sovmorgon wiihoooo

oj vilken sovmorgon vi tog idag. eller ja, Liam tog sovmorgon vilket ju gjorde att jag oxå kunde ligga och dra mig. det händer inte jätteofta. oftast är vi igång vid 7 eftersom då är det matdax och sen brukar han vilja sätta igång dagen. men idag efter frukosten så somnade an om och sov rätt gött till kl9.30! vilken perfekt start på helgen :) nu ligger han och sover igen efter lite mat igen.

när jag slog upp ögonen idag och tittade ut så såg jag att det droppar från taket. wiiihoooooo, det töar! äntligen! får väl se hur länge det håller i sig men jag hoppas på att det är slut med snö och kyla och att vi går mot våren. gud vad härligt med barmark och promenader i solsken och värme.

jag har suttit och surfat och letat efter kläder till liam. det ska var BILLIGT! han växer ju som en tok så därför är det inte lönt att lägga massvis med pengar på kläder som han kan ha en månad. jag hittade lite i strl 68 och 74 som jag beställde. billigt och bra var det oxå.

idag händer inte något speciellt. imorrn kommer mia och johnny så jag ska städa lite tänkte jag. ska mest bara moppa golven. imorrn ska jag träffa sara inne i staden och det ser jag fram mot väldigt mycket. skönt att få komma ut och göra lite saker själv :) vi ska ta en härlig frulle på henry´s och sedan gå lite i staden. ska bli härligt!

häpp, åter till verkligheten :P

Beck - i stormens öga

vi har försökt låna den nya beck sen den kom ut den 10 feb men den har varit utlånad till max hela tiden. men så igår, till slut, så fick vi tag på den. så vi laddade ordentligt och beredde oss på att bli imponerade och få vårt beckabstinens stillat. men oj vilken besvikelse. ingen spänning, ingen riktigt arg gunvald, en sjuk beck som knappt var med, den var inte ens 1,5 timme lång och inte behövde vi spåna på hur det skulle sluta. nääää, jag blev otroligt besviken. jag är en storälskare av beck och hade verkligen sett fram mot den. det ska tydligen vara den beckfilm som har kostat mest att göra men jag vette fan vad de har lagt pengarna på för inte var det storslaget. usch, jag vill bara gråta en skvätt!


och vad tycker vi egentligen om gunvald i denna film?
grått skägg och lite småpluffsig.
hmmmm.....

25 februari

nu är jag hiskeligt trött på snön. jag vill att den ska försvinna idag! jag vill ta på mig vårkläder och söta ballerinaskor. bort med tjock jacka och vinterstövlar!!!! på fredag ska det bli plusgrader här. nu är det ju snart mars så nu kan snön  försvinna. jag har njutit till max av den och nu räcker det mer än väl. lillen ligger och sover i vagnen efter en långpromenad. kallt men skönt.

i tisdags var vi i skara i stort sett hela dagen. jag och emmie har ju bestämt att vi ska träna tillsammans och det blir lättast i skara eftersom jag har bil. emmies uuuuunderbara sambo eddo, har gått med

på att passa liam medan vi tränar. annars hade det ju inte gått så jag är jäkligt tacksam för det!! mycket roligare att kunna träna med emmie än gå dit helt själv. så iaf, vi testade hälsostudion i skara. väldigt litet och gamla maskiner :/ så det var sisådär. vi ska testa gymmet på badhuset oxå för att se var vi ska vara. det gick iaf bra att träna. jag var ju taggad till tusen och körde på hyfsat bra faktiskt. crosstrainer i 20 min, cykel i 10 min (mest för att vänta på löpbandet bredvid emmie skulle bli ledigt) och sen löpband i 20 min men sprang bara de sista minuterna. sen blev det liiiiiiite styrka men inte mycket. men det var ett bra pass tycker jag. ser fram mot nästa :) magen kändes helt ok. drog lite kände det som så jag får ta det försiktigt helt klart.

alla var med när det skulle kläs på efter ett välbehövligt bad

 

de sötaste kusinerna


igår hade jag bestämt med frida att vi skulle komma hem till henne men redan kvällen innan kände jag mig risig och hängig och det höll i sig så jag fick boka om till nästa vecka. orkade verkligen inte vara social. tog en lite promenad och tänkte att det skulle pigga upp mig men icke. men idag känns det ok igen så det är bara att köra på! har dammsugit huset idag. liam fick hänga på i bärselen och det gick bra. jag är ju fortfarande rädd att den ska gå upp så han flyger ut men än har det ju gått bra :P han somnade så gött där så. jag får ju hela tiden tänka på hur jag böjer mig för annars kommer min rygg gå av till slut. så rak i ryggen är det som gäller och böja med benen :)

