Mitti julbaket ringde det....

 
Stackars lilla tomten, stackars lilla tomten, stackars lilla tomten ingen snö han får....Nu är det jul hemma hos oss oxå. Stakar, stjärnor, ljuslyktor och tomtar fick komma upp, dammas av och ställas fram igår. Mysfaktorn höjdes direkt och nu är vi redo för 1:a advents ankomst! 
 
Mitt i julbaket med Emmie i tisdags så ringde min blivande chef :) Dom ville väldigt gärna ha mig hos dom, tydligen! Så nu har jag jobb ett tag fram iaf, sen får vi se. Men jag blev så glad. Jag är så sugen på att börja jobba nu och efter intervjun hos dom så kändes det som ett bra ställe för mig. Jag har inte skrivit papper än men jag börjar efter att jag skolat in Vera, i mitten av januari. Ska bli såååå kul!
 
Om en stund kommer Sara hit så jag har fått städa, fixa och dona för att få ett presentabelt hem :P Har även plockat fram nybakat som det ska bjudas på. Så nu återstår bara en Sara!
 
Lite snöpuder på marken imorse.
Nu hoppas vi på lite mer så att vi kan rulla den där snögubben!
 

Effektivitet har ni här

 
Effektivitet har varit ledordet under vår förmiddag här hemma. Upp klockan 7 (nä, kidsen sov inte till 7 men jag tvångsmös med dom i en timme haha) och sen satte jag igång med att städa hela huset, servera frukost och fixa med tvätt. Nästa to do på listan var storhandling i stan så det var bara till att packa in alla i bilen och dra iväg. Flitens lampa har nu lyst färdigt här hemma för denna gång. Nu är vi redo för våra gäster som kommer om någon timme men innan dess ska vi hinna med lite lunch och det viktiga Hem till gården :) 
 
Igår startade vi med julbaket!
Lussebullar och lussefläta med mandelmassa. 
Jag har inte smakat så jag kan inte avslöja om det blev gott men det såg mumsigt ut och luktade smarrigt.
 
 

En lista denna måndag

 
Dagens vill ha: Jobb Jobb Jobb, så ofantligt sugen på att få börja jobba!!
Dagens klädsel:
Mjukt och skönt
Dagens strumpor:
Gekåsraggisar
Dagens låt:
Den enda skiva som gått här hemma idag är Fröken V:s debutskiva - Wuuäääääääh
Dagens planer:
Överlev dagen
Dagens saknad:
90 % på spinningen GAAAAAAH
Dagens misslyckande:
Sånt håller jag inte på med
Dagens köp:
Vinterskor till Vera
Dagens påhitt:
Att få en bok om fartygens historia bli till en bra godnattsaga.. 
Dagens humör:
Oj så skiftande. Det blir lite svajigt när sömnen varit si så där pga sjukt barn.... 
Dagens roligaste:
Liam vinner en tävling på tv-spelet och jag och Fredrik blir helt eld och lågor haha
Dagens färg:
Lila, mitt hår matchar Veras nya skor :P
Dagens Tråkigaste:
Tortyren att behöva vänta en (kanske två) dagar till innan jag får veta om jobb
Dagens bästa:
Pepsi Max

¨Jag har inte fått något jobb¨......

 
¨Jag har inte fått något jobb¨..... så har mina tankar gått halva dagen. Timmarna har gått och telefonen har inte ringt en enda gång. Jag har haft den tätt intill mig hela dagen för att inte missa det ultraviktiga samtalet. Men det har varit så tyst så tyst. Så jag hade gett upp hoppet. Men så plingade det i telefonen och där kom det ett sms som fick mig att rycka upp mig igen, från förskolechefen. Fullt upp så hon hade inte haft tid att titta färdigt på tjänsterna denna veckan, skulle återkomma på måndag. Så, hoppet är inte ute och jag kan hoppas några dagar till :) 
 
Vera har haft hög feber hela dagen så även denna dag har gått i lugnets tecken. Efter att ha smakat på varenda leksak i lekrummet på sjukhuset så är det väl inte jättekonstigt att hon kom hem med något. Dom är bra ofräscha de små liven! 
 
Morgondagen ska jag viga åt träning och röjning skräp i varenda rum i huset. Varenda garderob ska rensas. Ibland är det gömda kaoset det som är jobbigast. Det är det som jag skjuter åt sidan trots att det stör mig som f*n. Så imorrn är det dags. Röj Röj Röj
 
 

Efterlysning: Snötäckt bild!!

