Julen kom och gick

 
Julen har kommit och gått och lugnet har åter lagt sig i vår stuga. Den sista julgästen, Erica, åkte hem idag så nu har vi hemmet för oss själva igen. Men det har, som alltid, varit väldigt kul att ha släkten här uppe hos oss över jul. Allting var supermysigt och alla kidsen badade i julklappar och var nöjda. 
 
 
Jag har dock bara dessa bilder att bjuda på från vår julafton. Alla andra bilder är i vår kamera och dom är i fel format och jag vet inte hur jag ska konvertera dom.... Kanske kommer senare om jag kan få hjälp av mig käre make... 
 
 
Den traditionella juldagsbowlingen var vi på. Fredrik spelade brallorna av hela sin släkt såklart!! Å jag var ta mig tusan inte långt efter i år.. för en gångs skull. 
 
 
Grästuvorna spretar upp igenom snön och på vissa ställen är det mer gräsmatta än snötäcke. Men vi måste passa på att njuta av det lilla vita som vi fick igår och idag. Vi var ute en lång stund idag. Vi slängde oss ut i backen, byggde en snögubbsfamilj och hade snöbollskrig. 
 
 
Imorrn hoppas vi på mer snölek och sedan lite bio på eftermiddagen. Då ska vi se om Fröken V kan sitta still en hel film :) Det blir spännande..... 
 
 
 
 
 

Bedrövliga jag


Jag har varit så tokförkyld idag så hälften hade varit nog. Jag prickade in Liams kalas perfekt med andra ord. Jag var inte den piggaste eller roligaste värden idag men gästerna fick både mat och efterrätt så dom får vara nöjda. Födelsedagsbarnet var ju på plats och det måste vara huvudsaken!! 
Jag stupade i soffan efter att alla åkt och där har jag legat sen dess.


Jag har sällskap av Liam som piggat på sig och som piggar upp mig!!

Friskare tider väntar oss

 
Nu ska nog det värsta vara över och vi går mot friskare tider. Det var en ordentlig influensa som kidsen åkte på. Den varade ett tag och däckade dom totalt. Både jag och Fredrik har fått en liten släng var av baciluskerna oxå. Det gäller att dela med sig lixom :P
 
Igår klädde jag och kidsen granen här hemma. Jag släpade in den och satte den i julgransfot och sen fick dom gå loss på pyntet. Och idag rasade den haha. Så bra var jag på att fixa granen på egen hand! Jaja, nu står granen så grön å grann i stugan igen efter att min karlakarl fixade till den igen. 
 
Efter jobbet idag hämtade jag hem Leo från djursjukhuset. Han hade två tänder som blivit skadade och hade pga det fått en stor inflammation i halva ansiktet. Igår sprack hans kind och ut vällde det blod och var. Japp, var lika äckligt som det låter...... Men idag blev det fixat och jag hoppas att han nu ska få må bra igen. Tar några dagar innan det slutar göra ont men vi har smärtstillande medicin som jag hoppas ska ta bort det värsta! Tur att vi är lediga mycket i jul så att vi kan ha koll på honom. 
 
Imorrn blir Liam 6 år! Oj vad han längtar. Presenterna är inslagna och gömde lite åverallt i huset. Presentjakten har blivit lite tradition här hemma när kidsen fyller år. Smidigt när kidsen är så mycket piggare än föräldrarna som inte orkar gå upp tidigt och fixa mysigt frulle på sängen haha.
 
 
 
 

Fördriva vabbtiden

 
Den lilla sjuklingen sover i soffan och den stora ligger och kollar på plattan. Det är inte fullt ös här hemma precis. Liam är mycket piggare idag medan Vera är rätt så matt. Dom kommer vara hemma hela veckan oavsett hur dom mår imorrn. Efter den här pärsen så behöver dom få vila ordentligt.
 
Kan vara rätt segt att vara hemma och vabba. Tiden går inte fort precis. Men jag försöker hålla mig sysselsatt. Träning är ett perfekt sätt att få tiden att gå på. Igår körde jag ett gött tabata-pass. Tabata är ju verkligen perfekt att köra hemma då man inte behöver några vikter och man kör helt efter sin egen förmåga. Det tar 30 minuter och det är lätt att peta in i vardagen. Dessa övningar körde jag:
 
1 Utfallshopp sida 
2 Bicepscurl med axelpress 4 kg
3 Utfall fram
4 Planka hoover (stå i plankposition och dra upp ett knä i taget bredvid kroppen)
5 Benböj med bensträck och rumpspänn
6 Kettleswing
7 Höga knän så fort det går
 
Jag har ju redskap hemma och dom använder jag en del. Men har man inte det så finns det många övningar som man ka köra utan. Byt ut bicepscurl med armhävningar till exempel.
Alla övningar görs 8 gånger i 20 sek. Vila 10 sek mellan. När alla 8 är gjorda så vila 1 minut och kör sen igång med nästa övning.
 
