Vem kunde tro det?

I mitt liv har jag varit på 5 jobbintervjuer och lyckats få 3 av de jobben. Jag måste helt enkelt vara en naturbegåvning. Vem kunde tro det?

(räknar inte semestervik)

Nu har det klarnat

Jag blev erbjuden ett resursvikariat här i Götene och jag blev otroligt glad och lättad över att ha ett arbete att gå till efter mammledigheten. Jag sökte även jobb i Skara och de hörde av sig men jag var inte hemma när de ringde och de gånger jag ringde tillbaka fick jag aldrig svar. Så jag tackade ja till den andra tjänsten och var inställd på att jobba här i Götene. Men så fick jag ett sms förra vecka om att rektorer i Skara ville träffa mig och jag var på intervju i tisdags. Jag visste att de hade större tjänster och ville därför gå dit för att se vad de  hade att erbjuda. Dagen efter ringde en rektor och erbjöd mig jobb. 100% på en förskola utanför Skara. Som jag och Fredrik diskuterade fram och tillbaka. Vilket är bäst, var vill jag jobba osv. Efter många om och men så blev det Skara. Men jag vill inte jobba 100% så jag frågade rektorn om det var möjligt att jobba 80% istället och det var inga problem. Så så blev det.

Det var inget skoj att ringa till rektorn och säga att jag tyvärr måste ändra mig angående tjänsten i Götene. Hon blev hyfsat irriterad och sur på mig. Vilket jag förstår men jag måste ju se till hur vi har det här hemma. Hade det varit så att jag inte lyckats få jobb efter den 50%:iga tjänsten och då skulle ha a-kassa på en 25% lön så hade vi fått flytta hem till Fredriks föräldrar. Och dom är ju rara och söta men någon måtta får det vara :)

Nu är det avklarat och jag börjar jobba den 10:e januari. Nästa vecka ska jag dit och få en rundvandring och träffa mina kollegor. Nu är jag taggad och ser fram mot att jobba.

Ändrade planer

Sitter här vid köksbordet med en härlig huvudvärk. Sömnen inatt blev inte som jag ville precis. De senaste två veckorna har vi sovit oförskämt bra och Liam vaknar inte alls. Men inatt kände att för att ha lite lajbans så han var vaken i nästan 3 timmar. Det var dom där myrorna som gjorde att han aldrig kom till ro. Hanvar supertrött men han for hit och dit när han låg ner. Inte ledsen men väldigt rastlös kändes han.

Om någon timme kommer Emmie och Noel hit. Vi ska fira in det nya året med dom så dom kommer sova här några dagar förmodligen. Fredrik har jouren nu och ska ha det över nyår så det känns skönt att Emmie och Noel ska vara här ifall det skulle bli så att Fredrik måste åka iväg mitt i firandet. Då hade jag fått sitta själv med massa god mat.

Situationen har förändrats lite när det gäller jobb för min del men jag tar det i ett annat inlägg för jag orkar inte skriva om det just nu. Huvudvärken äger mig

Dammsugaren går faktiskt inte

Det här med att trycka ut grejer genom kattluckan börjar gå till överdrift nu. Nu ska allt genom den. Skor, strumpor, leksaker, kläder och som ni ser på bilden: dammsugaren. Han får ut slangen eller sladden men sen tar det konstigt nog stopp. Vi får gå ut på terrassen någon gång varje dag för att plocka upp allt han kastat ut. Jaja, han har roligt iaf :)

Bowling och kalkon

Dagarna rullar på i en väldig fart just nu och jag glömmer uppdatera här. Det brukar vara lugnt efter julafton men här har vi haft att göra ändå.

På juldagen var det dax för den årliga bowlingen. Fredriks pappas släkt träffas på juldagen och bowlar (förut har det varit aktivitet i en gympasal). Jag var ju inte med förra året för då var Liam bara 6 dagar gammal och jag var nysnittad så bowling var inte så lämpligt. Så jag såg faktiskt fram mot det i år. Bowling är alltid kul. Vi behöver ju inte prata om min placering sen. Jag och Melvin (Liams nästkusin på 5 år) kom på ungefär samma placering :)

Vi är ganska många så jag tror vi hyrde 6 banor.

Söte Melvin, Liams nästkusin

Bowlingproffsen, Fredrik kom minsann 2:a. Han är rätt grym på det däringa.

Igår var vi hemma hos Fredriks morföräldrar och åt middag. Morbrorn Timo är här över julen och han råkar vara kock. Han gjorde helkalkon i ugnen och det var gudomligt gott. Nästan bättre än julbordet, men bara nästan :)

Vår julafton

De flesta klapparna var till Liam och Noel

Grabbarna äter choklad och väntar på Tomten

Första mötet med Tomten. Många trodde att han skulle bli vettskrämd men inte då. Lite förundrad och sedan brydde han sig inte om honom.

