmet! Får se hur länge det är lugnt här hemma.

Harmoni blandat med lite sömnbrist


Morgonpromenaderna ger mig energi i massor! Efter några nätter med mindre sömn så är det skönt att få andas krispig luft och få igång kroppen. Och i den här omgivningen så kan man inte bli annat än harmonisk :)

Nätterna med avvänjning har väl gått så där. Hon kan ofta somna själv men sover inte mer än någon timme. Sen viftas det så att nappen flyger all världens väg och då går man ju under typ... men vi kämpar på. Någon gång ger hon la upp. Att vara förälder handlar väl om att vara envisare än ungen eller? ;)

Wish me luck


Det här med att få en liten unge att sova själv på natten är en kamp minst sagt. Helst vill Fröken V sova så när mig det bara går. Det ska bytas svett och tutten ska vara inom räckhåll hela natten lång.
Jag ska egentligen inte klaga allt för mycket. Jag sover helt ok. Men nu börjar min kropp säga ifrån. När jag vaknar på morgonen värker ryggen. Att ligga helt still i flera timmar börjar ta ut sin rätt nu.

Så nu är det avvänjning som gäller. Hon måste vänja sig vid att sova allena. Första natten gick förbannat bra. Hon somnade i vagnen vid 19,40 och sov till 23. Hon fick mat och sen åter ner i vagnen och sov till 4. Mat igen och sen sov hon hos mig för jag orkade inte bära över henne! Perfekt början! Kvällen efter gick det skit. Hon skrek i högan sky i 1,5 h. Sen gav jag upp och hon stensomnade bredvid mig!
Ikväll är det dags igen och hon sover sött i soffan. Wish me luck!

Maximera din träning


Jag börjar undra varför jag lägger nästan 400 kr på ett gymkort varje månad. Det är knappt det behöva när man har två ungar för dom håller en minsann tränad ändå.
Mitt bästa träningstips blir idag:
Ta ett styck litet barn och lägg i vagnen. Ta ett styck större barn (ca 18 kg) och sätt detta barn på pulka eller liknande fordon. Ta tag i vagn och snöre till pulka och börja gå. För att få ut maximalt av denna träning ska du sikta in dig på de gångbanor som alldeles nyligen blivit sandade. Då blir motståndet perfekt för pulkan och du ska då kunna jobba upp en ordentlig svett! Du kan oxå be pulkaåkare att svänga fram och tillbaka över vägen (om denne ha tillgång till ratt på sitt fordon), då har du lagt i ytterligare en högre växel på detta pass! Stort lycka till!

Tutte i det fria!!

Värk i benen ikväll. En skön värk. En värk som beror på att jag var på gymmet i förmiddags och stångades med löpbandet och sedan en massa spring i pulkabacken och dinosaurielek med Liam. Kroppen har fått jobba idag!!

Häromdagen så var jag på veckans andra body combatpass. Allt gick skitbra och det var kul. Precis som det bör vara. Men passet är bara 30 min så jag hoppade upp på löpbandet för en 30 minutare där oxå. När jag börjar springa så slår tuttarna rätt ner i löpbandet och upp och slår mig rätt på hakan... nästan iaf. Känslan var den. Jag var tvungen att hålla i ena tutten för det gjorde minsann ont. Men vad känner jag då??!! Bara halva sportbhn är på. Med andra ord: ena tutten hoppar i det fria under träningslinnet.
Jag ammade innan träningen och glömde rätta till outfiten igen! Händer ofta då jag är hemma och det där var nog både första och sista gången det hände utanför hemmet :P

Upp och in i brasan


Jag sitter så nära brasan som jag bara kan. Jag känner lite för att trycka upp fötterna mot glaset men jag antar att det är att gå för långt. Men här är så förbannat kallt!! Tog en lång och kall promenad med Emmie och Fröken V förut och kylan har slagit sina klor om mig och det verkar inte som att den tänker försvinna än på ett tag.

Veckan som gått har varit lugn och skön. I torsdags var vi på kalas hos Oskar som nu fyllt 3 år. Annars har det varit träning och promenader som gällt.

Nu har det badats färdigt tydligen!

Jan. 16, 2013


Frukosten är intagen och jag hör en liten tös jollra från sovrummet. Liam smaskar i sig sista smörgåsen och berättar samtidigt vad som står på schemat idag: hästar, kana, motorpulka, gunga.. verkar som att vi ska gå ut :) Får hoppas att det inte är allt för kyyyligt!

Igår var vi hemma hos Matilda, Oskar och lille Gustav. Jisses vilken liten plutt han var. Att Vera varit så liten för inte alls längesen har jag redan glömt. Ofattbart!

