31 januari

Snart är februari här. Jag tycker att januari har segat sig fram. Kan vara för att jag knappt jobbat de senaste tre veckorna. Då går det långsamt. Nu vill vi ha vår. Jag är trött på kylan och alla tjocka tunga kläder som man måste ha på sig. Det är så kallt inomhus på jobbet oxå så det är mycket kläder som gäller hela tiden. Vi kan alltid hoppas på att mars chockar oss och är en vårmånad för en gångs skull :)

Jag är stolt idag för jag fick till ett träningspass här hemma. Crosstrainern fick jobba lite. Perfekt att köra ut den i vardagsrummet och kolla på ett inspelat avsnitt av hemmafruar i Beverly Hills. Tiden går så mycket fortare når det finns något att glo på när man tränar.
På torsdag har de videospinning på gymmet. Då kollas det på film eller serie under passet. Har funderat på att prova det. Kan nog vara skoj och framförallt annorlunda :) vi får se!

Liam mår bättre men självklart är vi hemma imorrn oxå. 48 timmars regeln. Men imorrn ska vi nog våga oss ut för lite lek. Vågade inte det idag då jag inte visste om det skulle hända någon olycka i någon ände....

Nu ska jag mysa med Lisa och be för att det blir en natt med mycket sömn.

Underlig individ

Barn är verkligen underliga små individer. Inte ens en magsjuka stoppar Liam. Han far omkring som ingenting. Det blev en spya till inatt men sen har det varit lugnt. Det kommer dock trevligheter från andra änden nu :/ Men som jag skrev, det bekommer inte honom. Vilket väl är skönt på ett sätt.

Jag tänkte väl passa på att städa och fixa lite här hemma. Något vettigt får jag ju göra när jag jämt är hemma just nu. Tvättmaskinen får jobba ordentligt efter nattens äckel och det luktar avskyvärt där inne....

Nu vill Liam ha macka. Hans aptit är det inte fel på idag. Märkliga unge!!

23,16 blääääääääää

Ja hur hamnade jag på en madrass bredvid Liams säng. Ja det kan man undra. Svaret är lätt, kort och obehagligt: magsjuka! Han hann sova två timmar sen var olyckan framme gånger tre. Tur att jag inte är äckelmagad för jag fick verkligen se de två sista spyorna från nära håll. Nu har han somnat och jag har barrikaderat hans säng med handdukar och det ligger ett extra lager på golvet oxå. Vetter safe than sorry som sagt!!

Så det här med att få jobba en hel vecka det sprack och det ordentligt!

Nu ska jag försöka sova men jag tycker att ett litet illamående kommer smygandes..... ;)

I sus och dus

Några timmar kvar på denna sköna helg. Dom spenderar jag i min underbara säng :) Spanar lite på Slaget om Sverige.

Helgen har susat förbi och det känns som att vi knappt varit hemma, vilket väl stämmer iofs. Men den har varit bra och nu ska vi väl vara redo för en vecka med dagis och jobb. Liam mår bättre. Snorig fortfarande men i övrigt piggelin. Han har varit så snäll och delat med sig av lite förkylning till mig dock. Hoppas på att det håller sig vid förkylning och inget mer.

Imorrn ska jag ha gympa med kidsen och det ska bli intressant. Det har jag inte hållit i förut. Vi ska gympa, dansa, sjunga och leka lekar. Det ska nog gå bra!

Nu ska jag krypa längre ner under täcket och gosa med Leo lite :)

Ut med det gamla....

.. och in med det nya. Ja idag parkerade en efterlängtad lastbil utanför vårt hus. Vår nya säng kom! Det är som att ligga på moln. Så mjukt och skönt men inte så att man sjunker ner till golvet som vi gjorde med våra gamla 5-kronors sängar. Nya duntäcken, dunkuddar och sängkläder gör ju sitt oxå. :) Himmelskt!!

Jag har varit barn-och manledig under eftermiddagen. Det var en date med Sara som var inbokad. Först blev det några timmar på Henrys Café. Blev både lunch och fika där inne. Inne supersmarrig semla fick jag plats med. Får nog blev några till i år. Lite shopping blev faktiskt oxå. Behövde nytt löspuder så det fick det blev. Väntar alltid in i det sista med att köpa smink för det är så fasligt tråkigt och dyrt att köpa.