 
Mötte en bil idag som hade hela huven full med snö! Var tusan hade den bilen befunnit sig? Vi har haft några små snöflingor i regnet idag men inget som är värt att tala om. Men den där bilen hade minsann varit med om mer snö och jag vill veta var den stått. Kanske kan man göra en snöängel eller en liten snölykta där ;)
 
Dagen har varit väldigt lugn idag. Vera har varit gnällig under eftermiddagen och efter vila så vaknade hon med feber. Så hon har nog inte känt sig riktigt kurant idag. Vi har alla varit trötta efter gårdagkvällens (skriver man så??) sjukhusbesök som gjorde att vi inte var hemma förrän mitt i natten. 
Vi fick vänta på läkare i fyra timmar igår och jag vet ju att det finns sjukhus där en väntetid på 4 timmar är rena lyxen. Men det jag tycker var det absolut sämsta igår det var helt klart att det var inte någon som under dessa 4 timmar kom in och kollade hur det var med Vera eller förklarade att de hade mycket att göra. Så jäkla dåligt!!! Det tar några minuter bara och lugnar de som väntar. Kass service och nonchalant.
 
Men, som tur var så fick vi sitta i ett litet lekrum så kidsen var lite nöjda ett tag iaf. Sen är det ju aldrig kul att ha att göra med en 1-åring som måste fasta och dessutom är trött :P 
 
 
Vera var hur pigg och glad som helst när vi fick spendera vår väntan i lekrummet. 
Båda barnen lekte med detta fina huset som även deras mamma blev förälskad i!! 
Om det är någon som vet var man kan hitta detta så hojta!
 
 
 
När man varit vaken några timmar längre än vanligt så är det rätt härligt att somna i mammas knä.
Inte så skönt för mamma ända dock :P
 
Nu har jag en liten Liam bredvid som efter att ha somnat under eftermiddagen har lite svårare att somna nu. Så nu kollar vi lyxfällan ihop. Liam är mest impad av alla reklampauser dock haha
 

True True

True so True

20131121-101641.jpg

Vera, vår lilla tjej!!!

 
Vera ligger och snackar i sin vagn som står ute i hallen. Men igår trodde jag i några sekunder att vi inte skulle få höra henne prata någonsin igen. Så rädd som jag blev igår har jag aldrig varit någonsin i mitt liv och jag trodde att Vera skulle tas i från oss. Det låter dramatiskt och det var det oxå. Så otäckt och så overkligt det kändes. Hon stod bredvid på golvet men ramlade och slog bakhuvudet i golvet. Hon skrek och jag plockade upp henne och började trösta. Plötsligt så slutade hon andas och blev helt livlös. Vad gör man då?!! Jag vände på henne, dunkade henne i ryggen, skakade och ropade. Fick liv i henne igen och hon var medtagen och likblek. Så 112, ambulans och akuten. Efter en väntan på 4!!!!!!!! h så fick vi träffa läkare. Ingen hjärnskakning trodde hon eftersom Vera blivit så pigg och det hade gått bra att äta. Förmodligen blev hon så rädd när hon ramlade att det gjorde att hon slutade andas. 
 
Detta fick mig att inse att jag ska gå HLR-kurs. Jag vet ju inte vad jag ska göra om något av mina barn slutar andas eller sätter något i halsen. Nu gick det ju bra denna gången men om det händer igen vill jag känna att jag vet vad jag ska göra. 
 
Idag tar vi det lugnt och bara njuter av dagen. Sen ska jag vaddera hela huset med madrasser!!!
 

Its out of my hands


Det är verkligen skönt att den här dagen nu lider mot sitt slut. Intervjun gick jättebra så får jag inte jobbet så är jag ändå nöjd med min insats. Jag hade inte kunnat göra det bättre tror jag. Jag ska få besked i slutet av veckan så nu är det out of my hands lixom! Skönt att ha det bakom sig iaf. 

Efter intervjun så var det dags för utvecklingssamtal på förskolan. Självklart är Liam ett mönsterbarn och vi trodde ju inget annat :P Liam trivs superbra på förskolan och det är det absolut det viktigaste. 

Jag avslutade dagen med spinningpass. Riktigt skönt att bara få koppla bort allt vad intervju heter och få ta ut mig ordentligt!! Ett skönt pass där jag fick maxa många gånger, love it!! 

