Dag 3 Mina föräldrar

Mamma Gunilla och Pappa Thomas. Mamma är från en håla i Skåne och pappa är från storstan Malmö. Utedass vs Toa man kan spola på. De träffades i slutet av 70-talet på deras jobb (tror jag). De har nästa år varit gifta i hela 30 år.

Jag tycker att mina föräldrar är ganska olika men ändå lika.

Pappa är den burduse "gobben" som sitter och svär och gormar åt tv:n när hans lag inte spelar som han vill. Svordomarna har alltid haglat hos den gobben. Ända sedan vi ungar var små. Han är en sportfanatiker och glor på mycket sport. Tycker man inte om att prata sport så är det inte lönt att gå i närheten av min pappa. För där snackas det sport.
Han gillar att spendera pengar. Både på sig själv och andra. Han är den som snappar upp om någon av oss sagt att vi vill ha en viss sak. Sånt kommer han ihåg och det behöver inte vara en födelsedag för att han ska vara givmild :) Han har följt mig i mitt sportande, både handboll och fotboll. Han har alltid varit den som gett mest kritik men han har oxå varit den första att ge beröm när jag gjort något bra.

Mamma är den i familjen som vi kallar "Regeringen" och det stämmer bra. Hon bestämmer det mesta. Ska man fråga mina föräldrar om något så är det lika bra att gå till mamma direkt för pappa ger alltid svaret: Jag ska snacka med morsan först. Pappa har smittat mamma med sitt sportintresse men det är dock inte riktigt så stort som pappas men hon får stå ut med mycket sport både på tv och i samtal. Mamm är skön att snacka med. Jag gillar när vi åker ner till skåne och jag och mamma blir sittandes vid köksbordet efter middagen och vi snackar om allt möjligt. Det är sköna stunder.
Mamma är väldigt duktig när det kommer till matlagning. Den bästa jag vet. Men när man berömmer henne och "Äsch:ar" hon bara. Så är det förresten med allt som man berömmer mamma för. Hon är kass på att ta komplimanger.

Mamma och pappa är husvagnsfolk. Dom åker ut någonstans (jag glömmer alltid vart) och ställer husvagnen och sedan bara göttar dom sig i varsin solstol. Sådant som skulle göra mig rastlös det älskar dom. Så dom brukar åka ut varje sommar och den där husvagnen bara växer och växer dessutom.
Både mamma och pappa har följt mig i mitt sportande. Dom har åkt många många många mil för att se mig spela eller träna fotboll. Dom har alltid stöttat mig i det.

Denna julen kommer inte mina föräldrar upp till jul och det tycker jag ör otroligt tråkigt. Jul ska firas med familjen men i år går inte det. Det kommer kännas knasigt! Älskar er!

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0