Jag hade en skön dag på stan tillsammans med Sara. Att få strosa i lugn och ro är vääääääldigt skönt :) Sen när man kan kombinera det med lite tjöt med en fin vän så blir det ännu bättre.

Blodigt allvar


Som vi busade i sängen. Liam hoppade, dansade och slängde sig hit och dit. Jag fick hela tiden se till att han höll sig i sängen och inte for i golvet. Han skrattade så hjärtligt och jag med honom. Ett härligt ögonblick i en två årings liv. PANG säger det och på en sekund så år skrattet utbytt mot ett vrål och stora rullande tårar. Han fick till ett felhopp och jag hann inte skydda honom mot det onda. Han far i full fart med ansiktet rakt in i vårt sänggavel. Blodet forsar ur näsa och mun och jag tar honom i famnen och rusar in i hans rum och fiskar upp våtservetter och lägger han ner för att få stop på allt blod. Det var inget från munnen. Men från bägge näsborrar. Mycket blod. Näsan är ordentligt svullen och röd. Jag hoppas innerligt att den fortfarande är hel. Det var en ordentlig smäll. Jag skyller såklart på mig själv. Jag var ju precis bredvid!! Men jag hade inte en chans....
Får se hur det ser ut imorrn. Ringer nog och rådfrågar BVC i vilket fall. Vet ju inte om tänderna fick sig en smäll oxå. Han var inte så samarbetsvillig när jag skulle undersöka.

Nu sover han iaf och jag ska nog oxå testa det.

Natti på er

Kalenderkatastrof


Jag har gått och väntat länge på att vår nya almanacka skulle dimpa ner i brevlådan. Mitt eget fel att det tog så lp g tid för jag förra veckan blev jag irriterad på att den inte kommit och gick då in och kollade vad som var fel. Då visade det sig att jag inte beställt någon... Men iaf, idag kom den och jag slet upp paketet för att titta på den. Besvikelse!! På varje sida är det en repa i bilden och längre ner på sidan är det intryckt i pappret. GUDARS!! Slängde mig på luren och klagade. Dom skickade en nu direkt. Så nu får jag vänta lite till.

God morgon hostan!


God morgon
Idag var vi inställda på att återgå till våra dagisplatser men det blev inte så. Liams hosta blev bättre i några timmar igår och då meddelade jag jobbet att jag skulle komma igen idag. Men sen efter några timmar så blev han bara mer och mer hostig igen och på kvällen vaknade han och höll på att hosta upp sina lungor. Så idag är vi hemma. Natten har varit ok ändå faktiskt. Fredrik på soffan och vi två i vårt sovrum. Han vaknade någon gång men annars sov vi båda hela natten i stort sett. Det behövde vi båda :)

Eftersom Liam blev bättre igår så hade vi en liten date med Oskar och Matilda. Vi missade ju Oskars kalas förra veckan för att Liam var sjuk så vi kalasade igår. Oskar fick en fin sångpåse av oss som jag hoppas dom kan ha skoj med. Tror jag ska köpa en sådan till Liam oxå. Pojkarna lekte på bra medan mammorna mös med te.

Inte så mycket stensömn trots allt

Ja där fick jag för att jag tyckte att Liam borde sova gott inatt. Han kom in innan jag ens hunnit somna. Han hade fått tillbaka sin dumma envisa hosta. Så han somnade inte på ett bra tag. Hjälpte lite med inhalatorn men inte fullt ut. Stackarn! Vi har inte sovit många timmar inatt och hostan sitter kvar så det blir till att vab:a även denna måndag.

Nu ska det krypas långt ner under täcket och titta på Disney Channel. Nu hoppas vi att hostan blir mycket bättre under dagen så vi kan återgå till det normala imorrn igen.