Nu ska vi dra igång dagen med lite tvätt.

Ett kärt återseende


Varje gång jag drar ut en låda eller öppnar ett skåp här hemma så möts jag av kaos. Massa skit som bara pressats in. Jag har som mål att ta tag i dessa skåp och lådor och jag börjar idag.
Man kan ju hitta lite vad som i dessa lådor men oftast bara skit. Men idag blev det ett kärt återseende. Mina fina Efva Attling örhänge som jag fått av skånesläkten när jag tog examen. Som jag letat efter dessa!!!
Fan vad glad jag blev :)

Bra fördelning

I eftermiddag ska Fredrik träna och sen kommer svärisarna. Det behövs städas. Så jag och kidsen har gått ut och pappa Fredrik har höjt volymen på stereon och fattat tag om dammvippan!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2013/pic_50f28856ddf2b315d1c098f7.jpg" class="image">

Vera 3 månader

 
Ja minsann, nu har lilltösa gått och blivit hela 3 månader. Hon blev det förvisso i torsdags men vem orkar vara petig lixom. Jag tänkte slänga in lite info om vår Veris eftersom det har frågats en massa:
 
Älskar: Tuttar tuttar tuuuuuuuuttar!!! Att ligga vid mammas tuttar är ju lätt det bästa som finns. På natten är det bäst om man får ligga upptryckt så pass nära att ens andningsvägar nästan täpps t
 
ills av massa tutte! 
 
Hatar: Asså det här om att inte plockas upp direkt när man markerat att man faktiskt tröttnat på att ligga själv, det går fet bort. Vill jag komma upp så är det minsann direkt, in om 15 sekunder.
 
Hobby: Två stycken faktiskt. Att gå upp i falsett är absolut en favvis. Ska det ändå pratas så kan man ju göra det så att aaaaalla hör en, inte bara dom som bor i samma hus!
Sen är det ju så gottit att tugga på dom små nävarna. Ujujujujuj, helst ska dom vara indränkta i massa saliv oxå, då är dom extra smarriga må ni tro.
 
Mål i livet: Att spränga rutorna med ett perfekt falsettskrik hade varit något det!! 
 
Vi var på bvc på 3 månadersdagen och nu har BebisLiam kommit ifatt lillsyrran. Dvs vid 3 månaders ålder så väger kidsen samma och är lika korta: 6800 g och 63 cm. Vera har varit större än Liam fram till nu men nu är de sida vid sida..... typ. 
 

En hundvalp...?


När man är mammaledig så har man ju chansen att glo på en massa skit på tv. Ellen går lite innan vi ska hämta Liam och det blir att jag kollar på det ibland. Idag hade dom ett inslag med roliga foton. Här är ett foto på en hundvalp..... eller? Jag fnissade nästan mig till döds

Memory


Hemma hos familjen Andersson/Sahl har det minst sagt varit lugnt idag. Större delen av dagen har vi spenderat i soffan framför tvn. Jag har ju all rätt att vara placerad där men vad dom andra tre gjorde där det vet jag inte ;)
Vi har tittat på film och spelat memory 52 miljoner gånger. Liam är en hejare på det minsann! Och det är faktiskt ganska kul att spela :)

Aj aj aj


Frossa, feber och ont i ena bröstet, så såg min natt ut. Mjölkstockning var ett faktum. Natten blev ganska sömnlös så Fredrik är hemma med oss idag så att jag kan vila. Febern har gått ner så jag är lite piggare.

Åter till kudden

-900 kalorier


Så kom träningspasset som jag varit aningens förskräckt inför. Lite rädd till och med. Sandra tyckte att jag skulle hänga med på ett Body Combat-pass på 60 minuter. Body combat har jag velat prova länge men i och med att det är mycket hopp i det så har jag väntat lite. Tänkte dessutom börja med ett 30 minuterspass. Men när Sandra avslöjade att man bränner ca 900 karlorier på dom 60 minuterna så kunde jag ju inte tacka nej ;)
Men jag tvivlade på att jag skulle kunna gå ut ur salen för egen maskin. Det kunde jag dock! Jobbigt och svettigt pass men det var riktigt skoj att bränna alla dom däringa kalorierna!! Så det blir BC-pass imorrn oxå!

Åh vad härligt


För en stund sedan så snöade det i några minuter. Kan det vara så att den snöiga vintern inte är över än? Nu när vi blivit av med all snö och det enda som avslöjar att vi haft snö i massor är några snöhögar här och var, så vet jag inte om jag vill ha tillbaka snön. Skönt att kunna ta sig fram överallt och att kunna ta en löptur då och då. Vi får la se vad VäderGudarna bestämmer sig för.

