Kyrkis

blev inget besök från lovene ikväll utan vi flyttade fram det till imorrn istället. lite synd för gudars vad jag blev sugen på att grilla i detta underbara väder. perfekt för grillning. så imorrn kommer det säkert spöregna :P

sista babysimningen var vi ju på innan idag. det var lite smått tråkigt att gå ifrån idag. vi har ju skaffat oss kompisar där och nu kommer vi inte ses förrän till hösten igen då fortsättningskursen börjar. för det har vi satt upp oss på. simningen gick iaf jättebra. vi dök först en gång med hjälp av instruktör Barbro som hällde vatten över Liam innan han dök så han skulle fatta vad som var på gång. men sen gjorde vi två dyk helt själva utan att han fick något vatten utan jag sa bara till honom att "nu dyker vi" oxå dök han och klarade det galant. inge kallsup eller något. min grabb är duktig han.

jag och Liam kanske ska till kyrkis här i götene tillsammans med oskar och hans mamma matilda. inte för att vi är speciellt kyrkliga av oss men jag kommer ihåg när jag var liten så gick jag på kyrkans barntimmar och det var väldigt skoj. vi pysslade, sjöng och bakade och jag gillade det skarpt kommer jag ihåg. så därför ska vi dit och testa. oskar och matilda hade heller aldrig varit där och de ville ha någon att gå med så det var ju perfekt :) nu kanske det är uppehåll under sommaren men vi kanske hinner gå någon gång innan dess. det hoppas vi på iaf :)

Liam sover och fredrik sitter och spelar tv-spel så jag är förpassad hit. jag kunde ju WoW:a lite men jag känne inte riktigt för det idag. vet inte vad jag vill göra. titta på tv såklart nu när det inte går :P

nu ser alla till att dansa lite soldans så att jag får fint väder imorrn så det blir massa promenad och grillat :)

examen

Liam ligger och sover i vagnen i trädgården efter en lång promenad. vilket sommarväder vi har idag. jag gick i kortärmat och fick knäppa upp lillens jacka för det var på tok för varmt :) imorrn är det juni och riktig sommar!!!

idag är det ju babysim. jag känner inte alls för det men vi ska dit ändå. vi var inte där sist för liam sov så dåligt den dagen så jag tyckte inte att det var speciellt lönt. men idag är det ju sista gången och examen så då måste vi ju gå såklart :) får se vad vi ska hitta på då!

ikväll kommer mia och johnny hit. de ville träffa liam innan vi åker till skåne för de tyckte det skulle dröja så länge till de fick träffa honom annars. helt förståligt såklat! så jag måste piffa lite här hemma. smarte fredrik gick in med jobbskorna imorse och har lämnat efter ett häääärligt grusspår rakt igenom huset. vad glad man blir då när man kommer upp på morgonen. som om jag inte har annat för mig än att sopa golvet efter honom. *MUTTER*

nä, piffa var det ja

Mammas dag = Min dag

fredrik visste mycket väl att det var mors dag idag men ändå hade han inte ansträngt sig. jag tycker ju faktiskt att det kunde vara kul att fira lite när det nu var min första mors dag som mamma. jag behöver inget kalas eller dyra presenter (även om det aldrig är fel höhö) utan jag vill bara bli lite uppmärksammad. m
en fredrik hade inget gjort så jag klagade på honom nu ikväll. tyckte det var lite dålig stil att han inte fixat något. efter att han badat liam och jag tog över för att mata och natta så ilade han iväg till affären. jag anade att han hade något på gång. när jag sen kom ut från sovrummet så hade han köpt en blomma, en påse polly och en dricka (som han klunkat ur för han blev törstig på vägen hem hahahaha). han är för söt min pojke. inget storstilat men ändå en ansträngning. i sista minuten men jag uppskattar det ändå :)

<3

 


