Så här är vi lediga...

 
Sol regn sol regn sol regn sol........ ja vad ska denna "sommar"dag erbjuda tro? Två fina dagar har vi fått njuta av och igår var det till och med uppe i 25 grader. Då är det ju faktiskt sommarvarmt och alldeles lagom för en gravidis som jag. Jag kan få ångest av tanken på sommar med 30-35 grader varmt. Hur olidligt kan inte det bli för en som redan har en förhöjd kroppstemp på grund av allt bakande i kroppen. Jag ser mig själv ligga vid strandkanten som en strandad val. Liam och Fredrik får springa mellan vattnet och mig och kasta hinkar med vatten på mig. Lite viftande med palmblad och servering av kylda drycker. Herregud, det låter ju mer än perfekt egentligen haha. 
 
Nu på morgonen har jag parkerat min son framför ett otal med filmer medan jag själv har rusat (så mycket en tjockig nu kan rusa) mellan tvätt och städning. Nu är det färdigt och jag kan pusta ut. Nu slipper vi göra det i helgen. Nu återstår bara lite handling så är vi färdiga med allt det tråkiga för idag. I eftermiddag kommer Emma och Adam och hälsar på oss. Då hoppas jag på sooool så att vi kan gå till lekplatsen en stund så att lite spring i benen kan springas av :)

Kroppssmör a la brasilianska nötter

 
Finns det någon kroppslotion som slår Bodyshops sortiment? Nä!!! Det är skitbra för kroppen och för torr hud gör den ju underverk och dessutom så luktar dom gudomligt. Min stora favorit var länge kokosvarianten. Men så förra sommaren gav Emmie mig Brazil Nut och jag vart hooked. UNDERBAR!!!! Tyvärr så ingår den inte i deras sortiment längre och för några dagar sedan skrapade jag bort det sista kladdet i burken. Sorg! Fet sorg. Vad gör man nu när den inte går att få tag i längre??? Återgå till kokos? Men den är ju inte i närheten så gudomlig som de brasilianska nötterna..... 
 
Men så fick jag ett presentkort och tänkte att jag skulle ge det en chans. Traskar in i affären och spanar. Och där är dom ju, de brasilianska nötterna!!! En hel höööööööööög bara till mig!!! Och för en billig peng. Gud har hört mig. 
 
Två brasilianska, en papaya och en mandel. Här ska det smörjas in med kroppssmör. En liten vattenmelon läppglans fick följa med oxå. Allt detta för ynka 400 riksdaler. Herreminjeeeeeeesus vad jag fyndade! 
 
De brasilianska nötterna finna tydligen inte i deras sortiment vanligtvis men dom slängs in och reas ut lite då och då. Märligt märkligt!

Min man han kan han

 
Idag fick jag födelsedagspresenter av Fredrik. Oj som han hade funderat och tänkt. Allt för att det skulle bli helt rätt. Han har verkligen lyssnat in vad jag ville ha och lyckats till 100%.
 
Vad han kan min man. Alldeles själv kom han på´t :)
Jag är supernöjd <3 Fick även en jättefin tröja som Fredrik tycker ser mer ut som en duk iofs haha. 
 
 

Efter kvällens bokläsning vid nattning

 
Liam: Måste hämta ny bok mamma.
Mamma: Nä det räcker med en bok idag Liam.
Liam: Näää, måste ha ny bok.
Mamma: Vi får läsa en till bok imorrn.
Liam: Måste hämta ny bok mamma, det är saaaaaaaaant!.
Mamma: Ligg ner Liam, det blir bara en bok idag.
Liam: Det är saaaaaant mamma. Ny boooook.
 
När Liam håller på och trotsar och säger nej till allt så brukar jag oxå säga så: Jo Liam, det är faktiskt sant!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Avdammad tränare

 
Trots mitt positiva inlägg om löpningen förra veckan så har jag nu fått lägga skorna på hyllan och insett att det funkar inte. Sprang 3 turer förra veckan. Men lördagens löptur resulterade i att jag hade ont i mitt bäcken i flera dagar efteråt. Det är det inte värt. Det är trots allt 3 månader kvar till bebis ska komma och jag vill gärna kunna röra på mig i vardagen fram till dess. 
 
Men vi har ju vår lilla maskin här hemma som ni kan se har stått och samlat damm ett tag
 
 
Så den hoppade jag upp på idag och det kändes bra. Mycket skonsammare mot min kropp och jag kunde köra på i flåsatempo. Än så länge känns det bra i kroppen så jag tror att det ska gå bra att använda denna några gånger i veckan ett tag framöver. Vore kanon i så fall!!
 
