klängig men trött

nu äntligen sover lillen. han har varit vaken sen 08,30 imorse. han har varit lite smågnällig och har absolut inte velat ligga själv så varje gång jag lagt ner honom så har mistluren satt igång. men jag antar att han blev så trött till slut att det var oundvikligt att somna. så nu ligger han minsann i soffan och jag får tid till annat. vi skulle ha tagit en promenad men vagnen är i bilen vilket betyder att den är svinkall att ligga i så det hoppade vi. får la se när vi kommer ut nästa gång med tanke på det härliga snöoväder som tydligen ska komma imorrn. blääää säger jag om det. nu räcker det med snö. mysigt men ack så jobbigt :P

igår var vi på bvc igen. jag älskar vår bvc-sköterska. hon är verkligen skitbra!!! ge bra råd och tips och är väldigt förstående när vi förklarar och berättar om vårt. Liam har gått upp 0,5 kg ännu en gång, på två veckor nästan. så nu väger han 4545 g och är 54 cm lång (kollar in siffrorna där lixom, cooolt) nu är han helt och hållet på svenssonlinjen.

annars händer det inte så jättemycket här hemma just nu. ska hänga lite tvätt :P

gårdagen

låg i sängen till 11 idag. hur härligt är inte det. jag får ta sådana sovmornar lite då och då för att jag ska orka hålla mig vaken en hel dag sen. men jag tror Liam gillar det med. vi ligger och myser, eller jag myser och han käkar som den lille kalv han är :P

gårdagen spenderade vi på resande fot. först tog vi en tur in till staden. hade inget som vi skulle köpa utan det var mest jag som behövde komma ut bland folk. hittade inget att köpa heller så det var väl bra iofs. sedan bar det av mot lovene och fredriks föräldrar. fredrik har satt ihop en ny dator till dom så vi levererade den igår. efter det drog vi till emma och robert. vi var bjudna dit för lite semlefrossande. emma hade gjort helt hemmagjorda semlor vilket jag tycker är det absbolut godaste och dom var MUMSIGA!! efter att vi glufsat i oss dom så kom jag på att fredrik inte gillar grädde och när jag påpekade detta så sa han att han inte gillar mandelmassa heller men att han måste äta iaf en semla varje år. hur kan man inte gilla semla lixom. ruskigt gottit!!! efter semla och snack så åkte vi tillbaka till svärisarna för lite pizza och tv. jag vet, lite fel ordning men vad spelar det för roll en lördag haha. dom blev så glada över att Liam faktiskt var vaken när vi var där så dom satt och höll och pratade med honom båda två.
det blev en heldagstur igår och det var verkligen skönt att få komma hemifrån.

det som står på schema idag är städning och inget annat!!!!!

Liam hos farfar

(han var tuff i sin nyckelpigebody från polarn&pyret

och jeans från hm :) )

det finns inget.....

det finns inget mysigare än när jag och Liam sitter i soffan, hud mot hud, kind mot kind, och ett stort täcke runt omkring. jag nynnar på "Inatt jag drömde" och han ligger och kisar upp på mig med trötta ögon. till slut somnar han och jag sitter och bara tittar på vårt underverk och förundras över hur perfekt han är. han gör mig trött, han gör mig desperat med sitt gastande och jag känner mig som en kossa efter allt ammande. men det gör inget, för han är vår och han är perfekt!

 

idag har iaf förmiddagen varit lugn och resten av dagen kommer gå i samma tecken. Liam har haft lite magbekymmer nu på förmiddagen och har varit lite ledsen. men det verkar som att det har gått över. det kanske blir en promenad efter nästa amning men jag får se vad klockan blir.

nu ska jag röja lite här hemma medan lillen sover.

två inlägg på en dag?! ja, du ser rätt.



har precis varit ut eoch gått och nu måste jag säga att jag är lite trött på snön. vanligtvis älskar jag det och vill inte att den ska försvinna men att kasa omkring med barnvagn är inge roligt. antingen så är det så skumpigt så jag blir orolig att Liam ska få hjärnskador eller så är det så moddigt att jag får kämpa och streta som en liten gnu för att komma fram. kan inte snön på vägarna försvinna iaf? det räcker för min del :P

nu sover Liam men jag hör hur han gnäller lite då och då så han vill nog snart upp igen. jag borde hänga upp tvätten istället för att sitta är och dega. men detta är ju så mycket roligare höhö... fredrik jobbar i vårgårda nu för tiden så han jobbar över varje dag nu och två månader framöver ungefär. så han kommer inte hem än på ett tag iaf.

nä, tvätt och matförberedelser innan gasten sätter igång

den finaste

21 januari

näe, nu ska jag skärpa mig med uppdaterandet. verkligen. skärpning!! men det är en del som ska hinnas med under tiden som Liam sover men samtidigt säger alla att jag ska passa på att vila när han sover. hur lätt är det när man ska ta hand om ett hushåll oxå. jaja, jag kommer la in i det.

