kan det vara...

mamma frågade mig häromdagen om jag hade känt bebisen röra sig i magen. men hur svårt är inte det att veta egentligen. ska kännas som fjärilar eller bubblor i magen. så då svarade jag att jag faktiskt inte vet. svårt att urskilja bebis och gasig mage haha. men igår och idag har jag känt bubblor som jag är ganska säker på är bebis. det känns som att magen bubblar lite fast ändå inte. jag har känt det på ungefär samma ställe nu på morgonen, nere till höger och det har känts starkare än bubblor helt klart. inte som en karatespark precis men ändå väldigt tydligt. vi såg ju på ultraljudet hur bebisen for omkring och inte alls ville vara med och mätas och undersökas så vi vet ju att det är en livlig skruttis. men att få känna rörelserna för första  gången är otroligt häftigt. jag har ju lite gått och väntat på det :) mäktigt!

favorit i repris

just nu ligger det en katt över hela skrivbordet och njuter för fullt haha. man tycker ju att sängen borde vara skönare men näää, inte ikväll.

jag sitter och tittar på repriser av bigbrother. säsongen då rosing var med och danne vann. vet inte vilken säsong det är i ordningen. men det var iaf innan jag började titta så jag har inte sett den. jag har insett att jag vill ha tillbaka BB. det är verkligen underhållning på hög nivå utan att man behöver använda hjärnceller en enda gång :) helt i min smak. jag tycker att allsing och co får ta sig i kragen och köra igång igen :) jag är och förblir ett troget fan!!!

nu är klockan 12 och jag ska krypa ner hos fredrik.








natti

veckan hittills

lyssnar på lars winnerbäck och det får mig alltid att tänka tillbaka. på tiden när jag träffade fredrik. det var då jag började lyssna på winnerbäck för det var en tjej på chatten som tipsade om hans låt Kom änglar. den finaste låten som gjorts. jag blir lite sentimental av lasse, helt klart. men på ett bra sätt :)

i veckan har det varit full rulle fast ändå inte. i tisdags var vi hos mamma och pappa på campingen i stort sett hela dagen. på något sätt så är campinglivet så där harmoniskt och mysigt. på morgonen när man inte gått upp än och campingen börjar vakna till liv. folk utanför husvangnen som går och köper frukost, barn som börjar leka, radion går igång. man kan ta det så lugnt, det är ju lixom meningen med campinglivet. men samtidigt är det ju det som gör en niprig. jag tror jag skulle klara en vecka, sen blir jag nog rastlös. jag är ingen som kan ligga på campingen hela sommaren och bara dega. huh vad tråkigt.

igår blev det minigolf. fredrik har tjatat om det ett tag och jag var oxå rätt sugen. så jag, fredrik, emmie, noel, mamma och pappa drog iväg till äventyrsgolfen i skara. och jag måste ju säga att jag var rätt het haha. det var nog tusan min bästa runda någonsin. dock räckte det "bara" till en andra plats. pappa vann :P sedan grillade vi hos emmie å co. gott gott!!

idag har vi inte gjort jättemycket. bröllopspresent är fixad, håret är färgat, slingat och klippt så nu ser jag nästan ut som en mänska igen :) var en snabbis hos föräldrarna nu ikväll och snackade lite.

imorrn vet jag inte vad som händer riktigt. om det är fint väder så hänger jag med mamma och pappa till trollhättan men regnar det som idag så blir jag hemma och läser :) det är skönt det med.

Vecka 19 (18+1)

I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.


vikt.JPG langd.JPG

260-280 gram

22 cm


Mina tankar:
förutom det smärtorna som jag kände förut idag så mår jag fortfarande toppen. ultraljudet gjorde ju att graviditeten blev än mer verklig. att få se bebisen var otroligt viktigt. att även ha köpt lite grejer till bebisens rum har ju oxå gjort att allting känns mer verkligt. nu ska jag boka tid hos barnbmorskan för att träffa henne runt v 20. ska prata lite om utlandsresan, vad vi ska tänka på och så där.

aj aj aj

jag har ju de senaste veckorna varit ute och gått på morgonen. tycker det är ett skönt sätt att piggna till på. så jag masade mig upp idag och drog på promenadoutfiten och begav mig. kom ungefär 20 meter när det började göra fruktansvärt ont i blygdbenet. riktigt ont. men jag tänkte att det går nog över. efter 100 meter gav jag upp och gick hem igen. hiskeligt vilken smärta!! så fort jag kom hem och la mig på sängen så försvann det igen. vet inte om det var växtvärk eller foglossning men ont gjordet det. får la se hur det känns under dagen...

jag vet inte alls vad som händer idag. föräldrarna kom ju igår och de var här på kvällen å fikade och käkade. vi bestämde inget för dagen så vi får se vad som händer. hoppas på strålande sol gör vi iaf.

