Maj är välkommen!


Varför lägga pengar på dyra badäventyr eller lekland när det räcker med lite trädgårdsarbete? Vi har håller på och fixa med lite stenläggning i trädgården och Liam har burit tunga stenar, skyfflat sand, vattnat och spridit ut sten och hela tiden har han gjort allt med ett stort leende på läpparna. Oj så stolt han är när han bär sten till pappa som sen hjälper honom lägga den rätt. Två timmar tog det och Liam var med hela tiden. Fredrik kommer ha en fin hjälpreda i några år :)

Vår Valborg är väldigt lugn här hemma. Fredrik sitter framför datorn och jag hänger framför tvn men funderar på att lägga mig i sängen istället. Vilka festprissar vi är nu för tiden :P Jag kan ju inte festa iofs men lite fest hade varit kul ändå. Men vi får fira hemma hos Emmie imorrn. Då ska vi dit och grilla och det ska göras ordentligt. Med alla tänkbara tillbehör! Ser fram mot alla delikatesser :)

Barnrum i mina tankar


Jag har börjat spåna lite på barnrum nummer 2. Såklart blir det till att demolera datorrummet som gjordes om ganska nyligen. Men då hade vi inte ett till barn i tankarna så det där är verkligen inte något barnrum någonstans. Först kommer ju bestämmandet av tapeter och det sköter jag. Och Emmie såklart :) Det är kul att kika runt på nätet och få lite inspiration från andra barnrum. Jag vet inte alls vad jag vill ha men jag hittade dessa tapeter som jag gillar. Den översta har varit min favvo länge. Att bara se den så här gör den inte rättvisa men fin är den iaf.

Picknickkorgen packades och sen begav vi oss


På väg hem från vår stadstur så kom Fredrik på idén att vi kunde packa en picknickkorg och köra upp till Kinnekulle. Det har vi tänkt göra flera gånger förut men det har aldrig blivit av. Men idag blev det av. Med grillad kyckling, potatissallad, vattenmelon och annat så begav vi oss mot kullen.

Fredrik hade sett framför sig hur vi tog vår picknickfilt och slog oss ner i den lummiga skogen som kullen erbjuder. Men när vi började gå från grusparkering och in i skogen så var det en viss liten herre som illtjöt av ilska för att han hellre stannade vid parkeringen och de bänkarna som erbjöds där. Så det var bara till att vända om ifall vi ville ha en lugn och stilla picknick.

Hästar, tågbana och fria vidder, precis vad en 2,5 åring önskar sig.

Trots att det började med en förbannad unge och slutade med en överfull bajsblöja så blev det väldigt lyckat. Det är väldigt fint uppe på kullen och har man ett barn med mycket spring i benen så är det perfekt.

 

 

En liten del av vår lördag



Vi har verkligen haft en händelserik dag idag. Jag hann knappt gå upp imorse så var vi iväg i bilen. In till staden för lite strosande, lunchande, djurspaning och mathandling. Fullt med folk överallt eftersom det var lönehelg och alla verkade ha samma shoppingsug som jag hade :)

Vi lunchade på The Views uteservering som badade i sol. Verkligen ett perfekt ställe att pausa på. Dom har god mat oxå så där kommer det nog bli fler lunchpauser i sommar. Till Liams stora lycka så kom det ju flygplan TVÅ gånger :) Vilket ställe!

Jag undrar hur länge det dröjer till Liam kommer vilja ta med sig något av djuren hem från djuraffären. Än så länge är han nöjd med att bara titta på dom. Det hade varit kul med en liten kanin eller marsvin men jag tror inte det lilla djuret hade tyckt om att flytta in till två köttätande rovdjur i form av Leo och Lisa :P

Två strosare som jag älskar ofantligt mycket!

Jag hittade tröjor till Liam. Chockerande va?! Haha. Lindex har en hel del fint till pojkar inför vår och sommar.

To be continued.......

Juliskum?!