Noel ville väldigt gärna hjälpa Tomten så han sprang omkring och delade ut alla paketen.

Liam hämtade ett paket hos Tomten.

Vår fina Tomte

I väntan på fler paket

Go Gubbar

Noels till vänster och Liams till höger. Dom hade bägge att göra ett tag

Mamma fick hjälpa till

 



Firandet är över och förbi


Nu är huset tomt på gäster igen och julfirandet är slut för detta året. Vi har haft en fin och trevlig dag. Mat i massor och klapparna ska vi inte tala om. Det var så fullt under granen att vi knappt såg granen alls :) Och då fanns det faktiskt "bara" två ungar här haha. Nu skjutsar Fredrik hem Emmie och Noel och jag har parkerat rumpan i sängen framför "Tomten är far till alla barnen". Jag är hiskeligt trött men jag vill inte riktigt att dagen tar slut. Jag har sett fram mot den så länge och den är över i ett litet nafs. Jag ska dra ut på den så länge det bara går.

Hoppas ni alla har haft en jättebra och fin julafton!!!

En väldig fart

Killarna satt framför datorn och lyssnade på julmusik tillsammans

Åka bilen i hög hastighet är ju superkul.

Dock så önskar sig Liam en motor till den där bilen i julklapp. Han gamla föräldrar orkar inte köra honom hela dagarna som han önskar.

Dag 3 Mina föräldrar

Mamma Gunilla och Pappa Thomas. Mamma är från en håla i Skåne och pappa är från storstan Malmö. Utedass vs Toa man kan spola på. De träffades i slutet av 70-talet på deras jobb (tror jag). De har nästa år varit gifta i hela 30 år.

Jag tycker att mina föräldrar är ganska olika men ändå lika.

Pappa är den burduse "gobben" som sitter och svär och gormar åt tv:n när hans lag inte spelar som han vill. Svordomarna har alltid haglat hos den gobben. Ända sedan vi ungar var små. Han är en sportfanatiker och glor på mycket sport. Tycker man inte om att prata sport så är det inte lönt att gå i närheten av min pappa. För där snackas det sport.
Han gillar att spendera pengar. Både på sig själv och andra. Han är den som snappar upp om någon av oss sagt att vi vill ha en viss sak. Sånt kommer han ihåg och det behöver inte vara en födelsedag för att han ska vara givmild :) Han har följt mig i mitt sportande, både handboll och fotboll. Han har alltid varit den som gett mest kritik men han har oxå varit den första att ge beröm när jag gjort något bra.

Mamma är den i familjen som vi kallar "Regeringen" och det stämmer bra. Hon bestämmer det mesta. Ska man fråga mina föräldrar om något så är det lika bra att gå till mamma direkt för pappa ger alltid svaret: Jag ska snacka med morsan först. Pappa har smittat mamma med sitt sportintresse men det är dock inte riktigt så stort som pappas men hon får stå ut med mycket sport både på tv och i samtal. Mamm är skön att snacka med. Jag gillar när vi åker ner till skåne och jag och mamma blir sittandes vid köksbordet efter middagen och vi snackar om allt möjligt. Det är sköna stunder.
Mamma är väldigt duktig när det kommer till matlagning. Den bästa jag vet. Men när man berömmer henne och "Äsch:ar" hon bara. Så är det förresten med allt som man berömmer mamma för. Hon är kass på att ta komplimanger.

Mamma och pappa är husvagnsfolk. Dom åker ut någonstans (jag glömmer alltid vart) och ställer husvagnen och sedan bara göttar dom sig i varsin solstol. Sådant som skulle göra mig rastlös det älskar dom. Så dom brukar åka ut varje sommar och den där husvagnen bara växer och växer dessutom.
Både mamma och pappa har följt mig i mitt sportande. Dom har åkt många många många mil för att se mig spela eller träna fotboll. Dom har alltid stöttat mig i det.

Denna julen kommer inte mina föräldrar upp till jul och det tycker jag ör otroligt tråkigt. Jul ska firas med familjen men i år går inte det. Det kommer kännas knasigt! Älskar er!

Så smaklöst

Det har inte varit mycket bloggande e senaste dagarna men vi har haft sjukstuga här hemma så jag har inte orkat att uppdatera här. Vi mår bättre idag dock. Fredrik är väl den som är sämst. Han har onti luftrören och har det tungt att andas så han har varit hemma från jobbet i två dagar nu. Han funderar på att jobba imorrn men jag tycker bara det är idioti. Han är ju inte helt kry så det kan sluta med att han är jättedålig på jul. Men vi får se hur han gör.