Titta dock inte på pulsen för detta foto är tagit en stund efter att jag avslutat träningen och pulsen hade fått lugna ner sig lite :)

Lika som bär

 
 
 
Ligger och tittar på Spanien 
mot Frankrike och jag tyckte att det var helt sjukt vad lika den svenske ko
mikern Pär Andersson och frankrikes landslagsman Ribbery är. Men så slängde jag upp bilderna här och då börjar jag undra hur jag tänkte.... Men visst är dom liiiiiite lika någonstans..? Joooooooo kom igen nu
. Det ser du la.... ;)
 

Midsommarhelgen med oss

 
Inget bloggande under denna midsommarhelg precis. Har passat på att njuta till fullo av de senaste dagarna som har bjudit på mycket gott sällskap och massor med god mat. 
 
I torsdags så firade jag och min käre make att vi har varit tillsammans i 10 år och inte blivit tosiga på varandra alltför många gånger haha. 10 år tillsammans och 9 av dom har vi bott ihop. Jag känner mig allt lite gammal som haft stadigt sällskap såååå länge :) Men så tänker jag på att det gäller att stå ut 40-50 år till och då blir jag svettig ;) Näe, kanske inte svettig men det är fan strongt att lyckas hålla ihop hela livet så klarar vi det utan att hata varandra så räknas det allt som en bragd. Jag hoppas på detta men det är inget jag tar för givet. Det är lång tid.
 
Jag bjöd med Fredrik till Bakgårn men jag var lite orolig att han inte skulle gilla det. Han kan vara lite kräsen när det gäller nyheter. Men han gillade det och tyckte att vi borde gå dit fler gånger. Självklart blev det tapas även denna gång och det var himmelskt! 
 
Himmelska tapas!!
 

Midsommarafton firade vi mer Fredriks släkt ute i stugan på Kållandsö. Vi hade ju verkligen tur med vädret. Det var fint hela dagen men sen när vi kommit hem och landat i soffan så öppnade sig himlen. Perfekt!! Midsommarfirandet ute på Kållandsö är alltid mysigt. En stoooor midsommarstång reser dom, sen är det dans, tävlingar/lek för barnen, lottdragning, fika, och godisregn. Liam totalvägrade att dansa. Han illtjöt hela tiden så i år fick vi strunta i det. Men godiset gick hem :)
 
 
Och midsommar avslutas med min födelsedag idag :) Jag har blivit firad hos svärisarna där vi har grillat och jag tog med mig en tårta som jag faktiskt gjort själv. Pluspoäng på det :) Blev en riktig sommartårta som mamma alltid brukar göra. Glömde dock ta bildbevis på min skapelse men ni får tro på mitt ord: den var riktigt god och allt åts upp! 
Så nu är jag 28 år ung och älskar livet. Det kan inte bli bättre än så här känns det som

Nu är naglarna fina igen!


Let the mess begin


 

Ja, det är dags att låta oordning och stök ta över här hemma. Här ska det nämligen renoveras. Jag ser verkligen fram mot slutresultatet men vägen dit skulle jag mer än gärna hoppa över. Att åka långt långt bort under tiden hade ju inte varit helt tokigt.

Nu när vi går från 3 till 4 här hemma så behöver vi flytta om oss lite. Datorrum blir till ett barnrum och var ska då min käre make utöva sin hobby?
Jo, det blir till att fixa vårt sovrum. Sovrummet ska renoveras totalt. Det ska gå från ett pluttrum till ett sovrum på 20 kvadrat.

Här ska vi sen få plats med säng, stora härliga garderober, skrivbord med dator, ett litet bord och fåtölj och nästan det bästa av allt: en helfigursspegel. Det har jag inte haft sen vi flyttade till hus. Ja nu vet ni varför det ser tokigt ut ibland när jag kommer ;)

Detta rummet kommer bli så jäkla bra. Förhoppningsvis tar det inte hela sommaren att få det färdigt. Men det är ju verkligen mer att tänka på än vad man tror. Men Fredrik är taggad och har kommit en liten bit på vägen redan. Jag tackar gudarna för att jag har en händig man!!!


























'

Från ingenting till en liten människa


Fredrik pustade och fnös när jag drog upp honom ur soffan och in i sovrummet för att ta magbild för v26. Men upp kom han och bilder blev det.
Idag är det 97 dagar kvar till beräknad förlossning. Det är ju ingenting. Men under den tiden så ska bebisen öka 2 kg i vikt och 25 cm i längd plus att han ska fortsätta utvecklas massor. Mycket ska hända på den lilla tiden.
Tänk  att det bara tar 9 månader att skapa en människa. Helt otroligt.

