Den vackraste stunden

Den här helgen gick på tok för snabbt. Jag hade velat ha en 7-dagars helg för att kunna njuta ännu lite till. Vädret har varit helt perfekt och vi har haft att göra från morgon till kväll. Bara roligheter dessutom! Den blå poolen har fått komma fram ur vintervilan och trots att vattnet är på tok för kallt för att föräldrarna ska kunna njuta av ett dopp så har vi fått bada med vårt lilla vattendjur. Det ska skrivas att Fredrik är den största badkrukan här hemma. Utan tvekan!!
I lördags fick jag och Liam med mig Emmie och hennes familj till Skövde för att shoppa upp lönen. Huvudsyftet med trippen var att byta ett armband till en storlek större. När jag var hemma i Skåne så fick jag nämligen en tidig födelsedagspresent av mamma och pappa eftersom dom inte är här upp när jag fyller år. Då önskade jag mig ett armband från Soldier to Soldier. Fantastiskt snygga armband:
Jag fick det blåa och det tycker jag är det snyggaste. Men tyvärr var det lite litet och i Skövde hade dom inte armbanden. Och inte här i närheten heller. Så nu är det skickat till Skåne så mamma kan byta det. Omständigt som faen!!!
Jag passade även på att shoppa till Liam då han har lite ont om sommarkläder och jag hittade äntligen ett par gravidshorts till mig som är snygga. Behöver ju inte bara gå omkring i klänning i sommar, även om det kan vara nog så snyggt det med :)
När blåa poolen är avstängd går det faktiskt bra att ta fram lilla baljan.
Grillmästaren.
Igår kom grannen och deras barnbarn in för att leka med Liam. Dom är lika gamla och dom lekte riktigt bra ihop. En till kille som har bilar som sitt stora intresse i livet. Liam och Lukas kommer nog att leka fler gånger i sommar.

Welcome to Azerbajdzjan


Dags för schlager här hemma. Känns som att i år är förväntningarna skyhöga på Loreen och hennes Euphoria. Inte konstigt eftersom det är den bästa låten Sverige bidragit med på mycket länge. Men usch om det inte går vägen. Finns det någon hejd på den svenska vreden då ;)
I år är iaf jag mer laddad än någonsin och jag se kämpa för att orka se alltihop. Bådar inte gott när man vill slå över under öppningsceremonin dock haha.

Och kvällens tilltugg kan jag tacka Emmie för. Kvarglömda svenska jordgubbar med vaniljglass.

Härligt och underbart


Här hemma njuter vi av det varma härliga vädret. På grillen ligger det en massa gottigheter och medan det blir färdigt så roar sig Liam med lite nya leksaker. Vattenlek funkar alltid :)

Skåpgott


Är sugen på något. Börjar rota i skåpen i jakt på något smarrigt.
Lyckan är total

Inte ett moln så långt ögat kan nå


Jag känner mig som en enda stor svettpöl i soffan. Värmen kom med en ordentlig smäll helt klart. Högsta noterade temperatur här hemma idag är 32 grader, 29 grader inomhus.
Från höstväder till sommargrader på väldigt kort tid. Men jag ska inte klaga. Jag är glad att sol och värme är här. Idag kunde vi njuta av det fina vädret hemma hos Emma och Adam. Killarna fick svalka sig i poolen och det var verkligen uppskattat och lyckat.

Jag har nu avklarat min 26 timmars arbetsdag. Det gick smidigt och ganska fort. Först vanlig arbetsdag till 16, sen en paus på 1,5 timme då jag passade på att skriva utvecklingssamtal. Sen var det dags igen, grillkväll med alla barn och deras föräldrar och syskon. Inte min grej alls och jag är som en skugga längs med väggarna. Efter det började övernattning med de äldsta barnen. 15 exalterade 5-6 åringar. Ja ni kan ju tänka er haha. Men det gick bra och jag sov hyfsat. Hemfärd 10 i förmiddags. Äntligen :) nu är det bara en vecka kvar med några utvecklingssamtal sen är det dags att njuta av sommaren till fullo. Då kan jag slappna av.