Lugn med men liten flock med fjärilar i magen

 
Det går runt runt runt i min hjärna idag. Den kopplar inte av en sekund ens. Eller jo, någon sekund och sen POFF så kommer den på att jag har en arbetsintervju idag så börjar det gå runt runt runt igen. Inte på grund av nervositet, snarare för att jag klurar på olika frågor som kan komma och vad jag ska svara på dom. Jag var tvungen att runga till förskolechefen imorse för jag kom inte ihåg vilken av förskolorna vi skulle ses på. Hon bara skrattade så där skönt åt mig haha. Efter att jag lämnat Liam så körde jag och Fröken V bort till förskolan för att se var den låg så att jag inte kör vilse i eftermiddage och kommer försent. Vore ju urdumt lixom :P
Jag känner mig förberedd och lugn med en liten flock med fjärilar i magen! 
 

imgres.jpg

 

Förra veckan var jag och kidsen hemma oss Emma och Adam och då bjöd Emma på ett supergott te. Jag föredrar att ha socker i mitt te för jag tycker att te ofta smakar för lite annars. Jag tror att det var detta te som Emma bjöd på. Smakade precis som äppelpaj och det hade mycket smak utan socker!

Så det fick följa med mig hem från affären idag! 

Stekt smarrighet och intervjuförberedelse

 
När vi var i Ullared passade jag på att fylla på förrådet med ljus. Det behövs verkligen i dessa mörka tider. Vaniljdoft är ett måste när det gäller ljus och nu doftar det smarrigt med vanilj i hela huset! 
 
 
Hur gott tror ni att dessa knäckemackor med stekt ägg smakade imorse? Oh my alltså!
Jag ville bara inte sluta att äta. Stekt ägg är ju alltid smaskens men idag tror jag det for upp på top 10 bland alla smarrigheter! 
 
Idag har jag förberett mig inför en arbetsintervju som jag ska på imorrn. En situation som kan vara rätt så knivig att förbereda sig på tycker jag. Men jag har ju varit ifrån arbete och all pedagogisk verksamhet i 1,5 år så jag har läst igenom läroplanen. Det var ett bra sätt att sätta igång mitt pedagogiska tänk igen. Sen har jag läst på förskolornas hemsida (det lilla som står iaf) för att se lite deras tankar och arbetssätt.
Jag vet inte alls vilken sorts intervju det blir men jag känner mig rätt så lugn. Nervös kommer jag vara men jag kan inte göra annat än att svara på frågorna på mitt sätt och sen är det bara att hålla tummar och tår.
Går det åt skogen så kommer det fler tillfällen ;)
 
 
 

Avkapade hälsenor och blåmärkta skinkor

 
Helgen började med att båda kidsen sov till 7 (!!!!!!) imorse vilket ju nu för tiden räknas som en sovmorgon deluxe i detta huset. Utvilade och morgonruffsiga satte jag och kidsen oss i soffan och tittade på Bolibompamorgon. Härlig start på denna helg. 
Idag är för övrigt sista dagen som jag ska bäla i mig shakes. Känns otroligt befriande :) Att äntligen få tugga ska bli mumsigt. Men, en dag kvar. Än har jag inte passerat målsnöret.
 
I torsdags lämpade vi av kidsen hos farmor och sedan styrde vi kosan mot Sveriges shoppingmetropol nr1, Ullared. Så nu har vi hjälpt tomten ordentligt så har han lite mindre att stå i fram till jul. 
Men trippen resulterade i avkapade hälsenor, blåmärkta skinkor och ett något sämre humör. När vi gick från Gekås efter all shopping så kollade jag om det fanns korgar eller liknande vid ingången. Jag funderar nämligen på om folk lämnar sitt vett utanför innan de går in för att handla. Jag vet inte hur många gånger jag blev nermejad av en galen käring eller hur många fån som lämnar kundvagnen mitt i gången när de ska gå och spana in någon intressant. Jaja, alla kan inte vara en så bra shoppare som jag, såklart! Men se och lär - principen verkar ju inte vara det som gäller där inne iaf :P
 
 

Till och med Ica har koll på läget



En skam för Sverige

 
Jag har varit en sockerknarkare den senaste tiden. Så där illa att jag ätit godis, chips eller liknande varenda dag. Har tänkt på morgonen ¨nä men idag ska jag inte äta nå godis¨ men nog fan har jag köpt godis ändå och moffat i mig på kvällen (eller under hela eftermiddagen). Hatar när jag äter okontrollerat!!
Så nu håller jag på att nollställa min kropp. Jag har druckit Modifast pulverdiet i lite mer än en vecka och suget har försvunnit så sakteliga. Sugen på mat är jag. Kyckling hade varit så så såååå gott :) Men sötsaker känner jag inget större sug efter. Det känns otroligt skönt. Det är inte riktigt likt mig att tappa kontrollen så pass. Jag har alltid varit och kommer nog alltid att vara en gottegris men det går att vara det med lite kontroll oxå! En vecka till med pulver och sen får jag se hur jag gör. Kanske någon pulvermåltid och någon riktig. 
 