Vi har ju bara varit hemma de senaste dagarna så här har det inte hänt ett skvatt i stort sett. Jag går och längtar till julafton såklart :) Jag börjar dock bli lite nervös. Jag har inte kännt smaken av något jag ätit de senaste 5!!! dagarna och jag är orolig för att jag inte ska kunna njuta av det underbara julbordet som jag ser fram mot såååå mycket!!! Håll en tumme för att det inte blir smaklöst i jul ;)

Alla presenter

Liams nya leksaker som han fått nu när han fyllde år. En boll som han fick av Oskar med familj saknas för den har vi glömt hos Emmie och Bobbybilen fick inte plats :)

Alla leksakerna är ju toppen. Han använder alla men det är ju såklart vissa han inte förstår än. Den han använder mest och så som den är tänkt att användas är den röda grejen i mitten på bilden. Bollar ska ner i hål och sedan åker dom ner för en bana. Den gillar han skarpt :)

Jag vet inte hur alla leksaker ska få plats efter jul. Får nog bygga ut huset :)

Presenten med stort P

Det kom en present med posten idag. Den var naturligtvis till Liam, vem annars :) Jag visste att den var från Noel, Sandra och Hence eftersom Sandra avslöjat att den var på väg hem till oss. Jag fick dock vänta lite med att få se vad det var för Liam sov middag när presenten kom. Håhå vad det kliade i fingrarna..

 

Ja, vad kan det vara i det prickiga paketet?

Alla Liams presenter som han har fått av våra vänner och släktingar har varit toppenbra. Vi uppskattar allihop till 100%.

 

Presenten som Liam fick idag var dock speciell. Eller det är ingen ovanlig present så sätt men den är så omtänksam och personlig. Genomtänkt verkligen!!

 

Två böcker. Båda fina och så men den ena är aningens bättre än den andra :)

Liams alldeles egna bok där han är huvudperson och hjälte. Jag älskar den!! Jag har ju hört talas om sådana böcker men inte ens tänkt tanken att göra en. Den är superfin och superbra!!!

Även kompisarna är med. Adam, Noel och Oskar. Så jäkla bra!!

Ja ni kanske har förstått att jag är helt frälst i boken och hela idéen. Den ska vårdas med omsorg tills Liam är så stor att han förstår hela konceptet med böcker och läsning. Då ska vi läsa om honom och hans kompisar :)

 

Sjukstuga

Vi har haft lite sjukstuga här hemma idag. Liam hostar och snorar, Fredrik är förkyld och har ont i kroppen och jag är oxå förkyld och har ont överallt. Igår fick både jag och Fredrik hög feber och natten blev inte så rolig. Liam sov sött som tur var men jag och Fredrik frös, svettades och snorade ikapp. Det har blivit bättre under dagen och ingen har feber längre. Men än är vi inte krya någon av oss. Vi hoppas på en rejäl bättring till imorrn iaf så vi kan börja förbereda inför julfirandet :)

En stor eloge till de svenska handbollstjejerna. Att ge Norge en ordentlig match är minsann inte dåligt. Jag tror inte att det var många som skulle klara av att slå dom. Men Sverige var det enda laget i hela turneringen som slog Norge. Starkt gjort och jag är ordentligt impad!

Födelsedagen i bilder

En nyvaken födelsedagskille

Lek under granen i väntan på att pappa ska vakna

Dax för presentöppning... igen :)

Håhå, den här var skojig

En present till av farmor och farfar

En fin traktor som nöffar, muuar och spelar musik.

Kossan var god att tugga på

Dåligt planerat

38,8 grader i feber, ont i kroppen och förkylning. Ja jag känner mig inte jättepigg alls. Snacka om dåligtajming lixom. Men Liam har haft en bra dag ändå. Men jag pallar inte skriva och ladda upp bilder nu ikväll så det får bli imorrn.

Nu tittar jag på Robinson-finalen.

Liam 1 år idag

Idag fyller vår plutt 1 år!!
Härliga, underbara, envisa pluttisen!


Klockan är nu 7,17 och jag är den ende som är uppe. Liam har sovit hela natten och det behövde han verkligen efter risig sömn i några dagar. Jag har sovit ok men har blivit smittad av Liam så nu är jag förkyld och har ont i kroppen. Men det skiter jag i för det är årets bästa dag idag :)

Vi hoppas på bättring

De senaste dagarna har Liam gått mer än vad han krupit. Han har blivit så stad bara på de senaste dagarna och han står och går jättelänge och långt. Det är skithäftigt att se när han kommer gåendes runt hörnan och bara ler med hela ansiktet och armarna har han rakt upp i luften :) Han har tränat stenhår inför sin 1 års dag tror jag! 

Idag har jag och Liam varit så rediga och städat nästan hela huset. Toa och vårt sovrum lämnade jag till imorrn. Men annars skiner det här hemma. Lite då och då tyckte nog Liam att jag hade lite för lite att göra för då ställde han sig vid en låda och bara slängde ut grejer på golvet utan att visa dom något intresse. En liten marodör helt klart.