Från en till en annan


Från en säng till en annan. Nu ligger jag nerbäddad i min egen säng och det är ljuvligt. Inget går upp mot renbäddad säng! Skönt att komma hem oxå även om det som vanligt var tråkigt att lämna Skåneland.
Oj så gosig Liam var när jag hämtade honom. Så många kramar och klappar och "min mamma" jag fick. Ett varmt välkomnande som värmde ordentligt!

Imorrn är det åter till jobbet och jag ska inte ljuga: jag hade hellre varit hemma med Liam och njutit av det underbara sommarvädret som vi fått. Men jag slutar redan klockan ett så nog ska vi hinna njuta av det :) Tänk när vi kan åka och bada efter jobbet! Det ser jag verkligen fram mot. Liam är ju som en fisk (som inte kan simma förvisso) i vattnet. Han älskar det :) Mer värme åt folket!!!

Nu, sova sova säng säng säng.....

Fint avslut på en fin helg


Nerbäddad i sängen och redo att sova sista natten hos föräldrarna. Vad skönt det är att kunna gå och lägga sig när man vill och sen vakna av sig själv. Jag vaknar ju tidigt ändå men jag kan ligga kvar utan att en liten kille drar i täcket och hojtar "VAKNA MAMMA".

Men det ska bli skönt att få komma hem och träffa min lille pojke igen. Saknade är stor trots att det bara gått en helg. Han vägrade prata med mig idag oxå. Blev bara arg. Får hoppas jag får ett annat bemötande imorrn när jag hämtar honom hos farmor. Han sover där inatt för att Fredrik ska jobba imorrn.

Blir skönt att komma hem imorrn men denna helgen har varit så skön. Att få umgås hela familjen Andersson är kul. Händer på tok för sällan. Vi har så roligt ihop!! Tur att semestern börjar närma sig så att vi kan ses snart igen!

Tjejmilen i Hlm 2012


Jag kunde inte ge Emmie en fight idag men jag joggade mig runt hela TjejMILEN. Inte ett enda stop. Det var utan tvekan den backigaste runda jag sprungit. Jisses! Med förkylning i kroppen så visste jag inte alla vad jag skulle orka. Jag hoppades på att orka de först 5 km och sen fick jag se. Jag la mig direkt på ett tempo där jag kände att det fanns en chans att jag skulle orka springa länge. Och det gick rätt bra. Men det gick inte fort :P Men jag får vara nöjd. Men det hade varit roligare om jag kunnat fightas med Emmie. :)

Outletat


Vaknade upp med en förkylning som inte hade gjort som jag hoppats på under natten. Mer snor, mer hosta och mer halsont. Behöver jag berätta att jag är smått besviken. Starten i morgondagens Tjejmil är lite i fara. Det som jag tränat inför och verkligen sett fram mot. Vi får se hur det blir.

Jag har spenderat hela eftermiddagen hemma hos Sandra och alla hennes pojkar.
Först åkte vi till Brio Outlet i Osby. Jag har velat åka dit ett tag så det var ett perfekt förslag från Sandra. Hade jag haft mer pengar så hade jag köpt mer till Liam och även något till bebisen. Fanns en hel del som hade jag hade kunnat tänka mig :)

Sen softade vi hemma hos dom resten av dagen. Jag fick lukta på liten bebis, som ju nu fått ett namn. En liten Ebbe var det. Han är verkligen lik sin mamma helt och hållet. Vilket är roligt eftersom Noel är en kopia av sin pappa. Så en av varje har dom :)

Att vara bland en massa ungar gjorde att jag nu saknar min lille plutt där hemma. Och inte ville han prata med mig heller när jag pratade med Fredrik. Får hoppas på att han har ändrat sig till imorrn då jag lovat ringa.