Imorse när jag sa till Liam att det var dags att åka till dagis fick jag svaret: Åh vad härligt att åka till dagis mamma!
En kille som de senaste dagarna verkligen började sakna dagis. Han var i extas när vi skulle köra :)

Vi lekte lite på dagisgården igår men Liam blev så besviken när han insåg att det inte var några kompisar där. Men det gick bra att leka ändå!

This is the time


Imorrn återgår vi till vardagen igen. Fredrik börjar jobba igen och för Liam är det dags för dagis igen. Två veckor har killarna varit hemma och vi har alla njutit av att få vara lediga tillsammans.

Igår åkte vårt Skånebesök hem igen efter att ha spenderat några dagar här uppe hos oss. Vi hann med en del under besöket och det har varit en rolig vecka.

En del av mig önskar att killarnas ledighet varade lite till. Det är kul att kunna hinna med att göra lite mer saker ihop och då kunna göra det lite spontant. Samtidigt är det skönt att få återgå till vardagen och dess lunk.
Veckan som kommer bjuder på några schemalagda aktiviteter och en av dom hoppas jag är att vi ska få träffa Matildas lille Gustav!

Alla 2012:or har anlänt

 
Fem stycken 2012:or var planerade och nu har alla kommit och alla prickade in 2012-året. 
 
Sandra var först ut med en liten Ebbe. Han kom i mars efter att Sandra gått 12 dagar över tiden. När Sandra berättade att dom väntade en liten till så var jag själv mitt i "sorgen" av att jag inte trodde att jag skulle få fler barn. Så visst var jag avis på Sandra men samtidigt kunde jag vara så glad för Sandras skull!
 
Förvånande nog så var vår Vera nummer två 2012. Ett sms från Fredrik i december och sen tog det två veckor så växte en liten Vera i magen. Fast jag var till 100% säker på att det var en liten pojke som skulle komma till oss. Så nog var jag chockad när det var en liten Vera!
 
Anna ringde och ringde till mig men fick inte tag i mig. Så när vi träffades i Skåne i somras såg jag en liten kula men sa inget. Några minuter in i fikan så avslöjade Anna att dom skulle ha barn i december. Men det blev en novemberbebis, en liten Max.
 
Jag och Matilda diskuterade barn och bebisar i massor och vi var lite i samma sits med karlar som var tveksamma till att satsa på ett barn till. Så när Matilda avslöjade att dom skulle försöka och sen även när hon blivit gravid så förstod jag en lycka mer än väl :) 
En till decemberbebis och lille Gustav föddes den 19 december hemma i hallen!!
 
Och det var inte den sista decmberbebisen för den 23 december föddes Lilly, dotter till Fredriks barndomsvän Chrille.
 
Så nu har alla bebisarna anlänt och det är bebisar i varenda hörn!!

Odelally

God Morgon denna fredag!
Dom senaste dagarna (kanske veckorna tom) så har jag haft lyxen att få sovmorgon varje morgon. Fredrik är ju hemma och han har gått upp med Liam medan jag och Vera har kunnat sova vidare till både 9 och 10. Uppskattas verkligen. Men på måndag är Fredriks semester slut och det är slut på sovmorgnarna. Usch, jag som vant mig!
Men idag är jag uppe tidigt för att jag ska hinna med en löptur innan dagen drar igång. Det känns som att denna löptur kommer bli jobbig. Heja mig!!

Sen ska vi ( mora å söstra*2) in till staden och strosa lite. Får se om jag kan bränna lite mer på det där presentkortet :)

Glass i Små Lass

Idag inviger jag min julklapp. Fick en liten glassmaskin av Fredrik. Så imorrn bjuder jag Skånebesöket på glass!

Ingen nystart

Hur många är det nu som börjar det nya året med nya löften? En hel drös skulle jag tro! Många ser det nya året som en chans till nystart. Jag är inte en av er ;) Nystarter tycker jag att jag gör lite då och då. Gäller lite olika saker varje gång men jag tycker att jag behöver det lite då och då. Kan gälla relationer, föräldraskap, träning, jobb... nya mål och något nytt att sträva efter. Det behöver vi alla hela tiden. Inte behöver vi ett nytt år för att göra en nystart!

Gårdagens afton gick väldigt lugnt till om vi bortser från alla drabbningar som skedde när vi spelade spel ;)
Emmie och Noel var här och vi åt god mat och tog det väldigt lugnt. Det var några år sedan vi stressade upp oss över hur nyår skulle firas. Och visst är det skönt men nog skulle det vara gött med en fylla nästa gång!!

Valfritt innehåll
RSS 2.0