HöstVera

 
Det blev en sväng in till stan idag oxå. Fredrik hade ärende dit så jag och kidsen tvingade honom att ta med oss. En lunch bestående av kinamat slank ner innan vi började strosa. Jag har kommit fram till att det alltid är bäst att äta INNAN man börjar shoppingen. Jag tror att risken för gnäll är betydligt mindre och tålamodet lite vassare. Ett trevligare strosande helt enkelt.
 
Inne på lindex hade jag kunnat stanna hela dagen tror jag. SÅ mycket fint till min lilla tjej. (besviken på killavdelningen dock). Jag fick med mig en massa fint hem till Vera och allt var gammelrosa och sött. Hon kommer vara så fin i höst. 
 

Fina Fina Unge


Går förbi Liams rum efter att han lagt sig och då ropar han på mig:
Mamma!
Ja?
Jag älskar dig mamma.

Mammans ögon blir helt tårfyllda och jag rusar in och pussar honom halvt ihjäl.

Fina fina unge, jag älskar dig oxå. 

Jobbig åkomma

Det är triss i hungriga vargar här hemma just nu. Jag å kidsen har varit iväg här i bya en bra stund och kom precis hem efter en promenad i duggregn och nu är vi utsvultna!! Fredrik är iväg och ska hitta ett botemedel för vår åkomma. Så vi är snart oss själva här hemma igen :)

Vi har varit på Liams skola (sjukt knasigt att skriva så) och spanat in skolgården och testat varenda grej. Vi börjar förbereda honom på vad som komma skall. Han är ju helt på det klara att han slutat på förskolan nu och ska börja skola istället. Men det skadar väl knappast att kolla in var han ska vara sedan. Vi har kollat var skolgränserna går och pratat om vad man får och inte får göra. Såklart gör skolpersonalen det oxå men tydlighet skadar inte :) 

Ikea igår gick hyfsat. Som vanligt hade jag lyckats plocka med mig ett skyltex så det blev minus papperskorg där. Sedan tog vi på tok för stora dörrar till tvbänken som vi köpte där oxå. Dom är typ dubbelt så stora så jag fattar inte alls hur vi lyckades med det *suck* men förvaring till Vera, litet växthus till uterummet och annat braigt fick iaf följa med hem. 

Åh mat mat mat..... 

Perfekt Ikeadag


Ok, det blev inte ett sikt gjort igår. Inte för min del och inget i uterummet. Jag var så jäkla zombietrött på förmiddagen så jag tog en lunchnap när Fredrik hade gått upp. Välbehövligt för sen var jag människa igen. Men jag gjorde ingen nytta ändå. Jag lät Fredrik fixa å dona lite och sen drog jag hem till Emmie och bara umgicks och var barnfri. Så skönt! Laddade mina batterier lite. 

Idag är en regnig dag så vi passar på att hänga på Ikea. Förvaring till Veras rum ska inhandlas och dörrar till våra bokhyllor i vardagsrummet. Sen får vi se vad som mer åker ner i vagnen :) 


Jag och Vera åkte karusell på Legoland!

Tisdag it is


Sitter inklämd mellan kidsen i soffan. Båda bläddrar i nya legokatalogen och berättar vad de vill önska sig av tomten. Det gäller väl att vara ute i god tid antar jag haha. Listan lär bli lång så tomten kommer ha att göra ;) 

Igår var Liam hos en kompis hela eftermiddagen så vi andra tre passade på att ta en tur i stan. Lite lunch, shopping och en runda på Volvo. Vilken skillnad det är att bara ha med sig en unge när man är iväg. Att bara ha en att hålla koll på är ju som rena semestern.

Idag vet jag inte vad som händer. En kompis till Liam ska komma hit efter lunch så det kommer vara fullt ös här hemma i några timmar. Jag hoppas Fredrik kan fixa lite med uterummet så att det inte står still och glöms bort. Lätt hänt när man håller upp med arbetet. Då tappar man lite motivation. Men nu måste vi på det igen helt klart!!

Hoppas du får en fin dag!

En promenad med perfekt slut

 
 
Sista dagen i Danmark så tog jag och Vera en promenad. Jag hade spanat ut en runda som verkade lagom lång och sista biten skulle vara längs med havet. Så, vi begav oss ut och fick se en fin del av Danmark men även lite längre än vad som var tänkt. Väldigt svårt att se på en karta hur långa avstånden är. Men det var absolut värt det trots att en bit av det var på en grusväg som inte var någon grusväg utan snarare en sandväg. Sand och barnvagn går inte ihop.... 
 
