hemma igen..

nu har jag kommit hem från huvudstaden igen. det kändes som att det var en välbehövlig semester faktiskt. slippa tänka på skola och praktik. bara få ha roligt och avslappnat. vi shoppade lite, spelade monopol, snacka snacka snacka och busade med noel. men inte ett enda kort tog jag!!! hur tänkte jag där haha. jaja, får väl ta igen det någon annan gång..

men tyvärr är det så att direkt när jag kom hem så kände jag ångest igen.ångest för skola och praktik. ett examensarbete ska skrivas och vi har inte kommit så långt som vi borde. sedan är det praktiken. det är iofs bara en vecka kvarmen det känns tungt ändå. när allting man gör blir bedömt så blir det fan psykiskt jobbigt. allt jag säger i diskussioner (både med handledare och elever), mina lektioner blir sönder analyserade och det petas i allt. det är hur jobbigt som helst. visst, jag får en massa positvt oxå men på något sätt så försvinner det. allt jag säger och gör ska vara korrekt känns det som. det är tungt!!

tror jag ska ta en promenad!

det kan ta slut när som helst...

en av de bloggerskor som jag följer skrev idag om en tjej vars blogg hon följde. eller hon skrev inte om de utan nämnde att hon gått bort. jag gick in och kollade på hennes blogg. nyfiken som man är. jag läser lite här och var i bloggen. jag tog för givet att det var en tjej som var sjuk men det visar sig att hon helt plötsligt ramlat ihop och hamnat i koma. det visar sig sen att hon haft en dolt hjärtfel som hon själv inte haft en aning. hon vaknar inte igen utan somnar in. det visar verkligen att man ska ta vara på livet. vi vet aldrig när det tar slut. hennes familj eller vänner får aldrig chansen att ta farväl av henne. vad är det egentligen som avgör vem som ska leva och dö? ingen har någonsin sagt att livet ska vara rättvist men jag förstår det inte. tankarna för mig till marika. lyssnar på "hennes" sång: Hallelujah.

hemma

nu skulle jag egentligen varit på praktiken men jag har skallebank och har haft hela natten så jag stannade hemma idag. jag hatar verkligen att ringa och sjukanmäla mig. känns alltid som att dem man pratar med inte tror på en. men men, det kan jag ju aldrig veta ändå. min handledare från högskolan var ute hos mig igår och tittade när jag hade en lektion. det gick riktigt bra. jag fick massor med beröm och vi hade en bra diskussion efteråt. hon berömde verkligen hur jag var som person. att jag var lugn, harmonisk, säker i min roll, engagerad, positiv, gav beröm och så där. kändes riktigt bra. jag trodde hon skulle vara mycket med hård och brutal men icke. fast det kanske hon hade varit om det hade gått dåligt :P jag är iaf lycklig över att jag lyckades så bra och att det är gjort. det är alltid ett orosmoment. jag tror det är därför som jag fick huvvevärk oxå. all spänning och nervositet släppte lixom.

men idag ska jag inte göra något. knapra värktabletter och glo på tv står på schemat :P

ciao på er!!

eviga väntan

har slängt iväg ett mezz till sara och frågat om jag kan köra tidigare för jag är färdig och har tråkigt :P inget svar dock så här sitter jag nu. har inget att skriva så jag lägger upp en kvällens Elin istället:



alltid annars när jag fotar mig själv så tar jag av mina glasögon men idag behöll jag dom på och jag är nöjd med fotot om jag får lov att säga det :) men nu svarade sara så nu ska jag dra!