Nu hoppas vi på en bättre natt än den föregående. Liam vaknade någon gång under kvällen och var vaken till runt 1. Både jag och Fredrik var vakna och vi läta honom sova mellan oss. Eller ja, det var tanken men när jag och Liam väl somnade (jag somnade tydligen innan Liam haha) så fick Fredrik knappt plats på sin sida så han gick ut i vardagsrummet och sov där. Men han fick nöja sig med en tunn tunn filt så han frös hela natten. Jag är bara så glad att Fredrik orkade vara vaken med mig så att vi kunde hjälpas åt för nätterna har inte varit så roliga denna veckan så jag är rätt sliten. Då är det skönt att vara två som kan hjälpas åt.

Nu ska jag se om Fredrik somnat inne i sovrummet. Han ville inte se Robinson så han blev förpassad till den tvn :)

Är det jul redan?!

Kan ni fatta att det är julafton om en vecka? Det kan minsann inte jag. Jag har inte haft en enda julig känsla under hela december så jag hoppas innerligt att den infinner sig hos mig väldigt snart. Vet inte om det kan vara så att Liams kalas och födelsedag stjäl uppmärksamheten från julen i år. Jag har haft full fokus på det hela december tror jag.

Imorrn fyller pluttisen 1 år!!!! Jisses amalia säger jag bara. Att han blir 1 år redan. Tänk för ett år sedan, kvällen innan vi skulle köra in till förlossningen och få träffa honom. Vi var så jäkla nervösa och vi kunde inte fatta att det nästan var dax. Alla som har barn vet vad jag talar om. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv. Inte bara inför att få träffa Liam utan även på grund av att jag skulle snittas. En ganska stor operation som kan gå fel och jag visste ju att det kunde gå illa för någon av oss eller båda. Samtidigt så vill man ju bara trycka undan de tankarna och glädjas åt alltihop. Det slutade/började ju väl till slut och här är vi nu, nästan ett år senare :)

Idag skulle vi ha varit på kalas hos Emma som fyller 25 år idag men det blev inställt. Dom har, precis som vi, en sjuk kille som inte kan sova så dom var för trötta för att ha gäster. Det blev kalas imorrn istället men då fyller Liam år och vi ska fira lite igen här hemma. Så vi får åka och fira Emma en annan dag när dom är lite piggare.

Dag 2 Min första kärlek

Om det skulle vara så att jag skulle berätta om min första riktigt kärlek så skulle det vara Fredrik, utan tvekan. Visst har jag varit förälskad förr men det har ju varit på ett tonårsvis lixom. Men det är tråkigt att skriva om Fredrik haha. Det gör jag ju alltid annars. Så jag har valt att skriva om min mellanstadiekärlek Andreas.

Det hela började med att jag frågade chans på honom. Jag var ganska blyg när jag var liten men jag tog mod till mig och gick fram och frågade chans på honom medan vi i klassen spelade "ruta". Han sa nej direkt och jag gick därifrån med svansen mellan benen. Men efter skolan den dagen så frågade han på mig och jag ska ja. Oj så glad jag var haha. Sen var vi tillsammans i ca 1,5 år. Vi skickade små brev till varandra och spenderade många eftermiddagar tillsammans. Jag komemr ihåg att jag hade en liten låda där jag sparade alla lappar, brev och kort på honom. I 6:an blev jag brutalt dumpad av honom helt plötsligt och jag var otroligt ledsen. Trodde i stort sett att världens skulla rasa samman och jag grät och grät och grät. Jag fattade absolut inte varför. Jag kommer ihåg att jag var ledsen över det rätt länge men som med allting annat så gick det över det med. Det är så roligt att tänka tillbaka på det och minnas hur det var. Jag kommer ihåg att vi lekte ryska posten med andra par från klassen och det pussades en hel del haha. Oj vad man tyckte att man hade ett seriöst förhållande. Det är ju sött nu när man tänker på det :) Så det får väl räknas som min första kärlek :)

Mentala statusen mindre bra

Jag hann precis duscha sen var det slutsovit. Han har sovit två stycken halvtimmar idag och är därför ingen rolig kille precis. Jag har lagt honom igen och nu står han och galer efter mamma. Får se vem som får ge upp först. Förmodligen blir det jag för jag är helt slut efter att inte fått någon sömn inatt. Så min mentala status är dååålig idag :P Kan inte pappa Fredrik skynda sig hem!!