Ett abrupt slut

När man som jag är ledig varannan fredag så blir man aningen bortskämd med en helg på 3 dagar. Så när en vanlig helg på 2 dagar kommer så går helgen på tok för fort. Men å andra sidan så får jag ju nu en arbetsvecka på bara 4 dagar :P
Vår helg har iaf varit väldigt skön. Idag kom jag iväg på Hatha Yoga igen. Även det är en skön avkoppling. Att få komma hemifrån och bara få vara. Yogan var väldigt bra även denna gång. Hon hade lite andra övningar än förra gången och det var roligt att prova på. Vissa övningar då känns det som att man ska gå av på mitten... men på ett skönt sätt... om det nu är möjligt haha. Efter passet så klev jag upp på löpbandet och började jogga. Hög volym i lurarna och benen trummade på. Allt kändes skitbra och jag kände att jag kunde springa långt idag. Efter cirka 20 minuter hör jag någon men jag antar att det inte är mig denna någon pratar med. Men så hör jag någon igen och det dyker upp en tjej bredvid mig. Jag drar ur lurarna. Tjejen säger: eeeehm, vi stänger nu.. Jag gör helt om och upptäcker att gymmet är helt folktomt, förutom jag och tjejen. Klockan var då 12.05 och dom stänger tydligen 12.00. Jag trodde dom hade öppet till 13. Så jag rusade ner och hämtade mina grejer för att tjejen inte skulle behöva jobba över allt för mycket på grund av mig. Den löpturen fick ett abrupt slut. Men den var skön så länge den varade :)

Snöbuse

All denna snö kan inte ligga på marken utan att vi njuter av den. Jag och Liam packade in oss i tjocka kläder och begav oss ut i vinterlandskapet. Sen spenderade vi några timmar bland all snö :) Vi har turen som har två pulkabackar precis utanför vår dörr så vi har åkt pulka minsann. Liam kom även på att det är väldigt roligt om man sparkar ner en tom pulka nerför backen och sen får mamma hämta den... Sen har vi skottat och grävt i sin och gjort snöbilar.

Liam somnade som en sten som sig bör när man busat i snön hela dagen. Nu är det bara att hålla tummarna för att det där ska gälla hela natten. För den är mamman har ju oxå busat i snön och behöver sova!

Söndagkväll med plugg!

Söndag

Förra natten var perfekt medan denna natt var mindre perfek. Liam kom in vid 2 och sen tog det någon timme innan han somnade. Jag smög in till hans säng och hoppades på lite mer sömn men det var knappt. Alla har sovit dåligt här inatt så vi får se vad som händer idag.

Jag ska snart iväg på mitt 3 yogapass och efter det kör jag lite löpning. Se om det kan få igång energin lite :)

Borde ses men inte ensam

Lördagkväll och som vanligt hoppas man på lite bra film på tv. 5:an kör på Americas funniest home videos och verkar tycka att det är ett vinnande koncept... Skräp även på de andra kanalerna så jag har zappat omkring. Hamnar långt bak i kanallistan. Oj då, på TV4 film visar dom godingen "The Grudge". Här stannar jag. Efter cirka 1 minut frågar jag mig helt allvarligt varför i hela friden jag fick för mig det!! De bleka japanska barnen skrämmer ju skiten ur mig och jag blundar mer än jag tittar. Detta är en rysare av hög klass. Jag kan inte titta men jag kan inte låta bli heller. Den är så jäkla läskig och jag sitter på helspänn även under de mer lugna partierna.

Har du inte sett den så borde du göra det. Men se till att du har någon bredvid dig i mörkret. Var beredd på att inte kunna sova på dagar... veckor..... månader...

Nu ska jag slå över igen för annars kommer jag ligga sömnlös ett bra tag!!

En förmiddag ute


Jag fick utan strid med mig sonen ut. Galltjöt när vantar a skulle på men det hör ju till nu för tiden. Vilken skön luft det var ute. Kallt så att våra näsor nästan trillade av men det gjorde inget. Vi var ute en bra stund. Gick runt i skogen och tittade lite. Hittade en ny lekplats som var rätt kass men det gick att leka där en liten stund. När vi väl kom hem så drog vi iväg med Bobbycaren.

Nu har vi precis ätit lunch och Liam tittar på Nicke. Snart dags för lite sömn oxå.

Fredrik är iväg med mobilen men vi orkade inte följa med. Vi skulle ju inte gått i stan någonting och då kan det kvitta ;)

Lördagmorgon


Precis vad jag behövde: en natt som jag snarkade mig rakt igenom. Vanligtvis kommer Liam in varje natt nu för tiden och jag kan inte sova med honom i sängen. Men han kom in först kl 06 imorse så inatt blev jag inte störd. Hallelujah!