Igår var jag och Fredrik barnfria under kvällen. Vi hyrde in kidsens farmor och farfar som barnvakter och sen drog vi iväg för att se ¨En skam för Sverige¨ med Magnus Betnér och Soran Ismail. Jag har aldrig varit på stand-up förut så jag visste inte riktigt vad jag skulle tycka om det hela. Det kändes som att det antingen skulle bli en ordentlig flopp eller hur bra som helst. Komik är ju lixom väldigt indiviuellt.
Men det visade sig att det skulle bli riktigt bra. Ismail var helt klart bäst enligt mig. Jag gillar hans sätt att lägga fram saker och han fick mig att få lite aha-upplevelse oxå då han driver mycket om en del svenskars syn på invandrare. Mycket bra. 
 
 
 Min absoluta favorit bland komiker var ju inte med igår!
Johan Glans och detta klipp blir fan aldrig gammalt!!
 

Nonchalanta föräldrar

 
Veckan kom och gick och den var fruktansvärt seg. Jag har legat en dag före hela veckan och verkligen velat ha den där fredagen. Nu är den äntligen här och jag halvligger i soffan och ögonen går i kors och käken har jag snart gäspat ur led. Att gå in till sängen vore ju en idé :P Men just nu har jag sällskap av en liten kille här i soffan. Den där tuppluren i eftermiddags satte sina spår och det är fortfarande sprall i de små benen. Spelar ju inte så stor roll när det ändå är lördag imorrn, han kan ju ta sovmorgon.... höhö as if!! 
 
 
Fixade håret hos Emmie i veckan. Så blont att det nääästan är genomskinligt :P
Just the way i like it! 
Det fick bli en inbakad fläta när vi skulle till barnmusiken förut idag. 
 
På tal om barnmusiken, vissa föräldrar gör mig tokig. Eller ja, många föräldrar gör mig förvisso tokig haha.
Men på barnmusiken är det först sång, sen fika och sen är det lek i lekrummet.
Liam fikar ju med världens hastighet för att han vill springa in och leka. Så med andra ord måste jag oxå göra det. Så jag och Liam är först in i lekrummet varje gång. Sen droppar det in barn allteftersom, utan föräldrar. Och detta är barn som är max 4 år gamla. Ja vi vet ju alla hur det kan vara med en massa 3-4 åringar i samma rum. Sen kommer föräldrarna efter 20 -30 minuter, när de har fikat färdig och snicksnackat med de andra.
Så vem får passa deras barn då? Jo jag!
Jag blir så jäkla irriterad. Ungarna kan börja bråka eller så ramlar de ner från något bord. En del kan faktiskt hända. Barnen är små lixom. Så jag skulle inte bara släppa in Liam där helt själv i nästan en halvtimme utan att ha koll på honom. 
Nonchalant och ansvarlöst!
 
 
 
 
Vera har nu tagit lådröjandet ett steg längre. 
Tömma ordentligt så att man ser får plats i lådan, det är det nya nu!
 

I´m a ROCKSTAR

 
 

I Forgot My Phone

Den här videon såg jag för några dagar sedan på en blogg. Den är faktiskt rätt skrämmande. Visst är den aningens överdriven (får jag hoppas!!) men sen speglar ändå vårt samhälle rätt bra. Det är så ofta som jag ser föräldrar som är på lekplatsen med sina ungar men ägnar inte ungarna någon uppmärksamhet utan de sitter med näsan i mobilen istället. Jag är absolut en flitig användare av mobilen men jag vet att jag ser till att kontrollera mitt användande när jag är med mina barn eller andra personer. Jag tar absolut foton och lägger upp. Men sen räcker det. När jag är med vänner så är jag med dom. När jag och kidsen gör något, leker eller är iväg tillsammans så fokuserar jag på det. Leka med mobilen kan jag göra vid annat tillfälle. 
 
Lev här och nu, inte genom mobilen. Det är oviktigt hur många du likes du får eller ger och det är inte livsviktigt att kommentera överallt. Det går att göra senare oxå.
 
 

Elin1205

 
Du glömmer väl inte bort att du kan gå in på lekotek.se, hitta en massa fina och roliga leksaker och sedan skriva in koden Elin1205 så att du kan få 15% rabatt på hela ditt köp?! 
 
 
 
klicka på bilden för att komma till alla leksaker!