27 juli

vilken natt. gick och la mig vid 23,30 men tror att jag somnade någon gång vid 4 - 5 imorse. kul natt lixom. så gick upp vid tolv idag. sov inte så länge dock. vaknade vid 10 och kunde inte riktigt somna om. jaja, än så länge är jag iaf pigg. får se hur kvällen blir.

föräldrarna är på väg hit upp nu. de körde vid 11 så det borde ju inte dröja jättelänge tills de är här. vet inte alls hur dagen ser ut. de ska ju till campingen först, det är det enda jag vet. just nu är det ju inte väldigt fint väder så kanske att vi samlas här eller i skara. inte speciellt att sitta på en campingen i detta vädret iaf.

vi har städat huset idag. tråkigt som vanligt :P jag fick dammsuga vilket jag alltid brukar lyckas snirkla mig ur i vanliga fall men inte idag. fredriks motivering löd: men du sa ju för en vecka sen att du skulle dammsuga men då gjorde du inte det så då får du göra det idag. så det är meningen att man ska komma ihåg exakt allt den andre säger och sen använda det emot denne vid ett senare tillfälle.. hmmm... får börja föra anteckningar :P jaja, nu är det gjort och jag höppas det dröjer till jag behöver dammsuga igen. när kan man egentligen börja använda graviditeten som ursäkt för att slippa göra saker?? haha, näääää, inte jag inte!!

en dag som alla andra..?

jag har varit trött heeeela dagen. tog till och med en liten sovepaus på eftermiddagen för att jag skulle orka med kvällen.  idag har jag varit själver då fredrik har varit iväg och skjuttränat med nya pistolen. är han stolt eller vad haha. det enda jag kan säga är att det är en snygg pistol, mer vet jag inte :P

jag har varit extremt duktig idag enligt mig själv. trots att jag var trött så bar det av på en promenad. genom skog, över stock och sten, över vägar och över torg. 7 km gick jag iaf. passade på att hämta ut mitt paket från hm nämligen. blir en liten omväg då. men jag får ju passa på när vädret tillåter.

nu på kvällen bjöd fredriks föräldrar på mat inne i staden. det blev en black and white för min del :) MUUUUUUMS!!!!

imorgon kommer föräldrarna hit. det har jag sett fram mot ett tag så det ska bli kul. får hoppas att vädret är fint eftersom de campar. men det ser ut som att det ska bli finare på onsdag och framåt. får la se om det stämmer. nu ska jag iaf gå och tvätta bort smink, borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen och läsa :) kan det bli bättre!!!

Höstkläder

jag har börjat titta en hel del på gravidkläder till hösten. det finns ju en del sidor som bara har de kläderna men jag känner inte riktigt för att lägga massor med pengar på kläder som jag faktiskt bara ska ha en höst och sen kanske lite efter graviditeten oxå. så nu äntligen har ju HM kommit in med nya gravidkläder och jag har naturligtvis beställt lite. inte så mycket dock. sommaren är ju inte slut än :P  men jag kan inte låta bli!!!
så detta har jag köpt än så länge:


byxorna


munkjackan


skjortklänning


kjol

så nu väntar vi väl bara på hösten oxå :)



ikea är länsat :)

jag fick ett ryck och ville absolut sticka till ikea. det har jag ju velat ett tag men jag hade bestämt att vi skulle vänta till efter ultraljudet. och det är ju avklarat nu och det med bravur. så jag drog med emmie till jönköping för lite bebisshopping på ikea. det var nog absolut det bästa och roligaste besöket jag gjort på ikea någonsin. så roligt och gå där och kika på alla bebisgrejer. och jag gjorde verkligen rätt i att be emmie. bättre rådgivare finns inte. så nu har jag köpt spjälsäng och skötbord. det var det som stod på ska-köpa-listan.





Hensvik-serien


skötbordet går att göra om till en vanlig bokhylla när bebisen inte behöver skötbordet längre. det tyckte jag var riktigt praktiskt så därför fick det bli den. sedan tycker jag ju att det är fint oxå :) jag hittade även en vägg färg på ikea som de hade i ett av sina visningsrum som jag föll för. tog numret på färgen så jag kan kolla på´t i målaraffären. sedan köpte jag även täcke, madrass,kudde, spjälsängsskydd, stickers, och lite kramisar :) så nu tror jag att jag har stillat mitt shoppingbehov iaf en vecka eller två :P kul som attans var det!!!





så söta så!!









Vår bebis

helt otroligt, fantastiskt, cool, häftigt, mäktigt, nervöst, och alldeles alldeles uuuunderbart. jag har nog aldrig haft en sådan känsla i kroppen som när jag fick se vår bebis. direkt såg vi hur hjärtat pickade på och direkt pustade jag ut. det var helt otroligt att få se hur bebisen sprattlade omkring. armar for upp och ner och benen var åt alla håll. ett tag var det till och med korslagda ben :) riktigt häftigt. barnmorskan berättade hela tiden vad det var vi såg och hur allting såg ut. förklarade varför man tittade på just de delarna. hon var väldigt bra och tog allt i vår takt. allting såg jättefint ut :)  för fredrik var det förstås riktigt stort oxå. han har ju inte kunnat känna något fysiskt så det är klart att allting blir mer verkligt när han fick se bebisen på skärmen, att den faktiskt finns. han tyckte helt klart att det var mäktigt :) könet kommer jag nog hålla lite på tror jag. får se när jag avslöjar det här :P lite spänning ska det ju vara!

