En första gång

Förtjust tjej som nyss vänt på sig för första gången

Godistjuven

Liam kikar ner i min godispåse och pekar på en godisbit: Mamma, du gillar inte sånna!!
Nähä, gör du det då?
Aaaaaaaa! Grabbar åt sig godisen och rusar iväg.

och snön bara smälter bort

 
Över en natt så var all vår snö borta. Kanske inte riktigt allt men det går inte längre att åka pulka eftersom backen nu är blottad och grön. Känns lite tidigt. Men det ska väk hinna snöa lite till innan denna vintern är slut. Samtidigt är det ju väldigt kluvet det där med snö. Jag vill ha det för att Liam tycker det är kul. Vi vill kunna åka "motorpulka" och tumla runt i snön.... så länge framkomligheten på vägarna är fin..... samtidigt som vi vill kunna åka pulka till och från dagis.... aldrig får man vara riktigt nöjd.
 
Idag gjorde jag något jag inte har gjort sedan i juni, då gravid i vecka 27. Jag tog en löptur. Vilken frihetskänsla det gav. Att bara dra på skorna och bege sig av. Jag trodde det skulle vara fruktansvärt jobbigt men det kändes som att jag flög fram. Målet var att ta mig runt på två ben. Det gick. 4,6 km på 29 minuter. Jag är jättenöjd men visst önskar jag att det var 5 km på 29 min :) Men, eftersom jag inte sprungit på ett halvår och födde barn för mindre än tre månader sedan så kan jag inte vara annat är sjukt stolt!! Bra avslut på 2012 :)

Fullt schema

Det här med att blogga är inte prio ett just nu. Knappt med på priolistan alls för tillfället. Vi har haft fullt upp hela veckan med julfirande, skånebesök, shopping, lekland och kalkonmiddag. Det har gått i ett hela tiden. Helt i min smak!!!

Veckan som kommer bli nog lite lugnare dock. Kanske ett skånebesök till men annars lugnt. Fredrik är hemma en vecka till så vi får se till göra nå vettigt oxå :) Inte bara roligheter.

Julen hos oss

Julen är.... över

 
I soffan framför ToyStory 3. Så härligt under julen då det visas en massa mysiga filmer dygnet runt på kanalerna. Den här har jag inte sett och Liam verkar tycka att den är lite smårolig. 
Fredrik är iväg på annandagsbandyn så det är jag och kidsen som myser tillsammans. Vi var ute en sväng förut och åkte "motorpulka". Vi har haft plusgrader hela dagen och det har droppat ordentligt idag. Så därför var vi tvungna att passa på att spendera lite tid i snön. Snart är det bara det äckliga blasket kvar.
 
Som vanligt har den tråkiga "julenäröver"-känslan infunnit sig. Jag går och längtar efter julen under halva året och sen är det en dag som är så maxad där allt går i ett och puff så är det juldagsmorgon och det är 364 dagar kvar till nästa julafton. Julafton borde vara en hel vecka, då hade jag hunnit med lite bättre :)

Det bästa med att fira i sitt eget hus

är att all maten stannar här och det resulterar i en god juldagsfrukost.

Dan före dan före dopparedan

 
De sista paketen är köpta, julmaten fixad och granen klädde vi idag. Nu väntar vi bara på att julafton ska komma tillsammans med släkten. 
 
Gårdagen spenderade vi inne i stan och shoppingkortet gick varmt.Jag kan till viss del förstå att folk köper sin klappar på nätet. Smidigt såklart. Man slipper trängas och slåss med alla andra som handlar i sista minuten. Det verkar lite som att under julstressen så mister befolkningen allt vett och det är djungelns lag som gäller. Att parkera i dessa tider är ju förenat med ett besök på verkstan.... livsfarligt! 
MEN det är ju något speciellt med att julshoppa. Det är mysigt med alla julskyltfönster, lampor och stjärnor över gågatorna, snön ligger vit och alla knallröda plagg som skriker efter att få bäras på julafton ;) 
 
MEN, att shoppa dagen innan julafton är idioti dock. Så dum borde ingen få va
 

Imorrn ska vi hem till två små födelsedagsgrisar och fira och sen är det dags för julafton. Can´t wait :)
 
 
 
 