Grattis till tyskland

satt nyss och lyssnade och tittade på tysklands vinnande bidrag i eurovision (videon kan ju inte kostat ett skit att göra för övrigt. lite otippat att en sådan låt vinner måste jag ju säga. ganska vanlig lite halvtråkig poplåt som inte alls sticker ut. den är ju inte dålig men jag hade nog inte tippat på den om jag sett det. jag har ju inte följt det eftersom anna åkte ut. det tyckte jag dock var lite förvånande. trodde inte att hon skulle ro hem hela skiten men att hon skulle komma till final var jag bombsäker på. låten är helt ok och anna sjunger ju helt fantastiskt bra!! men icke. synd om henne!! det är ju inte nådigt att inte ta till final. det skriks ut fiasko överallt och att vi skickat helt fel låt. det är en tung börda att bära när man skickas till eurovisionfinalen. vinn eller bli lynchad!!!

dammigt här

håhå, det dammar nästan här inne nu för tusan!!!!

mamma var ju här tisdag - fredag och vi hade det så bra så. på tisdagen när hon kommit så åkte vi hem till emmie & co och fikade lite. en trött noel och en trött emmie var det så vi stannade inte jättelänge. hela onsdagen spenderade jag, liam och mamma inne i stan. jag shoppade loss ordentligt i trädgårdshandeln. var tvungen att piffa vår terrass och ytterdörr med lite fint nu till sommaren. sen blev det ny duk och lite ljus oxå. så nu kan jag sitta där utan att pusta och muttra allt för mycket :P på torsdagen kom emmie och noel hit och vi satt mest och snackade hela dagen faktiskt. det är verkligen kul när mamma kommer hit upp så vi kan umgås riktigt mycket :) snart åker vi ju ner till skåne så då blir det ännu mer!!!

jag har upptäckt att jag knappt har några kort på mina föräldrar och liam tillsammans.

så därför tänkte jag ta massor nu när mamma var här uppe. denna bilden var den enda jag tog :P

morgonbus

man kan ju använda heeeela kroppen när man leker :)

vi åkte inom babyproffsen i onsdags och införskaffade den här superfina

gåstolen till liam. inte så mycket gående än men det kommer!

ganska nöjd faktiskt :)

Liam var ganska fascinerad av sin kusin. det drogs i hår och tröja

och skrattades


lite bilder

i lördags när pappa fredrik var iväg på tävling så var det ju så fint väder. så jag och Liam satte oss på en filt i trädgården och lekte lite.

"jag kan själv"

han förstår allt var flaskan ska men att den sen måste vinklas uppåt för att det ska komma något har han inte förstått än :)

ganska stadig faktiskt :)

tre är inte illa

fredrik åkte nyss iväg till gbg. det är skyttetävling som gäller idag så jag och liam får busa själva idag. hoppas att vädret håller i sig så vi kan ta en promenad lite senare idag. just nu sover han så jag går mest och påtar lite här och var. de TRE senaster nätterna har han sovit helt utan att behöva äta vilket ju känns helt otroligt. han bökade dock en del inatt och blev lite ledsen så han fick komma över till mig och där stensomnade han direkt :) min lille plutt. han är det underbaraste och fina ste som finns :)


igår var vi ute i lovene hos svärisarna hela eftermiddagen. även fredriks mormor och morfar var där och det bjöds på god mat. oj som liam älskar sin famor och farfar och gammelfarmor och gammelfarfar. han var så glad så glad hela tiden. inte konstigt när man får all uppmärksamhet hela tiden :) han har det bra han. så synd att mormor och morfar bor så långt bort dock. hade varit kul om han även kunde knyta ann till dom lika fint. men nu ska ju mormor komma hit nästa vecka och sedan kommer vi vara en del i skåne i sommar så han kommer träffa dom en del då. det ska bli kul :)

Liam fick en fin anka av gammelfarmor och farfar som han verkar gilla skarpt.

den spelar massa olika melodier och sen är den god att ha i munnen oxå

 

"jag får aaaaall uppmärksamhet jag"

sitta å leka i soffan är grejer de

"jag älskar att stå"

nu har liten vaknat och det är inte hans favvosysselsättning att skriva blogg så nu går vi och leker lite innan maten. idag blir det spagetti och köttfärssås för lillen, med lite yoghurt till efterrätt.