vi fick med oss 3 fina bilder på bebisen och jag visar en här. det är inte den bästa av dem men ni får hålla till godo med den så länge! och vi har ingen scanner så det är ju kort på kortet så kvaliten är så där. men jag ska fixa med en scanner senare.

vår alldeles egna bebis

ultraljud idag

aaah, kunde knappt somna igår. tror att jag till slut somnade vid 2 och sen vaknade jag igen vid 5 och var tvungen att gå på toa. tog en bra stund innan jag somnade igen. det enda jag kan tänka på är ultraljudet som vi ska göra idag 13,30. kommer allting att se ok ut? det är den frågan som snurrar runt i huvet på mig. nojig som jag är. antar att det är rätt normalt. men såklart att jag ser fram mot det oxå. otroligt mycket. ska bli riktigt häftigt att få se skruttisen. jag är minsann impad över att det faktiskt går att göra haha. lite klet på magen och sen en liten manick så kan man faktiskt se in i magen. coooooolt :)

och efter lite efterforskning så har jag förstått att de även avslöjar könet om det är så att de ser :) för självklart vill vi veta haha. fredrik bryr sig inte om vi får veta det nu eller sen. men jag kan absolut inte hålla mig. så får jag chansen så kommer jag ta reda på det. helt klart :) jag har helt klart fått olika reaktioner på det. vissa tycker att jag är helt tokig som vill veta. de tycker att det är ju sådant man ska få reda på först när bebisen ploppar ut. medan andra helt klart håller med mig om att det är lättare om man får veta könet. så kan man förbereda lite bättre. så nu får vi hoppas att bebisen "gresar" så det går att se. jag frågade noel igår vad han trodde och han trodde helt klart en pojke. ingen tvekan :) fredriks mamma säger flicka. vi får la se, förhoppningsvis :)

nu vet jag

vi ska få en pojke... njaaaa, inte riktigt kanske haha. kollade i den kinesiska graviditetskalendern och enligt den är det en liten pojke i magen. ja det lär vi ju få reda på i framtiden iaf. :)

kvällen är lite seg idag. finns inte mycket att titta på så vi ska kolla på en av Beck-filmerna. kommer inte ihåg vilken av dom som det var. en av de nya iaf. annars händer det inget idag faktiskt.

en tisdag som alla andra

jag är minsann lite rastlös idag känner jag. vi har precis varit inne i "bya" och fikat. första gången sen vi flyttade hit :P sen lämnade jag böcker som nog tusan var minst 3 månader sena. så till och med fredrik började tjat om att jag sluue lämna tillbaka dom. så för att få tyst på hans tjat så lämnades dom in. annars hade jag nog kunnat ha lite till :P

jag har även varit duktig och fixat med att beställa alla intyg som jag måste ha till ams och a-kassan. så dom börde komma denna veckan så jag kan skicka in dom så att allt blir fixat. räknar inte med att få några pengar på ett tag efter vad jag hört om hur lång tid det kan ta. men men, inte så mycket att göra åt.

nu är fredrik ute och fixar med projektet ute i garaget så jag är lämnad. kände för lite batman men inte själv för det är inge kul. så kanske det blir lite bokläsning. dock så är det lite svårt just nu för nu har jag läst alla läckbergs böcker i en följd och jag äääälskar dom. så jag vill inte läsa något annat vilket ju blir lite svårt när hon inte har gett ut fler. så nu har jag börjat på marklunds senaste. får la se om den kan fånga mitt intresse. köpte lite jordgubbar förut som jag kanske skulle kunna glufsa i mig oxå :)

lite intressant fakta om vår bebis!

V 18 i graviditeten

Befruktningen ägde rum omkring: 6. april 2009
Hjärtat börjar att slå: 1. maj 2009
Embryot rör sig: 25. maj 2009 Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster: 1. juni 2009
Alla inre organ är färdigbildade: 1. juni 2009
Risken för missfall avtar: 15. juni 2009
Illamåendet avtar för de flesta: 22. juni 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud): 29. juni 2009
Fostret sväljer och kissar: 13. juli 2009
Ungefärlig tid för ultraljud: 20. juli 2009
Du kan känna fostrets rörelser: 27. juli 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 10. augusti 2009
Fostret börjar att höra: 31. augusti 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu: 28. september 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt: 2. november 2009
Beräknat förlossningsdatum: 28. december 2009

Vecka 18 (17+1)

I magen:

Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.


vikt.JPG langd.JPG

200 gram

20 cm

Mina tankar:
jag mår verkligen toppen. jag har inga krämpor och magen växer så det knakar. det enda som jag tycker är aningens jobbigt är att mina fingrar börjar svulna. märker det rätt tydligt då jag inte får min förlovningsring ens med våld. vanligtvis får jag av den väääldigt lätt. får väl snart börja ha den i ett halsband istället. men det ta emot.

på torsdag är det ultraljud så tankarna går dit i stort sett hela tiden. längtar men fasar. mer om det senare.