"Motorpulkan" är invigd


Med röda kinder sitter nu jag och Liam och värmer oss i soffan med täcke runt oss. Vi har invigt Liams ena present som han fick igår. Nämligen hans "motorpulka" (dvs snowracer).
Han testade lite igår med pappa Fredrik men då var det mörkt ute och Liam tycker det är lite läskigt så dom var ute i 15 min sen var det nog för Liam. Men idag susade han nerför backen om å om å om igen. Bäst var det om han for över ett gupp :)

Nu sover Vera i vagnen och jag ska sätta igång en film till Liam. Då ska jag passa på att träna lite. Egentligen gymdag idag men Fredrik ska kolla på bandy ikväll så jag får träna hemma idag och ta gymmet imorrn istället.
På med träningsstassen!!

Ett nytt spännande paket


Igår kom det ett nytt spännande paket i vår brevlåda. Vilken rolig överraskning det är när man kikar ner i lådan och får se ett litet paket. Ett roligt inslag bland alla räkningar minsann!
Det var adresserat till Vera men jag slet upp det :)

Det var mamma/mormor som hade sytt två nya plagg i sin syatelje. Så fina och söta. Mamma borde starta upp en hemsida och sälja bebiskläder, finns pengar att tjäna på denna hobby.

18 December

Idag klockan 12.58 blir vår pojke 3 år. Att jag är mamma till en så stor grabb :) Det har verkligen varit 3 spännande och händelserika år. Det händer så mycket både mentalt och fysiskt hos barn och jag har svårt att hänga med ibland. Detta året har varit fullt av trots som har lett till mycket huvudbry för föräldrarna här hemma. Men det har oxå varit fullt av roliga kommentarer och klokhet!

Han har oxå visat att han är en snäll och omtänksam storebror till Vera.
Tänk att vi fått en sån fin och smart kille som Liam :)

Min lilla spännis <3

Ingen bra avrundning

 
Ja gårdagen var fin. Mot slutet så tyckte jag att Liam började se lite vissen ut. Jag kände på hans panna flera gånger för jag trodde det var det som var på gång. Men icke. När gästerna började bege sig hemåt så kom det. Liam spydde och han lyckades pricka Noel.
Vi hoppades att det var den däringa pyttipannan som ville upp igen men fler spyor kom efter det så magsjuka var ett faktum. Det var ju inte riktigt så kalasdagen skulle rundas av. 
 
Idag mår han bättre. Lite tröttis och han vill att jag "ska ta hand om honom" idag :) Det är mycket film och mys idag. 
Fast det där är riktigt svårt som förälder. När ens barn är sjuk i magsjuka. Man vill ju vara där och krama och pussa och trösta men samtidigt så skriker ju ens hjärna att man borde lägga benen på ryggen och spurta ifrån den där äckliga magsjukan :/ Vilket inte går att göra såklart! 
 

En fin kalasdag

 
Golvet är täckt av ballongrester, kaksmulorna knastrar under fötterna, diskbänken svämmar över av burkar med kakor och ett piano spelar av sig själv inne på rummet. Kalaset igår var en hit och Liam hade en jättefin dag tillsammans med släkt och vänner. Presenterna var mycket uppskattade allihop och Liam njöt av att öppna dom och sen inse att det faktiskt var hans :) Han for runt som en liten tornado och han hade absolut inte tid att fika eller blåsa ut ljusen på tårtan. Det sistnämnda fick vi honom att göra till slut. 
 
Vi fick en mysig dag som vi vet att Liam är glad för oxå!
 

Kalasdag

God Morgon sköna söndag!

Dags att ta tag i denna dagen. Jag och Vera har tagit sovmorgon, dvs Vera har legat inkilad rätt upp i min armhåla och jag har legat som förstenad för att inte störs Fröken. Det där med att sova i egna sängen är inget för henne och jag orkar inte propsa på att hon ska göra det. Vill hon lukta på mammas svett varje natt så får det vara så. Iaf ett tag till.

Fredrik har jour och har fått åka iväg på något fel nu på morgonen. Skulle inte förvåna mig om han blir borta i många långa timmar. Liam ska ha kalas idag och det vore därför jäkligt typiskt om pappa Fredrik inte kunde hjälpa till med förberedelserna!!
Nu har kalasbarnet bett om frukost i en timme så det är väl dags att kliva upp!

