Superhjältar och träning



Igår hade vi besök av Matilda och hennes pojkar. De två äldsta låtsades vara superhjältar större delen av tiden. Ni kan ju tänka er hur svettiga dom blev :9 

Nu har jag jobbat 1 timme av dagens pass. Jobbar till 17 idag men det är inte så många barn så vi har det väldigt lugnt. Skönt men det kan oxå bli lite segt i längden. 

Jag är verkligen inne i en bra period med träningen just nu. Tränar minst varannan dag och de dagar jag inte tränar så blir det en rask promenad. Känns riktigt bra och jag har gått ner 6 kg nu. Jag är hiskeligt motiverad verkligen. Skönt att det bara flyter på och jag funderar aldrig på om jag ska träna, jag bara gör det. Nu har det blivit tre träningsdagar i rad så ikväll blir det förmodligen bara en promenad. 

Oj, dags att jobba igen! 

Motpoler


Ligger på Fröken V:s golv och väntar på att de små blå ska slutas för dagen. Vilken skillnad det är på Vera och Liam när det gäller sömnen. De är iofs totalt olika när det gäller det mesta... om inte allt. Men Liam har alltid sovit bra. Hade någon kort period då han inte ville somna själv men annars har han varit helt underbar. Vera är helt tvärtom. Somnar inte själv och vaknar alltid efter några timmar och ska in till oss. Alltid. Vissa kanske tycker att hon borde få sova hos oss från start på kvällen men det går helt bort. Då är jag rädd att det blir toksvårt att "bli av med henne igen".  Det gäller att vara envisare än ungen...  med detta barn kan det vara omöjligt dock ;) 


Veras stoooora intressera är kläder, skor och hattar. Hon älskar att klä på sig alla möjliga kreationer. Ikväll somnade hon med Liams kalsonger ovanpå blöjan :) 

Nu har dottern somnat ser jag och jag ska ta tag i lite träning tänkte jag. Har inte riktigt bestämt vad det blir men något ska det bli. 

Kombon bakning och förbud


Jag tänker då inte klaga på vår värme. Nej då! Underbart med en så fin sommar som vi har just nu. 
MEN, jag tänker heller inte klaga på de fina vackra underbara gråa molnen som har täckt vår himmel i några timmar nu.
Oj så härliga dom är. :) 

Dom började smått 

7 km promenad
6 km cykling med kids i vagn
6,5 km löpning
Detta är dagens aktiviteter. Inte illa alls. 
Jag har inte ätit godis, glass, kakor, chips osv på två veckor nu och har fått tillbaka min träningsmotivation. Kroppen känns ren på något vis. 
Vet inte hur länge jag ska ha detta uppehåll men just nu känns det bra så en liten stund till iaf :) 


På Liams begäran bakade vi knäckflarna idag. Hur dom blev vet jag ju inte eftersom jag inte äter sånt just nu men jag tror dom fick godkänt. 
Försökte mig även på något som heter Mandelrutor. Aldrig bakat eller smakat det förut så det var lite extra kul. Mandelmassa, rivet apelsinskal, saft från apelsin, ägg och choklad till garnering. Ser god ut iaf :) men vad vet jag haha. 


Nu är det dags att krypa ner i sängen tror jag minsann. 
Natti! 


En svettig dag



En grillkväll ute på härliga Kållandsö bjöds det på igår. Perfekt uvrundning på en svettig arbetsdag :) 
Den blå kanan köpte Fredrik och kidsen tidigare på dagen och Liam tvingade mig att prova. Jag var nog allt annat än elegant där jag flög fram bredvid sonen som såg ut som ett proffs. Men kul var det. Idag har jag fått träningsvärk i armarna efter allt åkande dock haha. 

Just nu sitter jag i personalrummet och pausar. Jobb till 17 idag men det känns lugnt. Värmen tar ju lite kål på en men det är ju lika varmt var man än är... 


Rast i 15 minuter till :) 

EnSommardagAttMinnas

 
Vilken sommardag vi har haft idag hela familjen. Vi har varit ute hos barnens famor och farfar hela dagen. Det har varit så mycket bad att jag tror att Liam kommer vakna med gälar och simhud mellan tårna imorrn. Pricken över i:et blev ju sen underbara grillspett till middag. Det är ju så sjukt gott! 
Jag önskar att jag kunde bildbomba från vår dag men alla korten är i kameran och jag är inte så haj på överförandet där. 
 
Jag började dagen med en löptur och sedan en halv tabata. Var ute redan 7,30 för att undvika den värsta värmen. Skönt att ha träningen avklarad på morgonen så att man inte hinner ångra träningsplanerna. Bara på med träningskläderna och direkt ut på morgonen. :)  
 
 
Jag och Vera tog en cykeltur i förmiddags. Vi hämtade en klänning som vi köpte av en tjej genom facebook. Printet är så himla fint så jag var ju bara tvungen att köpa den. :) 
 
Dags att jobba imorgon igen men veckan börjar med en ordentlig sovmorgon. 10,30 börjar jag. Hur ofta händer det lixom haha. Det ska tydligen bli väldigt varmt i veckan vilket gör att det ju tar emot att arbeta. Mest för att det blir så hiskeligt varmt på gården. Men snart är det helg igen :) 
 

Lediga fredag


Härligt med ledig fredag idag. Ännu härligare när jag egentligen inte skulle varit det enligt schemat. Men schemaknåparen måste varit väldigt trött när hon skrev mina schemarader för jag jobbar 15 timmar för mycket på tre veckor. Så jag får dra bort timmar där det passar. Är inte så intresserad av att jobba mer än 75% när resten av familjen är ledig.  