spelhelg minst sagt

i lördags ringde emmie mig på förmiddagen. hon var sugen på en speldag så hon ville köpa ett spel som vi alla kunde spela (jag,emmie och noel). jag var lite tveksam men sa sen ok. så vi möttes inne i staden och köpte ett spel. en speldag var det ja. EN  speldag!!! vi har varit fast sen i lördags haha. idag åkte dom dock hem igen. tror vi alla tre var rätt mosiga i huvet. noel var dock väääldigt besiken över att vi inte skulle spela mer. han hade ju knappt spelat någonting :)

vi spelade Lego Batman. låter kanske som ett riktigt b-spel men det är ett spel helt i vår smak. inte för svårt men inte för lätt, klurigt, barnvänligt och man kan dö hur många som helst utan att behöva börja om någon gång. det är perfekt!!

så det är på grund av detta underbara spel som jag inte har uppdaterat någonting i helgen. har helt enkelt inte haft tid. de enda gångerna vi pausat har varit för mat och sömn :) jag har märkt hur tålamodsprövande det är att spela med noel. han är otroligt duktig för att vara 5,5 år. jag är riktigt imponerad. men det är ju inte som att spela med en vuxen. där man inte behöver instruera konstant och som inte vill skjuta eller slå på en hela tiden :P men det gick bra, trots några psykbryt lite då och då höhö.



 

mjaaaa

ingen uppdatering igår. berodde mest på att jag inte gjorde ett skvatt. jag var hemma i min ensamhet och läste precis heeeela dagen. älskar sådana dagar. vädligt bekymmersfritt och avkopplande.

idag har jag varit hemma hos frida och umgåtts. har inte träffat frida sen skolan slutade tror jag så det var på daxen. gjorde en liten välbehövlig uppdatering om vad som händer hos henne. annars har det faktiskt inte hänt något mer idag. eller jo en liten men viktig sak :) imorse beställde jag biljetter till winnerbäcks konsert i skövde en 3 nov. var en hel del år sedan jag såg honom så det ser jag verkligen fram mot. emmie ska såklart följa me :) får inte glömma att fixa hans nya skiva som komme ut o september. måste ju kunna sjunga med i alla låtarna lixom :) hoppas såklart på några gamla godingar oxå!

häpp, allt för mig

ciao

allt lidande är snart slut

det knackade nyss på dörren. utanför står det ett kristet par från norge. dom börjar prata om vilket lidande det finns på jorden idag men att det snart är slut. att vi snart ska leva i lycka och frid. jag står och ler och nickar och förstår precis vad de pratar om. tar emot den lilla folder dom ger mig och svarar jakande när de frågar om de kan komma tillbaka om ett tag då jag hunnit läsa igenom vad som står i foldern. och jag har läst den. det gjorde jag direkt faktiskt. jag vill mest veta hur vi ska få ett slut på detta lidande. hur löser vi detta lixom? svaret är enkelt. gud löser det. han har ända sedan adam och eva låtit oss styra och ställa för att se hur vi skulle klara oss. men nu har han sett att vi kan inte klara oss utan honom. så nu kommer han att ta tag i allt och skapa ett paradis där de rättrådiga och klanderfria får leva. de andra ska bort. 

jag tror ju inte på detta ett skvatt. det kan jag helt ärligt erkänna. de som tror på detta respekterar jag men jag vet inte om jag kan förstå dem alls. var är logiken i det hela? han har testat oss. låtit oss lida för att se om vi klarar oss själva... tycker han borde ha insett det för längesen. så många oskyldiga som lider och dör överallt. de fick sätta livet till för att se om vi klarar oss själva? vad är det för gud? 

jag önskar att jag var sådan som hade vågat ifrågasätta det paret som var här idag. inte för att sätta dit dem utan för att höra deras förklaring på allt. hur de tänker. men jag bara nickade och log som en snäll liten flicka. vilket mähä jag är!!  

har jag blivit tokig?

klockan är alltså 10,32 och jag står och bakar. tror aldrig att det har hänt förut. bakat har jag naturligtvis gjort förut men det var det första jag tänkte på när jag slog upp ögonen imorse... nästan iaf :P fick receptet på 11-kaffekaka av mamma igår. det är typ världens godaste kaka. finns inga konkurrenter som kommer i närheten av denna skapelse. mums mums :) men tro det eller ej så bakade jag faktiskt förra veckan oxå. då blev det rulltårta och kärleksmums. riktigt gott det med. just nu är det jäkligt kul att baka så jag passar på medan ångan finns där :)

jag hade ubersvårt att somna inatt. jag hade sånt där då man inte kan ligga still med armarna. vanligtvis har jag det i benen men inatt var det armarna. trodde att jag skulle bli tokig. och alla myggbett kliade som tokigt!! så jag gick och lade mig i andra rummet och efter en stund så slocknade jag.

idag är det grått och trist. har regnat här en stund men nu är det uppehåll. vi ska ju grilla ikväll så då får det minsann inte regna!!

häpp, nu ska jag gå och passa min kaka i ugnen :)

ciao

14 juli redan?!

