Ett år med frågor

 
 
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Tråkigt men nej, inte vad jag kan komma på :/ 

2. Höll du några av dina nyårslöften? I don't do nyårslöfte. Behöver jag göra ett nyårslöfte så gör jag det när jag känner jag att jag behöver göra det. Jobbigt att behöva vänta till nyår bara för att avlägga ett löfte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Eftersom jag inte fick barn i år så fick ju inte mina vänner det heller :P Vi brukar köra på samma år i stort sett. 

4. Dog någon som stod dig nära? Är det inte lite farligt att svara på den frågan? Känns som att det skulle 'jinxa¨ det hela lixom...... 

5. Vilka länder besökte du? Härliga Underbara Fina Lagomlandet Sverige

6. Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014? Mer pengar! Att vara mammaledig och få 80% på 80% är inte jättefett. Och eftersom jag nu 2013 fick jobbet så kommer pengarna börja rulla in alldeles strax :)

7. Vad var din största framgång
 2013? Jag tar för mig mer. Det är stort för mig!

8. Bästa köpet? Först tänkte jag Macen men den fick jag av Fredrik... som sagt jag har ju varit mammaledig så några stora inköp har inte skett i år. Men varenda gång jag hittar fina kläder till kidsen så blir jag extra nöjd haha. 

9. Vad spenderade du mest pengar på? Återigen mammaledig

10. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2013? Vet inte om några låtar kommer påminna mig om 2013 men nog har det dykt upp några finingar: Stiftelsen - Till landet ingenstans, Contiez - Trumpsta, Martin Garrix - Animals, Lars Winnerbäck - Utkast till ett brev, Lars Winnerbäck - Monsterteorin, Pink - Just give me a reason

11. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Same Same skulle jag tro.

Vad önskar du att du gjort mer? Tränat mer :)

13. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit godis
 
14. Hur tillbringade du julen? Först en lilljulafton hos kidsens farföräldrar och sedan blev det första julen (sen barnen kom) som spenderades i Skåne med mina föräldrar och systrar. 

15. Favoritprogram på TV? Grey´s, The Following (kommer inte det tillbaka 2014 så.....) Hela Sverige Bakar, Mästerkocken, 

16. Största musikaliska upptäckten: Att Fredriks textpåhittande aldrig tar slut ;)

17. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Pengar CHECK Presentkort CHECK

18. Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Var i Skåne och åt mammas underbara gräddtårta

19. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Solsemester :P

20. Hur skulle du beskriva din stil år 2013? Framsteg!

21. Vad fick dig att må bra? Alla sköningar i min närheten (ingen nämnd ingen glömd höhö)

Så rörigt

 
-Liam, du och jag kan ju dammsuga lite medan pappa och Vera är iväg.
-Jaaa, då kan jag ta den lilla damsugaren och du den stora.
-Precis.
 
Vi plockar fram vars en dammsugare och sätter igång. Liam ser lite smuts, sätter igång handdammsugare och attackerar smutsen och stänger av igen. Upprepar detta varje gång han lokaliserat smuts. Emellanåt muttrar han lite för sig själv: -Oj så rörigt här är, så rörigt. Min fining är en riktig sköning!

Låt oss njuta!

 
 
 
Elin ikväll.
Känner mig ungefär lika pigg som jag ser ut. Fasikens vad en vanlig förkylning kan däcka en! Nej, jag tänker inte förvandlas till en gnällig kille och oja mig. No No No :P Jag är kvinna nog att hantera min förkylning haha.
 

Sista måndagen för i år. Året har verkligen både rusat iväg och segat sig fram. Det har haft både toppar och dalar men som mammaledig måste jag säga att det varit väldigt skönt. Tänk att vi föräldrar faktiskt har den möjligheten, att vara hemma med våra barn så länge. Tänk att behöva lämna bort sitt barn efter bara några veckor/månader för att börja jobba. 
Men nu är det bara en dag kvar av detta år och sedan drar allt igång igen. Jag kan känna en viss ångest. Ångest över att allt tar slut. Men samtidigt så är det början på något nytt. Något som känns kul och spännande. Vera ska börja på förskola, det känns ju både jobbigt och kul. Jag ska börja jobba igen! Känns kul kul kul! 
 