det har iaf hänt lite sen sist jag skrev här. Liam har nu börjat gasta om kvällarna. till en början fattade inte jag och fredrik varför men efter ett snack med bvc så fick vi veta att ungefär 95 % av alla bebisar gastar mellan 18,30 och 22,00 på kvällarna, varje kväll. mmm, det är lika underbart som det låter. det är olika vilken tid han sätter igång men han kan mycket väl hålla igång in på natten oxå när han känner för det. som tur är så hjälps vi åt att ha honom för hade det bara varit jag som tagit hand om honom då så hade jag nog blivit knäpp... eller värre! men iaf, i torsdags skulle fredrik på bandy på kvällen men han ville inte lämna mig själv med gasten så emmie och noel kom på besök. tanken var väl att de skulle stanna till dagen där på men det blev ett långbesök ända till måndagen :) och vi hade skitkul. spelade mario konstant i stort sett. :) på söndagen kom mia och johnny och hjälpte oss att städa (jag fattar inte hur folk hinner storstäda när de har en liten bebis??!!) det uppskattade vi otroligt mycket och nu ser här iaf hyfsat snyggt ut fortfarande.

vi har även varit och besökt socialkontoret så nu är fredrik pappa även på pappret haha. är ju lite konstigt att det är två papper man ska skriva på för att bevisa att man är någons pappa. kan ju vara en snubbe från gatan som skriver på, vad nu det skulle vara bra för men ni fattar vad jag menar. jaja, det är gjort iaf. vi har även fått papperna där vi ska skriva vad han ska heta men vi har inte bestämt mellannamn eller efternamn än så det får vänta lite till.

Liam med farmor

att vara hemma med Liam själv går bra. dagarna går otroligt fort för det känns som att det ska göras grejer hela tiden men ändå får jag inget gjort känns det som. men det är väldigt skönt att komma in i en vardag. så vi är ute och går varje dag i stort sett. än så länge blir det inga större utflykter till staden eller så. hela familjen ska nog in dit i helgen. lite shopping och fika kanske? måste ju göra det någon gång... :)
igår duschade jag och Liam tillsammans. oj så konfunderad han såg ut när han fick duschstrålen på sig första gången. men sen låg han bara och njöt hela tiden.

häpp, åter till verkligheten.

besök, bvc, verkligheten kommer farande...

uschiannamäj, bloggen prioriteras inte så mycket just nu. det är inte det att jag inte har tid med den utan snarare att min hjärna inte riktigt är så pigg och igång som den brukar vara. sen händer det ju inte jättemycket jär egentligen. är "bara" liam ju. han styr allt helt klart.

men i veckan så hade vi iaf besök av emmie. hon satt med liam under de timmar som hon var här och det är inte helt fel med den avlastningen faktiskt. samma dag så var vi på bvc för att väga och mäta och prata allmänt om hur vi mår. vi kan ju säga att han får tillräckligt med mat. han hade gått från 3140 g till 3620 g på en och en halv vecka. det var till och med  så att sköterskan tyckte det var lite mycket. så vi ska vara lite strängare och inte slänga fram mjölktutorna så fort han gastar. det ska helst gå minst 3 timmar emellan målen. och det har gått bra hittills. han hade växt på längden oxå. från 50 cm till 53 cm. vill ju inte påstå att han börjar bli stora killen utan snarare rundare haha.

igår var emma och robert här och spanade in vår kille. blev bara barnsnack som vanligt :P dom tyckte att jag såg trött ut men det kan jag inte förstå.. inte alls :P pigg som en mört!

nu har vi precis varit ute och gått i kylan. det är verkligen ett helt projekt att få med killen ut och sedan kan man inte vara ute för länge eftersom det är så kallt. lite mer att tänka på än förut helt klart.

imorgon börjar fredrik jobba igen. vi hade ju turen att han kunde vara hemma i 3 veckor i och med alla helger som varit. men nu återgår vi till verkligheten och jag och liam ska klara oss själva om dagarna. kommer nog bli ett litet pusslande i början för mig. men det ska nog gå bra.

vår lille groda

så trötta

ja, här hemma går vi runt som små zombies idag. natten var så där rolig kan jag ju säga. jag gick och lade mig på tok för sent igår, runt 23 tror jag. kunde inte riktigt somna och när jag var nästan i drömmarnas land så kommer fredrik in med liam och det är dax att mata. är färdig med detta vid 01 och han somnar till slut men jag har jäkligt svårt att somna. slumrar till slut men vid 04 så var det dax igen. och sedan var det slutsovet för min del. liam var inte alls nöjd med tillvaron och ville ha mat heeeela tiden i stort sett. så fort jag lade tillbaka honom i hans säng så satte missnöjet igång. vi båda slumrade till vid en av amningarna men det var ingen lång stund. fredrik gick till slut upp vid 08 och tog liam med sig. jag försökte sova men i huvet väntade jag bara på nästan amning så därför kunde jag inte riktigt sova. så jag har varit vaken sedan 04 inatt och jag känner mig jäkligt sliten idag. jag tror att liam känner av det lite oxå för han har minsann varit lite extra gnällig tycker jag. han gapar och skriver i stort sett bara när han vill ha mat annars men han idag är han lite gnälligare. så, nu har jag fått gnälla lite på det :P

fredrik har varit riktigt i städartagen idag iaf. dammsugit och grejat och även avfrostat frysen. inte helt fel för städning står ju inte högsta upp på listan av prioriteringar. vi vill göra det men man orkar fasiken inte riktigt. men nu är det gjort och jag är nöjd igen :)

så älskad trots sömnbristen



Valfritt innehåll
RSS 2.0