det känns som att vi knappt är hemma nu för tiden. det är inte många dagar som vi har slappat sen fredriks semester började. vilket jag ju bara ser som positivt eftersom jag blir sä jäkla rastlös om jag bara är hemma hela tiden (undra hur det ska bli i höst!!!) idag har vi iaf varit och besiktigat vrålåket. gick igenom så där kan vi pusta ut. tycker vi lagt tillräckligt med pengar på bilen det här året för minst 5 år framöver. sedan drog vi ut till kållandsö. när vi körde från lidköping så var det gråa moln som härskade över himlen. direkt när vi kommer ut till kållandsö så skiner solen och det var klarblå himmel. 26 grader var det där ute. med andra ord: där borde vi vara oftare!!  det var riktigt gött. fick god mat och det säger vi aldrig nej till :) sedan drog vi allihopa mot skara för att fredrik morfar skulle hjälpa emmie & co med elen i deras badrum. så nu kan de tvätta och tumla hur möe de vill! eddo bjöd över oss på grillat imorrn så även imorrn blir vi bjudna på mat. vilken lyxfasoner vi har skaffat oss haha. så vi hoppas såklart på NADA regn imorrn så vi kan grilla.

nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på the real housewives of new york. avundsjuk? vem? jag? aaaaldrig :P



ciao

sevärt

en häftig sida där man kan se hur den lilla bebisen växer och hur allting inne i magen krossas ju längre in i graviditeten som man kommer:  http://www.shands.org/health/Pregnancy%20Center/14/000088.htm

så små små kläder


jag har ju nämnt i tidigare inlägg att jag hade världens underbaraste syster. det är hon av många anledningar. häromdagen när vi gick på stan shoppade hon till vår bebis :) det blev dessa söta kläder till skruttisen :) jag älskar dom. helt i min smak. sedan fick vi även en fotoram där man sitter inte mindre kort och vi fick även krokar. allt var väldigt väldigt fint.








jag har shoppat lite till bebisen själv oxå. detta köpte jag när jag var nere i skåne. allting är ju så småttit. men det är nästan omöjligt att låta bli att köpa när man går där mellan alla fina och söta små kläder. jag har hittat massor som jag vill köpa men det är ju lite tid kvar :P så ingen stress. men det är så roligt!!

en måndag i högen

vilken äkta slappardag jag har idag haha. fredrik håller på med ett nytta projekt ute i garaget. ska byggas och fixas. min dag har jag spenderat i sängen och framför datorn. jag har letat efter inredningssidor för jag vill få lite inspiration när det gäller vårt barnrum men jag hittar ingen bra sida. finns ju massor med inredningssidor där de visar fina möbler men jag behöver tips på färger och tapeter som skulle kuna vara fint. inte för att det är någon stress men jag skulle vilja göra det i höst och då skadar det la inte att börja titta nu :) jag har kommit fram till att emmie får stå för färgval och tips. hon är bra på sådant så jag får dra med henne till färgaffären någon dag :)

gårdagen var fylld med stäääääd. storstädade ordentligt och efter det drog vi ut till lovene och fredriks föräldrar där vi hade bokat bord för två :) alltid härligt att bli bjuden på middag!! och imorgon drar vi iväg till kållandsö och fredriks morföräldrar och ännu ett bord för två hihi. mums mums!! '

häpp, nu ska jag återgå till slappandet innan det är för sent höhö

ciao

den ultimata nallen?



Här har ni Nallarna för samlaren! Våra Nallar kommer i från England och är designade av riktiga "nalle proffs". De är alla handsydda med omsorg och tillverkas inte i massupplagor. Varje nalle har ett namn och kommer med en stark personlighet. Vi rekomenderar dessa för samlare men också som en underbar dopgåva!


http://www.kurragomma.nu/nallar.htm

Michael Jackson Dance Tribute

dansgruppen Bounce fixae ihop 300 dansare för att göra en Michael Jackson dance tribute. så på tre olika ställen i stockholm vid tre olika tillfällen började helt plötsligt alla dansarna dansa mitt bland allt folk. jag tycker det ser så grynt häftigt ut så därför lägger jag upp en video som visar alltihop. riktigt häftigt!!

vilken höstdag

vilket hiskeligt höstväder det är. hur tråkigt som helst. går ju inte att hitta på något idag. och jag är verkligen hur rastlös som helst. vilket jag inte borde vara för jag har hållt igång heeela vecka i stort sett men det hjälper inte idag. vill göra något!!! fredrik gick här hemma och vankade av och an tills han kom på att han kunde köra till robert. antar att det är lite pistolfix som hägrar. jag funderade på att följa med men vet inte riktigt om emma känner för besök på lediga dagen. lilla tröttisen :) har nog glömt nämna det men även emma och robert ska ha bebis. blir lite mer än en månad efter oss. känns skönt att ha någon att dela denna upplevelsen med förutom fredrik som inte riktigt fattar ändå :P pratar mycket med emmie oxå. hon är en god lyssnare som låter mig babbla på när jag behöver det. och det behöver jag ofta känns det som haha...

nu hamnade jag utanför spåret här. rastlös till max och inget att göra. får se vad noel har för sig. låter som att han har startat en våldsam lek framför tvn :P

ciao

Emmas möhippa

emma och robert gifter sig 1 augusti och därför var det dax för en möhippa. tyvärr så är det ju så att emma har mått riktigt dåligt de senaste veckorna så därför var vi lite oroliga att det inte skulle gå vägen. men vi hade tur. det var en bra dag :) så först bar det av mot roberts syster Linda där hon hade förberett lite god mat och det var även chokladprovning som stor på schemat.