i tisdags var vi ju även på bvc för läkarkontroll. allting var prima med vår underbaring så det var bara att fortsätta som vi gjorde :) han växer alldeles perfekt! snart väger 6 kg!! han har dubblat sin vikt sen han föddes. inte illa alls. han är 59 lång så han har växt 3 cm på 2 veckor. han har ju haft lite bekymmer med magen sen vi började ge honom välling (välling och ersättning är tydligen samma sak) så jag fick tipset av sköterskan att köpa bifidus på apoteket och byta ut mot. 100 spänn för 2,5 liter!!! vilka hutlösa priser. nu skulle vi ju bara byta ut ett av målen med det men 2,5 liter är ju inte mycket!!! jag har även fått tipset att ge honom messmör för att magen inte ska vara trög. det är ju ett billigare alternativ så det ska nog provas.

underbart

aaaaaa, tjejerna var grymma, precis som väntat såklart!!! självklart hade ett guld varit smaskigt men herregud, ett os-silver slår jäkligt högt det med ju. men fy fasen, grabbarna i studion efteråt deppade ju nästan för att det "bara" blev ett silver. hur otacksamt är inte det. nä, tjejerna är grymma för fan :) GO GIRLS!!!

från sängkanten

sitter i sängen och väntar på att längdskidorna ska börja. oj vilka förväntningar jag har nu. hoppas hoppas hoppas :) jag väntar oxå på att liam ska vakna så han kan få sista maten innan natten. han brukar börja knorra rätt bra när det är dax för mat så snart sätter han nog igång.

idag har vi varit ute på äventyr. vi var nämligen hemma hos monica och hälsade på. de har flyttat till ett radhus utanför staden och jag hade inte sett det än. så idag var det då dax. det var riktigt fint. mysigt att de fått det. lagom stort oxå. vi pratade såklart endast om bebisar och graviditet. i juni får ju monica och micke en liten kille, Leon.



Liam sov, åt och skrattade så gött.
han skötte sig galant :)



monica med magen.
"bara" 26 veckor kvar:)

vi hade en jättebra dag hos monica och det var riktigt skönt att komma hemifrån heeeela dagen lång. nu lovade vi varandra att vi absolut ska ses oftare. och det ska vi hålla nu. nu knorras det och det är bäst att lyda :P

amning och träning

måste ju börja med att skriva att FAN VILKA GRYMMA SKIDÅKARE SVERIGE HAR. jag är så jäkla imponerad av dom. herrerna  inatt var ju asgrymma för tusan. vilket samarbete lixom. fy fan asså :)

nu sitter iaf fredrik och matar liam. tacka gudarna för ersättning faktiskt. det är verkligen en befrielse att inte alltid behöva slänga fram bröna när det är dax för mat för lillen. jag har inte haft några bekymmer med min mjölkproduktion alls. hade djävulskt ont i bröstvårtorna i början och sår men det har väl dom flesta. tur att det då finns hjälpmedel som amningsnapp att tillgå. sen dess har det gått bra men jag har inte alls gillat att amma. det tar mycket tid, det slabbas massor och det är inge kul när man ska iväg. så det är av helt egoistiska skäl som jag börjat med ersättning oxå. dock så ammar jag två gånger på dagen och alla gånger på natten eftersom jag vet att det är viktigt. men vi får se hur länge det är så. nu funkar det otroligt bra så som vi har det nu.

dagen har som vanligt varit lugn. nu på eftermiddagen har jag städat min garderob. den är ju rörigare än rörigast för jämnan. hittade en hel massa kläder som jag köpte i våras och somras som jag trodde skulle funka trots mage. det visade ju sig att det inte var magen utan bröna som var ivägen så nu har jag en hel massa med kläder som knappt använt som jag kan ha när vår och sommar kommer. helt perfekt. dock så kommer jag inte i mina jeans än. röva och mage är fortfarande i vägen. har ju inte börjat träna än men i veckan sker det nog. ska ju träna med emmie i skara och det verkar som att det blir av på tisdag. jag har ca 3 kg kvar sen är jag tillbaka på samma vikt som inskrivningen på mvc. men sen vill jag gå ner lite till för att vara helt nöjd :)

tumme är gottit

vilken dag vi vaknade upp till. högvis med snö överallt, blå himmel och strålande sol. väldigt härligt!!! sen att vi knappt kommer kan ta oss ut pga snön är ju en helt annan sak.

