i konstnärsstudion nära dig

 
 

alltiute.se

 
Sommarens sista dag har jag firat genom att se framåt och beställt en vinteroverall till Liam. Ja det är lika bra för snart knackar snöstormen på vår dörr och då vill vi ju inte stå där med rumpan bar. 
 
Didrksons är min favvis när det gäller vinterkläder så det fick bli deras Theron overall.
Härlig grön färg eller vad!! 
 
Jag hittade den på alliute.se och där är den 100 kr billigare än på andra ställen så det är värt att kika in där om man vill spara en liten slant. 
 
Idag har Fredrik tagit tag i Vera rum. Fixat med el, golvlister och fönstersmyg. Imorrn kommer Eddo hit och målar lite ugglor. Nu kan jag faktiskt se en framtid med en Vera som bor på sitt rum. Det är nästan så att jag ta på´t nu. Det ska ske innan tösa fyller 1 år, det är mitt krav!.... och det ser ut att kunna ske :)
 

I en del av vår by

 
Hela familjen samlad igen.
Det kändes som att när Fredrik tog i handtaget till ytterdörren så kom min kropp på att den var lite trött.
All min energi flög ut när dörren öppnades. Fast jag tycker ju inte att det varit speciellt jobbigt denna veckan.
Kidsen har varit nöjda och glada och vi har haft en mysig och lugn vecka.
Så jag vet inte riktigt var min energidipp kom från. 
 
När jag och kidsen cyklade till affären igår så var jag tvungen att smyga in i barnklädesbutiken Harmoni. Jag visste att det pågår rea där inne så ¨risken¨ att jag skulle hitta någon gobit var ju rätt stor. Jag behövde inte leta länge. Jag är ju, som jag nämnt tidigare, en sucker för NovaStar. Speciellt deras byxor som verkligen är sköna och lekvänliga men ändå snygga. Så när det nu stod 30% på prislappen så kunde jag inte riktigt motstå att köpa ett par nya jeans till Liam.
 
 
 
 
 
 

Jag fryyyyyser

Sitter på altanen i solskenet. Tjock tröja, långbyxor och raggsockar är på men ändå fryser jag. För mig är det ofta så att när jag tagit ut mig ordentligt under träning så får jag frossa efteråt. Kan hålla i sig ett bra tag. Varför är det så? Försökte hitta svaret på nätet men inge napp.

Jag och Vera tog en löptur idag oxå. Vad skönt det är att träna på morgonen och ha det avklarat! Fast jag saknar gymmet så det ska bli skönt att åka dit i helgen och köra lite styrketräning. Kanske blir redan ikväll :) får se vad Fredrik orkar med.

Nu ska jag passa på att äta lite medan Vera fortfarande sover.
Ha en fin dag 😘

Avslappning för en morsa

 
¨Hur många bor det i Stockholm? En dryg miljon!¨ hihihihihi.... 
 
Imorrn kommer vår Fredrik hem igen. Han är saknad :) Liam har pratat mycket om pappa idag och saknar honom massor säger han. Hur ska det bli när det gått några veckor? 
 
Vår dag idag då. Vi fick börja dagen med ett tandläkarbesök. Liam ramlade och slog i munnen ordentligt igår så jag tyckte att det var bäst att en tandläkare fick kika på tänderna. Allt gick fint och det var nog ingen fara. 
Annars har vi bara tagit det lugnt idag. Vi cyklade till affären och jag höll på att cykla av vägen x antal gånger :P inte helt lätt att hålla koll på både min cykel och en Liam som spanar på allt som rör sig haha. Men vi kom hem igen utan skrapsår eller andra skador och den radiostyrdabilen kunde få sina nya batterier och en liten kille blev glad. 
 
När jag nu får agera ensamstående några dagar i veckan så uppskattar jag verkligen kvällstiden utan barnen extra mycket. Att få bara sitta på ändan med tvn igång, datorn i knäet och mobilen tätt intill :) avkopplande helt klart! 
Det ska bli skönt att få lite vuxet sällskap i form av min käre make imorrn. Får hoppas att han inte är allt för trött utan har ork att umgås med oss. Han jobbar ju väldigt mycket så jag kan tänka mig att det är en trött Fredrik som kommer hem. Men hellre en trött Fredrik än ingen Fredrik alls!
 