Fredrik har piffat


Här sitter jag och biter på naglarna när jag tittar på Sveriges landslag i ishockey möta Tjeckien i kvartsfinal. Jag har inte varit det minsta intresserad detta VM men nu när Fredrik slog på det så tändes det minsann en liten gnista hos mig. Inte fan kan vi ta stryk mot dessa "tjeckianer"! Underläge 1-2 just nu....

Jag och Liam har varit med Emmie och Noel i Skövde på Stellas Lekland. Massa fart och spring som alltid! Under tiden så gjorde Fredrik en minirenovering av vårt badrum. En väldigt efterlängtad sådan. Ut med under-och överskåp, handfat och blandare i badkaret. Så mycket fräschare än vad det andra var. Vårt badrum är hyfsat nygjort men när det gäller just skåpen så vet jag inte alls hur de förre ägarna tänkte. Så fult och tråkigt.

Nu är jag helnöjd!!

Imorrn lämnar jag och Emmie alla våra pojkar hemma och styr kosan mot härliga Skåneland! Det är bara en snabbvisit över helgen men det ska bli så skönt. Huvudsyftet med trippen är Tjejmilen i Hässleholm på söndag. Nu ska vi få se om vi har tränat tillräckligt :) Erica och mamma ska oxå joina oss runt.

Vad skönt det ska bli med sovmorgon en hel helg :)

Besök nummer 1


Det var inte besök nummer 1 hos barnmorskan igår men det känns som att det är först nu som det sätter igång. Hälsosamtal och inskrivning är bara lite förarbete.

Jag hade Liam med mig igår till barnmorskan och på vägen dit berättade jag för honom vad det var vi skulle göra där. Han tyckte det var spännande att vi skulle få lyssna på bebisen men tyckte att vi skulle tittar på bebisen oxå. Jag kunde ju inte annat än hålla med men sa att det går inte att se bebisen. Inte här iaf.

Liam lyssnade uppmärksamt på bebisen hjärta och när vi slutat lyssna så så han att han tyckte att bebisen lät som en tåg. Hmmm, ja varför inte ;)

Jag tyckte nog det var minst lika spännande som Liam tyckte. Att få höra det där lilla minihjärtat picka på är precis lika häftigt varje gång. Och varje gång är det nervöst innan barnmorskan hittar minihjärtat. Igår lät allt fint och både jag och Liam gick därifrån helnöjda :)

Besök fram till 25 september är bokade. Då behöver vi inte tänka på det :P

Våren är här


Goooooood Moooorning from Götene


Jag kände inte min son tydligen. Klockan 05.20 kom han intassandes. Att vakna innan 06 tycker jag är att överdriva. Hur sugen man än är på att starta dagen. Får väl tacka min lyckliga stjärna att han nöjer sig med lite gos och tv den första timmen eller så. Men jag somnade alldeles för sent igår så jag har varit hyfsat segstartad. Nu ska jag iaf äta lite god frukost och om en stund ska jag ta veckans första och sista löptur. Förkylningen är så gott som borta nu så det är dax att rasta löpskorna :)

I böljan blå


Ja, nu blev jag så där hiskeligt sugen på att ta tag i min okunskap gällande matlagning och se till att det blir till kunskap istället! Usch, jag är så feg när det gäller matlagning. Finns det något tråkigare än när man misslyckas i köket? All tid och hopp om att lyckas spolas ner i vasken... då är det helt enkelt lättare att fortsätta med de välbeprövade recepten och slippa avsluta dagen med macka och mjölk.
Ja, ikväll har jag sett Julie and Julia. Underbar film. Meryl Streep är helt outstanding i rollen som Julia. Hon gör den helt perfekt. Obetalbar!!! Jag vill laga en massa grytor och goda efterrätter. Känna doften av underbar mat varenda dag.
Jag kanske skulle se till att utmana mig själv en dag i veckan och prova ett recept som jag aldrig gjort förut... Bara våga!