natten har varit som den brukar vara. två matningarna och mycket sömn. aningens med magknip vid morgonen men det gick över snabbt och vi somnade om gött! han sover bra i sin säng oxå faktiskt. igår somnade han hhelt själv i den två gånger! helt otroligt faktiskt. det går framåt.

idag vet vi inte helt vad som händer. fredrik ska fortsätta skotta antar jag och jag ska städa färdigt det sista. vad liam känner för att göra idag återstår att se. gårdagen var ju otroligt mysig. han var så glad och sprallig hela dagen :) så en sådan dag till vore ju inte helt fel. men vi får se. undrar om man kan ta en promenad? kanske risk för att vi kör fast i en snödriva. jag hoppas ju på en utflykt av något slag för jag och liam har ju varit fast inomhus de senaste dagarna så lite friskluft hade minsann inte skadat. men vi får se hur vädret är.



tummen funkar ibland oxå :)

vår dag i bilder

ja vi skulle ju spendera hela dagen i sängen men det blev ju inte riktigt så. halva dagen blev i sängen och sen for vi upp allihop :)



i sängen var det göttit.
visst har han världens finaste pyjamas :)



bada bada bada



ja, det är väl ingen som missat att det har snöat lite det senaste
jäklar vad snö vi har. fredrik skottade i 3-4 timmar idag.


katterna vill och kan inte vara ute. finns ingenstans som de kan gå typ eftersom
snön är så djup.



liten sov så gött under tiden som pappa skottade
och mamma städade



vaknade men var ändå tröttit och då sover man gärna i mammas
famn



sen blev det lek på rummet :)
zebran som han fått av emmie är ganska skojig nu



söt som socker



efter slit och lek så blev det lek med pappa
i soffan :)

nu sover pojkarna och det ska jag oxå göra. vi har haft en toppendag trots måsten. natti på er

20 februari

igår när jag skulle blogga så var det något vajsing med bloggen för det såg helskumt ut och det gick inte att skriva. jag som hade så myclet vettigt att berätta för er höhö. nu funkar det bättre iaf!

det snöar. det snöar som faen för er som inte sett det. det är ju snudd på att vi är insnöade för tusan. nu kan jag helt ärligt säga att jag ALDRIG varit med om så här mycket snö. det är ju helt sjukt. det tar ju verkligen inte slut heller. risk för snökaos påstår de som vet. vi skulle ju ha åkt till lovene och emma och, robert och adam men det har vi fått ställa in. vet ju inte alls hur vägarna ser ut och det är ju inte så kul om det bli världens snökaos när man är ute och kör. vi får träffa adam en annan dag helt enkelt.

klockan är snart 11 och ingen av oss har gått upp ur sängen än förutom när Liam vaknadfe vid halv 8 och ville ha ny blöja och mat. fredrik tittade bara ut och sen frågade han om vi skulle spendera dagen i sängen haha. och det nappade jag på direkt. varför inte lixom. var ett tag sedan vi gjorde det ju. 

jag har verkligen längtat till helgen. veckan har varit ganska jobbig faktiskt. Liam har varit väldigt gnällig och klängig och det tär på en. jag älskar det lilla livet men ibland är det otroligt jobbigt faktiskt. kände mig helt utmattad igår. och det är inte det att jag inte får sova på natten för jag får ändå sova hyfsat mycket faktiskt. men när det skriks mycket och han inte riktigt kan somna på dagarna så blir jag trött. vi har ju även börjat ge mjölersättning till honom. så nu ammar jag varannan gång och ersättning varannan. och ersättningen gör nog att han är lite orolig i magen nu i början. får se om det går över, annars får jag snacka med bvc-sköterskan.

så iaf, vår dag blir lugn. det enda som händer är att fredrik ska skotta skotta och skotta :P

ole dolyckan

emmie och noel försvann hemåt igår så nu har allt återgått till det normala här hemma igen. vi lyckades äntligen varva kära mario så nu måste vi hitta ett nytt spel att ta oss ann. blir inte lätt asså. mario is da shit!! Liam ligger och sover i babyskyddet efter att vi varit en sväng i skara. fredrik blev nämligen påkörd häromdagen och idag var jag och Liam hos saabisarna för att de skulle fota och fixa med vår saabis så att vi kan få den fixad igen. framlycktan är smashad och där är skrapmärke i lacken och lite intryckt. lagom skoj men ännu mindre skoj för tjejen som körde på fredrik :P

idag ska det nog städas lite och jag måste oxå komma ihåg att skicka kläderna som jag sålt på tradera. jobbigt att kånka på dom till postlådan sen bara :P blir en promenad efter nästa amning oxå hade jag tänkt. hoppas bara att vägarna är hyfsade trots att det snöade hela dagen igår nästan.