38,3

Igår fick Liam feber efter att vi varit i stan. inte jättehög, 38,3 låg det på som mest. Under eftermiddagen märktes det inte så mycket. Han var tröttare och fick lägga sig lite tidigare. Men natten fick jag spendera på en madrass inne hos honom. Han sov en liten stund och vaknade och sov en liten stund och vaknade. Så höll det på hela natten. Stackarn mådde inget vidare trots alvedon. Men på morgonen var febern iaf borta. Det enda som märks idag är att han sovit fasligt dåligt för han är lite gnällig men ville inte riktigt sova. Förrän nu. Så nu hoppas jag han tar igen lite sömn så han blir en glading igen :)

Nu ska jag gå och ta en dusch och hoppas på att stanken lättar :P

Tjuv och Polis

Sara kom hem till oss och hälsade på i eftermiddags. Hon kunde inte komma på Liams kalas i lördags så hon kom och grattade honom idag istället. Jag var ingen bra värd för jag hade inte ens lite fika så Sara tog med sig både present och fika hit :P Liam fick en jättefin present. Det var två stycken handdockor. En tjuv och en polis. Superfina är dom och vi får vänta med att ge dom till Liam för han kommer bara vilja äta upp dom. Han får vänta med att leka med dom tills han kan uppskatta dom :)

Tjuv och Polis

Dag 1 Om Elin

Jag växte upp i en liten by som heter Vinslöv. Vi bodde på klövervägen och där kryllade det av barn i min ålder. Alla lekte med alla och det lektes på ängen bredvid vårt hus eller ute på gatan. Det jag kommer ihåg starkast under min uppväxt är nog somrarna på klövervägen. Vi hade alla sommarlov och vi var ute hela dagarna till det började skymma. Nu när jag tänker tillbaka så var det verkligen ett idylliskt ställe att växa upp på. Enda stället som skulle vara bättre är nog i Bullerbyn :)

Jag höll på mycket med sport och spelade handboll och fotboll väldigt mycket. Jag fick till slut sluta med handbollen för det blev för mycket krockar hela tiden. Jag hade mina glansdagar i IFK Hässleholm och där trivdes jag bra. Jag slutade när jag var på topp och då flyttade jag till Lidköping och kärleken.

Jag gick samhäll/ekonomi på gymnasiet och gick ut med hyfsade betyg. Efter gymnasiet flyttade jag direkt upp hit och satsade på förhållandet med Fredrik. Hör uppe har jag varit teleförsäljare, praktiserat på Lindex, läst på komvux och sedan utbildat mig till lärare i tidiga åldrar, 0-10 år och direkt efter examen vikarierade jag på en förskola i 6 månader.

Jag och Fredrik har varit tillsammans i 8.5 år och den 6 Augusti gifte vi oss borgligt och firade med våra närmaste. För snart ett år sedan, den 18 december, fick vi en liten pojke som heter Liam Sven Alexander. 

Spatserar

Liam går omkring här inne i datorrummet med en tom Pollypåse i munnen. Ser för skön ut. Han går mer och mer, blir säkrare och säkrare och går längre sträckor. Undrar om han satsar på att spatsera helt på sin 1 årsdag :)

Idag har jag, Liam och Emmie varit i staden. Jag fixade äntligen linser! Som jag har längtat efter detta men inte tagit tag i. Så nu har jag en provmånad för att se om det funkar för mig. Jag har ju haft linser förut men fick en ögoninfektion så jag fick sluta...

och nu får jag sluta skriva för nu kom Sara :)

Tema dag för dag

Jag har sett flera bloggare som använt sig av dessa teman så nu tänkte jag ge det en chans. Ett nytt tema att skriva om varje dag. Jag hoppas jag kan se till att skriva varje dag. Så jag börjar med detta imorgon!!


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

1 årskontrollen

Just nu sitter vi och tittar på handbollstjejerna när de möter Frankrike. Tuff match när motståndarna är fyrtorn allihop. Liam fick lägga sig en halvtimme tidigare idag för han var helt slut. Somnade direkt och nu hoppas vi på att han sover hela natten. Han var vaken inatt i ca 1,5 timme. Inte ledsen utan mer rastlös som förra gången.

Idag var det bvc och 1 årskontroll. Farbror doktorn klämde, kände och kollade. Allt var som det skulle och sedan blev det två sprutor i låren. En ledsen liten kille hade jag i knäet men det gick över snabbt. Det var vägning och mätning som vanligt och jag och Fredrik hade gissat som vanligt. Men så här fel har vi aldrig haft förut haha:

Elin gissar: 79,5 cm och 12400 g
Fredrik gissar 79 cm och 12800 g

Liam är 80 cm lång och väger 11800 g. Så på två månader blev det en ökning med 4 cm och 600 g. Mycket längd och lite vikt men det var bra ändå. Allt var som det skulle!!