Denna lockande lilla påse hittade jag i kiosken här i bya. Såklart kunde jag inte låta den ligga kvar den. Den såg så spännande ut. Jag är ju ett stort fan av Juleskum så jag har höga förväntningar på Juliskummet oxå :)

Dax att sova för näst yngsta barnet


Jag hör hur Liam tjuter av skratt inne på hans rum. Det dunkar i väggar och tjuta hela tiden. Då skulle man ju kunna tro att det är lek på gång men så är inte fallet. Det är så här vår nattning ser ut :) Först är det välling med bokläsning, helst två böcker. Sen ska det sjungas. Variationer av sånger är liten så till slut blir det lite tjatigt. Och Gud förbjude om det kommer in en ny sång i repertoaren. Någonstans i allt detta så blir det alltid hejdlöst bus och massa skratt. En lugn och stilla nattning är inget för oss haha

Ultraljud


Igår var det dax för det efterlängtade ultraljudet. Äntligen skulle vi få se på lille bebisen och få veta hur allt verkade. Behöver jag nämna att jag var lite pirrig och spänd inför mötet med bebisen :) Det är verkligen dubbla känslor tycker jag. Ultraljudet är ju till för att se om det är en frisk bebis och även ta reda på mer exakt när bebisen ska komma ut. Men som förälder är det ju det att man vill få se bebisen. Det gör hela graviditeten lite verkligare på något vis. Man ser fram mot ultraljudet med glädje men samtidigt är det grymt nervöst. Tänk om barnmorskan ser något som inte står rätt till. Usch!

Så fort jag fått se hjärtat och hur det slog så lugnade jag mig. Sen tar det en bra stund innan man får veta om allt ser bra ut. Allt undersöks noggrant. Igår såg allt bra ut och vi kom ut ur sjukhuset lättade och med två fina bilder på bebisen.

Tankehare


Sitter i personalrummet och slappar just nu. Har en fin huvudvärk som går ner i nacken. Skönt då att få en paus från allt stim och stoj en stund.
Mitt schema är från denna veckan ändrat så istället för att gå till 16 idag så går jag till 13,30. Känns lite lyxigt så här en vanlig tisdag hihi. Nu hoppas jag att det fina väder som det bjuds på nu under förmiddagen kan hålla i sig hela eftermiddagen oxå så att jag kan få en härlig joggingtur under solens strålar :) Emmie har ju varit överambitiös idag och spräckt milen så det är ju det som gäller i eftermiddag för min del. Emmie är min tankehare just nu. Springer hon så måste jag springa och helst ska det vara längre :) Skitbra sporre verkligen.

Hoppas ni har en fin dag och får njuta av solens värme!

Blött

Jag kan ju inte påstå att det var vädret som lockade ut oss. Det regnar hela tiden!!! Men det skiter Liam i så det är bara att bita ihop och le :)

En gravidbok



Vi har en liten sjukstuga här hemma... igen! Fredrik vaknade med nästan 40 graders feber igår och har varit soffliggandes sen dess. Nu sover han forfarande så idag vet jag inte hur läget är. Något som jag märkte var att när han nu verkligen är sjuk på riktigt så gnälls det inte. För det orkar han inte. Kan ju jämföras med när han till exempel bara är förkyld då det klagas och ojas konstant. Så nu kan jag ha det som riktmärke :P Gnälls det så är det inte så farligt.
Igår flydde jag och Liam sjukstugan och åkte hem till Emmie & co. Att vara hemma med en sjukling är ju bland det tråkigaste som finns. Hos Emmie var det mer livat. Liam hade en väldigt bra eftermiddag med bus på stooooora lek och ett långt bad med Eddo och Noel. Behöver jag skriva att han så gott som var i himmelriket? :)
Vi började även med att ta bilder till "gravidboken" hos Emmie. Det gjorde vi när jag var gravid med Liam oxå. Dock så är det ingen bok färdig än men det skyller jag på Emmie och Eddo eftersom det är dom som ska göra den!!
Vi tar bilder varannan vecka och då tar vi med samma bakgrund varje gång så att bilderna ska bli enhetliga. Sen ska det även finnas "vanliga" bilder från vardagen. Det blir kul att ha, om dom bara kan bli färdiga.
v 18

Ja för tusan


Jag sprang ju för tusan 8 km i onsdags! Sug på den :P Det kändes så bra och det var nog första gånger på evigheter som jag inte höll på att avlida mitt i joggingturen. Inga krämpor efteråt heller. Allt var bara bra. När jag berättade på jobbet dagen efter så fick jag stora ögon och förskräckta utrop tillbaka haha. Dom tyckte att jag var tokig som sprang så långt när jag är gravid. Precis den reaktion jag vill ha höhö. Jag vet ju själv att jag bara mår bra av det och så länge det går så tänker jag springa.