Förmodligen krossade hon mig

 
Nytränad och nyduschad och placerad i soffan i väntan på ¨På fest hos Bagge Wahlgren¨. Bästa känslan att precis ha avverkat ett pass med Underbara och Fantastiska Kicki, grymmaste instruktören! Under dagens spinningpass frågade hon om det var någon som ville utmana henne i en spurt. Alldeles tyst i salen. Jag vill, hojtar jag och viftar med armen. Finns knappast någon bättre motivation än att försöka knäcka Kicki :) Enligt henne kom vi lika men förmodligen krossade hon mig haha.
 
¨Se till att utnyttja tiden som ni är här¨ är något som Kicki säger (snarare skriker iofs) varje pass. Det har verkligen blivit mitt mantra när jag går in på gymmet. Att se till att varje sekund, minut, timme ska utnyttjas till max och jag ska alltid vara nöjd med min prestation när jag lämnar gymmet. Ïnga ben ska trampa i tomme¨  Varje rörelse, tramp, slag, push, drag, steg ska maxas och kännas! 
Så nu sitter jag här nöjd och belåten med dagens prestation och även dagen som den varit. Kul att det gick så bra att ha Ville här utan mamma Annelie. Funkar ju bra att göra så nu medan jag är mammaledig och sedan kanske man kan hjälpas åt när det är stängningsdagar eller man får förhinder. Vi har ingen släkt nära som kan hoppa in när som helst, då är det smidigt med vänner som kan hjälpas åt!
 
Hoppas du haft en fin dag!
 
 

Två blir till Tre

 
Det där med att vara småbarnsförälder till 3 kids verkar ju inte vara ett dugg svårt. Jag har varit det i över en timme och det går galant :P Liam fick med sig bästisen Ville hem och nu leks och stojas det för fullt. Kul att höra deras konversationer och hur de planerar sin lek och vad som ska göras sen osv. De små börjar bli lite mindre små liksom. 
 
Dåligt med bloggande just nu och det är mest för att jag inte riktigt har någon motivation till att skriva. Då går det verkligen inte att komma på något att skriva alls. Det står still och det är helt blankt. Det blir nog bättre snart. 
 
 
Nu ska vi se till så att vilddjuren får mat så att det goda humöret kan bibehållas. 
 

Vi har zombies i våra skogar!

 
Lördagkväll och jag sitter alldeles övergiven i soffan. Varenda kotte sover, liten som stor. Inte mig emot egentligen. Jag gillar ensamma kvällar. Inte jämt men lite då och då. Kontroll över fjärrisen har jag jämt så det är inte därför. Bara skönt att få sitta här i mörkret. Tystnaden är skön!!
 
Vår Halloween har vi spenderat på Äventyrsbadet i Skövde. Det var några till som hade tänkt den tanken. Det var verkligen proppat med folk ett tag. Men som alltid så var det superskoj att vara där. Bor ni här i krokarna och inte varit där så borde ni göra det. Det är verkligen toppen. Finns att göra för alla åldrar!! 
 
Vi firar inte Halloween här alls men ikväll så gick vi (jag, Liam, Emmie och Noel) en spökpromenad genom en mörk skog full med zombies av olika slag. Både små och stora blev skrämda men det var på en lagom nivå. Det var svårt att veta om det skulle vara för läskigt för Liam. Mantrat för kvällen fick bli: Dom är inte på riktigt, dom är baaaaara utklädda. Liam tyckte att det var ¨väldigt roligt att gå spökpromenad¨ och det återstår att se om hans sömn blir invaderad av zombies eller inte. 
Vi hade ju inte riktigt insett att det verkligen är kolmörkt i skogen när klockan är 18 och vi hade därför ingen ficklampa med (vilket alla andra hade tänkt på). Vilken jäkla tur att man inte kan vara ifrån sin kära mobil och att den går att använda till såååå mycket, även ficklampa :)
 

En fullspäckad dag och det märks. Tröttheten kommer krypandes nu. Dags att joina resten av familjen och bege sig mot drömmarnas land. 
GodNatt!

FörstaNovemberTjugohundatretton


GodMorgon i ottan! Här har det varit en skön natt fri från uppvak. Så vi har alla sovit som små stockar! Jag vaknade dock med förkylning och det känns jäkligt drygt. Jag ropade hej för tidigt. Trodde jag klarat mig från förra veckans sjukdomar. Icke!

Idag tror jag att vi ska till tandläkaren med Vera. Står så i kalendern men jag har inte fått någon smspåmminnelse så då blir jag tveksam. Måste ringa och kolla. 
Tandläkarbesök eller ej, det är dagens stora fråga!

Hoppas att du får en fin dag!


Valfritt innehåll
RSS 2.0