Eftersom vi hade en tid redan 9,20 på bvc så passade vi på att besöka öppna förskolan som är mellan 9 och 12. Vi har aldrig varit där förut så det var nytt. Lokalen är ju samma som babycaféet men det är större barn där. Får väl säga att det är trevligare på babycaféet för där är föräldrarna trevligare och alla pratar med alla. Här var det några som såg ut som de tryckt i sig citron innan de gick dit och de sa inte ett ord till mig. Men där var några jag snackade lite med och Liam hade roligt så vi stannade hela förmiddagen.

Rivar-Liam

Eftersom alla aktiviteter som jag och Liam brukar gå på tog slut förra veckan så blir de kommande veckorna lite händelselösa. Iaf om vi jämför med vad vi brukar hitta på. Idag var det dock skönt att bara få vara hemma efter en helg som har varit rätt mycket fullt ös. I förmiddags var det innelek som gällde. Liam fick ju en del leksaker på kalaset så nu är det lite mer lek med leksaker än att bara yra omkring.

Liam fick Duplo Lego av mormor och morfar.

Han röjer omkring bland bitarna. Fredrik bygger... Liam river :)

I eftermiddags efter att vi varit och handlat lite förnödenheter så drog vi ut i pulkabacken. Jag måste ju säga att vi har bosatt oss väldigt bra. Vi har en lekplats andra sidan vår häck, en pulkabacke ca 20 meter från vårt hus och vi har gott om plats för fotbollslirande eller dyligt :) Otroligt barnvänligt!!

Jag tyckte dock att det var lite kallt så vi stannade inte ute så där jättelänge men vi fick båda en dos med friskluft och Liam älskar att åka fort fort fort i pulkan. Så jag fick lite motion på köpet!!

Liams 1 års kalas

Det var många somn ville vara med och fira vår lille kille på hans 1 års kalas. Det var så roligt att vi var så många och kalaset var verkligen lyckat. Liams kompisar Adam och Oskar med familj var där och killarna lekte en hel del på golvet tillsammans. Mamma, pappa och Erica kom från skåne för att fira, Liams farmor och farfar var där och även Fredriks mormor och morfar. Självklart var även Emmie och Noel här oxå. Så det blev en hel del folk.

Liams födelsedagstårta.

Mamma och Erica hjälpte mig att göra dom.

Vi gjorde två för att vara säkra på att alla skulle få mumsa :)

Kalasgänget

En glad Oskar

Liam började själv slita upp det första paketet men han tröttande rätt fort. Så då hoppade Noel in och hjälpte sin lille kusin.

Han fick en svart Bobby car av farmor och farfar.

Brum Brum

Familjen Larsson

 

Liam och Oskar väntar på något gottit

Liam fick en rimbok av Adam.

Den sjunger och rimmar när man bläddrar.

Lekstund för grabbarna och pratstund för mammorna

En otroligt lyckad dag som vi kommer att minnas med värme och glädje :)

Zombiebagare

Jag är sjukt trött idag! Natten har varit allt annat än rolig. Först kunde jag inte somna men när John Blund väl behagade att visa sig så vaknar Liam. Sen är han vaken i över 3 timmar!!! Inte så kinkig utan det kändes mest som att han inte kom till ro, som att han hade myror i hela kroppen. Kunde inte ligga still men var jättetrött och låg och blundade. När han väl somnade så fick jag sova i ca 2 timmar. Då ringde Fredriks klocka och lagom till han lämnat huset så vaknade Liam. Så jag har varit lite zombie-lik idag.

Men vi åkte ändå till Emmie och Noel och bakade som vi hade planerat. Det blev lussebullar och pepparkakor som ska serveras på kalasen. Jag ska även baka lite till imorrn hade jag tänkt. Inatt tar Fredrik Liam ifall det skulle behövas så att jag kan vara pigg och alert och orkar med alla måsten imorrn :) På eftermiddagen/kvällen så kommer skåne (mamma, pappa, Erica och Fanny) hit och jag lääääängtar :)

Eddo och "Toad"

Gott med chokladkex

MMMM, lussebulle!

Pojkarna bakade pepparkakor :)



Inget bak idag..

Stackars bonden. Han har 3 tjejer kvar men ingen vill stanna på gården. Alla vill åka hem. Han satt och grät och sa ingenting. Ingen rolig sits när man hoppas på att träffa kärleken. Istället blir man totalratad. Ja vi får se hur det går efter pausen...