 
Efter 6 km kom vi äntligen fram till havet!!
 
Sammanlagt gick vi 7.5 km och när jag kom hem var jag ordentligt mör i benen. 
 

En tillbakablick

 
Imorse när jag vaknade var jag i några sekunder kvar i Danmark och letade efter dörren ut till vardagsrummet. Hjärnan var kvar på semestern än :) 
Efter att ha bilat, båtat och bilat i lite mer än 12 timmar så kom vi äntligen hem igårkväll. Rumpor, ben och ryggar värkte. Vi kastade in alla grejerna men struntade helt i att packa upp. Slog oss ner i soffan och slapp äntligen se på tv som är dubbad på tyska!!! LYX haha.
 
Vaknde även till ett väldigt tomt kylskå och skafferi idag. Blev verkligen vatten och bröd till alla och det är verkligen ingen rolig start på dagen. Blev till att storhandla i eftermiddags och fylla på överallt. 
Jag har även hunnit med en löptur i regnet under förmiddagen. Jag hade dock tur så jag var nästan hemma när den värsta skuren kom. Innan dess duggade det bara lite lätt :P Sommarregn är perfekt när man ska träna tycker jag. Blir behagligt på nå vis. 
 
Här kommer lite bilder från vår semester i Danmark. Vet inte riktigt om bilderna hamnade i rätt ordning och det är bara ett axplock av alla bilder som tagits. 
 
 
På Givskud Zoo fanns det alla möjliga aktiviteter för kidsen. Först var vi i djurparken där vi fick åka buss runt bland alla djuren. Då fick vi åka in i deras inhägnader och vi kom verkligen nära alla ¨vilda¨ djur som dom hade där. Det var riktigt häftigt.
Sedan hade de en dinosauriepark där de hade byggt upp olika dinosaurier som att de levde i skogen. Man kunde till och med tälta där :)
Barnen fick måla vars en liten dinosaurie.
 
 
 
Oj som Liam väntat på att vi skulle åka till Legoland och det uppfyllde nog alla hans förväntningar. Ett stort plus var ju såklart att de hade Star Wars- tema i år :)
 
Blåvand. En superfin strand. Dock så var det lite väl blåsigt för bad (iaf för alla utom svärmor som är en riktig viking). Men det är mysigt att bara vara på stranden. Vi köpte en drake till Liam och det var verkligen perfekt att flyga drake på stranden. 
 

Från ett cyberlöst Danmark

 
Vi måste ha Danmarks långsammaste internet här i vår stuga. Eller jag hoppas det är det för annars tycker jag synd om dom stackarna som sitter på ett ännu sämre. Det är inte mycket som funkar och funkar det så går det såg segt att det inte är lönt att ens ge sig ut i cyberrymden.... 
 
Vi kom ju fram i lördags efter många långa timmar i bil och båt. Men det gick sjukt smidigt och kidsen skötte sig exemplariskt. Vi hade hyrt hytt på båten och det var verkligen skönt att kunna gå ner där och pausa lite. 900 pers på en båt är rätt mycket att slåss med och i mitt huvud så hade jag nog ihjäl iaf hälften av dom i ren irritation... 
 
Vi har varit iväg på diverse utflykter här i Danmark. Varenda dag har det varit något som vi skulle göra så vi är bara i stugan på morgonen och kvällen i stort sett. Det är en bit till alla ställen vi ska till så jag är nu sjukt trött på att åka bil. Morgondagen, som blir vår sista dag här, ska bli helt billös hoppas jag :) 
 
Något strandväder har vi inte haft men vi har klarat oss från regn och rusk så vi har kunnat besöka stranden några gånger ändå. Det är mysigt att bara vara där och leka och fika. Kidsen uppskattar det massor! 
Tyvärr så har överföringen av bilder från mobil till dator krånglat så jag har inga bilder att bjuda på idag. Det får jag återkomma med när vi är hemma och har bättre tillgång till cyberrymden och allt vad det innebär :)
 
 
 
 

¨Fuck era skönhetsideal¨

 
Det här>>>>>>>> Fuck era skönhetsideal är bland det bästa jag läst på bra länge. Så sant, så logiskt, så förbannat, så viktigt, så sorgligt, så jävla bra!! Jag försöker tänka precis så varenda dag. Att jag duger som jag är. Att jag måste inte se ut på ett visst sätt för att jag ska må bra eller för att andra ska tycka att jag duger eller är snygg. Det är otroligt svårt. Det tycker nog de flesta tjejer, att det är svårt att sluta tycka illa om sin kropp.
Tidningar och tv pumpar oss hela tiden fulla med vad som är snyggt och hur vi ska se ut. Samtidigt ska vi vara sunda och tycka om oss själva. Hur ska det gå till? När någon annan hela tiden berättar för oss att vi ska vara så och se ut så.
 