 

glöm inte njuta

 



jisses amalia

shit vad kvavt det är!! går här och svettas som en liten gris. spöregnade imorse när vi gick upp men nu är det solsken. får väl se åt vilket håll det går. igår var det ju verkligen kanonväder. strålande sol och 25 grader. jag och liam satt ute på en filt i trädgården och göttade oss. liam ville väl inte riktigt götta sig så länge som jag kände för men jag var glad för det lilla. vi tog även en långpromenad så jag fick allt njuta av sommarvärmen.

natten har varit toppen :) igår gav jag liam risgröt för första gången. han glufsade som vanligt och sedan en timme efter fick han kvällsflaskan. vid 19 ungefär. sen tog det väl en timme innan han somnade. några nappinstoppningar blev det under natten men ingen flaska förrän 6,30 imorse!!!! herreguuuuuud! det har aldrig hänt förr. vi kan ju hoppas att det är på väg åt rätt håll nu. :) only time will tell!!

idag ska vi in till stan och babycafé med emma och adam. det ser vi fram mot. ska även försöka hitta en hyfsat fin solhatt till liam. tycker inte att det finns några roliga dock men mössa börjar bli lite varmt när det som igår var 25 grader :P å ska liten vara i solen måste vi ju skydda flinten höhö.

i måndags började jag snacka med annica på msn. inte pratat på ett tag. då får jag reda på att barn nr 2 är på gång :) den här babyboomen verkar inte ta slut någon gång. så i mitten av november är det dax för dom igen. kul kul :) det verkar som att fredrik inte alls är med i skvallrandet på firman för han var den ende som inte visste om det tydligen haha. typiskt fredrik att ha nada koll på sånt!!

nu ska jag packa väskan inför vårt äventyr idag.
njut av solen om en vill vara framme idag annars.... läs en bok :)

en kortis

nu har jag och liten varit bra hurtiga. kl 08 så drog vi ut i skogen för en långpromenad i lagom fint väder. det är inte ofta vi kommer ut så där tidigt men det var riktigt skönt. jag har slarvat med promenader det senaste för det har varit en massa annat. men nu ska vi skärpa oss igen. nu sover han iaf i vagnen.

i helgen var vi ju barnfria så vi var ute och käkade på restaurang och efter det så var vi och kollade på robin hood. jag blev såklart helt frälst. väldigt bra film och den var otroligt bra gjord. så gå och se den folket!!! på söndagen kom svärisarna och lämnade liam och de hjälpte även till att städa. kan ju säga att det behövdes big time!!! så det var verkligen en lättnad att det blev gjort. nu kan vi andas igen :)

igår var det dax för babysim igen efter 2 veckors uppehåll. det plaskades, skrattades och döks i massor :) två dyk blev det igår och båda två gick hur bra som helst. han såg bara lite smått chockad ut första gången men sen andra gången så sken han som en sol direkt :) som en liten firre!!!

idag ska vi hem till emma och adam var det bestämt. får se när det blir. sen ikväll är det dax för spinning igen :) taggad till tuuuuuuuusen

vår helg så här långt

gud så gött det är med en ordentligt lååååång helg. dock så vänjer man ju sig fort med det så nästa vecka kommer ju säkert kännas helvetiskt lång bara för det :P

i torsdags hände det inte jättemycket. men pappa hade infat mig om att skånelaget Vittsjö skulle komma upp och möta Sils damlag. Vittsjö hade vi måånga duster med i ifk och vi var riktiga rivaler. nu spelade även en gammal lagkompis i Vittsjö så därför var det kul att gå och kolla. det var längesen jag kollade på en fotbollsmatch helt klart. tyvärr så förlorade skåne denna fajten men Burre var riktigt duktig som mittback :)

igår var det ju vårmarknad inne i staden. så hela familjen for in till staden och mötte upp farmor mia för lite strosande och shoppande. och som det shoppades. men det var mia som stod för tokshoppandet :) Liam hade ju så mycket som han hahde önskat sig inför sommaren och det berättade han för farmor. och farmor var inte sen upp med cashen :) blev väldigt mycket fint shoppat:

snygga shorts från HM

Lindex, Kotten, Lindex, Åhlens

Lindex, Kotten, Lindex

 