sängträning

igår kväll började vi med att få Liam att sova i sin säng. ända sedan vi kom hem från bb så har han på natten sovit hos mig. jag har tyckt att det är rätt mysigt men har ni testat att ligga på samma sida nästan en hel natt? oj vad ont man får!! på dagarna kan han ju sova själv men på nätterna har han inte alls velat det. men nu ska vi ta tag i det för jag tror att båda han och jag sover bättre då. så när han somnat efter sista matningen så lade jag honom i hans säng och satte igång fredriks iPhone som spelar plingplong-visor (måstes säga att den däringa phonen är en skänk från ovan). han fortsatte sova och sov fram till amning 3,5 timme senare. jag plockade upp honom och ammade och när han somnat igen, vilket han på natten gör på fem röda, så lade jag tillbaka honom i sängen och han sov som en stock fram till nästa amning imorse. oj så gott jag sovit haha. nu är det bara att fortsätta träna på detta. för jag vet att ikväll kan det bli ett helvete. bara för att det gick igår betyder det inte att det funkar idag. fredrik har fått flytta in i liams rum ett tag under denna träningsperiod så att han kan sova även om liam gastar som en stucken gris. han har ju även haft svårt att sova i sin säng på dagarna. då har han istället sovit i vagnliggdelen eller i soffan på ett täcke. så det ska vi oxå träna på hade jag tänkt.

det gäller att man har tålamod för de små liven kan vara rättså envisa om de sätter den sidan till :)

tjänar pengar gräset

fredrik är på bandy, emmie pluggar, noel spelar något 80-spel på datorn och liam sover. jag sitter här och har det lite tråkigt. föreslog att vi skulle passa på att spela nu när liam sover men icke. pluggandet gick före... mycket skumt :P jaja, jag får väl finna mig i det. jag har sålt mina mammakläder på tradera nu. satte ut dom för sammanslagt 250 spänn och hoppades iaf på att jag skulle få något sålt. sålde allt för 600 spänn sammanlagt. mycket nöjd med det faktiskt. så nu har jag suttit och mailat vinnarna för att de ska veta hur de ska gå tillväga för att få kläderna :P

under gårdagen var det en hel del spelande men inte tillräckligt såklart. vi ha rju nästan varvat, bara upploppssträckan kvar typ. jag och liam tog även en promenad i kylan. riktigt härligt men man får packa in det lilla livet väl :) OS började ju igår med lite skidskytte. det är emmie som gjort mig intresserad av det och därför såg jag fram mot det big time. meeen dock så infann sig inte riktigt den där riktiga känslan tyvärr. svenskorna var inte nära en medalj ens. idag pratas det i media om fiasko redan. skärpning lixom. det var första loppet. ge dom en chans!

dagen idag är lugn och jag vet inte alls vad som händer.

sotis katt?

här har vi en som nog är lite svartis ;)

 

dagen har varit väldigt lugn och så kommer den nog fortsätta att vara. vi hämtade emmie och noel förut och snart ska vi inleda vår spelhelg. nu ska vi väl ändå lyckas med att varva mario?! jag pratade nyss med badhuset här i bya och anmälde oss till babysim. det börjar inte förrän 22 mars så vi var ute i god tid. vi hade även lite tur för bebisen måste vara minst 3 månader och det har Liam precis hunnit bli till när det börjar. det ska bli riktigt kul och jag hoppas att han gillar det. jag funderar även på att gå på babymassage men vet inte riktigt när det börjar eller om det har börjat. får kolla med vår bvc-sköterska för det där kan hon. det ska iaf bli kul att hitta på lite grejer utanför hemmet med Liam. även om det i början kommer vara vääääldigt nervöst. man vet ju aldrig vilket humör killen väljer att vara på just den dagen. men om det är i något forum som man skulle ha förståelse för gastande bebisar så är det väl där :)

häpp, nu ska jag fortsätta vänta på emmie som var tvungen att åka hem till skara igen för hon glömde deras kontroller till spelet. måste ju ha 3 och vi har bara 1....

den 18 december

tänkte jag skulle ge en kortversion av dagen då vår lille groda tittade ut. det är några som frågat så here it is:

vi hade ju tid för planerat snitt eftersom han låg med rumpan neråt så vi var på förlossningen 07,30 den 18 december. kateter och dropp sattes av en jättebra barnmorska och hon infade oss om att snittet var planerat till 10,40. så vi väntade och klockan blev 11 och då tittar barnmorskan in och säger att det blivit framflyttat till 12. jisses, nu var vi tvungna att sitta på helspänn i en timme till. kan ju säga att vi var hyfsat nervösa. som tur var så fanns det tv som vi kunde kolla på.