 

Vi har en tisdag

Ja minsann, jag och Vera började även denna dag med en löptur. Vera sovandes och jag svettandes.
Perfekt fördelning oss emellan tycker vi!
Nu har jag fått en ordentlig träningsvärk i benen och med tanke på att vagn + Vera väger en del så drar jag slutsatsen att det är den kombon som är ¨boven¨ i vårt drama.
 
 
En fjäder i skyn.
Fint tycker jag, Liam såg inte det fina utan cyklade vidare med ett ¨hmpf¨.
 
 
Finna det en enda unge som inte gillar att gunga?
Jag tvivlar och finns det det så är det nog nå på tok.... ;)
 
 
Vera däckade 18.30 efter att hennes ögon gått i kors i en timme och Liam däckade en halvtimme efter lillasyster med bilen hela sängen full med bilar. Att sova trångt är inget problem för den unge herrn. 
 
Nu ska denna morsan spana in årets Idol. Jag gillar uttagningarna men sen när det ska stås på scenen varje fredag då tröttnar jag. Att se att det finns folk som sjunger sämre än mig men ändå ställer sig framför Alexander Bard är väldigt fascinerande. Den mannen kan minsann grusa folks drömmar på de mest ohämmade sätten haha. Härligt att se! Ta ner dom på jorden bara mohahahahaha. 
 
 
 
 

Happy Monday!

 
 
 
 
Igår när vi körde upp på uppfarten till vårt hus efter att ha hämtat Liam så stod där en liten överraskning till honom. Jag och Fredrik hade pimpat hans cykel med en vimpel från Cars och en ny korg från Cars då den gamla blivit så sliten. 
 
-Oj, vad är det här? Har ni köpt det till mig??
 
-Det var verkligen
 
 
snällt att ni köpte det till mig!
 
-Det är jättefint!!!
 
-Tack så jättemycket!
 
-Dom är verkligen jättefina!!
 
-Jag blev verkligen glad för att ni köpt dom till mig!
 
-Visste ni att jag ville ha sån?
 
Ja, den lille mannen var verkligen tacksam och jag vet inte hur många kramar och tack jag och Fredrik fick. Det var många iaf :) Så där kan man ju säga att vi prickade rätt!
 
På väg till dagis imorse på sin BlixtenRacerCykel!
 
 
 
 
Efter att jag lämnat racercyklisten på dagis så gjorde jag något nytt. Jag tog en löptur med vagnen! Jag hade inte jättehöga förväntningar för jag har tyckt att det verkat bökigt och jobbigt att behöva hålla i vagnen när jag ska springa. MEN, det gick hur bra som helst! Ena handen på vagnen och den andra fick pendla som vanligt. Gick skitbra! Jag var även rädd att det skulle bli skumpigt när jag kom till grusvägen men jag måste "säga" att trots att vår vagn är ca 8 år gammal så är den riktigt bra. Mycket bra fjädring som gjorde att det blev en behaglig tur för Vera som somnade efter 1 km (efter att ha spanat lite förskräckt på mig en stund haha) och sen sov hon hela rundan. 
 
Dagens träning blev:
 
5,2 km löpning
 
Sen körde jag lite burpees och situps:
20 burpees
100 situps
15 burpees
75 situps
10 burpees
50 situps
5 burpees
25 situps
 
Så nu är jag härligt mör i kroppen och veckan har fått en riktigt bra start! Fredrik åkte ju iväg imorse och kommer hem först på torsdag. Jag och kidsen för klara oss allena och det går såklart bra. Får se vad vi hittar på :) 
 

Ett bad i lillsyrrans stol??!!

 
Under en promenad till dagis:
 
Liam: Jag vill ha en sån stor pool som farmor och farfar har!
Mamma Elin: Men vi har ju en pool redan och du får ju bada i deras pool när du hälsar på dom.
Liam: Va?
Mamma Elin: Du får ju bada i deras pool när du är där!
Liam: Va??!
Mamma Elin: Du får ju bada i deras pool när du är där!!
Liam: Får jag bada i Veras stol??!!
 