Idag har jag och Liam varit och badat på äventyrsbadet i Skövde tillsammans med Emmie och Noel. Jag skulle kunna åka dit varje dag med Liam bara för att få se hans lyckliga ansikte. Han gick omkring och trallade där hela tiden. Han var så glad och sken som en sol hela tiden. Jag önskar att det hade varit tillåtet och möjligt att filma honom. Det hade varit kul att se på senare. Min lille fisk :)

Nu ska jag krypa längre ner i det täcket och kalla på John Blund. Det är min tidiga morgon imorrn och om jag känner min son rätt så börjar den vid 06.00.

Natti på dig!

Magbild vecka 21


Här bjuds det på en magbild i vecka 21.
På måndag ska jag till MVC. Egentligen bara för att kolla hur mitt blodvärde är
men jag hoppas och tror att det även blir att jag får lyssna på bebisen och att magen mäts.
Alltid spännande :)

Här förenas nytta med nöje


Min käre make förenar nytta med nöje så här på fredagkvällen. Tittar på hockeyn samtidigt som han skruvar ihop våra nya skåp till toaletten. Man får slappa men inte fullt ut och det gäller att man tar tillvara på varenda minut!

 

Jag kan väl inte påstå att det har varit full fart på mig idag. Jobbat har jag gjort men efter hemkomst så har det verkligen inte gått på helfart. Inte ens halv. Spenderade i stort sett hela eftermiddagen i soffan i liggläge. Antar att det är kombinationen av graviditeten och en kraftig förkylning som golvar mig lite. Sjukt trött har jag varit iaf. Men nu är jag pigg som en mört så det lär dröja innan jag somnar för natten.

Funderar faktiskt på att ta en promenad. Det är så härligt att det är ljust ute fortfarande trots att klockan är 21.00. Då kan jag till och med våga mig på en skogspromenad :) Egentligen skulle jag ha tittar på filmen Julie & Julia. Har sett den förut och jag gillar den. Den är mysig och efter att jag sett den känner jag mig alltid peppad att sätta igång med stora projekt i köket. Sen behöver vi ju inte diskutera hur det brukar bli med det i slutänden :P Men jag trodde filmen började 21 men den började tydligen 20 och nu har jag missat en timme redan. Blir kanske att jag kan titta på den imorrn istället.

 

Oh Didde my friend


Jag är ett stort Didrikssonfan. Det har kanske inte undgått något.
Dom har snygga kläder och bra kvalité.
Kan inte skryta med att vi har en massa av deras kläder
men så mycket som ekonomin tillåter iaf.

Liam har denna fina fleecejacka från deras Pippi-kollektion:



Jag är överförtjust i just Pippi-kollektionen såklart. Gillar att dom har gjort den i flera färger än den traditionella vita/röda/blåa.
Grönt är helt i min smak och den här  är så där härligt knallgrön :)

När jag nu upptäckt att hans regnbyxor läcker som ett såll så såg jag min chans.


Men det fick bli den traditionella färgen.
Jag tycker det blev fint med de knallröda byxorna!

(bilder från didriksson.com)


Varför ska det krånglas??


Just nu ligger min hjärna tätt inpackad i ett härligt lager med tjockt slemmit grönt snor. Fy farao vad förkyld jag är. Ja ni kan tro att det är synd om mig. Det var nära att jag kastade in handduken på jobbet idag och skippade eftermiddagen då vi har planering i 3 timmar. Men samtidigt så kände jag att jag behövde skriva på utvecklingssamtalen. Så jag fick helt enkelt rycka upp mig. Fick skrivit mycket på samtalen och kände mig genast piggare :) Dom där samtalen hänger ju över en som ett mörkt jäkla skynke. Egentligen är det inte jättesvårt men nu har vi fått nya papper som vi ska följa och det krånglas med det helt i onödan. När mina kollegor, som har arbetat i förskolan i typ 200 år sammanlagt, oxå tycker det är krångligt och jobbigt så kan ni ju tänka er.... men jag får mycket hjälp av dom så därför har det gått bra. Jag är ju inte så mycket för att oroa mig i vanliga fall och det har jag inte varit nu heller. Jag blir mest irriterad över att det ska krånglas med det.
Men nu har jag kommit en bra bit idag så nu känns det rätt bra :) Och förkylningen har lättat lite så nu kan jag avsluta denna vecka på topp!!!