redo men otroligt nervös. syns inte att jag är höggravid ens,

vilket de även påpekade

fredrik sahl, läkare här på KSS :)

fredrik fick oxå fina kläder

lite efter 12 kommer narkossköterkorna och rullar iväg mig till rummet och där börjar de med de sista förberedelserna. något annat droppgrej i andra armen och ryggbedövning sattes. får nog säga att det gjorde mindre ont än vad jag var inställd på. det var absolut mer obehagligt och det kändes som att han skrapade mot kotan. han försökte några gånger men var inte helt säker så in kom en annan narkosläkare och fixade biffen. bedövningen började verka på 1 min typ och efter kanske 5 min så började det snittas. att veta att de är inne i ens kropp och rotar och man känner det men ändå inte är verkligen en konstig känsla. inte obehaglig utan bara konstig lixom. till slut kände jag hur de bökade omkring ordentligt och 12,58 hör jag små ynkliga gnällande. inget skriv utan bara lite gnäll. sen kommer barnmorskan upp till mitt huvud och där får jag se vår son för första gången. smal och blodig var det enda jag hann tänka innan han försvann igen och fredrik följde med.

sen började jag märka att något inte stod rätt till riktigt. det var ingen panik eller så i rummet men jag märkte att det hände grejer och nya påsar hängdes upp och bokstavligen trycktes i mig. mer personal kallades in. förstå vilken otroligt obehaglig känsla det är när man vet att något är galet med ens kropp men jag kunde inte göra något. jag bara låg där och det var ingen som pratade med mig utan det var helt fokuserade på att hjälpa mig. jag kände hur de masserade livmodern och till slut så var det lugnt igen. då säger en av narkossköterskorna som hade stått upp vid mitt huvud: ja du förlorade lite blod men nu är det fixat. hur lugn som helst var hon haha. under tiden som de hade hållt på med mig så kom fredrik in med Liam som var inlindad i filt och mössapå huvudet. jag såg honom knappt för slangar och manicker men han var bra underbar :)

sen rullades jag till iva för övervakning och Liam och fredrik var på barnintensiven för han andades inte riktigt som han skulle. på intensiven låg jag från liten innan 14 till lite efter 18 i stort sett helt själv. där var ju såklart sköterskor som kom och kollade mina värden hela tiden men annars var jag själv. jag hade en klocka mitt framför näsan så den låg jag och kollade på. fredrik kom ner en liten stund och berättade hur det gick för Liam men han stannade inte så länge eftersom vi inte ville att Liam skulle vara själv.

till slut fick jag komma till BB men då var minsann vårt rum helt tomt. jag trodde att fredrik och Liam skulle vara där men jag fick vänta där i 30 min innan de kom. och äntligen fick jag hålla vår son för första gången :)

vårt första möte och det första kortet på Liam

 

vi stannade på bb i 3 dagar eftersom jag inte mådde speciellt bra. fick två påsar blod på lördagen eftersom mitt blodvärde var väldigt lågt. svimmade nästan när jag var på väg till duschen så jag fick strunta i att duscha :P iaf den dagen.

otroligt att se hur liten Liam var när han var nyfödd

myyyyyys

nu när jag tänker tillbaka på snittet så får jag verkligen obehagskänslor. jag förlorade ca 3 liter blod vilket såklart är på tok för mycket. jag tänker att det fasiken kunde gått illa. vilken tur att man bor i ett land där sjukvården är otroligt skicklig och bra :)ni kan ju tänka er hur lättade våra föräldrar var när vi äntligen ringde sent på kvällen. vi hade ju sagt att det var planerat på morgonen så när vi då inte ringde så blev de aningens nervösa.

 

 

underbar och älskad av alla :)

 

glömde ju...

jag glömde ju att länka till emmas blogg så att ni kunde kika in lille adam!

fredrik kom precis hem och Liam är matad och sover gott. får väl se hur det fortsätter. denna veckan har han inte varit speciellt rolig å eftermiddagarna utan har gastat och hållt låda. sen när fredrik kommit hem har han gått omkring och vaggat honom lite så har han somnat på en kvart. snacka om otacksam unge lixom :P fredrik ska dessutom på bandy ikväll och då vill jag slippa gastandet så jag bara kan softa. men vi får la se vad unge herrn vill.