Haha, kan det vara en vaxpropp i lillherrens öron tro ;)
 

Nedvärdera inte dina barn!

 
Häromdagen när jag och kidsen var i stan med svärmora/famor så gick vi in i en liten butik för att köpa glass. Liam och Mia ställde sig i kön medan jag och Vera väntade vi utgången. Då kommer det in en kvinna med 4 ungar i släptåg. Äldsta ungen tror jag var runt 6 år. Jag rös verkligen när jag såg hur den mamman behandlade sina barn. Hon svor åt dom ett flertal gånger och pratade nedlåtande till dom hela tiden. Jag har absolut förståelse för att man som förälder, speciellt när barnen är så små, kan vara väldigt trött och sliten. Så visst, man är inte alltid på top och man orkar inte alltid vara jätteglad. MEN, att svära åt sina barn eller prata till dom på ett sätt som nedvärderar dom eller idiotförklarar dem det tycker jag är absolut förbjudet. Tyvärr så tycker jag att jag stöter på det ganska ofta. Både pappor och mammor faktiskt. Förstår dom inte hur det påverkar ett barn när ens egna föräldrar gör så mot en? Ens föräldrar ska vara dom som man alltid kan lita på, som alltid stöttar en, som aldrig nedvärderar en och som alltid älskar en. No mather what! 
Att ha föräldrar som behandlar en med hat måste påverka ett barn otroligt mycket. Den här kvinnan utstrålade hat mot sina barn tycker jag. Nu säger jag inte att hon hatar sina barn för det tror jag väl inte. Men vad tror hon att barnen känner?
Samma sak hände när vi var i leksaksaffären. Då hörde jag en mamma som röt och svor åt en pojke, som var i Liams ålder, för att han tryckte på en knapp på en av leksakerna. Det går att säga ifrån på många olika sätt och att svära och ryta och trycka ner är verkligen inte det sätt som jag eller Fredrik använder oss av när vi uppfostrar våra barn! 
 
Vi är inte perfekta på något sätt men vi är förbannat bra föräldrar :)

Dom kallar det pussar och kramar......

 
Ja, den däringa förkylningen som jag hade planerat att jag skulle sova bort den hade inte samma planer som jag. Snor och dreggel har varit huvudrollsinnehavarna här hemma under de senaste dagarna. Shit vad det är ofräsht att vara förkyld. Plus då att ha två småttingar som gärna delar med sig av både snor och dreggel. Dom kallar det pussar och kramar, jag ser det mer som ett försök att slippa torka näsan på strävt papper..... 
Igår hade jag köpt världens godispåse i nya godisbutiken i stan. Så underbart skulle det bli... kunde blivit. Lagom till att den skulle intagas så packade smaklökarna sina väskor och styrde kosan någon annanstans. Tack för det lixom.
Så, påsen är kvar, smaklökarna har återvänt. Tillfälligt eller för gott det vet jag inte. Så egentligen borde jag moffa och trycka i mig godis hela dagen. Man vet ju aldrig om väskorna packas igen..... 
 
Liam är på semester hos farmor och farfar. Karusellåkning och fiskande stod på schemat där så jag kan tänka mig att han har superkul. Han sa innan vi åkte igår att han kommer sakna oss men jag tvivlar på att han ens kommer ihåg oss efter den här helgen ;) 
Finaste ugglan som Vera fick av sin farmor igår.
Kommer passa så bra i hennes rum när det äntligen blir färdig
 
Inga stora planer för dagen. Jag ska se till att städa ur Veras rum så kanske Fredrik känner att han måste ta tag i den däringa elen som ska fixas... måste ju pressa honom lite så att ungen kan flytta ut ur vårt sovrum någon gång!
 
 
 
 

Beware I Cause Trouble Wherever I Go

 
Två krassliga kids har resulterat i en morsa med raspig hals ikväll. Nu hoppas jag att förkylningen som är på gång bekämpas från alla håll så att jag när jag vaknar imorrn är frisk som en nötkärna. Måste vara någon form av racerförkylning för Liam är redan mycket bättre bara efter typ 2 dagar. 
 