satc-kväll

jag håller med lillsysteryster, lördagar är bra härliga :) jag har iofs suttit och planerat inför nästa vecka. ska ju ha klassen helt själv så det gäller att lägga upp allt på ett bra sätt så det blir flyt i allt. det är inte helt lätt. förut har det ju bara varit en dag eller enstaka lektioner och det kan ju vara svårt bara det. men en hel vecka är verkligen en utmaning. tänk när det handlar om hela terminer :O jäjä, en sak i taget!! jag både längtar och är helt skräckslagen ska jag ärligt säga. men jag tror det kommer gå bra :)

ikväll har jag en date med BaraSara :) har inte sett henne sen i juli tror jag så det är minsann på daxen. vi ska kolla på satc (som jag redan sett) men det är ju hur bra som helst så det går bra att se den igen. eftersom min karl är hemma så blir det att jag åker in till sara i staden. antar (läs:hoppas) att det blir lite göttis till filmen oxå :)

i veckan fick jag hem ett paket från skåne. både mamma och erica hade köpt till mig när de varit utomlands. av erica fick jag ett jättesnyggt armband. svårt att förklara hur det ser ut för det är lite speciellt, men snyggt vare. sen hade mamma köpt en GUCCi-väska till mig höhö. inte varje dag man får/köper en sådan. haha. men det var lite. var lite som julafton när jag öppnade paketen.

jag satt i personalrummet i veckan och där var en tjej som är något år äldre än mig. hon hade en snygg klänning på sig och jag lade även märke till att hon hade riktigt snygg ben haha. jaja, det var inte det det hela handlade om. hon skulle ställa sin kopp i diskmaskinen och böjer helt framåt och visar hela ändan. med andra ord, alla i personalen såg hennes vita boxers. tänker man inte på sådant när man har kort på sig lixom. jag gör det iaf och man får ju alltid sätta sig lite så där ograciöst på huk när man ska göra grejer. men inte hon, fram med ändan bara.

har även gjort en annan iakttagelse i veckan. det har varit mååånga som käkat apelsin och clementin på skolan. jag har blivit hyfsat sugen på det nu. men, det jag lagt märke till när de skalar dom är att de slaffsar i sig det där vita som ibland sitter kvar på apelsinen/clementinen. jag vet inte vad det är men jag ser det som skalrester och tycker det är skitäckligt. men dom pillar av det från frukten och ÄTER det. USCH!!!

jaja, lite viktiga iakttagelser från min i veckan:)

nu ska jag gå och snoffsa till mig för saras skull!

ciao

arma arma ben

jag har ont i benen. jag fattar inte hur lärare står ut. att gå på dessa hårda golv dag ut och dag in. jag trodde ändå att jag hade hyfsade skor men icke. men man står ju upp hela tiden så jag vette fasen om det finns några bra skor. det värker gött iaf.

jag är nu allena hemma. fredrik jobbar över som den gode arbetare han är höhö. jag trodde ju det var en normal övertid men icke. han kommer hem vid tolv ett nån gång. hårt arbete det och mumsigt med pengar til MOI!!! ;) så jag väntar nu på att klockan ska bli halv åtta så jag får titta på halv åtta hos mig. tycker allt att det är lite smått underhållande faktiskt :) meningslöst men underhållande.

näe, jag har inget vettigt att skriva så jag ska sluta plåga er nu :P

ciao

lifehouse - broken

jag sitter just nu och tittar på grey´s anatomy. har ett maraton med andra ord :) men jag hör världens bästa låt (jäjäjäjä, en liten överdrift där) men nu kan jag inte hitta låten på nätet. Lifehouse - Broken (skiva: who we are) jag blev kär direkt. lifehouse har jag lsyssnat mycket på tidigar men det var ett bra tag sen nu. så egentligen.. emmie, hitta skivan!!!!!! :P

The broken clock is a comfort
It helps me sleep tonight
Maybe it can stop tomorrow
From stealing all my time

And I am here still waiting
Though I still have my doubts
I am damaged at best
Like you've already figured out

I'm falling apart
I'm barely breathing
With a broken heart
That's still beating
In the pain
There is healing
In your name
I find meaning
So I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

The broken locks were a warning
You got inside my head
I tried my best to be guarded
I'm an open book instead
And I still see your reflection
Inside of my eyes
That are looking for purpose
They're still looking for life