Happy but cold


Om en stund är det dax att baka in alla kidsen i varma kläder och sen bege sig ut i vinterkylan. Vi ska hem till Matilda och Oskar för lite pulkaåkning. Det går rykte om att dom har en liten pulkabacke i trädgården och den ska vi inta under förmiddagen.

Inatt har Vera varit en besvärlig bebis. Vanligtvis sover hon rätt bra. Äter 1-2 gånger och somnar om direkt. Men inatt har hon vaknat nästan varje timme och varit lite gnällig och det enda som hjälpte var amning. Inte en optimal natt med andra ord.
Jag hoppas att det inte ska bli en trend utan att hon återgår till gott beteende igen inatt ;)

Vardagslyx ;)

Trevlig Lucia


En kall Luciamorgon bjöds det på idag när vi gick till dagis. Men när det bjuds på solsken i vinterlandskapet så kan humöret inte vara annat än topp!

Lucia idag men på Liams dagis har det redan firats. Det bjöds på Luciatåg redan i slutet av November. Lite för tidigt kan jag tycka men mysigt är det ju ändå.
Liam var pepparkaksgubbe, en väldigt nöjd sådan. :) Dock så ville han absolut inte vara med kompisarna och sjunga utan satt hos oss istället. Jag anade att han inte skulle vilja gå i Luciatåget. Luciatåg och trots är inte kompatibelt tyvärr. Men vi fick fika pepparkakor och lussebulle och fick lite tidig julkänsla!

Igår snickrade jag och Liam ihop ett pepparkakshus. Liam tyckte att det var jätteroligt och innan kristyren ens hunnit stelna så ville Liam ta en första tugga. Jag fick honom dock att vänta till tomten kommer på besök så vi kan bjuda honom på en bit oxå :)

Morgon i huset


Håhå, appen är fixad å jag kan stanna i sängen när kag bloggar. Hur lyxigt är inte det ;)

Alla är vakna här hemma och det är dags att fixa frukosten. Men sängen är ju sååå skön. Vera ligger här bredvid mig och utför morgongymnastik. Armar och ben vevas ordentligt! Tänk den som orkade med sådant så här tidigt.

Idag ska jag till mvc för en efterkontroll. Inget som det egentligen längtas efter eftersom det är en check up efter förlossningen. Vem vill bli undersökt i det allra heligaste... samtidigt så vill man ha ok-stämpeln och få veta att allt ser ut som det ska eller om det inte är som det ska oxå. Så det kan ordnas. Så trots att det är lite jobbigt så har jag väntat på detta. Ska bli skönt när det är överstökat!!

Nu ska vi äta frukost!

Morrn morrn

En ny vecka

 
Som många gånger tidigare trilskas bloggappen och därför har det inte bloggats på några dagar. Så jäkla smidigt att skriva från mobilen. Nu sitter jag vid "stora" datorn och skriver istället. 
 
I helgen har det inte hänt jättemycket. Vi har varit ute och njutit av all snö. Det har skottats en del. Igår fick jag ta tag i skottandet framför vår andra ingång. Där hade det packats i flera dagar och att skotta där var värre än det värsta spinningpasset. Jag fick hacka loss snön och sen skyffla bort det. Jag förstår nu varför Fredrik proppsade på att jag skulle gå ut och skotta. Vilket svin han är!! Men det blev gjort och medan jag gick där och svor för mig själv så gick mitt mantra "Kom igen Elin, det är bra träning" på repeat! 
 
Och på tal om träning så kan jag infa om att jag faktiskt fick till mina tre pass förra veckan, trots all snö. Spinning, crosstrainer och easyline blev det. Plus snöskottning så jag kan nog räkna till 4 pass! 
Fick även hem min egen crosstrainer igår vilket är perfekt när snön hindrar från långa promenader. Så nu finns det inget som hindrar mig från att gå ner de sista kilona. Bara 4 kvar nu :) 

Någon som vill ha en skopa eller två?

Snökaos


Nu börjar jag ångra lite att jag lämnade Liam på dagis idag. Vi har haft snökaos de senaste dygnen men nu är det värsta över. Lite snö singlar ner fortfarande men inge massor som det varit förut. Men tyvärr så är snöröjningen si så där här. Så nu är jag rädd att jag inte ska komma iväg när Liam ska hämtas! Enligt meteorologerna ska det inte snöa så mycket idag så jag hoppas på det.