Vi har varit inne i staden idag tillsammans med svärmora/famor Mia. Vi hade en fikadate inplanerad men eftersom vi ändå var inne i stan så fick det bli lite shopping!
Liam har växt hur mycket som helst under våren och sommaren så han hade nästan inga tröjor som inte flashade hans mage. 
Så vi gick på tröjjakt och lyckades hitta några finingar.
Den här tishan hittade vi inne på Lindex.
Jag tycker texten är klockren på vår lille Liam:
 
 
Det fick såklart bli några stycken och som ni ser så råkar denna morsan älska randigt.
Så fint.
.... ja ni skymtar även en Blixtentröja haha.
Tydligen kan man inte få för många sådana i garderoben :)
 
Gatulyktorna hade gjorts fina med stickade ¨kläder¨.
Tänk att det är någon som faktiskt sitter och stickar dessa!
Jag klarar inte av att göra två varv utan att det blir fel. 
Imponerande och fint och kul att titta på kreationerna. 
 
En tur till stora lekplatsen fick det bli oxå.
Första gången som Vera oxå fick vara med och leka.
 
Ikväll blir det tidigt i säng och så hoppas jag på att förkylningen som jag känner av är puts väck imorrn när jag vaknar!
 
 
 

All work and no rest

 
Imorse for Fredrik iväg för att arbeta far far away. Jag kommer aldrig ihåg var det är han är men han sover borta och det är inte runt hörnet. Så mycket vet jag ;)
 
Nu kommer det vara några lite jobbigare veckor för oss i familjen Andersson/Sahl. Fredrik kommer att arbeta borta i 2 månader framåt nu och jag och kidsen kommer att få klara oss själva. Denna veckan är det bara till imorgon men framöver kommer det att vara måndag - torsdag. Sen är han ledig fredag - söndag. Nu vet jag ju att det är under en inte allt för lång period men samtidigt så är det inte så att jag är överlycklig över det. Det kommer nog bli tufft vissa dagar och jag kommer vilja sälja ungarna på blocket typ. All cred till ensamstående föräldrar helt klart! 
 
Men vi får ta en vecka i taget och bita ihop när det blir lite jobbigt. Det kommer såklart gå fint men let´s be real, det är tufft och jobbigt att vara själv med två ungar 24/7. Och Fredrik kommer dessutom vara tvungen att arbeta riktigt mycket så det är ju knappast så att han har det lugnt och skönt där han är. Vi får väl se hur trötta vi är efter denna perioden :P
 
 
Let´s work work
 

It's baaack

Vera10 månader

 
Vår lilla Vera har ju hunnit bli 10 månader nu. Börjar bli tjatigt att skriva att tiden går fort men för tusan den går så in i bombens fort nu. 
 
Hon går omkring. Hela tiden. Går och går och går. Ja inte utan stöd naturligtvis. Men det gås runt bord, soffor, sängar och med gå-vagnen. Hon är verkligen en hejare på det och naturligtvis väntar vi med spänning på att se henne våga släppa taget :) 
 
Annars har det inte hänt så mycket. Hon är fortfarande en bestämd men väldigt nöjd dam. Maten går si så där tyvärr. Det serveras varje dag och ena dagen äts det hyfsat andra dagen i stort sett inget. Hon äter aldrig bra när det gäller mat dock. Gröt, välling, puré, bröd och banan är något som går bra. Men, jag har insett att hon svälter ju inte. Hon äter det hon behöver och någon gång i framtiden så blir det kanske bättre. Eller så är det så att hon inte kommer vara så stor i maten och även vara kräsen. 
 
Hon pillar på allt. På precis allt. River ut varenda pryl ur lådor och skåp och sedan kryper hon vidare mot nästa mål. Och allt ska in i munnen. Stort som smått. Som tur är så har vi det väldigt bra barnanpassat sedan tidigare och Liam har inte mycker smått på sitt rum heller. För Liam rum är rena paradiset för fröken V. Oj oj oj vad där finns grejer och riva i och fram! Så det finns att städa här hemma.
 