"Hur får en jakthund en räv till att fly?"


Kul att få se en ny film på vår tv. Nu går Micke & Molle på repeat här hemma. En gammal goding jag själv tittat på några gånger under barndomen :) Snart är det dags för sängen för liten och skiten men vi hinner mysa lite till. Är ju ledigt imorrn oxå.

Små små nävar

Det enda som visas på vår tv nu är fotboll. EM-fotboll. Varenda match är av intresse. Tänk att det faktiskt finns dom som knappt har en aning om att det är fotbolls-EM. Jag menar inte att man måste vara intresserad men att inte ha en aning om att turneringen är igång är ju bara konstigt. Hur går det att missa? Hade en på jobbet som häromdagen inte ens visste vilken sport vi pratade om..... jisses! Snart Holland - Tyskland, får inte missas :)
Äntligen har vi fått njuta av lite sol och värme igen. Vi håller på att regna bort men idag fick vi torka lite. Jag vill inte ens kolla väderprognosen längre, det har varit så jäkla deppigt det senaste. Idag fick vi njuta och jag och Liam passade på att ta en riktigt lång promenad. Stannade hos hästarna och gav dom Liams äppleskrutt och matade med lite saftigt gräs. Liam slet och drog i gräset och fyllde sina små nävar och sen kastade han in det till hästarna som sen knappt hittade de 3 grässtrån som kommit insvävande :) Sen drog vi vidare till en lekplats där det stojades en stund innan vi begav oss hemåt igen. En runda som för mig tar 45 minuter att gå tog idag 2 timmar. Härligt i det fina vädret!

Idag har vi lyssnat på bebis


Efter jobb och dagis så åkte jag och Liam till MVC och min barnmorska. Dags att ta blodprov ännu en gång och jag som tidigare tyckt att det varit väldigt obehagligt är nu hur lugn som helst. Väljer fortfarande att ligga ner men det är mest en försiktighetsåtgärd. Tror inte att jag skulle va kna på golvet med fötterna högt upp i luften (vilket ju har hänt) men det gör mig lugn att ligga ner och fokusera på andningen.

Sf-måttet (måttet på livmodern) var idag, i vecka 26, 25 cm. När jag bläddrade tillbaka i bloggen så kunde jag se att det är exakt samma som med Liam i magen. Då låg Liams hjärtljud på 132 och septemberbebis låg idag på 148 ungefär. Går man efter hjärtljud så är det en kille där inne, precis som denna morsan tror :)

Självförtroendet är på väg upp igen


Löpturen idag jämfört med löpturen för två dagar sedan är verkligen som natt och dag. Idag kändes det som att kroppen kom in i löpningen mycket bättre och det var en skön löptur. Ingen mage ner i asfalten och kroppen samarbetade med mitt huvud igen. Nu har självförtroendet på väg upp igen och mitt mål att löpträna fram till iaf vecka 30 är inom räckhåll igen.

Jag undrar vad jag ska göra sen, när jag inte kan löpträna mer. För till slut tar det stop har jag en känsla av. Magen kommer att bli för stor för att kunna hänga med. Alla säger simning men jag hatar ju att simma. Det är skonsamt och allt det där när man är gravid men om vi ska vara helt ärliga: Hur kul är det att simma där fram och tillbaka? Inte särskilt!! När ska det göras simbanor i skogen? Det hade nog dragit mer utövare :)

Så vad ska jag träna då? Promander känns ju futtigt.... Cykla kan vara skoj men det kräver ju en cykel som går att cykla på. Tål att tänkas på. Crosstrainern borde funka annars. Det ska nog min kropp reda ut!

Den dagen den sorgen. Nu ska det springas så länge det går iaf!!

"Beik"


Sedan jag var i Skåne för tre veckor sedan så har jag inte kunnat träna. Förkylning, hosta och lite feber har jobbat emot mig hela tiden. Så tjejmilen i Hässleholm var senaste passet. Men idag kom jag äntligen ut i spåret igen. Jag tog mig runt, det gick bra men skönt var det inte. Förkylningen kände jag inte av men nu känner jag av magen. Den börjar bli stor och då känns den såklart. Första kilometern så kändes det som att magen var nere i asfalten och slog i vid varje steg. Inte jättebekvämt. Men, runt kom jag och 4,2 km blev det. Godkänt!!

"Schonålisar"


Ligger i soffan och väntar på att kvällens andra match ska börja. Irland mot Kroatien är väl kanske inte en match att sukta efter men jag tror att jag blivit smittad av något för jag är EM-tokig i år. Kul att kolla matcherna och imorrn blir det extra kul då Sverige kliver in i turneringen! Spänningen kan börja!!