en stor groda

nyss hemkommen från bvc. första gången som fredrik inte kunde följa med eftersom han jobbar över varje dag nu för tiden. men vi klarade oss fint ändå såklart. det var verkligen ett snabbt besök för denna gången hade jag inte så många frågor som jag brukar ha. så det blev mest vägning och mätning. nu vägen vår groda 5120 g och är 56 cm lång. fortfarande så fint på svenssonkurvan :) som han växer. börjar bli tung att gå runt att bära på. idag när jag fick koåka runt på honom i babyskyddet så höll armen på att gå av. var tvungen att gå en bit för jag skulle hämta ut ett paket. kan inte avslöja innehållet riktigt än tyvärr :P men det var iaf en pärs att bära på honom. hans blick har blivit så stadig nu och han ler så glatt mot oss :) det smälter en isdrottnings hjärta de haha

emma ringde i förmiddags. igår fick de komma hem från bb och alla mår bra. på emmas blogg kan ni se bilder på deras lille Adam.

nu gnälls det från rummet bredvid så det är dax att bege sig

en lekstund häromdagen

Adam har kommit

fick alldeles nyss ett mms från emma. klockan 15,01 så kom deras lille pojke till världen. en liten adam som vägde ca 3300 g och var 49 cm. mer info har jag inte fått så det får vi vänta lite på. men allt verkar ha gått bra iaf.

dagen idag har varit riktigt myyyysig. började dagen vid halv åtta med lite frulle åt oss båda. sen var det en massa mys i soffan och efter det en promenad i det härliga vädret. när Liam sen skulle sova så så lade jag honom hans säng och sen lade jag mig bredvid i vår säng och väntade på att han skulle somna. vips så hade jag sovit i 2 timmar :P var nog välbehövligt. och otroligt skönt. stressade upp och fixade lite grejer innan han vaknade. man får ju passa på.



















vi låg och tittade på varandra inne på Liams rum. mattan är ju perfekt för det. :) som han log. vet inte riktigt åt vad alla gånger men kul hade han iaf.



Lisa kom och gjorde oss sällskap.



jag fick minsann med ett litet leende. synd att han inte ville titta in i kameran dock :P

mer info

lite mer info om emma och robert. än är det lugnt. emma hörde av sig innan idag och hon hade fått vara kvar på förlossningen över natten för att hon hade högt blodtryck. men idag var det bra igen och inga värkar så nu är de hemma igen. avvakta till tisdag och om inget hänt då så sätts hon igång. så vi går och väntar på uppdatering.

idag har vi varit hos svärisarna och fått god mat. vi utnyttjade dom lite oxå som barnvakter idag. vi var i stort behov av en storhandling men kände inte för att ta med Liam på det. tar ju en stund i affären och man vet ju aldrig om han håller sig sovande under den stunden. så vi tog det säkra före det osäkra. han verkade iaf trivas bra hos farmor och farfar för han sov gött i mias famn när vi kom tillbaka :) jag har bilder men dom är på mobilen så det får ni se vid ett senare tillfälle. en annan anledning till att vi var hos svärisarna var för att de hade varit på ullared och då även shoppat till oss. eller ja, till Liam egentligen :) massa byxor fick han och lite tröjor och pyjamasar. jag och fredrik fick sängkläder vilket vi verkligen behöver!! alltid kul me presenter :)

i förmiddags var tommi, annica och alicia på besök. de hade inte träffat Liam så därför kom de hit för lite fika. Liam fick oxå lite presenter:

 

imorgon är det tillbaka till vardagen igen. vi har inga direkta planer för veckan jag och Liam. förutom ett bvc besök på onsdag. får la se vad som dyker upp. kanske ett träningspass i skara? det har ju nu gått 7,5 vecka sen snittet och enligt det jag läst så ska jag kunna börja träna så smått efter 6-8 veckor. så nu vill jag sätta igång igen :)

 

Elins dag

jag älskar att vara mamma. Liam är det finaste och underbaraste som har hänt mig. den kärlek som jag känner till honom är enorm och den växer för varje dag som går. att få se hans lilla underbara leende är det bästa som finns. men att vara mamma är oxå jobbigt och tufft. det är först denna veckan som han sovit mer än en halvtimme på dagen när jag varit själv med honom. nu har jag äntligen fått tid till annat. och idag har jag haft en elin-dag. eller ja, en halvdag för att vara mer exakt. jag körde hemifrån klockan 9,30 och bilen gick mot staden. började med en liten shoppingtur. gick och strosade lite innan affärerna öppnat. kollade i skyltfönster och tog det luuugnt. sen shoppade jag lite. har ju inte gått på stan och shoppat sen Liam kom. det var hur härligt som helst.

första inköpet blev denna tunikan på vero moda. den blir asfin till ett par leggings. fina blomdetaljer på krage och ärm :)

 

nästa stop blev gina där jag hade presentkort. hittade ett par blå/lila chinos som jag älskar. tänkte ta svarta först men varför var så tråkig lixom. sen ett blommigt linne som passar till. just nu är min garderob fylld med blått, lila och grönt och idag blev det mer. men det funkar bra på mig så varför ändra :) sen köpte jag lite smink på hm men det slipper ni se...