Vilket jäkla pissväder vi har haft idag. Var är den härliga våren som jag trodde var på ingång för en månad sen?! Snö i slutet av april tycker jag är en saftig humördämpare!
Men jag och Liam gjorde fuck you till vädergudarma och spenderade 1,5 timme av eftermiddagen ute. Det regnade hela tiden men det sket vi blankt i.
Vi hade kul ändå och då glömmer man bort det våta och trista en stund.

Sista ledigheten


Cars 2 på plattan och Pingu på tvn. Nu har vi tagit helg i vårt hus. Iaf jag och Liam. Fredrik får kämpa på en sista dag. Detta ser ut till att bli min sista lediga fredag dock. Vi har många barn som gått upp i tid så jag behövs på fredagar. Si så där är det. Men istället slutar jag tidigt på tisdagar, vid 13, så helt negativt är det inte. Men jag hade hellre haft kvar mitt gamla schema. Men nu är det bara två månader och en semestermånad och sen slutar jag där. Så jag kan stå ut med att jobba varje fredag den sista tiden.

Så vad händer denna sista lediga fredag? Vi vet inte än. Handla är det ända säkra. Kanske lekplats i stan. Kanske bad här i byn. Får se vart vi tar vägen :) Men vi ska iaf njuta idag, för nu har vi tagit helg!!


Magbild vecka 17

Ikväll bjuder jag på den första magbilden någonsin i denna bloggen. När jag spanar på min mage i spegeln så tycker jag att den nästan ser ut som vanligt. Men den här bilden visar tydligt att det stämmer minsann inte. Nog syns det nu :)

 

(osminkade och trött, därav no face)

Viktig lärdom

Det värker oskönt i mina ben ikväll. Brukar hjälpa att jag stretchar dom men nu hjälper inget. Jag sprang i förmiddags och sen lite storstädning på det. Med största sannolikhet så beror det på det.
Jag märker att min kropp inte svarar likadant på träning nu när jag är gravid. Vanligtvis räcker det att jag springer några löprundor och sen har kroppen kommit igång. Men nu är det tungt och jobbigt varenda gång och efteråt så är återhämtningen längre än vad den brukar vara. Jag är extra noga med att äta och dricka efter träning nu. Jag känner att kroppen orkar inte riktigt annars.
När jag sprungit färdigt idag så stannade jag kvar ute hos killarna som var på lekplatsen. Efter ett tag när jag stod och gungade Liam så blev jag yr och kallsvettig. Höll inte i sig länge alls och så fort jag ätit och druckit så mådde jag prima igen. Så nu har jag lärt mig hur viktigt det är!!

Bortbjudna till sysslingen


Trodde att allt på min mobil, bilder, nummer, appar osv, hade försvunnit förut. Aaaaah, höll på att få panik ett litet tag. Snacka om att mobilen är ens liv. Men det visade sig att under tiden som jag uppdaterade mobilen och den återställdes till noll så lagrades allting på datorn så länge. Jag drog en lättnadens suck! Ordningen är återställd.

Idag var vi bortbjudna på middag till Fredriks syssling Lina och hennes sambo. Jag har knappt träffat henne innan. Bara någon gång på Ica där hon jobbade för några år sedan. Jag ska erkänna att jag var lite skeptisk. Eller förvånad att vi var bjudna dit. Men vi åkte såklart dit. Dom bodde nästan ute i ingenstans i ett litet mysigt hus. Det var ett varmt och ombonat hem som man gillar att vara i. Ljust och fräscht och hemtrevligt. Värdparet var väldigt trevliga och vi hade en jättefin eftermiddag och kväll hos dom. Det bjöds på god mat och efterrätt. Dom var väldigt sociala båda två och det var lätt att prata med dom och vi hade lätt kunnat sitta där längre och pratat om det inte varit för en väldigt trött Liam.