Igår var vi på Ikea med Emmie. Det var Emmie som hade ärende dit men går det att åka dit utan att skaffa sig ett ärende ;) Det åkte ner lite smått och gott i den gula kassen. Liam fick äntligen det där bordet som jag tänkt köpa i ett år. Nu fyller stolarna äntligen en funktion istället för att bara vara i vägen. Sen blev det stekpannor, lampor, bestick....
En bra trip!!

Friends for life


Liam: TINGELING
Mamma: Ja, det var Tingeling. Det är ju Peter Pans kompis.
Liam: Nääääääää
Mamma: Nähä... Är hon din kompis då?
Liam: Nääääää...... Du är min kompis mamma!
Mamma: Är jag din kompis älskling?
Liam: Aaaaa
Mamma: Du är min kompis oxå!

Vi myser tillsammans i soffan <3

Money Money Money



Så här började vår morgon:

Liam skulle mata spargrisen och när den var mätt skulle den upp på byrån igen. Kras sa det och grisen gick i flera bitar. Tårarna rullade ner för Liams kinder. Katastrof såklart! Men det gick att ta sig igenom dagen ändå och grisen blev utbytt mot en fin silvrig sparbil istället och ungen är nöjd igen.

 

Efter att ha flängt runt i jakt på en ny sparbössa så belönade vi oss med en god glass i solskenet.

My only sunshine


Det klagas över regn och tycks synd om studenterna nere i kära Skåneland. Dom borde komma upp hit till oss för här är det solsken och 21 grader varmt. Nu tar dom väl studenten här uppe om en vecka tror jag så vi får se om dom har turen att dagens väder upprepar sig.

Just nu är jag tvåbarnsmorsa. Noel är här med oss och Liam är lyrisk över att hans stora idol är och hälsar på. Vet inte riktigt vad Noel gör för att få denna stjärnstatus av min son men något är det och det funkar. Just nu sitter Noel och spelar xBox och Liam sitter snällt bredvid och iakttar storögt sin idol. Vilken underbar barnvakt Noel kommer vara om några år :)

Vi borde ju egentligen njuta av fina vädret men vi var ute en rundan förut och Noel vill så gärna spela. Och jag tänker inte vara den tråkiga mostern inte. Vill min älskade systerson spela så kan han få det. Soldagar får vi nog fler. Förhoppningsvis :P

Snart kommer Fredrik hem och då hoppas jag på hämtmat av något slag (KINAMAT). Jag orkar inte laga mat. Jag har kommit in i en trötthetsperiod i graviditeten igen för jag har ingen ork alls på eftermiddagarna nu längre. Bebisen suger i sig allt förmodligen. Hoppas det går över snart för jag känner mig så tråkig. Humöret åker verkligen bergochdalbana nu.

Öppet hus på flygplatsen


Sveriges nationaldag har jag nog aldrig firat. Inte idag heller. Det är ju alltid trevligt att få vara lite ledig så jag klagar inte men jag vet inte riktigt hur man skulle fira den.

Idag har vi iaf varit iväg på lite äventyr. Framförallt Fredrik! Dom hade öppet hus på Hovby flygplats och där hade privatpersoner ställt upp sina flygplan så att man fick gå och titta. Det surrade en hel del flygplan i luften oxå såklart. Liam tyckte att det var väldigt häftigt med alla planen och i början snurrade hans huvud runt runt runt för att han skulle kunna se alla planen.

Det gula planet flygs och ägs av en 90 årig kvinna som såg ut att vara en riktig krutkärring!

Så coolt

Kusinerna kanske blir piloter

Det började i segelflygssimulatorn

Fredrik fick följa med upp i luften i detta väldigt lilla flygplan. En häftig upplevelse och nu har han såklart fått mersmak. Han vill ta certifikat :)

 

Tuttsvettlökisen

Det här med gravidkrämpor är nytt för mig. Med Liam i magen så hade jag inget sådant att gnälla över. Lite halsbränna men det verkar varenda gravidkvinna lida av. Jag har nu gått in i v 25 och
fram till för någon vecka sedan så kände jag inget. Ingenting. Idag när jag stod och sminkade mig började jag svettas och jag blev så varm att jag fick sätta mig ner och pausa i sminkandet för att jag skulle kunna kylas ner. Det tog några minuter och sen kunde jag fortsätta. Ställde mig framför spegeln. FASA! Världens tuttsvettlökar hade jag fått!! Vad är det frågan om?! Jag stod och sminkade mig men svettades mer än en maratonlöpare som är inne på sista raksträckan. Och det är inte så att jag kan skylla på den enorma värme vi har för vi har ju ingen värme. Fy fan vad ofräsh jag är. Tänk då hur det ska bli i sommar. Håll avstånd både fram och bak för här kommer tuttsvettlökisen......