Dagens ledighet ska spenderas på ett mycket kul sätt nämligen på Ikea tillsammans med kidsen och svärmor. Vi behöver en massa smågrejer som hyllor och lampor. 

Fick precis en snyting av Vera så jag måste gå och ta itu med henne... 
Ha en fin dag

Tabata hemma


God Morgon denna tisdag. Min klocka ringde 06.00 så jag har ju varit uppe ett tag. Sitter i personalrummet och gör den vanliga rajden på telefonen.

Igår fick jag till ett riktigt gött träningspass som jag faktiskt tänkte dela med mig av. Egentligen är det Emmies pass som hon i sin tur har snott från sitt gym.... om vi nu ska vara petiga ;) 
Det är ett tabatapass som funkar perfekt att göra hemma då du bara använder den egna kroppen, inga redskap krävs. 




Här är 6 block och varje block kör man att man jobbar 20 sekunder och vilar 10 och det gör du 8 gånger. Sen vila 1 minut innan du fortsätter med nästa block. Är där två övningar i ett block så blir det att man kör varannan. Låter kanske komplicerar men det är det inte.
Testa, mina ben är bra möra idag :)

Semestern tar slut nu


Fina Liam försökte undvika sin paparazzimorsa

Jag har känt lite jobbångest de två senaste dagarna. Inte haft något sug efter att jobb. Men idag har det vänt tror jag. Nu känns det helt ok att gå tillbaka till jobb. Ska till och med bli kul att träffa barn och kollegor igen. 

Under mina två veckor har jag "avverkat" Skåne, Stockholm, Astrid Lindgrens värld och just nu kör vi lite campingliv hos mina föräldrar när dom är här uppe och campar. En späckad semester, vilket är helt i min smak men det negativa är ju då att dagarna bara flyger iväg. Så nu är vi inne på semesterns sista dag och sen väntar 4 veckors jobb innan ovissheten. 
I detta nu är vi på väg till Lyrestad. Får se vad som väntar oss där. 
Ha en fin dag trots regnet och blåsten! 


Jag är kär i Astrids värld










Stockholm i bilder


Nu sitter vi på tåget hem till vår lilla by igen. Oj vad jag saknar våra kids nu. Helgen har varit så skön och vi har njutit till fullo verkligen. Vi har gjort det vi har känt för och bara haft det gött! 
Inga måsten, rutiner och läggtider. 


Bleka fötter och ben stoppades ner hos ivriga "små" fiskar. Fishspa i Vasastan. Verkligen annorlunda. Kändes som elstötar först och det kittlades som tusan. Men sen blev det mer som massage och det gick att njuta. Minus var den traggiga damen som hade spat. 


Redo för hotellfrukost. 


Så gott



Får man ta med en hem?


Så jäkla mycket orm. Vill ju inte titta men kan inte låta bli..... 


Hello there. Låt oss dansa i vattenfallet tillsammans?


Komsi Komsi du ludne vän!


Jag och Gry är sååååå tajta


Vance Joy 


Hade det skönt i skärgården




Hotellfrukost ska intagas



Dags för hotellfrukost. Som jag sett fram mot detta. Hoppas verkligen den lever upp till mina höga förväntningar! 
Gröna Lund står på schemat idag men inte förrän i eftermiddag. Ska se om jag kan få med Fredrik till Asicsbutiken som kusin Marlen tipsade om. 
Nu FRUKOST 

På utflykt



Framme om tre timmar.
Jag har att göra :) 

Ensamhet vid spisen



Nu är vi hemma och jag har skickat ut man och kids ur huset. Jag njuter av min ensamhet framför spisen :) 
Snart blir det korvstroganoff, Liam favvis! 

I ett mörker i Skåne


Ligger i sängen i Ericas gamla tonårsrum. Alldeles mörkt och en liten Vera sovandes bredvid mig. Liam somnade i min famn framför fotbolls VM  men ligger nu i datorrummet bredvid vårt. Dags för mig att säga Hej till John Blund så att jag orkar stiga upp långt innan tuppen ens vet var stjärtfjädrarna sitter.  
Imorrn åker vi hem till vår lilla by i Skaraborg igen, till andra sidan gräset. Skönt att komma hem till sitt eget igen. Att få göra som man vill när man vill är underskattat alltså. 
Min lille snickare har jobbat på där hemma mellan skurarna så det ska bli spännande att se vad som skett. Tak och fönster har levererats så jag börjar hoppas på att få äta grillat i vårt uterum denna sommaren! 


Mitt andra 30-årsfirande gick av stapeln häromdagen och det bjöds på både pärontårta och Budapestårta. Går ju inte att välja på en av dom... 

Nä, John Blund var det ja... 
Natti! 

Valfritt innehåll
RSS 2.0