Massa med nya kläder nu inför sommaren. Liam är ju såklart sugen på att börja använda allt nu med en gång men allt är i strl 74 och det är lite för stort än så länge. såjag får hålla tillbaka honomlite där :P men om någon vecka ska det nog passa :)

idag ska liam hem till farmor och farfar och vara där över natten. då ska jag och fredrik gå ut och käka lite och sedan gå på bio. det blir Robin Hood i skövde för i lidköping fanns det bara skitplatser kvar! det ska bli riktigt härligt faktiskt.

nu ligger båda pojkarna och sover efter att ha varit uppe sedan klockan 6. en annan fick ju ligga i sängen till 9 båda idag och igår :) uuunderbart håhå. om man skulle ta och WoW:a lite???

man kan inte vara rädd för en massa kladd när man har bebis :)

undra när bordsskicket kommer? :P



sommarshoppat

det börjat ju närma sig strl 74 nu så jag har börjat samla på mig lite så smått. finns mycket fint nu med massa färg och tryck. kommer bli fint till sommaren. men än så räcker det inte så aaaaalla ni som känner för att shoppa till Liam.. feel free :)


lindex, hm, upto12.se



upto12.se, hm, hm



nameit



lindex, hm, lindex

jag viker inte ner mig inte



jag är totalt slut!!! nyss hemkommen från ett spinningpass som var tufft tufft tufft. jag tyckte det var lagom sist men idag var det ta mej tusan ordentligt jäkla jobbigt. ville lägga av efter halva men det sr ju alla om man gör så de gör jag inte :P jag tänker inte vara den som viker ner mig inte haha

idag var vi ju på babycafét med emma och adam. det var väl helt ok. kändes lite som att hon som höll i det stressade och körde igenom sångerna i ett rasande tempo. sedan så var vi nästan 60 pers i lokalen så det blev aningens stimmigt och det gick inte att prata med de andra mammorna efteråt. så vi gick och satte oss på ett fik och pratade där istället :) men nu bestämde vi och några andra mammor att vi ska gå dit på torsdagar istället då det är lite lugnare. så kanske det går att föra en konversation oxå. kan ju vara trevligt när vi ändå är ute och far.

nu ska jag äta lite och bara ta det lugnt ikväll :)

helgen som varit

oj oj oj, det var en lång paus jag tog från bloggandet den här gången. kan knappast skylla på tidsbrist faktiskt. har bara inte blivit av.

i helgen var emmie och noel här och emmie har dragit ner mig i spelträsket rejält. vilket inte riktigt går ihop med att ha en bebis på snart 5 månader :P vi spelar iaf WoW igen. jag och fredrik hade ju en period för några år sedan då vi fastnade totalt och spelade rätt ofta. och nu är jag fast igen :P så mycket som det nu går med en liten liam i huset :)

i fredags var det en riktig elindag. jag åkte hemifrån vid 9,30 och då bar det av mot frissan. färgning, slingning och klippning blev det och jag är sjukt nöjd. trots att det inte var marielle som jag vanligtvis går till. en ordentlig uppfräschning om man jämför med mitt burr som jag hade förut :) sedan träffade jag sara på stan av en slump och pratade lite med henne. vi bestämde att jag ska komma hem till henne på torsdag så ska vi ta igen lite. sedan drog jag till en annan salong för att fixa bryn och fransar. dock var hon rätt kass. plockade knappt brynen och de fick alldeles för lite färg. fick fixa till dom här hemma efteråt. trist trist. tur att det var ett presentkort jag använde iaf!!!