BRUNT ska det va... tydligen...


Herregud, någon som har lyckats undgå att förfäras över HM:s nya reklambilder?? Går ju inte riktigt att missa. Modellerna ser ut till att vara doppade i ett kar med choklad. Hur i hela fridens kan man som reklamansvarig tycka att detta är snyggt och att det skulle locka kunder? Debatten är het nu och experter påstår att denna reklam kommer leda till att fler människor kommer dö i hudcancer i sin kamp för att bli just så bruna som modellerna i reklamen. Det kanske stämmer, jag jar lite svårt att tro det men det är väl snarare för att jag själv inte påverkas på det sättet. Jag reagerade mer på att det såg väldigt konstlat och fult ut.

Är det en pojke eller flicka där inne?


När vi var på ultraljud för några veckor sedan så var vi inställda på att få reda på könet på bebisen. Visst, ibland kan dom ju inte se och vissa vill inte berätta men jag hoppades på att så inte var fallet med oss. Jag frågade direkt om hon skulle berätta om hon kunde se. Det skulle hon göra sa hon.

Ganska direkt var vi i de nedre regionerna och kikade och jag såg direkt att det minsann såg ut som att där flöt upp något där. Barnmorskan tyckte att det såg minsann ut som en liten kille det där. Jag har alltid trott att det bakas bara pojkar i min kropp så förvånad var jag inte.

Så fortsatte undersökningen och hon mätte och kollade vidare på annat. När allt det var färdig så fokuserade hon på att se om hon kunde se om det var en liten pojke eller flicka. Hon tittade noga, från alla vinklar som bebisen erbjöd. Det är minst sagt aningens knivigt att få en bebis i magen att samarbeta. Dom far hit och dit och när det ser ut som att man hamnat rätt så spritter ungen till och vips så är chansen borta.

Efter en ganska lång stund utbrister barnmorskan: NÄ, nu måste jag ta tillbaka allt som jag har sagt. Jag är alldeles för osäker för att kunna säga vad det är för kön.
Bebisen hade navelsträngen mellan benen och det var förmodligen det som vi hade sett flyta omkring där. 

Jahopp, direkt tänkte jag att vi skulle göra ett till ultraljud för att få reda på könet. Men sen frågade jag Fredrik. Han sa att om jag ville göra det så gör vi det. Men i nästa andetag säger han: Men vore det inte kul om det blir en överraskning?
Jo men faktiskt.
Så nu ska vi bli överraskade :)
Men jag är inställd på en liten grabb. Helt och hållet.
Men det återstår att se!

Måndagen är här med sol

Snart dax att bege sig ut i det fina vädret. Jag hoppas att jag kan få med Liam på en promenad men jag anar att han kommer rusa mot lekplatsen istället. Jag är glad att vi har den andra sidan häcken men ibland hade det varit bra att ha den på lite avstånd. Så fort vi går utanför huset så ska han dit. Kunde ju vara kul att göra något annat ibland :P Vi kanske får kompromissa lite, först lekplats och sen promenad.
Tänkte kolla med Emmie om hon ville ses i eftermiddag. Hon kanske har skola hela dagen men det skadar ju inte att kolla. Vi måste ta bilder till gravidboken oxå. Det var lättare med Liams för då var jag arbetslös och kunde komma när som till dom för att ta bilderna men nu måste det planeras och ibland pallar man faktiskt inte. Men idag kanske.
Nu ska jag dra Liam från datorn och Barbapapa så att vi kan komma ut någon gång :)
Hoppas du får en fin dag!!