Idag var det tänkt att Emmie och Noel skulle kommit hit och bakat men Eddo snodde bilen hela dagen så det blev inget alls med det. Men jag och Liam åker dit imorrn och bakar istället. Vi måste ju baka till kalasen som vi ska ha för pojkarna i helgen. Jag känner mig aningens stressad över det nu. Det är en del som jag ska hinna med innan lördag och på fredag kommer skåne hit så det känns som att jag måste vara färdig med allt till på fredag eftermiddag. Det är väl iofs mest städandet som tar tid. Just nu är det svårt att hinna med det. Jag går och plockar hela dagarna men det är en viss liten marodör som gärna stökar till det samtidigt. Jag får sätta Fredrik i arbete imorrn när han kommer hem från jobbet helt enkelt :P

Igår var vi på Liams sista babycafé någonsin. Det var nämligen årets sista och nästa år när det drar igång igen så är han för stor. Det är 1-års gräns så nu är vi portade därifrån. Det är lite tråkigt såklart men å andra sidan så kan jag ju ändå inte gå med honom nästa år och Fredrik skulle inte gå dit, det vet jag. Jag kommer tvinga iväg honom på annat dock så att Liam inte blir fånge här hemma. Han ska ut och vara social, det är viktigt ju!!!

Jag är bara bäst

Underbart Underbart Underbart!!! Idag ringde rektorn från förskolan och erbjöd mig ett jobb! Självklart tackade jag ja och jag blev så glad att jag glömde ställa frågorna som jag ville ha svar på. Jag får ringa dit igen så att jag får lite mer info. Men det är iaf en tjänst på 50 % på den förskolan som jag verkligen ville jobba på. Jag börjar i mitten av januari. Så jag är toknöjd :)

Det är en sådan härlig känsla att veta att jag har ett jobb att gå till efter mammaledigheten. Jag är så stolt över mig själv för att jag klarade av intervjun så bra som jag gjorde. Jag har gjort ett så bra intryck att de vill arbeta tillsammans med mig. Dom tror på mig och mina idéer och det känns sjukt upplyftande. Nu ser jag fram mot att få börja arbeta. Jag fick en så bra känsla av hela den förskolan. Både av den personal som jag träffade och pratade med och även av lokalerna. Allt och alla kändes så välkomnande. Det ska bli så jäkla roligt att få börja där :)

Jag är bara bäst :)

Fy fan vad fel det blev

Jag var peppad och laddad och drog till träningen direkt när Fredrik kom hem. Kommer dit, byter om och börjar med löpbandet. Vad händer? Jo batteriet i Ipoden är helt slut. Jaha, köra utan musik gör att träningen blir så mycket segare och jobbigare men det får ju gå ändå. Så jag startar löpbandet och hinner springa i 30 sekunder och då kasar byxorna halvvägs ner på rumpan och jag drar och drar men dom kasar och kasar. Hur fånigt ser det inte ut när jag springer för allt vad tygen håller och samtidigt drar och sliter jag i mina byxor för att inte visa hela gymmet min rumpa. Jag sprang i nästan 30 minuter men det var ingen rolig löpning. Sen skulle jag köra lite crosstrainer men då var jag så jäkla förbannad på byxor och iPod så jag körde bara 10 minuter sen åkte jag hem. Blev lite tränat och det är ju alltid något.....

Precis vad jag behövde

Vilken bra natt jag haft. Jag behövde verkligen få sova ut. Är det inte Liam som vaknar och lever loppan så är det jag själv som inte kan somna trots att jag är aptrött. Men igår somnade jag fort och fick sova hela långa natten. Det var precis vad jag behövde. Liam vaknade äckligt tidigt vid 5,30 men jag kan inte klaga när han sovit hela natten. Nu tror jag dock att han är trött igen men han håller inte riktigt med. Vrålar från sin säng gör han i detta nu. Får se om han vill sova...

Sista simningen

Sista babysimningen var vi på idag. Det kändes riktigt tråkigt faktiskt. Vi är anmälda till steg 3 oxå men jag vet ju inte om det blir jag eller Fredrik som kommer att gå. Beror på hur det blir med jobb för mig. Det var även tråkigt på grund av att Olivias mamma Jennie kommer inte vara med nästa termin utan det blir Olivias pappa istället för Jennie börjar jobba i januari. Det blir ju tråkigt att inte få träffa dom längre. Vi har alltid så roligt på simningen och det kommer jag sakna faktiskt.

Men idag hade vi roligt som vanligt. Jennie tog bilder med deras kamera som funkade även under vatten. Hon tog på Liam och Olivia tillsammans och hon fick min mailadress så skulle hon skicka de bilder som blev bra, om det blev några ;)

I förmiddags var jag hos sjukgymnasten igen. Vi gjorde inget speciellt egentligen. Hon frågade hur det kändes i ryggen, om övningarna gått bra att göra hemma oxå lade hon till 2 övningar. Nu ska jag vara fördig hos sjukgymnasten så länge ryggen blir helt bra. Blir den sämre igen så ska jag dit igen. Men det ska den inte bli!! Under tiden så passade farmor Mia Liam och Liam njöt av det som vanligt. Den gamla tantan är rolig minsann :)

Du tar en sko och en....

Liam har kommit på något som råkar vara hysteriskt roligt. Nämligen att putta ut våra skor genom kattluckan :) Så det har han påtat med idag!