Idag gjorde jag dock ett annat pass som Lofsan har gjort. Sök på Lovisa Sandström så hittar du massor med pass som går att köra hemma eller på gymmet. 
Detta passet körde jag idag:
 
Hemmaträningspass av Lofsan
 
Ha så kul :)
 

En blev till två

 
Ännu en vecka som inetts med vab för min del. Liam fick feber redan i lördagskväll och Vera vaknade med feber imorse. Så idag har det inte varit mycket med mina kids. De har mest legat och tittat på film och sovit medan jag sprungit runt och tempat, fyllt på vattenglas och pysslat om dom. När till och med Vera bromsas och blir sängliggandes en hel dag då vet man att hon är riktigt dålig. Vanligtvis är det inte mycket som stoppar den damen. 
 
Ovanpå detta så har vi en katt vars halva ansikte är helt uppsvullet. Började med ögat som blev varigt och rinnit och fick då ögondroppar mot inflammation. Efter några dagar så blev det bra men efter ytterligare några dagar så svullnade han upp. Så nu ska vi till en ögonspecialist i veckan som jag hoppas ska kunna hjälpa. Hoppas bara inte ögat skadas innan dess!
 
Men annars är allt bara toppen i vår stuga..... 
 
I helgen hann jag, Emmie och Vera med att baka lussebullar och saffranslängd så nu har jag massa gott i frysen inför stundande besök.
 
 Snyggare än så blir hon inte, min kära syster :P
 
 
Både jag och Vera fick lussa förr veckan, men på olika ställen såklart. 
 
 
Gjorde iordning julklapp till Veras ¨fröknar¨ igår. Blev inget hemmgjort julgodis i år för det orkar jag inte göra. 
Men jag tycker faktiskt att jag fick till det ändå. Lite godis och en söt tomte i fin inslagning. Svårare än så behöver det ju faktiskt inte vara. 
Liams ¨fröknar¨ får en blomma från hela klassen så där behöver jag inte fixa nå. Jag vet dock inte vad jag ska ge till personalen på fritids för jag vet inte hur många dom är riktigt. Får forska i detta :P
 
Nu ska jag mysa ner mig hos den stora sjuklingen och se om vi kan få lite sömn!
 
 
 

Vett och Etikett tack

 
 
 
Det luktar jul i vårt hus idag. Pepparkaksbak fick det bli innan läggdags. Det är ju verkligen ett helt projekt att baka pepparkakor. I tanken är det härligt och mysigt och extremt juligt såklart. Och det börjar alltid så. Men efter att ha kavlat ut den där degen 10 gånger och bockens helt ologiskt smala ben har gått av ännu en gång så frågar man sig vad det är för fel på pepparkakorna på ica! 
Kidsen tyckte det var väldigt roligt, speciellt att få dekorerar dom :) 
 
Igår gjorde vi slag i saken och begav oss till varuhuset där de vettlösa, shoppingtokiga samlas. Vett och etikett lämnas utanför och där inne är det djungelns lag som gäller. Störst och styggast vinner! Ja, det är Gekås jag skriver om :) Nu är kidsens presenter och klappar färdiga och en massa viktigt krimskrams är inhandlat. Härligt att äntligen ha börjat med klappköpen, Imorgon är det stängt på förskola och fritids och jag hoppas att kunna bocka av några till imorgon då jag och Vera ska in och träffa Sara i stan. Då ska jag söka efter lite fler klappar till lite större personer i släkten. 
 

Baka Baka liten Pepparkaka

 
December har kommit och att få tända det första ljuset och öppna första luckan när det är vitt ute gör att jag verkligen har julstämning och jag känner mig lite som ett litet barn för jag längtar tokmycket efter julafton. Men längtan är ju på ett helt annat sätt än den längtan som man kände när man var barn. Nu ser jag fram mot att få se lyckan i mina kids ögon när de vaknar på julaftonsmorgon. Jag ser fram mot att samla familj och släkt och umgås och ha kul tillsammans. När man vaknar på julaftonsmorgon så känns allt så lugnt och stilla. Ett sånt skönt lugn och så tycker jag det känns hela dagen. Det är en speciell känsla. 
 
Vid förskolehämtning idag var det drop in-fika. Då fick hela familjen sätta sig och baka pepparkakor tillsammans och sedan medan de var i ugnen så fick vi äta pepparkakor och dricka glögg. Riktigt mysigt och en riktigt trevlig happening. Pedagogerna berättade att Vera hade gått och väntat och längtat hela eftermiddagen på att vi skulle komma och baka med henne :) 
 
 
Mina finisar!
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0