Det börjar ljusna ute nu och jag hoppas att jag och Liam kan gå ut om en stund. Liam kan ibland totalvägra att gå ut men jag hoppas på att han är lite mer samarbetsvillig denna morgon.

Vi har inga direkta planer denna dag. Fredrik köpte en ny mobil igår som inte funkade som den skulle så det kanske blir en tur till Skövde för att fixa med det. Men annars blir det nog lugnt.

Ha en fin dag!

En vinnare idag

På Ica här i bya kan man vinna olika saker om man använder sig av självscanningen. Lite spännande varje gång man drar sitt icakort. För det är på scannern man vinner. Och jag har lyckats två gånger och idag vann jag. Vinsten var denna fina blombukett. Inget att jubla över kanske men visst blir man glad bara för att man vinner :)

Helg helg helg


Helgen är här och den är varmt välkommen hit. Hade det gått så hade jag sovit bort hela helgen och hoppats på att det hade gjort mig pigg pigg pigg!! Men jag har en vag känsla av att jag har två killar här hemma som hade protesterat högljutt!! Men jag ska nog hitta tillfällen där jag ska få sova lite och hämta kraft.

Förutom tröttheten så har veckan varit bra. Lite sjukdom i inledningen men sen har allt varit bra.
Min nya inskolning har gått bra. Väldigt söt liten unge helt klart :) Eftersom det ser mörkt ut för mig när det gäller fortsatt jobb på Ving så vill jag verkligen passa på att göra allting så mycket som möjligt. Det kommer ge mig större möjligheter när jag sen måste söka nytt jobb. Kommer en till inskolning om någon månad och den ska jag försöka nappa åt mig den oxå :)



Att bygga tågbana är en av Liams favvosysselsättningar. Han är riktigt duktig på att bygga själv oxå men såklart roligare om någon hjälper till!

Trötthetens tecken!!


Detta är helt klart en vecka som går i trötthetens tecken. Jag tycker att jag går runt och gäspar mest hela tiden och ögonen vill inte riktigt som jag vill. Jag längtar efter ljusare tider. Just nu är det kolmörkt när jag åker till jobbet och det håller på att mörkna när jag åker hem. Det är inte mycket ljus som man får uppleva. Vi går ju mot ljusare tider men som alltid så går det på tok för långsamt. Jag känner på mig att februari kommer bli en lång månad. Måtte jag ha fel!

Chefen var ju på besök idag. Jag märkte inte av henne så mycket. Jag har börjat med en ny inskolning så jag har mest varit med den lille killen. Men det kändes bra att hon var där och kollade oss lite. Inskolningen går bra oxå. Nu har ju mina kollegor fått ha hand om den de två dagar som jag var hemma men idag tog jag över. Det är roligt med nya krabater i vårt gäng. Nu har vi mååååånga småttingar som klättrar och busar överallt. Fullt upp minst sagt. Hoppas att chefen märkte det oxå!!

Nu: Sveriges Mästerkock! Love it!!!

En annorlunda situation


Nu har vi haft två sjukstugedagar här hemma och imorrn ska vi tillbaka till dagis och jobb. Liams hosta har blivit mycket bättre men den gör sig fortfarande påmind när han anstränger sig. Jag hoppas att det ska gå bra på dagis imorrn ändå. Han saknar nog sina bilkompisar på dagis nu och det blir skönt för honom att få leka med dom.

Min dag på jobbet imorrn blir inte riktigt som en vanlig dag. Vi ska har förskolechefen där hela förmiddagen och hon ska granska vårt arbete. Inget som jag är nervös över men det blir ju en lite annorlunda jobbsituation när ens chef är där. Det blir till att anstränga sig lite extra :) Men det är bra av henne att komma in till oss och se hur vi arbetar. Det är inte alla chefer som gör det. Bra initiativ!

Efter två nätter med alldeles för lite sömn så är det nu dags att släcka lampan och kalla på John Blund.

Natti alla!!

En måndagkväll


Fredrik är placerad ute i vardagsrummet på soffan. Han hade sovit som en sten inatt så han lider ju inte direkt.