så här snygg fick emma vara under kvällen :)


chokladprovningen var riktigt intressant och roligt. fick smaka på
mycket god choklad som man annars dissar.


chokladprovning.
emmas kompis martina längst bort i soffan, emmas mamma
och sedan svärmor


roberts syster och sedan är jag inte helt säker på släktbanden men det är
frugan till någon iaf haha


sedan stod det minigolf på schemat.
koncentration emma, koncentration


golfproffsen


sedan var det dax för middag.
oj vad gottit det var. tror vi alla
höll på att spricka så mätta vi var.
men vissa fick plats med efterrätt oxå
var den god emma? ;)


mat mat mat


jag får väl vara med på någon bild :P

nu är det bara giftermålet kvar som vi väntar på. då blir det en stor bröllopsfest i trollhättan hemma hos emmas föräldrar. jag önskar det brudparet alla lycka på deras dag och även deras framtid tillsammans :)

vår dag

så har jag äntligen fixat med passet. fotot blev katastrof som vanligt men det är ju inte så ofta jag måste använda det så jag får stå ut. skönt att ha det fixat i så pass god tid. bytte även den däringa kortläsaren och än så länge verkar det lovande. men det återstår att se efter några användningar. sedan bar det av mot skara och upphämtning av noel. nyklippt och en helt ny oufit och killen kunde inte vara stoltare :) snyggaste killen helt klart!!! jag var dock sjukt trött när vi kom hem så jag låg och halvsåg ett tag. hör hur fredrik och noel kommer smygande och fredrik viskar att nu måste dom vara tysta och stänga dörren in till sovrummet. 5 sekunder senare busar dom järnet i "lilla vardagsrummer". tjoar och gastar som galningar haha. så var det med den vilan. men jag är bara tacksam över att fredrik hade hand om noel. efter ett tag var dock fredrik tvungen att gå ut så noel kom tassande in till mig och satte sig bredvid mig. han trodde att jag sov. han visade tydligt sitt missnöje över mitt sovande genom att dra långa djupa suckar, tralla lite halvhögt och utbrista: aaaah, sova heeela dagen!!! hur söt är han inte haha. så då fick jag ge upp mitt vilande och ge honom uppmärksamhet. sådet har varit lek med en ballong som noel fann hysteriskt roligt. sedan var vi i affären där det blev godis och två nya filmer inköpta till lillkillen. vad gör man inte för syrrans unge lixom :P så nu är han fast framför filmen Bortspolad och en stor påse med godis :)

lite tankar...

jag har precis kollat på unga mödrad. jag är en av dom som följer det slaviskt, vet inte om det finns fler :P men idag slog det mig verkligen att en sån liten har vi snart här hemma. det känns verkligen overkligt. jag ser ju att magen växer och jag läser varje vecka vad som händer med bebisen, jag räknar dagar, veckor och månader tills skruttisen är här. men ändå är det svårt att fatta att vi på riktigt snart har ett barn. att alla andra runt omkring ska ha eller har fått är ju inget konstigt alls men vi lixom.... knasig tanke hihi...

emmie frågade mig häromdagen om jag inte hade några farhågor kring att få barn. först fattade jag inte alls vad hon pratade om. men sen kunde jag inte komma på någonting som jag är rädd för eller liknande. jag vet att jag och fredrik kommer bli bra föräldrar och det skulle nog annars vara det som jag skulle varit mest rädd för, att vi inte skulle klara det. men det vet jag att vi gör, tillsammans. det som jag kan känna som en stor oro är omvärlden och den grymhet som finns. ett barn kan råka ut för så otroligt mycket hemskt och just att kunna skydda vårt barn mot allt det grymma, det är nog det som jag oroar mig mest för. och att behöva känna den oron. ett barn ska kunna gå i en affär, leka på en lekplats eller bada i sin trädgård utan att risk för att andra människor skadar barnet på ett eller annar sätt. men så ser inte samhället ut idag. jag kan bara se tillbaka på när jag var liten. vi sprang vind för våg i kvartet och skogen. det gjorde även de andra barnen. och det känns inte som att det fanns den inrotade rädslan hos människor då som det finns nu. den rädslan är ju nu befogad. men förr, och nu gäller det kanske 15-20 år sedan, det känns inte som att samhället såg ut så då. jag kan ha fel. jag kan bara utgå från hur vi hade det som små. men efter att ha läst om all grymhet mot barn som förekommer nu så gör det att jag som blivande förälder alltid kommer känna en stor oro för vårt barns säkerhet...