Run Run Run


Jag fixade biffen och mer därtill.
Målet denna veckan blev att springa sammanlagt 2 mil.
Så jag hade pressen på mig idag att springa minst 5 km.
Det ska jag orka även en riktigt dålig dag.
Det blev en lång runda. Efter 7 km var det bara till att fortsätta.
Så jag sprang/joggade 1 mil. För andra gången denna veckan :)
Så denna veckan har jag sprungit 2,55 mil.
Och tiden idag var den bästa jag någonsin haft på en mil.
1 h och 4 min.
Det tyckte jag var ett riktigt bra avslut på denna veckan!

Fixar jag landet?


Söndagkvällen har infunnit sig och efter en riktigt fin helg så kan jag inte vara annat än nöjd och belåten. Liam har ju varit hos farmor och farfar hela helgen och vi har fått många mms där det visar tydligt att killen har haft en bra helg han oxå. Att få åka till "de gamla" (som Liam kallar dem, det är Fredriks mormor och morfar) är det bland det bästa som finns just nu.



Fredrik har varit som en liten arbetsmyra hela helgen. Han håller på att piffa utsidan av vårt garage och det har varit fullt ös där ute hela tiden i stort sett. Jag kan inte påstå att jag har hållt samma tempo men jag har väl varit lite vettig skulle jag tro.
Jag har vågat ge mig på att fixa ett miniträdgårdsland. Jag har de mest ogröna fingrar som går att ha men jag tycker tanken på att påta i ett litet land och att få äta egenodlade grönsaker är lite roligt. Så igår satte jag små frön. Morötter, gräslök och sallad blev det. Får börja i liten skala och se om det går vägen. Jag skulle vilja ha lite mer men det får bli när jag har lärt mig mer om alltihop.

Jag och Liam fortsätter helgen lite till. Imorrn är det stängningsdag på Liam förskola så vi ska vara hemma. Får se vad vi hittar på. Vi hoppas iaf på fint väder så vi kan vara ute.

Passerar 2 mil!

Idag ska jag passera 2 mil på en vecka! Jag är taggad!! Nu ska det springas :)

Börjar lugnt


"Liten och skiten" är lämnad hos farmor och farfar, godis och dryck är inhandlat och film är fixad. Vi börjar denna helg väldigt lugnt och stillsamt. Jag har en känsla av att min käre make kommer dra igång oss i ottan imorgon för att fixa i trädgård och med garaget. Så det är bäst att jag ser till att vila nu för imorrn blir det inget sådant!

Graviditetens big NO NO


Det är märkligt att vara gravid. Inte bara det att det faktiskt växer en liten människa i min kropp. Lite alienkänsla över det. Men det jag tänker på är hur ens kropp helt plötsligt blir till allmän beskådning och bedömning. Jag vet inte hur många gånger under en dag som människor synar mig. Inte bara magen utan det är verkligen hela paketet. Och det görs inte i smyg utan helt öppet.

Sen är det även frågan: Hur mycket har du gått upp??
Varför i hela friden frågar man det? Varför vill man veta? För att kunna götta sig i någon annans viktuppgång? Jag har fått den frågan flera gånger redan och jag börjar undra om det ser ut som att jag har gått upp massor och att det är därför folk frågar. För att se om det dom ser är rätt lixom. Jag tycker det är en oförskämd fråga. Inte tusan skulle man fråga en ogravid person det. Man kan väl tänka sig för lite. Jag vill kanske inte dela med mig av det.
Jag har ännu inte vägt mig, inte på mvc heller, och jag kommer inte göra det heller. Jag orkar inte med den stressen och pressen som det medför. Jag har inte problem med min vikt, inte alls. Men just när man är gravid så tycker jag det blir en sådan hysteri. Jag vågar vägra vågen! :)

Magklappen! Vad är det med folk och klappen på magen? Jag ryser av bara tanken. Fråga först!!! Släkt och nära vänner kan väl vara ok men sen får det minsann räcka. Annars kan jag ju börja ta betalt.

Det känns som att man är till allmänhetens förfogande och att allt är tillåtet för att man är gravid.

En solig 1 maj

<3

 

Lets run

Valfritt innehåll
RSS 2.0