MOAH

 
Ikväll är det fotboll som gäller. Än så länge 0-0 och sååå spännande ju. Jag blir så så så sugen på att börja spela fotboll igen när jag tittar när Sverige spelar. Många av de bästa stunderna har jag upplevt när jag spelat fotboll. Jag har haft väldigt roligt när jag spelat både fotboll och handboll och suget kommer över en ibland. Nu skulle jag aldrig hinna med att spela och hade jag väl börjat så hade nog det där suget lagt sig igen haha and let´s be real, mitt bäste före datum har passerat när det gäller fotbollskarriären :) 
 
Nu har jag 12 timmar kvar att jobba och sedan väntar 5 veckors semester. Behöver jag skriva att jag och kidsen längtar? Säkert Fredrik oxå men an får jobba en vecka till höhö. Redan nu på lördag åker vi ner till Skåne och nu har jag fått tag på Skånevännerna och bokat inte dater. Ska bli så hundans skoj!! 
 
Nu börjar matchen igen så dags att skriva Hej då... 

Längtan, väntan, besök och glass

 
4 arbetsdagar kvar och sedan har jag semester i 5 hela veckor. Oj vad skönt det ska bli. Jag, kidsen, Emmie och Noel börjar med att åka ner till Skåne de första dagarna. Jag hoppas kunna träffa lite vänner men jag har inte frågat dom om dom kan än så vi får la se. Efter det åker vi till Danmark i en vecka och bor i stuga. Liam ska äntligen få gå på Legoland. Som han har pratat om detta det senaste året. Sen får vi se vad som händer. Arbetet med vår altan måste återupptas i sommar oxå. Ja det finns att göra.
 
 
 
 
 
Just nu har vi fint besök från Skåne. Mina föräldrar kom upp i måndags. Dom har parkerat husvagnen på gräsplätten utanför vårt hus så vi kan verkligen umgås konstant. 
:)
 
Igår när jag och kidsen skulle bege oss mot förskolan så fick jag ett mess från chefen. Lite barn så jag kunde vara ledig. Verkligen otippat men så välkommet :) Så vi glassade hela dagen kan man säga haha. 
Nu ska jag återgå till fredagsmyset i vår fulla soffa. Imorrn hoppas vi på att vårt fina väder fortsätter så att det blir mer bad och studsmatta!
 
 
 
 

En dröm på landet

 
 
Fröken V och jag tog en promenad på förmiddagen idag. Vera är alltid sugen på promenad till skillnad från pojkarna i vår familj :) Som vanligt tog vi turen som tar oss ut på landet. Eller den ger oss känslan av att vi kommer ut på landet iaf. Grusväg med diken fulla av blommor, hästhagar med fina hästar, ett stall som ger oss härlig hästlukt och en skog med myggor och grandoft. Och allt detta ligger ca 500 meter från vårt villakvarter. Min dröm är att bo på landet men inte för långt från civilisationen. Huset får gärna vara stort men det ska ändå ge mig känslan jag hade när jag besökte farmor och farfars torp i Hörby. Det är bara en dröm men jag har hört att drömmar slår in ibland :)
 
 
På tal om landet så åkte vi en omväg när vi skulle hem från stan tidigare idag. Upp mot Kinnekulle. Då körde vi förbi drömhus efter drömhus. Och tänk att få ha denna utsikt inte långt från sitt torp.... 
 
 
Det fick bli ett tabatapass idag. Nu ska jag verkligen försöka varva styrkepass med löppass för att bli en stark löpare som orkar ännu mer. Under min world of shape-månad blev jag så mycket starkare i framförallt bålen och det vill jag verkligen inte tappa. Så tabatapasset funkade fint idag och denna veckan har det blivit två löppass, ett boxpass och ett tabata. Kommande veckan blir det nog till och med gymmet en runda eller två :)
 
 
 

Midsommar och Mösseberg

 
Midsommar. Den kom och gick. Vi väntade på regnet med Vädergudarna förvånade oss och bjöd till och med på solsken. Vi firade här hemma tillsammans med Emmie och hennes familj. Gott att äta och lite monopolspel fick det bli. Ingen dans, inga små grodor, ingen stång och ingen krans. Så osvenskt av oss haha. Vi hade det riktigt bra och det är alltid skönt att skita i måsten och bara köra på det som man känner för. 
 
 
Den skäggige till höger vann och jag blev bankrutt och utkastad först. Allt som inte fick hända hände. Men kul var det
 
Midsommardagen. Vi hade inget på agendan idag och jag passade på ligga i sängen till klockan slog 11 och både Fredrik och kidsen kom instormande i sovrummet och pockade efter uppmärksamhet. Jag hade lätt kunnat snooza ett bra tag till. 
Istället packade vi in oss i bilen och drog till Falköping och djurparken på Mösseberg. Supermysigt ställe där vi fick träffa lite olika bondgårdsdjur, lekte på riktigt bra lekplatser och trampade trampbil.
 
 
Extra positivt med detta ställe är att det är gratis entré vilket gör det möjligt för många fler att besöka det. Tummen upp för det. 
 