I'm falling apart
I'm barely breathing
With a broken heart
That's still beating
In the pain
Is *there* healing
In your name
I find meaning
So I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

I'm hanging on another day
Just to see what you will throw my way
*And*I'm hanging on to the words you say
You said that I will
I will be okay

Broken lights on the freeway
Left me here alone
I may have lost my way now
Haven't forgotten my way home

I'm falling apart
I'm barely breathing
With a broken heart
That's still beating
In the pain
There is healing
In your name
I find meaning
So I'm holding on
I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

I'm holding on
I'm holding on
I'm barely holding on to you

veckan i bilder!

så, nu kommer jag bildbomba bloggen lite men det får ni stå ut med. är ju trots allt min blogg. take it leave it :P

tonfisk är bra gott.. enligt vissa. Leo blir helt tokig och är uppe pch klättrar på mig när tonfisken tas fram!



 


mina favvokillar ligger och myser i sängen. kli på magen är en stor hit!


 


fredrik går upp före mig på morgonen och det första jag gör är nästan alltid att jag sätter mig framför datorn. så även denna morgon. men då hade fredrik hunnit före och lämnat ett lite meddelande :)





bacon, kyckling, creme fraiche och massa sallad. detta åt vi till middag i tisdags. första gången och det var riktigt gott! ser smarrigt ut heller hur :)


här hittade jag Lisa idag när jag kom hem. hihi, sötis där


oprah.. igen

japp, tittar på oprah nu igen haha. idag har de hittat 6 kvinnor som "gått ner sig". med det menar jag att de inte längre bryr sig om hur de ser ut så de har lite förfallit och de vill hitta tillbaka till sitt rätta jag. jag tycker idén är toppen men jag blev fan besviken. kvinnorna skickas till plastikkirurger som fettsuger och ger botox, de får laserbehandlingar och nya tänder. men hade det inte varit bättre om de faktiskt visat hur kvinnor kan piffa upp sig och hitta tillbaka till sitt gamla jag genom metoder som alla kan och har råd med?? man behöver väl inte springa till plasikkirurgen vid första antydan till "förfall". krämer, smink, frisör, mat, träning osv är väl oxå sådant som funkar. och det funkar bättre för svenssons plånbok. visst, det är ingen quick-fix men det funkar och det är mer realistiskt när man får jobba för det. visst, när tänder väl har pajjat så är det inte mycket mer att göra än att fixa och ibland byta och botox och fettsugning är något som verkligen funkar och ger ett bra resultat. men att verkligen jobba för det och kämpa mot ett mål måste ju innebära en mycket större och viktigare seger än om allting fixas av andra på ett lätt sätt?! eller.... vad vet jag... jag är ju problemfri :P

dagar att minnas

inte helt fel. slutade halv ett idag :P

men jag skulle vilja skriva om något annat. kollade nämligen på oprah häromdagen. hann bara se slutet men förstod vad det handlade om ungefär iaf. de talade om vem man skulle vilja träffa av de nära och kära som har gått bort och vad man skulle göra den dagen. jag funderade ett tag faktiskt. jag har, som tur är, inte så många nära och kära som gått bort. men om jag fick träffa någon igen skulle det vara mormor och morfar (ja, jag fuskar och tar två). det jag skulle vilja göra är ett lätt val :) jag kommer så väl ihåg när jag och min lillasyster erica sov över hos mormor och morfar en hel vecka för att mamma, pappa och emmie var bort. kommer inte ihåg var. jag tyckte det var helt underbart. och det jag kommer ihåg starkast var när jag vaknade på morgonen. sängkläderna hos dom hade en speciell doft och täcket och kudden var inte alls som hemma. hårdare men ändå skönare än hemma. sen gick jag ner i köket i mitt randiga långa nattlinne. frukosten stod alltid serverad. och egentligen var frukosten ungefär samma som hemma men den var alltid godare. flingor och a-fil (den filen hade vi inte hemma och den var gooooooooood). det var verkligen toppen. och det var alltid så otroligt lugnt och skönt hos dom. fridfullt på något sätt. svårt att förklara. mormor servade oss med allt vi behövde. jag kommer ihåg allt men ändå är det dimmigt. jag kommer även ihåg en dag när jag cyklade med morfar. han var en karl som alltid var ute och cyklade i byn och jag tyckte alltid att det verkade som att alla kände min morfar. kanske var det så oxå :) men en dag kommer jag ihåg extra bra. det var min morfar, jag och en vän till min morfar vid namn olle. vi hade cyklat iväg till någons (vet inte alls vem det var) trädgård och där gick vi alla och pulade och fixade i trädgården. jag stormtrivdes verkligen. jag kommer ihåg att morfar och olle skojade och skämtade med mig och som jag skrattade! det var riktigt härligt!