Men först ska vi fira in det nya året med vänner och sedan har vi en vecka till med ledighet innan det drar igång för oss! Låt oss njuta!
 
 
Fredriks födelsedagspresent har nu fått ¨fyllts¨ med inneboende. Tre små fiskar som bär namnet Ville, Ville och Ville haha. Det hade varit namnet dom fått om Liam fått bestämma helt själv. Men jag fick förklara att det blir ju svårt när vi ropar på en av dom och alla kommer :P Så det blev istället Ville (såklart), Lukas och Tindra. Alla är namn på kompisar från dagis. Akvariet får stå inne hos Liam och det blev riktigt fint på hans bänk. Mysigt! Nu ska vi bara lyckas hålla Ville, Lukas och Tindra vid liv oxå!!!
 
 
Måste tipsa alla föräldrar om denna grej som Liam fick av Tomten. Nu kommer jag ju inte på vad det heter men man bygger iaf ihop olika banor som man sedan låter kulor rulla genom. Blir som en liten labyrint. Liam tycker det är helfestligt och även vi vuxna tycker det är kul att bygga.
 
 
 

Året med oss

 
 
Det är något speciellt med denna rosa konstiga gröt. Den är ljuuuuvlig. Med lite socker och vispad grädde så är det så att smaklökarna dansar jitterbugg. 
Hade jag kunnat med så hade jag motat bort alla andras lystna små skedar och satt i mig från storskålen direkt men hur skulle det sett ut lixom... lite hyfs skadar ju faktiskt inte.
 
 
När kidsen leker tillsammans och deras bubblande skratt hörs då är livet som förälder en ren dröm. 
 
Jag har precis beställt en ny väggalmanacka till oss. Jag beställer alltid en med en massa bilder på kidsen. Så kul att se vad vi gjorde för ett år sedan. Jag tar alltid bilder från samma månad från året innan. 
Så nu har jag gått igenom en massa bilder från detta året och det är sjukt vad mycket som har hänt. Både utvecklingsmässigt och vardagsäventyr. Kul att friska upp minnet och tänka tillbaka till allt kul vi gjort.
 
 

Åter till blåa huset

 
Åter tillbaka till vårt blåa lilla hus. Väskor är uppackade, tvättmaskinen går, kidsen sover och jag tittar på Bonde söker fru och väntar på att Fredrik ska komma hem efter en lyckad bandymatch. Visst är det skönt att komma hem igen, kunna göra som man vill och kidsen har sina grejer och rum men jag hade lätt kunnat stannat några dagar till nere i Skåneland. Men underbart är kort ibland och hemma är alltid skönt :)
 
Jag måste bara skryta om mina kids. Både resan ner och upp satt dom båda två som små ljus. Inget pip och inget gnäll under de 64 milen (tur och retur) och jag är fortfarande i chock haha. Jag hade förberett med leksaker, kex, majskrokar, mobil och surfplatta men det var överdrivet av mig. Väluppfostrade barn helt klart :P 
 
Imorrn ska vi bege oss ut tillsammans med alla andra och fynda på mellandagsrean. Jag är ju verkligen inget för att reashoppa men i år ska jag ge det en chans. Vem vet, jag kanske kan fynda höhö
 

Nu åter till bröllopet...
 
 

Julafton 2013



Vi har verkligen haft en God Jul i Skåne.  Julafton blev jättemysig och lugn. Mammas underbara mat och  sedan Tomten även till oss. Efterlängtad till max trots att vi redan setts en gång i år :) 

Nu sitter vi alla i bilen på väg ner till min lilla farmor. Så glad att vi hinner med att besöka henne nu i jul. 

Hoppas ni alla hade en fin julafton och god fortsättning till er! 


Lägenhetsockupanter



Julen i Skåne kan börja för nu har vi anlänt! Lillsis Erica är en pärla och lånar ut sin lägenhet till Los Biggos Familios. Förenklar en del eftersom mina föräldrars lya inte är så stor. 