Jag ligger i sköna sängen och tittar på Idrottsgalan. Vilka fantastiska idrottare vi har i detta landet. Många är det som tampas mot världseliten i sin sport. Tänk all träning och disciplin som krävs för att kunna göra det år ut och år in. Vilket psyke dessa idrottare besitter. Fantastiskt, otroligt och framförallt imponerande!! Tänk om man kunde sno åt sig lite av det där....

Nyfiket

Nu har vi placerat oss i soffan och tittar på Liam nya favvofilm: Nicke Nyfiken. Väldigt mysig film och den har nog spelats 10 gånger här hemma.

Som befarat


Mina små ögon är tunga så tunga idag. Natten blev som jag befarat. Väldigt mycket vaket. Jag fick skicka ut Fredrik till soffan och så sov Liam inne hos mig. Hostan väckte honom hela tiden och det var inte förrän fram på tidiga morgonen som han kom till ro ordentligt och sov några timmar i streck.
Han är ju såklart hur pigg som helst idag. Det hostas mycket fortfarande och astman gör sig lite påmind men det är fullt ös på honom ändå. Med mig är det lite sämre ska jag erkänna. Jag hade gärna sovit några timmar nu men jag har en känsla av att någon annan inte håller med.
Nu har vi iaf fått i oss lite frukost. Knäckemacka, ägg (Liam åt tre ägg!!!) och varm nyponsoppa. Stort MUMS :) Får väl se hur Liam mage reagerar på så många ägg. Han har en tendens att få världens racer...... det lär märkas :)
Nu ska jag ta tag i vår dag. Finns säkert lite tvätt som vill bli tvättad!

Lakritshets

Jag kände att jag var lite sugen på något speciellt idag.

Någon som kan se vad det var? ;)

 

Först nu somnade Liam. Supertrött men superenvis. Hade han haft tandpetare eller tändstickor i närheten hade han använt sig av dom. Han är förkyld och har lite tungt att andas så det beror på det oxå. Förmodligen blir vi hemma imorgon om det är inte så att han blir frisk under natten. Brukar inte vara så dock :P

 

Nu ska jag återgå till min lakritsskål :)


Vilding på plats igen

En ny första gång

Liam har åkt tåg för första gången idag. Han är en stor tågfantast så ni kan ju ana att han var i extas :)

Favoritbloggare


Jag är en stor bloggläsare. Kan inte vara utan alla mina favvobloggar. Vet inte hur många gånger om dagen som jag läser bloggar men jag skämtar inte om jag säger att det är mellan 5-10 gånger, minst!

Tänkte jag skulle dela med mig av några av mina storfavoriter i bloggvärlden.

carolina - mat, bakning, barn, graviditet och kampen mot ätstörning. Hon känns väldigt ärlig i sitt bloggande och hon har en bra blandning av allt.

Evelina - Jag har följt hennes blogg i säkert 5 år nu. Jag kan inte sätta fingret på varför jag följer henne men av någon anledning gillar jag henne.

Magdalena Graaf - Ja ni vet väl alla vem hon är. Hon verkar så jäkla skön och jordnära. Så knasiga kommentarer ibland och jag önskar jag kände henne lite haha

Eva - En tjej som är yngre än mig men känns så mycket äldre. Skinn på näsan och ett jävla anamma är vad hon har. Hon ser verkligen möjligheter där andra ser hinder. Hon har tre ungar och jonglerar vardagens alla sysslor som världens jonglör.

Vägen till tre - Såg ni Drömmen om ett barn? Detta är paret som väntar på ett barn från Sydafrika. De har snart väntar i 2 år. De skriver verkligt tänkvärda saker och det sätter ens liv lite i perspektiv.

Jag läser många fler bloggar men detta är mina absoluta favvisar :)

Testar en sak

Följ min blogg med Bloglovin

Varför duger jag inte


Denna stress och nervositet som härjat i min kropp under veckan har äntligen flugit sin kos och jag kan med gott samvete och lugnt inre gosa ner mig i soffan med täcke och Gordon Ramsey. Jag har haft en bra vecka och avslutningen på denna vecka var befriande.