Att leta fel och brister på mig själv är nog något jag gör dagligen. Det finns alltid något. Men samtidigt så försöker jag verkligen att bara skita i det. Jag är jag och jag duger fint som jag är. Det var värre förr, när jag var yngre. Nu med lite mognad och vishet så inser jag att jag kan skita i ¨idealet¨. I LOVE ME :)
 
 

Död åt alla häcksaxar

 
Ikväll vill min arma kropp pensionera sig och aldrig mer behöva utföra tungt arbete någonsin igen. Det bankar, bultar och värker överallt. Att trädgårdsarbete kan banka skiten ur ens kropp på det brutala vis!! Närmare bestämt så är det vår häck runt tomten som vi har slagits mot under större delen av dagen. Jag vill inte se åt en häcksax ever again men tyvärr så hann (läs: våra kroppar orkade inte mer) vi inte med hela så fortsättning följer.... 
 
Dessutom så drog jag igång ett tabata-pass klockan 8 imorse så det har gjort sitt med min kropp oxå. Det är en av sakerna som är positiva med att gå upp tidigt med kidsen. Jag hinner träna tidigt innan Fredrik går upp och ska dra igång något projekt utomhus. Just nu håller vi ju på med uterummet och det kräver sina timmar. Så då är det perfekt när jag tränar på morgonen för under dagen kan jag inte göra det.
Det blir nog några slitiga dagar fram till lördag då vi åker till ¨vår¨ stuga i Danmark i en vecka. Vi vill få så mycket gjort som möjligt i både uterummet och i trädgården så att vi inte har allt för mycket hängandes över oss när vi kommer hem sen igen. Jag hoppas jag kan få måla imorrn då detta har fallit på min lott att göra. Vi får väl se :)
 
Nu ska jag fortsätta titta på Mr Selfridge och mumsa NonStop :)
 
 

3 MÅSTEN hos mig just nu

 
MÅSTE nr 1: Jeremy Piven. Älskar honom som Ari Gold i Entourage och nu får jag älskar honom lite mer i serien Mr Selfridge. Jag är totalt hucked på serien där Piven spelar mr Selfridge, en man från Amerika som startar  varuhuset Selfridge´s i London under tidigt 1900-tal. En udda entreprenör som är väldigt klipsk och hittar lösningar på allt. Än så länge finns det 3 säsonger och det går att se dom på Netflix
 
 
 
MÅSTE nr 2.: Skittles. Varför i hela friden har jag inte provat detta godis förut. Jösses så smaskigt!
 
 
 
MÅSTE nr 3: AlphaBetty. Ännu ett mobilspel som jag har fastnat för. Klura ut ord ur en stor samling bokstäver. Samlar ostbitar och poppa bubblor... ja visst låter det som en urroligt spel. Måste provas helt klart!

No time to rest

 
Tror detta är första gången som jag sitter ner sedan jag gick upp vid 8 imorse. Det har verkligen gått i ett tills nu. Började med att ge kidsen frukost så att jag kunde träna i lugn och ro. Vet inte om det blev så men jag tränade iaf och kidsen for omkring som tokiga. Dom älskar att vara med när jag tränar och det ska jag väl se som något väldigt positivt. Jag hoppas att jag inspirerar dom till att träna och röra på sig även när dom blir stora. Idag körde jag ett kombinationspass som jag hittade hos lofsan.se. Det består av 6 block och det är 3 set i varje block. Varje set är 1 minut omed 15 sekunder vila och man kör samma övning hela blocket. Det blev ordentligt svettigt och flåsigt.
 
Sedan tog vi en lång promenad och vi stannade vid crossbanan och sprang som galningar. Det var verkligen perfekt att köra lite intervaller där medan barnen lekte.
 
Innan vi gick var jag tvungen att få bort ett stort bo med humlor från stora vagnen. USCH säger jag bara. Dom blev inte speciellt glada. Dom hade byggt bo i en filt som låg i vagnen. Men jag fick iaf bort filten och sen fick Fredrik komma hem och ta död på ockupanterna.
 