om lite mindre än en timme ska vi in till staden för att träffa emma och adam och gå till babycafét där det bli sång och bus. ska bli riktigt kul. simningen blev inställd igår för hon var sjuk så då är det skönt att få komma hemifrån idag istället. funderar på att åka och bada med liam någon annan dag denna veckan men vi får se. ska ju inte vara många som badar samtidigt för då vet man ju aldrig om han kanske bli rädd om det plaskas och så där.

ikväll ska jag på mitt andra spinningpass. ser fram mot det som sörens :) gött att få svettas ordentligt!!!!

nu ska jag ta lite foooooooood :)

härlig dag idag
njut

morgonbus i sängen

här bredvid så leker fredrik och liam för fullt. leksakerna far i luften och pappa får hämta tillbaka som en duktig lite vovve :P skönt att ha fredrik hemma på fredagar igen för det gör rätt mycket att få veckan kortad med en dag och få en extra lång helg istället. så idag är det pappa-son-dag och jag har lite ledigt och kan softa lite. och idag kommer vara en EXTRA bra dag :) så härligt!!!

i veckan har det inte hänt så där jättemycket sedan i tisdags. det vanliga: bus, mys och promenader i det fina vädret. men det har varit en bra vecka. jag pratade med mamma igår och hon kommer hit den 25:e. det ser jag verkligen fram mot. och sedan ska jag, liam, emmie och noel åka ner till skåne den 4:e juni. det ska bli riktigt kul det med. ska bli kul att få träffa folket. sist hann jag ju inte med att träffa alla men nu ska vi vara nere lite längre så då hoppas jag kunna träffa anna och måns och maria oxå, som jag inte hann sist. och sedan även sandra och noel förstås :) det kommer bli hur bra som helst det här.

sega jag

sitter här svettig, äcklig och mycket stolt!! har precis avverkat mitt första riktiga spinningpass och det gick som en dans. det var riktigt jobbigt men inte en enda gång gav jag upp. fan jag är imponerad av mig själv. jag var där 15 min tidigare för att jag skulle få lite info om hur jag skulle ställa in cykeln och vad jag skulle tänka på. jag hade då instruktör micke till mitt förfogande och han var riktigt bra och noggrann. sen peppade han mig hela passet. tror minsann det hjälpte för jag satte ju inte ner ändan en enda gång. och jag var ju rädd för att få ont i arslet för det får man ju av den däringa sadeln men vi stod ju upp hela tiden kändes det som så det var ju ingen risk :) aaaaa, det var så gött!

jag och liam var ju inne i staden idag. vi hade ju bestämt med emma och adam att vi skulle gå på babycafét. massor med bebisar som alla såg ut att vara äldre än våra småttingar. det var en representant från ntf där som infade om bilbarnstol och trafiksäkerhet. mycket matnyttigt att tänka på. vi hade hoppats på lite sång oxå ju men det blev inget. men vi har bestämt att vi ska gå dit fler tisdagar så då hoppas vi på sång och lite annat :) kul att ha att göra om dagarna faktiskt!

nu ska jag gå och duscha och sedan mysa ner mig i soffan :
)

ner som en fisk

tidigt tidigt är vi uppe idag. som om det skulle vara ovanligt. klockan är nu 08,06 och vi har redan varit uppe i 2 timmar. ja inte ska vi ligga och dra oss i sängen heller. nej nej för tusan.

idag ska vi på babycafét tillsammans med emma och adam. jag skulle aldrig gå dit själv för då skulle jag bli sittande i ett hörn alldeles själv vilket ju skulle vara helt meningslöst. men när emma föreslog att vi kunde gå dit tillsammans så tyckte jag det var en bra idé. idag kommer det vara lite sång så det ser vi fram mot :)

idag var det ju den stora dagen. dax för babysim och det första dyket. jag var inte speciellt nervös för jag visste han skulle klara det. vi har ju tränat som idioter inför det och det har ju gått bra. men jag kan ju säga att jag var så jäkla koncentrerad under dyket så jag kommer knappt ihåg det. men ner under vattnet åkte han, kom upp och allt gick bra. ingen kallsup och inga tårar. och efteråt plaska han och skrattade som tusan. så inga men för livet fick han heller verkar det som :) så nu är vi peppade inför nästa gång då vi ska dyka 2 gånger :) skoj skoj skoj.