Pulka pulka pulka

Medan jag var på barnkalas så var mina killar ute i Lovene hos farmor och farfar. Det var pulkaåkning och pepparkaksmys hemma hos dom.

Det ser ut som att pojkarna har haft en riktigt mysig och snöfylld dag ;)

Barnkalas

Jag är slutkörd. Tempot som jag varit tvungen att hålla idag är jag inte alls van vid efter att varit mammaledig i snart 1 år. Idag var det nämligen dax för Noels barnkalas. Timmarna innan var det stressigt med att få iordning lokalen så att det blev kalasit ut. När vi precis blivit klara så började barnen droppa in och det var dax att köra igång på riktigt. Jag var utsedd till lekledare och jag ska väl erkänna att jag gillade det :) Lekarna som vi hade var: smakleken, charader, gröna lycktan och hela havet stormar. Fullt ös på pojkarna och ljudnivån ska vi ju inte ens tala om. Jisses, att man kan komma upp i de där höga tonerna. När det var dax att gå hem var de genomsvettiga. Noel har haft jätteroligt och det är det som är det viktiga. Så med andra ord så var det ett lyckat kalas!!!

Ja må han leva.... om någon vecka iaf :)

UR SPÅR

UR SPÅR, UR SPÅR SÄGER JAG!!! haha, så sjukt bra. Jag har inte sett Pensionärsjävlar men reklamen för det är klockren.

Idag har jag och Liam inte gjort något vettigt alls. Planen var ju barnmusik i förmiddags men sen kom jag på att jag ju inte har någon bil för den var på verkstan. Gå dit orkar jag inte när det är så kallt. Mesigt men helt logiskt. Så vi har hållt oss inomhus idag bara. Jag har varit så fruktansvärt trött idag så jag trodde jag skulle somna ståendes ett tag. Det är så typiskt oxå för Fredrik är och glufsar julbord med jobbet och han stack lite efter 17. Man lyckas alltid tajma en dålig dag med att Fredrik ska någonstans. Men det gick bra ändå och nu sover Liam sött i sin säng och jag kan slappa till 100%.

Tyvärr har jag inte hört något från jobbet som jag var på intervju för i tisdags. Han skulle höra av sig i slutet av denna veckan men inget har jag hört. Jag tar för givet att han hör av sig även om de inte vill ha mig. Så att jag vet lixom. Men jag får gå på Fredriks linje: Dom har inte kunnat bestämma sig riktigt :)

Jag gråter

Jag gråter och kan inte sluta


http://www.youtube.com/watch?v=jRGmlQSn3aQ

Dr House



Man får inte vad man förtjänar

man får vad man får

Dirty little freaks

Igår vågade jag börja träna igen. Jag känner fortfarande av ryggskottet men det är väldigt lite nu. Så det var dax för att pina mig i gymmet :) ååååååh vad härligt det var. Jag slet som ett djur och det finns faktiskt inget bättre att köra så att bränner i musklerna och hjärnan bara skriker att man inte orkar mer men man bara fortsätter. Love love love it haha. Det blev 30 minuter på löbandet med lite intervaller de sista 10 minuterna och sedan 20 minuter på crosstrainern med mycket motstånd. Sedan körde jag övningarna jag fått av sjukgymnasten. Känner av det i benen idag och jag njuuuuter av det!! Härliga träningsvärk. Imorrn är det dax igen!!

All day long

Idag har det varit svinkallt både inne och ute. Vårt hus håller kvar värmen sämre än en hydda i skogen. På morgonen är det riktigt kallt här inne trots att element och värmepump går för fullt. Men nu har jag en brasa tänd här bredvid mig och det är så varmt och skönt här :)

Igår ringde en rektor från en anna förskola här i bya och ville att jag skulle komma på en intervju. Skönt att få göra intervjuer så när varandra för då har jag allt färskt i huvet. Så idag har jag varit på ännu en intervju och det kändes jättebra. Kvinnorna som jag pratade med var så positiva, välkomnande och lättsamma så jag kände mig lugn hela tiden. Trots att det kom några kniviga frågor så behöll jag lugnet och svarade så bra jag kunde. Rektorn skulle höra av sig i slutet av nästa vecka. Så väntan fortsätter. Imorrn borde den andra rektorn ringa så jag får gå på nålar imorrn.

I förmiddags var vi på kyrkis och det var en liten gudstjänst för barn. Dagbarnvårdarna var där med sina barn så det var fler barn än vad det brukar vara. Liam han visade stolt upp att han kan gå och gick hur långt som helst utan några bekymmer :) Hur stolt blir man då inte som morsa lixom haha.

Igår köpte jag äntligen en pulka till Liam. Han fick åka tpulka till och från kyrkis idag men det räckte inte. Den går ju att leka med även inomhus :)

Valfritt innehåll
RSS 2.0