 
Sprang så svetten lackade haha. Verkligen bra att gå dit när kidsen har mycket spring i benen :)
 
 
Nästa stop blev på lekplatsen. Där hittade vi lite blåbär som inte riktigt var färdiga än men det hindrade inte Liam :) Han mumsade ändå. Får återvända dit lite senare i sommar och hoppas på mer!
 
Sedan har dagen bestått av städning, upppackning av resväskor, tvättning och vikning. Och mellan varven har jag försökt få tag i en lekvillig kompis till Liam. Han är väldigt leksugen. Som tur är så har de flesta av hans kompisar semester så det är inte jättesvårt att få napp :) Så om en stund anländer en leksugen kompis hit. 
 
 
 
 
 

Nu har vi fyllt på med Skåne

 
Hemma igen efter en vecka i vackra Skåneland. Dagarna har på riktigt verkligen rusat förbi och vi har haft fullt upp varje dag i stort sett. Kidsen har stortrivts varenda sekund tror jag och det har jag oxå. Vilket perfekt sätt att starta vår semester på! Tillsammans med familjen och barndomsvänner, kan inte bli bättre! 
 
Första stop var hos Sandra och hennes pojkar. Olidligt varm dag men kidsen roade sig större delen av dagen i deras bassäng medan morsorna satt och flämtade i skuggan och försökte undvika värmeslag och uttorkning. 
 
 
Jag är så glad att vi äntligen fick träffa Anna och hennes tre pojkar. Vi har inte setts på tre år pga att mina kids blivit sjuka varje gång vi bokat in en träff. Så jag har inte sett hennes två yngsta och dom har inte träffat vår Vera. Men i måndags tog jag och kidsen bilen och körde till Ängelholm och hade en väldigt fina eftermiddag hos Familjen Brendheden. KIdsen hittade varandra efter ett tag och lekte superfint tillsammans. Liam och Måns har inte setts sedan Liam var 2.5 så det är inte konstigt att det var lite stelt i början. Men sen så hade dom jättekul ihop. Jag och Anna kunde sitta och prata om ditten och datten och det var som att vi inte varit ifrån varandra dessa tre år. Som tur är så hörs vi ganska regelbundet på telefon så vi tappar inte kontakten med varandra. Men det är naturligtvis alltid roligast om man kan ses :)
 
Efter besöket blev jag tvungen att införskaffa prinsesskor och tyllkjol till Vera då hon ääälskade det när hon fick långa det av Måns :) 
 
Fler bilder från Skånebesöket kommer imorrn. Nu ska jag bara njuta av att ha en hel soffa att bre ut mig i och att jag kan titta på vad jag vill haha. Borta bra men hemma bäst :)
 
 
 
 

Vid en strand vid Vänern

 
UJ UJ UJ vilken värme vi har haft idag. Jag ska inte klaga en sekund på det. För oj vad vi alla har väntat på att sommaren skulle komma och det har pratats om att det blir ingen sommar i år. Så jäkla typiskt svenskt. Där fick ni! Haha.. 
 
Jag fick en ledig dag idag då det inte var så mycket barn. Eftersom vi lyckades pricka in en riktigt varm dag så passade jag och kidsen på att åka till stranden och svalka oss och ha kul. Dock så visste jag inte riktigt hur det skulle gå. Jag har ju två kids som är väldigt olika, och detta gäller även i badet. Liam är värsta fisken oavsett graderna i vattnet medan Vera är mer knösslig. Det får inte vara kallt och hon vill absolut inte har vatten i ansiktet och hon bryter ihop som en riktig dramaqueen. Så jag trodde jag skulle vara tvungen att klona mig själv idag och vara både i vattnet och vid lekplatsen en bit bort samtidigt. Men som tur var så hade jag fel. Det visade sig att jag hade två fiskar idag och vi badade riktigt länge och hade så kul ihop. 
 
 
Det är verkligen inte det vackraste av stränder men den är EXTREMT långgrund och det är en stor fördel när man har barn tycker jag. Man kan gå hur långt som helst och vattnet kommer inte ovanför rumpan.
 
 
När jag fyllde år fick jag träningsredskap i present. Det underlättar verkligen när man tränar mycket hemma. Det blir mer variation vilket ju gör att det är roligare att träna. Just nu har jag inte något gymsug och då är mina egna grejer perfekt att köra med istället. Idag började jag dagen med att tabatapass och tog då hjälp av dessa träningsredskap för att piffa träningen lite :)
 
 
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0