Idag var dagen D. Dagen som jag förberett mig inför ett bra tag. Ja man skulle ju kunna tro att jag skulle göra en djupintervju med Obama. Inte riktigt men bara ett snäpp ifrån. Jag hade medarbetarsamtal med min chef. Vissa kanske bara rycker på axlarna och himlar med ögonen över att jag stressat upp mig på grund av det. Men jag tycker sådant är jättetufft. Vi fick en enkät som vi skulle fylla i. Det kan jag tycka är värre än att bara få frågor vid mötet. Då stressar jag upp mig och ifrågasätter min egen kompetens. Jag tror att det jag skriver inte duger och att alla andra är bättre och smartare än vad jag är.

Varför tänker jag så? Varför duger jag inte enligt mig själv? Jag behöver verkligen jobba på det!

Så hur gick samtalet då? Det gick jättebra. Jag sa till chefen att jag varit supernervös inför detta så när vi avslutade mötet så sa hon: Det där var väl inte så farligt ändå Elin? Det här klarade du bra! En bra chef vet hur man höjer sina anställda :)

Nu är jag stolt över mig själv och kan med gott samvete ta helg.

Sveriges Mästerkocks bästa!!

"Det var kul att träffa dig men det var en skräckupplevelse att smaka din mat" "Jag skulle kunna betala för att slippa äta från den där tallriken" "Jag tänker inte smaka på det där" "Om man får in en sån tallrik på en restaurang... eller det får man ju inte får det beställer man ju aldrig om man har lite vett i huvet" "Hela presentationen är som på dagis" "Jag kan sno ihop det där på en campingplats i Mölle med enbart vänster hand"

Jag som spar jag har


Hittade en bit smarrig saffransfläta som vi gjorde i julas. Min lycka blev total och kvällsfikat är räddat. Nu sitter jag bänkad framför Sveriges Mästerkock. Sjukt bra program. Älskar domarna!!!

Som jagad av vargar

Veckans första jobbdag är avklarad och den flög förbi som att den vore jagad av vargar. Det är inte alla som har lyxen att trivas så fantastiskt bra på jobbet som jag gör. Tacksam är ett milt uttryck. Jag hade en härlig eftermiddag innan jag åkte hem. Satt och spelade memory i över en timme :) Bra hjärngympa för mig oxå!!
Till mitt förtret så sitter nu jag och Liam och tittar på Teletubbies. Jag fattar inte detta program. Det känns helt hjärntvättande. Jag fattar inte hur de fick någon till att spela in detta. Liam kollar på det ibland men jag försöker alltid få honom till att titta på något annat. Vad som helst men inte det!!! Det är bara konstigt. Det enda som är lite sött är bebissolen när det skrattar så gött.
Nu ska jag se till att förbereda lite mat. Tror det blir moussaka idag. Var så längesen vi åt det och det är så gott :)

Vågad Hatha Yoga


Idag var jag modig och vågade något som jag inte vågat förut. Jag genomförde ett yoga-pass. Låter kanske simpelt men inte för mig. Jag ser mig inte som någon yogatyp och jag har trott att jag skulle göra bort mig big time!! Stel och osmidig som jag är.

Men efter dagens pass så har jag insett att det faktiskt är något för mig. Detta passet fokuserade på avslappning, inte så fysiskt. Det var skönt och jag kände mig verkligen avslappnad. Stort fokus på andning och det var nog det svåraste. Att andas rätt och komma ihåg det hela tiden när man gjorde olika övningar. En bra instruktör som hade en riktig yogaröst :) jag kommer fortsätta med detta, kanske inte varje vecka men någon gång i månaden.

Det var riktigt skönt att gå in på gymmet igen. Kändes bra. Jag körde lite på löpbandet efter och det var sååååå gött :) och ryggen kändes bra hela tiden. Så nu hoppas jag att jag kan köra på igen :)

Mysiga pojkar


Vår säng är full med barn som ena stunden myser och andra stunden stimmar och busar. En härlig morgon helt enkelt. Snart måste vi lämna detta härliga för att äta lite frukost och komma igång med vår dag.

Hemmets varma vrå


En skön lördag är här. Jag har gosat ihop mig i soffan bredvid spisen där elden fladdrar och värmer. Hög mysfaktor här denna morgon. Men snart ska jag slita mig från hemmets värmande vrå och bege mig ut på en långpromenad. Tar emot att joina frostiga Götene men det är alltid skönt sen.