Jag har sett till att skotta uppfarten en gång redan men jag är rätt säker på att det blir till att skotta en vända till lite senare. Bra motion :)

Life is Life


Vi har vågat oss ut idag. Snön vräker ner och det blåser friska kyliga vindar. Så jag ska väl inte ljuga å skriva att det var en jättetrevligt utevistelse. Men vi fick friskluft och uppfarten blev skottad. Liam är en hejare på att skotta minsann. Tyvärr så snöar det så pass mycket att det behövs skottas igen! Snacka om att jobba i motvind!

Nu sover alla mina barn men storebror ska snart väckas för vi väntar besök om en timme. Då kommer Matilda och Oskar. Får hoppas dom kan ta sig hit i detta vädret. Alla vägar är inte skottade och det verkar inte som att vi här i Sil är prio 1 precis.

Ett hemligt paket


Jag hittade ett paket i vår brevlåda idag. Adresserat till mig men det visade sig att det var till Vera. Det var från hennes mormor som har gått och blivit lite av ett syproffs. Nu hade hon sytt en söt klänning med ugglor och rosett.
Kul att ha något som inte alla andra har och kläderna hon syr ser riktigt proffsiga ut. Syns inte att det är hemmasytt tycker jag!
(I paketet låg även en tröja som mamma/mormor hittat på en julmarknad. En kvinna som gör kläderna själv och det finna inte två tröjor som är likadana. Supersöt med små möss)

Temperaturen är inget vi in klarar av


Jag och Liam är nyss hemkomna efter en tur med pulkan. Det är helt omöjligt att åka i backen än men när man har en mamma som gärna agerar häst (ser det som ett träningspass och känner hur kilona flyger av mig) så är det ju rätt skoj ändå. Speciellt när man får lasta pulkan full med isblock (ännu fler kilon flyyyyger) som sen lastas av vid vår trappa. Jag tror han håller på att bygga en snöigloo åt oss :)

Idag har jag fått upp det mesta av julgrejerna. Jag tycker att jag packa upp mindre och mindre för varje jul. Less is more kan jag nog tycka när det gäller julsaker. Sen är jag inte nöjd med mina gamla grejer utan skulle vilja förnya. Men det är så dyrt!! Så det blir aldrig av. Stjärnor och stakar i fönsterna är det viktigaste och sen kan det få titta upp några tomtar på väl utvalda ställen.

Om en timme är det dags för mig att göra något jag inte gjort på länge. Mitt första spinningpass på nästan ett år. Om jag längtar? Som fan!!! :) Får se om jag kan gå ut ur salen sen eller om jag krälar.... Skoj ska det bli iaf!!!

Kyla BRRRR

I kaminen dansar det en eld och innetemperaturen har letat sig upp till 22 grader. Jag tycker dock att det känns mer som 17 här inne. Svårt att stiga upp ur sängen när täcket är så varmt och skönt!!
Ute är det kyliga -14 grader och en promenad till förskolan är väl inte det som lockar allra mest. Men jag får ju chansen att inviga mina nya "skinn"handskar som jag köpte igår :)

Vi hittade såklart massor igår och Liam kommer få på tok för mycket som vanligt!! Men det kommer iaf vara en nöjd pojke efter födelsedag å jul :)

Nu måste jag kliva upp och fixa frukost till husets miniherre. Brrrrrr

GodMorgon 1Advent<3


Just nu åker vi genom ett vitt Skaraborg på väg mot mer höstiga regioner. Vi har styrt bilen mot Ullared! Dags för present-och julklappsshopping. Jag tackar mina vädergudar för att snöandet som vi hade hela dagen igår inte är med oss idag oxå. Då hade nog denna lilla trip blivit inställd.

Idag har julen kommit och det är 1 advent <3 Mysigt! Jag fick Fredrik till att släpa in julgrejerna igår men jag fick bara upp en bråkdel av allt som ska upp. Vi prioriterade snöskottning och pulkaåkning. Fast åka pulka i backen var omöjligt i en meter snö :/ Men jag agerade häst...

Nu ska jag sluta ögonen i en stund. Hade svårt att somna igår och sen kom Liam in 4,30 och var omänskligt pigg...

GodMorgon på dig och Trevligt 1 Advent!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/450243/images/2012/pic_50baf6edddf2b33f8c003237.jpg" class="image">

Valfritt innehåll
RSS 2.0