Den Nionde Augusti

 
De gråa molnen hopar sig utanför fönstret och det känns som att regnet kommer börja smattra på rutan när som helst. Vi hann precis in efter dagislämning och promenad. 
 
Jag kommer verkligen sakna  morgnarna när det är sluta på mammaledigheten. Än har jag 5 månader kvar men går det lika fort som det har gjort hittills så står inskolning och riktiga livet snart vid dörren och knackar på. Jag vet inte alls hur det kommer se ut för mig eftersom jag inte har något arbete att gå tillbaka till. Så jag får se om det blir till arbetsförmedlingen eller ett nytt jobb som jag styra kosan till i mitten av januari.
Hur det än blir så är det verkligen lite bådeochkänslor jag har. Visst ska det bli skönt att få komma igång med arbete, komma ut på ett annat sätt och möta människor. Det kan bli rätt enformigt ibland här hemma. Även om vi drar ut på äventyr hyfsat ofta så är det väldigt mycket "bara vara mamma". Det ska bli skönt att få vara lite "bara elin" oxå :)
 
Men samtidigt som kommer det vara med sorg i hjärtat som jag avslutar denna mammaledighet. Det är med stor sannolikhet sista gången som jag är hemma med barnen under så lång tid. Sista gången som vi bara kan vara. Vi har våra rutiner på morgonen, vi äter frukost i lugn och ro, tar en promenad till förskolan och då kan vi prata om allt möjligt. Bestämmer vad vi ska göra efter förskolan. Just den promenaden kommer jag sakna. Våra diskussioner. När det arbetas har vi inte den tiden. Då har vi en tid som absolut måste passas och det stressas fram och tillbaka. 
 
Ja, det känns sorgligt att tänka på det. Men än är vi inte där. 5 månader kvar och dom ska vi njuta av :) Lite sommar kvar som vi ska ta tillvara på och sedan kommer hösten. Den får bli den bästa hösten på år och dagar :) Då ska jag känna att vi gjort allt för att vår ledighet skulle vara så bra som den bara kan bli. För hittills har den varit fab! 
 
 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Valfritt innehåll
RSS 2.0