Älskar: Att sjunga i bilen. Eller snarare att höra sin egen höga stämma. Hon ser lika fascinerad ut varje gång hon kommer upp i de riktigt höga tonerna!
 
Hatar: Att bli torkad. Det leder fortfarande till utbrott.
 
Hobby: Gå omkring :)
 
Mål i livet: Att kunna ta sig fram lika fort som brorsan. För då jäklar ska han få en riktig match när det jagas!
 
 
 
 

In the Middle

 
Söndag redan. Var tog denna veckan vägen? Redan mitten av augusti. 
 
 
 
Bortsett från idag så har veckan verkligen varit toppen. Vi har haft besök av LIams bästis Ville. De kom hit och fikade och busade. Det är verkligen tur att både mammor och pojkar kommer överens. Det är ju lixom inte helt självklart när pojkarna har träffats på dagis och blivit bästisar. Då är det mammor och blir ihoptussade och inte barnen. Men det blev inga bråk mellan mammorna den här gången heller :)
 
 
Jag har hunnit med att träna 4 kvällar denna veckan. Känns riktigt bra. Minimum för min del är 3 träningsdagar så när det blir fler så blir det en extra klapp på axeln! Jag känner mig stark i kroppen just nu och jag ser resultat av träningen. Efter semestern så var det inte kul att ställa sig på vågen precis. Men semesterbagaget är nu avlastat :) 
 
I fredags fick den här mamman och hennes käre make till ett barnfritt dygn. Vi passade på att äta ute och besöka bion. Filmen, Pacific Rim, den var ingen höjdarfilm och man klarar sig utan att se den så att säga. Men det var skönt att komma ut på en date. 
 
Nu sitter jag i soffan. Tittar på Taken 2 (ingen höjdarfilm det heller) och det är nog dags att besöka frysen och plocka fram glassen som som snällt väntar på mig!
 
 
När vi väntade på att bion skulle börja så strosade vi lite i området. Men det visade sig att Fredrik hade ett mål med vårt strosande. Han var tvungen att spana in den nya värmepumpen som kolleger hade satt upp i veckan.... behöver jag skriva att han är lite nördig?
 
 
 

Tidig morgon

Matrester i skägget

 
En Leo med frukostrester kvar i skägget.
Att vår lille jägare inte kan låta bli fåglarna!!
 
Nu känns det verkligen som att sommaren har övergett oss för det här året. Trots att solen kämpar sig fram bakom molnen så är det en kall vind som sveper förbi. Är sommaren verkligen slut redan? Att den alltid ska svepa förbi i sådan fart. Sommar i 6 månader är något som jag röstar för. Jag tycker om att bo i ett land som bjuder på alla årstider men det måste ju inte vara jämnt fördelat. Lite mer sommar hade helt klart inte skadat alls!
 
Igår fick Liam sig en välbehövlig klippning. Vi åker alltid till samma ställe för där känner han igen stället och de som klipper honom. Det brukar alltid gå bra och utan några hinder. Men igår var han inte alls på humör. Jag fick muta med allt möjligt för att han skulle slå ner rumpan i frisörstolen. Sen såg han allt annat än glad ut när frisören gjorde så att han äntligen kan se igen. Efter halva klippningen tittar Liam på mig: Mamma, jag tycker att hon är färdig nu! Kom så köper vi glass! Då hade hon klippt en sida! 
Som tur är så är hon effektiv och klipper snabbt men bra. Så han slapp plågas i stolen så länge och hon fick klippa färdigt :)
 
Efter förskolan idag så ska vi besöka biblioteket. Dags för Liam att lämna tillbaka lite böcker och hitta några nya. Det är inte helt lätt att få honom till att låna andra böcker än bilböcker och liknande. Så vi brukar välja några var. Det är ju trots allt mamma och pappa som sen ska läsa böckerna ;)
 
 
 

Time to go back

 
 
Klockan börjar närma sig 23 och jag börjar känna en stress över att jag borde joina resten av familjen in i drömmarnas land. Men jag har fastnat vid Varg Veum. Helt ok tycker jag. Han är ju inte jobbig att kolla på heller, den däringa Vargen. Snart dags för upplösningen och det måste nog ses.
 