Jag hoppas verkligen att vi får bjuda igen för det vore kul att få träffa dom mer :)

En stund av obehag


Stod och fixade med maten föut. Illamåendet sköljde över mig och det började sticka i ansiktet och jag blev helt kallsvettig. Jag fick sätta mig ner på golvet med huvet mellan knäna. Det gick över efter någon minut men sen mådde jag piss ett bra tag efter så jag har legat i sängen en bra stund.  Trots att jag svimmat några gånger förut så var det lite obehagligt. Nu mår jag bra igen iaf.

Jag fick en riktigt skön massage av Fredrik förut och då släppte min huvudvärk. Iaf en stund. Nu är den tillbaka igen. Jag hoppas jag kan sova inatt och hoppas på att det känns bättre imorgon. För då är det jobb igen, oavsett hur natten blir!!

Vams:ar


Efter en natt med väldigt lite sömn på grund av en jävligt seg huvudvärk så valde jag att stanna kvar i sängen idag. Det har inte hjälpt med värktabletter heller så jag får hoppas att lite sömn gör susen istället. Jag Vams:ar helt enkelt idag.

Liam lämnade jag på förskolan idag såklart. Han hopplade hela vägen från bilen och sen fick han syn på en av bästisarna och då var jag ett minne blott. Jag snodde åt mig en puss och en kram men sen var det rakt in i paradiset :) Att han varit ledig över en vecka var inget bekymmer. Det var nog snarare så att han saknat alltihop :) Skönt!

Buff buff från dig

Ja, det buffar inifrån min mage. Små små sparkar kan jag känna ibland. Mysigt. Det började redan i vecka 14 och först trodde jag inte att det var bebisen som orskade dom. Men efter några dagar var det bara att inse att det var det visst. Dom är tydliga men ändå inte. Dom säger ju att när det är andra graviditeten så känner man buffarna tidigare än med första barnet. Med Liam kände jag inte något förrän runt vecka 18. Kan ju hända att man kände tidigare men inte fattade att det var bebisen då. Jag ser fram mot alla frivolter som jag kommer få känna när bebisen har växt till sig ytterligare. Det är så häftigt när hela magen ser ut att dansa samba :)

Vart är vi på väg?

Otroligt att ankorna kan vara så väldigt poppis hos barn. Antingen simmar dom omkring eller så tigger de mat.

Nöjd kille med snyggaste mössan!

Ja, naturligtvis var det hit vi var på väg. Till världens godaste bakade potatis! Det går inte att missa Grafitti när vi är i Hässleholm. Tänk om jag kunde köpa med mig 20 potatisar med fyllning hem och spara och ha iaf en månad. Oj så gott det är!! Att göra hemmaa funkar ju men det är inte i närheten så gott som denna underbara skapelse!

Liam nöjde sig med pannkakor och Fredrik åt grillad baguette. Fredrik har jag försökt omvända med han är ju som han är. Smaklös lixom. Men Liam ska jag nog bearbeta till att bli en GrafittiLover precis som jag.

Jag borde starta ett eget Grafittihak!!!

På besök i Ekaryd


Titta vilken liten minimänniska som jag fick gosa med hemma hos Sandra & Co!! Oj vad liten han var. Jag trodde först att han hade tänkt sova sig igenom hela vårt besök men efter några timmar så ruskade Sandra liv i honom och då passade jag snabbt på att bekanta mig med honom. Han har ännu inte fått något namn så än så länge är det lillebror som gäller :)

Liam tyckte att Lillebror var väldigt intressesant. Han pratade om honom, gick och kollade på honom när han låg och snusade och sen ville han hålla honom hela tiden <3 Mitt lilla hjärta! Han pratar om honom fortfarande och tycker vi ska hälsa på igen. Lillebror kommer nog få heta Bebis länge länge för Liam :)

Blivande tvåbarnspappan fick oxå träna lite. Lite nervös men det gick ju bra :)

Självklart hade Liam tid att leka med storebror oxå. Dom busade på så bra tillsammans. Roligt att för barn spelar det ingen roll att det är över ett halvår sedan de sågs sist. Dom är som bästisar ändå :)