9 juli

imorrn hade jag och fredrik tänkt att vi skulle passa noel så att emmie och eddo kan ha lite quality time lixom. eftersom vi inte kunnat passa noel förut pga avståndet så får vi ta igen lite missad tid nu. så jag mezzade till emmie och sa att hon kunde fråga noel om han ville komma hit imorrn och sova över här hos oss. som svar fick jag att när emmie hade fråga hade noel sagt: näää, idaaaag! :) värmer inte det i hjärtat lixom hihi. skönt att veta att han trivs så bra hos oss och verkligen vill vara här. så imorrn vet vi vad vi ska göra. ska kolla upp om badhallen här har öppet för det är lite trist att bara sitta inne med honom.

imorrn ska vi även till banken. hur tråkigt som helst. ska fixa att kort till där vi kan ha bara matpengar för det är alltid jag som ska ha det på mitt kort annars och jag bara rör ihop det heeeeela tiden. sedan ska vi fixa med mitt pass (får väl se hur det blir med det)

som ni kanske märkt så har det äntligen kommit upp lite bilder i bloggen. var inne och köpte en kortläsare. ska tydligen vara mycket bättre. PYTTSAN säger jag om det. nu krånglar den heeela tiden och det går lixom inte att få fram bilderna från kortet. blir nog till att byta den imorrn. skitgrejer!

för övrigt så har jag världens underbaraste syster. ni ska få se en av anledningarna till den utmärkelsen i ett annat inlägg :)

checklista denna veckan



- städa garderoben, ser ut som faen
- fixa pass, förhoppningsvis imorrn
- fixa min sida på ams.se
- tvätta alla mina kläder sen skåneresan
- tvätta fönster, lär nog inte hända denna veckan men jag skriver det ändå :P
- motionera motionera motionera, har varit duktiga med det sen arbetslösheten började..

mer nojig än någon annan?

jag är ju som ni kanske märkt en lite smått nojig och hönsig människa. detta har inte minskat under graviditeten kan jag ju erkänna. när vi fick ett positivt besked på stickan så tror jag att jag var uberglad ungefär en dag sedan satte nojigheten in. väntan på att komma till vecka 12 var inte speciellt rolig. jag nojade över precis allting. minsta lilla stickning i magen (som jag nu lärt mig att det är när livmodern växer) gjorde mig hypernervös och jag tänkte att nu är allting över. när vi väl började berätta för alla så var jag i vecka 10. alla blev glada och började prata om hur spännande det skulle bli med en liten bebis i december. varje gång någon nämnde något om att bebisen skulle komma så tänkte jag att KANSKE kommer bebisen, inget är säkert. fatta hur jobbigt det är!!! och jag vet att det kan ses som extremt tramsigt och överdrivet men det är inget som jag kan styra över. men jag kan säga att nu har det lagt sig i stort sett helt och jag ser fram mot vår skruttis :)

jag är nu i vecka 16 (15+2) och magen putar aningens. det är hur härligt som helst. jag försöker ha så tajta linnen som det bara går för att kunna visa upp min lilla mage!!! med all rätt tycker jag. det är ju det häftigaste som kan hända. när jag nu inte längre mår illa eller är trött som tusan så tycker jag att jag kan njuta mer av graviditeten. jag ska ju inte säga att jag mått jättedåligt men jag mådde illa i 5 veckor. och såklart att jag inte mådde illa på morgonen som vanligt folk. nänä. det började vid lunch och varade fram till 18-19. som tur var så slapp jag ligga med huvudet i toastolen. det är jag tacksam för. men illamåendet i sig är tillräckligt jobbigt!!

nu mår jag toppen!!

7 juli

då var det en ny dag igen. idag ska jag iväg till staden igen. jag ska träffa sara. tror inte att jag sett henne sen i april så det är minsann på daxen att vi ses och moffar lite kakor på fiket! jag funderar även på att fixa ett nytt pass. mitt gamla gick ut för flera år sedan så jag måste ju ha ett nytt. men dom har bara öppet till 13 så vette fasen om det blir idag. det är ju 2 månader till vi åker så väldigt stressigt är det ju inte. vill  mest ha det gjort. annars blir det säkert att jag gör det i sista sekunden :P

näe, skulle bara uppdatera er med helt oväsentliga grejer :P

ciao

Transformers - revenge of the fallen

ujujujujuj, har ni inte sett den? SE DEN FÖR TUSAN!!! det kallar jag underhållning på absolut högsta nivå. jag är ingen biomänniska alls men detta är filmer som måste ses på bio för bästa upplevelse, helt klart :) Shia LaBeouf är ju klockren i även denna filmen. jag anser ju att han är ett väldigt otippat val till dessa filmer men uj vad han gör det bra. filmen har precis lagom med humor och action. klockrena repliker bara haglar i filmen. ska jag säga en sak jag inte gillar med denna film så var det the twins. se filmen så fattar ni vilka jag menar. tycker dom var överdrivna. men resten UJUJUJUJUJ. ettan är den bästa men tvåan är inte långt efter :) mucho bra film!!!

Annas bröllop!


anna hade inte långt till tårarna när de gick in.
vilket ju gjorde att jag oxå började gråta!


här säger de sina egna löften till varandra.
så fina!


äntligen herr och fru Brendheden.
nog såg de väldigt lättade ut när de gick ur kyrkan igen.


ris innanför klännigen kan inte vara så bekvämt :P


häst och vagn var något anna absolut ville ha.
såg väldigt tjusigt ut


så fort någon börjar plinga i glaset så är det dax att
pussas lite :) jag kan ju säga att det plingades massor :)


när brudgummen lämnar rummet rusar karlarna
fram och pussar på bruden. fredrik var inte sen med att
hänga på!


valsen är ju ett måste. dom var väl inte helt på
men till slut så blev det lite vals oxå


fina fina anna.
bröllopet var väldigt vackert och bröllpsfesten var lyckad den oxå.
i detta nu är brudparet på bröllopsresa i thailand där de förhoppningsvis
njuter till max, både av omgivningen och varandra!
önskar er alla lycka!!!