jag skulle vilja träffa min mormor och morfar igen och tacka dom för allt de gett mig och gjort för mig när jag var liten. tyvärr så tänker man allt för sällan på att tacka de i ens närhet som betyder mycket för en. man tar det för givet att de ska finnas för alltid trots att man vet att så inte är fallet.

svärisarna på middag

jag hade tänkt mig en promenad nu på förmiddagen men regnet det bara öser ner så jag skippar det. just nu håller jag på och röjer här hemma för svärisarna ska komma på lite middag. känns lite fel att skriva middag för det låter som att det vore värsta grejen. blir tacogratäng :) mest för att det är så lätt att göra och för att det är hiskeligt gott!! fredrik är dock iväg och glor på bandy i gbg så städandet får jag stå för själv. tror jag lämnar dammsugandet till honom iaf :)

jag var inne på viktklubb.se igår. mest för att titta bara. oxå kan man ju klicka i vikt och längd för att kolla hur man ligger till. enligt dom är jag överviktig och borde VERKLIGEN ta tag i det nu och börja tänka på vad jag äter och börja motionera!!! aaaaaa, jag blir fan förbannad. jag ser mig själv inte som ens i närheten av överviktig och jag vet att jag inte är det. så vad fan menar dom lixom!!!! grrrrrrrr, jag behöver inte banta. visst vill jag bli av med några kilo mest för att jag skulle vara nöjd då men jag ser det inte som ett måste. vi har verkligen en skev syn på kroppen.

jag har sketa ont i mitt ena bröst :P och nej, inte så där ömt bla bla bla som det kan bli. utan ont på riktigt. ont när jag andas och ont när jag rör på armen. fick det nyss och det är skitstörigt. kan ju knappt andas känns det som. hmm, undrar vad det kan vara? någon som har något förslag? :P

men lägg av!!!

jag läste nyss en intervju på aftonbladet.se med carina berg. jag har alltid gillat den bruden. hon är smart,tuff, kaxig, ödmjuk, ja ni vet. allt det där som man önskade att man själv hade och var. men lite längre ner i intervjun kommer det fram att hon haft bulimi. sorgligt jovisst och det var när hon gick i gymnasiet. men så säger hon att hon var tjock då. att hon vägde 20 kilo mer än vad hon väger nu. alla ni som sett carina berg vet att hon är riktigt smal nu. absolut inte fult smal eller sjukligt smal, men smal. så 20 kilo till på den kroppen skulle inte göra henne tjock!!!!!! snarare skulle hon se ut som oss andra. jag blev iaf irriterad av att hon sa så.