Fler än jag som faktiskt ser fram mot muskelknippena i Gladiatorerna ikväll? Ska bli lite skoj faktiskt. Men jag får spela in det för jag är bortbjuden :) Det ser jag fram mot!!

Nu en promenad :)

Frosseri

Medan Liam sitter framför Pingu och smaskar på chips så satte jag igång Braveheart. Kollade inte färdigt sist. Men vad tycker ni om denna dvd-kombination. En tjock och trevlig katt och en slaktarfilm. Genomtänkt? Känns inte så :)

En röd dag


Liam har precis ätit färdigt sin frukost och tar en tur på sin Bobby Car. När han satt här med sin ostmacka så lyfte han upp en ostskiva mot mig och sa: hylla,hylla, hylla. Tog ett bra tag innan jag fattade vad han menade men till slut så: Ostrulle!! Hade jag inte jobbat på en förskola så skulle jag nog inte kommit på det :) Där förekommer det många ostrullar på mellanmålet haha.

Röd dag idag och jag hoppas att ni som är lediga njuter. Det ska vi göra iaf. Medan Fredrik sover så ska jag och Liam gå ut en sväng. Kanske en promenad eller lekplatshäng. Kanske både och :)

En bild på Liams nya säng. Stor och fin och med en praktisk sänglåda under. Många leksaker kan stoppas undan där så att man slipper ha allt framme. Finnemang!!

Jag i gröna soffan


Sitter i stora soffan i personalrummet och njuter av tystnaden. Bara jag här och det uppskattas. Om det är något som det finns gott om i detta hus så är det högljudda små människor. Tystnad och ensamhet är en bristvara här :)

Av någon anledning så slutar jag 13,30 idag. Vanligtvis är det 14,30. Jag klagar inte men jag fattar inte varför. Hon som satt ihop schemat har semester så inte kan jag fråga heller. Bara till att åka hem och vara glad :)

Nya bågar

Sprang in till optikern här i bya igår. Det var helt spontant och jag skulle mest bara kolla för skojs skull. Jag fick superbra hjälp där och kom hem med några bågar :) Denna gången blir det nya bågar. Står mellan de två översta tror jag. Dom ska synas och sticka ut!!

A perfect line


Ligger i soffan och bälar i mig coca cola. Bra för både figuren och tänderna.
Måste man bry sig varje dag?

Denna veckan ska jag försöka börja träna igen. Min rygg är bättre men inte bra men det skiter jag i nu. Gymmet har prova på dag på söndag. Alla sorters pass under hela dagen. Jag ska gå på tre av dom. Spinning, easyline (bra för ryggen enligt sjukgymnast) och hatha yoga-inre lugn. Ska bli kul med yoga. Det har jag aldrig vågar prova förut. Klumpig och stel som jag är. Men jag tror det skulle var bra för mig. Avslappning är vad jag behöver!! Alla pass är på 30 min så det ska jag orka med tycker jag. Ska bli kul!

Passen är gratis under hela söndagen så är du sugen så gå in på Lifeclub.nu så kanske du hittar något som passar dig.

Och jag möts av....

Kl 8.30 infann jag mig på jobbet imorse. Redo att kicka igång den nya terminen. Jag möts då av: Vad gör du här? Du börjar väl inte förrän 11? Det hade ingen infat mig om. Jag har ju varit hemma i nästan två veckor. Jaja, jag åkte hem igen och vilade efter en vaken natt. Nu ska jag dock påt igen. Jobb till 17 kan ju tyckas länge men det är ju bara 6 timmar :)

Ha en fin dag!!

Året 2011


ÅRETS LÅT

Ja, det finns väl många som jag gått och trallat på. Pink, Adele, Veronica Maggio, Nickelback, Rihanna. Dom har alla kommit med bra låtar. Men jag tror bestämt att låten som jag gillat mest under 2011 är This Life med Curtis Stigers & The Forest Rangers. Introlåten till Sons of Anarchy. Den slår allt.