Innan vi åkte hem till mina föräldrar så åkte vi hem till FinaSandra och hennes pojkar. Så kul att vi hann med att träffa dem nu i jul! Sandra serverade en riktig skrytfika minsann. Allt var hembakt och supersmarrigt plus att hon även gjort saften som jag och kidsen drack. Suck, det går inte att tävla mot dig Sandra ;) 

Nu är vi installerade i Ericas lya. Vera snusar kudde och Liam ligger här i soffan och pillar navel. 

Imorrn blir det ännu ett kalas och det blir många roliga aktiviteter!!

Julafton i Lovene

 
 
Oj Oj Oj, tunga ögon i soffan ikväll. Julfirande kan verkligen suga ur en all energi. På ett bra sätt naturligtvis. Julen är det bästa på hela året enligt mig så jag klagar absolut inte. Det positiva med att fira jul i Skåne (förutom såklart får fira med min familj) så är det att det blir två julaftnar :) Det kan ju inte vara negativt lixom haha. 
 
Så idag har vi varit hos Fredriks föräldrar och firat julafton. Julmat, tomtegröt, julklappar, tomte och allt annat som hör julafton till såklart. Så mysigt och trevligt. Julafton blir ju snäppet ännu roligare när man är förälder. Att få se Liams lycka när han fick syn på klapparna under granen och sedan hans längtan efter att tomten skulle komma, det är oslagbart! Det är så att jag längtar tillbaka till när jag själv var liten och gick och väntade och längtade. 
 
Vera var dock inget fans av den gamle mannen i rött. Först såg hon ut som en fågelholk och sedan när det obligatiska sitta-i-tomtens.knä.fotot skulle tas, då insåg Vera att mannen i rött var en lömsk och ond man och hom satte igång både mistlur och kran. Vår lilla tuffing kan minsann oxå vara lite ynklig och liten ibland ;) 
 
 
 
 

Det känns så bra det här

 
 
Nu är det alltså officiellt. Jag är anställd. Jag har ett jobb :) Igår var jag på min arbetsplats och skrev på avtal, fick en rundvandring och fick prata med både chef och en av mina kollegor. Jag har en så fantastiskt bra känsla i magen! Chefen är väldigt tydlig med att det känns väldigt bra och kollegan som visade mig runt och som jag pratade med var så omtänksam och trevlig. Jag tror inte att det kan kännas bättre än så här. Jag ser verkligen fram mot att börja jobba :) 
 
Jag fick även mitt schema. Jag kommer ju jobba 75 % och det är jag så nöjd med. Både för mig och kidsen så är detta det bästa. Schemat rullar på 3 veckor och två av dom så är jag ledig på fredagen. Har både långa och korta dagar, tidigare morgnar och lite senare. Helt i min smak då jag gillar när schemat har variation. 
 
Denna veckan är den sista veckan som jag är mammaledig. Eller ja, jag är mammaledig fram till jag börjar jobba ju men Fredrik är nu ledig i två veckor och sen är det inskolning av Fröken V och sen drar det igång. Jag måste verkligen se till att inte glömma bort att verkligen njuta av dessa veckor, precis som jag gjort det senaste. Inte bara se framåt mot jobbet. 
 
Det känns så bra det här :)

Vi kommer ha att göra framöver

 
Bockar, niger, dunkar i ryggen och välkomnar mig själv tillbaka till bloggen. 
Jag vet inte om  jag kan skylla på att det har varit körigt... eller jo, kanske lite. Min mamma kom i fredags och var här över helgen. Det blir alltid intensivt när vi har besök från Skåne eftersom man då vill ta vara på varenda sekund. 
I söndags hade Liam sitt första barnkalas och han var eld och lågor :) Några barn från dagis och några från vänkretsen. Det blev så lyckat! Fullt upp men absolut lyckat!
Imorrn fyller Liam 4 år och då är det ett kalas till. Sen fyller Emmie på fredag, vi firar jul hos Fredriks föräldrar på lördag, åker till Skåne på söndag, firar Noel på måndag och sen fyller Fredrik på julafton och sen Julafton. Absolut fullt upp men det gillar jag. Det är ju bara roligheter dessutom :) 
Det är lite svårt att fatta att Julafton är runt hörnet. Det blir vår första jul i Skåne tillsammans.
Det ska bli riktigt kul. 
 