20 kilo till och hon varit tjock? tror inte det va

kryssning

jag sitter nu och planerar mitt trädtema inför nästa vecka. jag känner en viss stress för jag tror att jag har för få dagar på mig. men jag får ta ett snack med handledare och hoppas på att jag kan få lite fler dagar till mitt förfogande. jag vill ju inte bara mata in en massa på så kort tid som möjligt för det är knappast det optimala för de små livet :P men nu har jag iaf gjort en planering för första lektionen som ska handla om hur träd "fungerar". himmel vad jag lär mig mycket haha. det är absolut en av fördelarna när man sitter och planerar lektioner som man aldrig haft förut. man lär sig en massa som man inte visste förut. även om trädkunskap inte är det som jag kommer ha massor att nytta av så är det roligt att kunna tycker jag :) ni kan fråga mig vad som helst sen.... nästan!

va händer annars idag? inte mycket faktiskt. jag har gjort önskan om en långpromenad och en bra film/californication-maraton (om det finns att ladda ner) och kanske lite godis från "stjärtis" (ica hjertbergs) det var emmie som gav vår älskade affär det där smeknamnet och jag äääälskar att säga det haha.

jag fick ett sms av mina kära syster igår och hon tyckte att vi skulle ta en ålandskryssning eller liknande. jag vet dock inte om hon menade nu mesamma (jag åker snart och hälsar på nämligen) eller senare. men i vilket fall: GUUUUUUUD VAD JAG VILL DET!!!!!!! det hade varit gött gött gött. nu kanske ni tycker att jag överdriver, det är trots allt bara en minikryssning inte en resa till västindien. men det hade varit så jäääkla roligt. det vet jag. jag och emmie har jämt skoj och jäklar vad vi hade röjt haha. så emmie, jag hänger på!!! :)

nu ska jag återgå till planerandet.

ciao


mattes nyinköpta blommor är perfekta när man vill leka och busa!

californication

jag vill bara gå och lägga mig gäsp gäsp gäsp. är verkligen sketatrött. är inte riktigt van vid att gå upp klockan 0600 varje dag. snacka om att jag är bortskämd efter att ha gått på högskolan där vi är inne i skövde typ 3 dagar i veckan. kommer blir riktigt tufft sen när jag väl börjar jobba på riktigt. hujedamäj!!!! jag hade ännu en skåne-lektion idag som gick helt ok. ungarna är verkligen helt underbara. jag får riktigt bra respons från dem när i diskuterar. skoj skoj.

nu kommer jag med ett OTROLIGT bra tips. fredrik köpte första säsongen av Californication och jag fattade verkligen inte varför han köpte den. rent slöseri med slantar enligt mig. men oj oj oj vilken bra serie. jag har suttit nu och tittat hela säsong 1 (kanske 2 oxå) och jag är helt fast. det sorgliga nu är ju att vi inte har fler delar och jag vet inte ens om det finns fler säsonger. slutet var lite så där som att det var slut där lixom... för alltid. men det får det inte vara. JAG VILL SE MEEEEEEEEEER!!!!!!!!!

erica gnäller...

erica gnäller på mig och tycker att jag uppdaterar på tok för sällan. såå detta inlägget tillägnar jag dig min kära syster :)

i måndags började jag min VFU i en klass 4. när jag kom dit var jag vettskrämd som vanligt haha. som ett nervvrak helt klart. alltid pirrigt första dagen ju när jag inte känner inte en kotte. men det gick bra. jag var allt lite smått skeptisk till mina handledare första dagen men det kan jag ju säga att det är helt borta. jag tycker dom är toppen. kommer med tips och råd hela tiden och diskuterar väldigt mycket. jag kände mig som en i gänget väldigt fort! jag har nu även startat upp ett tema om skåne som jag körde igång idag med två lektioner. annars brukar alltid första veckan vara seg för man går bara bredvid och gör inget men dom slängde in mig direkt och det tycker jag är riktigt bra. nästa vecka börjar jag ännu ett tema, det ska handla om träd.

(avbryts av en som ringer och vill sälja mr. music cd-skivor..... neeeeeej tack) :P

iaf, jag trivs skitbra på min skola och jag har kommit igång riktigt bra :) nöjd som faen är jag.

annars har det ju inte hänt något speciellt eftersom det varit VFU hela dagarna.

så erica, ett helt inlägg bara för dig :) hoppas du njutit ordentligt

puss på dig!!!
Valfritt innehåll
RSS 2.0