Idag for föräldrarna hem till Skåneland igen. Dom har varit här uppe i 10 dagar och vi har setts nästan varje dag. Att få åka ut till campingen och slå ner ändan i en solstol har inte varit fel. Inte för att jag kunnat sitta och sola i den däringa stolen precis, pga kidsen, men vi har fått leva lite campingliv och umgåtts med mor å far. Härligt helt klart.
Imorrn är det dock dags för vardag, ekorrhjul och rutiner igen. Liam började ju förskolan denna veckan men imorrn drar det igång med de vanliga tiderna och hans nya "riktiga" fröknar kommer vara där nu. Känns konstigt att lämna honom hos personer som jag inte alls känner till. När han började på förra avdelningen så hade vi två veckors inskolning och då fick vi lära känna fröknarna lite oxå. 
Men inte på nya avdelningen. Här kastas han bara in. Dom samarbetar mycket, nya och gamla avdelningen så Liam känner till det väl. Men inte jag och Fredrik. Men jag tror det kommer gå fint. Det är vi vuxna som behöver vänja oss lite bara. 
 
 
Jag och barnen fick vara humdvakter till FannyBunny i torsdags. Hon gillade inte att vara ifrån husse och matte så jag försökte vinna över henne med lite köttbullar.
Köttbullarna åt hon gärna men inte kom hon över på min sida för det...
Men när Fredrik kom hem så blev hon minsann glader.
Hmpf!
 

MammaLEDIGHET

Den Nionde Augusti

 
De gråa molnen hopar sig utanför fönstret och det känns som att regnet kommer börja smattra på rutan när som helst. Vi hann precis in efter dagislämning och promenad. 
 
Jag kommer verkligen sakna  morgnarna när det är sluta på mammaledigheten. Än har jag 5 månader kvar men går det lika fort som det har gjort hittills så står inskolning och riktiga livet snart vid dörren och knackar på. Jag vet inte alls hur det kommer se ut för mig eftersom jag inte har något arbete att gå tillbaka till. Så jag får se om det blir till arbetsförmedlingen eller ett nytt jobb som jag styra kosan till i mitten av januari.
Hur det än blir så är det verkligen lite bådeochkänslor jag har. Visst ska det bli skönt att få komma igång med arbete, komma ut på ett annat sätt och möta människor. Det kan bli rätt enformigt ibland här hemma. Även om vi drar ut på äventyr hyfsat ofta så är det väldigt mycket "bara vara mamma". Det ska bli skönt att få vara lite "bara elin" oxå :)
 
Men samtidigt som kommer det vara med sorg i hjärtat som jag avslutar denna mammaledighet. Det är med stor sannolikhet sista gången som jag är hemma med barnen under så lång tid. Sista gången som vi bara kan vara. Vi har våra rutiner på morgonen, vi äter frukost i lugn och ro, tar en promenad till förskolan och då kan vi prata om allt möjligt. Bestämmer vad vi ska göra efter förskolan. Just den promenaden kommer jag sakna. Våra diskussioner. När det arbetas har vi inte den tiden. Då har vi en tid som absolut måste passas och det stressas fram och tillbaka. 
 
Ja, det känns sorgligt att tänka på det. Men än är vi inte där. 5 månader kvar och dom ska vi njuta av :) Lite sommar kvar som vi ska ta tillvara på och sedan kommer hösten. Den får bli den bästa hösten på år och dagar :) Då ska jag känna att vi gjort allt för att vår ledighet skulle vara så bra som den bara kan bli. För hittills har den varit fab! 
 
 

Det gäller att vara ute i tid

 
Varenda gång Liam ser en leksak som han vill ha så säger han ¨den ska tomten köpa till mig¨. Så har han sagt sedan januari ungefär. Ni kan ju förstå att den där listan förmodligen så pass lång nu att alla andra barn kommer bli utan leksaker denna julen. Sorgligt men så sant.
 