Hemma hos fanns det ett piano som inte varit där förut. Liam älskade det. Han plinkade och plonkade friskt på det. Sandra och Hence tyckte att vi kunde ta med det hem för dom vill inte ha det. Men där satte vi stop. Passar bra att han tränar när vi är hos dom på besök :)

 

Påskafton


Nu har vi precis lämnat värnamo och det obligatoriska Burger King. Så med andra ord så har vi sagt Hej då till Skåneland och familj och vänner. Det blir svårare och svårare att åka därifrån tycker jag. Jag hade gärna stannat lite till men vi vill ha några lediga dagar på hemmaplan oxå. Jag åker ner i maj igen så jag behöver inte vänta allt för långe till nästa gång. Det gör ju denna hemfärd lite lättare.

Bloggappen vill inte publicera bilder. Det är det som är bekymret. Men anledningen till det vet jag inte. Får slänga iväg ett mail till dom som borde veta och se om dom kan hjälpa mig. Lite drygt när det inte vill funka!!

Liam har somnat nu så jag kan ta upp min nya bok, Hungerspelen, och ta det lugnt de sista 15 milen.
Ses i Skaraborg!

Testar för hundrade gången!!!!


Börjar bli aningens trött på blogg.se-appen. Den har inte funkat på hela veckan och det kan vara så att jag skriver helt i onödan nu oxå. Den vill inte alls publicera mina inlägg just nu. Jag som har såååå mycket att berätta :) så detta är ett test sms!!

Karaktär? Javisst!


Vi kom fram hela och rena. Första natten är avklarad och ja sov inte som en stock precis. Varit vaken sen 3 :/ Sen vaknade Liam och var ledsen. Han undrade nog lite var han var någonstans.

Men nu är det en ny dag och vi ska åka hem till Sandra och alla hennes killar. Ska bli så roligt och spännande att få träffa lille Mini. Han har inte fått något namn än så jag tänkte döpa honom idag. Får se vad jag känner för ;)

Men innan dess ska jag snöra på mig löparskorna och springa en runda. Japp, jag är så redig att jag tog med skor och träningskläder till semestern :) Det är ok att vara avis på min karaktär haha!

On the road

Nu har vi påbörjat vår resa mot Skåne. Fredrik kör, Liam tittar på Cars 2 på plattan och jag har laddat upp med tidningar, dricka och lite gott.

Vårkänslor


Klarblå himmel och strålande sol. Suget att gå ut är verkligen stort :) Perfekt löpväder men jag sprang både lördag och söndag så idag ska jag vila benen. I lördags sprang jag 5 km och igår blev det 7,6 km. Igår struntade jag i tempot, jag ville bara se hur jag skulle orka en längre sträcka. Det var tungt men det gick ju. Löprundan dagen innan kändes i benen och motvinden på hemvägen gjorde sitt oxå. Men jag klarade att hålla mitt tempo bra med bara någon dipp. Så det är jag nöjd med :) Sen hade jag ont i kroppen resten av dagen. Idag är benen möra men det känns lättare.

Nu ska jag fortsätta "fika" med Liam. Det bjuds på den ena goda kakan efter den andra :)

Påsklovet kan börja

Vad konstigt inlägget blev igår. Jag skrev hur mycket som helst men inget kom med. Typiskt. Det där händer aldrig när man bara skriver en mening!

Liam kom intassande 6,30 och då förflyttade vi oss till soffan och Disney Junior. Jag satt uppe och kollade på Avatar och det har satt sina spår idag. Jag hade gärna sovit lite till. Men jag vaknar tidigt jämt av att jag måste gå på toa och sen kan jag inte somna om. Pappa Fredrik får sova någon timme till. Vi har en del på agendan idag så det kan han behöva :) Vi ska rensa i alla vrår och slänga det på återvinningscentralen. Det behövs big time!! Det skulle vi behöva göra några gånger varje år men så blir det inte. Istället får vi tokköra fram och tillbaka under en dag. Nu blir det gjort iaf. Ska bli skönt!

Nu ska det ätas frukost

Ha en fin dag!

Söndagen

Valfritt innehåll
RSS 2.0