nu ska liten snart sova igen och då ska jag passa på att fixa lite här hemma och packa väskan inför eftermiddagen.


ciao

barnafria



jahopp, då var helgen nästan slut och en ny vecka väntar. vi hoppas på massor med solsken så att vi kan vara ute mycket nu i veckan. tråkigt att vara inne hela långa dagen. veckan bjuder på babysim, babycafé och kaaanske ett besök i skara. tror veckan kommer att bli bra bra bra iaf.

igår var vi iaf barnfria. vi lämnade liam hos mia och johnny på eftermiddagen och sedan bar det av mot affären för lite inhandling av diverse förnödenheter så som godis godis och godis :) dock så stressade vi oss igenom affären för vi ville ta tillvara på varenda liten sekund vi hade.
vi slet av madrasserna och lade framför tvn, fram med täcke och kudde, dvdn var redo och godis och saft nära nära. oj oj oj så gött vi hade det. det var längesen vi kunde kolla på en hel film utan avbrott och vi kunde även höra vad de sa för vi kunde ha ljudet på normal nivå :)  vi tittade på två filmer igår. vi började med att titta på Precious. det är ju en film som blivit otroligt hyllad i usa och jag har hört massor om den och känt att jag måste se den. det är väl inte fredriks typ av film men han tittadde på den för min skull. jag tycker filmer är hysteriskt bra. det är verkligen en film som berör en. ena stunden var jag förbannad och ledsen och jäkligt frustrerad över världen och hur den fungerar. det är en ganska grym film och den väcker många känslor. men man kan ta sig igenom hemska saker och komma ut på andra sidan som en starkare och bättre människa.

sen tittade vi på Avatar. en film som ju är hiskeligt bra gjord. det känns inte alls som att allt i stort sett är datorgjort. miljön i filmen är ju helt fantastisk och jag ville flytta dit med en gång. och det är en bra film men har man sett pocahontas så vet man ju vad som väntar lixom:P

vi hade det riktigt lugnt och skönt och vi båda ficka sova en hel natt. det var längesen som jag vaknade och faktiskt var utvilad ordentligt. det behövdes. men det var allt roligt att hämta den lille idag oxå. det blir ju tomt och tyst här hemma utan honom. han hade haft det jättebra hos farmor och farfar. varit glad nästan hela tiden. skönt att han trivs så bra hos dom och att det inte är några problem.

när vi kom hem idag så började jag gå igenom alla våra foton. emma påminde mig nämligen i fredags om att jag MÅSTE fixa in foton i album nu. så nu har jag gått igenom och organiserat. började med fotona från vår turkietresa och där har jag plockat ut de som ska in i album. köpte även album innan vi hämtade liam så nu ska jag bara köpa fototejp och sedan kan jag fixa med det.

sitta i trädet och dingla med benen

 

pappsingen och liten

 

 

vår valborg

igår var det då valborg. emma, robert och adam kom hit till oss för lite valborgsmys. vi hämtade pizza (jag höll mig till kyckling och sallad :)) och sedan var det bara att umgås. liam sov väl mest men han höll sig vaken så pass att vi kunde leka paparazzi med killarna. kul att se att de kan kolla in varandra mer nu. liam pratade som tusan med adam när vi höll dem framför varandra. så härligt att se och höra.

killarna snackade lite med varandra. eller ja, liam pratade och adam tittade mest :)

en liten och en lite mindre

 

finaste killen

söta emma och söta adam

jag passade på att gosa lite med adam medan hans föräldrar var upptagna med annat

 

Valfritt innehåll
RSS 2.0