Jag förklarade för honom att då får han skriva ett brev till Tomten och berätta vad han önskar sig så får vi se vad Tomten kan ordna.
Man kan ju tycka att det kunde vänta någon månad till men så funkar inte en 3,5 åring.
Så idag har vi skrivit ett brev till Tomten med några av de leksaker som Liam önskar sig. 
Så, alla Tomtar där ute. Grabba tag i anteckningsblocket för här är Listan:
 
 
 

HM-shopping

 
Sitter och slösurfar runt runt runt. Väntar mest på att Vera ska vakna. Hon har sovit hela förmiddagen men det är dags att vakna och äta lunch innan vi hämtar storebrorsan tycker jag. 
 
Fick hem ett par byxor från HM igår. För stora dock. Aldrig fel när det är tokigt åt det hållet :P Men det innebär ju att jag måste beställa ett par i mindre storlek och det kan hända att jag råkade beställa ett par skor då oxå. Och ett par örhänge (får hoppas Fredrik inte läser detta inlägg för han blir ju helt pustig av shopping. Iaf min shopping) Jag har velat ha ett par kilklacksskor sedan jag fick låna ett par av Erica till Sandras bröllop. Och underbara HM, som ju har allt, hade såklart ett par som jag föll för :) Chocker där lixom.
 
 
Mina underbaringar. Låt oss be för att de ska passa!
Så så sååååå snygga :)
 
En mindre storlek ska väl göra susen.
Jag gillar byxor med lite detaljer på.
Färgen stämmer inte riktigt för dom är inte så slitna IRL.
Snyggare till och med.
Blir snygga i höst med mina nya skor.
 
Nu var det visst dags att vakna. Perfect timing för nu var jag färdig här.
Ciao
 

3 år som gifta

 
 
 

Töntigt stolt

 
Alla dom där ¨förstgångerna¨ som man är med om som förälder är verkligen inget som man tröttnar på. Man blir lika töntigt stolt varenda gång. Det spelar ingen roll om det är att ungen lyckats peta in nappen i munnen själv, tar  de där första stegen, äter med sked, rullar runt eller fäster blicken på dig. Det är lika häftigt varje gång. 
Igår vände jag ryggen mot Vera och då kommer hon plötsligt gåendes med gå-vagnen. Tagit sig upp helt själv och travade på som om hon gjort det 100 gånger förut. Men det var en¨förstagång¨ och hennes mamma blev så där töntigt stolt.
 
 

DUMMA MAMMA!!

 
*Dumma mamma.DUMMA DUMMA DUMMA MAMMA. DUMMA DUMMA!!!!
 
Oj och jisses, jag har nog aldrig varit så dum som jag är just nu. Dumma-ordet regnar över mig i en frekvent ström hela tiden och det verkar inte som att det ska börja avta någon gång snart. För jag har varit riktigt dum tydligen. Dummast i hela universum till och med kanske. 
 
Vad jag gjort för att förtjäna alla dessa ¨dumma¨?
 
Jag tvingade ungen att städa sitt rum.... 

Borås Djurpark

 
I söndags var vi alla i Borås för att besöka alla djuren i djurparken.
Vi har aldrig varit där förut men jag har bara hört gott om parken så jag såg verkligen fram mot vår tur dit.
Sen var det extra kul att Emmie & co och mamma och pappa oxå var med. 
Och vi blev verkligen inte besvikna. Där var verkligen fint där.
 
Precis i början av parken så har de en dinosauriepark. Där fick vi hälsa på T-rex, mamut, långhalsar och några andra stora djur :)
 
 
Jag har lätt världens modigaste unge. Att han vågade rida på häst! Dessutom på den största pållen :) Han var helcool hela varvet, lite allvarlig dock. Sen var han så stolt.
 
 
Vi käkade precis bredvid björnarna och det var inte helt fel att slurpka spagetti samtidigt som vi såg björnungar tumla runt och busa.
 
 
 
Noshörningar är verkligen ett häftigt djur. Så stora och kraftfulla.
 
 
Elefanten uppskattade allt gräs som killarna kastade in till den. Snabel var ju som ett dragspel som kunde bli nästan hur lång som helst. 
 