Vår resa

som ni såg i inlägget nedan så ska vi idag betala vår resa. jag har inte skrivit om den här så jag gör det nu. vi bestämde att vi skulle ta en liten weekendresa innan bebisen kommer. semestra och fira vår bebis var det tänkt. så vi började kolla på resor till Budapest. jag har hört att det ska vara riktigt fint där. vi kollade runt och hittade väl lite som vi gillade. men så började vi kolla på lite annat. man måste ju ha koll på utbudet lixom :P så det hela slutade med att vi gick in på resia och bokade en resa till Turkiet - Side i en vecka :) vi åker den 5 september. håhå det är snart det. det blir vår första resa utomlands tillsammans och det ska bli såååååå underbart. att vi sedan även har resecheckar på 5000 spänn gör ju det hela ännu roligare :) så resan kostar oss 5000 kr plus då de pengarna vi tar med oss dit. men det var billigt iaf.







detta är så förstås bilder på det hotellet där vi ska på. Side Resort heter det och det är 4-stjärnigt. har läst mycket bra om det så jag tror vi kommer bo som kungar :) oj vad jag längtar

dagens checklista

idag bär det av mot staden och jag har gjort en liten checklista för att underlätta för mig själv. jag lyckas alltid glömma hälften annars. så här ser den ut idag:

-lämna ohålade papper till frida
-köpa kattmat i djuraffären
-kolla efter en ny sladd till min kamera
-kolla på bebisgrejer (för att det är kul)
-betala resan
-köpa något fint till mig själv (för att jag vill)

tror att det är allt iaf. så nu vet ni vad jag gör om ni ser mig irra omrking på stan :P

1:a på flopptoppen

jag har nu sett en av tidernas sämsa film. jag skojar inte. det var ju en rysare och när jag väljer rysare så är dom alltig kassa. men den här var ju verkligen uberkass. ni vill kanske veta vilken film det var. tror en del av er har sett den.
the mist. jag trodde faktiskt den skulle vara ok. men herre min jesus (som emmie skulle sagt). konstig konstig konstig. folk dog till höger och vänster av lite olika orsaker, konstiga varelser dök upp som inte alls passade in, vändningar som fick en att fnissa för det var så kasst. men sämst av allt var minsann slutet. jag vill ju inte avslöja för mycket ifall någon av er känner för att se denna underbara film. men jag avråder er från att se den. eller så borde ni se den så ni fattar vad jag menar...

imorgon ska vi iaf gå och se transformers på bio. vi såg ju ettan på bio och det var ju verkligen en uberbra biofilm så jag hoppas på samma med denna. jag har frågat emmie om hon vill hänga på men inte fått något svar. får la se imorrn. vi ska in till staden imorrn och fixa med lite allt möjligt. berättar mer om det imorgon tror jag...

nu ska jag krypa ner i sängen och börja läsa Camilla Läckbergs bok Tyskungen. har läst de andra i serien och jag äääälskar dom. så jag lär inte bli besviken.

hörs imorrn..

det är fantastiskt!

vi ska ha barn. en liten bebis ska vi ha. en liten en som är en del av oss. en bebis. allting känns helt underbart, knasigt, härligt, crazy, overkligt, fanstastiskt. hur gick detta till lixom. eller ja, det vet vi ju förstås haha.

vi (läs;jag) började prata om barn i november någon gång. självklart har det diskuterats innan oxå men på ett mer seriöst plan först i november. då beslutade vi att vi skulle vänta till sommaren. sedan tog mina p-piller slut i mars och då tänkte jag att det är lite smått onödigt att fixa nya när vi ändå hade barn i tankarna. och efter lite tänkande så höll fredrik med. jag ska ju vara helt ärlig och säga att fredrik till en början var lite smått skräckslagen haha. han har sagt själv att han nog aldrig skulle känna sig helt och hållet redo för barn men att det ändras när bebisen väl är hos oss tvekar jag inte alls om. han kommer bli en underbar pappa.

bebisen kommer runt den 29 dec. jag vet jag vet, bra planering lixom. har fått höra det några gånger nu :P men någon ska ju vara född då oxå. kan liks väl bli i januari. bara att vänta och se. vi var ju inställda på att det skulle ta lite tid innan vi blev med barn... men icke :) gick på ett nafs!

vi har varit på hälsosamtal, dvs inte röka och dricka-samtalet. vi har även varit på inskrivning hos mvc. fick ta lite prover och så där. vi fick även tid för ultraljud, 23 juli :) det är verkligen en trååååååkig väntan på det. det är ju verkligen en milstolpe i graviditeten (förlåt emmie). att få se skruttisen! men nu är det bara 18 dagar kvar :) hihi

så, tänkte bara att jag skulle skriva lite om det här eftersom det nu är berättat för alla. kommer såklart att tjata om det fleeeera gånger. så det är bara att ni är förbereda :)
Valfritt innehåll
RSS 2.0