 

 

sen var det ett efterlängtat besök på salongen för att fixa mitt rufs. fixade topparna, luggen, utväxten och sedan slingade hon det så att det blev lite ljusar. syns inte så bra på bilden men ljusare blev det. är sjukt nöjd med resultatet.

 

 

 

efter besöket på salongen blev det staden igen och lindex. vår lille kille växer ju som attans och kan snart inte ha strl 56 längre. vi har redan en del i strl 62 men behövde några bodysar och byxor till. dock hittade jag inga tunna byxor som jag letade efter så jag fick nöja mig med bodysar. billiga och fina. 3 för 2 är perfekt!!

 

 

blev även en liten mössa som är för stor än men om en månad kanske... :)

 

jag var hemma igen vid två och då vaknade båda mina godingar efter att ha sovit gott. fredrik hade gett Liam ersättning medan jag var borta och jag kom hem lagom till att det var dax för mat igen. men då ställde jag upp med "bröööna" ;) det var riktigt skönt att få gå på stan och sen bli ompysslad på salongen. jag behövde verkligen det och jag ska göra som emmie rådde mig: ta en sådan dag minst en gång i månaden. jag behöver ett litet avbrott från att vara mamma och bara vara elin lite. sen är det kul att komma hem till min lille groda igen :)

 

ikväll blir det massa mys. är det schlager ikväll??? jag har inte alls hängt med och hade inte en aning om att det börjar redan!!! tror jag få ta och krypa fram från min stubbe nu....

nu händer det grejer

ja nu har det börja hända grejer. fick ett meddelande från emma i förmiddags om att vattnet har gått och klockan två skulle de vara på förlossningen. himlans spännande. vi får la se om de blev hemskickade igen för att avvakta eller om de kom igång. jag skrev tillbaka att de skulle uppdatera oss när de hinner men är det på gång så är ju inte riktigt vi prio ett haha. kul är det iaf. snart får Liam en lekkamrat :)

häng med mig

Följ min blogg med bloglovin

bebis på gång

hade en gastig kväll igår och även nu på förmiddagen. vet inte om det kan vara lite magknip eller om han bara känner för att testa sin lungkapacitet. i så fall är dom iaf helt klart godkända :P nu har han iaf somnat men jag är tveksam till om det kommer att bli en lång lur så som det varit de senaste dagarna. jag vågar iaf knappt röra mig här hemma för jag är rädd han ska vakna. men jag får se hur det går. jag hoppas ju innerligt att han ska ha lite längre sovperioder på dagarna. iaf 2-3 timmar en gång om dagen så jag hinner med lite annat.

imorse så gjorde vi iaf vår allra första utflykt själva och vi begav oss till apotek och affär. det gick alldeles förträffligt bra. inga utbrott eller något. så det ska vi nog våga göra om. det är egentligen helt onödigt att vara orolig över att åka till affären med Liam. börjar han gasta så borde jag ju inte bry mig. han är en liten bebis som skriker lite då och då. inget med det egentligen. men jisses vad jag bryr mig om vad andra ska tycka. att jag inte kan ta hand om mitt eget barn till exempel. men det är ju inte det som det handlar om, känner han för att gasta så gör han ju det, ibland oavsett vad jag gör eller inte gör. men jag tror att alla ska se ner på mig som mamma och så tror jag att de flesta tänker kring detta. men vi borde inte bry oss!!!!

igår ringde emma till mig. hon hade precis varit hos barnmorskan och hon hade sett att det nu är bebis på gång. verkade inte som att hon kommer gå över tiden. idag är det iofs bara 10 dagar kvar så det kan ju sätta igång när som. tänk att det bara kommer vara två månader mellan grabbarna men ändå är det ett helt år. kul att så många som vi känner får barn samtidigt som oss. kommer finnas lekkamrater lite överallt i landet :)

anledningen till att vi var på apoteket var bland annat för att vi igår såg att leo har mask. jag tror att det är bland det äckligaste jag vet. han låg nere vid mina fötter i soffan och jag såg att han stirrade på något som låg i soffan och jag såg att det rörde sig. då föll poletten ner och jag fattade att det var en mask som krälade där. HUH!!!! så går det när dom glufsar fåglar och möss var och varannan dag. stor äckelvarning på den!!!!! men nu har vi botemedel iaf.

det blir förmodligen en långpromenad lite senare när Liam sovit färdigt. även om det nu mörknar lite senare om dagarna så kan vi ju inte gå senare än 3 eller 4 för där vi går finns inge belysning på kvällarna. men vi ska nog hinna med :)

Min kärlek

 

 

 

Jag ser dig när du sover

så lätta andetag.