 
På väg hem från dagis förra veckan. Solen står så lågt på himlen så det ser ut som att klockan mer är 15.00
 
 
Haha, vår potatistomte som egentligen är en stentomte som jag och Liam gjort med lite pysselgrejer som vi hade här hemma. Han trivs bra under granen, lillte potatistomten :)
 
 
Vi hälsade på Annika och Alvin i deras nya hus. 
 

God Morgon Onsdag


God Morgon Onsdag.

Jag trodde hela dagen igår att det var onsdag så idag är det torsdag för mig. Snurrigt!
Natten blev bättre än föregående natt. Vera somnade om i sin säng igår men jag fick hämta in henne till oss vid 1 men sen sov hon hyfsat ändå. Det tackar vi stort för. Då kan jag hoppas på att få känna mig lite mer som människa idag och mindre som en zombie. Skönt!

Inga planer idag direkt. Ska fixa och dona lite hemma. Nya gardiner i köket ska testas! Kanske in till stan för att hänga på lekplats. Får se hur vädret är. 
Men nu blir det iaf frulle.

Ha en fin dag!!

Klappat å Klart


Nästa vecka fyller Liten och Skiten 4 år. 4 bast lixom. Haha, kan inte riktigt fatta det. Min stora kille som ju egentligen inte är stor. Min kloka och knasiga son som bara är bäst! 

Så ikväll tog jag iaf tag i inslagningen av dessa presenter. Det är rätt skönt att han nu är så stor att han önskar sig saker och vi vet att dessa presenter kommer han att äääälska! :)  

Vera verkar vilja köra en favorit i repris. Hon är vaken nu så nu återstår det att se hur mycket sömn vi får inatt :/ Jaja, någon gång så går det ju över..... 

Vilken jävla natt!!!

 
Vilken jävla skitnatt det har varit här hemma. Jag har fått sova 3 timmar... tror jag. 
Vera fick feber igår igen och tillsammans med en jobbig hosta så är det inte lätt att sova. 
Fredrik var supersnäll och stannade hemma fram till att Liam skulle till dagis så jag fick sova lite på morgonen.
 
Jag känner mig lite som en zombie idag men det kunde ju ha varit värre höhö. Men detta kommer vara en dag som jag bara vill ska passera och sen hoppas jag på att kommande natt ska bli bättre. 
 
Så, med andra ord så kommer tempot här hemma vara väldigt långsamt, om inte helt stilla.
Ibland blir det sådana dagar oxå.
 
I söndags åkte vi in till staden och fixade en gran.
Liam hade verkligen sett fram mot att få klä granen :) 
 
Fina unge!
 
 
 

Lek i vintermörker

 
Tredje gången vi för att leka i snön så hade det börja mörkna.
Liam tror nog att snön kommer försvinna snart för han vill tillbringa varenda sekund utomhus! 
 

Ranger och Heat istället för julbord

 
AAAAAH, denna dagen blev ju inte som vi planerat. Storm och snö satte käppar i hjulet för oss. Nu skulle vi egentligen suttit och frossat köttbullar, prinskorv, skinka, rödbetssallad, ja en massa julgott. Men så blev det inte. Istället blir det så här istället:
 
 
Det är ju inget mot ett julbord men att ge sig ut på vägarna idag ska man nog inte göra i onödan. 
 
 
Det hann komma en del snö under nattens och morgonens snöande. Liam har velat gå ut HELA dagen och har blivit såååå besviken när jag hela tiden sagt att det blåser för mycket. Men det får vi ta igen imorgon. Det kommer nog vara det första han säger när han vaknat.... 
 
 
Så här ser en 1 åring ut när hon ¨fått¨ stövla omkring med sin tallrik som var full med mat. Illa, men då skulle ni sett mitt nystädade golv :O 
 
 

Vad har hänt??!!

Förstår verkligen inte vad som händer med mitt hår när jag sover..... 
 
 

Snöstorm och fyllekalas på samma dag

 
Idag bor vi i en igloo... eller snögrotta.
Vi kan inte se något ut för fönsterna är täckta av snö. Vinden har lugnat sig något så det finns hopp om att vi ska få känna snö under skorna idag. Från Liam kom det ett stort ¨wooooooooooow¨ när han såg att det snöat inatt. Han står lite i startgroparna och hoppas så att vi ska kunna gå ut idag så att vi kan inviga nya pulkan. 
 