ÅRETS RESA
Det har ju inte blivit många resor men resan vi gjorde till Danmark och Lökken var helt fantastisk. Fredriks föräldrar, mina föräldrar och Emmie och Noel var med. Stugan och stället där stugan låg var helt fantastiskt. Vi gjorde många roliga utflykter. Aalborg zoo, Legoland, stranden var några av ställena som förgyllde vår vistelse. Veckan bara rusade iväg och vissa av oss ville stanna kvar när vi väl skulle åka hem igen. Bästa resan helt klart!!

ÅRETS PERSON

Jag har fina människor runt omkring mig. Jag skulle kunna skriva om dom allihop men nu tänker jag välja en lite mer otippad person. Det är en på mitt jobb som jag jobbar tillsammans med. Hon är verkligen en fantastisk person. Hon är så omtänksam och osjälvisk. Hon hjälper mig och tipsar mig om allt möjligt, både jobbrelaterat och privat. Hon är en varm människa som jag uppskattar så ofantligt mycket. Jag vet att jag skulle kunna komma till henne med vilket bekymmer som helst och hon skulle ta sig tid att försöka ge mig råd och tips. En vis person är vad hon är.

ÅRETS PLAGG
Jag skulle nog kunna säga jeans. Inga speciella jeans utan jag bara äääälskar jeans just nu haha. Men jag har två plagg som verkligen tagit mig med storm detta året. Mina blåa Converse. Man kan inte annat än älska dessa skor och jag tror att dom ska få några kompisar under året :)

Sen är det även min nya varma Didriksons jacka. Jackan uppfyller alla kvar som jag har på en vinterjacka: snygg, bekväm, smidig och varm. En 10 poängare helt klart.

ÅRETS BOK
Utan tvekan den bok som jag läste alldels nyss: Niceville. Läs den, den är skitbra!!

ÅRETS KÖP
Måste vara min vinterjacka :)

ÅRETS LYCKA

image description

ÅRETS JOBBIGASTE/SVÅRASTE

När Emmie mådde dåligt. Att se någon man älskar så mycket må så dåligt och inte kunna göra något för att hjälpa var otroligt tufft. Jag grät många tårar då.

ÅRETS FÖRÄNDRING

Pedagogen i mig. Jag har jobbat ett år på samma ställe och jag trivs så bra. Jag har förändrats som pedagog. Jag har utvecklats och jag har vågat mer detta året när det gäller min pedagogroll. Jag har stärkts i allt på jobbet. Lång vag kvar att vandra men jag går iaf :)

ÖNSKNINGAR INFÖR 2012

Att jag ska våga mer i livet. Jag säger inte att jag är en fegis jämt men jag vill utamana mig själv detta året. Jag vet inte hur men jag ska komma på det under året. Jag ska våga våga våga.

Sen hoppas jag även att vi får till det fina uterummet och altanen som vi önskar oss. Sommaren blir full av byggande och jag hoppas vi får njuta av den i slutet av sommaren!!

 

 

Vågar jag mer 2012?

Vårt nyårsfirande gick verkligen lugnt till. Vi lämnade Liam hos farmor och farfar under eftermiddagen och sedan kom Emmie och Noel hit. Inget megaparty precis. Men vi hade det mysigt. Vi spelade Alfapet, Bezzerwizzer och TP och vi åt väldigt gott. Fläskfilé i ugn med vitlökssmör och till det hade vi hasselbackspotatis, beasås och massa sallad. Fredrik är en jäkel på kött helt klart :)
Sen skulle vi åka in till torget och se på fyrverkerierna. Trodde vi iaf. Det var inget där. Helt tomt. Men vi fortsatte vårt sökande och hittade ett ställe där det smälldes mycket fyrverkerier och där stod vid och firade in det nya året. Kändes oss lite smått fåniga som stod där mitt ute på gatan bredvid Semper. Men vi fick se många fyrverkerier :)
Så vad ska det nya året bjuda på? Jag hoppas på en massa äventyr, Behöver inte vara en utlandssemester utan det kan vara utflykter i närheten. Jag vill hitta på nya saker, saker som jag velat göra men inte kunnat eller vågat. Jag vill utmana mig själv. Både på jobb och privat.
Att våga mer kommer vara mitt motto under 2012!!
Valfritt innehåll
RSS 2.0