Jag har även hunnit med en löprunda idag och jag blev så nöjd över att kunna hålla ett tempo som det var längesen som jag klarade. Det går helt klart framåt. 6,5 km blev det idag. Härligt :) 
 

Vi borde vara där

Slår på svt för att ta en kik på brudparet. Berättar för Liam att nu har Sveriges prins gift sig och fått sin prinsessa. Liams kommentar är såklart, som alltid, klockren:
" Men varför är inte vi där?"

Ja du Liam, det undrar jag oxå ;) 

Så fina dom är!! 
Sofias klänning är underbar.

Fredagsglädje

 
Så har vi kommit fram till ännu en fredag men denna fredagen är extra härlig. Sommaren har äntligen kommit och idag har varit årets första riktiga sommardag och alla barn och tonåringar som idag börjar sitt sommarlov kunde väl knappast få en bättre start på sin ledighet. Min ledighet är inte här än men låt oss hoppas att helgens väder fortsätter i samma linje som dagens iaf. Liam har tjatat den senaste tiden om att han vill ta fram poolen. Mitt svar har då varit att den kan vi ta fram när vi kan gå i kortärmat och shorts..... ¨mamma, idag kan vi ta fram poolen ju¨. :) Så imorrn kanske poolen får tas fram iaf! Så fint väder är ett måste.
 
 
När Liam var på avslutning med förskolan häromdagen så passade jag och Vera på att ta en löptur. Bland det jobbigaste jag gjort på bra länge. Detta gjorde jag rätt många gånger när jag var mammaledig men ungen har minsann växt sen dess haha. Det var aningens tyngre plus att vagnen fångade upp den härliga motvinden rätt bra. Jaja, extra jobbigt = extra bra träning :)
 

Glädje och oro

 
I två veckors tid har jag slaviskt tittat på säsong efter säsong av Downton Abbey. Nu är alla fem säsonger avverkade och jag känner mig lite panikslagen över att jag nu inte ska få stiga in i Downton och träffa lord Grantham, hans familj och tjänare. Usch vilket tomrum och saknad det kommer vara. Jag blev helt fast redan första avsnittet och har i stort sett inte tittat på något annat dessa veckor. I höst skulle det nog vara tillbaka så jag får helt enkelt hålla ut till dess. 
 
 
 
Igår hade Liam avslutning på hans förskolas avdelning. De hade en hel dag ute vid Lasses grotta som ligger några ca 1 mil utanför vår lilla by. Sen efter jobb så mötte alla föräldrar upp barn och fröknar där och grillade tillsammans. Riktigt lyckat. Liam var helt i sitt rätta element och sprang omkring i skogen och klättrade i träd.... dock så var nog alla föräldrar lite på sin vakt eftersom en ung tjej försvann inte så långt från där vi var. Detta har verkligen upprört alla här och det pratas och spekuleras och oroas överallt. Man vet ju att tyvärr händer sånt här allt för ofta men när det händer bara några kilometer från där man bor så blir man extra illa berörd och oroad. Måtte de hitta flickan välbehållen och att de tar personen som gjort detta, om det är så att hon blivit bortförd. 

Så har det varit här hos mig

 
Oj oj. dags att ta fram dammvippan här inne. Tiden rullar på och bloggen har helt glömts bort. Men jag besegrade dammråttor och spindelväv och lyckades ta mig in hit ikväll :)
 
Jag tänkte mig en bilduppdatering här inne idag. Blir ett axplock av vad som har hänt sen sist.
 
 
 
Vi hade Vilda Västernfest på jobbet och även alla ¨fröknar¨ gick all in när det gäller temat. En riktigt rolig dag som bjöd på många skratt hos både stora och små.
 
 
Urduktiga Emmie kan bocka av ett av sin träningsmål. Hon sprang Göteborsvarvet och gjorde det med bravur. Fy fan vad jag är impad och stolt över hennes insats. Hon får mig att vilja mer med min träning. Hon är min inspirationskälla :) Jag, mamma och Erica var där och hejade på henne så gott vi kunde!!
 
 
Jag tog mig igenom en World of Shape-månad. En månad med träningspass varje dag och ett kostschema. Jag klarade det hela vägen och kom ut på andra sidan både lättare och starkare. Det var verkligen värt slitet. Idag tog jag min första löptur efter denna månad och det gick så mycket lättare än vad det gjorde innan world of shape. Självförtroendet i löpspåret är tillbaka och även suget efter att få löpträna har kommit tillbaka!!
 
 
Vi har besökt lekplatsen uppe på Billingen. Kidsen var kanonnöjda efter denna utflykt så dit blir vi tvungna att åka igen. Det fanns mer för Liam än för Vera men hon var nöjd ändå. Hon är ju envis till tusen så hon ska ju göra allt ändå :)
 
 
Vi har haft fint besök från Skåne oxå. Min barndomsvän från Klövervägen, Maria, har varit här och förgyllt ett dygn hos oss. Liam och Vera älskade henne. Kan bero på att Maria är otroligt barnkär och lekte och spelade spel med dom hela tiden :) På kvällen fick vi vara för oss själva och kunde då sitta ner i soffan och prata om allt mellan himmel och jord. Oj som vi skrattade åt gamla minnen :) 
 
 
Maria hade med sig en liten present till mig oxå :) Passar verkligen mig som gillar att köpa en massa till håret och testar allt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Valfritt innehåll
RSS 2.0