Snö har vi här
 
Enligt prognosen ska det inte snöa mer idag och jag hoppas att det lugnar sig nu. De vuxna här hemma ska på julbord ikväll och jag blir tokig om vi måste ställa in på grund av snöstorm. Vore ju typiskt eftersom jag gått och längtat efter snö :P
Det är Fredriks jobb som har julbord ikväll. Jag har aldrig fått följa med förut för det är tydligen rena fyllefesten och jag tror att Fredrik har velat skona mig från det haha. Men i år satte jag ner foten och krävde att få följa med på detta fyllekalas! 
 
 

Baka baka liten pepparkaka


Precis kommit hem efter dagislämning och promenad. Liam är egentligen ledig på onsdagar men idag var det kalas för att förskolan fyller år och då var alla barn bjudna. Kul! 

Eftersom det var kalasdags så fick det bli kalaskläder idag. Finklädd i snygga jeans, skjorta och pepparkakshatt :) Liam verkligen älskar den där hatten haha! 
Om en liten stund ska jag åka och hämta honom igen och sen bär det av mot Lovene och svärmor/farmor. Där ska vi baka pepparkakor i stora lass!! 
 
Kram på er! 

Know Your Limits

 
 
Förra veckan blev det bara 2 träningspass och det är jag aldrig nöjd med. 3-4 minst, annars kan jag nästan låta bli. 2 pass är ju såklart bättre än inga alls men jag känner mig slapp och lat när det blir så! Gårdagens pass fick jag oxå ställa in eftersom Fredrik är sjuker. Men idag på eftermiddagen passade jag på. Det blev en mil på bandet och nu värker benen och arslet och huvet är tungt. När planen var 5 km så kan jag inte vara annat än supernöjd när det blev 10 istället :) Älskar när jag ser folk som kommer och går igen medan jag själv bara maler på. Jag tävlar alltid mot varenda kotte på hela gymmet. Jaja, man ska bara träna för sin egen del och inte jämföra sig med andra... bla bla bla. Bullshit, det är när jag tävlar mot de andra som jag presterar som bäst. En ordentlig morot. Ibland vinner jag, ibland förlorar jag. Men det gör att jag aldrig ger upp :) Never ever! Det älskar jag med mig själv. Jag  ger mig aldrig när jag tränar. Har jag en plan så följer jag den eller gör ännu mer. Aldrig mindre. Det är skitviktigt för mig. 
 
 
Nu ockuperas tvn och tillhörande soffa av bandy och bandytok så jag huserar i sovrummet. Med tanke på temperaturen i stugan så är det rätt skönt att kunna ligga under täcket. Nu ska jag slå på Real Housewives of Beverly Hills och krypa lite längre ner under täcket. Kanske unna mig lite saffransfläta oxå. Jag har ju faktiskt tränat för tusan haha.
 
 
 
 
 
 
 

Julfint kräver tålamod... och pinnar

 
En dag sent tändes ljuset här hemma.
En brist på blockljus satte käppar i (h)julen
 
Veras nya hobby är nu för tiden att klättra upp i soffan och sen springa i den som en tok. Vilket idag resulterade i ett tramp utanför och pang ner i golvet. Då kan man ju tycka att hon lärde sig att det inte är en bra idé att rusa omkring i soffan. Nope, det har inte slagit henne än! Envisa unge!! 
 
Dagen idag har varit lugn så lugn. Fredrik har varit hemma för han är sjuker så jag och Vera har haft lite sällskap. Ett ganska osocialt sällskap men ändå :P Jag planterade lite julefint i en fönsterlåda förut. Lådan har varit lite skruttig ett tag men ändå duglig. PANG så brakade den ner när jag precis hade hängt upp den. Julfint och jord överallt. Suck! Jag svor så jag blev svart i munn varpå Liam tittar storögt på mig och säger: Mamma, jag tycker vi går in nu... Med pinnar, lite sten och tålamod så fick jag ihop allt igen. Sen ger jag inga garantier för att den klarar en hel vinter höhö. 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0