Vill ligga här bredvid dig

när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig

din hud är mjuk och varm.

Jag känner sådan lycka

att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar

då vill jag se dig le,

förväntansfullt mot världen

och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska

och finnas där för dig.

Att stötta dig i livet

är ett löfte ifrån mig.

 

jag hinner med nu

min son sover. vilket ju folk kanske inte tycker är så konstigt men låt mig förklara. tisdag, onsdag och idag har han sovit i över 2 timmar... i sträck. det har typ inte hänt förr. eller jo, på kvällar och nätter har han gjort det men aldrig på dagen. i tisdags sov han i 3,5 timme, till och med förbi amningstiden. och han gör likadant idag. igår var det ca 2 timmar i sträck. fattar ni hur mycket jag hinner göra!!!! det är ju helt underbart. jag hinner ju göra allt som jag ska och massa mer. jag vet ju att det kan vända lika snabbt igen så jag tänker minsann njuta av detta underbara!!!!

är det någon som missat all snö?. shit, vi har nog fasen en halvmeter nu, om inte mer. det har ju inte töat sen det snöade första gång den 17 dec (dagen innan liam kom, det är därför jag kommer ihåg). och det verkar ju inte som att det har tänkt försvinna än på ett tag. jag är helt fascinerad. ungarna överallt måste ju njuta. jag kommer ihåg när vi var små och vi hade så mycket snö. det byggdes ju stora (stora när jag var små) snöigloos men gångar och allt. det lektes snömonster och allt möjligt. det var ju helt underbart tyckte man :)

nu väntar jag på att liam ska vakna för det är dax för mat, eller det var det för en kvar sen :P och nu hör jag gnäll från soffan. sen ska vi bege oss ut på en långpromenad :)

paket :)

förra veckan fick vi paket i brevlådan. jag blir ju såklart som ett litet barn på julafton och bara roffar åt mig paketet och river upp. jag visste vem det var ifrån för jag kände så väl igen handstilen sen högstadiet :) det var ju från sandra och noel :)



en snygg tröja fick Liam. den är i strl 68 så det är ett tag till han kan ha den men jag äääälskar den :) den kommer passa perfekt på vår lille tuffing!! (lisa ville gosa lite med tröja såklart)

han fick även nappar. jag har letat efter nappar som varit lite coolare än dom man

köper på ica. så dom var perfekta.

vår helg

oj, blev helt förvirrad när jag loggade in här på bloggen. de har minsann piffat lite här. ingen större skillnad egentligen men aningens bättre. Liam ligger och sover i fåtöljen efter att ha hjälpt mig att städa lite. tacka gudarna för bärselen haha. dock så tänkte jag hela tiden att den ska gå sönder och att han ramlar i golvet. men jag antar att jag vänjer mig vid den till slut och litar på att den håller.

vi har haft ännu en lyckad spelhelg här hemma. emmie och noel kom i torsdags och åkte hem igår. blev en hel del mario men vi har inte lyckats varva det ännu. men vi är sååååååå nära :) och det är ju så jäkla kul. mario är lätt bästa spelet EVER!

inatt var en riktigt bra natt. nu under spelhelgen har jag lagt mig alldeles för sent och det resulterade till slut i huvudvärk. men igår kom vi i säng som vanligt igen och gick upp strax innan 09. det är alldeles lagom tycker jag för sen ska Liam ha mat 09,30 ungefär. efter mat var det lite tid i gymmet som gällde.

idag var första gången som sen Liam föddes som vi gick min långpromenad som jag har gått väldigt ofta sedan vi fick upp theo hit. älskar att gå där i skogen och förbi hästarna. så tyst och fridfullt. har inte velat gå den förut för jag visste inte hur det skulle vara att gå på grusväg som var full med snö men det gick fint och vi var ute i en timme ungefär. det var riktigt skönt och Liam sov hela vägen i stort sett.

snart kommer fredrik hem så jag ska fortsätta städa lite och sedan se till att han dammsuger huset :) det blir la gräjt!!! imorrn blir det ska en visit hem till emma. hon har varit en vända på förlossningen och bb i helgen men ingen bebis än. så vi får se om hon orkar med lite besök

några veckor sedan i gymmet

Valfritt innehåll
RSS 2.0