Min lille Skorpan

Jävla hosta!! Är hemma från jobb även idag. Inatt har jag inte sovit många timmar för jag får hostattacker hela tiden. På dagen är det under kontroll men kväll och natt så blir det desto mer intensivt. Var på apoteket förut och frågade om det fanns något man kunde få mot rethosta trots att man är gravid. "Jag kan inte rekommendera något då, du får prata med din läkare först" GAH! Jag förstår att dom ska vara noggranna med sådant men det står ju ALLTID om man som gravid får ta ett läkemedel eller inte. Jag orkar inte sätta mig på vårdcentralen (igen). Jag är helt säker på att det inte är någon konstig hosta jag har utan bara förkylningshosta och det vore skönt att få något mot den så att jag iaf kan få sova lite. Men men, nu hoppas jag att det ska börja gå åt rätt håll. Fingers crossed.
Liam är med farmor idag och få sin stora kalufs klippt. Jag älskar ju allt hans hår men efter att Fredrik förvandlat Liam till Skorpan från Bröderna Lejonhjärta så behövdes det verkligen en RIKTIG frisör som kan ge honom en fin frisyr. Dessutom så hoppas vi på varmare väder och då kan han inte ha allt det där håret, han blir genomsvettig.

Nu ska det bli spännande att se hur frisyren blev denna gången. Jag brukar bli nöjd men man vet ju aldrig vad farmor beställer ;)

Bakgårn


I onsdags fick äntligen jag och Matilda till det ;) Det var ett bra tag sedan som vi bestämde att vi skulle ha en mysig tjejkväll tillsammans. God mat och annat än barn på schemat var det som gällde. Det tog lång tid innan det blev av men det blev av nu.

Vi bokade bord på Bakgårn i Lidköping. Matilda rekommenderade det på grund av deras tapasmeny. Ett mysigt ställe med en massa folk!

Tapasmenyn då. Helt awesome!! Fanns mycket jag kunde tänka mig men jag valde 5 olika. Kycklingspett, ribs, toast med ost och kyckling, tortillachips med vitlökssås, tortillabröd med kyckling, ost och tomat. Allt var helt fantastiskt gott. Tyvärr är det ju så att man Om gravid inte kan äta allt så det minskade menyn lite. Men allt jag åt var mumsigt. Jag kommer definitivt återkomma :)

Det var skönt att få sitta ner utan kidsen och bara prata om annat. För tro det eller ej men man kan prata om annat än barn trots att man har det som en gemensam grej.

Ni har vi lovat att göra om detta oftare. För det behövs ibland.

Det var en kort visit


Jag hade bara en kort date med den där febern. Den försvann i förmiddags men hela dagen har jag känt mig sjuk. Trött och ont i kroppen. Har fortfarande en ordentlig förkylning med mycket hosta så frisk är jag ju inte. Blir till att stanna hemma imorrn iaf. Får se hur det blir sen.

Nu ska jag titta på Mästarnas Mästare. Jag har ju alltid haft handboll som favoritsport så för mig är Wislander den stora idolen och jag håller på honom stenhårt. Men jag tror att det är superkvinnan Wiberg som kommer ta hem detta. Hon är så imponerande!!!

Hett hett hett


Det har varit en produktiv dag men nu är det desto lugnare.....

Fast i träsket


Efter förkylning och hosta kommer då halsont. Ett förbannat smärtsamt halsont dessutom. Min kropp vill inte som jag just nu. Jag vill sätta igång med löpningen igen. Är sjukt sugen. Men då får kroppen se till att repa sig ordentligt nu. Så jävla tröttsamt.

Även denna veckan har gått i en väldigt fart och vi är mitt uppe i en fredagkväll som bjuder på Let´s Dance-finalen. Ska allt bli lite spännande att se vem som tar hem alltihop. Jag tycker nog Anton är en given vinnare. Men innan det börjar måste jag ju hinna med att blanda saften och plocka fram chipsen :)

Dessa fina naglar skaffade jag mig i veckan. Jag har velat ha det i flera år men snålhet och fattigdom har hindrat mig. Men Emmies kompis kan sånt däringa med naglar och hon fixade mina i tisdags. Jag är sjukt nöjd och det är mindre bökigt än vad jag trodde det skulle vara. Så nu har jag nog fastnat i det träsket :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0