 
Skönt att få vila benen ibland
 
 
Giraffen, ett märkligt djur minst sagt.
 
 
Något måste man ju få med sig hem.
Ett paraply som absolut skulle vara rött fick det bli.
 
 

Lever livet


Ännu en dag på campingen :) Vera sover och storbus är och badar med mormor och morfar. Känns lyxigt att sitta här i solen och bara götta mig!

Säger God Natt och Sov så Gott

Happy Days

 
Nu när mamma och pappa campar här uppe så spenderar vi nästan varje ledig sekund på campingen hos dom. Därför har jag inte riktigt tid att blogga :P
 
Vi kom precis hem efter att ha spenderat eftermiddagen hos dom. Grillning var planerad men det såg jäkligt mörkt ett tag. Åska, blixtrar och spöregn ett bra tag. Men, det höll upp i en timme eller två så vi kunde njuta gott av grillat ändå. 
 
Igår introducerade jag och Fredrik Bakgår´n för resten av familjen. Det är lätt ett favoritställe för oss och jag tror att vårt sällskap höll med om att det deras tapas är smarriga. Som vanligt tog jag på tok för mycket men det visade sig att mamma och pappa hund Fanny var en tapasälskare så det blev en doggybag till henne :)
 
 

August came and so did my parents

 
 
Igår fick vi smaka på campinglivet igen.
Mina föräldrar körde upp med husvagn och installerade sig på Filsbäckscamping och vi var där en snabbis igårkväll för att hälsa dom välkomna.
 
        
 
Idag åker jag och kidsen dit igen medan Fredrik hämtar ett släp och sätter igång och slänger en massa skräp.
Så jag hoppas på fint väder så att det kan bli lite bad oxå. 
 
Men innan dess har jag ett spinningpass på schemat.
Vet inte om jag är speciellt taggad inför det men det måste göras :)
 
 
                                                                                          
 
 

En minnenas tur

 
När vi är hemma i Skåne så är det alltid kul att åka igenom kära Vinslöv, byn där vi växte upp. Mamma och pappa bor ju numer i Hässleholm, som ligger 1 mil från Vinslöv. Vi kör alltid förbi vårt hus där jag bodde från det att hag föddes till att jag flyttade upp hit till Skaraborg. Under mi uppväxt har huset alltid varit blått, dock ommålat i olika nyanser. Nu verkar det som att det bor en barnfamilj där, studsmattan i trädgården tyder på det.
 
Sen kör vi ner i byn. Runt torget och förbi "Grevens", pressbyrån. Det var en rundlagd mycket trevlig man som hade den. Han lever inte längre och nu hette det Ewe`s någonting. Vi tar varvet i byn och sen åker vi förbi ICA som ser så mycket modernare ut nu än vad det gjorde när jag var lite. Tror det är en Supermarket nu till och med ;)
Förbi vår gamla skola kör vi oxå. Och sporthallen där jag spenderat många timmar spelandes handboll. Nu ligger där en stor förskola intill.
Som Emmie sa: byn känns öde. Inte alls livfull och full av människor som jag mer minns den. Det känns som att den håller sig fast för allt vad tyget håller. Men jag undrar lite hur länge Vinslöv kommer finnas på kartan. För alltid hoppas jag så jag åka därigenom och minnnas. 
 
 

På en beach i Åhus

 
Precis kommit hem efter en promenad/cykeltur. Skönt att Liam nu kan cykla rätt långt så slipper jag ha han stående på ståbrädan. Blir så jäkla tungt till slut. Och han cyklar väldigt gärna så det är perfekt. 
 
Nere i Skåne så var vi även i Åhus. Jag var lite smått skeptisk för det jag kommer ihåg därifrån när vi var där och badade när vi var små är att vattnet i stort sett alltid är iskallt. Men, dom har en fabolouso glassbar där så därför tänkte jag att det var värt resan.
Jag kan med glädje informera att det var en amazing att bada där. Vi var där två dagar och både kids och vuxna kunde bada utan att bli blå och frostiga. Så skönt var det och jag har inte badat i så varmt vatten sedan vi var i turkey. Och glassbaren var ingen besvikelse den heller :)
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0