Bildrikt Skåne

 
Idag har vi bilat genom Skåne och jag har nu verkigen insett att Skåne är en jäkla vacker landskap. Tror det är dags att inse att gräset inte var grönare på andra sidan (Skaraborg) och flytta tillbaka till gamla gräsmattan igen ;) 
Så många fina hus och gårdar och vackra vyer på vår resa.
 
 
Att ta foto med mobilkamera från en bil är väl inte rättvist mot Skåne men det får duga för denna gången. 
Jag lovar att det var helt fantastiskt! 
 
 
Framme hos faster Maria så möttes vi av en lummig trädgård så lik den vid farmors  torp och ett hus som var mysigt, ombonat och såååå faster Maria. Små grejer överallt och inredning som inte alls liknar det jag har hemma hos mig men ändå så fint. 
Här skulle man lätt kunnat spendera några sommarveckor :)
 
 
Två små råttor (aka Humlan och Dixie) sprang runt och gjorde trädgården osäker. Iaf för Vera som blev totalförskräckt när Dixie hälsade vilt och galet på henne och vägrade sen gå nära som de små liven. 
 
En härlig eftermiddag som gjort mitt Skånesug större :P 
 
 

Bildlöst i Skåne

 
Dagarna spenderas för tillfället i Skåne hos släkt och vänner. Jag tänkte skriva lata dagar men det kan jag inte påstå att det är när man ska vara överallt och vara själv med de två kidsen. Att sköta allt med två kids är verkligen ett heltidsjobb. Även om jag får lite hjälp ibland här nere så är dom mitt ansvar och det är jag som ska ha koll på precis allt. När sedan Vera inte vill sova på kvällen så blir och Liam är uppe till jag lägger mig så är det inte mycket rast och vila för denna mamman. Men Fredrik blev ju väckt av solen 05.45 så honom är det riktigt synd om....... hrm.. 
 

Igår träffade jag och Emmie våra kusiner Marlen och Merit. Vi började dagen med träning där Marlen är instruktör och sedan lunchade vi i city. Så mysigt och trevligt på alla sätt och vis. 
Idag var vi hemma hos Sandra och hennes pojkar. Som alltid var det kul att träffa dom. De stora pojkarna leker så bra och de små hänger sina mammor kjolen mest hela tiden ;) Iaf Vera som var tokblyg när vi var där hemma. 
 
Bilder har jag varit sjukt dålig på att ta så det blir ett bildlöst inlägg idag. Får se till att få till bilder imorrn då vi ska ner till Smyge till min faster.
 
Nu är det snart dags att sova för mig och Liam.
Sussa sött!!

Midsommar på Kållandsö





Det blev en fin afton ute på ön. Det dansades inte så mycket då humöret hos de små dansarna inte var på topp just då. Det ändrades dock när det blev godisutdelning :)

Idag vaknade Vera med feber igen. Vet inte vad det är som spökar i den lilla kroppen. Hon är iaf pigg ändå så hon låter sig inte nedslås av lite feber! 


Sommarpresent från en kollega. Rabarbermarmelad. 
Älskar hemmagjorda presenter! Känns som att när någon lägger ner tid på att göra en present så finns där mer omtanke och kärlek i presenten. 


I torsdags gick Emmie på semester och det firade vi med en kväll på hennes veranda med lite gott att dricka och massor med gott att äta. 
Jag har fyra jobbdagar kvar innan jag kan fira! 

Nu tror jag vi ska gå in och hoppa på pappa Fredrik för så här länge ska det inte sovas ens på en sovmorgon :P


Upp som en sol...

Veckan inleddes med två dagar vabbande för min del. Fröken V har haft feber men är nu på banan igen hoppas vi. Men det känns nästan som det är jag som varit sjuk. Efter en natt med ytterst lite sömn och sen upp kl 4,30 för att öppna på jobbet så är kropp och knopp helt matta. Som tur är så slutar jag 13. 


Liam tog med mig och Vera ut i skogen där han och hans förskolekompisar brukar gå. 
Fika, klättring och springtävling blev det. 

Sköna dagar och skrikande barn


Det blev en fin och trevlig eftermiddag på Kållandsö igår eftermiddag. Tänk om vi hade möjlighet att alltid bo så. Det hade varit drömmen det :) Men nu har vi lyxen att få hälsa på där under sommaren iaf. 






Som att vara på spa :) 

Denna morgonen har det varit många sura miner, höga skrik och ett och annat "DUMMA MAMMA/PAPPA!!" 
Härlig start på dagen det...... 
 Efter lite hot om inställd strandvistelse så fick den lille mannen en väldig fart i städandet. Nu är det gladare miner och inte så hög ljudnivå. 

 Och när man städat är man välkommen ut igen :) 

Det ska ju bli tokfint väder idag så jag hoppas att jag och kidsen kan åka till
stranden en stund i eftermiddag. Fredrik ska nog slita på med uterummet. 


Det hår framåt. Fredrik är så jäkla duktig och jag är såå impad av att han kan det här. Han har ju fått läsa på en del och frågat folk men det hade ju inte hjälpt mig om jag gjort det.... hade fortfarande inte kunnat :P
Han är en klippa min Fredrik. 

Total lycka!


Jag har varit av med min jobbnyckel i några dagar. Trodde att den hängde där den skulle men så var inte fallet när jag skulle stänga på jobbet igår. Kunde då låna nyckel av snäll kollega. Letade som en tok precis överallt. Flera gånger överallt. Men den fanns inte någonstans. Då börjar ju nervositeten komma krypande. En sista gång i jobbväskan. Japp, där låg den. I facket där den brukar ligga efter att jag stängt eller öppnat på jobbet. Hur fan har jag letat?! Min hjärna är som en slajmklump sen vi blev fyra i familjen. Att ha två barn är vad min hjärna klarar av. All annan verksamhet är avstängd. 


Nostalgikort på Liam. Togs när han precis hade börjat på förskolan. En sån liten plutt han varit. 
Nu har dom haft avslutning på hans avdelning för efter sommaren börjar han Björken där det bara är 5-åringar. Äldsta barnen. Känns ju knasigt :P 

Nu behöver jag fredsmäkla här..... 

På tok för kallt!!

"Mamma kolla tempen nu då. Det är JÄTTEVARMT i poolen nu" 

17 grader är fortfarande för kallt för den här morsan..... 
Här badar Liam för fullt medan Vera sysselsätter sig med att slänga i alla kläder i poolen och skratta hysteriskt åt morsans förfärade utrop!
 Typiskt lilla fröken. 

Jag och mitt huvud är fortfarande kvar i majmånad lite. Svårt att förstå att första sommarmånaden redan är här. Om tre veckor tar vi semester här hemma och det ser jag verkligen fram mot. Jag jobbar ju bara fram till augusti men vet inte hur det kommer se ut sen. Kanske arbetslös eller så har jag fått nytt jobb. Hur som så vill jag ha semester i sommar så att vi kan njuta tillsammans. Det ska bli så skönt. Att både börja nytt
jobb och hoppa på en kurs på högskolan var väl inte helt optimalt. Men det gick, efter en hel del slit dock. 


Fredriks och svärfars lördagsnöje

Nationaldagen

Jag kan inte minnas att jag någonsin har firat nationaldagen. Men jag tycker att överallt på nätet ser jag hur det firas på olika sätt. Inget fel alls med det, nästan så att jag känner att jag får se till att slå på stort nästa år. 




De brukar alltid anordna lite ståhej på fotbollplatsen på nationaldagen men vi lyckas med att missa det varje år. Men denna gången lät Liam inte oss glömma. Så det fick bli en tur dit. 
Högt Högt Högt upp lyfte brandbilen oss. Jag trodde Liam skulle bli lite rädd men så blev det inte. Vi kom
verkligen högt upp och det var verkligen skräckblandad förtjusning för min del. 

Fredrik har fortsatt med uterummet medan jag och kidsen har underhållt oss med promenad, glassätning, bad, lekplats och lite mer glassätning. 

Nu är jag sjukt trött och jag borde verkligen lägga mig tidigt ikväll. Men det är så tråkigt. 


Usch säger jaf bara.... 

Cruisingen kom till stan


Jag känner mig hyfsat pigg idag trots att gårdagen blev lång och det förekom intag av alkoholhaltiga drycker. Att lyckas pricka in vårt besök när det var cruising i stan gjorde mig och Emmie lyckliga :) så vi klädde upp oss, hällde i oss lite vin och begav oss mot city. 
Efter en timmes vandrande på gatorna så stötte vi på en gammal bekant och det var då kvällen började! Det blev en sjukt kul kväll med väldigt många skratt! Att sömnen blev lite kort var det sååå värt! 


Ingen bild från kvällens eskapader men väl en från vårt besök hos Sandra och hennes boys. Det hade flyttat in lite fler tjejer hos dom nu :) 

Idag ska vi bege oss hem igen och det är som vanligt väldigt kluvet. Tiden här går på tok för fort. Men det är samtidigt skönt att komma hem igen. 

Dags att börja packa!
Valfritt innehåll
RSS 2.0